| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2013 20:35
- Nahlásit
Kessie
stejně jako cítím, že po kastraci bude Mikša mezi ostatníma místníma kočkama a kocourama outsider... - nevím, co si o tom ty kočky myslí ale Leon je větší, než všichni ti vychrtlí, ,,vyskákaní" kocouři, tak se do nich s převahou v zahradě pustí O tom, že by se jako kočky mezi sebou kamarádily, si nedělej iluze, nijak zvlášť se nekamarádí ani ty, co máme spolu doma(spíš se jen tolerujou ) pokud zrovna není čas páření, tak se kočky jen melou - jsou to šelmy a hlídají si teritorium (mnohem víc, než psi)
Čip se mi pořád zdá ještě zbytečně velký-hlavně ta jehla (i u blbého očkování kluků musím zhluboka dýchat ) tak jsem taky ani neměla odvahu...musel by jít Tom a nevím, jak by to dopadlo, protože vždycky chodím s klukama do ordinačky já, Tom venku hlídá toho druhého
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2013 21:26
- Nahlásit
http://crazycafe.centrum.cz/vtipna-videa/2013/2/1/ videa/bertik-zazracny-papousek-pochazi-z-cech/
Tak to nemá chybu.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2013 06:41
- Nahlásit
worick
nojo, "venku" jsem myslela mimo Prahu, tady jsou některé pokyny ke psům přece jenom jiné. Třeba povinnost čipu pokud nemá tetování a tak.
a ten centrální registr máme Národní registr majitelů zvířat (www.narodniregistr.cz)
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2013 08:04 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Tá ta
papouch je dobrý Já bych tohle nebyla schopná naučit ani psa
Jsem si zrovna včera (když jsem psala o Lucce) říkala, jestli taky někde lyžujete...? Co Baru a Míša? Už jsme o nich taky dlouho neslyšeli
Před půl hodinou už začalo to ohlášené chumelení...jo, chumelí hodně Tak nevím, jestli jsem to včera neprokoučovala s Tomem on šel jenom ve větru, já dneska půjdu ve vánici
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2013 09:01
- Nahlásit
worick - u nás už teda nesněží tak moc... padají miniaturní kousíčky... ale co nám nadělila paní zima přes noc... úplně stačí... ten sníh je úplně všude... to musela být teda pěkná vánice, pane jo... máme tu fakt tak deset centimetrů sněhu, možná víc a teda zapadaný všechno, jak se do toho vítr točí... námety ve dveřích... když jsem otevřela, měla jsem čtvrt chodníku na chodbě... okna jsou zapadaný, parapety nejsou vidět... já jsem si teda přála, aby trochu nasněžilo... tak naštěstí zrovna dneska nemusím nikam jet... jinak je to hrozně malebné a romantické... když jsem šla odmetat, tak Kesska nechtěla vylézt z boudy a Mikša se zahrabal do hromady sněhu, až byl celý bílý... pak tam lovil kousek větvičky a vypadalo to fakt srandovně... nicméně jsem to o půl osmé všechno odmetla, pak jsem šla nakoupit do místní sámošky nějaký rohlíky a než jsem se vrátila, tak můžu odmetat znova... ale je fakt, že je to ze spodu spíš mokrý sníh, tak uvidíme... dneska budeme stavět v zahradě sněhuláka... (jen teda v takovým počasí náš výlet zřejmě opět padá... kdo by nás v případě nouze zachránil kdesi v Rakousku, že jo?)
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2013 10:19
- Nahlásit
Kessie
Jako...zimu tak úplně nemusím, ale když už tu teda dle tradice je, tak ať je krásně nasněžené...všechno je jak píšeš malebné, čisťounké (i kluci ) nikde není vidět špína a haldy odpadků... Něco jiného to je pak ve městech a kolem hlavních cest, tam je z krásného snížku, akorát hnusný sajrajt
V noci nenasněžilo skoro nic a jak jsem sem ráno napsala, že chumelí, za čtvrt hoďky přestalo a obchůzku jsme dělali bez sněžení. Teď už zase skoro hodinu chumelí
jen teda v takovým počasí náš výlet zřejmě opět padá... - škoda, když máte to volno. A pitomé, že ti tam vlezla ta škola v pátek Tak se poctivě uč dneska, zítra a ve čtvrtek by se třeba dalo... (to píšu já, notorický odkladač ...já bych se učila, jestli vůbec večer před zkouškou )
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2013 13:40 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Padl na nás sníh a deprese.
A stále padá a padá a padá.
Ani psy se mi nepodařilo vyhnat. Za 3 minutky byli zpět, že prý venčení stačilo.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2013 14:33
- Nahlásit
Vlčáčková - ano, tak nějak to u nás vypadalo ráno... jinak teda před chvilkou padat přestalo... ale zřejmě ještě nějaká peřina přivane, protože je venku jako by bylo pět odpoledne a ne teprve půl třetí... musíme svítit...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2013 14:47
- Nahlásit
Kessie
Tohle pro mě bylo taky "ráno", i když v 11 hodin. Dřív jsem totiž nevstala.
A je zima.
Psi leží v posteli a jsou poněkud znepokojeni stavem venkovního klimatu. Vůbec nechtěli jít ven.
Založila jsem na FB stránku Jaké je počasí? http://www.facebook.com/pages/Jak%C3%A9-je-po%C4%8 Das%C3%AD/318586591591143?ref=hl kde se snažím soustředit lidi, kteří by si tam vyměňovali informace, kde jak zrovna je. Pejskaři to potřebují pro převozy psů a astronomové pro plánování pozorování. Tak doufám, že se to ujme.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2013 06:33
- Nahlásit
Přes noc napadlo asi jen 8 cm, nic moc.
Strejda Ranní sněhovou rozcvičku už máš za sebou?
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2013 07:13
- Nahlásit
worick
Až budu mít trochu času,tak se rozepíšu.
Evey
Já uklízím sníh destou.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2013 07:52
- Nahlásit
jo, jo, zámety - taky jsme ráno měli. Jedině, kde jsem to uklízela byly vchodové dveře a zeď kolem - ať tam neleží sníh a netahá vlhkost a kolem brány jsem to jen trochu odhrnula nohou...to co si neuhrnula při otevírání brána sama S malou přestávkou chumelilo celý den, k večeru se to ještě stupňovalo. S klukama jsem vyšla kolem 15.30. Kousek níž, jak má pán ta auta na opravu, najednou volání a na druhém břehu mamka s Mandy a se sousedkou s jorkem Duffym - byli na prochajdě Mandy s kňučením přeběhnula přes splav za náma už neteče tolik vody, tak to šlo Ale jsem ji vzala a utíkali jsme kousek zpátky, přes lávku z fošny za nima, na druhý břeh. Těsně před tím, než jsme vlezli na lávku, nám po cestičce zpátky (směrem k baráku) vyběhnul zajíc. Mandy ho naštěstí neviděla, už byla na lávce...jen Worka Ale byl na flexině, tak to nevadilo. Nevím, kde byl schovaný, když jsme tudy před minutkou prošli Na druhé straně jsem Worku pustila, ať lítá s Mandy sem a tam, než s nima přijdem k lávce na rozcestí, kde jsme se rozloučili - my jsme šli nahoru k větrolamu, holky domů Než jsem v tom sněhu vylezla k větrolamu, tak jsem litovala, že jsem Worku nevzala na ,,musherka", aby mne tam vytáhnul Jenže on pak letí jak blázen a mne ještě pobolívá pata(zkusila jsem si do sněhulí radši dát vložky z jiných bot) Aby toho nebylo dost, v polovině kopce se mi v botě stáhnuli ponožky - vzala jsem si totiž jiné - nové Řádila fujavice, tak jsem to musela vydržet až nahoru do lesíka a tam jsem si je naštvaně sundala a dala do tašky. To jsem nevěděla, co mne čeká dál Na horizontu pod větrolamem, směrem k větrnému mlýnu, kudy vede i turistická trasa. Jelikož jsem šla po té polňačce těsně u lesa, tak to vlastně nebyla už polňačka, ale jeden velký zámet, jak nafotila Vlčáčková, v délce min. 1km (musím to změřit ) a my v tom po kolena šlapali Měla jsem tendence to vzdát a to jsme ještě 150m před cílem (respective vlezem do lesa) potkali myslivce se psem (místního, znám ho, ale nemusím ) On tam ovšem (podle stop) měl někde zaparkovanou čtyřkolku ...narozdíl od nás, co jsme to museli proplahočit po vlastních Úsek lesem dobrý, jenže krátký a to horší nás teprve čekalo - jak jsem zjistila záhy Při průchodu průsekem zpátky - na návětrnou stranu a velký lán, přes který jsem potřebovala sejít k vedlejší vesnici. Krom toho, že jsem dle předpokladu narazila na ohradu pro krávy (věděla jsem, že tam asi bude, v létě ji budovali) tak po cestě pod lesem, kudy normálně jezdili s dřevem a jsem ji chtěla obejít byla a to nekecám 2,5m! vysoká návěj...i s převisem nahoře... a po celé délce té cesty, cca 150m dlouhá - to se prostě nedalo (ani Tom mi to nevěřil, protože u nás napadlo sotva 10cm sněhu...ale to byl sníh snad z celého toho 30ha lánu On je totiž ten lesík, podél cesta, podél remízek a podél ohrada. Mezi remízkem a lesem na cestě, i mezi ohradou a remízkem se udělali závěje. Ta na cestě byla ovšem něco Zkoušeli jsme to projít kolem ohrady, tam měla něco okolo metru. Nešlo to Ztěží jsme prolezli 30m, tak jsem se po břichu proplazila remízkem na cestu v místě, kde tam ta závěj nebyla tak vysoká a přes ni až do lesíka. Radši jsme kličkovali mezi stromky a křovím, než jsme přišli do místa, kde skončil remízek a tím pádem se závěj zmenšila na ten cca metr. Přes ni jsme přelezli až na lán, podél ohrady a šlapali dolů, k hlavní silnici co vede na Slovensko a protínala nám trasu. Na lánu dle předpokladu byl sněhu sotva centimetr - všechno vítr zfoukal do závějí kolem lesíka. Od hlavní silnice nás pak čekala ještě jedna polňačka podél remízku, která dle přepokladu byla taky pod zámetem Naštěstí taky sotva metrovým, protože to hlavní zůstalo v hlubokém potůčku, co vede kolem. Je to taky cca 2m hluboké a bylo to zarovnané To by člověk nevěřil, jak je ta polňačka dlouhá když ji musí brodit přes metrové závěje (vedle byla oráčina, přes kterou se to obejít nedalo ) Pak už jsme se dostali nad vesnici a prudce dole už to šlo samo (kolikrát i po zadku ) Přes vesnici skrz, k potoku, přes visutou lávku a byli jsme na cestě za koupákem - 500m od baráku Celou dobu chumelil takový drobný mokrý. Sice jsem měla jen softsheelku, ale bylo mi horko, většinu cesty jsem měla sundanou kapuci, tak jsem přišla mokrá, kapalo mi z hlavy jak vodníkovi ze šosu. Při překonávání těch šílených závějí jsem si pochopitelně nabrala spodem trochu i do kalhot a sněhulí - na ty holé nohy bez ponožek Byla jsem uštvaná, mokrá a šťastná jak jsme si užili sněhu Kluci měli všude na nohách bambule velikosti tenisáků! které jsem jim průbežně sundávala Celý večer chumelilo. Teďka ráno vstanu a pohádka Napadlo celkem cca 15cm, všechno je obalené.....ale dlouho nebude, začíná pofukovat. Pořád drobně sněží. Blbé na tom je, že musíme do Zlína na cestování to fakt dneska není
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2013 07:53
- Nahlásit
Tá ta
Já uklízím sníh destou. No jo, mechanizace. Ale pamatuj, ve zdravém těle zdravý duch. Jsem netušila, že desta se dá použít na odklízení sněhu.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2013 07:57 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Evey
Přes noc napadlo asi jen 8 cm, nic moc. - no jo, jenže vám tak nějak připadává průběžně, kdežto tady to vždycky mezitím odtálo
Koukám, něco vám tam hoří není to někde u vás?
Tá ta
Až budu mít trochu času,tak se rozepíšu. - jako já?
Já uklízím sníh destou - kurňa kecáš..že jo??
A teda opravdu...jak Pražákům, taky vám nakotilo? zatím jsem neviděla totiž žádné Zprávy(jdu si honem přečíst alespoň na NETu)
A kdepak je taky Noemi??
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2013 09:08
- Nahlásit
Ráno jsem se vzbudila hroznou ránou, to padá sníh ze střechy... kouknu ven a zase nových dobrých deset čísel, ovšem tentokrát bez vánice, takže opravdu sníh jen tam, kde není střecha... odmetání bylo náročné, protože sníh je mokrý, těžký a odtává ze spodu... pořád drobně sněží... dneska nikam nevyjíždím... opět... Všichni řidiči, dávejte na sebe pozor! Od Worickových očekávám večer hlášení o návratu a o situaci ve Zlíně, ať vím, na co se na pátek připravit! Děkujiiiii! Ovšem, jestli bude situace taková jak včera a dneska, mám obavy, že se na to poprvé vykašlu... nemusím být pořád všude, no ne? My za chvíli vyjdeme zase někam do okolí... Letos nám jarňáky vyšly dobře... loni si pamatuji, že byly takové ty teploty - 22 a víc... žádný sníh...
ještě mám dotaz, vy jste tady takoví znalí... zasadila jsem si na podzim česnek, celkem hluboko, jak radili v receptáři... dědovi už většina vyrostla, má tak 10cm nad zemí... já nic... jen občas mi jakoby půda vytlačila celý ten strouček, který už rostl... Přitom jsme to pak udusali, zaváleli... jako na jednu stranu je dobře, že ještě nevyrostl, zřejmě by zmrzl, ale na druhou stranu mám obavy, aby vyrostl vůbec...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2013 10:22 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Kessie
Máš ho málo v zemi. Letní se sadí jako sazečka, jen tak zapíchá do země, ale zimní česnek se sadí cca 7cm hluboko a nemá přes zimu vylézt. Tchýně se mně vždycky začátkem zimy vyptávala jestli mi vůbec něco vylezlo a chválila se, že ona už ho má 10cm vysoký. Našla jsem si to na stránkách velkopěstitele a množitele česneku p.Kozáka a ten psal, že vůbec vyrůst nemá - až na jaře Pokud by zjara lezl blbě, klidně ho zkus najít a zkontrolovat, jak vypadá, popř. dosaď - já ho kdysi sadila až v březnu a narostl taky
Ráno jsem něco nafotila, ale spěchám, tak to sem hodím asi až večer. Sníh máme stejně jako vy - mokrý, odtává odspoda a to co padá shora, možná do večera přejde spíše v déšť Škoda, je to fakt nádhera. Ráno volala šokovaná mamka, že se probudila a všechno zavalené sněhem A taky je nadšená, jak je to krásné a škoda, že to nevidí i brácha Musím mu taky poslat alespoň fotky
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2013 21:06
- Nahlásit
worick
kurňa kecáš..že jo??
Proč myslíš?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2013 21:35 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Tá ta
Proč myslíš? - dobrá, Destu vidím, ale sníh nevidím Takovýhle ,,poprašek" u nás byl minulý týden
Koukej, jak má vypadat ,,nakotěného sněhu"
Akorát je fotoseriál pozpátku a poslední dva snímky (tady tedy první ) se mi vloudily do ,,za bránou"
A už jsem chtěla nadávat, že když tu já nestraším, tak to neznamená, že se zdejchnete všichni taky Přečetla jsem maily a mezitím se tu objevil Tá ta, takže ten má pochvalu
Kessie
takže hlásím: jelikož nemrznulo, tak cesty prosolené a jen mokré. Nevím jak to bude v dalších dnech - celý den ještě sněžilo (a odtávalo) Má sice začít mrznout, ale na cestách to asi mezitím uschne..snad
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 05:37
- Nahlásit
worick
Koukám, něco vám tam hoří není to někde u vás? Žádný kouř nevidím.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 07:48
- Nahlásit
Evey
- na NETu bylo: požár nějakého rekreačního střediska v České Vsi na Jesenicku. No pravda....pak jsem to hledala a nebylo to nijak blízko
Je úplně těsně pod nulou taky by mohlo pořádně přimrznout Ty plusové denní teploty mne ser..
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 09:14
- Nahlásit
worick
ta tvoje zahrada je proste super
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 09:15
- Nahlásit
worick
Uznávám.U vás to je nádhera a závidím.Okamžitě bych vzal Barunku a vyrazil.
,,poprašek"
To je odstavná plocha pro zákazníky a ta se uklízí třeba 2x denně.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2013 07:30
- Nahlásit
cernej caj
ta tvoje zahrada je proste super - pod sněhem... To je stejné jako: potmě je každá kočka černá Fakt to není taková sláva, jako to vypadá na fotkách
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2013 07:51 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Včera jsme čučeli na biatlon ( jedno pitomé Moravcovo minutí, ho připravilo o medaili ) a tak jsem s klukama vyrazila až po, tedy skoro v 19h To už bylo jen na vesnickou tour. Kluci, respective Woriček vyrazil v rychlém tempu, takže jsme letěli jak blázni: ke hřbitovu, sešli až na dolní konec ke Kordárně a bytovkama zpátky - za babčiným humnem (na sněhu je krásně vidět i bez osvětlení) pak proběhnout uličkama, přes hlavní silnici a jsme na potoce u lávky. Na bytovkách kluky prohlížela nějaká paní, pak jsme potkali jednu známou s jorkem Maxem, u lávky pak další známé s dítětem. Takže jsme to měli trochu i s kecáním (panička ) V ulici nebyla ani kavkazačka Moli (tu jsme neviděli někdy od podzimu nevím, co s ní je )ani Mazel tam nebyl a ani sousedovic Arina (oni říkali, že si ji většinou berou večer domů ) Woriček půl cesty lítal, ale nijak přehnaně a zpátky(světe div se ) zpátky šel většinou ve vyšlapané stopě za mnou Už jsem začala přemýšlet, jestli není nějaký marod, nebo ho něco nebolí? Tom říkal, že se možná namohl v to úterý, jak skákal pořád ve sněhu, přes ty vysoké zámety...a nebo pak i tady v zahradě. 150x za den vyběhne tryskem těch 70m k bráně a honí auta kolem plotu a zdi a v tom vysokém sněhu je to asi celkem namáhavé, když opomenu, že se mu to mohlo někde pořádně uklouznout a mohl sebou prásknout o plot, neřkuli o tu kamennou zeď Zle od žaludku mu asi není, jedl normálně, dokonce i víc kokinka na prochajdě (to většinou nejí, neb nemá čas ) i večeři
Počasí: sněhu je pořád stejně hodně, včera zase sněžilo, ale taky to dost odtává, pořád je nad nulou a ani v noci nějak nemrznulo
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2013 12:35
- Nahlásit
Kdo by chtěl mrknout na videa z dnešního pádu meteoritu v Rusku, jsou ZDE.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2013 14:47
- Nahlásit
Ráno se počasí zbláznilo a na hodinu vyletěla teplota na +5st (kurňa, neměly s tím něco společného ty meteority v Rusku?? ) Pak sice klesla, ale pořád jsou skoro +3st (a to byly hlášeny +2st ) Taje to hodně
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2013 16:15 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
worick
Jen ať taje, tady trošku připadlo. Vidíš, to je zajímavá otázka s tím oteplením. Nejdřív jsem si říkala, že ne. Ale vlastně nevím. Co vím, jsou u silnějších dopadů, jako byl třeba tunguzský, rázové vlny, které můžou oběhnout Zemi až několikrát dokola. Také může ovlivnit počasí výron prachových částic z povrchu Země do atmosféry - to se ale zpravidla ochladí. Pak také mohou být světlejší noci. Samozřejmě, že se přitom uvolní velké množství kinetické energie, která se změní v teplo, ale že by to dosáhlo až sem...?
Už je i údajný kráter po dopadu - v ledu. (Kdo četl původní text o kráteru, tak ten nebyl pravý.)
A ještě jsem přidala fotografie poněkud rozbořeného Čeljabinsku, jsou tam ubourané budovy dokonce.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2013 17:19
- Nahlásit
Vlčáčková
Když jsem viděla ta videa konstatovala jsem, že tohle vidět na vlastní oči, tak bych se přinejmenším posr.. v horším by mne z rozrušení trefil šlak Ono totiž není dlouho poznat, jestli ti to napřistane na hlavě ...a pak taky co to je ...že jo?!
Koukala jsem na čas toho videa a je tam 9.26h. Nevím jak je to s časovým posunem (aha už vím, Tom říkal, že mají tři hodiny navíc) Takže když to nad nima buchlo našich 6.30, mohla u nás za ty 2.5h vyskočit teplota o 2 stupně?? Museli by nějací chytří (a tím myslím i tebe ) ještě zjistit, z kterého směru to na ně taky padalo a hlavně: by se ta teplota musela projevit taky celoplošně od nás, směrem na východ...asi
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2013 18:09
- Nahlásit
worick
Letělo to od severu na jih, takže by ta největší rázová vlna musela jít jižně, ale ono to jde i do všech stran - taky dolů, nahoru, doprava, doleva.
Od nás je to pět hodin plus, ne jen tři!
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2013 07:48
- Nahlásit
Ráno kouknu z okna a tam hustá chumelenice a napadaných 6-7 čísel. Je na nule, takže to půjde zase dolu, ale ta procházka ráno první stopou byla úžasná
Erwin je tak uondaný, že ani neopruzuje u mé snídaně
|