| Autor |
Zpráva |
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2012 08:04
- Nahlásit
Takovéhle závady nás potkávají vždy o víkendu,nebo o svátcích
zapomněli jste na problémy se psy - pokud se vyvrbí aktuální problém, tak v době, kdy na veterině nikdo není...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2012 08:35
- Nahlásit
Kessie
Dneska jsme byly se sousedkou omrknout situaci v Dolním Rakousku... našla jsem si spoustu informací o tom, že tam potraviny vychází zhruba stejně jako u nás už, tak přemýšlím, že tam budu jezdit jednou za měsíc na nějaký větší nákup... - jé, to máš bezva, taky bych to tak dělala Já, jedině na Slevensko a to bych si teda rozhodně nepolepšila - všechno dražší, zboží stejné
A jak jsem teď z toho našeho malýho Česka hrozně znechucená a sevřená, tak za hranicema se mi jaksi volněji dýchá... - mluvíš mi z duše....
Ráda sleduju ,,Barvy života" - vysílání pro důchodce protože tam bývají rozhovory se zajímavýma lidma a taky mně baví sledovat, co může aktivní důchodce zvládat i v 90ti letech Zrovna dneska(opakování) tam byl herec z Divadla Járy Cimrmana (já si ale bohužel vůbec nepamatuju jména ) a ten říkal, že byl celoživotním optimistou, ale teďka jak otevře noviny, mění se pomalu na pesimistu Taky to na sobě pozoruju a začínám s tím bojovat. Vracím se ke stylu: nic si nepřipouštím, i když vypadám jako spokojený magor
Drakopes
zapomněli jste na problémy se psy - pokud se vyvrbí aktuální problém, tak v době, kdy na veterině nikdo není... - to je jistota téměř 100% Naštěstí nás nic takového zatím - klep, klep - nepotkalo
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2012 09:15
- Nahlásit
Kessie
píšu málo tak tak,to je ztracených příspěvků
volněji dýchá... a víš že mi mluvíš z duše?Venku i to kafe líp chutná.(né teda pivo).minule jsem tady dělal něco na zahradě (asi už rok)a šla okolo starší paní a najednou mě oslovila jménem.Vůbec si ji nepamatuju.Pak jsem pochopil,že si mě pamatuje jako předškoláka a že zná moji mamku.Její dcera si postavila dům ve vedlejší ulici a tak babička jezdí na návštěvu z Rakouska,(někam kousek za čáru) kam se na důchod s dědou odstěhovala.Říkala mi i jméno obce,ale už nevím.Sehnala tam prý práci i dceři,ale ta odsud zatím nechce.Nemohla si to tam vynachválit a to i sousedské vztahy.
Vím,že nebude nadávat,ale alespoň tam platí ,že bílá je bílá a černá je černá.(nikoho nenapadám)
Jak to máš daleko za čáru?
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2012 09:16
- Nahlásit
Drakopes
nikdo není...
Jo správně....To taky
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2012 14:06
- Nahlásit
nádherné počasí (nojo, fouká ledový vítr, ale stačí dobré oblečení )
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2012 15:10
- Nahlásit
Hele děcka, co je s Noemi?? Zdá se mi to už doba, co nepsala....
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2012 16:02 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit
Právě jsme se vrátili z procházky a na poli Bára objevila asi káně.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2012 16:32
- Nahlásit
Ježíš Míšo, to je bomba fotoseriál Úžas U nás by to dobře nedopadlo Woriček a pták to by skončilo vyškrabanýma očima a hnusnýma klovancema nejspíš. A hlavně šíleným řevem kolem. Ale co ta káně? jak to, že neuletěla?? Byla zraněná?
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2012 17:59
- Nahlásit
worick
Jestli se nebudeš zlobit,odpovím ti já.Míša se učí na zítřejší pololetky.
Hned na první fotce vidíš to pravé křídlo o trochu kratší.Jakoby ustřižené.Nebylo ale viděť nějaké zranění,nebo něco podobného.
Udělali jsme rychle pár fotek a Báru jsme odvolali.
Nechtěli jsme dál to káně (je li to) více stresovat.
Ale v žádněm případě před Baru neutíkalo.Dokonce na ní udělalo pár běžeckých výpadů.
Snad přežije.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2012 20:28
- Nahlásit
Tá ta
Jestli se nebudeš zlobit,odpovím ti já.Míša se učí na zítřejší pololetky - rozhodně se zlobit nebudu a Míšovi držím palce, ať mu to dobře dopadne
Se přiznám, že nepoznám, jestli je to káně, nějak mi většina dravců připadne stejná Víc je rozeznám podle letu (a to jen některé)
Mohlo být chované v zajetí a mít zastřižené křídlo, aby neuletělo, pravděpodobnější a častý, je to úraz od el.proudu z drátů Jestli nelítá, tak tam bídně zhyne Mohli by jste brnknout na nějakou záchranou stanici, kde jste ho viděli...
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2012 21:43
- Nahlásit
Díval jsem se do databáze a asi je to opravdu káně.našel jsem místní záchrannou stanici.Zítra je zkusím zkontaktovat a případně jim pošlu i fotky.uvidím co mi řeknou.Když tak tam ještě jednou zkusím zajet.
Snad by nemuselo zahynout,hrabalo tam v poli a asi hledalo hmyz než jsme přišli.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2012 07:09
- Nahlásit
Tá ta - Jak to máš daleko za čáru? - mám to přesně 30km a pak do Mistelbachu dalších 20, dalo by se nakoupit i blíž, ale tam je víc obchodů, kde se dá nakoupit v jednom Všichni jsou tam milí, žádný otrávený prodavačky (možná proto, že si v neděli odpočinou). Já nevím, jestli jsou tam natolik na výši, že si jeden druhýmu nic nezávidí, nebo jestli to tam někdy bylo a už to překonali... neumím to posoudit. Každopádně mi přijde hrozně úsměvný, jak i sousedi se snaží v člověku vyvolat pocit, že pokud nemá to, nebo ono, že za nic nestojí, že vlastně tím, že oni to mají, tak jsou lepší. Permanentně mi tohle dělá jeden soused a mě to hrozně vytáčí, ale ne proto, že mu něco závidím (jediný, co někomu můžu závidět jsou zdravý, pohodový děti), to opravdu ne... ale že mě háže do skupiny lidí, na který si myslí, že to snad funguje a já nevím, jak mám reagovat... jestli chce slyšet: jéééé, Ty se máš, nebo o co mu vlastně jde
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2012 07:15
- Nahlásit
worick - Vracím se ke stylu: nic si nepřipouštím, i když vypadám jako spokojený magor - no, když mně tohle právě zrovna moc nejde... já jsem taky svým celkovým naladěním optimista a věřím, že bude líp... ale tohle mám právě jen, když jsem doma... tady ve vsi, daleko od lidí... pak přijedu do Brna - stačí jen k nám do práce (řekla by sis učitelé... ti jsou morálně na výši, když to mají učit budoucí generace... a prd...tolik zášti a závisti a hnusu co se tam točí...) a den ještě v pohodě, ale po půlce týdne Tě to úplně semele... mám pocit, že na to nemám... kdysi jsem se divila jedné své kolegyni, že z města utíkala učit na ves... já jsem tehdy chtěla víc... dneska už jí rozumím...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2012 07:17
- Nahlásit
Drakopes - nádherné počasí - u nás byl první sníh!!! tak jsme si ho šli s Kessičkou užít někam mimo ves... nádhera...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2012 07:18
- Nahlásit
Michall - nádherný fotky, Míšo... Baruška si chtěla hrát, co? nemůže to být poštolka? vím, že u nás jich hodně nasadili, tak sedí na každým pátým stromě... prý jsou tu přemnožený myši a hraboši, možná potkani...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2012 07:20
- Nahlásit
worick - Noemi naposledy psala, že sbírá drahý kovy, si pamatuju... a to už je kolem Vánoc... není teď zkouškový? Třeba toho má hodně ve škole a dohromady s prací...
Dlouho nepsala ani Dines... od prstýnku zásnubního... a měla, tuším, nový nahomiminka...
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2012 07:25
- Nahlásit
Je tu tma, zima a pondělí k tomu, to je kombinace...
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2012 07:32
- Nahlásit
worick
ale pečeme vlastně pořád italský, neboť nám chutná A recept?
Kessie
Dobré recepty jsou třeba v této knížce URL
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2012 07:38
- Nahlásit
Tá ta
Na těch fotkách to vypadá, že má to křídlo fakt zastřižené peří.
Takto fakt nevzlétne.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2012 08:25
- Nahlásit
Evey
Na těch fotkách to vypadá, že má to křídlo fakt zastřižené peří.
Takto fakt nevzlétne. - to jo, ale pak se tam vzalo kde? Že by taky ,,tůrista" jako my? Nebo už se taky vyhazujou z auta ptáci?
chleba: on je takový víc veka, než chleba, ale nám chutná a dobrý klasický chleba si koupím jednou za čas v pekárně.
Recept:1 lžička sušených kvasnic, bílá mouka typ 550 - 400g (dáváme normoš hladkou, ani nevím, jestli to je nějaká ještě speciální, nebo 00 ) jedna a půl lžičky soli, jedna a půl lžíce olivového oleje, 260ml vody. Správný postup vkládání ingrediencí asi znáte - kvasnice, mouka, sůl a na to opatrně voda a olej - aby se tekutiny nedostaly ke kvasnicím
Kessie
já jsem taky svým celkovým naladěním optimista a věřím, že bude líp... ale tohle mám právě jen, když jsem doma... tady ve vsi, daleko od lidí... pak přijedu do Brna - stačí jen k nám do práce ...jasně, naprosto chápu, v tom máš teda 100%pravdu - kvůli tomu asi už do těch měst nerada jezdím: tady jsem daleko od toho shonu a předvádění se: to musíš mít lepší vohoz, stejně tak dětičky, in psa, supermoderní kočárek, nejlíp svoje ,,nákupní autíčko" - jinak jsi za nýmanda......Tady na to totálně dlabu a co si o mě myslí sousedi? Vlastně vůbec netuším...(ale nic moc to nebude, nedělám si iluze ) a hlavně - je mi to jedno Snažím se akorát být ke všem slušná a přívětivá (no snažím, já prostě taková jsem, byla jsem tak vychovaná ) a ber či neber
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2012 09:28
- Nahlásit
asi jsem hrozný bohém, nebo to vůbec nevnímám ... ale nemám pocit ve svém okolí, že by se nějak lidi předváděli. Jo, beru modní vlny u dětí, že teď zrovna tohle frčí a MUSÍ to mít ...ale jinak to mám komplet zcela na háku. Úplně
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2012 10:15 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopes
...ale jinak to mám komplet zcela na háku. Úplně - a máš recht Akorát, když je člověk mladý, nechce vypadat jako úplná 0....s věkem se to lepší, alespoň u mne Ale....pozoruju to třeba i u tchánů - když si známí něco koupí....oni to musí mít taky Tak to mě asi nehrozí vůbec, mne to absolutně nezajímá, co kdo má či nemá
Vyrážíme s Mandynou tahat stehy. Snad to dopadne stejně dobře jako minule (a nevzpomene si, co to za hnusy tam minule s ní dělali )
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2012 12:01
- Nahlásit
Tak hlásím, Menďajz zdravá, schopná Trošku se bála, ale nevyváděla, byla hodná, stehy byly raz dva venku a frčeli jsme domů
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2012 12:41
- Nahlásit
worick, Drakopes - víte, holky, mně to taky nezajímá (kdo co má nebo nemá, jestli to má lepší nebo horší) a jsem nad to povznesená... ale právě asi to těm lidem vadí a snaží se mě do toho zatáhnout... zůstávám neoblomná, tudíž taky svá. Svoje blízké mám a být kamarádka s každým taky už ve svým věku nepotřebuju... nejsem ten typ, že musím mít všechno co sousedi nebo známí. Jediný, co mě na tom štve je to, že mě do toho zatahují a já se tím vůbec musím zabývat, protože právě neumím být neslušná... a tak ztrácím čas, který jsem mohla věnovat Kessulajdě nebo Honzíkovi a nebo něčemu, co mě baví.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2012 12:42
- Nahlásit
worick - Tak hlásím, Menďajz zdravá, schopná - supeeer!
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2012 14:00
- Nahlásit
Kessie
supeeer! - jo, to je, máme to za sebou Akorát jsem teďka zvědavá, jestli ji fakt chuděrku mamka vypere k bábě a už si ji nebude brát domů.....je mi Mandy fakt líto, ona je takové zlatíčko hodné... Zasloužila by si, aby se jí mamka věnovala víc...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2012 20:43
- Nahlásit
worick
Akorát jsem teďka zvědavá, jestli ji fakt chuděrku mamka vypere k bábě a už si ji nebude brát domů.....
Tak se za ni přimluv. Můžou se s Mikinem přestěhovat oba, ne?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2012 23:53
- Nahlásit
Strejda
Tak se za ni přimluv. Můžou se s Mikinem přestěhovat oba, ne? - jo, klidně by mohli..Ukecávám ji pořád, snažím se nenápadně ji do toho postrkovat, protože jí jak to člověk řekne narovinu, tak se zatne a tuplem ne Jitka s malým Ondrou (byli na návštěvě u dědy) vyhlíželi od strýce z okna, zrovna když jsme přijeli a čekám, že buďto šli zrovna za Mandy k mamce nebo ji mamka utíkala dát k bábě a prošli brankou za nima tam. Třeba se jí povedlo na mamku zapůsobit....Myslela jsem, že písne maila, ale nic....tak nevím
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2012 06:18
- Nahlásit
worick
Mají tvoje kočky medvídka? URL
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2012 06:22
- Nahlásit
Máme venku vrstvičku něčeho bílého, mokrého. Na chodnících to taje okamžitě, na trávnících to z§stává a psi to nedůvěřivě oňuchávají. Alfréd pak na šel v parku vyšší vrstvu (tj, místo 3 mm tam bylo asi 3,21 mmm) a vyválel se. Tak tu máme zimu.
|