Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 396 . 397 . 398 . 399 . 400 . 401 . 402 . 403 . 404 . 405 . 406 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 07:29
- Nahlásit

Strejda
Evey
Dnes jsem už vytáhla zimní bundu. Odpoledne skočím na půdu pro zimní boty. Není na co čekat, lepší už to nebude.... - brrr, hnusná zima, včera jsem fakt vymrzla děsně a to je mi až divné, protože byly jen -4st a já na sobě neměla sice zimní bundu, jen lehkou, ale pod ní snad 5 vrstev oblečení Nějak se můj organismus nemíní přizpůsobit Odpoledne přišla mamka s Alfíkem a Mandy Jenom, aby si Mandy zvykala, s ní šla poprvé na prochajdu mimo zahradu Na vodítko zvyklá není, tak když jí ho dala, jančila jak pominutá - šli tedy potokem na volno. Mamka říkala, že jen se modlila, ať nepotkají nějakého psa, jelikož Mandy je potvora a děsně na ně vyjíždí, Alfík invalida....že neví, jak by je oba zpacifikovala Jen pak obešli zahradu a zase zpátky. Mamka se hrozně divila, že jí do rána totálně zmrznuly ve skleníku papriky
Musím zjistit kdy bude hon u nás, abych se vyvarovala podobným zážitkům
Oznámení o honu by mělo být na úřední desce městského/místního úřadu
- problém byl v tom, že to kolem nejsou vesnice, ale osady s pár barákama. Asi tuším pod kterou vesnici by mělo spadat území, kam jsme původně měli namířeno. Tím, že jsme se ocitnuli úplně za jinýma vesnicema, by mi stejně nepomohlo, i kdybych si tu původní desku přečetla
Tam se normální člověk podívá tak dvakrát za život - přesně
Proto by bylo snad v dnešní době mnohem lepší a efektivnější, kdyby měli všichni povinnost to hlásit na nějaké své myslivecké stránky....alespoň já se to tam snažila před tím najít, neb jsem tuhle komplikaci tušila
Už je nejvyšší čas, abys napsala Ježíškovi, že nutně potřebuješ outdoorovou navigaci - to jsem nebyla já, tentokrát byl plánovač a navigátor Tom - já do něj v polovině hučela, že jedeme určitě špatně....
Jelikož jsem s tím ještě neměla možnost pracovat, fakt tomu nerozumím nevím, co to ve skutečnosti všechno zvládne najít. Třeba: tam jak chodíme, je nově v cestě obora, které hranice není vyznačená na mapě a přes kterou je zamezený vstup dva měsíce v roce. Asi mi nepomůže navigace k tomu, abych zjistila, jak daleko musím jít, abych ji obešla....když v mapách ani není?? Slováci taky nemají určité části nafocené v malém rozlišení a já potřebuju vidět, jestli je trasa lesem, nebo jen po loukách - když trasu plánuju
V sobotu jsme vpadli myslivcům do zad. Příměří nepříměří, neradi nás viděli. Ale žijeme. - aha, další ,,šťastlivec"

Noemi
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 08:04
- Nahlásit

Noemi
fakt jsem Tě o víkendu nemínila trumfnout

No u nás bylo taky veselo... V pátek mě dost nasr... kolega v práci, tak jsem z toho byla dost vynervovaná celý výkend (bohužel nejsem úplně splachovací člověk ) a Máti se mě pokusila rozptýlit tím, že se nás snažila zabít .
Byli jsme v Záboří nad Labem na fotbale a do péče jsme měli svěřená ještě kromě bráchy i dvojčata také od nás ze vsi. Máme auto pro čtyři, takže jeden z dvojčat jel s někým napřed a protože jsme se stavovali ještě na nákupu v Hoře, tak měl za úkol v Ratajích počkat na benzínce.
Nejdřív jsme v Janovicích měli neočekávané zpoždění kvůli slepici, jedeme si to po hlavní a vidíme slepici na chodníku, slapice si v klidu vykročila do vozovky a zůstala nám stát před autem. Než jsem vylezla z auta, abych ji zahnala, tak si samozřejmě vlezla pod auto . Tak jsem pomalu odjeli (slepice to přežila), ale hned auto za náma mělo úplně stejný problém .
No a frčíme si to dál a asi za 3 km cesta křižuje v pravém úhlu trať. Normálně kecáme, děti měli v zádu nahlas nějakou hru na mobilu a já jsem jen mrkla do prava "Mami, vlak!" . Máma se samozřejmě lekla a zazmatkovala, takže to chvíli vypadalo, že jí to na přejezdu chcípne a máme to spočítané, nakonec jsme profrčeli přejezd a vlak div, že nám neurazil zadní nárazník (a to opravdu nemyslím nadneseně). Strojvedoucí byl evidentně stejně překvapený jako mi, protože začal houkat, až když nás viděl (tedy v momentě, kdy už jsme trčeli na přejezdu), přitom tohle je oblast, kde vždy houkají, jak blázni. Normálně ten vlak vůbec nebyl vidět, byla to regionova (taková ta nová souprava motoráku - zeleno-žlutá), absolutně zapadl do prostředí (smíšený les).

Jo a v neděli jsem si epes rádes kuchla ruku, byli jsme na prochajdě a já jsem si popošla až na travnatý lem cesty, aby Bédin mohl až k řece. Ujelo mi to a spadla jsem na cestu. Bylo tam rozsypané nějaké sklo.... Ani jsem si nevšimla, že jsem si něco uděla, až pak jsem Bédino chtěla dát mlsku a koukla jsem na ruku a myslela jsem, že mě vomejou. Krve jak z vola, ale alespoň jsem byla oproštěna od ošetřování stromkuz proti okusu.
Ale na daňky to fakt nemá

Strejda
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 08:36
- Nahlásit

worick
Noemi
Myslím, že to tady přestanu číst. Kdyby to bylo infekční, tak abych ještě něco nechytnul. Tolik dobrodružství bych snad ani nechtěl.

worick
Jelikož jsem s tím ještě neměla možnost pracovat, fakt tomu nerozumím nevím, co to ve skutečnosti všechno zvládne najít.
Turistickou trasu v navigaci nenaplánuješ, na to je lepší SW v počítači. Pak si trasu nahraješ do navigace. Už jsem Ti nabízel navigaci na vyzkoušení. Nabídka trvá.

Evey
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 09:02 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

Noemi
ak jsem pomalu odjeli (slepice to přežila), ale hned auto za náma mělo úplně stejný problém Zřejmě nějaká cvičená slepice kontrolorka - zimní gumy, hloubka dezénu ...
Máma se samozřejmě lekla a zazmatkovala, takže to chvíli vypadalo, že jí to na přejezdu chcípne a máme to spočítané, nakonec jsme profrčeli přejezd a vlak div, že nám neurazil zadní nárazník (a to opravdu nemyslím nadneseně). Všichni svatí stáli při Vás. Brr. Mamce se klepou kolena ještě teď, ne?

Noemi
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 09:25
- Nahlásit

Zřejmě nějaká cvičená slepice kontrolorka - zimní gumy, hloubka dezénu ...
No já si spíš říkám, že vlízt do toho auta o 2 sekundy později, tak jsem mrtví...

Jo a jak jsme vezli to dvojča z fotbalu a ten druhý měl čekat na benzínce pěkně v teple, ale čekal před benzínkou. Takže jedno dvojče bylo modré (zmrzlé) a druhé zelené, protože ho málem zabil vlak. Myslím, že dotyčná matka už nám je nepučí

worick
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 10:12
- Nahlásit

Strejda
Myslím, že to tady přestanu číst. Kdyby to bylo infekční, tak abych ještě něco nechytnul. Tolik dobrodružství bych snad ani nechtěl. - máš pravdu vypadá to, že jsem bacilonosič a šíří se to
Noemi
Teda řekla bych, že vjet pod vlak se s pošlapáním daňkama nedá srovnat! Řekni mámě, že jste vyhrály a obětovat se opravdu už nemusí! Doprčic....fakt bych o vás nerada četla v černé kronice
Takže jedno dvojče bylo modré (zmrzlé) a druhé zelené, protože ho málem zabil vlak. Myslím, že dotyčná matka už nám je nepučí - no.....to se věru nedivím...ta je taky zelená ještě dnes Jitka s náma taky už asi nepůjde.....
Tvoji rozřízlou ruku, jsme už úplně přešli.....pokud tam ve škarpě nezůstaneš vykrvácená ležet...vlak těžko co překoná
A to psali, že 11.11. je kritický den Nebyl. Kritický byl tuším celý tento víkend

Tá ta
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 12:20 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit

Teda koukám jak blázen.To jsou horory.Já měl naplánovanou práci na zahradě,uklidit muškáty apod.a ta hnusná zima s mlhou mě ale doslova zamkla v baráku.Měl jsem i nechuť si dojít do garáže pro pivo.
Odpoledne nás ale Baru přesvědčila.Chodila na nás tak dlouho házet voči,až jsme šli trochu vymrznout.Nebylo ale vidět víc jak 10m a -3 stupně.Protijdoucí lidi jsme dřív slyšeli než viděli.

Noemi
Jak píše worick,jseš jasnej vítěz.Něco dobrého si ale zasloužíš.Udělej si třeba slepičí polévku.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 16:42
- Nahlásit

Teda, je ten venkov nebzpečný ...

já byla v pátek na svatomartinském víně a huse. O jeden blok pod námi, přecházela jsem jen jednu jednosměrku. Psi byli doma.
V sobotu jsme hráli Zatre (mistrovství republiky), psi byli doma a večer v Neklidu ještě partičku Dixitu (psi leželi pod stolem).

Zima ale dorazila i k nám, mlha, že by ráno člověk nenašel park, mám zimní bundu (nevýhoda, že tu mám jen jednu a nezvládám ji prát aspoň dvakrát do týdne, jak rychle mi psi stačí oslintat kapsu).

Budu příští pátek v Brně, já vím, blbá doba, pátek dopoledne budu mít cca 2,5 hodiny prostoj. Nebude tam někdo na pokec?

Michall
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 18:16
- Nahlásit

worick
Vy na sebe ty zážitky jen přitahujete...

Dnes jsme měli poprvé bílo. Taková ta zmrzlá mlha. Kdo by měl zájem tak foto: http://mikell.rajce.idnes.cz/listopad_2011

Kessie
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 19:01 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit

Drakopes - příští pátek = na Kateřinu? a o které dvě hodiny během dopoledne se jedná?

Kessie
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 19:06 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit

worick, Noemi - teda děvčata... vy máte ale zážitky... nám jednou chcíplo auto taky na přejezdu, ale naštěstí nejel vlak a tak jsme měli dostatek času ho odtlačit... musím ale říct, že nechápu, jak jsem to dokázala...vyvinout takovou sílu...

jinak u nás nic zvláštního, v pátek jsem jela ke své lékařce do Přerova a zůstala u rodičů až do soboty, manžela a Kessičku jsem nechala doma... v neděli jsme byli zase na takové větší procházce, nejen kolem vsi... zkusím přidat video...

Drakopes
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 19:30
- Nahlásit

Kessie
jo, 25., asi od desíti (děti jsou na soutěži, ma kterou mají 150 minut. Doprovod má volno)

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 19:54
- Nahlásit

Michall
Ted koukám na stránky Duo Cacib Brno, která bude v únoru. Už máte podanou příhlášku?! Ten poplatek mě velice těší...ted před Vánocema. Jo, a ještě, ve který den se chystáte, jestli se chystáte?!

Kessie
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 21:40 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit

Drakopes - já se pokusím si svůj harmonogram trochu přeorganizovat... a snad by mi to mohlo vyjít, ale budu to s jistotou vědět až tak v polovině příštího týdne, pak bychom se mohly domluvit v kolik hodin a kde se potkáme bylo by to moc prima

worick
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 23:33
- Nahlásit

Michall
Dnes jsme měli poprvé bílo. Taková ta zmrzlá mlha. Kdo by měl zájem tak foto: - jak: kdo by měl zájem?! Ptám se snad já? Fotky se sem hážou hned, jak se povede nějaká alespoň trochu použitelná Brr, u vás je fakt už zima To zatím, klep, klep, nemáme

Drakopes
Kessie
Budu příští pátek v Brně, já vím, blbá doba, pátek dopoledne budu mít cca 2,5 hodiny prostoj. Nebude tam někdo na pokec?
jo, 25., asi od desíti...
- jé, já bych moc ráda, ale v 10? To je bez šance V 10h by jsme my s vypětím všech sil byli schopní maximálně vyjet z domu A Ty tam jedeš ráno? To jako v kolik vstáváš?
Snad se vám ta ,,srážka" holky povede

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 23:38
- Nahlásit

Brr, u vás je fakt už zima To zatím, klep, klep, nemáme
Ted jsem na ty fotky koukala taky. Vidím, že si zatím nemám na co stěžovat, protože toto u nás taky zatím nemáme.

worick
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2011 23:55 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Dneska Jitka s Darčou mohly, až už zašlo sluníčko, tak jsme se sešli až tu u našeho a vyrazily alespoň do vedlejší vesnice a zpátky. Já s klukama jsem jim šla naproti. Zadní brankou kolem náhonu a po posledním poli (kolem pyrenejky Arin) jsme sešli k cestě čekat. Ve vedlejším humně běhal kavkazák Mazlík - neviděla jsem ho od léta, kdy hárala Molina a odsunuli ho do zadu. Volala jsem na něj, koukal a pak začal pobíhat a hledat, kudy plotem za náma Jen mi blesklo,,nó, ještě si zavař......že Mazel uteče a vletí s klukama do sebe!"
Při cestě domů jsme se zastavili jako vždy podrbat přes plot Molinu a vedle Arin. Blížíme se, koukám - Molča už poskakuje v rohu jako vždy, Worka už je na flexině u ní...a začne vrkat Jenže před tím u babči měl rozvrkané (stavovali jsme se právě za Mandy) tak mně to až tak nepřekvapilo, jen jsem mu řekla, že už je s tím vážně pako, přijdu k plotu, přehnu se přes, začnu drbat Molinu, která sebou mlátí nadšeně o plot a piští a skáče...a vypleštím oči ,,sakra Moli, ty jsi nějaká velká...hlava jak medvěd kurňa, ty jsi Mazlík!!!" Na mou omluvu...není tam moc světla, jen trochu co dopadá vedle od pouliční lampy. No jo, byl to fakt Mazel, nevím jak to, že je vyměnili myslím, že mně viděli (či ze dvorku slyšeli) jak volám na Mazlíka, že jsem ho dlouho neviděla Měla jsem, dá se říct štěstí, že si mně Mazel pamatuje a nestal se zatím agresivním, mohl mně klidně drapnout a vtáhnout do zahrádky (když vemu ten hororovější scénář ) protože jsem se k němu neohroženě vrhla, aniž bych věděla

Evey
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 06:11
- Nahlásit

Drakopes
Ráda, ale budu tam ve čtvrtek.
worick
Asi se Molina jako hlídač neosvědčila, tak nasadili Mazlíka. Určitě tě sledovali z úkrytu...

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 15:54
- Nahlásit

Michall
Tak ted jsem se dozvěděla, že je ještě v lednu v Brně národní (minule byla v Olomouci). Takže my se přihlásíme asi na tu národku a na ten únorovej Duo Cacib se možná zajedem jen podívat. Vím, že jsme se tady někde bavili všichni, že bysme na některé mohli dát sraz...akorát už nevím, jestli to byla ta lednová národní nebo únorová mezinárodní

Michall
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 15:59
- Nahlásit

Děkuji že jsi mi to připomněla. Musím zarezervovat. Tak to je fajn nám bude taky stačit národka... Pokuď by stačila jel bych raději tam původně jsme se bavili o té mezinárodce. Jdu za googlit.
worick
To sice ne, ale kdybych dal tolik fotek přímo pod text.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 16:29
- Nahlásit

Kessie
budu to s jistotou vědět až tak v polovině příštího týdne
já tam budu muset být tak i tak (zrovna jich mám plné zuby, puberťáci zatracení!!), takže se domluvíme koncem týdne

worick
To jako v kolik vstáváš?

NO, počítej, autobus jede v půl sedmé, tedy sraz s dětmi u nás nejpozději ve třičtvrtě na šest, vidím to na půl páté vstávání, abych se ve čtvrt na šest vrátila se psy z venku a ještě něco pojedla, než vyrazím ... normálka

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2011 18:18
- Nahlásit

Michall
Pokuď by stačila jel bych raději tam
Já myslím, že k bonitaci stačí 1 klubovka a 1 národní nebo mezinárodní. Už si přesně nepamatuji bonitační směrnici.

worick
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2011 08:02 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

My jestli se někam vykulíme, tak je prakticky jedno, jestli v lednu či únoru....navíc to budu vědět tak maximálně týden předem, zatím neslibuju...

Včera bylo hezky, ale my byli celý den s mamkou a Tomem po nákupech a vyřizování v blízkém městě. Nakoupila jsem tunu masa pro psy, a pak to celý večer krájela a balíčkovala. Nevytáhli jsme už paty z domu, kluci byli doma s náma...několikrát
Zato dnes, jsme se probudili taky do nízké oblačnosti, nevím kolik z toho tvoří sajrajt z komínů, ale podle toho, co mne ovanulo při pouštění kocoura, to bude půl na půl Jo a večer bylo -8st, brrrr

Dines
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2011 15:34
- Nahlásit

Ahoj, tak tak pročítám - koukám že tak všichni mrznete.
Už mě to neba - teda hlavně ta inverze, smog a mlha... není vidět na 5 metrů, a vůbec je to hnus - sice bydlíme na kopci, ale zjistila jsem, že je moc nízký

Jinak u nás se nic neděje - lesní zvířectvo zatím neútočí, topení topí.... a morčata dělají brajgl

worick
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2011 07:47 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Dines
Jinak u nás se nic neděje - to prostě není možné
Včera jsem si vymyslela plán: půjdu za mamkou, cestou jí zavolám co dělá a jestli byla venku s Mandy a ukecám ji na prochajdu nahoře větrolamem - tak daleko Mandy nikdy nebyla Ale bez Alfči - to by nezvládnul Vzala jsem jí kilo vepřové kotlety pro bráchu k jídlu (měl večer přijet se slečnou) a kosti pro Mandy...všechno mamka předevčírem z nákupů zapoměla v autě První zádrhel: volám cestou a mamka nebere mobil....klasika Napadlo mne, že už šla k bábě poklízet zvířectvo...a tam ji najdu. Přijdu k bábě, všechno pozamykané Zase volám, nic. Volám sousedce, jestli není u ní na kafčo...a je prý na pohřbu ... jé, já na to zapoměla Tak co teď?? Šle jsem vedle zazvonit na strýce, aby mi otevřel vrata u báby. Nebyl doma, naštěstí byla teta a šla mi to otevřít. Igelitku s masem jsem nechala u vchodových dveřích venku, protože u babči byl ještě Mikin a taky strýcova Ema tam občas běhá, tak aby to na dvorku nesežrali a ve vchodu si necháváme věci často. Už zašlo sluníčko, tak jsem mamku zrušila a šli jsme s Mandy sami. Hezky jsme se prošli, přišli za tmy (jak jinak), na dvorku poctivě čekal Mikin (bála jsem se, že poletí tajně za náma ) Slepice ještě nezavřené...očividně tam mamka zatím nebyla Říkala jsem si, že chuděrka asi pěkně vymrzla na pohřbu, tak se doma hřeje. Nechala jsem tam kluky a vyšla zase vratama ven kouknout...a u mamky pořád tma Sakryš...kde je ta baba? Kouknu do vchodu - igelitka s masem tam není. Hmmm. Že by zrovna teď přišla, všimla si tašky a šla se převléct na to poklízení?? Ale nic, nerozsvítilo se...doma asi pořád není...tak kurňa, kdo vzal tu igelitku?!! Udělám pár kroků, že přeci jen k mamce zajdu, jestli jí třeba nebylo blbě a nelehla si...koukám co je to bílé u strýca na trávníku? A to rozervaná igelitka na cimpr campr!! Letím k ní, kosti pro Mandy tam jsou. Jdu potmě, po směru bílých canců....a vidím: ten hajzlík Rony (co se serval kdysi s Workou) leží v parčíku a něco má...s velkou pravděpodobností mamčinu kotletu Ve tmě jsem rozpoznala, že jeho panička stojí a plká před barákem se sousedem a proto ten hajzlík běhá po okolí. Musela mne i slyšet, jak nadávám... Ale ani nehlesla Mamka doma nebyla, vzala jsem na půl hoďky Alfču taky k bábě, poseděli jsme v kuchyni, zase jsem ho odnesla, sbalila kluky a šla domů. Cestou, už jsem byla tady u Moliny, mamka volá, co jsem chtěla a že ji z pohřbu ukecala kamarádka, ať jde na návštěvu k nim. A kdeže má tu kotletu?? Sežral ji Rony.... Ale prosim tě, vzala jsi mi tu kotletu? Tak, jak ti říkám, tak to je: sežral ji Rony!......Ják sežral, proč sežral..Rony?! No, dostala jsem vynadáno, že jsem blbá....no

Drakopes
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2011 08:48
- Nahlásit

worick
připadá mi ten váš život hrozně složitej

Včera mi kludi večer utekli za háravkou. Tady snad hárají feny celoročně a nepřetržitě ... Níloušek to vzdal ještě na dohled, o Alfrédovi jsem nějakou dobu vůbec nevěděla, všude zaparkovaná auta, takže na druhý chodník nevidět ... Nadávala jsem jak špaček, že zas nějaká blbka leze do parku ..
A dnes ráno zase, zas jiná ženská. Vyala si fenečku z útulku a ta jí za odměnu hned začala hárat. Před tím měla psa, tak by to mohla vědět. Ne, ona si to štráduje přímo na plácek. A psa do náruče, točí se do kola, aby to ještě více rozvířila. Odvlekla jsem kluky, chvíli postála na rohu, abych jí dala šanci odejít a přešla jsem, že půjdeme domů. Jenže jsem podcenila inteligenci Alfréda a přecenila inteligencí její. Ona přešla a šla po druhém chodníku zase směrem k nám. A Alfréd si jí všiml dřív a metelil. A ona, když už byl kousek od nich, honem přes silnici. To už jsem myslela, že mě fakt migne. Čím ta baba přemýšlí? Ještě že je svátek a minimální provoz. Točila se do kolečka, aby si Alfí nemohl ani čuchnout, tak ten na zadní a opřel se o ní. Vím, je to velké hovado, ale byla to naprosto zbytečná situace.
Zacvakla jsem je oba na vodítko a šli jsme nahoru druhou ulící domů. A ona po výměně názorů (prej že teď vůbec nechodí do parku) pokračovala kolem plotu směrem k parku. Cestou fenečka několikrát přidřepla, takže naši kluci v poledne zase budou chodník luxovat. Celou tu dobu to sledovala paní s bíglem Sonym (napůl uškrcený na vodítku, že by si taky aspoň čuchl) a ta dlouze vysvětlovala našim klukům, že by se s takovou ošklivkou přece nezahazovali

Drakopes
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2011 08:10
- Nahlásit

co je?
zas jsem toho tolik neřekla, abyste se všichni dlouze odmlčeli ....

worick
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2011 08:43
- Nahlásit

Drakopes
zas jsem toho tolik neřekla, abyste se všichni dlouze odmlčeli .... -
Já vím, že jsi zrovna nemyslela mně ale já jsem se náhodou pěkně nasmála....a pak, že my to máme složité Při koncentraci psů ve městě, to vy musíte mít vzrůšo každý den A s těma háravkama máš pravdu...a tím, že se chodíte všichni z okolí venčit do jednoho parku, to právě musí být děs, který si ani já nedokážu představit
My včera nevytáhli s domu rypáky, čistila jsem boudy a dovezla jim novou slámu, tak jsou teďka koukám...obalení jak sněhuláci Budu toho mít zase plný barák

Drakopes
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2011 09:19
- Nahlásit

worick
...a tím, že se chodíte všichni z okolí venčit do jednoho parku, to právě musí být děs, který si ani já nedokážu představit

v parku, který na vaše poměry je mrňavý, běhají psi na volno, po Vršovicích chodí víc než polovina psů taky na volno. O našich ani nemluvě, ti jdou na vodítko velmi výjimečně. Ale pokud se dodržují pravidla, nepsaná, ale daná, tak je to v pohodě. Do parku nechodí háravky a rváči. Agresivní pes má náhubek. A to stačí. Pak může při prvním večerním venčení před sedmou, kdy chodíme i my, být v parku klidně 10-15 psů a páníčkové postávají na kopečku nebo u pomníku a psi blbákují kolem, lítají naproti příchozím, honí se za míčkem ... o hodinu později se sejde jiná skupina a klídek. Nepamatuji krvavou rvačku, konflikty typy Moje hračka (klacíkm mlsek), táhni pryč a zuby, se vyskytují velmi výjimečně.

worick
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2011 10:11 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

zuby se vyskytujou jen vyjímečně... - no, to my by jsme tam asi nemohli vůbec, protože jakmile se někdo podívá na Béju, Woriček začne sjednávat ,,zubením" pořádek a nemusel by to každý pes akceptovat což úplně chápu. Koupila jsem si ,,Pes přítel člověka" (tuším) a píše tam nějaký musher, co má grónské psy právě to, že tihle psi používají k domluvě hlavně různé stupně vrčení a třeba husky už to vůbec nechápou a jdou s nima hned do rvačky. Stejné je to asi i u samojeda, vypadá to. Škoda, že nejsem ve spojení s žádným majitelem samojeda, abych se na tuhle zkušenost zeptala
A kde je zbytek, by mne taky zajímalo I takové opory týmu jako Evey nic Strejda jen na výzvy a zbytek.....děcka, tož co je s váma?!

<< 1 ... 396 . 397 . 398 . 399 . 400 . 401 . 402 . 403 . 404 . 405 . 406 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání