Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 414 . 415 . 416 . 417 . 418 . 419 . 420 . 421 . 422 . 423 . 424 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Strejda
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 07:52
- Nahlásit

Evey
Hlásím, že i žebra byla velmi vydařená.
Gratuluju.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 09:03
- Nahlásit

Vlčáčková
Jé já se do ní asi zamilovala...a co teprve, kdybych ji přivedla Bárníkovi! Už abych bydlela někde sama, vydělávala a mohla mít psů víc...

Kessie
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 10:17
- Nahlásit

Vlčáčková - opravdu krásný, taky se mi moc líbí...

Noemi - A co jsi tedy nakonec dostala / vybrala ?
Nakonec nic - byl jeden obrovský favorit
... taky mám pár kousků, pečlivě zabalených a schovaných pro případ nouze... až bude nejhůř, prodám! teda jestli bude komu... pár prstýnků přes zimu nosím, ale to jsou spíš takové vzpomínkové talismany na prababičku, co mě vychovala, na babičku, co už není mezi námi, atd.

worick - Čistě Tvoje, nebo ,,světový mír" třeba? - jsou jako by čistě moje, ale mě se ani jedno netýká ... to jsem toho moc neřekla, co? prostě si přeju, aby se něco splnilo lidem, kteří jsou mi nejbližší... tak nějak...

worick
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 13:49
- Nahlásit

Kessie
jsou jako by čistě moje, ale mě se ani jedno netýká ... to jsem toho moc neřekla, co? prostě si přeju, aby se něco splnilo lidem, kteří jsou mi nejbližší... tak nějak... - hezké
Já bych brala i ten ,,světový mír" bez hnusných nemocí a hlavně aby se lidi začali chovat líp

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 14:31
- Nahlásit

Tak konečně jsem tady. Tři dny Vánoc, dárků, cukroví a hromady jídla mi opět bohatě stačily. A jak jsem si myslela, že aspon na ten Štědrý den budu mít klid, tak to ani omylem a rozčílit jsem se musela hned dopoledne, když jsem přijela domů od přítele. Jdu se nahoru převlíct a že půjdu ještě umýt nádobí. Jak jsem přišla do obýváku, tak bohužel mému bystrému oku neunikly kočičí chlupy na kobercích. Tak člověk se dva dny snaží uklízet, aby to všechno stihl, protože na Štědrý den přijede návštěva a s prominutím ta kráva - ségra si tam tam den předtím pustí kocoura!!! U mě už je ucho džbánu dávno utržené a trpělivost dochází hodně rychle. Ségře jsem řekla, že ještě jednou tu kočku uvidím vevnitř, tak to budu řešit s tátou a kočka půjde z baráku.

Ale ted už ke stromku...příští rok chci zpátky náš umělej, který má pěkný pravidelný tvar. Máme letos tu kanadskou jedličku, která není špatná, ale...1. táta asi nepočítal s tím, že se logicky musí kmen ořezat tak, aby šel zasadit do stojanu. Takže si vzal zahradní dřevěný květináč, do kterého dali 4 dlažební kostky a teprv do toho stromek 2. Jedlička je sice do 3/4 pěkná pravidelná, jenže pak je tam 30 cm pruh holého místa a pak je teprve ta špička. za 3. k tomu, že tátova přítelkyně nacpala na stromek všechny ozdoby, které máme v krabicích (a které tam nikdy nedáváme), to komentovat nebudu. Jo a za 4. Stejně náš obývák po jehličí vůbec nevoní. Na zkoušku živý stromek dobrý.

No, a dárečky: velkou radost jsem měla ze ségřinýho dárku. Koupila mi nebo teda spíš Barneymu míček na provaze. Pak jsem dostala rychlovarnou konvici, kterou jsem chtěla. Skleničky na víno, skleničky na drinky (nebo na martini...nevím, jak se těm skleničkám správně říká) a skleničky na šampus. Ale všechno to zatím skladuju u mě v pokoji i s věcmi z minulého roku, které jsem dostala, protože ségra je schopná všechno zničit. Pak jsem dostala bundu, tašku, kosmetiku, 2 parfémy a nějaké peníze. Takže spokojenost velká. A to ještě nesmím zapomenout na tátův vánoční vtípek, že prý mi koupili dárek, a když ho rozbalím, tak bude dělat ,,mňau, mňau´´. Tak jsem mu řekla, že jestli je to pravda, tak jedu smykem do Krásenska (za přítelem).

A ještě vám musím říct...konečně jsem po dlouhé době viděla tu kamošovi fenku kavkazačku. Lilinka má sice teprve 3/4 roku, ale váží už tak 60 kg a šla jsem kolem ní velkým obloukem. Pěknej hlídač to je teda! Naštěstí pak z chaty vylezl kamoš, tak štěkat přestala a mohla jsem si ji pohladit. Krásnej hafánek. Ale říkala jsem kamošovi, že Barney je pomalu poloviční podle ní a že teda nevim, nevím, jestli přijedeme na návštěvu Lilinka na Barneyho jednou skočí a Barney zůstane ležet... A teda jak já zbožňuju chlupáče, tak když jsem si hladila Lilinu, tak jsem z ní měla respekt. Asi je to tím, co jsem si o kavkazákách četla nebo co jsem o nich slyšela. A i když je to ještě štěně, tak stejně...

Noemi
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2011 07:42
- Nahlásit

týýýjóóó Ty to bereš ale smrtelně vážně....to ,,sběratelství šperků" - když už jsi na to úpný odborník Mám taky pár těch s ,,nulama" ale já už to zatrhnula, pro mne je to ,,házení perel sviním" Jedině, že bych to pojala opravdu jako investici
Já jsem sběratel... a ségra dost dlouho v této branži pracovala, to člověka hodně naučí....

Drakopes
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2011 08:20
- Nahlásit

a o čem že to mluvíte?? je to k jídlu? Nosí to psi??¨

Kessie
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2011 08:39
- Nahlásit

Noemi - Já jsem sběratel - to není špatný koníček, věru ne... se stejnou vášní sbírám knížky... asi na nich nikdy nezbohatnu, ale to listování v nich... vždycky se cítím jakási šťastná..

Drakopes
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2011 10:23 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

Kessie

trávím svátky další prací na knihovně - tedy na uspořádání knih z hromady v rohu ložnice do polic v obyváku. Každou knihu odpráším, odškrtnu v seznamu a začtu se ...
no, vzhledem k tomu, že knih máme opravdu hodně, budu mít co dělat ještě řadu dalších svátků

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2011 10:28 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Kessie
opravdu krásný, taky se mi moc líbí...
Že? Tak jen abyste věděli, že kdyby někdo chtěl a neměl na papíráka, je tu krásný pejsek za poměrně vlídný poplatek útulku.
No a za ní je v té galerii Kňour, velice mííííloučký pejsek. Ale toho Vám tu samozřejmě nevnucuju...
A ještě jsem někde viděla "berňáčka" s typickým zbarvením velikosti skoro jezevčí a taky takovou hlavou. Až ho zase najdu, tak Vám ho sem šoupnu, neb ten byl taky přenádherný!

Tá ta
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2011 13:04
- Nahlásit

Strejda
Strejdo,buď ve střehu,dal jsem Drakopsům 6974 a 6979.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2011 13:23
- Nahlásit

Ahoj všem, musím se tu s Vámi podělit o hrůzný zážitek ze včera. Bárník začal z ničeho nic jakoby natahovat na zvracení, dávit se. Úplně mu pumpovalo břicho. Já samozřejmě hned chytila hysterák, že to bude torze, tak jsem ho pozorovala jak blázen. Nervozně pobíhal po chodbě a vyštěkával na mě, že chce ven. Když jsem otevřela dveře, běžel jako smyslů zbavený k prvním trsům trávy, které viděl a začal je žrát...to trvalo asi 15 minut a pak se vyzvracel. Myslela jsem, že už bude po všem, ale pořád nervozně popobíhal, žral trávu a sníh a nebyl k zastavení. Asi po hodině to všechno utichlo (když jsem ho vzala do postele ) a teď se zdá, že je vše už dobré...vůbec nevím, z čeho a co to mohl mít. Je pravda, že den předtím ho měl Tom a dal mu takové ty uzené psí "kosti" ze zverimexu - tak jestli mu to nesedlo...ale měla jsem opravdu strach. Jak se vůbec projevuje torze? Abych příště nejančila předčasně...

Evey
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2011 13:36
- Nahlásit

Strejda
Já hlásím Niels 6989 hlas, Alfréd 6993 hlas.

LuckaM
Jak se vůbec projevuje torze?Vlastní zkušenost naštěstí nemám. Něco málo z literatury:
Výrazný a jednoznačný příznak je distenze („nafouknutí“) břicha a neproduktivní zvracení (pacient zvrací, ale nic z něj nevychází) a dávení. Další časté příznaky jsou neklid, bolest břicha a zrychlené dýchání. Výrazné slinění může být následkem bolestivosti břicha. Pokud se dilatace změní v torzi (volvulus), stav se rychle zhoršuje, jedinec upadá do šoku – má bledé sliznice, slabý puls, rychlou srdeční frekvenci a upadá do bezvědomí. ...

Jestli se to ale událo včera a dnes už je v pohodě, tak to torze nebude. A bude to asi opravdu z jídla, a co vyměšování - v pohodě? Nemá dnes třeba průjem, nebo zácpu?

Evey
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2011 13:42
- Nahlásit

LuckaM
Info k torzi i s obrázky zde:
URL

Strejda
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2011 13:46
- Nahlásit

Tá ta
Evey
Já hlásím Niels 6989 hlas, Alfréd 6993 hlas.

Mám 7 000. Nielsův hlas. Alfréd je dnes troch napřed.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2011 13:53
- Nahlásit

děkuju všem hlasovačům ...
A Strejdovi blahopřeju k sedmitisícovce

Alfréd je nějak napřed už druhý den, včera jsem to celé odpoledne zarovnávala, ale ráno to bylo zase rozjeté.

Evey
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2011 14:13 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

Drakopes
Alfréd je nějak napřed už druhý den, včera jsem to celé odpoledne zarovnávala, ale ráno to bylo zase rozjeté. Já třeba Nielse nemohla jeden den vůbec najít, prostě vedle Alfréda neležel. Nenašla jsem jej ani na ostatních stránkách, tak asi proto ten rozdíl.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2011 14:25
- Nahlásit

Evey
oni při každém načtení dávají výběr psů na první stránku, takže ten vybraný pes pak už na svém obvyklém místě není. Při dalším načtení je to zas jinak

Strejda
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2011 14:37
- Nahlásit

Drakopes
A Strejdovi blahopřeju k sedmitisícovce
Už se tím můžu chlubit v hospodě. Každého napadnou Himalaje.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2011 14:52
- Nahlásit

Strejda
předpokádám, že tím pádem máš i vyšší cíle ... osmitisícovka, devítitisícovka (ale to už i v té hospodě by bylo podezřelé))

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2011 15:26 - Změnil/a: MartinaBarney
- Nahlásit

LuckaM
běžel jako smyslů zbavený k prvním trsům trávy, které viděl a začal je žrát...to trvalo asi 15 minut a pak se vyzvracel
To se Barneymu stalo nedávno. Zhltnul kousíček pytloviny nebo igelitu, už nevím. A taky, hned se hnal ke dveřím, tak jsem ho pustila a chodil po zahradě a cpal se trávou o sto šest. A taky aspon 15 minut. Takže jsem ho taky pozorovala pro jistotu. Nakonec to všechno vyhodil ven a bylo dobře.

Jak se vůbec projevuje torze?
Já jsem vyběhla na zahradu až po tom, co Cindy začala výt nebo spíš naříkat. Hned jsem na ní poznala, že je zle. Měla zvětšenou břišní stěnu, byla apatická, často měnila na zahradě místo a ležela i na místě, kde normálně nikdy nelehávala. Takže si třeba lehla do boudy, kde byla nacpaná hadice od bazénového vysavače a další věci. Než jsem přivolala rodiče, což trvalo tak 5 vteřin. Už ležela zase jinde. Taky těžce dýchala a bylo pro ni složité se vůbec pohybovat. Nevšimli jsme si ale toho, že by se pokoušela zvracet. K tomu, co nám pak řekl veterinář se radši vyjadřovat už nebudu. Akorát bych se musela nas... Jo, a taky v článku píšou, že se torze stává většinou ve večerních hodinách, což nám potvrdil i náš veterinář. Myslím, že to nazval nějak ,,nemoc 22. hodiny´´ nebo ,,prokletí 22. hodiny´´. Už přesně nevím.

Četla jsem ten článek, na který tu byl odkaz a překvapilo mě, že tam píšou, že není dobré psa krmit z vyvýšené misky. Tak napřed se to doporučuje a ted ne?! Dokonce mě překvapilo i to, že cvičení krátce před nebo po jídle nemá vliv na riziko.
Co mě v článku nepotěšilo, že predispoziční faktory jsou prý hltání a samčí pohlaví. Ale zase mě těší, že krmení klasickou stravou riziko torze snižuje. Zkrátka zajímavý článek. Díky Evey za odkaz.

Strejda
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2011 15:36
- Nahlásit

Drakopes
předpokádám, že tím pádem máš i vyšší cíle ... osmitisícovka, devítitisícovka (ale to už i v té hospodě by bylo podezřelé))
Mám vyšší cíle, ale do hospody s tím už nepůjdu.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2011 17:59
- Nahlásit

Strejda
Asi nemá cenu se tě na vyšší cíle ptát,když jsi se ani po dvou urgencich nepochlubil co bylo pod stromečkem co?

LuckaM
To jsem opravdu rád,že to nebylo nic vážného.Nebaštil s vámi cukroví,nebo salát ?

Ta naše Bára je k neutahání.Po nornmální prochajdě se vgrhne na balonék ,nebo provaz a snaží se nás zapojit zase do hry.A to jsme s ní byli dnes 2xBestie

Strejda
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2011 18:34
- Nahlásit

se vgrhne na balonék ,nebo provaz a snaží se nás zapojit zase do hry.
Co bych za to dal, kdyby si naše princezny chtěly hrát. To bychom zvládli aport za týden i s předsednutím.

worick
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2011 01:05 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Jeden den tu nejsem a tady tolik info
LuckaM
Ahoj všem, musím se tu s Vámi podělit o hrůzný zážitek ze včera.... - umřela bych strachy Evey článek ještě nemám čas přečíst, ale torze má i tyhle příznaky. Tam by jsi už ale za hodinu neměla co řešit....

Předevčírem jsem byla s klukama na větší prochajdě v horách, jelikož u nás denně mrholí, přišla jsem domů, jako svině Pak u nás byli do 21.30 tcháni a už se mi nechtělo ani na NET, hned jsem zachrápala, včera jsme byli navštívit nemocnou tetu u Uh.Hradiště a k večeru si byli kluci konečně pod stromkem pro dárky Než jsem přinesla foťák, Berry oba prý s přehledem identifikoval mezi tou kupou dalších našich blbin a vytahal ven Eko hračka se ohromně zalíbila Workovi a během 10 minut bylo po ní Když to rozložil na části, podělil se s Berrym a cupovali to oba - Berrymu se líbila nejvíc ta část z (tuším lufa to je??) Workovi i ta pytlovina. I to je úspěch - že je to bavilo kousat, protože jinak je hračky nějak zvlášť taky neberou - jak píše i Strejda Grrr, zase mi to nechce načítat fotky - tak fotodokumentace snad zítra

worick
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2011 07:59 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Ahááá a nazvala bych to :,,krásní kluci a jezinka Bezinka"

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2011 10:34
- Nahlásit

worick
To je rodinná pohodička! Moc pěkné fotky a vidím, že kluci byli z hraček nadšení. Jak dlouho u vás ty hračky vydrží, třeba zrovna to gumové prase? U nás by se moc dlouho teda neohřálo. A dokonce i ten míček na šňůře, který Barney dostal, se už začíná rozlepovat na dvě poloviny. A to jsme ho využili jen v garáži. Ty hračky fakt nic nevydrží. Takže se chystám ještě objednat z netu nějaké, at si máme s Barneym s čím hrát a hlavně takové, které vydrží. Vidím to na peška. A myslím, že toto URL je taky ideální hračka pro mého ničitele Třeba teta, ta svému zlatému retrívrovi Badymu koupila na Vánoce plyšáky. Protože když prý pustí Badyna domů, tak prvně letí pro plyšáka, se kterým si pak lehne a jen tak ho ožužlává a je plně spokojen.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2011 16:08
- Nahlásit

aktuální zpráva:
1 9712 hlasu Jerry ID0108
2 9385 hlasu Princ ID0143
3 8366 hlasu Hank ID0103
4 7630 hlasu Alfred ID0197
5 7628 hlasu Niels ID0198

6 7322 hlasu Eduard ID0176
7 6864 hlasu Bella ID0204
8 6719 hlasu Monty ID0101
9 6713 hlasu Jirka ID0074
10 6407 hlasu Zofka ID0087

Drakopes
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2011 16:10
- Nahlásit

děkujeme všem za spolupráci a prosím, ještě vydržte

worick
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2011 20:15 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Taááák, dneska zase budu opruzovat s fotkama z dnešního výletu na Buchlov. Mákli jsme si pěkně, ani ne tolik km (cca 13) ale těch nahóru-dólu Poslední kilometr byl přímo drastický - hotový horolezecký výstup - myslely jsme s Jitkou, že nevylezem! Já už málem po čtyřech
To jsme my a sestřenky Darča Tady já ,,už melu z posledního"... A u Barborky A před vchodem (zamčeným) na Buchlov

<< 1 ... 414 . 415 . 416 . 417 . 418 . 419 . 420 . 421 . 422 . 423 . 424 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání