Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 558 . 559 . 560 . 561 . 562 . 563 . 564 . 565 . 566 . 567 . 568 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2013 07:37
- Nahlásit

Evey
Budu se snažit zabrat strategické místo u masa. - počkej, počkej jak to? Vy máte i maso??
Včera kouknul Tom na stránky farmy, jestli nemají náhodou konečně nabídku masa a objevili se tam i balíčky pro psy. Tak zkusíme jeden vzít a uvidíme, či to nebude jen hromada velkých kostí
Strejda
Neli není tak ohleduplná a kus zubu to odnesl. - ahááá! A kdybych nevzpomenula, ani nepípneš A co, už dobrý? Byl jsi i u zubaře?
Vlčáčková
Takže: včera měli kluci tu večeři s králíkem Tom hlásil:,,hrůza, už jim ho dávat nebudem Ty kosti jsou strašně tvrdé (povařené to bylo jen symbolicky) se tam s tím nad miskou dusili a chrchlali to zpátky...." No bóže, tak se naučí pořádně kousat i večeři
Když jsem ho ještě syrového porcovala na malé kousky, tak to byl teda smrad! (pochopitelně i u vaření) jak jsem tušila - tento už byl hodně nejedlý A to jsme ze stejné várky vezli v létě jednoho příbuzným....šmarjá, snad už nebyl taky takový My jsme mamce tehdy ale říkali, že radši vemem od tchánů, že tihle už jsou v mražáku skoro rok

worick
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2013 07:45
- Nahlásit

Drakopes
Co pajduška...dobrý? Už řádí v parku? Jakové u vás počasí? Posílala jsem včera bráchovi do Prahy ty fotky sněhu od nás ale tuším to ještě ani nenašel protože neodpovídá...tuším měl směnu. Máte sníh? Přimrzlo?
Měl by přijet konečně po měsíci zítra Většinou to utíká, ale tohle se mi zdá už fakt dlouhá doba

Evey
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2013 08:02
- Nahlásit

worick
Vy máte i maso?? Máme 2 farmy. Jednu i u Vás na jihu. Takže co vím ovce, prasata, slepice....

worick
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2013 08:14
- Nahlásit

Evey
Jednu i u Vás na jihu - kterou? Jestli se to nesmí prezentovat, písni maila

Strejda
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2013 11:00
- Nahlásit

Evey
Budu se snažit zabrat strategické místo u masa.
Jsi mi ještě sympatičtější než u těch zdravých palačinek.

Strejda
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2013 11:03
- Nahlásit

worick
Byl jsi i u zubaře?
My tvrdí chlapi s maličkostmi k doktorům něběháme. U zubaři už vůbec ne.

worick
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2013 12:49
- Nahlásit

Strejda
My tvrdí chlapi s maličkostmi k doktorům něběháme. U zubaři už vůbec ne - a to na to pak budeš ,,lovit baby" jako na jizvy? U chlapa by to snad prošlo, ovšem já už upadlého kus předního zubu měla a věř, nebylo to nikterak půvabné, ba co víc - vypadala jsem jak debil

Drakopes
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2013 14:23
- Nahlásit

Co pajduška...dobrý? Už řádí v parku?

Pajduša by řádil, ale pořád občas odlehčuje, takže je po chvíli lítání odchytáván
Dneska ráno sebral klacek - jak přdloktí. VZal ho za jeden konec do zubu a procházel se po parku se vztyčenou hlavou, aby všichni viděli jeho "doutník". Nakonec jsem přece jenom sáhla do kaspy pro mobil, že to zkusím vyfotit. A to se přestalo líbit Alfrédovi. Skočil k Erwinovi, klacek mu sebral a odběhl do tmy ho rozžvejkat. A bylo po focení

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2013 23:32
- Nahlásit

worick
Kosti jim nedávej. To jsem dostala jednou pěkný sprda od veterináře. Bekynka po tom měla fest potíže.

worick
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2013 07:51 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Vlčáčková
Kosti jim nedávej - no jo, ale oni jsou velcí psi a dostávají jich tolik, co možná spořádala Bekynka...tedy relativně málo. Jinak všemožné kosti dostávají každý den, syrové vepřové a v jídle většinou kuřecí, či krůtí. Jen jednou jsem zažila, že Berrymu trvalo kadění dýl a bylo vidět, že mu to nejde, ale bez nějakého kňučení a nakonec se povedlo - bylo to po tom, co sežral vepřovou nožku i s půlkou Woričkové Spíš jsou to posránkové oba dva (asi po mamce včera jsem vypila litr jablečného moštu a málem mně to roškublo )
Včera jsme šli na tůru pod sjezdovku a nechala jsem mezi vesnicema zase Worku na volno, jelikož jsem viděla, že dvě srnky se pasou už půl dne tady nad náma, na cestě ke koním (neleze mi do hlavy, co na jednom místě takovou dobu žraly? ) Když jsme vyšli, čučel tím směrem, ale nevím, jestli je viděl. Pak jsme minuli koupák a jak se cesta vlní, viděla jsem, že za kopečkem někdo jde se psem, ale ještě jsem si nebyla jistá, jestli je to hladkosrstá kolie Dick a nebo nějaký mladý NO. Byl to Dick, tak v pohodě, s klukama se znají. Akorát člověk musí vždycky sledovat, aby se na sebe nezačali přehnaně prsit Trochu to zkoušel na Berryho (to by mu neprošlo je jak žížala ) a s Workou lítali, akorát jednou se srazili, tak bylo nějaké zabrblání Pak jsme potkali nad vedlejší vesnicí paní s takovým chlupáčem vyšším, vypadalo to jako nějaký kříženec Bearded kolie. Worku nezajímal, Berry ho očichával a paní se klepala, protože prý se právě pod sjezdovkou s nějakým psem serval Tak jsem ho stáhnula a šli jsme dál. Pejsek už žádný(jen na zpáteční cestě za ploty) 400m od sjezdovky zase zpátky k vesnici mají domy vedle sebe bratránek se sestřenkou. Ten před barákem stavěl sněhuláka. Škoda, že jsem ho nevyfotila, má ze sněhu i nabarvené lyže s nápisem Elan Kousek od tetina baráku jsem potkala zase sestřenku, že byla s koněm a s jejich 4 psy na loukách, vrátila je k tetě a už jde domů. Já spěchala na biatlon a vyplatilo se Paráda máme bronz

cernej caj
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2013 08:37
- Nahlásit

worick
zajo bunda nekupujes ty jejich vyrobky?

worick
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2013 23:19
- Nahlásit

Grrr, já bych do toho kopla... Jsem to tady ráno sepsala a pro změnu jsem si to nezblbla sama, ale vyskočilo nějaké upozornění na chybu a bylo to v pr...

Tak znova
cernej caj
zajo bunda nekupujes ty jejich vyrobky? - mám od nich jen ponožky A to čistě náhodou, když jsem hledala na NETu nějaké zajímavé, za dobrou cenu, trekové, vlněné....vyskočila mi tahle firma. Tak jsem si jedny objednala k Vánocům...na zkoušku Na ostatní věci jsem se ani nekoukla, i když jsem měla v úmyslu, ale nějak jsem to zazdila Ta tyrkysová bunda se mi líbí moc, moc Jenže je sportovní a kam já v ní? Se psy je jí škoda (za ty prachy) a bez psů já jen tak ven nechodím I Tomovi by se nová hodila(ta co má, je totiž hnusná ) ale frflá, že on je s ní spokojený:rolleyeskoupil si ji sám )

Včera jsme byli na výletě s mamkou s Mandy a bráchou v lesíku u Dubňan. Jako nic moc, spíš taková provizorka ale tak účel to splnilo, ušli jsme svých 10km, pokecali s bráchou, psiska se vyblbli... Zase jsem zapoměla vyfotit Mandy v postroji je strandovní, jak ona je strašně ráda, že s náma může jít a jak nadšeně držela, když jsem jí postroj zapínala...Asi se jí to taky líbí víc, než když se pořád dusila na obojku

Dneska byl celý den v duchu televizního fandění fandili i kluci Teďka večer dokonce něco nasněžilo

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2013 23:34
- Nahlásit

Vůbec nemám čas tady něco sledovat a psát. Ale s chutí si čtu o W. a B. Tady začíná být pěkná kosa!
Kdo si dělá přiznání, tak na www.bezpapiru.cz už jsou publikovaná interaktivní daňová přiznání k bezplatnému stažení. Ty se moooc dobře vyplňují.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2013 08:13
- Nahlásit

Kdo si dělá přiznání
v práci nás naženou ke stolům, rozdají takové řůžové papíry a diktují, kde co máme vyplnit a podepsat. Uff.

Kessie
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2013 10:02 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit

Drakopes,Vlčáčková - my naštěstí jen podepisujeme - uff... - ale loni jsme s Honzíkem vyplňovali v lednu přiznání k nabyté nemovitosti - elektronicky, ale i tak mi to dalo, než jsem to pochopila, když jsem pochopila co je co, tak už to byla rychlovka...

Jinak nám začaly jarní prázdniny... jupííí - čerpáme samostudium... vždycky dlouhou dobu čekáme na sdělení od vedení, jestli půjdeme nebo nepůjdeme do práce, někdy jdeme, někdy ne... venku zamrzlo, z čehož mám hroznou radost, ani troše sněhu bych se nebránila... Těším se na ty dopolední procházky s Kess... a naplánovala jsem jeden výlet do Rakouska... Chci se mrknout na toto okolí: URL - uvidíme, jestli přemluvím svou drahou polovičku... určitě bude tvrdit, že někde blíž by to bylo rozhodně lepší... Bohužel mi krásný týden kazí opět moje páteční škola a tedy tvrdá příprava do ní...

worick
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2013 11:38
- Nahlásit

Kessie
ti povim babo....účast tu máš velmi slabou
Ty máš v pátek Zlín? Hmm škoda, já tam musím ve středu
Hrad vypadá moc pěkně A myslíš výlet po okolí i s Kess, nebo přímo jen památky? A oni mají hrady otevřené i v zimě?

Kessie
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2013 12:49
- Nahlásit

worick - slibuji, že teď budu alespoň ten týden volna aktivní... Já vím... účast slabá... ale zážitků moc nemáme, teda těch zvířecích... těch lidských až až, už měsíc se odhodlávám napsat email, ale padám večer únavou...
myslela jsem, že bychom teď jeli s Kess (hrad bude asi uzavřený) se mrknout po okolí a pak někdy v létě se mrknout i do hradu při návštěvě Vídně... slíbila jsem výlet maminám...

worick
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2013 13:07
- Nahlásit

Kessie
Počkej počkej...Kesska je čipovaná? Já pořád vymýšlím, jak na jaře, létě na výlet do Alp, ale kluci nejsou čipovaní...to bych musela právě vyřešit jako první

worick
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2013 13:47
- Nahlásit

Děcka, jak jste na tom s počasím? U nás těsně pod nulou a už cca 2.h drobně hustě sněží, což by ale podle radaru vůbec nemělo A fučí..no, nic moc Jenže dneska je zase čumenda na telku a s klukama půjdu až večer po vsi, poněvadž v 16h začíná biatlon žen a tudíž já vyrazím až po Uvidím jak bude do té doby

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2013 14:07
- Nahlásit

V Brworick
Tady taky poletuje - ale takové mikroskopické rozměry, že nejsou skoro vidět.
Do Rakouska se dá i sem: http://cs.wikipedia.org/wiki/Raabs_an_der_Thaya
Když jsme tam byli, je to však už 20 let, dalo se tam jít za 20 Kč a uvnitř expozice o bylinkách a tak. Protože majitel byl lékař, co tam chtěl dělat sanatorium a pak zjistil, že to nejde. Povykládal nám sám leccos, neb jsme ho tam náhodou potkali.

worick
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2013 07:59 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Kessie
Našla jsi i nějakou turistickou mapu okolí....jestli jsou tam nějaké trasy? Já se přiznám, že jsem se pokoušela a našla jsem prdlajz Jen satelitní mapu, kde je vidět, že hrad stojí na kopečku v lese, ale jak velký ten les kolem je, jsem až tak moc neodhadnula

Vlčáčková
Tady taky poletuje - ale takové mikroskopické rozměry, že nejsou skoro vidět. - to tu právě padalo včera, přes den i trošku větší...ten vidět byl ale když jsme šli pak už skoro potmě s mamkou kolem potoka, tak to už bylo jen cítit, že to prská do obličeje. Ale za celý den ty 2cm cca napadly Koukala jsem i na ten tvůj tip, ještě musím zjistit, jak vypadá okolí

To Evey myslím zapadla... Evey....nasněžilo vám? Hele, nic neslibuju ale s bráchou jsme se na pátečním výletě domlouvali, že by chtěli na jaře jet túristovat do Jeseníků (diktoval trasu, jak byla LuckaM....sakra, kde je vůbec LuckaM??! Ta lyžuje a lyžuje...) a že by jsme mohli jet všichni, i s mamkou a Mandy Snad to konečně vyjde

Kessie
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2013 08:38
- Nahlásit

worick - čipovaná je už od loni, kdy jsme chtěli vyrazit do těch Alp, do Schladmingu... ale pak se objevil Mikša (mimochodem má prý některé znaky Britských koček - je fakt, že má podobné chlupy, jen černé a že je hrozně veliký [imgs] Uploaded with ImageShack.us[/imgs], i když zatím pořád roste), tak jsme nikam nejeli... nebo spíš, neměl se o něj kdo postarat... tak jsme nikam nejeli. Já myslím, že se tam bude dát kam jít... minimálně obejít ten les... je fakt, že jsem se taky dívala jen na tu leteckou mapu... ale doufám, že tam budou mít něco pro turisty, rakušani jsou tím vyhlášení... Jinak se odhodlávám zavolat našemu panu vetovi, jestli bychom nemohli teda nechat miláčka kočičího tento týden vykastrovat... i když s těžkým srdcem, ale rok mu bude v březnu a dokud máme prázdniny a dohlédneme na to, aby byl doma, když jsme taky doma...

Kessie
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2013 08:42
- Nahlásit

Evey - nahrávám některé ty knížky, k večeru pošlu odkaz na email... Nezapomněla jsem na to, jen jsme minulý týden měli nějaké pomalé připojení a nedařilo se mi ani posílat maturitní okruhy klukům, natož nahrát knížku i s poslechem... Tak dneska nebo zítra to bude, jak to stihnu...

Kessie
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2013 08:47
- Nahlásit

Jinak nám za včerejší odpoledne a dnešní noc napadly tak tři centimetry sněhu, což je super... počasí vybízí k prochajdě, tak počkáme, až páníček dosnídá a vyrážíme na místní kopce aspoň na hodinku... Přemýšlím, co budu celý týden vařit... úplně jsme se za poslední dva měsíce naučili chodit na obědy v práci, což mi hrozně usnadnilo práci...
Omlouvám se za tak veliký obrázek Mikši... nějak jsem pozapomněla, jak se to sem nahrává, tak jsem něco zkusila a tak to dopadlo ...

Evey
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2013 09:42
- Nahlásit

Kessie
nahrávám některé ty knížky, k večeru pošlu odkaz na email... Děkujííí.
Tak dneska nebo zítra to bude, jak to stihnu... V pohodě, i kdyby to bylo příští měsíc... Já si vytiskla k doplnění 50 stránek z té knížky co jsi mi sem hodila odkaz a co myslíš, že jsem přečetla? Ani ťuk.
worick
To Evey myslím zapadla... Ale kdeže. právě tu teprve začíná sněžit.
ale s bráchou jsme se na pátečním výletě domlouvali, že by chtěli na jaře jet túristovat do Jeseníků Jo, túristy tu máme rádi.

worick
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2013 13:43 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Kessie
I když Mikšovi není vidět moc ,,do ksichtu" jak je černej - vypadá moc hezky Většinou jsou takhle mladí kocouři ještě taková nedochůdčata vytažená...a on je takový pěkně baculatý...možná, že tam něco z briťáka bude Akorát ne asi povahově, když je mazel to Leon je...rezervovaný. On se došourá s upřeným pohledem vraha k sedačce a čumí. Až mu člověk 5krát zopakuje, ať si klidně vyskočí, tak teda jo, ale očima by ti vypálil v hlavě díru Že by se lísal, jak normální ,,česká micka", tak to ani náhodou
Aha, Kessička je čipovaná....tak to máte bezva Normálně u vašeho veta?...a kolik jste platili a hlavně, jak je to dál, s přihlašováním čipu do registru? Já to chtěla udělat dávno, ale strašně mně štvalo, jakový je bordel v těch registrech, každý má jiné čipy atd, není jeden nějaký ,,státní-veterinární" za který bude právě ručit třeba Státní veterinární správa, ale jsou to soukromé firmy, které dneska jsou a zítra být nemusí...a pak ti někdo řekne, že nová firmy to převzala, ale zrovna tyhle čipy ona neregistruje...nebo něco podobného

Od rána chumelí, už dvě hodiny svítí slunce, je těsně nad nulou a pořád chumelí Jsem z toho jelen

Drakopes
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2013 16:59
- Nahlásit

worick
nám dají na veterině čip, rovnou vyplní všechny papíry a pošlou to rovnou na centrální regustr. My jen dostaneme kartu s kodem, veterina ještě pošle potvrzení na obec a tam nám během dvou let odečtou z poplatků to, co jsme zaplatili za čip. Možná venku je to jinak.

worick
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2013 17:29 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Drakopes
Možná venku je to jinak - ,venku" myslíš tady u nás?
Musím se příště na Veterině poptat. V ČR právě není ,,centrální registr" (alespoň podle toho, co jsem o tom zjistila doposud) spíš jde o registr, se kterým veterina spolupracuje a od kterého bere čipy. Ale OK, alespoň s tím nejsou další starosti (a můžete jet do Vídně ) Já jen, že tady před cca dvěma lety bylo téma, na kterém řešili, že čekají, až registr bude registrovat zdarma a pak dají psy očipovat (nevím, třeba nějaké ,,novoroční slevy" či tak něco ) A pak se ještě řeší, že čip se dá v pohodě objednat na NETu za nějakých cca 120Kč a nějaký vesnický vet ti ho za stovku zavede kdežto, když si to celé objednáš na veterině zaplatíš klidně 700Kč

Vyhnala jsem Toma s klukama, neb já byla včera, půjdu zítra a nějak mně blbě bolí pata Je -3st, s větrem, který fučí jak kráva je -7 a asi mne zabije, až zmrzlý dojde
Kessie
Vám to počasí na prochajdu vyšlo?

Kessie
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2013 20:08
- Nahlásit

worick - no, já jsem si to celý domluvila s vetem, kolik jsme platili už si nepamatuji... ale tuším, že to bylo do 500,- jinak bych si to pamatovala... doklad někde mám, ale trvalo by dlouho, než bych ho vydolovala... no, spíš jsem řešila, jestli jí to nemůže nějak ublížit, zavádět cosi takovýho pod kůži... ale právě mi bylo řečeno, že třeba v Brně musí být načipovaný každý pes... a kam se to posílá, to tedy netuším, já jsem si taky myslela, že existuje nějaký centrální registr, kam se to nějak zadá a kdyby se náhodou Kess zaběhla, tak že podle čipu by ji bylo možné vystopovat - kdyby skončila v útulku a ne ve vedlejší vesnici, zrovna... šlo mi jen o ten výlet... jinak bych ji čipovat nikdy nenechala... stejně jako cítím, že po kastraci bude Mikša mezi ostatníma místníma kočkama a kocourama outsider... - občas se potkává se sousedovic kočičkou a občas se vzadu ve stodole (tam jsme ještě neuklízeli...) potkáme s rezavým starým kocourem, tak mu tam taky nosím granulky a vodu...

Počasí vyšlo, jen foukalo jak hrom, trochu jsem s tím počítala, tak jsem měla čepici i velikou šálu, jen tedy i přes to mě to jaksi profouklo, tak jsem pak hodinku seděla zabalená u topení v dece... Nakonec jsme to obešli celý až do vedlejší vesnice a pak dokola přes kopec zpátky...

worick
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2013 20:24
- Nahlásit

Teda nakonec přišli všichni tři kluci spokojení Tom asi pěkně letěl (ono taky vyšli dost pozdě ) tak byl zpocený jak myš S tmou už´jsem ale lítala kolem oken a vyhlížela je...Tom až potmě domů nechodí tak jsem se bála, jestli se jim něco nestalo, když nejdou (asi by zavolal, že jo?! ) Akorát od chvíle co se vrátili (a to byli i za mnou doma) Worick řve a řve a řve První, hned jak se vrátili a začal, tak Tom říkal, že někde na koupáku asi něco je. Pak byli doma, pak šel dobrovolně ven, ale okamžitě se postavil k oknu a řval a řval. Nikdy to nedělá, štěká jen, když máme pustit domů Leonka. Fakt nevím, co se děje, ale už jsem mu musela vynadat, tak je momentálně zticha Snad zítra nezjistím, že se něco kolem stalo a on štěkal oprávněně

<< 1 ... 558 . 559 . 560 . 561 . 562 . 563 . 564 . 565 . 566 . 567 . 568 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání