Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 414 . 415 . 416 . 417 . 418 . 419 . 420 . 421 . 422 . 423 . 424 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 2 Led 2012 19:36 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
Holky vás všechny rády uvidí. Když to ještě pár týdnů odložíte, tak vás uvidím rád i já. -

zapoměla jsem
Kessie
add počasí.....u nás včera jen tak mrholilo, ale nic moc. Dneska sice svítilo sluníčko, ale u nás studený fučák a nula. Tak že, jak teďka hlásili v TV, že až 12st! ta to možná jinde, u nás nikoliv. A počítám, že Evey má ještě nakotěného toho sněhu U nás tedy jen zbytečky...Vyhnala jsem Toma s klukama alspoň obejít potok

Kessie
Člen
# Zasláno: 2 Led 2012 20:37
- Nahlásit

worick - u nás studený fučák a nula. Tak že, jak teďka hlásili v TV, že až 12st! ta to možná jinde, u nás nikoliv. - tak s tím souhlasím... u nás taky nula a foukalo dost... moje kamarádka si v Praze libovala, jak mají 11°C - téměř jarní počasí... prý to způsobuje proudění vzduchu z Tichého oceánu... zatímco holomrazy přichází od Uralu... Sníh tu nemáme žádný, jen hrozně moc bláta... dneska jsme na procházce byli, zase na tom úžasným místě nad vesnicí, tak se Kesska dneska pořádně proběhala... doma pak pohledala několik piškotků a spokojená s plným bříškem teď leží v boudě - zato já začínám mít stresa... vůbec se mi zítra nechce do práce...

Evey
Člen
# Zasláno: 3 Led 2012 07:30
- Nahlásit

worick
A počítám, že Evey má ještě nakotěného toho sněhu Už nic moc a je to mokré. No, ale hlavně, že není bahno.

worick
Člen
# Zasláno: 3 Led 2012 08:28
- Nahlásit

Evey
No, ale hlavně, že není bahno. - no právě koukám z okna a u nás už je jen a jen bahno Každá prochajda znamená mít boty jednu kouli (na mých černých už není poznat ani to, že jsou černé ) a kalhoty zašmolené a zatvrdlé od bláta až po kolena. Zprvu jsem je dávala ještě uschnout, ale když jsem to pak druhý den viděla tak už je hážu rovnou do pračky...
Mamka večer říkala, že Mandy měla plno návštěv:sestřenka Jitka, strýc, sousedka... a že večer už byla dobrá, už se rozebrala. Uvidím, jak proběhla noc Dneska má přijet brácha, tak budou mít veseleji

Kessie
Člen
# Zasláno: 3 Led 2012 09:12
- Nahlásit

worick - držíme Mandy pěsti a tlapky, ať je brzy v pohodě! Komplikace snad žádný nehrozí, tak ať to brzy dostane z hlavy a užívá si svého krásného psího života... a chtěla jsem se zeptat...toho Mikinka necháte tam u báby v domku? Neplánujete s domkem žádné změny? Vím, že kočičky si těžko zvykají...

worick
Člen
# Zasláno: 3 Led 2012 10:18
- Nahlásit

Kessie
Mandy se za Mikinkem vrátí, až bude OK. Asi jsem to sem už psala, že jsem mamku lámala, ať nechá vykastrovat i Mikina, protože jinak o něj zase přijde. Životnost kocourů je tu maximálně do mrouskání, pak se každý ztratí Rekord byl u dvou kocourů-bratrů. Ti byli krásně chlupatí (po nějakém otci neznámém ) a s dědou chodili i nakupovat kousek do krámu - vydrželi skoro dva roky. Pak se záhadně ztratili, jen pár dní po sobě. Měli jsme tu takového ,,divného" kluka, nakonec se z něj vyklubal žhář, co podpaloval lidem staré baráky a stodoly. Skončil v nějakém diagnosťáku. Pojala jsem podezření, že dalším jeho hobby byla likvidace koček Když jsem se ho ptala, jestli je neviděl, tvářil se na to nějak divně....
Mamka myslela, že až umře Alfík, půjde Mandy místo něj do její zahrádky, aby měla psa u domu (bojí se) Jenže co pak Mikin? Ten tam být nemůže, přejelo by ho 100% auto. Navíc, už jsou oba zvyklí u babči na baráku, je tam vedle Ema, chodí tam Jitka s Darčou, je tam velké humno....Proto jsem si říkala, že by bylo úplně nejlepší, kdyby je mamka měla doma a brala je s sebou k babči - stejně tam tráví půl dne.

Strejda
Člen
# Zasláno: 3 Led 2012 10:51
- Nahlásit

worick
Proto jsem si říkala, že by bylo úplně nejlepší, kdyby je mamka měla doma a brala je s sebou k babči - stejně tam tráví půl dne.
To je jistě dobré řešení. Kocour s fenkou si lehko zvyknou. Vždyť se jim změní jen noclehárna.

Dines
Člen
# Zasláno: 3 Led 2012 15:43
- Nahlásit

Drakopes
Janiii
worick
Tá ta
Evey
Kessie

Všem děkuji za gratulace

Pokud vše vyjde jak má, tak svatba bude v červnu

LuckaM
Člen
# Zasláno: 3 Led 2012 18:41
- Nahlásit

Dines
Opožděně se připojuji s gratulací

Hledám bydlení v Liberci a včera jsem se byla dívat na jeden byt v rodinném domě se zahradou. Bárňoch by měl kámošku, majitelka má rok a půl starou kříženku berňáka s vlčákem - mazlivka úžasná, ale nakonec jsem to zavrhla - neměli moc dobrý plot. Což o to, Bárník by se držel u domu, ten nemá tendence zdrhat, ale jejich fenečka je útěkářka, takže ji mají v tuhle chvíli na provaze u boudy a to by se z toho holka musela zbláznit, kdyby ji tam Barney otravoval a ona ani nemohla utéct...a kdyby byla na volno, tak se zase bojím, že kdyby se šla projít ona, tak by Barney šel s ní

Ale škoda je to, pořád nad tím musím přemýšlet

worick
Člen
# Zasláno: 4 Led 2012 08:25 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

LuckaM
takže ji mají v tuhle chvíli na provaze u boudy -?? a to bude jak dlouhotrvající stav?
a kdyby byla na volno, tak se zase bojím, že kdyby se šla projít ona, tak by Barney šel s ní - to bych se bála taky a taky že jsem se bála, když k nám Dášena lozila sem a tam pod plotem, že jednou kluky napadne lézt za ní Ale je možné, že kdyby tam feňule měla kámoše, ani by ji nenapadlo zdrhat někam jinam. Většina pejsů zdrhá, že se nudí...
Ale jak by chtěli pořešit hárání? Nebo je kastrovaná? Přece by Barney neměl měsíc zákaz vstupu na zahradu?

Včera u nás byli odpoledne tcháni, takže jsem plánovanou prochajdu musela operativně změnit na večerní po vsi. Chtěla jsem to obejít původně lesem, teď už vesnicí a na zpáteční cestě kluky na chvíli zaparkovat u Alfíka a jít za Mandy. Po změně jdu tedy dolů přes ves a kousek od Jitčina světýlko proti....Darča s Jitkou na prochajdě A že ony se vypravily pro změnu k nám a až přes vedlejší ves zpátky. Jenže od nás tam není osvětlení, je to jen kolem potoka, z druhé strany pole, tak jsem se divila, že se odvážila. Říkala, že prostě neví takhle potmě kam, aby to bylo dostatečně dlouhé, tak si vzala pepřák a riskne to Ale, že když my jdem (sice na druhou stranu) tak to obejde s náma. Když jsme se pak blížili zpátky na rozcestí ona domů, my k mamce, tak že:,,já to přeci jen ještě vemu vedle do vsi a tou cestou (neosvětlenou) za vašim zpátky" Jak jsme se blížili k mamce tak zase já:,,Jity, já na to kašlu, za Mandynkou zajdu zítra, stejně tam pořád někoho mají...a jdem tedy s váma obejít ještě do vsi vedle.." Tak jme jen prošli kolem mamči a šlapali dál po chodníku. Tím jsme si hezky ještě přidali kilometry navíc a hlavně ona se nemusela bát, jít tam sama Hodilo to něco přes 8km...na cárání vesnicema dobrý

LuckaM
Člen
# Zasláno: 4 Led 2012 10:39
- Nahlásit

worick
Paní tvrdila, že je to stav dočasný, než dořeší plot - případně elektrický ohradník. Taky se mi pes u boudy příčí, ale na jejich obranu, fenka nevypadala nespokojeně, podle toho, co paní říkala, tak s ní dost výletují. Kastrovaná není, to by se asi řešilo tím, že by tam po tu dobu Barney nebyl....ale má to právě moc ale, takže jsem od toho upustila a hledám dál

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 4 Led 2012 10:49
- Nahlásit

Tá ta
Tak co, už trénujete postoj a zuby na výstavu? Já už jsem domlouvala včera mamku, že jestli nebude v práci, jedem 4. února na výstavu. A jestli bude nějaký normální počasí, tak vezmu i Barneyho.
A s kým dalším se tam ještě možná uvidíme?

worick
Člen
# Zasláno: 4 Led 2012 10:56
- Nahlásit

Nevím, jak jste s počasím na tom vy ostatní, ale tady od rána prší. Nevím jakového dát smajlíka jelikož: deště je třeba a to hodně! Kluci stejně chrní. Já tam mám takovou kupu nevyžehleného prádla, že by muselo pršet tři dny Negativum: mělo by sněžit, poněvadž to blacko je děsné

Včera večer v telce šlo houbeles, tak jsme se víceméně z nouze koukali na ,,katastrofický film-VB-N.Zeland"....což je učiněné zoufalství Ve chvíli, kdy tam bylo: už se blíží konec, protože - v létě bylo hrozné sucho, vyschly studny, v listopadu teplo a zima nepřišla...." Tom:,,fuj, proboha, je to tady! Přepni to!!!" A já:,,že by se konečně všichni ti blbečci tady probrali a uvědomili si, že každého stromu je třeba, jinak se dostanem do fáze, odkud už nebude cesty zpět?!" To bude teprve nářez, ne pořád strašení krizema Tohle teprve bude krize skutečná, totální.....Doba ledová V tuhle chvíli jsem ráda, že nejsem nejmladší, jelikož tohoto bych se ráda nedožila...

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 4 Led 2012 11:27
- Nahlásit

worick
Nevím, jak jste s počasím na tom vy ostatní, ale tady od rána prší. Jo, od rána prší. Co od rána...už včera od půlnoci začala snad chvilkama pršet. Ale pořádně se to rozjelo až tak ve 3 v noci, kdy jsem šla spat. Tak jsem zrovna vzala i Barneyho domů. Na jednu stranu jsem ráda, že je hnusně, protože se musím stejně celý leden učit, ale na druhou stranu už toho počasí mám plný zuby. Z procházky gatě pokaždý špinavý až po kolena od blata, boty to samý...No, výše jsi to popisovala uplně stejně
Tohle teprve bude krize skutečná, totální.....Doba ledová
Ségra o tom taky mluvila, když jsme byli na vánoční návštěvě u babičky. Něco v tom smyslu, že počasí má svůj rytmus, který se za určité období opakuje. A že toto naše počasí není způsobeno globálním oteplováním, jak si všichni myslí, ale že je to právě předzvěst malé doby ledové (která už tu kdysi byla). Nevim sice, kde to vzala a jak moc je to pravdivé, ale každopádně zajímavé. A rozhodně bych se toho taky nechtěla dožít.

Strejda
Člen
# Zasláno: 4 Led 2012 11:28
- Nahlásit

worick
Nevím, jak jste s počasím na tom vy ostatní
U nás vlahý lednový deštíček.

Evey
Člen
# Zasláno: 4 Led 2012 11:39
- Nahlásit

MartinaBarney
A s kým dalším se tam ještě možná uvidíme
Možná já. Přemýšlela jsem, že bych zorganizovala výlet s některými členy cvičáku. Hlavně děcka by to mohlo zajímat. Uvidíme jaká bude odezva.
Přes zimu se dá stejně ve sněhu naprd cvičit.

Nevím, jak jste s počasím na tom vy ostatní
U nás vlahý lednový deštíček.

U nás mrholí.

worick
Člen
# Zasláno: 4 Led 2012 11:52
- Nahlásit

MartinaBarney
Evey
...jedem 4. února na výstavu. A jestli bude nějaký normální počasí, tak vezmu i Barneyho. - jestli bude rozumné počasí a nic se nevys..., tak bych se tam s váma taky ráda srazila Předem nic neslibuju, známe to...

Tá ta
Člen
# Zasláno: 4 Led 2012 12:51
- Nahlásit

MartinaBarney
Tak co, už trénujete postoj a zuby na výstavu?
Si mě vyděsila!!
Úplně ve mě hrklo.Naposledy jsme to zkoušeli na klubovce v říjnu.
Ale 4.2.-100pro jedem.
Je to už zaplacený.
Když tak si uděláme alespoň výlet a z někým z vás si snad dáme i kafe a poznáme se z voka do voka.

Strejda
Člen
# Zasláno: 4 Led 2012 15:58
- Nahlásit

Drakopes
Mášena už má zase zapnutý automat.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 4 Led 2012 16:27 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit

Strejda
Máš pravdu.Naštvalo mě to a proto jsem vytočil městský úřad,sdělil jim své jméno,tel.číslo a poprosil dotyčnou paní o nápravu..Za tu dobu cca 5-6 min.co jsem s paní mluvil,Mášenka poskočila o 6 hlasů.1.ledna Mášenka nebyla ani v první desítce.Paní mi slíbila,že s tím něco udělá.
Tak uvidíme.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 4 Led 2012 17:02
- Nahlásit

Teď mi paní telefonovala zpět,abych jim poslal email s problémem,což jsem udělal.
Za dobu co na to strejda upozornil,tak za cca 0,5 h.Mášenka poskočila z 9613 na 9632.Už 9633.To je fofr.
Omlouvám se,ale nesnáším vyčůránky....

Strejda
Člen
# Zasláno: 4 Led 2012 17:15
- Nahlásit

Tá ta
Naštvalo mě to ...
Oni mají robota i jiní psi. Jsou dvě soutěže - soutěž robotů a soutěž slušných lidí. Drokopesová startovala v kategorii slušných lidí. Tam si vede dobře.

Strejda
Člen
# Zasláno: 4 Led 2012 18:50
- Nahlásit

Tá ta
Člen
# Zasláno: 4 Led 2012 19:33
- Nahlásit

Strejda
Hezkýýý.Tleskám.
Pošli to dokola....

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 4 Led 2012 20:23
- Nahlásit

Tá ta
Si mě vyděsila!!
Úplně ve mě hrklo.Naposledy jsme to zkoušeli na klubovce v říjnu.
Ale tak my jsme to taky nějak extra netrénovali. Já jsem byla ráda, že Barney postojí v přítomnosti ostatních psů, ukáže zuby a hotovo. Ale dostalo se mi rady, abych učila Barneyho i povel ,,ocas´´. Na to jsem se taky samozřejmě vykašlala.
A budete nějak spešl upravovat srst? Já jsem se o úpravě srsti informovala u jedné paní a teda pěkná procedura. Ale ten, kdo chce být úspěšný na větších výstavách, musí se přizpůsobit trendu.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 4 Led 2012 21:17
- Nahlásit

MartinaBarney

Vyprávěla známa v parku, že jeim na výstavě ve Vídni otrávili kocourka (do vody se stříkne fridex, zvířatům chutnám neb je to nasládlé). Jsou příliš úspěšní, na to, že jsou amatéři a kocourkovi je necelý rok. Strávili vánoce na kapačkách, ale jsou víceméně v pořádku. Byla jsem na dvou - třech výstavách a hned na první mě šokovalo, jak se lidi, se kterými jsem se znala, bavila, jak se okamžitě změní, jen se jenom přiblíží jejich vystoupení v kruhu(
Již nikdy více.
Jsem ráda, že Alfréd dal tak okázale najevo, že ho to neba-)

Drakopes
Člen
# Zasláno: 4 Led 2012 21:20
- Nahlásit

Tá ta
Strejda

děkuju

Tá ta
Člen
# Zasláno: 4 Led 2012 21:55
- Nahlásit

MartinaBarney povel ,,ocas
Oč se jedná?
Koupat ji nebudem.Max ji před párkrát vyhřebelcujem.

worick
Člen
# Zasláno: 5 Led 2012 00:04 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
Mášena už má zase zapnutý automat.
Tá ta
Máš pravdu.Naštvalo mě to a proto jsem vytočil městský úřad,sdělil jim své jméno,tel.číslo a poprosil dotyčnou paní o nápravu..Za tu dobu cca 5-6 min.co jsem s paní mluvil,Mášenka poskočila o 6 hlasů.
Zrovna jsem si přes svátky říkala, jak je všechny najednou doháníme, jelikož nejsou v práci u compu a nemůžou to tam zapnout - že je to pěkně vidět

Byla jsem dneska u našich za Mandynou, vzala jsem je s Alfíkem na prochajdu u potoka. Hnusně mokro, ale naštěstí už nepršelo, i tak Alfík jak padá na jeden-druhý bok byl zaválený jak čuník, chudinka Mandynka dobrá, koukala jsem na šev, no nic moc zaštupované, na pupíku to má takové vystouplé, snad se to pak trochu vstřebá...Ráno prý byly i u babky navštívit Mikinka A noc už lepší, už spaly v ložnici a jen dvakrát se Mandy probudila a kontrolovala, jestli je mamka na posteli

Drakopes
Vyprávěla známa v parku, že jim na výstavě ve Vídni otrávili kocourka - a to jsou dopr....lidi, co mají rádi zvířata?? Pro trochu slávy jsou schopni ublížit nevinnému kočičákovi?! Já bych po tomto incidentu okamžitě všechny diskvalifikovala a zakázala jim vstup na další výstavy

Dnes se tu zastavil při cestě z Brna kámoš, co má tu rakovinu. Vzali mu 20cm tlustého střeva, na břichu má 30cm dlouhou jizvu shora dolů. Není to dobré. Podle toho, co jsem si našla na NETu: ve chvíli kdy nasadí chemo, už je to jen snaha prodloužit život, ale neléčitelné Jaké chemo dostane, se zjistí až po tom, kdy mu udělají screening na metastázy...kde všude je najdou

Evey
Člen
# Zasláno: 5 Led 2012 08:47
- Nahlásit

Tá ta
Naštvalo mě to a proto jsem vytočil městský úřad,sdělil jim své jméno,tel.číslo a poprosil dotyčnou paní o nápravu..
Máš plusové body.

Strejda
Jsou dvě soutěže - soutěž robotů a soutěž slušných lidí. Soutěže jsou tři. Nezapomeň ještě na tu naši tady. 10 000 hlas jsem měla v plánu já.

MartinaBarney
Ale dostalo se mi rady, abych učila Barneyho i povel ,,ocas´´.
Ono se to dá i speciálně povelovat, jo? Třeba ocas doleva, doprava, čelem vzad...

Drakopes
Byla jsem na dvou - třech výstavách a hned na první mě šokovalo, jak se lidi, se kterými jsem se znala, bavila, jak se okamžitě změní, jen se jenom přiblíží jejich vystoupení v kruhu( A bylo to u berňáků? U nich jsem to já zatím naštěstí zatím moc nezaregistrovala.
Ale dříve jsem jezdila na výstavy s kamarádkou u jiného plemene a tam to byla naprostá katastrofa, pomluvy, falešné úsměvy...

worick
Pro trochu slávy jsou schopni ublížit nevinnému kočičákovi?! Já bych po tomto incidentu okamžitě všechny diskvalifikovala a zakázala jim vstup na další výstavy Ale tím bys potrestala i ty nevinné.
Jaké chemo dostane, se zjistí až po tom, kdy mu udělají screening na metastázy...kde všude je najdou A to ještě neví, už ho přeci vyšetřují delší dobu.

<< 1 ... 414 . 415 . 416 . 417 . 418 . 419 . 420 . 421 . 422 . 423 . 424 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání