Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 405 . 406 . 407 . 408 . 409 . 410 . 411 . 412 . 413 . 414 . 415 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Strejda
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2011 17:13
- Nahlásit

Teda řeknu vám, už je pěkná kosa.

worick
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2011 18:42
- Nahlásit

Strejda
Teda řeknu vám, už je pěkná kosa. - šílená, šílená! Teď jsme dorazili z venku, byli jsme tam od 15.30h a myslela jsem, že ani nedojdu a zmrznu A to jsem byla teda hóóódně navlečená, rukavice...přesto jsem jektala zubama a jít ještě o 100m dál, tak zdechnu

Drakopes
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2011 20:37
- Nahlásit

Kessie
už mám jízdenky, před desátou se zbavím dětí a mám cca dvě hodiny volno ....
mám mejlíka třeba na volným ...

Tá ta
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2011 21:19
- Nahlásit

Teda řeknu vám,že je to v našich končinách hrozný.Šli jsme s Barunkou podle Labe a cestou jsme potkali 4. hospody(na konci naší cesty v jedný vesnici) a protože jsme se chtěli zahřát čajem,tak jsme postupně šli od jedný k druhý.Uspěli jsme ale až v té poslední.Zas tam ale neměli nic k jídlu,ani klobásu.Ale hlavně že ve čtvrtek je tam obsluha nahoře bez.Takže super,světovost i na vesnici.
Jinak všude zákaz vstupu ze psy.A to pozor! jednalo se o typické vesnické krčmy,kde přes kouř není vidět na souseda.To se nám nestalo celé léto nikde.Ať jsme byli kde jsme byli.

worick
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2011 23:33
- Nahlásit

Tá ta
Ale hlavně že ve čtvrtek je tam obsluha nahoře bez - nejsem rozhodně puritánka, ale tohle mi připadne jako trapnost nad trapnost Myslela jsem, že to byly akce počátku 90let a fialových sak a skončilo to rokem 2000 My jsme sice ,,prdel světa" ale takovouhle úděsnost, tu teda nemáme
Ale restaurace a hospody, kam nesmí psi, jsou tu myslím, taky všechny

worick
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2011 23:41
- Nahlásit

Strejda
musel jsem ji tam shánět i dámské hyg.potřeby- jsem taky ráda, že tohle mne jen tak ,,štrajchlo"
Byly to hloupé situace, ale měly hezká a vtipná vysvětlení. Zrovna tento nedostatek se vysvětloval tím, že "strana a vláda krvácí".
- jo a hlásím, že se zimníma gumama to klaplo a jsme přezuti....a z toho účtu ,,krvácím" zase já
Ale můžem v klidu vyjet i na delší cesty (jinak by jsme museli mojí Fabií )

Strejda
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2011 06:50
- Nahlásit

worick
a z toho účtu ,,krvácím" zase já
SUV by se mi taky líbilo. Jako každému chlapovi. Ale provozní náklady jsou gigantické. Zvolil jsem levnější auto a dal jsem přednost lepšímu hovězímu masu.

Evey
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2011 07:37
- Nahlásit

U nás máme hospody 2 , psi mohou do obou. Alespoň něco pozitivního v tomto drsném kraji.

worick
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2011 07:40
- Nahlásit

Strejda
Ale provozní náklady jsou gigantické - to jsi vyjádřil přesně
Zvolil jsem levnější auto a dal jsem přednost lepšímu hovězímu masu -

worick
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2011 07:43 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
U nás máme hospody 2 , psi mohou do obou. Alespoň něco pozitivního v tomto drsném kraji. - u vás je to nutnost! Jak jsem koukala...samé vesničky či jen usedlosti...to by nebohý turista se psy (rozuměj my) bídně zhynul hladem a žízní

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2011 11:58
- Nahlásit

U nás může stopro pes do hospody, kterou máme pod naší ulicí. A další hospody nebo restaurace jsem tady ve Vyškově netestovala. A vím, že do hospůdky, která je na Rejvízu naproti naší chatě, tam může pes taky určitě. Oni by taky byli sami proti sobě, kdyby tam nepouštěli i psi. Protože každý druhý tam jde na výlet se psem, že jo.
Dneska se chystám vydat na průzkum cen do kauflandské masny, protože jsem tam včera koupila 1kg hovězího vemene za 9 Kč!!! Ve Vetamixu ho mají za 14,90 Kč/kg. Tak nejspíš některé druhy masa budu brat spíš odtam než z Vetamixu. Jo a konečně jsem si objednala nový mražák. Je to takový opožděný dárek k mým narozkám od táty Ten mražák, co mi dal přítel je sice super, co se týče velikosti, ale má hroznou spotřebu energie. Takže půjde pryč.

worick
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2011 12:03
- Nahlásit

MartinaBarney
Já v kauflandské masně nakupovala ten minulý týden a tohle tam neměli (možná jak kdy a jak kde) ale já se tam zase tak často nedostanu. Ale nakoupili jsme tam celem dost - levný kuřecí ořez, nějaké vnitřnosti a kosti

Evey
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2011 13:28
- Nahlásit

worick
Jak jsem koukala...samé vesničky či jen usedlosti...to by nebohý turista se psy (rozuměj my) bídně zhynul hladem a žízní Jsme tu chudí, ale máme dobré srdce, nebohého turistu se psy bychom nakrmili a napojili.

MartinaBarney
A jsi spokojená s masem z Vetamixu? Zajímal by mě původ toho masa, na stránkách jen mlží.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2011 16:50
- Nahlásit

worick
levný kuřecí ořez, nějaké vnitřnosti a kosti
Kuřecí ořezy tam beru taky často. Ale musím hned první den, kdy to dovezou, protože jinak mi to ostatní lidi vykoupí. A kosti tam beru sem tam taky. Ale teda zajímalo by mě, kdo tam kupuje ty býčí žlázy. Mají je tam každý týden. Fuj! Měli jste to někdo?! Kamoška si to chválila hrozně. Ale já bych to nesnědla. Možná za za 5 000

Evey
A jsi spokojená s masem z Vetamixu?
Nooo, kuřecí křídla jsem tam vzala jednou a naposled. Smrad jak nikdy. A drůbeží mleté tam taky neberu. To byla taky síla. Ale jinak ostatní maso v pohodě. Aspon mi to tak připadne. Původ toho masa...taky by mě to zajímalo. Ale pořád to tam mají levné, takže pokud chci krmit masem, tak musím kupovat od Vetamixu. Nebo od Falca - odtud jsem zatím nic nebrala. A obchod Masopropsy.cz - tam jsou ty ceny taky vysoký na mě.

Tak jsem vyrazila po delší době na pořádnou procházku. Dneska jsem totiž celý den doma a konečně byl čas. Vyrazili jsme směrem ke cvičáku. Procházeli jsme kolem a v jednom z těch kotců se rozeštěkal pes a už jsem slyšela Apače - jeho pána. Pro vysvětlení: Apač je tak 60 letý chlap, ožrala, kynolog. Na cvičáku má ustájeného psa. Nosí maskáče, jezdí pořád na kole. Nemá žádný kamarády - prý ho všichni podrazili. No, a bohužel, když ho potkáme, tak prvně hned pozdraví Barneyho a pak se se mnou dá řeči.
Tentokrát stačil jen přes plot pozdravit Barneyho (Barney si ho totiž pamatuje, nevím čím to je, ale bohužel si toho chlapa pamatuje ). Skákal totiž kolem plotu, celej radostnej, uši nastražený. Já jsem ale pokračovala v cestě a Barney šel naštěstí za mnou. V duchu jsem si říkala:,,Ještěže...´´. Pokračujeme v procházce, vyjdeme na hlavní ulici a dáme se směrem dolů k hospodě. Co nevidím!!! Chlap v maskáčích na kole! Říkala jsem si: ,,Jo, super, ten jenom projede.´´ Omyl! Apač se zastavil u chodníku a čekal na mě nebo spíš na Barneyho. Tak jsem se ho teda aspon zeptala, kde má psa. A bavili jsme se o tom, že Barney je hodně temperamentní a tak. A Barney se začal nudit už nejspíš, tak začal napřed trochu kousat vodítko. To hned jako Apač - zkušený kynolog musel zakročit, protože já jsem Barneymu řekla ,,nesmíš´´ a nesmíš se neříká. říká se přece ,,fuj´´. Situace č. 2: procházel kolem nás borec a Barney na něj trochu vyskočil (nevím proč, on to normálně nedělá na cizí). A já jsem opět řekla ,,nesmíš´´, načež jsem byla znovu opravena, že se říká ,,fuj´´. To už ovšem Apač držel vodítko a snažil se umravňovat mýho psa. A na závěr mi ještě nezapomněl ukázat jak se drží správně vodítko, tedy provlečené mezi palcem, ukazovákem a prostředníkem. Já jsem pak řekla, že už jdu. On šel na ruma. A byl klid konečně.
Fakt jsem byla naštvaná na sebe, že jsem tak blbá a vůbec se vybavuju s takovým člověkem. Že mu vůbec dovolím mi vzít vodítko z ruky. Snad by se měl zeptat napřed! Příště musím být lepší. Maximálně pozdravím, řeknu, že spěchám a zdar. Fakt jsem měla zkaženou procházku.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2011 17:33
- Nahlásit

MartinaBarney
To je přesně ono.Člověk se snaží být slušný do posledního okamžiku i když ví,že dělá tomu druhýmu blba.Jo slušnost v dnešní době je asi přežitek.

worick
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2011 19:58
- Nahlásit

Tá ta
MartinaBarney
To je přesně ono.Člověk se snaží být slušný do posledního okamžiku i když ví,že dělá tomu druhýmu blba.Jo slušnost v dnešní době je asi přežitek. - Tá ta to napsal přesně.....mám tyhle problémy stejně jako vy. Snažím se být slušná i na evidentního blba, protože za a) za to nemůže a za b) v dnešní době je to jistější, jinak taky můžem skončit s kudlou v zádech
Brácha je to samé, kamarádí a je hodný na každého a za poslední týden se mu stalo: přijde jeho spolužák, notorický alkoholik zvonit na mamku, že mu brácha dluží 100tisíc a tak ať mu mamka dá alespoň stovku na pivo. Mamka na to:,,to je nějaká blbost, proč by si od tebe půjčoval nějaké peníze?" A stejně není doma..." A on:,,není, protože si támhle u lesa hraje na indiány"!.....evidentně mu z chlastu začalo hrabat
Druhý případ: sobota večer, brácha na tenisovém turnaji ve Zlíně. U mamky zvoní místní ,,nabušený" Ukrajinec a chce bráchu. Není doma.....Tak alespoň mobil na něj. Mamka (kupodivu) duchapřítomně: ten Vám nedám...a zkouší bráchovi volat, co má dělat? Brácha: nic mu nedávej a vůbec se s ním nebav (mamka s ním mluvila z patra oknem) Pozděj z toho vyplynulo, že se Ukrajinec zase serval v hospodě a chtěl, aby mu to brácha u Policie vyžehlil Mamka chuděra, pak strachy, celou noc nespala
Zapoměla jsem informovat: na mamce už jsou vidět změny k lepšímu, pro začátek: neřve, nevzteká se Ještě je občas taková zmatená, ale i tohle už je velký pokrok. Neměla bych to říkat ale: děcka, to si fakt neumíte představit, jaková je to pro všechny úleva. Mamka je něco jako ,,hrabě Monte Christo".....když se mu po x letech povedlo prokopat a zdrhnout. Věřím, že kdyby se tohle povedlo zdokumentovat, opravdu autenticky, byl by to trhák a celý národ by jí na obrazovce držel palce a byl nadšený z happyendu...jako já Pořád se bojím radovat, protože čekám, že se ty roky stresu nějak projeví a dostane nějakou hnusnou nemoc a tu znovu nabytou svobodu si ani neužije

worick
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2011 20:04
- Nahlásit

MartinaBarney
Vetamix - brala jsem jednou a už nebudu: všechno to smrdělo a že jsem vyzkoušela snad všechny varianty mletých směsí co tam měli.... Nevím jak to kusové, to jsem nebrala. Ale prostě nebudu, psi to ani nechtěli, Tom nadával, že je z toho hnusný smrad všude...

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2011 22:28
- Nahlásit

worick
všechno to smrdělo
No, mě pekelně smrděla akorát ta kuřecí křídla a mletý drůbeží. To jsem myslela, že poletím na wc...ale jinak všechno tak nějak ,,smrdělo´´ masem. Ale je fakt, že bych mohla zkusit vzít něco z Ravellu nebo Falca. Třeba budu příjemně překvapena. Dneska jsem krájela to vemeno. Pěkná makačka teda.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2011 22:32
- Nahlásit

Tak už vím, proč jsem nikdy nebrala nic z Ravellu nebo Falca...Ravell má podmínku závozu objednávku 100 kg masa. A Falco objednávku v hodnotě 2 500,-. To je na mě moc peněz naráz. Chudí studentíci to mají těžký no

Evey
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2011 07:31 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

MartinaBarney
Ale teda zajímalo by mě, kdo tam kupuje ty býčí žlázy. Mají je tam každý týden. Fuj! Měli jste to někdo?! Koupila jsem to jen pro psy. Já bych to nepozřela, stejně tak jako žádné jiné vnitřnosti.

worick
A nechceš Toma pověřit péčí o zvěř a odjet s mamkou třeba na nějakou krátkou dovolenou? Aby se dostala i úplně někam jinam. Nebo ji někam třeba vyšlete samotnou.

worick
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2011 08:19 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
Ale teda zajímalo by mě, kdo tam kupuje ty býčí žlázy. Mají je tam každý týden. Fuj! Měli jste to někdo?! Koupila jsem to jen pro psy. Já bych to nepozřela, stejně tak jako žádné jiné vnitřnosti. - stejně, do huby bych to nevzala. A není to tak, že řeknu fuj, hnus na něco, co nevím jak chutná, ale už dokážu celkem dhadovat... Nikdy jsem nechtěla vzít do huby jehněčí (to bylo z principu - nebudu jíst něčí zabité dítě ) Tom doma pečené jehněčí na Velikonoce trochu ochutnal Pak jsme byli v Malaysii a vařil tam nějaký italský šéfkuchař. Na lístku bylo asi 5 jídel z toho tři ryby na které jsem neměla chuť (jedla jsem je právě každý den) tak, že mám zkusit těstoviny z jehněčím. Nechala jsem se přemluvit, že maso jak maso To byl takový hnus smrad, že už při druhém soustu se mi zvednul žaludek, zezelenala jsem a čekala na nějaký dezert, kterým to snad zajím. Tom tvrdil, že to přeci nemůže být tak hrozné, že to mám psychický blok - ochutnal, blééé a... nedojedl. Od té doby ho chutě na jehněčí k mé radosti přešly
Vnitřnosti...mám ráda ledvinky s rýží (jedla jsem je, ale naposledy, asi před 5.rokama ) a kuřecí játra taktéž, ale i jen na cibulce s chlebem. Před 14dny jsem je krájela do balíčků pro psy a představovala si u toho jejich funkci a asi to přehodnotím....myslím, že je víc, jak jednou do roka už neudělám
A nechceš Toma pověřit péčí o zvěř a odjet s mamkou třeba na nějakou krátkou dovolenou? Aby se dostala i úplně někam jinam - v tom má taky trochu průs....ona má totiž taky na krku péči o zvěř a nemá, kdo by ji zastoupil - je na to sama. To bych právě musela já. Alfík, Mandy, Mikin, králíci, slepice Akorát Alfčovi by dala sousedka...A na bráchu spolehnout nemůžeme, ten je málo kdy doma Sama ne, to by nejela...

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2011 11:01
- Nahlásit

worick
To byl takový hnus smrad,
Podobně u mě. Jehněčí jsem měla někdy snad před 8 lety v Chorvatsku. Znova bych si to nedala. Z vnitřností taky jen ta játra s rýží. Ale to hodně málo. Neměla jsem to ani nepamatuju. A pamatuju si, že když jsem byla malá, tak mamka vařila dršťkovou polívku. To pro mě byl ten největší hnus a utrpení. Ne ta polívka samotná, ale ty dršťky. To bylo jako žvýkačka a navíc se mi z toho navalovalo...A mamka mi vždycky řekla, že dokud to nesním, tak nikam nepůjdu. Takový peklo! A vím, že nikdy nebudu svoje děcka nutit do jídla, když uvidím, že jim to fakt nechutná. A ještě jsem si vzpomněla, že mí rodiče měli takovej zvyk si dát po obědě kafe. Na tom není nic divnýho, taky si ho dám. Ale oni vždycky řekli mě, at jim ho uvařím. Mě to dotedka přijde, jakoby snad neměli ruce nebo prostě byli tak líní nebo nevím. Každopádně, nikdy nebudu po svým děcku chtít uvařit kafe. Proč? Mám ruce snad a kafe zvládnu uvařit. Ovšem jestli teda dítě budu jednou mít...vím, že do mých 30 to nehrozí

worick
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2011 13:12
- Nahlásit

MartinaBarney
Naši nás nikdy do jídla nenutili, dělala to babča, která nás měla většinou na krku, ale já byla drsoň, na mne mohla tlačit jak chtěla, vyhrožovat, zlepancovat...já to nejedla a hotovo mamka vždycky říkala, že u kmínové polívky jí bába dala takovou, že jí tekla z nosu krev a řvala na ní, ať to jí. Chuťovka, že jo?! (naše babča byla anděl ) takže, proto by nás mamka nikdy do jídla nenutila. No, kafe....jak se to veme....My jsme jako děcka, vlastně neměli skoro žádné povinnosti (jako třeba vařit to kafe, vynášet smetí, mýt pravidelně nádobí) právě po svých zkušenostech mamča razila heslo,,nekazit nám dětství, jelikož povinností si v dospělosti ještě užijeme dost" Jenomže nám na druhou stranu otročila. Teď to vím. Nevím, co je lepší

Drakopes
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2011 18:35
- Nahlásit

MartinaBarney

po kmitání kolem přípravy celého oběda se spoustou ptákovin budeš jedině ráda, když si sedneš a to kafe ti nekdo udělá ... (podotýkám, že kafe nepiju vůbec, ani po obědě )

worick
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2011 19:52
- Nahlásit

Drakopes
Kessie
jak to s váma holky vypadá - klapne nakonec to setkání úč? Jsem zvědavá a čekám na hlášení. Vy dvě, budete určitě mít o čem pokecat

Drakopes
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2011 20:14
- Nahlásit

worick

vyměnily jsme si mejlíky, poslala jsem svůj telefon ... takže uvidíme )

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2011 20:38
- Nahlásit

Drakopes
po kmitání kolem přípravy celého oběda se spoustou ptákovin budeš jedině ráda, když si sedneš a to kafe ti nekdo udělá
Takhle jsem se nad tím ještě nezamýšlela. Ale musím souhlasit.

Kessie
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2011 21:20
- Nahlásit

worick, Drakopes - právě jsem poslala dalšího mailíka a svoje telefonní číslo a u mě zatím dobrý... to by se muselo stát něco opravdu nečekanýho a nechtěnýho, abych tam nebyla... v mailíku jsem psala, že můžeme zajít na kafe - a teď jsem se dočetla, že Drakopesová kafe nepije... - tak to měním na čaj! Píšu pozdě, opět, ale dneska byly třídní schůzky a tak jsme přijeli z Brna pozdě a ještě jsme byli s Kesskou na prochajdě...

worick
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2011 23:12
- Nahlásit

Kessie
v mailíku jsem psala, že můžeme zajít na kafe - a teď jsem se dočetla, že Drakopesová kafe nepije... - tak to měním na čaj! - tak to ještě změň na pivo Né kecám, v pracovní době pivo nemůžete
Jen pro zajímavost:,,kde v Brně máte scuka?"

My dneska vyjedeme k řezníkovi (klukům na žebra) a já se už podruhé snažím dovolat mamce, ať se nachystá, že ji vyzvednem s Mandy na prochajd. Nebere a nebere mobil...klasika Ujedeme 200m směrem do vedlejší vsi, u cesty stojí chlap s kolem (poznávám souseda, co má chatku nad ohradama) a u něj hozené ve škarpě druhé kolo. Říkám:,,tohle vypadá jak kolo mamky.....to je kolo mamky!" A když jsme už 20m od, vidím mamku, jak vylézá břeh od potoka a trhá si větvičky šípků, jako výzdobu do truhlíků na balkoně Nahlásila jsem jí, ať čeká, že tam za půl hoďky přijedem pro ni (domů teda) a pak jsme ji s Mandy vyzvednuli. Mandy jela autem poprvé, bylo lepší, že ne sama, že měla vzadu ty kluky, i tak chuděrka trošku pokňukávala a v cíli cesty (pro Kessie - u mlýna ) nechtěla po rampě ven z auta jako kluci, celá se klepla a i když jsem ji sesadila dolů, rozplácla se na zem a klepala se....vypadala chudinka, jako by si myslela, že jsme ji zavezli někam vyhodit Přitom ona za sebou tuhle zkušenost nemá, nevím proč (ti kluci ji tehdy přivezli na kole) Ale jak pak uviděla, že už tam pobíhají Berča s Woričkem, rychle se vzpamatovala a bylo to dobré Tak jsme se s mamkou prošli domů, pokecaly. Akorát byla velká mlha a už šero, tak se nedalo koukat z kopce dolů, na vesnice a mamča byla totálně zmatená a vůbec nevěděla kde jsme a kudy jdeme A konečně se kouknula na domy, které tam vzadu (za druhou sestřenkou) ,,vyrostly" za dobu, co se mamka nikam nedostala a věděla o nich jen z doslechu....Byla jak v ,,Jiříkově vidění"....No, přesně jak jsem říkala...jak puštěná po mnoha letech z basy

Drakopes
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2011 05:13 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

worick
:,,kde v Brně máte scuka?"

ty jsi ale zvědavá, já ti pošlu zprávu, hned jak se sejdeme
Děti soutěží ma gymplu v Jarošce, takže tam se i sejdeme ...

P.S. vidíte ten čas?? A to už mám i po venčení. Zírám, jak jsou ti učitelé obětaví, a to ještě v pátek, kdy každý prchá na chalupu, my se vrátíme někdy po šesté ....

<< 1 ... 405 . 406 . 407 . 408 . 409 . 410 . 411 . 412 . 413 . 414 . 415 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání