| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2013 11:38 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Dneska u nás nebyla Dáša, ale pro změnu Bobina - místního magora Když jsme ráno vyšli s klukama z pracovny, najednou kňučení za plotem a Bobča Nevím jak to, že šla až za barák, oni když jedou s károu se železem a nevidí kluky u plotu, tak pokračuje s páníkem dál. Teď jsem se rozhlížela a neviděla jsem ho nikde a divné taky bylo, že Bobča neměla obojek Ale kdyby se mu někde utrhla ze řetězu (nevím vůbec, jestli ji někdy i přivazuje) tak by neutíkala kilometr k nám, ale k sousedce kousek vedle, která se o ni většinou stará. Tak jsme šli nahoru zahradou a Bobina za plotem pararelně s náma. I se mi jí zželelo a pustila jsem ji brankou k nám, dala jí piškoty a že to zahradou s náma sejde zase dolů a bránou ji vypustím. Tak se i stalo, ale Bobča nehodlala jít nikam, udělala s náma celou obchůzku na potoce a vrátila se s náma k baráku, kde jsem ji musela piškotama vyšoupnout před bránu. Ona je ale míň oprsklá než Dášena, tak pak nestojí a nekňučí u brány, ale asi šlapala domů...za chvíli už tam nebyla. V noci u nás -10st, teďka -1,5st a sněží. Volal udivený brácha z Prahy:,,u vás mrzne?! Vidím to v chytrém telefonu, vyskočilo mi Velká: -7st".. Sněží dost, Tom jel na tenis, doufám, že pojede pomalu
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2013 06:32
- Nahlásit
Sněží tu jak o závod.
LuckaM
Ještě teď na to musím myslet, jak to s chudinkama dopadlo... No, pokud nějakou nesložil tak je tam ještě i jiné riziko. V takovémto počasí slabší kusy můžou umřít i na zápal plic právě po této námaze a stresu.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2013 08:12 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Evey
LuckaM
No, pokud nějakou nesložil tak je tam ještě i jiné riziko - samozřejmě, bych v žádném případě psu neolerovala, aby cokoliv naháněl, bohužel utéct může i mně Akorát si myslím, že pro srnky je mnohem přirozenější, že je sem tam prožene predátor, než když je plný les mechanizace a dělníků a nemají se kam vrazit...proto možná chodí i tam, kde by je člověk nečekal (třeba kolem zahrad)
Sněží tu jak o závod - skoro až závidím U nás včera odtálo skoro úplně a koukám, že v noci zase zpátky přisněžilo.
Teď je zakaboněno, ale nesněží...zato fučí
Kde jste děcka??
Koukám úči to úplně pohltilo...
Drakopes
Áji, co u vás, nejste snad marodi??
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2013 19:35
- Nahlásit
worick
ne, nejsme choří, jen já nestíhám - dneska jsem byla v Jihlavě a teď po náročném dnu příjemně relaxuju (sýry, ovoce, olivy, rulandské šedé ...)- Psi tu neopruzují, protože v kuchyni porcují telecí kost. Teda žere ji Alfréd a Erwinek sedí a zírá na něj
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2013 19:43
- Nahlásit
dostala jsem 4 telecí kosti:
1) dostali oba kost, Alfréd ji lehce poválel a odešel. Opláchla jsem ji a zabalila. Erwin úspěšně skoro hodinku bojoval.
2) kost dostal jen Erwin, Alfred mu ji sebral, ohlodal a nechal Erwinovi.
3) dávám kost Erwinovi, Alfréd ji zabavuje a nemíni nechat. Vzdávám to a dávám poslední kost Erwinovi. Jsou už lehce zamřelé, takže to v kuchyni pěkně zavání ...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2013 03:58
- Nahlásit
Je vyvětráno, hafani umyti vločkami (trakaře), počasí je děsné. Erwínek by se uživil v pohodě jako žebrák. V parku odpočíval a obědval pan jeřábník (sympaťák, přestavují vršovický zámeček) a krom mazlení Erwínka mu zkrmil banán, no a další den pán rovnou hlásil "už jsem se vykoupil dalším banánem" (Erwínek nadšen - ňam ňam). Takže jeho představa - lidé jsou úžasný zdroj lahůdek pro hafíky. píše Yura
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2013 06:05
- Nahlásit
Drakopes
Takže jeho představa - lidé jsou úžasný zdroj lahůdek pro hafíky. Kéž by tomu tak bylo vždy...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2013 08:07
- Nahlásit
Drakopes
sýry, ovoce, olivy, rulandské šedé ... - koukám...večeříš jak Tom, ten bez toho vína, ale s klobásou s slaninou
Teda žere ji Alfréd a Erwinek sedí a zírá na něj - to by pod Berrym byla kaluž naslintaná, že by se v ní utopil Já někdy v pracovně, kde sedím na zemi, než z kapsičky vylovím a rozpůlím piškot, mám mokrou celou nohu, nad kterou má tlamici
Erwin úspěšně skoro hodinku bojoval - kéž by i naši kluci ty velké kosti chtěli...tak jednou za rok. Berrymu tam ta velká hovězí leží už měsíc bez toho, aniž by jí nějak výrazně ubylo
hafani umyti vločkami (trakaře) - Jirko, tohle nevím co je??
Erwínek by se uživil v pohodě jako žebrák - naši kluci nijak nežebrají(jenom mlsky od kamarádek ) a banán...tak to sotva Ale předevčírem si Berry vzal ode mně křížaly(švestku, jablíčko a hrušku - Worka to nechtěl )
Včera jsme odpoledne byly s mamkou a pejsama na větší prochajdě tady, v rekreační oblasti - udělaly jsme si okruh pod sjezdovku a zpátky, takže cca 7,5km. Bylo hezky, jen pofukoval trochu severák, takže na zpáteční cestě proti a když se už stmívalo, mi začala být i zima. Sněhu jen poprašek, pořád to odtávalo. Dneska ráno chumelenice jak blázen. Doběhnul kocour a ječel za oknem, že chce domů (u večeře se takticky zdejchnul, aby nemusel jít spát do pracovny, tak mu dobře tak...trdloňovi )a měl mokrá záda. Bude to asi zase tát Zatím se to drží, teď je zasněžené všechno. Akorát dneska jedem na cesty, tak se mi to až tak nehodí Musíme navštívit nemocnou tetu (taťkovu sestru) Na svátky jsme tam nebyli, když jsme všichni chrchlali a teta bere chemo...zas
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2013 10:25
- Nahlásit
worick
hafani umyti vločkami (trakaře) - Jirko, tohle nevím co je?? - beru zpět, už mi to trklo..... my už taky (jsme mokří jak myši )
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2013 11:05
- Nahlásit
worick
beru zpět, už mi to trklo.... A že ti to trvalo...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2013 11:37
- Nahlásit
Evey
A že ti to trvalo... - kozeno já tu nebyla... Přestalo chumelit a dokonce vykukuje sluníčko....takže to zase všechno roztaje
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2013 07:39
- Nahlásit
chodníky suché, mimo lehoulinký poprašek, tři pod nulou
v parku porazili čínskou jablúňku (na pařezu bylo vidět, že vnitřek hnikoba), což nejvíce mrzí Erwinka. Ta jablíčka mají snad centimetr v průměru a on je spásal nepřetržitě. Včera tam ležely větve obsypané plody, krásně přešlé mrazem a já musela prcka vzít za flígr a odvlíct. Teď pokaždé, když jdeme okolo, tak aspoň luxuje trávník
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2013 14:56 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Náš veterinář je MVDr. Frankenstein:
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2013 17:40
- Nahlásit
Vlčáčková
Náš veterinář je MVDr. Frankenstein -
Chudinka malá ta je ale zřízená tam všude měla ty tukové boule??
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2013 19:30 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
worick
Zde je vidět všechno:
Dvě rány na hlavě byly ucpané tukové žlázky (jednu jsem kdysi odoperovala sama a stačil mi na to řez 1 cm! Nicméně to evidentně nebylo definitiní - ale vybrala jsem z toho jen ten sekret , a to ve formě nikoliv tekutém, ale úplně tuhém, jako by to byla nějaká chrupavka).
Na tlapičce u těla byly dvě bradavice - ta dozadu byla u kořece asi 1 cm tlustá a dlouhé cca 2,5 centimetry. Tady hrozilo mechanické poškozování. (Rány po bradavicích nejsou skoro vidět na obrázku.)
Na krku byly dvě tukové boule. Byly různě hluboko a různě velké. Ale protože Bekynce se pod takovou tukovkou (potvrzeno i cystoskopií) časem udělala zhoubná rakovina a je možné, že právě odsud se to dostalo do lišty a Bekynku to nakonec zabilo, nechci to už na žádném psovi nechávat.
Na zádech prý také tukáč. I když velikostí spíš jako ta ucpaná žlázka na hlavě. Nicméně se mi i stalo, že když jsem to chytla a ohmatávala, tak to prasklo (uvnitř) a skrz kůži se na různých místech vytlačila průzračná kapalina. Prolezlo to ne nějakou dírou, ale prostě tou kůží - prosáklo to. Takže taky radši pryč s tím, navíc to bylo úplně nalepené na páteř.
Bohužel jeden tukáč jí zůstal - je zarostlý do svalů, jak měla Bekynka. Takže mi to nedělá vůbec dobře. Je na stehně.
Skoro všechno je to na pravé straně psa - až na jednu tu ucpanou žlázku na hlavě.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2013 01:08 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Náš Alfík měl jenom takové hnusné bradavice od uchem a na zádech dvě velké kolem 2cm a pak ještě asi dvě menší. Ty velké ho svědili a jak si je kousal a škrábal, tak u mokvaly a zvětšili se až na ty 2cm. Ale právě už měl těch 14let, tak jsmeho nechtěli uspávat a řezat...mysleli jsme, že už s nima dožije. No a tak ho otravovaly ještě tři roky
Stejné měl i jeho pravděpodobný taťka - Tomův velký bílý špic Falko.
Dneska bylo krásně: bílo, mrazivo a slunečno tak jsme vymysleli výlet na Velkou Javořinu - nejvyšší vrchol tady u nás. Bylo tam hodně lidí i pejsků(kolem Holubbyho chaty) ale na trase pak jen pár běžkařů. Byla to pohádkově zasněžené nádhera... Zrovna u chaty se k nám přidal nějaký pejsek, majitelé zrovna nasedali či vysedali? z auta, pejsa šup za náma, oni na něj zavolali, pejsa nic a že on pak přijde. Pejsa ovšem stále s náma...šel celý okruh 7km! Byl moc hodný, kříženec labradora asi s jezevčíkem (čapatý a dlouhý labrador - labrador jezečíkovitý ) neslyšeli jsme, jak na něj volali, tak jsme mu pracovně říkali Ben Ke konci se mu už i trošku pletly nožičky, protože to byl těžký terén...mamka byla hotová úplně
Začátek scházení od vysílače - to bylo ještě dobré
Pak nádhera v lese
Asi polovina trasy - to už jsme šli delší dobu do kopce
A těsně před koncem byl pořádný asi 500m stoupák - tak to jsem mamku už posledních 200m musela tlačit
Těsně před horizontem
Pak už se jen po sjezdovce sešlo asi 500m k chatě...ale jsme sotva pletli těma nožkama všichni Bena nikdo nesháněl, auta tam ještě nějaká stála, možná seděli v chatě. Když jsme k ní přišli, ptali jsme se kolem, jestli někdo nehledal psa a nic. Ben se mezitím přidal k asi 6 fifinkám (bišoni, jork, jezevčík, bordera....) co se po sjezdovce motali. My toho měli fakt dost a čekala nás dlouhá cesta domů - byli jsme rádi, když jsme sedli do auta. Woriček byl z toho lítání a tahání na vodítku v hlubokém sněhu - úplně hotový - doma ani nechtěl vysednout z auta. Kluci měli taky problém, že se jim sníh nabaloval mezi polštářky - věčně leželi a vykusovali - ti dva hladkosrstí nic Tak nevím, proč mají ty tlapiny chlupaté, když jsou to ,,sněžní psi"....a ono jim to vadí Toma začalo bolet koleno při scházení (první úsek ) dolů, do kopce trochu lepší. Bylo -7st.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2013 09:31
- Nahlásit
worick - jééé, to jste si teda máknuli, když koukám na ten terén, ale nádherný rozhled... Máte tam fakt krásně... Snad si pejsu pak někdo vyzvednul, teda... to je divný... já bych Kessku nikdy nenechala jít nikam s někým cizím...
Drakopes - Ájo, já jsem nechtěla v pátek plašit... Jen jsem v autě ve zprávách slyšela, že ve vaší čtvrti něco hoří a museli někoho evakuovat... neměla jsem ani po ruce internet, protože jsem zrovna dojela na zkoušku do Zlína... domů jsem přijela až pozdě večer a na internetu jsem pak už nic nenašla...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2013 10:22
- Nahlásit
Kessie
Ájo, já jsem nechtěla v pátek plašit... - není to sice na mne, ale to jsi na tom jako já...já bych plašila taky
Snad si pejsu pak někdo vyzvednul, teda... my jsme si říkali, když je pejsa takový ,,oražený" - jestli náhodou nepatří k té chatě a nejsou zvyklí, že si chodí kam chce...po okolí. Ještě se k nám při návratu k té chatě přichomýtl nějaký kluk (cca 20letý snowboardista) a že jestli může Worička pomuchlovat (ten samozřejmě neměl vůbec čas, protože se poblíž motal Berry s nějakou fenkou jezevčíka) a neohroženě si k Workovi dřepnul...zezadu ho drapnul kolem krku (což vím, že je Worinkovi úplně jedno a proto jsem pochopila, že kluk už ze samojedem měl tu čest ) a hned vykládal, že si ho jde očichat (kluk Worička ) protože jak byli někde na horách, tak tam měli samíky a oni mají takovou specifickou vůni....jinou, než ostatní psi (no, není to taková ,,psina" )
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2013 10:33
- Nahlásit
Včera jsme v lese zažili setkání třetího druhu . Byli jsme na výletě, vyrazili jsme vrchem na Krkavčinu pouze s letmým popisem kudy se tam jde. Cesta lesem překvapivě končila ohradníkem a pastvinou, což jsme nečekali, takže jsme to otočili a vrátili se zpět na křižovatku a zkusili druhou cestu taktéž lesem, která byla méně široká...Místy to bylo dost zarostlé, pak byla rozbořená oplocenka, ale usoudila jsem, že směrově to zhruba vychází. No a kousek za oplocenkou kouknu do leva a tak KRÁVA! (no já jsem si teda myslela, že je to býk - první jsem viděla ty megarohy ). Byla tak 4 metry od nás. No a pak vidím i piditelátko. No tak to už jsem byla úplně strachy posr... a říkala jsem si, že bude průser. Tak jsem houkla dozadu na bráchu s chlapem, že se mají potichu otočit a jít zpět - samozřejmě si mysleli, že mi hráblo, protože kráva nebyla vidět až do chvíle, kdy stál člověk přímo u ní, jak byla schovaná za křovím. Médi byl strašně uražený, že se musí vracet. Krávy si buď nevšimnul, protože když jsem já byla na úrovni krávy tak byl na délku stopovačky dávno přede mnou, nebo se držel oblíbené taktiky ve stylu "je to mnohem větší než já, tak se chovám jako že jsem neviditelný ". Volali jsme domů, jestli mají číslo na zemědělce, kterému jsme usoudili, že bude patřit...Prý už jí hledají dva dny - značkovali telátko, telátko hodně bučelo, tak si kráva myslela, že mu budou i nadále ubližovat a i s teletem se sebrala a odešla (a byli jsme upozorněni, že zrovna tahle kravička je hodně divoká a nekamarádská). Pán byl nemocný, tak říkal, že zavolá bráchovi...Čekali jsme cca do 15:45, jestli někdo přijde pro kravičku (brácha chtěl vidět, jak se kravička chytá), ale nikdo nedorazil a pak už jsme museli vyrazit domů, aby nás uprostřed lesa nechytla tma a včas jsme za světla došli domů...No tak ani nevíme, jak to nakonec dopadlo....
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2013 10:39
- Nahlásit
Musím dodat, že už jsme se dlouho tak ničeho nelekla, protože kráva je fakt hodně velká a takhle v hustém, temném lese...
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2013 11:05
- Nahlásit
Noemi
No, mě by kráva u nás ani tak nepřekvapila, ale takový zubr to by byl jiný kalibr. Zatím jsou myslím, ale jen někde v oborách.
Drakopes
Zapomněla jsem napsat, že jsem tě viděla v dokumentu ČT, jak jsi byla na tom poli.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2013 14:07
- Nahlásit
Evey
a já to celou dobu intenzivně tajím
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2013 20:35
- Nahlásit
worick
Náš Alfík měl jenom takové hnusné bradaviceod uchem a na zádech dvě velké kolem 2cm a pak ještě asi dvě menší. Ty velké ho svědili a jak si je kousal a škrábal, tak u mokvaly a zvětšili se až na ty 2cm. Ale právě už měl těch 14let, tak jsmeho nechtěli uspávat a řezat...mysleli jsme, že už s nima dožije. No a tak ho otravovaly ještě tři roky
Tak to mohlo jít ven. Ale kdo to mohl vědět, že? Co byl Alfík zač?
Obdivuju, jak chodíte na dlouhé výlety. A ještě v zimě. Ale kdybyste mi vzali na výlet nějakého mého pejska, tak Vás asi zaškrtím. Jen jestli ten pejsek nebyl nějaký toulavý.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2013 00:18 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Vlčáčková
Co byl Alfík zač? - Alfík byl skorošpic
Berynek, nohy mamky a tety, Alfíček a ocásek Worička Tady bylo Alfčovi už 16.
Jen jestli ten pejsek nebyl nějaký toulavý - právě, že ho volali nějací lidi, taky jsme mysleli, že je jejich. Vypadal dobře, mamka se jim smála, že jdeme daleko, ale jestli ho chtějí zhubnout, tak ať klidně jde
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2013 04:51
- Nahlásit
worick
Alfík byl skorošpic
Alfík byl moc krásnej. Mě se ty chlupatice prostě líbí. Ale kdo to má česat. Právě jsem vybírala Sabince z ocásku babky. Byla jsem ráda, že tam nemá i nějaké hovínko, jak se jí občas podaří v chlupech skladovat.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2013 08:09
- Nahlásit
Vlčáčková
Alfík byl moc krásnej. Mě se ty chlupatice prostě líbí - já když byla malá, tak jsem zase vždycky chtěla kokra, protože se mi líbil a měl ho strýc. Naši mi ho pokaždé rozmluvili, že je to lovecký pes a potřebuje i takové vedení. No....měli pravdu, jenže tak je to s většinou psů Jedni potřebujou sáně, další jsou zase ,,pracovní", jiní lovečáci...A když nechce člověk nějakou fifinku, tak moc na výběr není
Noemi
Včera jsme v lese zažili setkání třetího druhu - jéé tak to jste měli celkem štěstí, že na vás kravka nevyběhla Ale ony nejsou nějak útočné, spíš zvědavé Ovšem, když se k tobě valí takový kolos, tak jsi pos... a je ti jedno, co po tobě vlastně chce
nebo se držel oblíbené taktiky ve stylu "je to mnohem větší než já, tak se chovám jako že jsem neviditelný - tohle dělají při něčem velkém (kráva, kůň) i kluci....dokonce i Woriček ...naštěstí
Mimochodem, jsem to u měla sepsané hned včera, ale jsem se asi překlepla v hesle (jak jsem pospíchala, tak jsem si to předem nezkopčila ) a šlo to všechno do pr.... tak jsem se vztekla, že už jsem sem ani nešla
Jak jste na tom, Evey? u vás už ,,sněhu vyše koňa"?! Sněží Brácha se bude večer vracet do Prahy, ale zatím nevím vlastně jak, kdy a čím to má naplánované...
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2013 08:23 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit
worick
Jak jste na tom, Evey? u vás už ,,sněhu vyše koňa"?! Zatím ne, ale počítám, že na tom v následujících dnech zapracujeme.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2013 09:38
- Nahlásit
Brno hlásí zatím 4 cm sněhu a stále intenzivně sněží... Jsem zvědavá, jak se prohrabeme odpoledne domů, pokud to sněžení neustane... jsem se dívala na radar a od jihovýchodu se to na nás ještě teda žene... Kessie bude šťastná, ona sníh prostě miluje... Už se těším, až budeme doma, vezmeme ji někam ven, to jsou neskutečné kreace, které předvádí...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2013 10:25
- Nahlásit
Kessie
sem se dívala na radar a od jihovýchodu se to na nás ještě teda žene... Kessie bude šťastná, ona sníh prostě miluje... - jo, jo, u nás chumelí jak blázen, od rána čím dál hustěji a víc Berunka se v tom taky nadšeně válí a nebo si jen tak lehne a nechá na sebe chumelit Jak jsme byli v sobotu na té Javořině, tak byli všichni spokojení, ale Berry nejvíc. Dokonce ani Woriček sníh nijak nemiluje...asi si říká:,,kdyby jste zažili tolik sněhu, jak my furt máme na Sibiři, tak ono by vás to nadšení přešlo"
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2013 11:22
- Nahlásit
worick
jsem zase vždycky chtěla kokra
Sdílím Tvoji slabost pro španěle. I když já mám radši WSS a ASS a kavalíry, ale kokříčci jsou taky prima. Ačkoliv teď už jsou to nezřídka svině svéhlavý, i kousavý.
A když nechce člověk nějakou fifinku, tak moc na výběr není
No, tak teda "fifinka" od Sabinky - to zlaté štěně Zlatuška, kterou mám na webu dvakrát, jako malou a jako roční - tak ta teda měla lovecké i pastevecké pudy. Takže to byla fakt výhra! Ta nevěděla, jestli má na vycházce víc zlobit jako pastevec nebo jako lovečák. Střídala to dle potřeby a nálad. Byla chvílemi na zabití.
Kessie
Brno hlásí zatím 4 cm sněhu a stále intenzivně sněží..
My za Brnem už máme tak 6 až 7 cm! Frankensteinův výtvor měl jít dneska na kontrolu a já do práce. Oboje jsem odložila na neurčito.
|