| Autor |
Zpráva |
Strejda
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2013 06:35
- Nahlásit
Noemi
tradiční půlnoční ovar mu prý velmi chutnal....
Tomu bezmezně věřím.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2013 08:27
- Nahlásit
Už asi půl roku nesleduju předpověď počasí, jen mi občas hlásí Tom, že má být nějaká změna. Jaksi jsem to nepotřebovala vědět až na Vánoce a ty mi pokazili tím, že nenahlásili bílé Jen jsem na NETu zahlédla titulek,,teplo do poloviny ledna" U nás tedy zima, těsně pod nulou každý den...no budiž... a dnes ráno vstanu a všechno pokryté krupkama. Sednu ke compu a ,,kolem Brna až po Slovensko ledovka, hromadné nehody...." U nás jsem na silnici ještě nebyla. Tak co Brňačky a okolí - jak to u vás vypadá??
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2013 08:36
- Nahlásit
worick - u nás ledovka, prší zmrzlé krupky a hrozně to klouže, šla jsem do obchodu v sedm... teď už je zem bílá... jsem šťastná, že jsme s Honzíkem dostali práci, kterou dnes můžeme dělat z domu, protože bych se určitě někde vysekala... teprve když jsem šla z obchodu, vyjelo něco jako sypač... řidičům dnes vůbec nezávidím... Kess se taky netváří nadšeně a polehává před vchodem pod střechou... Mikša někde ulovil myšku a teď si s ní hraje na trávníku (teda na tom, co z něho zbylo...)
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2013 10:33 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Kessie
Když jsem byla venku s klukama bylo to stejné - pršely zmrzlé krupky, silnice už byla pokrytá a klouzalo to hodně. Teď celkem hustě mokře sněží, na trávníkách je poprašek.
Když jsme byli před Vánoci s našima na nákupech v Brně, vybrala jsem si konečně krmítko pro ptáčky a mamka nám ho koupila pod stromek. Předevčírem jsem ho pověsila
Musím podotknout, že Tom byl od začátku proti krmítku s tím, že si nebude na svoje ,,krásné" stromy věšet nějakou ohyzdu a že u nás nemusíme ptáčky přikrmovat, jelikož máme tolik keřů a rostlin s různýma bobulema a semenama - že u nás mají ,,ráj na zemi" Tak už dva dny krmítko hypnotizuju a čekám, kdy ho nějaký ptáček objeví...a nic Respective: nevím, kam se vytratili ptáčci? Onehdá jich tu poskakovalo všemožných a najednou vymeteno Podotýkám, že kočky skoro z baráku nevystrčí nos - tak v tom to nebude.
Úči
máte ještě do konce týdne volno? Teda Ája právě podotkla něco o tom, že už jí to nastane...tak nevim Včera jsme byli u tety a ona vaří vedle ve vesnici ve škole a oni volno mají, kdežto naše škola prý ne. Tak jsem se poučila, že to bylo na školách, jak si to udělají, jestli dají ,,ředitelské volno" (tohle za nás nebylo, tak trochu čumim )
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2013 11:38
- Nahlásit
worick
Dneska ještě máme volno, ale zítra a v pátek jdeme do procesu. Moje děti naznačují, že asi zůstanou na horách nebo u babičky
Ředitelských volen může dát šéf školy několik do roka, ale pouze ve zdůvodněných případech. Takže pokud mají volno teď čt-pá, tak třeba dělají opravu vodovodu či tak. My měli naposled volno, když plynaři testovali kotel a nechtěli mít nikoho v budově ...
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2013 12:35
- Nahlásit
worick
Tak už dva dny krmítko hypnotizuju a čekám, kdy ho nějaký ptáček objeví...a nic No, je otázka jestli jsi jim tam něco nasypala?
My máme krmítko asi 3 metry od okna z obýváku, takže často sleduji dění. Zrovna včera tam byl děsný frmol, asi jim na Nový rok vytrávilo. Velké hejno strak, moře sýkorek, vrabčáci, pravidelně ráno chodí 2 strakapoudi, poprvé jsem tam viděla i hrdličku ...
Zkus jim slunečnici pohodit i na zem.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2013 13:15
- Nahlásit
Jediný, koho z našich psů zajímalo ptactvo, je Erwin. Jakmile zahlédne v parku něco péřnatého pochodovat po trávníku, startuje. Dneska to byli čtyři holubi, kteří pak kroužili nízko nad zemí a dali si tak společně s Erwinem několik koleček kolem dokola. Holubi to pak vzdali a odletěli na římsu a Erwin tak zavistivě hleděl za nimi .-)
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2013 14:26
- Nahlásit
Strejda
Dojeli?
Dojeli, hurá. A byli tak hodní, že mi vzali druhé štěndo do dočasky v Ostravě k jedné paní. Čili já už dneska můžu v klidu pečovat o svojí fenečku, která bude za hodinku po operaci.
Ještě se tomu jednomu štěndu hledá domov - už je jeden rozjednaný. No a pak zbývá od té dementní báby dostat jejich maminku, než jí zase nakryje a štěňata utopí, jak už to opakovaně prý udělala.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2013 14:27
- Nahlásit
worick
Já se projela po tom našem ledovatém lesíku a v pohodě.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2013 15:27
- Nahlásit
Vlčáčková
Čili já už dneska můžu v klidu pečovat o svojí fenečku, která bude za hodinku po operaci - ježiš, jaké operaci??
Já se projela po tom našem ledovatém lesíku a v pohodě - tak ono záleží jestli jsi jela po cestě anebo skrz (a jak jsou stromy daleko od sebe )
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2013 15:35 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Včera u nás byla kámoška se žížalama(já jim tak pracovně říkám, protože jsou malí a hladkosrstí - proti našim klukům jak žížalky ) JRT Keysi a Lucky(šli kolem a my zrovna přijížděli od tchánů, tak jsme je vzali alespoň do zahrady) a že si kluky vyfotí...Worka byl protivný jak stará prdel a neustále vrčel na Berunu, v dáli začali střílet petardy, tak chudák Lucky se rozklepal a schoval do garáže (on je ten dostřílený vzduchovkou ) nakonec ke mně letěl nadšený Berry, Lucky se mu tam přimotal a ten žárlivec na něj ještě hnusně zavrčel.... Takže nevím, co Majda vyfotila tak akorát piraňu Worička...Chovali se jako paka...tentokrát
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2013 15:40 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
worick
ježiš, jaké operaci??
Přímo dvojoperaci - kastrace a tříselná kýla. Prý to lze udělat naráz. No, tak doufám, že to bude OK. Sabinka zhubla z těch více než 10 kg na 9 kg, což jsem ráda, protože má 3 nemocné tlapičky (ze 4) a je lepší, aby byla lehčí. No a nějak moc honit na dlouhé vycházky jí kvůli těm tlapkám nejde. Přitom ještě zkontrolují, co půjde - nádorky na lištách, druhou tříselnou kýlu nebo do to je z druhé strany.
A na příští pátek je objednaná Astřička na vyoperování tukových nádorů a ucpaných maz. žlázek. Jen ať jdou tukáče k čertu, Bekče se pod tukáčem udělala po mnoha letech rakovina, která ji zahubila.
a jak jsou stromy daleko od sebe )
Ty si kráva, viď??!!?? Stromy jsou hodně moc u sebe. A teda jsi mi připomněla, jak jsem tam jednou viděla auto asi 10 metrů v lese. Ovšem poloha auta byla zcela nepochopitelná. Bylo pod kopcem a sjelo z něho z pravého pruhu z kopečka doprava. Jak by mělo být otočené na bok? No kolama k silnici, že? Když si to představíš - jedeš - sjíždíš do škarpy - ze škarpy sjíždíš z kopce - otáčíš se na bok - logicky prostě ten pravý bok už směřoval ke středu země a měl by být dole a kola k tý silnici. Tak tohle auto ne. To bylo kolama do lesa a střechou k silnici. Tím lesem ujelo nějakých minimálně 20 metrů. Mezi stromy, které jsou blíž, než je šířka auta!!! Sleduješ to? Takže to, že na tom autě viditelně nebylo snad ani škrábnutí je hotový zázrak!
No a kvůli sanitce, která odsud odvážela řidičku-kaskadérku, jsem o 100 metrů předtím spadla do škarpy já! Lehce jsem přibrzdila a dostala smyk. No a když jsem se ze škarpy hrabala, tak koukám, jak se na kopečku objevilo jiné auto, kvůli mě lehce zabrzdilo a už to smykovalo ke mě!
Jó, u nás na Aljašce...
PS: dodatek: po takových zážitcích z našeho lesíka pak dojedu do Brna, na autě tunu sněhu, omrzlá okna a co myslíš? V Brně je jaro, vločku nevidět a Slunce pálí jak v tropech.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2013 19:36
- Nahlásit
worick
Čauky, kdepak je ti konec, co dárky...byli?? No, třeba sněhulky...už jsi vyzkoušela? Dárky byly, byly Kosmetika, oblečení, kozačky, kabelka, pár věcí do kuchyně, peníze. Takže spokojenost. Silvestra jsem oslavila a přežila. Akorát mě štve, že to tak rychle uteklo a ted se musím začít zase učit na zkoušky. No a botky Salomonky jsem vyzkoušela a zatím velká spokojenost. Když mi je taťka kupoval, tak mi říkal, že mi vydrží hodně dlouho. Tak snad to bude pravda.
V den Silvestra jsem měla v plánu procházku s Bárníkem. Už jsem se těšila, protože přes Vánoční svátky jsme tomu moc nedali. Nedošli jsme ani ke cvičáku (ten máme od baráku tak 5 minut). Barney očichával nějaký keř a najednou zakňučel. Tak jsem prvně myslela, že šlápl třeba na střep, který nebyl pod sněhem vidět. Ale tlapky měl v pořádku. Najednou vidím, jak se mu valí ze špičky ucha krev. Tu měl i trochu pod okem a taky v oku. Tak jsem měla strach, že si trnem z keře poranil nějak oko. Ale naštěstí ne, odneslo to jen to ucho. Tak jsem s ním valila honem dom. V garáži jsem se mu to snažila vydenzifikovat a zastavit krvácení. Když se mi to konečně podařilo, tak Barney zatřepal hlavou a z ucha mu teklo znova. Dlažba v garáži byla pomalu jako od řezníka. Přesunuli jsme se na zahradu, ale tam si Barney sedl k té nové bílé fasádě! Naštěstí jsem si toho včas všimla. No, když se zrovna neotíral o mě, tak si pro změnu otíral ucho o zem. Jsem myslela, že ho přerazím. Pak jsem si přečetla v knížce, že na poranění ucha by se měl dát absorbční polštářek a obvázat. Pokusila jsem se, ale spolupracovat s Barneym je někdy fakt těžký. Ucho má naštěstí už v pohodě, i bez obvazu.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2013 19:48
- Nahlásit
MartinaBarney
A já už se bála, že tě snad unesli mimozemšťani ...ti co řádili s autama u Vlčáčkové
Pak jsem si přečetla v knížce, že na poranění ucha by se měl dát absorbční polštářek a obvázat. - To bych chtěla vidět jak představuju si, jak mu ucho motáš do ruličky
Ale vážně - to se tady škrábnul pěkně
Vlčáčková
hmmm to s pejsama máš teda dramatické, ani si to nedovedu představit už jsi zažila s nima dost, už jsi hodně otrlá, protože když já si představím, co by byl u nás za tanec, jít na nějakou operaci byť jen s jedním...
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2013 22:13
- Nahlásit
představuju si, jak mu ucho motáš do ruličky
V knížce bylo názorně ukázáno, že se se s uchem obmotá i hlava a moc neutahovat, aby to zase netáhlo pod krkem. Mám to z knížky Můj Pes, Dr. Bruce Fogle. Moje první knížka o psech, a ted se dívám, že jsem ji dostala k 11. narozkám. Ten čas teda letí!
Škrábnul se fakt pěkně, on měl srst pod uchem od krve, já zase obě ruky od krve, v garáži ta dlažba od krve. Ale jak jsem se taky dočetla, tak uši hodně krvácí (to jsem nevěděla právě). Nejlepší bylo, že Barney byl jako by se nic nestalo a já byla na nervy z toho, že z ucha pořád teče červená.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2013 23:26
- Nahlásit
Jak jsem psala, že u nás byly ,,žížaly" na návštěvě, tak Majda mi poslala pár fotek - zkoušela nový foťák (což jsem nevěděla, asi byl pod stromečkem jinak bych si ho pořádně prohlédla ) No - fotky krásné to se nedá z našima ze starého digi srovnat
Takže: v popředí ta ,,želvička" je Keysii, Lucky je ,,ten s diabolkama po těle", co si ho Magdalenka vzala, když ho po smrti majitele vyhodili na ulici
A zbytek
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 15:56
- Nahlásit
worick - Úči, máte ještě do konce týdne volno? - nene, já už jsem šupajdila dneska do práce... bylo pár dní volno a já jsem si úplně otočila režim... chodila jsem spát po půlnoci a vstávala jsem kolem půl osmé... jééé, to byla paráda, tak se mi to líbí... zatímco dneska teda rána do hlavy - budík v pět... čemu se divit, že už po poledni jsem neschopná soustředění... - obdivuji všechny, co dokáží vstávat pravidelně brzy do práce... já bych to dřív než v pět nedala... zkusila jsem to v pátky, kdy jezdím do školy do Zlína... ale nešlo to, tak vstávám v pět a holt jezdím o trošku později...vymlouvám se na dopravu na dálnici...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 19:53
- Nahlásit
Tip pro holky - ve vedlejším tématu ,,Boty..." se momentálně na poslední straně 5 probírají podprsenky a jejich velikosti a holky dodaly i pomocnou tabulku na správnou koupi...jenže nám to všem nějak podivně vychází
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 22:20 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
worick
jenže nám to všem nějak podivně vychází
Radši jsem to ani nezkoušela. Protože:
1) mám krejčovský metr někde v nějaké krabici, možná na půdě,
2) nebudu se zbytečně stresovat naměřenými čísly,
3) stejně to skoro nenosím.
Tak u té fotečky Worička jsem se lekla převelice, že je pejsek chován na té rucec. Představila jsem si, jak se chudákovi člověkovi zploštila chodidla do podoby plovací blány díky Woričkově hmotnosti a úplně mě to vodbouralo.
to s pejsama máš teda dramatické, ani si to nedovedu představit už jsi zažila s nima dost, už jsi hodně otrlá, protože když já si představím, co by byl u nás za tanec, jít na nějakou operaci byť jen s jedním.
Na všechno si zvykneš. Prostě mazlíš a dáváš léky a nosíš a tak. Dokud to jde. Ze začátku mám vždycky strach něco udělat, abych tomu psovi neublížila - třeba po operaci. A teď už i dám injekci. Ale drápky jsou jiná, z jejich stříhání mám fóbii či co. Prostě už mám snad ty nejlepší kleštičky, které by neměly dovolit zastříhnutí, mám přesný návod od vetky, jak poznat, když už se dál nemá stříhat, a stejně to radši nedělám.
Sabinka se však chová jako kráva. Celá Bekynka, ta to dělala taky. Nejdřív si ještě na veterině v polospánku vyrvala kanylu - to je jeden hematom. A pak si doma z hlavy tak urputně sundavala kornout, až si možná roztrhala vnitřní stehy na té kýle. Hematom jak kráva. Vetka říkala, že až se to zahojí, tak uvidíme, jestli se jí to povedlo nebo ne. Krvácelo to i ven, život ohrožující to ale není. Zatím. Kdyby se to nějak horšilo, máme okamžitě naklusnout. Nejspíš z toho ale nic dalšího nebude. Kdyby to rozškubla, tak se jí to zahojí a kýla se samozřejmě vytvoří znovu. Takže další operace a tentokrát bez kornoutu. Měla jsem jí ho dát, aby si to nelízala. Nikdo nepředpokládal, že pes u toho začne dělat kotrmelce a rvát si to z hlavy i ZADNÍMA nohama. Sice to šlo hned dolů, ale možná ne včas... Nyní tedy riskujeme rozlízání rány. Jinak hodně spí. Opravdu hodně v porovnání s jinými pejsky. V noci jí dávám do klece a spím před klecí s rozsvícenou lampičkou, abych eventuálně hned viděla, co vyvádí. První noc dobrá, tak doufám, že to vydrží. Ta rána po kastraci je úplně OK. Do večera se ještě zvětšil ten hematom. Tak uvidím ráno a kdyžtak zase rovnou pojedu na kontrolu.
No a štěňátka taky špatný. Obě jsou už v Ostravě. To, co je v nové rodině, zlobí a slečna to nějak nezvládá, se mi zdá. Bere jejich pejskovi granule a vrčí na něho. Tak jsem jí řekla, ať je na jídlo odděluje. Jenže ona nechává granule stále k dispozici, ať si pes bere, kdy co chce. Doufám, že to zvládnou. Chtěli divoké štěně, tak si ho vybrali a mají ho. Takže holt s tím musí pracovat. Černé štěňátko je špatné zdravotně, lezou z něho škrkavky už i tlamičkou. Snad to přežije. Tady začalo mít trošku průjem, odčervila jsem ho, tak po tom. No a druhý den a noc se to zhoršilo. Teď se to zase zlepšuje, ale škrkavky lezou ven prý furt. Takové krásné, milé, mazlivé štěňátko! Jsem z toho opravdu dost otrávená.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 22:27
- Nahlásit
PS. A já jsem asi chytla psincák od Eninčiných vořechů!
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 23:56 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Vlčáčková
PS. A já jsem asi chytla psincák od Eninčiných vořechů! - ale nééé, to teďka mají všichni
Černé štěňátko je špatné zdravotně - mrtvé škrkavky snad.... - tak to už by mělo být dobré. Gucci taky tehdy vyzvracela škrkavku jak mašli A co ještě kadila netuším - to kadí po zahradě
3) stejně to skoro nenosím. - tak to závidím, to si dovolit nemůžu Mám nutkavý pocit, že by mi vadili v chůzi
Sabinka se však chová jako kráva. - no to je teda vopice Mamčina Mandy po kastraci úplně vzorně chodila 5 dní s límcem a i pak byla ještě teda poctivě hlídaná, aby si něco třeba v noci nevyvedla a v pohodě, vůbec si rány nevšímala. Ona je takový divočák, ale jinak celkem poslušná
Tak u té fotečky Worička... - tsss, Worinek je modelka, sim tě, vždyť nemá ani 26kg
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2013 07:49
- Nahlásit
Vlčáčková
jak to čtu se sabčou, tak držím palce. Jinak k těm štěndům. To se snad podá. PS: neměla bych si odčervit psy, když jsme se s těma štěnátkama muchlovali? nebo myslíš, že nějakej přenos z hlazení je nereálnej? nemám s tím zkušenosti žádné
worick
jojo, ono to bez jaksi není moc reálný a woriček je dost anorektická modelka teda, to já bych zakázala
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2013 08:05
- Nahlásit
Včera u nás byla celé odpoledne mamka s Mandy a k večeru přišli ještě tcháni. Mandy šmejdí po zahradě a už umí vyskakovat na všechna okna - ta co jsou nizoučko i ta v normální výšce Doteď posedávala s klukama jen u všech francouzských včera, protože to bylo dlouho, to vypilovala Nestačí, že je všechny sviní Gucci, když škrabe, že chce domů, k večeru hnusně pršelo a tak je to pěkně zaprasené - okna i parapety Pak objevila v obyvču za stromkem Leona, tak na něj přes okno dorážela a Leon jí kontroval zevnitř ježením, vrčením a prskáním Dneska všude mokro - nemrzne. To je zase Zima Budu muset k večeru vyrazit s klukama alespoň na vesnickou tour - jednak jsme tak dlouho nešli (když bylo náledí) a druhak jsme nikde včera nebyli - když byla návštěva u nás. No a nevím, kam v tomhle marastu vyrazíme v sobotu na výlet
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2013 13:33
- Nahlásit
worick
Nestačí, že je všechny sviní Gucci, když škrabe, že chce domů
Kdybych se za to nestyděl, dal bych sem fotku okna, u kterého na mně čeká Neli.
Evey
http://technet.idnes.cz/autismus-a-biopotraviny-08 s-/veda.aspx?c=A130103_141747_veda_mla
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2013 13:42
- Nahlásit
worick
Závidím Mandy!!! Takovou hodnou holčičku. Sabinka, ta sviňka mrňavá, si to snaží lízat. I když tedy ne až tak aktivně jako Bekynka, ale taky to není dobře. Dneska po ránu zase o něco větší hematom...
cernej caj
neměla bych si odčervit psy, když jsme se s těma štěnátkama muchlovali?
Jestli sis nesahala do pusy a umyla sis ruce mýdlem a teplou vodou, nemělo by se stát nic Tobě ani psům.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2013 14:01
- Nahlásit
Vlčáčková
koupili sme si na dálnici v kfc oběd, tak předtím jsme ruce nemyli a je možný, že při vybalování z papíru se člověk i dotkne jídla... a lidi se taky daj odčervit? nevím, jestli mě má brát panika, ale my doma teplou vodu nemáme, takže jsem zvyklá jen oplachovat studenou...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2013 16:18
- Nahlásit
cernej caj
Člověk se může nakazit nejčastěji z vajíček s larvami pocházejících z kontaminované půdy. Pojídání půdy (geofágie) u malých dětí či retardovaných osob nebo olizovaní špinavých rukou od hlíny je nejčastější příčinou infekce.[31][8] Proto je taky největší počet případů larvální toxokarózy u dětí do pěti let.[1][8] Rizikovým faktorem v domácnostech je kontakt s laktující fenou či štěňaty. Rovněž veterinární lékaři, veterinární technici a ošetřovatelé zvířat jsou vystaveni vyššímu riziku nákazy.[8] Nebylo však prokázáno, že by chovatelé psů a veterinární personál byli častěji nakaženi T. canis než zbytek populace. Například američtí autoři uvádějí srovnatelnou séroprevalenci T. canis mezi zaměstnanci veterinární nemocnice a populací lidí, kteří nechovají psy.[32] Další studie provedená v Rakousku zase naznačuje, že riziko infekce může souviset i s jinými faktory. Během roku 1999 byla odebrána krev na stanovení přítomnosti protilátek proti T. canis celkem 585 plně zdravým dospělým obyvatelům Štýrska. Autoři se zaměřili na 4 rizikové skupiny lidí dle povolání. Podle jejich výsledků byla nejvyšší séroprevalence (44 %) zjištěna u farmářů, za nimi se pak umístili veterináři (27 %), zaměstnanci jatek (25 %) a nakonec myslivci (17 %). U negativní kontroly, jež představovala běžné obyvatele města Graz, činila prevalence pouhé 2 %. Z toho vyplývá, že největšímu riziku nákazy T. canis jsou vystaveni zemědělci, tedy lidé, kteří žijí a pracují na venkově. Zdá se být zřejmé, že riziko infekce pro dospělého člověka nesouvisí příliš s faktem, zda je člověk chovatelem psa či je s nimi často v kontaktu, ale spíše v jakém prostředí žije a pracuje. To ostatně dokládají i vyšší séroprevalence (protilátky v krvi, nemusí být klinicky nemocní) u populací lidí žijících na venkově než ve městech.
Terapie u lidí je rovněž založena na aplikaci anthelmintik, případné symptomatické léčbě. Lékem první volby jsou benzimidazoly albendazol, mebendazol nebo thiabendazol.[8][22] Dle jedné pediatrické učebnice je doporučována dávka 400 mg albendazolu dvakrát denně po dobu pěti dní.[8] V případě oční formy je často vedle anthelminitcké léčby vyžadován i chirurgický zákrok či laserová terapie. K potlačení alergických příznaků se podávají kortikosteroidy. Kromě některých pacientů s oční či mozkovou formou (larvy v mozku) je prognóza při adekvátní léčbě larvální toxokarózy všeobecně příznivá
.....
Mě osobně štěnda poprskala několikrát. I do pusy. Nejen tyhle, ale i ty várky předtím. A pořád žiju.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2013 16:58
- Nahlásit
cernej caj
čéče tvoji psi s tebou chrápou v posteli (Woriček nás neustále všechny olizuje) jestli si myslíš, že tě ochrání nějaké umytí rukou po kontaktu s nakaženým štěndem - to jsi teda na omylu Tvoji psi se můžou nakazit třeba na druhý den po odčervení tzn. že mají škrkavky další tři měsíce než je odčervíš znova Radím...s.r na to a neřeš to
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2013 17:00
- Nahlásit
Strejda
Kdybych se za to nestyděl, dal bych sem fotku okna, u kterého na mně čeká Neli. - pchá...jedno okno Já to mám kol celého baráku a vykašlala bych se, abych to denně chodila čistit počkám, až to oprší
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2013 17:12
- Nahlásit
Dneska jsme tu vesnickou tour stihnuli nějak rychle - těsně pod dvě hodiny. Měli jsme jen: setkání s berňákem z vedlejší vesnice - kluci ho trochu znají, ještě když byl štěndo, proběhlo to v klidu, pak závody s howavardem Wildou u plotu, pak jsem já jela po zadku do potoka (né, kecám, v zájmu zachování všech končetin jsem sebou právě šlehla na zadek těsně na hraně chodníku dřív, než bych sjela po srázu do potoka - to je všude blacka, to je hnus....jsme jak prasata, já i na prdeli ) Nakonec nás na potoce kousek od baráku dohnala Dáša, šla s náma k nám, tam uviděla Toma a že ona radši půjde zase domů
|