Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 414 . 415 . 416 . 417 . 418 . 419 . 420 . 421 . 422 . 423 . 424 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Tá ta
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2011 22:48
- Nahlásit

worick
jako vždy moc krásný fotky a supr výšlap.Ve zdravém těle zdraví vzduch

Chlubím se.Kouzlo nechtěného.Přidělil jsem oboum Drakopsům
7777.

Taky jsme šli do vedlejší vsi s Baru na prochajdu.Jo a našli jsme tam nečekaně otevřenou hospodu,kde jsme mohli s Baru dovnitř.
Servírka říkala,ať se ale vždy předem přesvědčíme,není-li uvnitř její 15.letá vzteklá kočka.Nesnáší prý psi a okamžitě na ně utočí a to i na větší.
To bude příště nervák až se náhodou potkají.

worick
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2011 00:12 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Tá ta
Ve zdravém těle zdraví vzduch - no to jedině....jinak: já hotovson, Woriček šel posledních 50m k autu nějak divně pravou zadní a málem nevylezl po rampě do auta, jak byl chudák sedřený Nevšimla jsem si - jelikož nám daleko utekli (teda spíš vysoko) v těch skalách, jestli Toma i táhnul nahoru...Koukal po Berrym, že se nemohl vyšpárat nahoru a zmordovaný byl Worka Berry v pohodě Od nás je to celkem daleko, přes 40km a jak v autě vždycky stojí, tak chudáci leželi jak ,,laty" (prkna) Já se nejspíš zítra nepostavím na nohy, Jitka hlásila totéž A ještě jsme si, my lidi, nevzali nikdo pití (psiska pila z kaluží) tak bych vypila Dunaj A strašné bláto všude, cesty rozježděné od lesní mechanizace Ale byli jsme rádi, že jsme se prošli...konečně pořádně po dlouhé době

Drakopes
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2011 08:26
- Nahlásit

worick

jste dobří!! Krásná vycházka, stálo to za to. My už jsme zase omezeni na nejbližší okolí. Ráno zůstáváme v parku dlouho přes hodinu, většinou, dokud kluci nezačnou posedávat. Ale večer už Alfíno do parku nechce a i obejití bloku bere značným poklusem. Včera jsem byla na veterině pro nějaký útlumák na zítřek. A osvědčený sedalin tablety neměli - že už se ani nesmí dovážet. Dostala jsem sedalin gel, ale příští rok už nebude ani ten. Mají prý něco, co se bere tři dny předem a pes je "happy" ... no to zas bude silvestr ....

worick
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2011 08:52
- Nahlásit

Já se probudím...teďka A venku takováhle (na fotce to není až tak vidět) chumelenice Kluci jsou schovaní v boudě
Drakopes
no to zas bude silvestr .... - přiznám se, že jsem na vaše Silvestry úplně pozapoměla A to nám tady každý večer taky někdo něco odstřelí Berry teda zrovna nadšený není, ale nese to zatím statečně Chudák Alfí

Kessie
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2011 09:37
- Nahlásit

worick - krásný fotky od stromečku, bezvadná procházka... taky se chystáme prvního (nebude nikde moc lidí, předpokládám, že všichni budou spát) směrem na Buchlov... bohužel do UH už jezdit nebudem, ale je tam spousta míst, kde se dá prochajdit... ale je to od nás taky tak těch 40km... možná zvolíme bližší Lednický areál... Kessička kromě hračky (takový věnec spletený z uzlů, moc se mi to líbilo) dostala totiž postroj do auta... tak to chceme vyzkoušet

Drakopes - s tím Silvestrem na vás moc myslím... včera tady někdo pouštěl ohňostroj a házel petardy a Kessička se ke mně taaaaak tiskla... nemyslím, že by se vyloženě bála, ale je z toho dost nervózní a potřebuje mít jistotu, že jsou "její lidi" v pořádku... tak doufám, že ten zítřek taky nějak zvládnem...

Evey
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2011 10:04
- Nahlásit

MartinaBarney
Jo, a taky v článku píšou, že se torze stává většinou ve večerních hodinách, což nám potvrdil i náš veterinář. Myslím, že to nazval nějak ,,nemoc 22. hodiny´´ nebo ,,prokletí 22. hodiny´´. Je to zvláštní, mě zase kamarádka, co přes 20 let chovala molossy říkala, že torzí zažila několik a z 90% byly ráno a to ještě před nakrmením , a večer nekrmí. No a pak babo raď....
Četla jsem ten článek, na který tu byl odkaz a překvapilo mě, že tam píšou, že není dobré psa krmit z vyvýšené misky. Tak napřed se to doporučuje a ted ne?! Já si koupila v jeden měsíc (myslím, že to bylo letos někdy na jaře) koupila zároveň časopisy Pes přítel člověka a Svět psů. V obou se torzím věnovali. Byly tam naprosto odlišné názory, pak si vyber...

Evey
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2011 10:08
- Nahlásit

Hlásím kalamitu. Ráno jsem myslela, že mě šálí zrak. Někdo si tu přál sněžení???
Naštěstí mám dovolenou a nemusím riskovat opět několikahodinovou cestu s Českými drahami. Šla jsem tedy k našim, 2 x tak delší dobu než obvykle. Je snad hlášena stávka cestářů? Jinak si nedokážu vysvětlit 20 cm vrstvu sněhu na silnici.

Evey
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2011 10:15 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

Drakopes
A osvědčený sedalin tablety neměli - že už se ani nesmí dovážet. Dostala jsem sedalin gel, ale příští rok už nebude ani ten. Tak to aby jsi si udělala zásobu.
Mají prý něco, co se bere tři dny předem a pes je "happy" ... no to zas bude silvestr .... To bude asi Zylkéne, jsou teď na to všude reklamy.

Strejda
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2011 10:15
- Nahlásit

Hlásím kalamitu.

Hlásím, že Sally začala hárat. To je taky kalamita. Zatím se s nabídkou kvalitního sexu dostavil jen jezevčík ze statku, ale fouká vítr, tak se ta zpráva rychle roznese. Očekáváme početnou účast.

Drakopes
Neopouštějte gauč. Nebo jen na nezbytnou dobu.

worick
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2011 10:42
- Nahlásit

Strejda
Hlásím, že Sally začala hárat. To je taky kalamita - To je Musím konstatovat, že mamka se z toho ještě doteď úplně nevzpamatovala Další průšvih u nás (jak jinak ) nevím, jestli se jí neobjevila znova ta fibrilace síní začíná jí bývat stejně špatně, jako tehdy před pár lety. Je to moc nebezpečné z důvodu, že se tvoří sraženiny (mrtvice, infarkt...) Doufám, že to nějak vydrží do chvíle, než vyřešíme Mandy, pak hned musí na sono a dostane holter na krk, na 24h, který neustále monitoruje změny a podle toho se to pozná.
Zatím se s nabídkou kvalitního sexu dostavil jen jezevčík ze statku, ale fouká vítr, tak se ta zpráva rychle roznese. Očekáváme početnou účast. -

Evey
MartinaBarney
Stejně jako Evey, jsem slyšela o ranní torzi, ale hodně i o té večerní. Včera kolem jedné v noci (ještě jsem seděla u compu) začal Worka lítat kolem baráku, vyštěkávat, i zavyl.....a to už jsem teda vystřelila a letěla svítit z oken baterkou, kde je Berry Ten se vytetelil od garáže a vrtěl ocáskem ve stylu ,,já nic, nic jsem nevyvedl, všechno Woriček!" Tak jsem je šťastná jako blecha, že mu nic není, poslala do boudy
Kessie
taky se chystáme prvního (nebude nikde moc lidí, předpokládám, že všichni budou spát) směrem na Buchlov... - škoda, že jsme se nedomluvili, mohli jste s náma (spíš teda my v neděli s váma ) Kdyby jste si to chtěli prodloužit, můžete až sem k nám
bohužel do UH už jezdit nebudem...šmarjá já jak tady pořád opruzovala naší rodinou, se nějak nechytám, co se stalo u vás?? Psala jsi?? Já to vždycky zmotám...vím, že naposled psala Janiii o babičce....

worick
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2011 10:47
- Nahlásit

Včera, těsně před tím, než jsme se začali chystat na ten výlet, se dovalí naše mamča, že jde kouknout na stromek - což by byla jinak paráda, kdybych jí den předem neříkala, že nebudem doma, ať dojde až večer No, ani se nevysvlékla z bundy, jen omrkla a zároveň s náma odjela. Večer Worka několikrát štěkal za oknem - jednou, že máme pustit kocoura, pak jsme nevěděli. Ráno mi Tom hlásil, že nedocvakla branku, otevřel ji večer asi vítr a tak byla otevřená až do půlnoci, až šel krmit naštěstí kluci šikulky nezdrhli a poctivě hlídali

Kessie
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2011 13:28
- Nahlásit

worick - co se stalo u vás?? - no, ono je to teď teprve hodně čerstvé... těsně před Vánocema... nechtěla jsem kazit atmosféru... a já to mám tak, že to napřed musím sama v sobě přežvýkat, teprve ve středu byl pohřeb nahoře v Mařaticích... - babi byla nemocná dlouho, měla astma a navíc jí v říjnu potvrdili Alzheimera... přestěhovali jsme ji k nejmladší dceři (mamčiné sestře) kousek od UH, protože ač se babi bránila, sama už být nemohla... no a je fakt, že to šlo s tím německým nepřítelem hodně rychle... najednou se babi pletla, přestala nás chvilkama poznávat... dva a půl měsíce a konec... ale odešla ve spánku, bez bolestí a v klidu... moc to bolí, ale uvědomuju si, že by se pak jen trápila...

LuckaM
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2011 14:01
- Nahlásit

Tá ta
Evey
Dopadlo to dobře, už je zase jako rybička...akorát má pořád trochu průjem. Cukroví ani salát neproběhl...jen ty kosti...

worick
krásná fotodokumentace

Strejda
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2011 14:11
- Nahlásit

Kessie
moc to bolí
Přijmi moji soustrast

worick
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2011 14:18 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Kessie
no, ono je to teď teprve hodně čerstvé... těsně před Vánocema...nechtěla jsem kazit atmosféru... - ale prosím Tě, jakou atmosféru....a navíc, já ji tu kazím celkem pravidelně To je mi opravdu líto My přijeli ve středu k tetě a vnukově ženě taky umřela babička, zrovna se oblékali na pohřeb....Ježíš, nejste vy nakonec rodina??? Ona je Klára nyní Hrubošová (bohužel za svobodna si nevzpomínám )
Tety tchán to měl taky takhle: v létě se začal plést a umřel nějak za rok a nějaký měsíc - tuším do Vánoc - taky to šlo strašně rychle. Ze stavu čiperný důchodce za rok totální troska. I když to bolí, opravdu je lepší, že vám babička odešla ještě takto, nikomu bych nepřála zažít, to co měla teta s tchánem a potom my s babčou. I když je mi jasné, že plno lidí to bohužel má taky tak

worick
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2011 14:22
- Nahlásit

LuckaM
Dopadlo to dobře, už je zase jako rybička...akorát má pořád trochu průjem. Cukroví ani salát neproběhl...jen ty kosti... - jestli Bárník nedostává kosti často, mohl to mít z nich. Naši kluci mají každý den, dokonce už Worka chroupe i ty obratlové. A právě některou asi zchroupal onehdá blbě-málo, protože Tom hlásil, že na prochajdě před svátky u kadění trochu kníknul Ale pak další už dobré, naštěstí

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2011 19:19 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Jak jsem Vám tu slíbila jezoše v rouše berňáččím ... je v útulku Troja:

Drakopes
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2011 19:43
- Nahlásit

chudinka, je mu 10 a je tam od září (

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2011 19:50
- Nahlásit

Drakopes
Určitě ho někdo tady nutně potřebuje k velkýmu Berňáčkovi, ne? Moc hezky by k sobě ladili... Nebo třeba by taky ladil s tou Bernou výše. Dva krasavci.

worick
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2011 20:42
- Nahlásit

Vlčáčková
Jééé, ten je parádní já bych brala, ale s naším žárlivým Woričkem a vůbec celým zvěřincem, co doma máme nelze

Janiii
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2011 20:51
- Nahlásit

Kessie
upřímnou soustrast

Vlčáčková
je nádherný!!! ale u nás by neprošel

přeju všem krásný konec roku!!!

Strejda
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2011 21:16
- Nahlásit

Vlčáčková
Jak jsem Vám tu slíbila jezoše v rouše berňáččím
U nás má stálé angažmá jezevčík ze statku j.h. Víc nepotřebujeme.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2011 11:47
- Nahlásit

Ten jezevčík je parádní. S Barneym by byli dvojka jak vyšitá. Ale dokud budu studovat, tak na druhého psa finance nebudou.

Na FB se vede zase pěkná diskuze...Bernský salašnický pes v nouzi sdílel status, kdy nějaká paní pro svoji 3-letou fenku shání na jaro nápadníka. A rozjela se diskuze, kdy jedni jsou proti množení psů bez PP, další by nemnožili vůbec, protože je tu přeberňákováno, další jsou toho názoru, že fena má mít jednou za život štěnda a že to té své taky dopřejí. To tam psala hlavně jedna slečna, že své feně dopřeje štěnda, protože minulá fenka jim umřela prý předčasně (podle jejich veterináře), protože štěňata právě neměla. Diskuze se stočila k tomu, že když má někdo psa bez PP, tak to znamená, že ho nemá rád a že se o něj nestará. Zkrátka uplně špatně pochopeno! A když jsou přeplněné psí útulky, tak co teprve dětské domovy...myšleno tak, že přece, když jsou plné dětské domovy, tak lidé se kvůli tomu také nepřestanou množit. Tak tam se řeší téma týkající se psů a zase ta jedna slečna tam tahá dětské domovy. To at se řeší snad jinde, ne?! No, zkrátka dneska ráno jsem se u některých názorů akorát musela naštvat.

Jinak Vám Všem už ted chci popřát do Nového roku jen to nejlepší, mnoho úspěchů v osobním i pracovním životě, plno pěkných zážitků a chvil se svýma chlupáčema, radost, lásku a hlavně zdraví!!! Pěkně oslavte a užijte si Silvestra, moc to nepřežeňte s pitím a hlavně, ať to v klidu přečkají naši čtyřnozí přátelé.

Janiii
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2011 19:25
- Nahlásit

hodně štěstí a zdraví v novém roce pro vás všechny, dvou- i čtyřnohé!!

Noemi
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2011 21:44
- Nahlásit

PF 2012!

PS - konečně se mi podařilo alespoň trochu kulaté číslo - Alfrédovi jsem dala 8 5OO, Niels byl o jeden napřed, tak tam mi to uteklo....

Kessie
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2011 21:50
- Nahlásit

Drakopes - tak se mi podařilo Nílouškovi nakliknout 8 500... Alfí je o jeden klik pozadu, tak tam mi to nevyjde...

Všem přeju hlavně hodně zdravíčka v té spirále našeho života, kterou přetínají nějakýma letopočtama - ať se každýmu z vás splní alespoň jeden sen a ať se nám všem daří... jsem ráda, že se tu tak máme a doufám, že se letos setkám i s vámi dalšími... a opakovaně i s Ájou Drakopesovou

Kessie
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2011 21:51
- Nahlásit

Noemi - jsem to měla deset minut rozepsané a Tys mě předběhla - aspoň víme, kdo co kliká!!!

Drakopes
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2011 22:44
- Nahlásit

Totálně nadopovaný Alfík leží v ložnici a chrupká. O "patro" výš leží s vyvaleným pupkem Níloušek a rozryl celé postele. Šla bych spát, ale děsím se půlnoci....

Noemi
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2011 23:19
- Nahlásit

U nás na Pankráci to vypadá, že je půlnoc minimálně poslední 4 hodiny...Asi potřebují trénink :-/. Dobře, že je Alfréd nadopovaný...

Kessie
Člen
# Zasláno: 1 Led 2012 00:46
- Nahlásit

Tak jsme to přežili v klidu, Kessička byla s námi uvnitř... teď už je venku, ale stejně štěká... už se nestřílí (naštěstí munice došla brzy a rychle), ale strašně tam řvou nějací opilci... jak já tady ty přechody roku nemám ráda... být to na mně, jdu spát v deset, abych byla ráno OK... ale musím obvolat po půlnoci pár lidí... většinou se s nima nedá domluvit... tak jen útrpně poslouchám u telefonu... - těším se zítra na výlet, tak valím spát
Celý večer jsem myslela Alfíka, jak to zvládá...je dobře, že chrupká... a co vy ostatní? jak to přežili vaši čtyřnozí přátelé???

<< 1 ... 414 . 415 . 416 . 417 . 418 . 419 . 420 . 421 . 422 . 423 . 424 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání