| Autor |
Zpráva |
Evey
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 06:35 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit
Drakopes
Plašíš zbytečně , to není sněžení, to je vlhkost vysrážená na nečistotách ve vzduchu (průmyslový sníh) Máš pravdu, myslela jsem si, že je to předvoj, neboť bylo patřičně zataženo. Napadlo toho ale dost, agi tunel jsem musela ometat.
Strejda
Salinka je nějaká nemocná. Zítra koupím jitrocelový sirup. Co myslíte, mohl bych jí dát paralen? Co ji trápí? Má teplotu? Paralen nedávej.
worick
Co Gucci?
Začíná nám to tu nějak marodovatět.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 06:47
- Nahlásit
Evey
Co ji trápí?
Má rýmu, kašel a je apatická. Teplotu změřím, až koupím baterii do teploměru. Vůbec nejsme připraveni na nemoci.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 07:02
- Nahlásit
Strejda
je apatická tak to asi teplotu mít bude.
Chuť k jídlu asi taky moc nemá, že? Energii by mohla trošku doplnit Glukopurem rozmíchaným ve vodě, pokud bude chtít.
Jitrocelovým sirupem určitě nic nepokazíš, když bude s echinaceou, o to lépe. Můžeš proložit i vitamínem C.
Uvidíš jaká bude teplota. Vet mi říkal, že by se neměla hned srážet, aby tělo přirozeně zabojovalo ... ale kdo má vydržet se na toho chudáčka dívat, že....
Tak snad to rychle odezní.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 07:30
- Nahlásit
Evey
Gučajza tak napůl...je taková nějaká ,,bez nálady" Včera šla po snídani ven a vrátila se až jsme přijeli - tedy kolem 15h. Zalezla domů a už nevylezla. Teďka jsem jí nabízela jít ven a nechce Ale neblije a jí. A schválně jsem jí dávala jen malé porce.
Strejda
Ty ty holky dáváš na noc pořád domů, nebo jenom při hárání? trošku mně překvapuje, že je takový chlupáč nachcípaný... Nechytla třeba na cvičáku ten psincový kašel? Jak občas píše Ankaras s akitou - ta to měla už několikrát
Pár fotek z výletu:
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 08:11
- Nahlásit
worick
Ty ty holky dáváš na noc pořád domů, nebo jenom při hárání?
Jsou venku stále. Při hárání je Sally zavřená v kotci. Domů chodí jen na návštěvu a když je S. nemocná.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 08:22
- Nahlásit
Strejda
Jsou venku stále...Domů chodí jen na návštěvu - tak to by nachlazená být neměla, to bude fakt nějaká nákaza Kluci, hlavně Berry, vydrželi se mnou sedět u báby v kuchyni i 2hodiny v těch 32 st. a pak venku v mrazu a nic - klep, klep...nemocný nikdy nebyl
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 20:03 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Strejda
Co Salinka, je nějaký posun?...k lepšímu pochopitelně myslím a chci slyšet...
Ták, Mandy hárá! Přišli jsme tam a Berry začal čichat, Berry začal slintat a to už jsem tušila ňákou zradu pak začal čichat a slintat i Worka (mamka ještě nevěřila) v kuchyni u báby začali Mandy přelízávat a na linu se objevila krev a mamka uvěřila.... A se řeší co teď?? Mamka si myslí, že ji psi neobjeví Já věřím, že jo, ale že snad ještě ,,neotěhotní" Co myslíte vy? Zabřezne fenka už při prvním hárání, nebo je to ještě jen taková předzvěst...víceméně A nesmějte se, že jsem blbá ....já s fenkama zkušenost holt nemám
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 21:02
- Nahlásit
worick
Zabřezne fenka už při prvním hárání
Ano.Příklad mám ze svého okolí.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 21:05
- Nahlásit
worick
Co Salinka, je nějaký posun?...k lepšímu pochopitelně myslím a chci slyšet...
Hlásím výrazné zlepšení.
Když jsem přijel z práce, tak byly doma obě. Nějak si to vymohly. Na zahradu chodí jen na záchod.
Myslím, že v pátek už bychom mohli jít na krátkou vycházku.
worick
Co myslíte vy? Zabřezne fenka už při prvním hárání,
Nevím. Nikdy jsem neměl odvahu dělat takové pokusy.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 21:27
- Nahlásit
Strejda
Tá ta
no, teď jsem načetla x článků o hárání a ano, zabřezne To potěší.... Taky je tam psáno, že kritický je 10-23den hárání - máte s tím zkušenost? Hlídáte celých těch cca 21dní nebo jen tyhle kritické?? To je fakt úplně nah....o termín tohle to by jsme ji měli pro jistotu dát kastrovat hned po hárání a to je na Vánoce to teda asi těžko Na to nebude mít nikdo čas ani chuť - jezdit po veterině neřkuli, kdyby se něco zkomplikovalo, tak nahánět veterináře přes svátky Mně fakt asi klepne. Tom nadává, ať si s tím láme hlavu mamka, když si pořídila fenku....jenže ta na to ještě nemá
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 21:40
- Nahlásit
worick
Hlídáte celých těch cca 21dní nebo jen tyhle kritické?? T
První pět dnů nejsem tak důsledný, ale na zahradě přes den sama není. Na cvičáku je testovací labrador a ten se neplete. Někdy není od 7. dne k udržení.
o by jsme ji měli pro jistotu dát kastrovat hned po hárání
Náš vet říká: Nejlépe před 1. háráním nebo mezi 1. a 2. háráním. Neříká hned po hárání. Co na to ten váš?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 23:42
- Nahlásit
Strejda
Náš vet říká: Nejlépe před 1. háráním nebo mezi 1. a 2. háráním. Neříká hned po hárání. Co na to ten váš? - to samé. Hned po, jsem myslelala proto, že by to bylo nejspíš rovnou s potratem... Před prvním háráním jsme měli v úmyslu, ale je to vražedný termín, když člověk předem nijak nepozná, kdy to bude a nechce narušit její zdravý vývoj. Bože, vždyť je ještě jak malé děcko...štěndo, no
Jsem to ani nedopsala, Tom mne odvolal na Dr.House...a stejně jsem ho zas polovinu zachrápala
Hlásím výrazné zlepšení.
To je dobře, že je Sali líp. Snad to nebude tak vážné
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2011 06:55
- Nahlásit
worick
Tak jak už tu zaznělo mám stejný názor. Ano, může zabřeznout i při prvním hárání. První hárání bývají většinou mírnější, ale to vesnickým obšourníkům vůbec nevadí.
Hlídám taky tak od cca pátého dne, do cca dvacátého (kamarádce zabřezla dena 23. den :eek , což máš jen 2 týdny přísného režimu. Nejsem moc zastánce kastrací u fen, ale pokud by ji mamka opravdu neuhlídala, tak je to nejjistější řešení.
Myslím, že to nemusí být těsně po hárání (předpokládám tedy, že nezabřezne), tak leden únor. Je to i optimální z hlediska počasí.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2011 07:30
- Nahlásit
Evey
Nejsem moc zastánce kastrací u fen, ale pokud by ji mamka opravdu neuhlídala, tak je to nejjistější řešení - neuhlídá, protože je teďka sama na dvorku, opuštěného domu. Navrhnula jsem jí, ať si ji bere s sebou domů, ale je pravda, že Mandy na to není zvyklá a nechaly by tam chudáčka Mikina samotného A doma má mamka všude koberce (bydlí jen v patře) a zavřít jí někam do prádelny v přízemí, z ničeho nic - by bylo spíš týrání Stejně tak, jako nechat ji zavřenou u babči v kuchyni...to už jednou zkusila (respective ji tam zavřela omylem) a ta řvala jak tur
Já zastáncem kastrací jsem, protože tenhle cirkus kolem hlídání se mi nelíbí a zavřít z ničehonic fenu, která na to do teďka nebyla zvyklá, mi opravdu přijde jako týrání, protože za nic nemůže a těžko to může chápat Jiné je to, když je holka zvyklá i v domě s páníkama, tak tam holt pobude trochu dýl Háravky v bytě, to je to nejjednodušší. Ale na dvorek se pes vždycky nějak dostane....
Volala jsem to ještě večer sestřence, protože Darča je přibližně stejně stará Říkala, že u Mandy včera byly a že si všimnula, že ji Dara očichává. A že hned ráno volá na veterinu, domluvit termín kastrace Jsem zvědavá, jak dopadnou Vím, že to udělat musíme, ale mám z toho strašně nahnáno Ten leden by byl ideální, už by byl klid a čas na to...
Dva týdny?? Včera jsem načetla, že zabřeznout může dva-maximálně 4dny během hárání Tak jsem si naivně říkala, že od toho 10.....do 15 dne pro jistotu, by se to teďka snad uhlídat nějak dalo
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2011 08:25
- Nahlásit
worick
Včera jsem načetla, že zabřeznout může dva-maximálně 4dny během hárání Teoreticky ano, praxe je občas odlišná...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2011 12:18
- Nahlásit
Evey
bóže nestraš
A máme po výletech (společných) Dara má termín kastrace domluvený už na čtvrtek
Teď volala mamka ať zjistím, co a jak a kdy má tedy s Menďajzou dělat....?? Říkala jsem jí, že Darinka už ve čtvrtek jede a ona:,,to je teda ta Jitka, vždyť říkala, že pojedeme spolu"... Ježíš no jasně, jenže my jsme to pros... a ona to chce právě stihnout do prvního hárání!
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2011 12:27
- Nahlásit
worick
že od toho 10.....do 15 dne pro jistotu, by se to teďka snad uhlídat nějak dalo
Takhle jednoduché to opravdu není.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2011 08:00
- Nahlásit
Víkendový zážitek:
V neděli večer jsem vzala Elzu na krátkou večerní procházku, jen krátký okruh kolem baráku cca 500 m. Byla tma jak v pytli, vybavila jsem Elzu reflexním postrojem, sebe malou LED baterkou. Vraceli jsme se uličkou kde nejsou světla, na jedné straně les, na druhé potůček lemovaný stromy. Už jsme byly kousek od baráku, když začala Elza zastavovat a střežit uši. Posvítila jsem označeným směrem, nikde se nic nehýbalo. No, ona ta baterka taky nemá takovou svítivost, je to jen taková bludička. Říkám Elze "No tak pojď. ", jde pomalu váhá, uši našponované dívá se do jednoho místa k potoku. Nic tam nevidím, tak jí velím "Dělej", jdeme dál.
V tom řev, něco na nás skočí zpoza stromu, Elza škubá vodítkem, řve a vrhá se k tomu, já stojím v šoku, tep minimálně 250. Elza mává ocasem a radostně kňučí. Byl to Michal. Ječím, že není normální a jestli chce abych dostala infarkt? Kouká na mě jako proč se lekám, když jsem o něm věděla? A říkala Elze "Hledej!"
Já ale říkala "DĚLEJ !"
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2011 08:33
- Nahlásit
Evey
Víkendový zážitek: - no teda to jsou ale fóry...přesně...na šlak trefení Tohle by mi Tom neudělal ani náhodou, to spíš já na něj sem tam bafnu a on to bytostně nesnáší (taky proto mu to dělám, že jo ) Nesnáší, ani když leknu psy
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2011 19:58
- Nahlásit
Zase nikdo nikde
Dneska jsme se domluvili s bráchou, že s jeho novou slečnou a naší mamčou pojedeme v sobotu do Vídně na Vánoční trhy - ještě jsme tam nikdy nebyli. Tchány jsem vzít odmítnula, protože na všechno pořád frflají - tak budou doma hlídat
Včera jsme s Jitkou a Darčou byli na ,,poslední prochajdě" před zákrokem...má to na zítra na 9h brrr, není mi z toho zrovna dvakrát dobře, ale co se dá dělat...
Setkali jsme se u našeho a šli potokem zase kousek nazpátek a pak naproti nahoru k větrolamu - no a hned na potoce se k nám přidala Dášena (kluků galánka, od soboty se k nám dobývala nejmíň 3x - neúspěšně ) ale nehárá, tak v pohodě a celou trasu k lesíku a pak dole k vesnici a vesnicí - absolvovala s náma, s Darčou si hrály, lítaly jak ztřeštěné, tak to bylo bezva, že se vyblbnuly a když jsme se s Jitkou a Darou rozešli, tak Dáša šlapala s náma zase až k našemu. Myslela jsem, že se snad už odpojí a půjde domů (od našeho nedaleko) ale ne, šla až k brance a já jí musela lstí s kokinkama zabouchnout před nosem, aby už pelášila domů Když jsme šli kolem kavkazačky Moliny, tak tam s ní stál páníček a vnučka, chvilku jsme se zdrželi, že na pokec a kokinka pro Moli, ale ta jak uviděla Dášu, dostala úplný amok, vzteklá příšerně, ledva ji pán strhával z plotu, aby ten 110cm nepřelezla. 100% by Dášu opravdu zakousla, šla vyloženě po ní a pán říkal, že stejně šílená je i u Pálenice, když vidí kolegyni kavkazačku A sousedka Arina na ni vrčela taky .....musím konstatovat, že ty baby jsou fakt mrchy Přitom Dáška je v pohodě fenečka, je opravdu hodná a nekonfliktní
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2011 21:09
- Nahlásit
worick
A co si vzít čubinku k sobě ty?
Mohla by to přežít bez úhony jak ona, tak vy tak kluci....přece jen to první hárání nebývá tak extrémní - a hlavně ti chlapci spolehlivě oznámí kdy přišli krycí dny
A taky myslím že máš dost velký barák na to, aby když jí na jednom konci zavřeš, tak abys jí na druhém neslyšela (no dobře, blbý vtip no).
Denny s Dafkou spolu normálně žijí celé hárání, kromě kritického týdne, kdy je Denny psychopat a kňučí celý den a noc bez přestání - to odjíždí na "dovolenou" a a týden když se vrátí zase normálně soužijí dál
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2011 21:18
- Nahlásit
worick
suoer foto z vyletu, konecne vim, jak ta rozhledna vypada, i presto ze sem teda na ni byla, ale na spicku nosu sem si nevidela
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2011 21:40
- Nahlásit
dobrý večer všem, neozývám se, abych vám tu nekazila atmosféru, máme teď náročné období.
v sobotu dopoledne jdeme s berni na to sono, tak vám pak nahlásím výsledek ...
worick
užijte si trhy, těším se na referát!
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2011 06:14 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit
Janiii
neozývám se, abych vám tu nekazila atmosféru Proč?
Vždyť jak se říká, v dobrém i zlém, ne?
v sobotu dopoledne jdeme s berni na to sono, tak vám pak nahlásím výsledek ... Držím palce.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2011 06:17
- Nahlásit
Níloušek byl včera na odběrech - tam, kde posledně byly hodnoty 2 a něco, tak teď je na 0,00
Takže jsme už zcela bez léků, ale přece jenom kontrolní sono tak konec ledna-únor ...
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2011 07:11
- Nahlásit
Drakopes
To je ten nejlepší vánoční dárek, že? Jsem moc ráda.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2011 07:51 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopes
Níloušek byl včera na odběrech - tam, kde posledně byly hodnoty 2 a něco, tak teď je na 0,00 - Vidíš to?! Tak na těch větách: Zázraky se dějí, či: Naděje umírá poslední...nakonec něco přece jen bude
Janiii
dobrý večer všem, neozývám se, abych vám tu nekazila atmosféru, máme teď náročné období. - Janiii, prosim tě, jakové ,,nekazila náladu"?! Jestli sem občas mrkneš, tak víš, že hlavně já, sem napíšu všechno, co se mi v kebuli honí, dobré...i zlé Hned jsem šla pátrat...no a našla jsem
Upřímnou soustrast. U vás to bylo mnohem těžší.... Kdyby to bylo v době, kdy mi neumřela babča, ale taťka, absolutně bych nedokázala pochopit, jak by tu bolest někdo mohl vůbec smést větou ,,tak už je mu dobře hlavně, že už se netrápí" A pánbíčkáři opakovali ,,kdoví, co s ním má Pán Bůh za úmysly"...Jen jsem nevěřícně zírala čím mi tyhle kecy mají pomoct a ať radši někdo udělá něco, čím mi taťku vrátí...tohle je mi k ničemu....Nic nepomohlo, opravdu jenom čas to otupí...i když se tomu zpočátku vůbec nedá uvěřit Drž se...
Sono Berni - to jsem moc nepochopila, nebo četla málo dozadu: Berni může být těhule?? Tak z určitého pohledu, by to byla i dobrá zpráva... Raději než cokoli jiné, bych slyšela tohle a pak se to bude teprve řešit, ne?
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2011 07:59
- Nahlásit
worick, Janiii
Upřímnou soustrast. U vás to bylo mnohem těžší... Já nerozumím. Co se stalo?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2011 08:05 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Dines
Jééé, zrovna včera jsem Tě kámošce vzpomínala...řešili jsme EO....říkala, že jí berňák Gogo taky má tendence občas za něčím vypálit Po té, co jí vystřelil z boční ulice na hlavní za autem mu vyhrožuje, že dostane EO a bude mít po ptákách Tak jsem jí líčila sebe a i to, že už ho tedy máš Ty
A co si vzít čubinku k sobě ty? Mohla by to přežít bez úhony jak ona, tak vy tak kluci.... - začnu od konce: to sotva! Kluci by jí nedali 10sec. pokoj - u toho jsem byla, když chudák nevěděla, kam se před nima vrazit V baráku jsou kočky. Ona by jim neudělala nic, chtěla by si hrát, ale ony by asi dostali amok A taky: není tak zvyklá na nás, aby s náma chtěla být pořád, je fixovaná na mamku a na kocoura Mikiho (oni se od sebe nehnou ) Z toho, že bych ji odvedla najednou do cizího baráku, by měla nejspíš ještě zaděláno na trauma. To právě řešíme s mamkou, že by si ji vzala k sobě...Kdyby byla s ní, i když jinde, snad by to nesla líp. Ale pořád je tam otázka: co s Mikinem?? Možná řeším moc, co ostatní prostě udělají a nijak neřeší....ale já jsem trochu ,,přehnaně empatická" - zvlášť co se zvířat týče, no
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2011 08:15
- Nahlásit
Janiii
užijte si trhy, těším se na referát! - vzhledem k mé nechuti nakupovat doufám, že nebudu otrávená. Chci se jen pokochat výzdobou a nasát atmosféru
Vy kolem Prahy....už jste někdo někdy byl? Předpokládám, že tedy v Německu...
|