Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 558 . 559 . 560 . 561 . 562 . 563 . 564 . 565 . 566 . 567 . 568 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 15 Led 2013 00:42
- Nahlásit

Sněžilo celý den. Neměřila jsem to, jelikož jsem pak venku byla až potmě - sníh uhazoval Tom Celý den jsem uklízela výzdoby a stromek (no jo, jsem ostuda, už to bylo hrozné ale Tom nechtěl ) a než jsme dali barák do pucu, přijel na návštěvu Tomův kamarád a já šla s klukama v chumelenici alespoň obejít vesnici (ono je to taky na dvě hoďky ) Bohužel jsem se dozvěděla, že má potíže...vrátila se mu rakovina (je to rok, co byl na operaci s tlustým střevem...bohužel už tehdy to nevypadalo.. ) jen ho ještě čeká vyšetření, kde to je..zase Je mi z toho na nic

Vlčáčková
Kokři byli potvory vždycky
...Ta nevěděla, jestli má na vycházce víc zlobit jako pastevec nebo jako lovečák - dneska tu byl brácha (než odjel směr Praha - přijede až za měsíc ) a hlásil, že jsme mohli být bez Mandy Že si ji vzal za humna - nahoru za dráhu a ta potvora mu zdrhnula přes celý kopec (velikánskou louku) a větrolam na horizontu, až někam na druhou stranu do sadů (letěl za ní s řevem v chumelenici po stopě a ona ho pak oklikou zase někde našla ) Říkal, že si myslel, že v půlce toho kopce to vzdá a ta potvora valila dál Má kondičku z výletů Já jsem Tomovi taky vždycky říkala, že bych Worku dole za dráhou - u té velké louky - třeba i pustila, že by snad ani nevyběhnul až nahoru.... No když to zvládnula ta potvora malá, tak to Worinek by pokračoval jistě sad, všechna ta pole, až někam k další vesnici, což je snad 6km A vede tam i silnice
My za Brnem už máme tak 6 až 7 cm! Frankensteinův výtvor měl jít dneska na kontrolu a já do práce. Oboje jsem odložila na neurčito. - už tuším nesněží...ale stejně jsem Tomovi říkala, ať zruší zítra tenis a zbytečně nevyjíždí... A stejně ho bolí záda...

Dines
Člen
# Zasláno: 15 Led 2013 11:02
- Nahlásit

Ahoj lidi,
jak se daří?
Já sem se na Vánoce zbláznila a nechala si nadělit "zkušební mimi" A docela toho nelituju...aspoň si zbytek ZOO zvyká, že nevíš dne ni hodiny, kdy doma přibyde další vetřelec

Taky už jsem po velkém UTZ, a mám krásné zdravé mimčo - holčičku.

worick
Člen
# Zasláno: 15 Led 2013 11:35
- Nahlásit

Dines
Jééé, žijééé, není možná....
Ha... má pejsu...dalšího Počkej, už jsem z toho volajaká zmetená Jak ,,zkušební mimčo"?? A pudly máš kde??
K holčičce moc gratulujem a kdypak že se tady ukáže?

Dines
Člen
# Zasláno: 15 Led 2013 11:53
- Nahlásit

worick
Zkušební mimčo je na fotce - steňátko pražského krysaříka Bellinka ♥
Pudlíci jsou nakrklí, kočku jsme dva dny vůbec neviděli...
Pudlíci jsou momentálně venku na mrazu aby je přešly roupy ale jinak je mám pořád, neboj..gaučáky.
A termín mám na přelomu května a června

worick
Člen
# Zasláno: 15 Led 2013 12:15 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Dines
Zkušební mimčo je na fotce - steňátko pražského krysaříka Bellinka - to jsem jakžtakž pochopila, jen jsem nevěděla kde jsou pudloši a hlavně....máš toho málo?? Co vás vedlo k tomu pořídit si dalšího pejsu?

Evey
Člen
# Zasláno: 15 Led 2013 12:41
- Nahlásit

Dines
á sem se na Vánoce zbláznila a nechala si nadělit "zkušební mimi" No pěkné. Jaký je tedy v tuto chvíli stav vašeho zvířectva?
Taky už jsem po velkém UTZ, a mám krásné zdravé mimčo - holčičku Tak to by chtělo i fotku z UTZ.

Kessie
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 07:13
- Nahlásit

Dines - ahooooj, gratulace i od nás! Ke krásné zdravé holčičce a taky k novému mimi přírůstku... a kocourka už pouštíš kamkoliv? Už je po kastraci? My bychom už měli - začátkem ledna bylo stanoveno, ale já se pořád nemůžu rozhoupat...
Pořád si říkám, jakým právem já rozhoduju za to malý krásný stvoření???

worick
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 07:45 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Kessie
Pořád si říkám, jakým právem já rozhoduju za to malý krásný stvoření??? - stejně jak rodiče rozhodovali o tobě, tak i ty musíš za Mikšu. Máš píchlé uši? Já jo, od mimina a stejně náušnice nenosím, jelikož mi to pokaždé hnisalo. Já bych třeba děcku uši píchnout nedala, je to pitomý zvyk...až bude chtít, ať si o tom rozhodne samo.
Mikša se začne mrouskat a bude přečůrávat okolí, neřkuli nějakým sousedům barák To, že zmizne a už se nevrátí je opravdu téměř jisté - neznám nikoho, komu by doma vydržel nekastrovaný kocour déle jak tři roky Kastrace kocoura je tak minimální zákrok, že o něm snad ani neví Dokonce se ani nešije, nemusíte znovu jezdit na stehy...tedy my to tak měli..Jenom se zeptej, jak dlouho ho držet od Kessky, ale myslím, že tak za 3-5dní už je úplně OK. Bála jsem se taky hrozně(jenže to já tak s doktory prostě mám ) ale nakonec to nebylo tak hrozné Neboj, nic ti vyčítat nebude

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 08:09
- Nahlásit

worick
jojo, u nas kastrace kocoura taky super, drzi se doma, nic nikde neznackuje. Jako nerikam, mit 100% domaciho kocoura, tak o tom mozna premyslim, jestli do toho jit... ale tim, ze ten nas je spis venkovni, tak uz ta zodpovednost za tisice malych kotatek...

worick
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 08:09
- Nahlásit

V pondělí tu nádherně chumelilo a fakt paráda Ještě včera ráno jsme si s Gogošovou pochvalovaly, jak je to pěkné, žádná čvachtanice a bordel, všude jen krásný bílý sníh Odpoledne začalo trochu povolovat a k večeru dokonce mrholit Sníh ještě je, ale už je takový těžký a mokrý...rozbředlý (ještě jsem tam nebyla, ale je to vidět i přes okno) kolem baráku mokro..
A zapoměla jsem: včera jsme byli ještě na zahradě a vidím Gogošovi, jak vycházejí od potoka směrem k našemu. Tak jdu už s klukama za nima ven, otevřu bránu, rozhlížím se ještě pro jistotu, jestli něco nejede a řev a ti tři se tam rafají. Jak ke Gogovi doběhli, tak vr, vr a pustili se do sebe - hlavně Worka s Gogem, Berry toho nechal hned po mém zařvání. Trochu se semleli - pitomci dva, ale bylo to spíš jen takové,,kdo z koho" nic dramatického. Seřvala jsem je na n-tou a za trest mazali okamžitě zpátky za bránu, že tam budou, když se neumí slušně chovat Nechala jsem je tam ,,vydusit" a pak je pustila za náma. Chovali se už normálně, jako by se nic nestalo Woriček své klasické brblání a odšťuchování Goga od Marťi...jelikož teta má kokinka, tak si ji taky přivlastním Nakonec jsme s nima udělali velký okruh potokem - až po visuté lávce a po druhém břehu, kde jsme od tchánového, navázali na naši klasickou obchůzku a oni už šli domů. Worka byl na volno (ráno on je, jsou i bez obojků) a naštěstí nikde kolem žádný zajíc, kočka či srna, protože jsem fakt zariskovala, že bude průšvih Neřkuli, že na druhém břehu to je na silnici, některým z možných průchodů, jen nějakých 200m

worick
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 11:09
- Nahlásit

Evey
Četla jsem na vedlejším tématu o tom nemocném berňákovi (neb jsem viděla, že jsi přispěla )hmmm, to nevypadá dobře, ach jo Zase budu vynervnutá a pozorovat Berrynka, jak se tváří a jak jí a jestli pije a jestli čůrá... Ve středu mu bude 5...už abych pomalu začala být ve střehu

Je jak jsem říkala: mlhavo, mokro, nevlídno byli jsme na kontrolkách a potkali Gogošky - vše proběhnulo jako obvykle Navštívili u plotu bullku Máju se štěndem bandoga Argem (a skrmili všechny kokinka ) a doběhla Dášena, jenže se bojí Gogoška, tak poskakovala s klukama opodál a pak se odloudal domů. Taky u nás byla včera večer dvě hodiny a neúnavně hlodala Berryho kost S klukama jsme upravovali sněhuláka (na kurtu) a ono se to štěkání odtud strašně nese, tak za chvíli už pištěla za plotem. Radši jsem ji pustila brankou. Leon se schoval do zahradního domku. Pak se setmělo a já chodila co 10minut nahlížet, jestli Dáša ještě hlodá a nebo chce už jít domů a zkušebně jí otvírala neustále bránu, jesli náhodout nevyběhne. I vyběhnula, ale než se brána zase zavřela, tak si to rozmyslela a vletěla zpátky k nám Já ale byla nervózní, aby Leona nenapadlo jít už zpátky k baráku, protože v tom mokrém hlubokém sněhu by jí neutekl. Jak je s kočkama pořád nevím, ale lovec to je, honí taky všechno A vloni zahnala Gucci na strom a pak lítala pod a štěkala...tak se bojím.

Evey
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 11:55
- Nahlásit

worick
Četla jsem na vedlejším tématu o tom nemocném berňákovi (neb jsem viděla, že jsi přispěla )hmmm, to nevypadá dobře, ach jo Já bych to neviděla tak černě. Musí se v první řadě najít příčina a pak se uvidí jestli je důvod zoufat. Hlavně, že jim žere, pije a je veselý.
Ve středu mu bude 5...už abych pomalu začala být ve střehu No, co jsem zase vysledovala já, tak na selhání ledvin u BSP většinou umírají buď hodně mladí 2-3 roky (špatně vyvinuté ledviny, rakoviny apod) anebo pak senioři.
Sledovat samozřejmě můžeš, ale jedinou jistotu ti dá rozbor krve.

Evey
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 13:37
- Nahlásit

Drakopes
Jen mě napadlo... podařilo se vám získat ten průkaz původu na Erwínka?

worick
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 14:33
- Nahlásit

Evey
Jen mě napadlo... podařilo se vám získat ten průkaz původu na Erwínka? - na to samé se mně ptal o víkendu Tom....tak co??

Mám jít s klukama dnes na prochajd...když vidím to hnusno-hnusné počasí, tak se mi ani zbla nechce Je tam mlha, či inverze, či co to je za hnusa...nepříjemně sychravo Ale to je tak vždycky (že se mi nechce) než se vykopu z baráku, pak už jsem ráda, že jsem šla

Evey
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 14:35
- Nahlásit

A ještě mě napadlo... nějak slábnou příspěvky od Strejdy. Že by byl zase na výletě za poznáním?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 14:51
- Nahlásit

worick
potvora mu zdrhnula přes celý kopec (velikánskou louku) a větrolam na horizontu, až někam na druhou stranu do sadů (letěl za ní s řevem v chumelenici po stopě a ona ho pak oklikou zase někde našla ) Říkal, že si myslel, že v půlce toho kopce to vzdá
To znám, to znám, to znám! Naposledy mi to udělala pajdavá Sabinka s luxací pately. Ona mrcha přestala chtít chodit ven. Prostě na pole před barák ano, ale dál se ztrácí vzadu a ztrácí se ... nenápadně postává, když se nekoukám, a při vhodné příležitosti zdrhne. Například když vejdeme do roští, spolehlivě zahne kramle. Tuhle jsem pro ní běžela do kopce a už jsem byla fakt naštvaná, protože to ten týden udělala už aspoň po desáté. Tak jsem na ní zařvala Sabinko, pojď sem. Ale jak se na ní zvýší hlas, tuplem nejde, takže přidala do kroku a mizela do kopečka. Za chvíli jsem už nemohla.
Akorát nevím, proč to dělá. Myslím, že si navykla žrát hovínka koček z pole a protože jsem začala být důslednější a dávám na to víc bacha, tak se tam vrací napást tak, abych jí neviděla. Když už tam je, nikam neuteče, je prostě kolem baráku na poli a tam si vrtá.
Takže se bráchovi vůbec, ale vůbec nedivím, že už toho měl plný zuby.

Jinak teda tady něco padalo kolem poledne, sníh tu stále drží v nezměněném množství. Doufám, že nepřipadne. Potřebuju s Astřičkou na kontrolu, nelíbí se mi jedna ta rána, zdá se mi, že se tam začínají tvořit bouličky kolem té rány, tak aby se tam netvořila krev nebo nějaký otok.

Dines
Blahopřeju k miminkům - psímu i lidskému (i když zatím jen potenciálnímu). Tuhle jsem si na Tebe zase vzpomněla, když někdo nabízel na FB k umístění překrásného velkého pudlíka. Byl skoro tak pěkný jako ti Tvoji.

Strejda
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 16:01
- Nahlásit

Evey
A ještě mě napadlo... nějak slábnou příspěvky od Strejdy. Že by byl zase na výletě za poznáním?
Žádné výlety. Mám nějak víc práce.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 17:39
- Nahlásit

podařilo se vám získat ten průkaz původu na Erwínka?

dneska jsem měla seminář a do něj mi volal "pan chovatel", aby se postosedmdesátéosmé zeptal, jestli mi papíry fakt nepřišly a že mu říkali, že je měl raději poslat doporučeně a že je tedy pošle. ale že to bude tak dva měsíce trvat, protože je hodně práce to zařídit, ale hlavně!! nás chce vidět na svodu, že je na toho psa hrozně zvědavý ... a to jsem mu rovnou řekla, že přednáším, že nemám čas na hovory

Strejda - Mám nějak víc práce.
vyprávěj mi o tom - pololetí by měla být zakázaná

Dines
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 19:05
- Nahlásit

Diky holky za gratulace.
V teto chvili je stav 2x velky pudl, 1x krysaricka, 1x fousata agama, 1x usurijsky tygr a 5x nudisticke morce

A co se tygrice tyce, tak jsem ji nechala kastrovat v pul roce, s normalni anestezii (injekcni) a s vypetim vsech sil ji doma drzela celych 5dni, nez to zacalo byt neunosne pro obe zucastnene strany-zdemolovany barak a nachcano v posteli. A ven chodi kazdy den, ;en je mrcha naucena spat doma

worick
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 19:50
- Nahlásit

Evey
Strejda
[i]Žádné výlety. Mám nějak víc práce.

Čteš mi Evey určitě myšlenky - přišla jsem z prochajdy, Tom mi obsadil comp, tak jsem seděla v obyvču, zašívala ponožky a přemítala, copak asi je se Strejdou, jestli ho tu mám zase svolávat (jako otrava jedna ) a nebo ještě čekat, jestli se ozve sám...a hned mi naskočilo, že Ájena to taky fláká a že určitě objevila zase nějakou hru
Drakopes
dobrá...máš štěstí...pololetí tě omlouvá
dneska jsem měla seminář a do něj mi volal "pan chovatel"... - no...je ,,ňákej divnej"...ale možná je jenom bordelář...jako já Co klucííí??

Na potoce nás hned na začátku prochajdy lapla Dášena, vyšlapala s náma až nahoru do lesa, pod lesem a zase zpátky do vesnice...celou dobu s náma, lítala po křovinách, po lese a hledala mrcha, co by ulovila...naštěstí snad nic Ve vsi jsem pak potkávala různé známé, kteří kouleli očima, že se mi ta smečka nějak množí tak jsem musela vysvětlovat, jak se věci mají Nahoře v lese už klesla teplota pod nulu, tak byl sníh takový shora přemrzlý a ve vsi pěkná ledovka zase Chodíme přes zahradu kostela a jak na potvoru, šly zrovna báby na mši Tak jsem jim alespoň hlásila (krom toho, že je psi ale opravdu nesežerou ) že si mají dávat velký pozor, protože betony kolem, včetně schodiště, jsou pořádně namrzlé...

Drakopes
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 20:01
- Nahlásit

Dines
1x usurijsky tygr ????

worick
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 20:04 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Dines
ty jsi mi s tou ,,tygřicí" připoměla.... Hlásil Tomovi kamarád, že tady u nás v té rekreační oblasti, venčil někdo přes vánoční svátky...lvici! Toto taky nesnáším pokud to nebyl nějaký ,,Berousek", či zaměstnanec ZOO - co ji má doma na dokrmení....tak nechápu, jak si nějaký debil totální může pořídit lva na mazla Četla jsem kdysi článek taky jistého chovatele...co musel pro lva vytvořit za ,,voliéru", co ho denně stojí krmení a byly to teda šílenosti typu - 20kg masa denně Prostě nevěřím tomu, že se člověk dokáže dlouhodobě a kvalitně, o takové zvíře postarat...

worick
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 20:06
- Nahlásit

Drakopes
1x usurijsky tygr ???? - tím ona jistě myslí rozmazlené kočisko

worick
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 20:09
- Nahlásit

Dines
tak jsem ji nechala kastrovat v pul roce - proč tak brzo? Dopadli jste jako my, kdy venkovní britská Gucci byla v necelých 5! měsících těhotná!!!

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 21:14
- Nahlásit

worick
tak nechápu, jak si nějaký debil totální může pořídit lva na mazla
Připomnělo mi to, jak jeden náš slavný moderátor popisovat své moderování soukromé akce v sídle nějakého takového jedince. Uprostřed místnosti byla klec na pumu. Ta měla být ozdobou oslavy se spoustou lidí, jenže měla v kleci (jako všude v obýváku) podlahové topení, tak krátce před oslavou zemřela. Takže pan zbohatlík do klece nacpal kapelu.

Evey
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 06:04
- Nahlásit

Strejda
Žádné výlety. Mám nějak víc práce. Hmm, tak to je ta horší varianta.
Drakopes
aby se postosedmdesátéosmé zeptal, jestli mi papíry fakt nepřišly a že mu říkali, že je měl raději poslat doporučeně a že je tedy pošle. To mi moc nedává smysl. Takže on ví, že je neposlal. Protože kdyby je poslal obyčejně, tak je teď nemá a nemůže je přece poslat doporučeně.
ale že to bude tak dva měsíce trvat, protože je hodně práce to zařídit, ale hlavně!! nás chce vidět na svodu, že je na toho psa hrozně zvědavý Tak to jsou bludy! Mě to přijde, že celý ten vrh prostě PP nikdy neměl, mít nebude a děti prostě podvedl.
Na jakým svodu? Ten je až v květnu v Rožnově. To do té doby jako nebude řešit? Kdyby jste tedy jako teoreticky chtěli jít...
Když mu tak záleží na svodu, tak mu řekni, že by jsi se ráda zúčastnila výstavy, aby všichni viděli jaký je jeho Erwínek fešák, ale k tomu je zapotřebí PP s přihláškou poslat . Třeba této v Praze (URL) Uzávěrka pro přihlášky je 1.3.2013 a že do té doby ti je musí zaslat. To by mě zajímalo jak by reagoval.

Strejda
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 06:31
- Nahlásit

Drakopes
- pololetí by měla být zakázaná
Tak s tím něco dělejte. Učitelé, žáci, studenti - to je velká voličská síla. Žádejte změnu ústavy, oslovte některého prezidentského kandidáta.

Ale nechte si nějakou ústupovou variantu. Třeba zachovat pololetní prázdniny a zrušit jen pololetní vysvědčení.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 06:43
- Nahlásit

Evey
což o to, v plemenné knize jsou štěňata zapsaná ... jen mě při projevech toho pána fascinuje, že je vůbec schopen samostatného života. A že z jeho péče vyšlo něco tak skvělého jako Erwin

Drakopes
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 06:44
- Nahlásit

Strejda
počítám s tvým hlasem

Evey
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 07:13
- Nahlásit

Drakopes
jen mě při projevech toho pána fascinuje, že je vůbec schopen samostatného života Určitě má velkou péči od manželky.

<< 1 ... 558 . 559 . 560 . 561 . 562 . 563 . 564 . 565 . 566 . 567 . 568 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání