Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 414 . 415 . 416 . 417 . 418 . 419 . 420 . 421 . 422 . 423 . 424 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2011 08:16 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Kessie
ale alespoň pocukrovat by mohlo na ty Vánoce... - v sobotu jsme autem objeli tady les nad náma, aby jsme dostali nad naše - viděla jsem, že tam lesáci asi vyřezávali vánoční stromky, tak tam zbylo chvojí, které jsem scháněla na výzdobu a zakrytí kytek. Tom tam popocházel kolem s klukama, já si ho nastříhala plný kufr a on to zase odvezl dokola, kdežto mi si to poobcházeli lesem v rámci prochajdy. No, nakonec to bylo sotva 10km a zjistila jsem, že je to asi naposled, co tuto část lesa vidím, neb jsou všechny stromy označené ke kácení...půl prochajdy jsem bulila jak želva a přemýšlela, že se asi vystěhuju někam do Švýcarska, prostě tam, kde nejde jen o zisk, ale myslí se i dopředu.... A to mi na CHKO tvrdili, že už je v našem Háji s kácením konec.....tak leda ho...
No, na to, že jsem Ti chtěla napsat, že jak jsem stříhala to chvojí, začalo chumelit! - jsem popsala kde co, jen ne to podstatné - to jsem celá já Jo, začalo chumelit a jelikož, než jsme vyjeli bylo hezky a teplo, měla jsem jenom vestu a nic s kapucí. Tom nadával, ať nikam nechodíme a šupám domů....ale stejně to za chvíli přestalo a bylo zase fajnBohužel po tom popršení v pátek, které stejně nestálo za řeč bylo všude moře rozježděného bláta, tak jsem přišla domů jako prase Sníh bych na Vánoce rozhodně uvítala (alespoň kdyby přimrzlo ale podle posledních předpovědí to nevypadá )
Na zpáteční cestě jsme se zastavili u báby za Mandy - bezmála po třech týdnech ovšem asi ještě hárala, jelikož kluci vyšilovali: Worka se s tím nepáral a zrovna na ni ze zadu hupsnul, načež ho Mandy seřvala....tak si nebyl jistý Berrynek nevěděl jak na to (je moc velký ) obcházel ji dokola a kňučel nakonec ji tlapou připlácnul k zemi jako žábu, což mu moc nepomohlo, neboť se mu tím pádem ,,zmenšila" úplně Stál nad ní o půl metru výš a dělal ,,směšné pohyby" Pak zjistil, že je to k ničemu a tak začal zase pobíhat a skučet Mamka se naštvala, že jsou otravní a vyrazila je z kuchyně ven. Worick místy visel na dveřích - je to hezky vidět, neb jsou prosklené z Berryho se za dveřma ozývalo jen kňučení, pak Workovo brblání (asi ať drží hubu )
Zpátky jsme šli kolem Moliny a ta nehárá, ta tady ten cirkus nezpůsobuje. Vypadá to snad ještě na tu Dášu
Jitka na veterině zapoměla zjistit, kdy by jsme měli nejlíp kastrovat - budu tam muset zavolat, ať víme...

worick
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2011 15:21
- Nahlásit

Koukám, že dneska už nestíhá nikdo....

Drakopes
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2011 16:05
- Nahlásit

i na nás se asi projevuje vánoční nestíhání
1 6227 hlasu Princ ID0143
2 5874 hlasu Eduard ID0176
3 5407 hlasu Jerry ID0108
4 4985 hlasu Hank ID0103
5 4088 hlasu Masenka ID0196
6 3934 hlasu Monty ID0101
7 3821 hlasu Niels ID0198
8 3820 hlasu Alfred ID0197

9 3784 hlasu Zofka ID0087
10 3755 hlasu Bella ID0204

worick
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2011 19:07
- Nahlásit

Drakopes
Já se přiznám, že jsem jeden den nehlasovala nestíhala jsem. Ale dneska jsem to doháněla....hmmm...a nic

Strejda
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2011 20:10
- Nahlásit

worick
Drakopes
Já se přiznám, že jsem jeden den nehlasovala

Dva dny jsem hlasoval jen z mobilu a ještě nedbale. Ale už opět plním své povinnosti.

Kessie
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2011 07:06
- Nahlásit

Drakopes, worick, Strejda - já se snažím, jak můžu... dokonce i přes zákaz používání internetu k osobním účelům v práci... ale stejně to stihnu tak maximálně 6 - 8x denně... plus ještě odpoledne tak dva až třikrát hlasuju od manžela

Drakopes
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2011 16:12
- Nahlásit

děkuju vám všem
1 6523 hlasu Princ ID0143
2 6005 hlasu Eduard ID0176
3 5823 hlasu Jerry ID0108
4 5346 hlasu Hank ID0103
5 4306 hlasu Monty ID0101
6 4227 hlasu Masenka ID0196
7 4029 hlasu Zofka ID0087
8 4024 hlasu Bella ID0204
9 3928 hlasu Niels ID0198
10 3928 hlasu Alfred ID0197

Kessie
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2011 18:07
- Nahlásit

Drakopes - já myslím, že je to jasný... hlasovací automaty...

Drakopes
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2011 18:12
- Nahlásit

no tak musím oslovit více lidí a své okolí častěji kontrolovat )

worick
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2011 18:22
- Nahlásit

Kessie
já myslím, že je to jasný... hlasovací automaty... - taky si myslím....

Byli jste nakonec v té Vídni?? A.....?

Včera dopoledne přišel brácha pro stromek a s tím, že mamce je nějak hrozně zle, neví od čeho: celá se třásla, strašnou slabost - nevěděla jestli se o ni pokouší infarkt nebo mrtvice....dost mne to vyděsilo jelikož naše mamka, je jinak nejzdravější člověk na světě (asi po bábě ) Jediný průšvih byla ta arytmie a následná operace srdce - ale to prý mohl způsobit ten stres, kolem úmrtí taťky. Teďka jsem tam byla a už tvrdí, že jí nic není, že dobré a peče cukroví. Tak nevím Teď budu nervní, nechat ji doma samotnou, když brácha odjede do práce

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2011 23:23
- Nahlásit

My byli dneska na nákupech v brněnské Olympii. V domnění, že obchody otvírají už v 9:00, jsme vyrazili v půl 9. Na místě jsme pak zjistili, že se všude otvírá až v 10:00. Tak jsme si dali nezdravou snídani a šli si jednou dokola Olympii projít. Stejně i když se pak parkoviště pěkně zaplnilo, tak mi ani nijak nepřišlo, že by v obchodech bylo nějak narváno. Koneckonců, v Olympii se ti lidi vždycky někde ztratí. Důležité ale je, že dárky mám všechny. A dokonce jsem je dneska už rovnou zabalila a mám vystaráno. Ještě mi ale chybí dárek pro Bárníka. Ale mu koupím nějakej přetahovací provaz ve zverimexu a je to. Ted už jen úklid a Štědrý den může přijít. A letos máme změnu a to - živý stromek. Letos budeme se ségrou slavit Vánoce u nás s tátou a jeho přítelkyní a protože jim chybí (prý) vůně jehličí, tak k nám táta ve čtvrtek doveze kanadskou jedli. A největší radost z toho mám já, protože táta s přítelkyní pak odjedou do Brna, ségra na vysavač nesáhne a jediný, kdo bude uklízet opadané jehličky budu já! Ale mám v tom jasno, jakmile mě to přestane bavit, tak stromek vysméknu na zahradu a bude A co vy? Máte živý nebo umělý stromek?

Tá ta
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2011 06:50
- Nahlásit

Hlásím,že se mi povedlo dát Alfrérovi 4000cí hlas .Bohuřel se stále propadáme.

MartinaBarney
jedli máme každý rok a neboj,neopadává.Rozhodně na ségru s případným úklidem počkej.

worick
Víš jak pracuje podvědomí...
Tak nešil.Bude to v pohodě.

Evey
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2011 07:36
- Nahlásit

Včera jsem byla na služební cestě v roli Ježíška, projezdili jsme snad celou střední a jižní Moravu a rozdávali Vánoční dárečky. Bylo to fajn, jen to cestování...

Drakopes
Musíme zabojovat a v první desítce vydržet!

MartinaBarney
Máte živý nebo umělý stromek?
Žádný.
Jsme stejně vždy u rodičů, ti mají téměř každý rok živou borovici, kterou dostávají od souseda. Letos nebude vyjímkou. Už jsem ji viděla, je krásná, ale moc objemná a kmen jak blázen.

worick
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2011 07:40
- Nahlásit

MartinaBarney
A co vy? Máte živý nebo umělý stromek? - Taky máme jedli každý rok - přešli jsme na ně s rodinou plynule od borovic, které jsme mívali za komoušů. Smrček nikdy, ten je takové s prominutím ,,pometlo" Jedle opadává minimálně, jen u nás, v tom vedru, chudinka postupně seschne Umělý stromek?! Fuj, dej pokoj.... Ode mne, jako ,,ochránci přírody" by jsi to asi nečekala, ale je mi jasné, že stromky jsou pěstované k tomu účelu (stejně jako salát ) a u nás na vesnici se smrčky a borovice získávají z ,,probírky" školky - kde jsou zprvu vysázeny nahusto. Já si vůbec ,,umělohmotné Vánoce" neumím představit Užij si těch ,,opravdových" - voňavých.... Včera jsem půl odpoledne, drátkovala smrkové větve na pergolu nad vchodem
Tá ta
Víš jak pracuje podvědomí...
Tak nešil.Bude to v pohodě.
- no jo, já vím....Jen se bojím, že na mamku toho bylo poslední dobou strašně moc a až teďka na ni jde takový ten ,,postraumatický stres" A k tomu v pátek, byla na pohřbu bývalé spolupracovnici, která pár let umírala na rakovinu prsu. 14 dní před Vánocema, dva dny před 50. narozeninama

worick
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2011 07:46
- Nahlásit

Evey
Včera jsem byla na služební cestě v roli Ježíška, projezdili jsme snad celou střední a jižní Moravu a rozdávali Vánoční dárečky. - Ježichu!....nás jsi objela!!!

Žádný. - tak jsou lidi, pro které je strojení stromečku už ,,zbytečnost" - ale alespoň větev do vázy s nějakou baňkou - bych si strčila

worick
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2011 07:48
- Nahlásit

P.S. u nás chumelí Néé, nejásám přehnaně Je mi jasné, že za pár hodin, maximálně dnů bude po

Evey
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2011 07:50 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

Je tu někde Strejda ? Či i nějaký jiný odborník na uzení masa?
Koupila jsem si syrová vepřová žebra, že je s bratrancem vyudíme. Jak je mám připravit? Stačí jen nasolit? A ještě bychom chtěli zkusit pstruha a sýr.

Evey
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2011 07:53
- Nahlásit

worick
Ježichu!....nás jsi objela!!! Ale vzpomněla jsem si.
Nejblíž k Vám jsme byli asi v Břeclavi. Byla jsem kolegou, dal by se ukecat abychom k Vám zajeli, ale nestíhali bychom to , museli jsme pak pokračovat ještě do Brna.

Tak to jo, větev bude, snad i nějaký svícen stihnu.

worick
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2011 08:08 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
Nejblíž k Vám jsme byli asi v Břeclavi. Byla jsem kolegou, dal by se ukecat abychom k Vám zajeli, ale nestíhali bychom to , museli jsme pak pokračovat ještě do Brna. - jasně ...a ještě když má člověk pracovní povinnosti, nemá náladu už moc na nic (alespoň já bych jistě neměla ) Ale jinak je to Břeclav-Brno-Hodonín-Strážnice....a my

Tcháni udí pravidelně, ale klobásy, krkovici, kotletu a bůček neptej se mně jak Netuším.... (možná Tom by věděl..)

Strejda
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2011 08:55
- Nahlásit

Evey
Či i nějaký jiný odborník na uzení masa?
Buď je nasol jen solí (maso nebude růžové) nebo dusitanovou solí. Jestli nemáš dusitanovou sůl, tak Ti ji pošlu.
Můžeš udělat slaný lák s česnekem, ale to bys musela nechat naložené.

Kolik máš času, mám poslat Pragandu (dusitanovou sůl)?

Evey
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2011 09:08
- Nahlásit

Strejda
Děkuji.
Dusitanovou sůl doma mít budeme. Já jsem ale pro tu obyčejnou variantu.
Když to nasolím obyč. solí, bude stačit odležení 1-2 dny? Jsou to jen žebra...
Pstruha bude asi lepší naložit do láku? Budu brát asi macka, váží kolem 1 kg.

Strejda
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2011 09:28
- Nahlásit

Evey
Když to nasolím obyč. solí, bude stačit odležení 1-2 dny?
Bude to stačit.

Pstruha bude asi lepší naložit do láku?
Nikdy jsem ryby neudil, tak nevím.

Evey
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2011 10:19
- Nahlásit

Strejda
Díky. Dám vědět jaké budou výsledky.
Hlavně u těch ryb jsem zvědavá, taky jsem to nikdy nezkoušela.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2011 10:47
- Nahlásit

worick
P.S. u nás chumelí
Taky z toho mám radost a už se těším, jak půjdu s Barneym ven. Ale podle toho, co jsem četla někde na netu, že na Štědrý den má být až 8 stupňů, to vypadá, že sníh fakt dlouho nebude. Jedině, že by se s předpovědí spletli.

Jedle opadává minimálně Tato informace mě velmi potěšila.
Já si vůbec ,,umělohmotné Vánoce" neumím představit
My měli snad 20 let umělý stromek, tak že mi to ani nepřijde. Živý má vždycky babička, ale ta má pokaždé takovou velkou borovici, která se mi tvarově nikdy nelíbila. A u přítele doma měli taky vždycky živý stromek. Přítel byl taky proti umělinám. Ale minulý rok přešli na umělý a ted říká, že by živý už nechtěl. Já uvidím, jak mě v sobotu okouzlí kanadská jedle

Drakopes
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2011 15:15
- Nahlásit

my nemáme stromek ze dvou důvodů. Ten první byla moje alergie (puchýřky po hřbetech rukou) při kontaktu s jehličím, čemuž se při strojení, zdobení a uklízení nevyhnete.
A druhý důvod, proč nemáme ani větve, je Alfréd - přinesené větve vzal jako osobní dar a v šíleném nadšení z nich udělal třísky a z koberce v obyváku lesní krajinu)

večer jsem balila dárky. Za obrovské pozornosti Nílouška - seděl v sedu spatném, oči vykulené, nakláněl hlavu, aby mu nic neuniklo, občas vstal a popošel - úplně v soku, co to dělám

Drakopes
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2011 16:02
- Nahlásit

středa 21.12.
1 6743 hlasu Princ ID0143
2 6400 hlasu Jerry ID0108
3 6100 hlasu Eduard ID0176
4 5725 hlasu Hank ID0103
5 4551 hlasu Monty ID0101
6 4448 hlasu Masenka ID0196
7 4319 hlasu Zofka ID0087
8 4246 hlasu Bella ID0204
9 4095 hlasu Jirka ID0074
10 4056 hlasu Niels ID0198
11 4056 hlasu Alfred ID0197

worick
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2011 00:33
- Nahlásit

Drakopes
večer jsem balila dárky. Za obrovské pozornosti Nílouška - seděl v sedu spatném, oči vykulené, nakláněl hlavu, aby mu nic neuniklo, občas vstal a popošel - úplně v šoku, co to dělám -

A nám už přišeéél dárečéék - díky Áji

Dnešek jsem strávila ještě drhnutím a zdobením baráku - člověk by čekal naklizeno, ale vypadá to tu, jak po atomovce - nevím, kdy to dám do pořádku Tom postavil zatím klukům sněhuláka Oni ho pak s respektem obcházeli a Worka na něj štěkal - pro jistotu z uctivé vzdálenosti a zpoza keře Po nějaké době vzali odvahu a očůrali ho. Když přišel Tom za nima zase ven, říká:,,Berůňo, jestli ho tu nechcete, klidně ho zhoď!"...otočí se na Worku a.....: Berča se postaví na zadní a šťouchne sněhuláka na zem Já se už fakt bojím, před tím psem otevřít hubu Někdy mi připadne, že opravdu rozumí každé slovo a jenom dělá, že ne

worick
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2011 00:36
- Nahlásit

MartinaBarney
Já uvidím, jak mě v sobotu okouzlí kanadská jedle - ta je opravdu hezká, myslím, že se bude líbit i takovému ,,stromkovému pesimistovi" - jako seš Ty

Strejda
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2011 07:12
- Nahlásit

ankaras
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2011 08:12
- Nahlásit

worick
Čáu ženo, hned po ránu jsem vyhrála knížku Střet kultur . Joooo !

Jinak všem přejeme krásné svátky !

<< 1 ... 414 . 415 . 416 . 417 . 418 . 419 . 420 . 421 . 422 . 423 . 424 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání