| Autor |
Zpráva |
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2012 20:33
- Nahlásit
worick
asi to dopadne stejně jako u vás,ale poreferuji.Díky
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2012 20:33
- Nahlásit
Mám jednu veselou: kluci, když se vrátíme z velkého výletu, dostávají Pribiňáka. V sobotu jsem dva vytáhnula, oba 14 dní prošlé na jednom bohužel plíseň Druhý jsem opatrně ochutnala, chuť v pořádku....jenže byl jen jeden. Tak jsem plesnivý vykydnula, vypláchla kelímek, přelila tam polovinu toho druhého a doplnila je jogurtem. Šoupla do každého půl lžičky medu, pořádně rozmíchala.....a jak mlaskali Včera přijdu z větší prochajdy, Pribiňáky nejsou, co teď? No, tak už jen jogurt Dostali ho do kočičích misek (neměla jsem ty kelímky od Pribiňáka ) vločky, trochu mléka a med. Nadšením nejásali, ale zblajzli. Dneska přijdem z toho celkem velkého výletu a nějak mne ani nenapadlo, zase jim něco dávat, i když Tom Pribiňáky koupil už včera - ale jsem si je chtěla šetřit na sobotu On za dvě hodiny po mě přijel a hned hlásí:,,Woriček ti vzkazuje, že tam máš okamžitě naklusat s těma Pribiňákama!" A na to jsi přišel jak?? Zacouvám do garáže, Worka něco štrachá vzadu u pytlů s odpadem. Vysednu z auta a vyjde - v hubě nese kelímek od Pribiňáka a:,,prosím Tě, vyřiď té babě v baráku, že jsme byli na výletě a chtěli by jsme tohle...Ne ten jogurt, co se nám snažila nacpat včera ale tohle - Pribiňáka! - toho totiž my máme ze všeho nejraděj!" Pochopitelně jsem hned letěla....
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2012 20:35
- Nahlásit
Tá ta
Kdyby jste si to rozmysleli a vyšla vám návštěva, budem fakt rádi
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2012 23:14 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit
worick
Děkujem.Jedeme ale bez Báry a já bych ji rád představil vašim klukům.
Toho 4.2. jsme v Brně.Kdokoli z vás bude moct,udělejte si čas a přijeďte.
Případně si uděláme všichni v létě vlastní svod.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2012 23:27
- Nahlásit
Tá ta
Šťastnou cestu
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2012 06:19
- Nahlásit
Tá ta
V Olomouci v tuto chvíli po sněhu ani památka. Jakou trasou pojedeš?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2012 07:56 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Evey
V Olomouci v tuto chvíli po sněhu ani památka. Jakou trasou pojedeš? - to už se asi nedozvíme předpokládám, že vyjeli hodně brzo...Taky jsem nad tím uvažovala a vzhledem k bydlišti si myslím, že po hradecké dálnici a pak dole přes Svitavy k Olomouci a na Zlín. Kdysi jsme tak taky jeli, akorát opačným směrem (když jsme jeli kouknout k Litomyšli a Hradci na štěníky Worku a Berrynka )
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2012 07:58
- Nahlásit
worick
to už se asi nedozvíme předpokládám, že vyjeli hodně brzo.. Já myslela jakou trasou pojede toho 24.1. přímo do Olomouce.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2012 08:20
- Nahlásit
Evey
Já myslela jakou trasou pojede toho 24.1. přímo do Olomouce. - jo ták Ale nejspíš stejnou s koncem v Olomouci
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2012 15:57
- Nahlásit
vyjde - v hubě nese kelímek od Pribiňáka
takové dokonalosti ještě naši psi nedosáhli Jejich vrcholné domáhání je dloubání do člověka a házení pohledem na šuplík s mlsky. Dokáží být velmi vytrvalí, stáčení pohledu je velmi výrazné.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2012 16:26
- Nahlásit
Drakopes
vyjde - v hubě nese kelímek od Pribiňáka
takové dokonalosti ještě naši psi nedosáhli - jo a já se ještě divila, že ho přinesl(a kde ho vzal?) protože ten poslední poprvé sežvíkal naplocho a my mu vyčinili jestli neví, že kelímky se nejí a Tom:,,já ti nevím, ale nedonesl ten sežvýkaný, odněkud vykutal pěkný, celý"
Ti psi fakt překvapují neustále...dvě hoďky předtím, na té prochajdě, se mnou pořád smýkal jak blb, já už byla ale opravdu nakrknutá proto, že to tam bylo totálně zasrncované - respektive se nám před nosem proháněla 30hlavá stáda srn a muflonů a z křoví vyhnal asi 7 zajíců a já jen čekala, že mi buďto urve ruku, nebo prdne flexina. A to jsem mu právě nadávala, že je fakt totální pako, jestli ho ten můj řev furt baví a že jestli se mnou ještě jednou smýkne, tak na příští výlet jede jen Berrynek a on bude fňágat (brečet) doma
Asi až se doma zklidnil, tak konečně zapnul i mozek
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2012 17:29
- Nahlásit
Drakopes
Jejich vrcholné domáhání je dloubání do člověka a házení pohledem na šuplík s mlsky.
Sally u toho ještě huhlomumlá něco o nechápavosti personálu.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2012 18:45
- Nahlásit
worick
Evey
Dámy děkuji za předpověď pořasí.Jeli jsme dle navigace nejrychlejší trasu po D1.
Lituji tedy ty chudáky,kteří to musí absolvovat dnes a denně.
Ještě teď mi drnčí mozek v hlavě.
Ráno jsme jeli ve 4.h(Bára už skákala, vrtěla ocasem a hnala se do garáže pro vodítko) a v 7.h jseme byli na místě.Prohlídli jsme si centrum Zlína,(připadal mi tak trochu ospalí jako já) něco dobrého jsme spapali a v 15.h až 18.h jsme zase jeli po drncbánu domu.Mise byla úspěšná.
Jinak Olomouc jezdím vrchem,přes Hradec.
Moc jste toho dneska nenapsali.Co skončilo hlasování,tak se to tu zase fláká.
Drakopes
Kdy má být to slavnostní rozuzlení?Nerad bych o něco přišel.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2012 19:16
- Nahlásit
Omlouvám se všem, že teď nepřispívám. Nemám poslední dobou žádný volný čas, ale najdu si vždycky alespoň chvilku na to, abych to tu pročetla.
Drakopes
Gratuluji klukům k umístění a držím palce, aby obstáli i před "odbornou porotou". Dívala jsem se na soupeře a troufám si říct, že máte téměř vyhráno
worick
Téda, tak s tou vodní plochou opravdu nevím, napadla mě stejně jako Strejdu taky jenom přehrada. Já přímo v Liberci nebydlím (jsem cca 30 km), ale studuju tu i pracuju. A právě proto, že to dojíždění je tak časově náročný a auto poslední dobou dost zlobí, hledám nějaký podnájem právě na okraji Liberce. Řeknu Vám ale, s berňákem to není žádná sranda, skoro to vypadá, jak kdyby se lidi báli, mít ho na zahradě
Kessie
Tak něco podobného se přihodilo minulý týden Bárníkovi taky a taky mě to pořádně vyděsilo. Doteď nevím, z čeho to měl, ale zaplaťpánbůh to dobře dopadlo - jak u vás, tak u nás
Pokud naplánujete nějaký ten srazík na půl cesty, tak se mile rádi přidáme ;) Mě by samozřejmě nejvíc vyhovovaly TáTovi Sedmihorky, ale chápu že pro takovou Worickovou je to na konci světa...
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2012 19:52
- Nahlásit
Ještě se s Vámi musím podělit o zážitek z útulku. Píšu diplomovou práci na téma fundraising neziskových organizací a vybrala jsem si Jablonecký útulek Dášenka. Mezi svátky jsme se tam tedy s Lukym vypravili s dobrotama pro pejsky a informovat se co a jak. Řeknu Vám, nebylo to na mě - hned bylo několik kandidátů, které bych si odvedla...Naštěstí tenhle útulek není takový ten typický kotcový, většina psů se spolu snese a pobíhají spolu po zahradě. Protože vidět ty chudáčky opuštěný ještě přes mříže, to bych asi už neunesla....Jestli já budu jednou trochu finančně za vodou a budu mít zahradu, u jednoho psa určitě neskončím....
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2012 20:17
- Nahlásit
Všem vám moc děkuji za příspěvky a rady... jsem hrozně ráda, že tu s vámi můžu všechno tak hned konzultovat... je to moc bezva!
Blízko do Zlína (nyní, jak nám končí dálnice za vesnicí jen za 13 minut autem) jsem to měla, když jsem ještě bydlela u rodičů... Říkám tam tomu "můj mnohoúhelník" - od Olomouce přes Helfštýn, Hostýn, Vsetín, Zlín, Kroměříž, Kojetín
A jak se vám tam Tá to s maminkou líbilo?
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2012 21:25
- Nahlásit
Kdy má být to slavnostní rozuzlení?Nerad bych o něco přišel.
do 20. má porota rozhodnout. Bude to na těch hlasovacích stránkách.
Večer jsme vyšli z Kapsy a kluci se rovnu hnali dolu za roh na trávník. Postávala jsem u přechodu a čekala, až doňuchají. Alfík přišel, a protože nervozně přešlapoval, přešla jsem s ním na druhou stranu. Zůstala jsem u přechodu a hlídala, až se objeví Niels. Za auty ho na chodníku ho nebylo vidět. Alfí po chvíli přešlapování několikrát hlasitě štěknul a okamžitě se Níloušek přiřítil k přechodu. Houkla jsem na něj, aby přibrzdil a dovolila mu přejít. Alfréd na něj basově zaštěkal, Níloušek fistulkou odpověděl ...
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2012 07:06
- Nahlásit
LuckaM
teď nepřispívám Jako dines .
Ano.Chápeme.Ale stručnou svodku 1x za týden?
rádi přidáme -super.To si psiska užijou.(hlavně aby si neužili moc a Bára nehárala).
Kessie
Moc jsme nikde nebyli.Byli jsme na náměstí před magistrátem,U zlatého jablka a na výpadovce na otrokovice v nákup.zóně.
Neznáme to tam a nevěděli jsme kam jinam jít v našem omezeném čase.Jinak ale vše v poho.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2012 11:08
- Nahlásit
Tá ta
Moc jsme nikde nebyli.Byli jsme na náměstí před magistrátem,U zlatého jablka a na výpadovce na otrokovice v nákup.zóně. - tak to stejně jako já, když už se do Zlína někdy dostanu. To je většinou zubařka, Baumax, Tesco. Ve Zlatém jablku jsem byla snad jen třikrát a nic moc, ale ono se s nákupnímy centry v Praze, dá srovnat z toho co znám, tak maximálně brněnská Olympie. No a taky já jsem otrávená ze všech nákupů, takže stejně... Ještě budu zvědavá...na jídlo jste byli kde? My rádi chodíme do Haciendy Mexicany.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2012 13:24
- Nahlásit
Ježíš, nikdo nikde tak zas já Doma se nudím, teďka jsem dožehlila a čekám až dopeče pekárna, abych vyhodila chleba a pak musím jít udělat pořádek v garáži s odpadama. S Jitkou jsme domluvené na prochajdu až k večeru, tak bude čekat, kdy mi dá avízo, že už může
Jak jsem před časem psala, že jsem si za plotem spletla kavkazáka Mazla s jeho ségrou Molinou a neohroženě jsem se na něj vrhla....a pak mi majitel říkal, že on tam ani nechce být, protože se v předzahrádce bojí...kolemjdoucích ...brala jsem to s rezervou
Včera mi mamka říká:,,proboha, co to je ten Mazlík za pes, to snad ani není možné?!" (já myslela, že myślí,,tak velký") a ona pokračuje:,,včera šli s páníkem kolem našeho, já a sousedka jsme hodily psy za plot(mrzák Alfík, seštupovaná Mandyna a jorkšírák Duffy - silná trojka ) a on, že je máme klidně pustit ven, že jim nic neudělá (měl koš) a stejně se psů bojí" No, ha, ha, psů možná, ale toto nejsou ani pořádní psi Fakt, on se bojí. Tak mamka hrdinka pustila Mandy já bych to teda ale neudělala - zabil by ji klidně košem ) a milý Mazlík dostal takový amok, že se rozklepal a málem stáhnul pána dolů břehem do potoka a když pustila i sousedka Duffyho, tak se rozběhnul s vlajícím pánečkem k domovu - jen dým a čára... Ty dvě nechápaly Tak takhle asi dopadne ve ,,skvělé škole pro psy -výcvik kavkazáka" Totálně zlomený pes Opravdu nechci vědět, co tam s ním dělali Vůbec jsem netušila, že je to až takhle zlé (mně se nebál)
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2012 13:35
- Nahlásit
worick
Ve Zlatém jablkuZboží je všude stejné a i ceny.Žena se dívala po botách.Tak jsem seděl dole v kavárně a upíjel latte a koukal kolem.
Haciendy Mexicany. To nevím kde je.
Skočili jsme v Tescu? k číňanům.
Dneska nás pro změnu čeká divadlo.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2012 16:58
- Nahlásit
worick - čekám až dopeče pekárna, abych vyhodila chleba - taky pečeš?? a máš k tomu nějaký special recepis? zkusila bych zase něco nového... já už jsem začala péct i rohlíky, ale ty teda jen o víkendu, přes týden to absolutně nestíhám...
worick - do Haciendy Mexicany. - tam jsem byla jednou, je to tam fajn
Tá ta - Dneska nás pro změnu čeká divadlo - jééé, no to je bezva... to já do divadla musím s nějakou kamarádkou... i když teda jednou se Honzík přemohl a byl se mnou v létě na Špilberku na Shakespearovských slavnostech na Sen noci svatojánské... super to bylo!
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2012 18:38 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit
Je tu superslizsko, padá něco, co chvílemi vypadá jako sníh, ale marně se snaží, zem není tak promrzlá, aby to zůstalo ležet. potřebuju vyrazit se psy a jímá mě nechuť. Hafani se ještě ani nezvedli, jindy v tuhle dobu otravují, že se už nudí, teď chrápou ...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2012 20:01 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Kessie
taky pečeš?? - no peču málo, malinko, jen když pochybí chleba - jinak - máme tu ve vsi dobrou pekárnu, tak se mi ani nějak nechce vymýšlet. Včera jsem si na dnešní oběd po asi roce, uvařila vepřové nožky. Tom dostal koleno, neboť minule bylo:,,prosim Tě, proč vlastně tohle hlodáme? Hryžu už půl hodiny a ještě jsem nenašel žádné maso?!" Nožky jsem vybojovala u řezníka s čerstvým majitelem berňáčka - chtěl je pro něj, ale jelikož mne zná (vyráběli mi nábytek ) tak mi je pustil Říkal, že má ještě nějaké v mražáku No a nekoupila jsem chleba. Tom dostal za úkol upéct. K pekárně byly i nějaké recepty, ale pečeme vlastně pořád italský, neboť nám chutná Letím na ,,Vyprávěj" pak to dopíšu
...jé, jako klidně jste mohli psát i všichni ostatní... Na mně totiž není spoleh, já zachrápala u Všechnopárty
A ještě si tam dělám těsto na pizzu
Jituš se na to dneska vybodla, tak jsem vyrazila sama, ale dvakrát se mně taky nechtělo, každých 10minut bylo nějaké ,,krupobití" a fučelo. Po rychlém výšlapu k myslivně a dolů do vsi (rychlém, jelikož se tmělo dosti rychle ) jsem z hlavy strhla čepici i rukavice a vrazila to do tašky - podruhé v životě jsem si čepku dala - Tom vyhrožoval tím hnusným počasím a blééé....já to na hlavě prostě nesnesu Mnohem lepší je v případě nepřízně nasadit kapuci
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2012 23:41
- Nahlásit
Tá ta
Kessie
Aha divadlo.....no, tak na tom jsem stejně jako Kessie, ale doslova Jednou jsme jako ,,pozornost" dostali lístky na Špilberk na Shakespearovké slavnosti - na Krále Leara s Třískou. Kamarád je zase hvězda mladoboleslavské scény, taky dostáváme lístky, když hostujou v Brně či Zlíně, ale to jsem zase byla je s bráchou (je to jeho spolužák) a mamkou. Moc se mi to líbilo, chodila bych častěj, ale Toma na divadlo nedostanu
Teď jsem si vzpoměla: tchýně peče ,,vánočku" a perník
|
worick
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2012 19:40 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Teda...na vás tam spadla bomba, či co?? Kde jste všichni celý den? Naposled včera já....a teď zase jen já Normálně jsem si z hrůzou znovu četla, co jsem tu zplodila, že jste všichni utekli.....a nic tak hrozného jsem neobjevila a přísahám, že perník je prostě perník
Dneska výlet vzdal i Tom - zase ho chytly zuby. Tak jsem ukvokala mamku s Mandy a Tom nás jenom vyhodil a mi zpádky došlapali. 12km...mamka tolik v životě nešla snad to s Mandynkou ve zdraví přežijou. Když přišly domů, tak mi za hoďku mamka volala, že Manduša spí jak zabitá a ona má puchýře na prstech
Jo....a u nás se sice ochladilo, byl hnusný fučák -4st, ale sníh pořád nikde
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2012 21:04
- Nahlásit
worick
Teprve teď jsem si k tomu na chvíli sednul.Likvidovali jsme vánoční výzdobu a od rána nám nešel net.Teď jsme ho opravili.Odešlo napájení přijímače.Takovéhle závady nás potkávají vždy o víkendu,nebo o svátcích.Tu nejde kotel,vrata,internet a se železnou pravidelností se to točí kolem do kola.
Prošly jste se hezky,nás to čeká zítra.Cvičák a pak se uvidí dle počasí a nálady.(naší,Bára by šla)
Fakt nikdo nepíše.Každej píše jenom v pracovní době!!
|
worick
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2012 21:19 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Tá ta
Odešlo napájení přijímače. - ovšem, jestli si to umíte i sami opravit, tak paráda
Takovéhle závady nás potkávají vždy o víkendu,nebo o svátcích.Tu nejde kotel,vrata,internet a se železnou pravidelností se to točí kolem do kola. - to mi vykládej jen jsem nabyla přesvědčení, že tohle se stává jenom nám...tak teď musím škodolibě konstatovat, že jsi mne potěšil
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2012 23:14
- Nahlásit
neštěstí druhého potěší
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2012 23:24 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit
Tá ta - Každej píše jenom v pracovní době!! - to pozor!!! já v pracovní době na internet nesmím, takže já píšu málo a to vždycky z domu třeba od snídaně, od oběda nebo od večeře...
Dneska jsme byly se sousedkou omrknout situaci v Dolním Rakousku... našla jsem si spoustu informací o tom, že tam potraviny vychází zhruba stejně jako u nás už, tak přemýšlím, že tam budu jezdit jednou za měsíc na nějaký větší nákup... musím konstatovat po dnešku, že opravdu tam něco vyjde o malinko dráž než tady a něco je levnější... (docela mě dostalo, že v Takku v Mistelbachu měli oblečení, na kterém byly cenovky různých zemí a bylo tam 30euro, ale 999 Kč a 35euro se slovenskou vlajkou ). Jinak diesel tam dneska stál 1,24e/l - já včera kupovala plnou za 35,50Kč/l. No a co se týče kvality potravin, doufám, že bych si polepšila... levnější jsou tam všechny možný těstoviny i olej, celkem dobře vypadala i zelenina a ovoce... po dlouhé době jsem viděla žlutý banány, v Brně mám vždycky štěstí jen na zelený. Nevím, jestli mají pocit, že všichni máme skleník, abychom si to tam nechali dozrát nebo co... musím o tom popřemýšlet a nechat si to projít hlavou, no... tekutý Persil 3,5l jsem tam koupila za 7e. Mám to jako výlet - k hranicím kousek.. A jak jsem teď z toho našeho malýho Česka hrozně znechucená a sevřená, tak za hranicema se mi jaksi volněji dýchá...
|