| Autor |
Zpráva |
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2013 10:17
- Nahlásit
LuckaM
Když dovolíš,
přidám se taky a přeji vše nej...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 07:14
- Nahlásit
MartinaBarney
mu kolegyně v práci říkala, že se je pokusili vykrást za bílého dne. U okna prý měli navrtané dvě díry a spouštěla se jim pořád zabezpečovačka. Nijak bych tomu nevěnovala pozornost, ale ta přítelova kolegyně bydlí v naší ulici ob jeden barák! - tak tohle není dobré... U nás to taky pokračuje Předevčírem vybrali koňákům v dolním statku nějakou kůlnu, kde měli uskladněnou čtyřkolku a různé nářadí (pilu, křoviňák...)Někdo tam viděl postávat dodávku se slovenskou značkou...asi si tipovali. Není to poprvé, co sem vyrazili Slováci krást, párkrát je policajti i pronásledovali na Slovensko, ale tam se jim pak ztratili
LuckaM
V neděli jsme si dali celodenní výlet na sněžnicích...plánovali jsme asi 20 km - no ti povim, to jste si teda troufnuli To by snad nezvládnul ani zkušený horský vůdce Dvacet kiláků je dost i jen v botech po suchu...ne tak tohle
Včera jsme toho stihnuli hromadu: ráno tu byla Dáša, ale i sama odešla, než jsem vyšla ven za klukama. Tom ty díry pak odpoledne konečně zadrátoval, ovšem jak dlouhé to bude mít trvání nevím Pak jsme česali, už línají, ale nějak to furt nejde pořádně vyčesat, není to v chuchvalcích. Ale stihnula jsem jen Berrynka a Tom mi z patra hlásil, že jdou kolem Gogoši...tak jsme šli za nima a dnes čísnu pro změnu Worku (nevím ale, jak to Berry ponese, protože je zvyknutý, že když se jde česat, první se češe on) Pro mne by bylo i na ruce a čas lepší, kdyby se česali každý jindy Odpoledne přišla mamka s Mandy, omrknout co děláme a k večeru jel Tom ven autem, tak mne vyhodil ve vesnici přes kopec u mlýna a šlapali jsme domů - to není daleko, jen cca 4,5km a většina mírně z kopce A jen se za náma zavřela brána, přišla zase kámoška se ,,žížalama" - přinesla granule pro Leona Chviličku jsme pokecali a byla skoro tma. Doma honem Ordinaci a u toho jsem ještě vařila klukům večeři (a sebe odbyli kouskem grilované klobásy )
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 12:11
- Nahlásit
Drazí,
tak jsem dneska na 99 % odsud hnala zloděje. Byli tři, mám značky auta i vozíku, bohužel nemám fotky. Takže Vy, co máte tady z jižní Moravy problémy se zloději a kdo co viděl, ozvěte se mi na mail. Můžeme zkonzultovat.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 12:22
- Nahlásit
worick
U nás to taky pokračuje
Co jsem se tak o tom zmínila, tak to slyším ze všech stran, že jejich známé taky vykradli a tam ty vykradli apod.
Já jsem si ale neznámého auta nebo nějakých osob v naší ulici vůbec nevšimla. A přitom je evidentní, že ty naše sousedy objedno si museli vytipovat. Nejhorší představa, že mě někdo sleduje, kdy jsem nebo nejsem doma. Tedka tady bude zase tak měsíc klid si myslím, pak se uvidí, jestli se odváží znovu někomu vlézt do baráku tady v okolí.
Vlčáčková
tak jsem dneska na 99 % odsud hnala zloděje
Jak jste na ně narazila?!
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 14:03
- Nahlásit
MartinaBarney
Včera si to tu tipovali, zřejmě. Sousedka mi volala, že mi jezdí po zahradě. Dneska se zarazili před barákem, protože mi tu za rohem u baráku na terase stálo auto. Normálně v 11 hodin dopoledne. Vytipováno, zcela jasně. Takže oni narazili spíš na mě. Klika velká, že jsem zrovna chtěla venčit psy, takže jsem je uviděla. Jinak by v klidu odjeli, aniž bych si jich všimla. Takhle jsem na ně vyrazila, seřvala je, opsala si značky auta a vozíku a informovala, že je okamžitě hlásím na policii. No, valili fofrem pryč. Jeden teda tvrdil, že zloději nejsou, ale k tomu jsem nepřihlédla a ujistila ho, že zloději jsou. Jestli na ně někde narazím, tak si je vyfotím.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 16:24
- Nahlásit
worick
Stavíme skleník, už od neděle.
Dle manuálu a krásného instruktážního videa prý záležitost na 3-5 hodin. Cha, cha... Spíše 3-5 dní...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 17:30
- Nahlásit
Takže policajti už vědí, kdo to byl (všechny zjistili, protože je prý přede dvěma dny shodou okolností kontrolovali někde v Brně). Prý to nejsou byťáci. Takže v tomhle směru aspoň trošku OK, snad se do toho zrovna u mě nepustí...
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 19:26
- Nahlásit
Vlčáčková
To je fakt vrchol, co si ti lidi dneska dovolí! U Vás to teda opravdu náhoda, že jste je takhle přistila. A ještě si dovolí tvrdit, že zloději nejsou. Tomu by snad nevěřil nikdo.
Prý to nejsou byťáci.
Co jiného by potom chtěli krást, když ne něco v baráku? I když dneska se krade fakt všechno. Nám jednou ukradli i popelnici před barákem.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 19:44 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Nadřená jsem jak hovado...celý, celičičký den..a zítra to pokračuje (teda pokračovat to bude až do zimy, jenže teď prostě hoří termíny ) Připlazíme se před půl hoďkou do bráku, a tam totální smrad všude ze sušky - naletělo to ventilačkama Takže od té doby lítáme, počmuchem kontrolujeme, které okno lze otevřít, aby jsme dokázali udělat průvan a nějak to dostat ven První myšlenka po příchodu domů byla, že se natáhnu na gauč (jestli se mi podaří se narovnat ) a už nevstanu. Místo toho sedím u compu v průvanu a čekám až to tu vysmrádne, abych to mohla zavřít Venku dneska totál vedro, 25st byla jsem v kraťasech a nátělníku a lil ze mne pot To jsou tohle extrémy
Tom sice stále umírá na strašný chorob, ale to mu nezabránilo jít hrát tenis, prý v duchu hesla: co mne nezabije, to mne posílí Plánovala jsem, jak mu to v sobotu dám s výletem vyžrat a že půjde, kdyby měl mít 39st.horečku! A to jelito si u toho tenisu vyvalí kotník Půjde, i kdyby měl mít berle
Evey
Stavíme skleník, už od neděle.
Dle manuálu a krásného instruktážního videa prý záležitost na 3-5 hodin. Cha, cha... Spíše 3-5 dní... - to bude rukama My ho s taťkou a bráchou měli za den Ale neptej se mne, jak se jmenuje. Je skleněný a tehdy byly na trhu tuším jen tyhle
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 20:18
- Nahlásit
MartinaBarney
Co jiného by potom chtěli krást, když ne něco v baráku?
Tihle jsou prý na kovy, říkal policajt. Že jako byťáky je vedený nemají. No, ale já si ten svůj železný šrot na zahradě si nadále zachovat jako svůj. Nevím, proč bych si ho měla nechat ukrást, když ho ještě budu potřebovat.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 21:02
- Nahlásit
Vlčáčková
ahoj Colombo, já si ten svůj železný šrot na zahradě si nadále zachovat jako svůj. Nevím, proč bych si ho měla nechat ukrást, když ho ještě budu potřebovat. - jojo, svůj k svému
buď ráda, jak jsem již psala vedle, že si tě nespletli s tvými zásobami šrotu a neodvezli aji tebe, akorát ty jsi spíš muzejní typ, než do sběru drahých kovů
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 21:35
- Nahlásit
Eninka
Když pominu to, že jsi zase drzá, tak musím napsat na tohle: buď ráda, jak jsem již psala vedle, že si tě nespletli s tvými zásobami šrotu a neodvezli aji tebe že teda ten jeden by docela stál za hřích.
Možná jsem na něho neměla tak štěkat ... takhle mi utek.
Ale zase policajti vědí jméno...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 21:39
- Nahlásit
Vlčáčková
ten jeden by docela stál za hřích
ouchyle....se sběračem železa, no totok
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2013 21:59
- Nahlásit
Eninka
ouchyle....se sběračem železa, no totok
Nebuď předpojatá! Jdu do sprchy, dobrou noc.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2013 07:40
- Nahlásit
worick
My ho s taťkou a bráchou měli za den Asi máme lepší.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2013 10:04
- Nahlásit
Já byla ted sousedovi kontrolovat barák, spustil se mu alarm. Ale nastěstí, nikde nic a nikdo.
Včera na večer jsem byla s Barneym zase běhat. A budu ho muset nechávat doma asi a chodit sama. Už je mu chudákovi horko a ještě ho nutit do běhu. Dneska mám v plánu pokračovat v jarní úpravě zahrady - vyhrabat listí, pod tůjema atd. Samozřejmě s Barneyho asistencí. Jinak by to ani nešlo. Včera jsem skládala velkou plachtu, kterou překrýváme zahradní posezení. Tak jsem si ji pěkně rozložila na trávník, aby trochu poschla a pak že ji složím. Nebyl by to Barney, aby si nelehl přímo na tu plachtu. Tak jsem ho vyhnala, at si lehne na trávu. Složím plachtu na menší kus, přimotá se ke mě Barney a zase si lehl pěkně na plachtu. Tady ty jeho roztomilé naschvály mě ale vždycky pobaví. Podobné s listím, nahrabu hromadu a přesně vím, kam si lehne. Přitom kolem spousta místa
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2013 13:58
- Nahlásit
A JE TO TADY !!!
První zapité klíště. To furt kde je to jaro... no a jsou tu ty mrchy malý.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2013 15:03
- Nahlásit
Evey
První zapité klíště.
Taky už se chystám Barneymu pořídit antiparaz. obojek, protože mi je jasný, že už klíšťata v trávě určitě jsou.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2013 15:50
- Nahlásit
Evey
MartinaBarney
kde žijete baby já tahám nejmíň 4 klíšťata každému psu denně a furt přistříkávám Frontlíne...a nic
Jdu pokračovat v sázení...už se jen plahočím, chodím jak 80letá stařena A to prostě dnes musím s klukama k lesu ale nevím, jak se tam dokážu vyhrabat Jo a: přismahnula jsem si ramena...už je cítím
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2013 16:43
- Nahlásit
worick
já tahám nejmíň 4 klíšťata každému psu denně a furt přistříkávám Frontlíne A jak to, že to nehlásíš? taková zásadní zpráva
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2013 18:17
- Nahlásit
U nás v parku hlášeno první klíště už před týdenm, Erwin už dostává dvě tablety pangaminu. Snad to tedy zvládneme.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2013 23:08
- Nahlásit
Evey
A jak to, že to nehlásíš? taková zásadní zpráva - kurňa nevím, nějak na to nepřišla řeč Řešily jsme to akorát vždycky ráno s Gogoškou...protože taky už tahá a jak jdeme potokem, tak je normoš ze psů sundáváme
Tak hlásím, že všechno vysazeno...no...úplně všechno ne ale něco ještě může počkat Zatím hlavní zelenina a brambory I do toho lesa jsme se doplazili a tím myslím i kluky - velice chtěli jít, ale taky toho elánu tolik neměli, jelikož je jim vedro. Jak jsem hlásila, že mám chytlá ramena, tak to mám celkem dost, ale nebolí to. Koukali jsme a bylo přes 27st! Soused šel nahoru do chatky až k večeru a Tom mi vykládal, že na něho koukal a je spálený jako rak teda, že ta záda má mnohem hůř než já prý dělá někde na stavbě - na střeše Vycházeli jsme o půl sedmé a přehodila jsem si přes tričko mikinu, že půjdem domů až po západu slunka, tak aby mi nakonec nebyla kosa. Ne, nebyla. Bylo mi pěkně vedro Tak jsem ji sundala hned na začátku stoupání a přišla jsem jen v tričku 20.15 domů...říkám, fakt vedro
|
worick
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2013 21:40
- Nahlásit
Nikdo nikde Děcka, mám dotaz: nekomunikujete někdo s Peťkou (Kessie)?? Ani ty, Alenko?? Všimnula jsem si, že ani vůbec nereagovala Tátovi na to hárání, tak jsem jí, už někdy v úterý, napsala mail a pořád nic Jsem z toho nervozní Zítra výletujeme kolem Liptálu u Vizovic(Tom tam má schůzku) chtěla jsem se zeptat, jestli nebude někde poblíž (kdyby byli u jejich)...no a není jí
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2013 09:20
- Nahlásit
Ach jo,už i tady...
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2013 09:45 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit
Tak u nás zase veselý týden...Jen co se chudák Medvídě vzpamatovalo z toho, že Děda nemá jednu hůl, ale dvě, tak tenhle týden zase událost...
Médi měl jako malý hrozný problém s lidmi s holí, zřejmě se cítil ohrožen. To jsem ho odnaučila. No a Děda cca 14 dní zpátky dostal sadu trekingových holí. Médi s tím měl vcelku problém, chodil na volno s Dědou v pohodě, ale pro pamlsek si první týden nepřišel ani za nic . Teď už jakž tak :-/.
No a v úterý Děda na zahradě vstával na zahradě ze židle, Medvěd zásadně sedí hned vedle kvůli příhodné drbací pozici a židle praskla (a to fááákt nahlas), jak se Děda zapíral (s tím pohybem je na tom fakt mizerně ) a Děda to nevybral a složil se na zem. Babi se smála, že takhle Medvěda ještě rychle zdrhat neviděla - profrčel za barákem k sobě do výběhu. Dva dny vůbec k Dědovi nechtěl až v pátek ho vzal na milost... No snad to Dědu poučí, že si má sedat do těch druhých židlí, které jsou výrazně pevnější :-/.
U nás také začalo jaro - minulý víkend jsem dávala Advantix a Médi přestal samozřejmě žrát....
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2013 11:05
- Nahlásit
Noemi
to je dost, že se ukážeš Hele, jak to vypadá se svadbou, když už tady proběhnul nějaký prsten....? A jinak, jak žijete, v práci dobrý??
Médi měl jako malý hrozný problém s lidmi s holí - Berča se jako vyloženě takhle nebojí ničeho, ale někdy z ničehonic stáhne na nějaký podnět ocas, ohlíží se přes rameno a uskakuje, či přímo kousek zdrhne - co je příčinou ani většinou nevím, vyděsí ho vždycky nějaká ptákovina třeba ve větru zašustí někomu plachta na dřevě...Worku neděsí nic...to je salámista Akorát mne překvapil posledně v lese, kdy na flexině popoběhnul zpátky, postavil se na cestě a začal nervozně (tak jsem ho snad ještě neslyšela) poštěkávat kamsi za nás. Na srnky takhle neštěká, ale ani na lidi, napadnul mne jedině divočák. Ale toho jsme u nás v lese nikdy neviděli - tak nevim
Tá ta
jak u vás pokračuje to hárání? U nás je někde nějaká háravka Kluci houby žerou a večer vyjí před garáží Ještě, že nemáme sousedy Podezření mám na kavkazačku z Pálenice, všechny ostatní feňule kolem jsme zkontrolovali a ty je nezajímají, kdežto posledně u Pálenice očichával Worka plot...a to v životě neudělal, jindy se drží v uctivé vzdálenosti
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2013 13:19
- Nahlásit
Tá ta - děkuji za info, tak to máme do měsíce i u nás...
worick - jsem tady... už jsem poslala i dlouhatánský email... Ale mám problémy s heslem, jelikož jsem ťulík, tak jsem se posledně přihlásila ve škole na stacionárním počítači na svůj google chrome účet a pak mi to nešlo odhlásit... pořád tam byly všechny moje údaje, ať jsem se snažila, jak jsem chtěla... správce sítě tam zrovna ten den nebyl... tak jsem mu tedy nechala vzkaz a psala email, ale pro jistotu jsem si všude měnila hesla...tzn. i tady... jenže mi to heslo nejde změnit... a pořád se mi tam píše to staré... takže s tím mám trochu problémy... několikrát se mi stalo, že jsem napsala krátký příspěvek a on se mi pak kvůli chybnému heslu smazal, no...
Jinak u nás taky začalo jaro... ale na rozdíl od Kess, která ještě klíště letos neměla - nebo tedy jsem na žádné nenarazila... tak Mikšovi jsem minulý víkend vytahovala 14 klíšťat jen z hlavy... Nevím, kam vlezl, ale bylo jich tam asi hodně... odhaduji to na dřevník... myslím, že klíšťata můžou být ještě schovaná v dřevě, ne? Už mám koupený frontline pipety, ale než jsem to pořídila, byl čtvrtek a zase mělo pršet... tak ještě počkám než budou hlásit schopný počasí... Máme ho vyzkoušený, dáváme dva za sezónu + pangamíny a ťuk ťuk, klíšťat u Kessky minimálně... Mikšovi jsem pangamín ještě nezkoušela dávat, možná s tím začnu... ale nevím kolik... má 5,3 kg... Kess má 46 kg... oproti vašim hafíkům docela cvalík...
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2013 13:52
- Nahlásit
worick
Nikdo nikde Já tu.
Včera jsem byla v pohotovosti, vetka volala, že možná bude komplikovanější operace, jestli mám čas. Jenže pak volala znovu, že nevyšel rozbor krve a že dá vědět tedy majitelům, že je to zlé... Za dalších 10 minut mi volal kamarád, že se chce poradit. Že ví že jsem měla se psem ten a ten problém a že oni teď mají něco podobného... To byl on co se měl operovat. Psal mi pak, že rozhodnutí o okamžitém utracení nezvládli a dali si víkend na rozloučení.
Dnes, navzdory předpovědi neprší, je ale zima a pošmourno.
Po tom včerejším deští a teple v tomto týdnu se Morava prudce zvedla.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2013 21:27 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Evey
že dá vědět tedy majitelům, že je to zlé... Za dalších 10 minut mi volal kamarád, že se chce poradit. Že ví že jsem měla se psem ten a ten problém a že oni teď mají něco podobného... To byl on co se měl operovat - ach jo, to je hrůza
Psal mi pak, že rozhodnutí o okamžitém utracení nezvládli a dali si víkend na rozloučení. - já nevím a nechci moc spekulovat co by kdyby, protože to člověk asi opravdu pozná, až v té situaci bude, ale myslím si, že asi by bylo lepší hned ...Nedovedu si vůbec představit, že pak psa naložím a vezu ho tam - promiňte mi ten výraz (Alenko, ty to nečti vůbec! ) jako na popravu
Kessie
Díky Peťulo, zrovna jsem maila dočetla Děcka, kdyby jste nevěděli, proč tu ta osoba věčně není tak ona za to vlastně nemůže...měla by se léčit Je to totiž typický workoholik!
Dneska jsem u Liptálu na tebe myslela že se snad konečně ozveš a jestli ne, už ti napíšu i SMS! A vidíš zabralo to
Tak nevím, jestli se tohle stává i jiným lidem.... Tak já, která má psy nekonfliktní, celkem poslušné, či pro jistotu na flexině...musím mít zase konflikt s nějakým křížencem kavkazáka! Šlapeme si to tam nějakou osadou s pár barákama, u každého minimálně jeden pes: na řetězu, v kotci pár malých vořechů i volně ložených...ale ti se nás báli a šli si to přečurknout, až jsme přešli Na stráni stojí osamocená chalupa a u ní něco jako kavkazák v tmavém, skoro černém provedení. Hodila jsem tam okem a říkala jsem si, že snad za sebou táhne řetěz?? Koukali jsme na druhou stranu, kde byly el. ohradníky s ovečkama, tak aby do toho psi nevlezli a najednou hup a pes letěl z kopce dolů a přímo na naše psy. První na Worku, to bylo jen nějaké vrk a prohnal se přímo k mamce s Mandy. Já řvala fuj, nesmíš a nevím co ještě, co dělal Berry za náma ani nevím, ale Worka letěl za ním, Mandy zase před ním...třikrát mne omotali flexinama dokola, že jsem byla tak zasukovaná, že jsem nemohla ani otevřít tašku, abych vytáhnula pepřák A to jsem si 100x říkala, že Worku musím vždycky radši už dopředu z flexiny odepnout Jenže se to vždycky semele tak rychle, že nestíhám Naštěstí to vypadalo, že si čokl teď všimnul Berryho, nevím jestli Berry na něj třeba i nezavrčel a čokl se stáhnul od Mandy pryč. Cestou neopomněl skočit na Worička, strhla se vteřinová mela, ale já řvala na psy, mamka něco ve smyslu: doprdele zavolejte si někdo toho čokla! pak pes odběhnul kousek od nás a jako by přemýšlel, co dál...když tu na louce, ještě výš nad barákem (od nás, asi tak 150m) vykouknul chlap a čokla konečně odvolal Blbec jeden Tak možná, že mu pes nikam od chalupy nezdrhá, ale když napadá kolemjdoucí psy, tak ho snad má mít nějak zajištěného Naštěstí se nikomu nic nestalo...
Vrátíme se domů a Tom, že on je vlastně v čistém, tak se mám hned převléct, pustíme ven kočky, dáme klukům Pribiňáky a můžem jet zrovna k jejim na večeři. Vlezu do pracovny a tam peří z nějakého ptáka Volám na Toma, ať jde hned projít barák a hledá mrtvého ptáka Prej:,,co by tu jako nějaký pták dělal"??! A za 5 sekund volá: ,,mám ho, lítá po obýváku u toho vysokého stropu....co s ním? Tak proboha otevři dokořán ty šoupačky ven a snad za čerstvým vzduchem cestu najde?! Houby, nad nima jsou ještě malé ventilačky a to trdlo místo toho, aby proletělo rovnou ven, sedne na rám nad tím obr oknem a snaží se dostat tím zavřeným malým ven. Tak mne napadlo zatáhnout za ním záclonu - tím sme ho uzavřeli v prostoru u okna a pak jsme ho pomalým pohybem k němu donutili, aby se někam pohnul....a jo, povedlo se mu vyletět ven Kominíček to byl (rehek) kdo taky jiný Ti pořád vymýšlejí taková ,,divná" místa, kde postavit hnízdo (tetě hnízdil i ve skříňce v práci )
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2013 00:32
- Nahlásit
worick
hárání?
Naštěstí bez problému.
Dnes zase v práci až do 22.h.
Zítra brigáda na cvičáku a pak opět do práce.
Děda objevil po letech kouzlo procházek a už si tu v týdnu 2x půjčil Barunku a šel sní na procházku.Myslím,že to prospěje oběma.
Kessie
Čím tu zoologickou krmíš,že tak prospívá?
Mě osobně se zdá,že těch Barunčiných 40 kg.je akorát dost.
Funí jak lokomotiva.Párkrát přeběhne zahradu a má dost....
|