Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 558 . 559 . 560 . 561 . 562 . 563 . 564 . 565 . 566 . 567 . 568 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2013 07:58
- Nahlásit

Vlčáčková
Od nás je to pět hodin plus, ne jen tři! - to střelil od boku, musím ho opravit, se to tam asi převaluje do dalšího pásma.

Meteorologové ne, že by neměli předpovídat na měsíc, ale ani týden Celý týden poslouchám zprávy o tom, jak o víkendu bude až -15 (v noci) Včera jsem (teda dnes ) šla spát až 0.30h a bylo +1st! Tálo celý den a a tálo ještě o půlnoci Sníh ještě je, odtával odspoda, ale už to není žádná sláva. Teď ráno je malinko pod nulou, ale dnes to vypadá na jasno a jak zasvítí sluníčko...máme po Klukům se to v mokrém sněhu vůbec nelíbí, kolem baráku všude voda, chudáci ani neví kudy chodit Večer (po bialtlonu...bože - ty holky to zase zvrtaly ) jsem s klukama alespoň zaběhla k mamce pro vajíčka. Respective k Mandy (k babce ) Kluky jsem tam s ní chvilku nechala, mrkla na mamku, vyzvedla kluky a vajíčka a pelášili jsme domů, abych stihnula Vyprávěj (a měla jsem ještě i vařit klukům večeři ) Pořád jsem čekala, že nám to cestou přimrzne a všude jen valila voda. No, to bych se načekala Nad ránem jsem se z hrůzou probudila, neboť se mi zdálo, že u nás byla kámoška a její pejsa spadla z balkonu a přerazila si páteř Fuj, to jsou sny teda

Evey
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2013 09:14
- Nahlásit

worick
Fuj, to jsou sny teda Dnes v noci se mi taky zdály nějaké divoké sny.
Chtělo by to už nějaké pořádné sluníčko, to je z té mlhy, zatažena, šedi...

worick
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2013 08:14
- Nahlásit

Ach jo, kde zase všichni jste? Děcka ten panelák ve Frenštátě...to je teda hrůza Celou dobu jsem si myslela, že je ta rodina na horách
Kessie ani jsi nenapsala, jak to dopadlo, jestli nakonec jela či nejela do Zlína? A ostatní....
Od Drakopesů žádné zprávy, ani Ája, ani Jirka to nezachraňuje...
Všichni jste si dali novoroční předsevzetí, že zvýšíte svou pracovní výkonnost?? A co pejsi...a co já? Měli jste si tam dát taky: každý den písnu na CZpsa, ať má Radunka co číst...

Tak teda zase napíšu alespoň sama sobě......
Když jsem byla v pátek u babky pro vajíčka, nikde se neobjevil kocour Mikin ( Kessie co ta kastrace! Já zapoměla... ) Říkám to mamce a ona, že však odpoledne, jak byly s Mandy za humny, tak už je s ječením čekal v humně..kde trajdají V sobotu ráno mi volá, že Mikin se sotva zbelhal z půdy, že je celý od krve, celou hlavu - nos uši, všechno dotrhané, tělo snad ne, ale přední packy - co s ním má proboha dělat Jsem se jí ptala, jestli to vypadá jak od psa?? Jestli to je tak moc? a říkala, že ne, spíš asi od kocourů. Tak jsem jí řekla, ať mu to ošetří Betadinou a dá mu nažrat - tak to, že těžko, že jí právě vůbec nechce jít jíst (a on on jí to normálně rve z ruky ) Tak jsem si říkala, že v neděli na něj zajdu mrknout, ja to vypadá, jestli nebude potřeba jet na veterinu (mamka v sobotu na výletě říkala, že ho hledala na půdě, ale nemohla ho už nikde najít ) a zkusím mu vzít Gucci kapsičku...na jídlo. No a v neděli ráno mamka volá, že Mikin už žere a vypadá o 50% líp, že si to někde všechno očistil a je to dobré V sobotu jsme s těma TV přenosema nestíhali výlet a i když jsme naplánovali dokonce noční jsem to vzdala, protože ke všemu začalo sněžit a tak se mi nějak nezdálo jet za chumelenice potmě do hor
Zavolali jsme mamce, ať sebere Menďu a přijdou k nám, že půjdeme jen kolem sjezdovky (ono je to stejně 6km a to v celkem hlubokém sněhu stačí ) Všechno OK, Woriček byl po vedlejší vesnici, stejně jako Mandy na volno a šel Tomovi u nohy, aniž by musel Dokonce jsem ho několikrát posílala běhat a nic....nechtěl Vůbec nevím, co ho k tomu vedlo Zpáteční cestu jsme absolvovali po druhém břehu, že mamku doprovodíme až po lávku, k hlavní silnici a tam už uličkama těch 200m k baráku dojde (ona se potmě bojí) Zhruba tam, kde bydlí pitka Maja s malým (už je poměrně velký) bandogem Argem, pustila Mandy s vodítka, že tam chodí na prochajdy běžně, zná to, tak se jí ani potmě neztratí. Ještě jí říkám, že Worku nepustím(vedne ho pouštím)protože tam může být třeba kočka a on mi zdrhne. Ve chvíli, kdy Mandy pustila, ta potvora už něco viděla na druhém břehu (tedy na našem) a okamžitě vypálila přes splav na druhou stranu a byla v tahu. Mamka v šoku, chvíli jsme bezradně postávali a volali potom jsme se vydali dál k té lávce, protože to zná a kdyby ji napadlo letět po druhé straně a přes lávku, klidně by mohla pokračovat na silnici nebo potokem k mamčinu a přes silnici k babce. Bylo vidět dobře, i když bez osvětlení, protože na sněhu je viditelnost dobrá. Hulákali jsme na lávce a přemýšleli co dál. Pak mamka, že Mandy to u našeho zná a jestli letěla až někam tam, tak možná lítá kolem plotu v domnění, že tam jsme. Tak jsme přešli na naši stranu a šli s voláním zase potokem zpátky k našemu. Po cca 150m Tom uviděl na druhém břehu pelášit Mandy, ale to už nás uviděla i ona, jen nevěděla kudy se k nám dostat. Tak jsme se s mamkou zase otočily a utíkaly jí k lávce naproti a volaly, za chvilinku ji přeběhnula a byla u nás Mamka ale měla pěkně nahnáno potvora Meňďasa...jedna
Po takovýchto zážitcích během dvou dní, mám obavy, že ji trefí šlak

Evey
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2013 10:04
- Nahlásit

worick
Děcka ten panelák ve Frenštátě...to je teda hrůza Viděla jsem to pořádně až ráno na netu.
že půjdeme jen kolem sjezdovky Kolem čeho? Vy tam máte sjezdovku?

Drakopes
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2013 14:24 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

a další jsou na http://bennetti.blog.cz/galerie/zoo-a-jina-zver/ps i-unor-2013#

mám nový mobil a bližší kontakt navazujeme velmi pomalu a opatrně. Fotky jsou většinou mázlé, ale často za to může rychle se pohybující Erwinek

worick
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2013 17:58 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Drakopes
ahá vidíš, najednou má i fotky, jen to chce do ní rýpnout Ta jsi stejný fotograf jak já všechno bych chtěla honem vyfotit a všechno mám rozmazané Ale tak...však my víme, kdo to je jde o tu akci

Evey
Kolem čeho? Vy tam máte sjezdovku? - tsss, babo jistě že máme A nevím jak to tu čteš, když píšu každou chvíli, že jsme šli ke sjezdovce, kolem sjezdovky, v létě dokonce po sjezdovce S vašima na horách se to srovnat nedá, no ale máme v okolí dokonce 2 + jednu takovou soukromou co si stavěl s chlapama ještě taťka(všechny jsou soukromé, ale tu si stavěli chlapi jen pro sebe a své rodiny, ještě za totáče )
Jedna je na konci vedlejší (té spojené) vesnice http://www.skifilipov.info/rs/index.php?option=com _content&task=view&id=30&Itemid=40 - tam chodíme právě na prochajdy a ta druhá je 12km autem cca... http://www.ceske-sjezdovky.cz/stredisko/279_nova-l hota.html - anebo se tam dá jít přes horu od nás, či i té první sjezdovky a to není daleko, to chodíme taky celkem často, z domu po modré turistické značce cca 6.5km - jen hrozný stoupák, přes vrchol tady nejvyšší hory http://www.mapy.cz/#q=velk%25C3%25A1%2520nad%2520V eli%25C4%258Dkou%2520&t=r&x=17.612900&y=48.857978& z=12&d=muni_5680_1&rp=m&l=16&m=97sSwxSAEqhT4e2ECuf 3kg-4eqr5N0fYHh7OSlUpe.shtQfG8i2og-Vgp.gjghxReR7

Tak my se týden těšíme, že přijede brácha, včera celý den čekám, že se ozve, ať pro něj přijedem někam na nádr, posílám mu k večeru SMSky co teda...nic, provolávám ho...nic. Zavolá mi někdy v 19h, že co se děje?? ,,Ják, co se děje?? Kde jsi?!" V posilovně jsem byl. ,,Doprčic v jaké posilovně, vždyť máš být na cestě domů!" Có?? Nééé, já jsem si to nakonec rozmyslel, ale však jsem mamce říkal, že jí dám ještě vědět... (to je celá naše mamka, ona vůbec neposlouchá, co jí kdo říká ) Hlavně, že mu upekla kuře s rýží a plánovala, že mu na cestu s sebou v úterý nadělá patenty, protože je minule chtěl

Evey
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2013 07:18
- Nahlásit

worick
tsss, babo jistě že máme
A to sněžení jste si objednali vy, aby jste mohli na jihu lyžovat, že?
Tak si to tam nechte. Chtěla jsem jet do Olomouce, tak mám asi po výletu.

worick
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2013 07:24 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
A to sněžení jste si objednali vy, aby jste mohli na jihu lyžovat, že? - tak to víš, u nás se to neděje samosebou jako u vás v horách A vidíš to, zase: objednáme si sněžení, ale jde to přes vás u vás to vychumelí a na nás nejspíš nezbyde (to je, jak když jsem jdou prachy z Prahy )

Drakopes
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2013 07:42
- Nahlásit

už zase padá takovýto bílý. je cca dva nad nulou, takže k ničemu ...

worick
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2013 11:05
- Nahlásit

Ráno u nás vypadalo, že snad začne svítit slunko, tak se mi ta Evey předpověď moc nezdála. Před cca půl hodinou začalo trochu sněžit

Drakopes
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2013 13:23
- Nahlásit

furt padá ...

worick
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2013 13:28
- Nahlásit

Drakopes
Tady zase hodinu nic, i trochu slunko a teď se zatáhlo a zase drobný sype. Ale je taky nad nulou

Evey
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2013 15:46
- Nahlásit

furt padá ... Stejný stav i u nás. Z okna to vypadá krásně, stromy bíle obalené.

worick
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2013 07:52
- Nahlásit

Pršosněží stále, drobounce, nasněžily tak dva centimetry, ale jelikož to pořád lehce odtává, není to skoro poznat. Spíš podle toho, že je taky trochu na stromech.
Včera jsme šli hned kolem 13h přes celou vesnici až do vedlejší spodní - podél (vedle )potoka. Chumelilo celou dobu. Tam nás pak Tom vyzvednul, jelikož se vracel ze Zlína. Je to cca 6km, takže na prochajdu dobré Woriček byl hodný (oproti nedělní, kdy mi fakt pil krev ) jen pak mezi vesnicema sem tam ječel a lítal a motal se do křoví, ale s tím se počítá Musím ale konstatovat, že techniku vymotávání se s flexinou v křoví, zvládá prakticky bravurně, s úspěšností tak 95%

Evey
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2013 09:16
- Nahlásit

Máme velký přírustek nového prašánku, sjezdovka pár metrů daleko a já jsem v práci.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2013 13:51
- Nahlásit

Tak hnusně fouká, že se ani nedá chodit. Mrská to bodavě vločky do obličeje, shazuje kapucu ...

Přinesla jsem z nákupu klukům krutí krky. Alfred dostal ten menší, aby neměl tolik práce s kousáním, Erwinek ten veliký. Ta krůta musela být rozměrů menšího slona. Krk měl na širším konci přes deset čísel, dlouhý byl alespoň třicet. Erwin uchopil do zubů, upřel nevěřícný pohled (jako že po tom dlouhodobém týrání haldy něco dostal) a počůral se ...

worick
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2013 16:50
- Nahlásit

Drakopes
Erwin uchopil do zubů, upřel nevěřícný pohled (jako že po tom dlouhodobém týrání haldy něco dostal) a počůral se ... - teda styďte se, to je vážně týrání...todleto To je éro, já se picnu Alfréd je z toho krku taky tak nadšený?? Kluci by to tedy vzali s ledovým klidem a myslím, že Worka by ještě polovinu své poloviny (celý by nedostal, je to prcek ) klidně přenechal Berčovi. Oni z toho jídla fakt moc nadšení nejsou. Onehdá jsem jim za odměnu po velké prochajdě, namazala tvrdé rohlíky kachním sádlem se škvarkama (domácím) a Worka ho vyplivnul na zem, jako že tohle teda ani moc nechce Vzal si ho, až jsem ho ukecávala a nacpala mu ho do huby na druhý pokus. Sice si ho odnesl na hřiště, ale jestli ho i snědl, nebo nechal Berrymu nevím
Tak hnusně fouká, že se ani nedá chodit - fuj tady náhodou zatím jen mírně pofukuje, to si tam klidně nechte Tom je s nima na prochajdě. Odpoledne vyšlo slunko a začalo mrznout...Kocourkov

worick
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2013 20:15 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Bóže zajímavé, že když jde se psy chlap, skoro pokaždé mají někde konflikt. Potkali berňáka Maxe - občas ho potkáváme a v klidu, jen Worka se třeba prsí, ale nic se neděje. Teďka šel Max dopředu a paničku nechal někde za rohem. Zastavil se, ztuhnul a čučel na kluky co bude. Tom si nebyl jistý, který z berňáků kolem to je, ale tušil, že asi Max. Tak ho normoš míjeli a najednou se Worka otočí na patě a skočí Maxovi za krk (Tom se smál, jestli neměl nějaké blbé poznámky ) Bleskem ho za flexinu stáhnul a vynadal mu, načež vyšla panička spoza rohu s lyžema, absolutně nic netušíc Ještě že tak, příště by se nás bála Budu to muset taky příště sledovat a kočírovat o to bedlivěji Ale nasr....mě Worka....Kdyby bylo nějaké vrčení a nevím co tak dobrá, ale takhle bez výstrahy ho najednou napadnout to se nedělá a taky to nikdy neudělal Možná, že něco tomu předcházelo, jen si Tom třeba nevšimnul...

Drakopes
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 02:03
- Nahlásit

Erwínek se chová velmi slušně - čůrat doma je fuj. Podle mého mínění jeho "selhání" bylo výsledkem racionální úvahy. Dvojí přehození krůtího krku v tlamičce mu díky znalosti goniometrických funkcí při zpřesněném odhadu délky krku (hmotnost - páka - princip váhy v psích čelistech, ) umožnilo vypočítat objem zkoseného pravoúhlého kužele (zjedodušený tvar krůtího krku), dále Erwínek bleskově provedl odhad objemu vlastního močového měchýře, komparací objemů dospěl k řešení - aby mohl absorbovat (sežrat, zblajznout) celý krůtí krk, bude třeba uvolnit svěrač (zvednout stavidla) a nádrž vypustit. To zapříčinilo dilema - doma se nečurá, musím čůrat, abych zvládl ňamkózní papání. Takže Erwínek čůral v hlubokých rozpacích - v tlamičce krůtí krk, pohled psovsky provinilý a vrcholem byla zvednutá a ohnutá levá přední tlapka. To gesto (tlapku) znáte všichni pejskaři - "mohu to očichat? neublíži mně to?", "chceš si hrát? nenapadneš mě?"). píše Yura

Strejda
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 06:23 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

Yura
jeho "selhání" bylo výsledkem racionální úvahy.
Myslím, že takhle přesně to bylo. Obdivuju vaše psy, že to dokáží spočítat z hlavy. Naše holky běží i s mnohem jednodušší úlohou na Wikipedii a obrací se dotazem na přátele v sociálních sítích.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 06:29
- Nahlásit

Jdu spát. Dobrou.

Já si tady občas něco přečtu, ale nemám čas psát. Ale dneska (včera vlastně) jsem intenzivně myslela na worička, že jsem chytala bílou špiclinku, která se zaběhla dočaskářce. A povedlo se, tak jako celkem náhodně, ale povedlo. Potvůrka byla hotová maratónka. Zdrhla v Brně, pak ji nahlásila paní v Rosicích a nakonec jsme jí za dva dny čapli v Ořechově. Turistka jedna! Po odchycení se tvářila, jako že jsme otrávili celý den. No, co už.

Tady zase do rána trošku napadl sníh.

worick
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 07:22
- Nahlásit

Vlčáčková
četla jsem to a pejsanka vypadala úplně... jako byl Alfík Já myslela, že ji mezitím měl někdo doma(našel, nechal si ji) - myslíš, že se takhle celou dobu toulala? A vlastně, kam teďka jde, máte ji zase někdo na dočasku a nebo už k novému páníkovi? Jestli je takhle zvyklá se toulat, nebude to pro ni (a s ní) lehké A chtělo by to asi hodného pána, když to vypadá, že je fixovaná na chlapy

worick
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 07:39 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Yura
Strejda

Obdivuju vaše psy, že to dokáží spočítat z hlavy - naši kluci jsou v matematice nejspíš po mamince která ani neví, co to goniometrické funkce jsou A vůbec...u počítání jsem je ještě nepřichytila Dokonce ani nemám problém, dát druhému o pamlsek míň a tvrdit mu, že dostal stejně...má to i jisté výhody Pravidelně se mnou leží u compu, ale nějak to na nich nezanechalo stopu...stejně jako na mně

To je opica ten Berůňa: teďka jeho řev od pracovny a Worka vyběhne v zahradě na kopeček a čumí dozadu. Myslela jsem, že tam někde uviděl srnku. Čumím napjatě s ním až ke koním a nikde nic. Ještě si nachystám foťák, protože stál srandovně jen na třech nohách, tak že ho vyfotím...a on mi najednou vleze do ronďáků k plotu. Něco tam šmrdolí a vyletí bažantová Nevím, proč mu to ten Beruš musel vykecat Ale kupodivu ji nijak divoce a s řevem(jak to umí) nehonil Spíš se tam šoural. Myslím, že by ji tam úplně v klidu ulovil, neměla moc možnost zpod těch ronďáků odletět, až se dostala na volný plac. Vypadá to, že ale nechtěl. Jen ji vyhnat

worick
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 07:45 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Vlčáčková
Jo a na tebe jsem si vzpoměla, jak zároveň (na druhý den?) s těma meteorama v Rusku letěl i ten další, ohlášený, ale ty to přebily A bylo zataženo, tak jste asi nepozorovali nic, že jo??

U nás už o půlnoci -8 (celý den +1st ) Fakt jak u blbých...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 19:15 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

worick

Myslím, že se toulala. Zdrhla v Brně, po 5 hodinách (nebo 4) v Rosicích a za dva dny v Ořechově. To je celkem štreka. Asi to bude toulavka, protože vypadala celkem spokojeně po tom toulání. I když teda oči se jí klížily. Hladová byla asi taky. Ale přesto neměla tendenci se nechat ochočovat.
Pánovi ale hupsala do náruče. Kdo ví, co má za sebou.
Teď je v dočasu zpátky, kde byla. A paní ví, že už jí nemůže věřit. Nejspíš by se po pár dnech zase sbalila a odklusla se toulat a hledat nějakého chlapa.

K Čeljabinsku je povídání ZDE. Už to chce aktualizaci. Jestli jsem to sem ještě nedávala. O planetce 2012 DA14 se ještě pokusím něco napsat. Ale není čas! Jsem ráda, že jsem dala dohromady stanovy sdružení, které chceme zakládat s puberťačkou. Už je mám hotové, schválně jsem tam dala "návnadu", abych viděla, jak pozorně přípravný výbor čte. A nikdo ani prd! Nakonec jsem jim sama musela odhalit před zákonem nesvéprávné členy, NIKDO na to nepřišel!

Eninka
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 19:20 - Změnil/a: Eninka
- Nahlásit

Vlčáčková

schválně jsem tam dala "návnadu", abych viděla, jak pozorně přípravný výbor čte. A nikdo ani prd! Nakonec jsem jim sama musela odhalit před zákonem nesvéprávné členy, NIKDO na to nepřišel!

zapomněla jsi podoknout, že jsi to tak šíleně zamotala, že ani

by se v tom nevyznalo

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 19:23 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Eninka
Nechtěla jsem Tě prásknout, že v tom nepořádném čtení taky jedeš!

worick
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 20:21
- Nahlásit

Eninka

Nakonec bylo u nás v noci -14st Tom to zpětně našel v meteostanici. Ráno jsme se potkali hned za bránou s Gogošovou, takže jsme pomalu postupovaly potokem a kecaly, pak se přidala ještě jedna sousedka psiska už to postávání nebavilo, tak Berry s Gogem znuděně leželi a Worka lítal a štěkal na nás, ať už to rozpustíme Rozpustily, jenže to už mi tak šíleně zašlo za nehty na rukách i nohách že jsem myslela, že už jim snad nedám ani jíst a uteču Prosím vás kdyby mne náhodou někdy napadla konina typu: pojedu do Himaláje zdolávat nějaký vrchol tak mi připomeňte, jak je to šílené, když zajde za nehty

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 21:49
- Nahlásit

worick
Do Himalájí nelez. Nejsou vůbec vidět:

Takto jsem TŘIKRÁT viděla Everest.
Kdo ví, jestli Himaláje vůbec existují. Něco nám nejspíš akorát nalhali....

worick
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2013 22:06 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Vlčáčková
ty jo, máš i fotku.... Tak já sice fotku nemám ale zato jsem je viděla pěkně Ovšem jen jednou, dvakrát jsme letěli v noci Jenže já jsem v letadle posr... takže jsem to až tak nedocenila, jelikož to se mi hlavou jen honí myšlenky typu: boha, když budeme mít poruchu, je sice bezva, že nejsme nad mořem, ale kde tam doprčic budem moct přistát?? - samá hora

<< 1 ... 558 . 559 . 560 . 561 . 562 . 563 . 564 . 565 . 566 . 567 . 568 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání