Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 558 . 559 . 560 . 561 . 562 . 563 . 564 . 565 . 566 . 567 . 568 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Evey
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 08:23
- Nahlásit

Kdy vás mohu očekávat? URL

worick
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 10:11
- Nahlásit

Evey
Kdy vás mohu očekávat? - jejda, tak to je paráda
No, teďka v zimě určitě ne sněžnice nemáme Ale letos se opravdu moc, moc, vynasnažím, aby to vyšlo

Dines
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 11:08
- Nahlásit

worick
proč tak brzo? Dopadli jste jako my, kdy venkovní britská Gucci byla v necelých 5! měsících těhotná!!!
Ne nedopadli...ale právě jsme tak dopadnout ani nechtěli. A Toinu pořád ukecával sousedovic zrzek.

Strejda
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 11:40
- Nahlásit

Evey
víc práce. ... Hmm, tak to je ta horší varianta.
Ale vůbec ne, mně to baví. Na penězích nezáleží, hlavně když se nadřu.

worick
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 12:34
- Nahlásit

Strejda
Ale vůbec ne, mně to baví. Na penězích nezáleží, hlavně když se nadřu -

worick
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 12:40
- Nahlásit

Včera, jak jsme byli na vycházce i s tou Dášou, to bylo celkem náročné na nohy, neb jsme šlapali v dost sněhu. Po návratu a cca 10minutách doma, jsem volala do baráku Leona a vetřeli se i kluci. Berry ale pořád chodil sem tam a nic mu nepasovalo (Worka to dělá vždycky) po cca 5 minutách chtěl jít ven Woriček a Berry ho následoval v zápětí...tolik o tom, jak naši psi prostě nevydrží v baráku Výsledek této návštěvy byl, že jsem hodinu stírala celé přízemí

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 12:44
- Nahlásit

Jela jsem hned po ránu na veterinu, když má padat sníh, tak abych to stihla. Ale zatím nic nepadá a vypadá to, že se snad ani padat nechystá. Jak je jinde?
Akorát v lese byl nový pozůstatek po nějaké havárce - odřený strom za příkopem. Takže silnička s lesem zřejmě zase vyhrály další souboj s nějakým neopatrným autem.

worick
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 13:13
- Nahlásit

Vlčáčková
zataženo, nepadá nic a podle předpovědi by stejně mělo jen v Čechách...

Evey
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 16:15
- Nahlásit

Zde nic nepadá, jen hodně fučí.
Strejda
Ale vůbec ne, mně to baví. Na penězích nezáleží, hlavně když se nadřu. Zaměstnanec roku.

Kessie
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 16:43
- Nahlásit

Vlčáčková - nic nepadá, dle radaru se něco žene z jihu, fouká teda hrozitánsky, to jo... úplně nezvykle silně...

worick
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 17:06
- Nahlásit

Tady už začalo padat

Evey
Člen
# Zasláno: 18 Led 2013 06:56 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

Dovoluji si kopírovat z BSP v nouzi:

Psí závěť:
Když lidé zemřou, zanechají závěť, aby dům a všechno co mají, zůstalo těm, které milují. Také bych chtěl zanechat takovou závěť. Nějakému opuštěnému a nechtěnému psímu tulákovi bych chtěl přenechat můj laskavý domov, mojí misku, pohodlnou postel, moje hračky, milované ruce, milé hlasy a místo, které mám v srdci u těch, kteří mě budou držet v náručí při mém pokojném a bezbolestném odchodu.
Pokud zemřu, tak nikdy neříkejte: Nechci nikdy víc žádné zvíře - jeho odchod velmi bolí. Hledejte osamělého a nemilovaného psíka a dejte mu moje místo. To je moje dědictví ...
Láska, kterou tu nechávám, je všechno, co můžu dát.

Pěkné, že?

worick
Člen
# Zasláno: 18 Led 2013 07:49
- Nahlásit

Evey
Evey, ty mě tady rozeřveš hned po ránu... Ale šáhnula jsi mi trochu do svědomí. Když někdy uvažuju o tom, až kluci nebudou jestli ještě pořídíme tuto kombinaci, jestli jim ve vyšším věku zvládnem zajistit co potřebují (to je řeč hlavně o Woričkovi) Jestli pejsky zase najednou nebo tak, jak budou odcházet...Tady by byl možná prostor pro nějakého chudinku opuštěného Jenže Tom nechce. Chce pejska od štěnda protože ví, vidí...že jsme si vychovali skvělé kluky a trochu má i pravdu...kdo problémy záměrně vyhledává, že jo?? Někdo trefí na úžasného psa, ale čtu tu často i o tom, jak takový nalezenec dokáže zkomplikovat život celé smečce No, koukám, že jsem hodně sobec...

worick
Člen
# Zasláno: 18 Led 2013 07:51
- Nahlásit

Nenasněžilo prakticky nic, je pořád cca 7cm sněhu...nic moc

Evey
Člen
# Zasláno: 18 Led 2013 08:00
- Nahlásit

worick
Evey, ty mě tady rozeřveš hned po ránu... Ne, tak to jsem vážně nechtěla.

worick
Člen
# Zasláno: 18 Led 2013 14:08
- Nahlásit

Chystám se s klukama na prochajd a venku fuj...nevlídno Zataženo, fučí severák s drobným sněhem. Jenže se z toho nevyvleču: včera jsme nebyli a dneska jsem slibovala, protože jsme ráno potkali Gogošky v půl obhlídky venku, tak jsme to zkrátili. Woriček byl včera večer z toho, že jsme nikam nešli, pěkně nasr... Trucoval Když šel Tom dávat večeři, tak se odmítnul hnout od komína (až jsme se báli, že mu něco je ) a Tom pak nadával, že celou dobu dělal jen blbiny, nechtěl žrát, povrkával, schoval se do boudy a šel jíst, až to Tom už chtěl odnášet... Potvora rozmazlenková to je

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 18 Led 2013 15:19
- Nahlásit

worick
Tady do rána zase napadlo. CCa 7 cm. Zapadalo mi krmení pro ptáčky, ale oni to stejně asi nežerou, mi tak přijde, že sice ubylo, ale nějak málo.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 19 Led 2013 04:42
- Nahlásit

Cca 7 cm prašanu - hafíčci nadšení, Alfík válí sudy (kosmetika) a ochutnává sníh, Erwínek hopsá jako kozlík a v nadšení ze sněhu se vrhá ke všem kolemjdoucím - naštěstí v pohodě, žádný konflikt, spousta úsměvů, včera Erwínek "našel" správného řezníka (pan "Krvavá zástěra"), kolega řezník říká "dej mu něco", tak Erwík dostal flákotu (já bych na to nesáhnul ani pětimetrovým klackem), pan "Krvavá zástěra" říká "na, tady máš žvýkačku" (asi půl kila hovězího loje) - Erwuška to během chvilky rozšrotoval - takže další oblíbené místo - píše Yura

Strejda
Člen
# Zasláno: 19 Led 2013 07:38
- Nahlásit

Yura
Sally (8) chodí většinou u nohy a vzdálí se, jen když je někde nějaký závažný vzkaz. Teď, když je mínus sedm, se dostala na provozní teplotu a pobíhá po lukách jak mladice.

Kessie
Člen
# Zasláno: 19 Led 2013 08:03
- Nahlásit

Drakopes, Yura - já pořád "pláču", že jsem si tady v těch končinách ještě nenašla řeznictví, kde bych se stala stálou zákaznicí.... budu to muset udělat jako Vy, vzít na průzkum Kessku - ta už mě potom snad správně zavede!

U nás do rána napadlo trošku sněhu - takový poprašek... než z našich končin dojedeme na některý ze tří hlavních tahů k Brnu, brodíme se šílenými závějemi... cesta trvá za normálních podmínek 25 minut od domu do práce - ve ztížených podmínkách i 45minut!

Kessie
Člen
# Zasláno: 19 Led 2013 08:05
- Nahlásit

Strejda - Kessie je teda zatím mladice -i když teda hrozně rychle stárne!!! - ale působí to na ni úplně stejně... její nadšení z tohoto počasí nezná mezí!

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 19 Led 2013 18:44
- Nahlásit

Asi zase dostanu pojeb, že se prezentuju, ale teda pokud to neurazí, tak bych sem vrazila obrázek štěňátka, které jsem tu po Vánocích měla. Byla teda dvě, ještě černá sestřička, ale ta nebyla tak krásná.

Ovšem anděl s ďáblem v těle! Opravdu byla divoká, rvala tu svojí sestřičku a vlastně se s ní nedalo nic dělat, protože pořád vyžadovala pozornost - hlídání, co zase vyvádí. Takový štěně jsem tu ještě neměla.

Kessie
Člen
# Zasláno: 19 Led 2013 20:13
- Nahlásit

Vlčáčková - no ale ta je fakt nádherná... a to čtveráctví jí kouká úplně z očí... a to je už s novým majitelem na té fotce?

worick
Člen
# Zasláno: 19 Led 2013 22:26 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Vlčáčková
Asi zase dostanu pojeb, že se prezentuju - co?...co kecáš...od koho? Tady? Tady snad ne?
no krásně vybarvená tipuju, že jeden z rodičů bude berňák a druhý německý ovčák
Strejda
Teď, když je mínus sedm, se dostala na provozní teplotu a pobíhá po lukách jak mladice.
Kessie
její nadšení z tohoto počasí nezná mezí!
Hele vy dva, vlastně vy tři
Yura
Cca 7 cm prašanu - hafíčci nadšení, Alfík válí sudy (kosmetika) a ochutnává sníh, Erwínek hopsá jako kozlík
Připomínám tady nedávnou diskusi o tom, jestli chudáčkům berňuchám nemůže být taky zima
To samé Berry: od té doby co napadený sníh přimrznul a není nacucaný vodou, Berry běhá 50m před náma ladným stylem (není to to jeho klasické ploužení s hlavou mezi rameny ) je jak z ,,divokých vajec", lítá s různýma hračkama a chce blbnout (ruplo nám růžové prase )
Dneska jsme měli výlet na Slovensku, tady ,,kousek" od nás, zřícenina Branč (s okruhem) Berry celou cestu nadšený, válí se a hopsá. Jedině poslední část - výstup v závějích do strmého kopce (po čtyřech ) na zříceninu - tak to ho trochu vyděsilo (koukal, jestli to fakt myslíme vážně ) ale když zjistil, že jo, tak vypadal spokojeně a vyhopsal to taky nahoru Bohužel jsme zapoměli foťák škoda, bylo to fakt pěkné, bezva trasa, ne nijak moc náročná, i když místy po neprošlapaném sněhu. Všem se to moc líbilo, i mamka v poho (byla i sestřenka s Darčou a manželem ) Dokonce jsme narazili i na hon (vyděsila nás dlouhatánská krvavá stopa z lesa ) ale zelení mužíci už byli narvaní v hájovně a pistvali kořist (podle množství krve kolem...ještě teď se mi z toho stahuje žaludek ) Takže byl v lesích klid (úplně, neviděli jsme tam jediné živé zvíře )

worick
Člen
# Zasláno: 19 Led 2013 22:30
- Nahlásit

Drakopesovi
včera Erwínek "našel" správného řezníka (pan "Krvavá zástěra"), kolega řezník říká "dej mu něco", tak Erwík dostal flákotu (já bych na to nesáhnul ani pětimetrovým klackem) - Erwínek je šikovný, ten by v Praze neumřel...ten se v ,,divočině" vyzná narozdíl ode mně

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 20 Led 2013 00:22
- Nahlásit

Kessie
a to je už s novým majitelem na té fotce?
Ne ne. To byly fenečky k utopení bláznivou babkou. Hledal se převoz. Tak já teda, že je převezu, protože holky to řešily a furt nikdo nic. No a když se objevila zpráva, že je bába chce utopit, jestli si nikdo ten den nepřijede, tak jsem se sbalila v práci (to jsem jsem tam byla snad ani ne hodinu) a jela jsem. Zrovna přišla kolegyně, nic netušící, tak jsem jí přibalila. Ta chudinka přijela - a vlak jí ujel do Kyjova, bundu špinavou, smrděla, ale nakone byla ráda, že jí nepokousala fena. Kolegyni jsem odměnila flaškou vína.
Takže od začátku - vyrazily jsme z Brna, bylo nasněžíno, ale rozježděno, vše OK. Za Letovicemi jsme odbočily "do hor". Prostě Vysočina, no. Poslední úsek trval skoro tak dlouho jako cesta z Brna do Letovic. Přes telefon nás navigovala dle mapy.cz jedna hodná slečna. Bylo to takové - teď budete mít v pravo rybník, pak zatáčka doleva, mostek a za ním doprava. No, a rybník NIKDE! Tak hlásím "vpravo hospoda!", ovšem to jí nic neřeklo. Chá. Orientace dle leteckého snímku . Prča. Tma jak v pr..., zvláště úseky přes les se těžko konzultovaly. Ale dojely jsme. Tam už byl takový led, že jsme ani nezajely k chalupě a zůstaly na hlavní silnici. Zeptaly jsme se místních hasičů, co stáli frontu u hospody, na bábu. Hasiči z nás byli auf a ještě za námi běželi, aby nám znovu poradili. Dohnat klouzající auto nebyl až takový problém.
Branka neměla kliku, takže jsme vešly, a šly do chalupy. Čekaly, že vyrazí fena a sežere nás. Babka tvrdila, že nekouše. U chalupy se na mě fena vrhla a povídala: "Ukaž ruce, chci si čuchnout". Já jsem říkala: "neukážu Ti nic" a měla jsem ruce stále v kapse. Tak šla prudit kolegyni, která z toho byla teda fest auf. Všude tma, babka až u lesa a za vratama. Doma svítila daleko, tam kde to s námi vyřizovala světlo vůbec nebylo. Kolegy ni vrazila štěňata (2, 7 už jich zabila) a nabídla i fenu. tu jsem vzít nemohla a ta mrcha za trest, že jí nechceme odvézt, poskákala kolegyni.
No, nebudu psát, co všechno nám bába řekla, musela bych vzít auto a jet jí zabít. No, prostě, pozabíjela už nějaké jiné vrhy. No, nic. Fenka je prý k dispozici - mix asi NO, v té tmě nebylo vidět skoro nic. Mám to vypsáno na Týraných zvířatech (na webu), tak můžete mrknout i na jiné fotky.
Druhý den pro štěnda měl někdo přijet. Nepřijel. Další den taky ne. Pak už se provalilo, že nepřijede. A řešil se jiný převoz, protože já dopředu avizovala, že teď tu prostě být nemohou kvůli uzávěrkám. Nicméně jsem z uzávěrek neudělala prakticky nic a pejsků jsem se "zbavila" až 1. 1., kdy si pro tuhle přijeli pánečci z Ostravy a vzali tam do dočasky i tu druhou.
No a jak mají někteří psíci smůlu, tak páneček si to za 3 týdny rozmyslel a tuhle fenku dal do toho azylu taky. Pán na fotce je manžel dočaskářky. Jsem ráda, že si fenku vzala, u ní se bude mít dobře. Pánečka neodsuzuju, vlastně jo, ale né nijak výrazně. On se opravdu snažil, ale byla na něho moc divokou. Chtěl takovou, ale přecenil se. Tahle byla divoká moc. Opravdu anděl s ďáblem v těle. Tady se už taky tak projevovala. Ani nebudu psát, co jim doma vyváděla.
Ale jinak tedy krasavice, že? Ta bude potřebovat pánečka s pořádným zápřahem pro ní. Pán vypadal, že OK, že on jí to dá. Pro sportovní aktivity ji chtěl, jel pro ní hned druhý den z Ostravy do Brna a 3 neděle se snažil. Ale nezvládli to spolu. Bohužel. Jestli se takhle bude chovat dál, tak bude asi muset být v době nepřítomnosti pána v kotci a v době přítomnosti bude muset dostat pořádně do těla, aby se zklidnila.

worick
co?...co kecáš...od koho? Tady? Tady snad ne?
no krásně vybarvená tipuju, že jeden z rodičů bude berňák a druhý německý ovčák

Tady ne, ale někteří si to tu čtou a tuhle mi to dali "vyžrat" (kromě jiného) na Benovi .
Překrásná, opravdu překráná. I to držení těla, hlava vzhůru, a velká hlava. Prostě přenádherné štěně. Otce neznáme. A fena vypadalo jako NO nebo xNO. Těžko říct v té tmě. Bába tvrdila, že belgičák, ale řekla bych, že bába možná už ani nevěděla kudy do sámošky, takže jí vůbec neberu vážně.
Hlavně fena potřebuje nutně pryč, protože jí chce znova nakrýt, nechat psa a feny utopit. Ale na druhou stranu jí sama nabídla k odběru.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 20 Led 2013 00:23
- Nahlásit

Jejda, to je to dlouhý! A to jsem napsala jen část a různým nechotnostem s bábou jsem se záměrně vyhejbala.

worick
Člen
# Zasláno: 20 Led 2013 17:08
- Nahlásit

Vlčáčková
Tady ne, ale někteří si to tu čtou a tuhle mi to dali "vyžrat" (kromě jiného) na Benovi - Bena nečtu (nechci slyšet žádná dramata ) ale jinak na to kašli oni si tady někteří na fórech potřebují léčit své komplexy...to už ani neřeším

Takže od začátku..... - jo a pak budeš svatořečená Ne vážně, sama jsem moc sobecká a moc pohodlná, abych něco takového zvládnula O to víc obdivuju ty, kteří neváhají všechno pohodlí obětovat...no...snad k tomu někdy taky dospěju Zatím se jen utěšuju, že jsem na všechny alespoň hodná...se snažím být teda...Ještě jednou díky za to, že jsi taková alespoň ty...za nás ostatní (stydící se smajlík tu není)

Evey
Člen
# Zasláno: 22 Led 2013 07:35
- Nahlásit

V pondělí se tu nepracovalo, či co?

worick
Člen
# Zasláno: 22 Led 2013 08:07
- Nahlásit

Nepsala jsem nic, protože schválně čekám, že snad písne i někdo jiný...nic A tady nás odsunujou, odsunujou, až by jsme skončili v propadlišti dějin.... Tak nevím, vždyť kromě ledovky není nikde hlášená žádná kalamita s dlouhodobým výpadkem proudu....ale tady snad vypadnul či co?? Co je s váma se všema?? Jediný, kdo se na to snad může vymluvit je LuckaM jelikož jsem včera ráno zachytila: v Liberci připadlo dalších 10cm sněhu...Jéé Luci, kolik u vás je? Tady co napadne, na druhý den odtaje, tak je pořád nějakých těch 7cm Včera na to celý den pršelo a večer to zamrznulo Teprve tam jdu, tak ještě nevím, jak to tam vypadá, jestli se po tom dá vůbec chodit, nemluvě o ježdění - Tom jede do Zlína

<< 1 ... 558 . 559 . 560 . 561 . 562 . 563 . 564 . 565 . 566 . 567 . 568 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání