| Autor |
Zpráva |
Noemi
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2011 18:01
- Nahlásit
Téda... Vy jste toho zase napsali
Já jsem byla prakticky celý minulý týden služebně na strojírenském veletrhu v Brně a v soboru jsme byli v Lysé na Zemědelci na Středočeských dožínkách (= zaplaťe si vstupné a nechte se dobrovolně ušlapat... ), tak jsem se k netu dostala tak nějak až teď...
Svatbu ani nezmnujte, v sobotu jsme kupovali v Lysé mák (mají tam vždy jak bílý, tak ten oříškový) a pán tak vtipně prohlásil, že je to určitě na svatební koláče, takže chlap zase měl důvod o tomhle tématu začít... Npo u nás by to bylo pěkně trapné, protože chlap má jen mámu a ségru a já asi milion příbuzných.
Sousedi mají jako náhradu za Bleska II. Dvouměsíčního pižďuchu, jsou mu prý dva měsíce, vypadá jako vlčák, ale tipla bych, že minimálně děda byl rotvík , minimálně 35 kilo... Už teď neohroženě hlídá, ale je chytrý tak uvidíme, ale myslím, že z něj zase vychovají stejné tele jako z toho minulého. Nevím, nakolik se do toho mám montovat, tak zatím jen chodíme okolo a krmíme ho pamlsky...
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2011 18:16
- Nahlásit
Včera se nám "povedla" super věc... šli jsme na klasickou ranní prochajdu (7:00) a průchod kolem jediného dalšího BSP (to je ten mega agresor, co ho máma fena odvrhla a věděla moc dobře proč....) se změnil v docela slušné drama. Procházíme kolem, Denýsek samozřejmě štěkal jak pošuk. Médin ho obvykle nechává na pokoji a skáče a štěká na mě, nikoliv na plot (evidentně na nás Denýsek neštěká nic přívětivého...). Medvěd byl evidentně v dobrém rozmaru, tak šel v klídku k plotu (pod plotem je cca 1,2 metru dolů taras, takže Denýskovi je vidět pouze hlava), mával ocasem ve stylu "budeme kamarádi". Tahle taktika se ale evidentně minula účinkem, tak taky začal povrkávat a hupsnul si na plot.Plot je ovšem zřejmě stavěn na nápor pouze ve směru zevnitř-ven a náraz z této strany nečekal a povolil... Spodní strana se i s Medvědem se tak dost nebezpečně nahla ned Denýska (byla tam fuka minimálně na 40 cm...), Bédi to naštěstí ustál a do zahrady vzniklou dírou nepropadl. Panička na to samozřejmě čučela, ale že by ho stáhla vodítkem zpět jí jaksi tak rychle nenapadlo . Kdyby mu do zahrady takhle shora shučel, to by byl slušný masakr
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 00:39
- Nahlásit
Noemi
a v soboru jsme byli v Lysé na Zemědelci na Středočeských dožínkách (= zaplaťe si vstupné a nechte se dobrovolně ušlapat... - to je na takovýhle akcích vždycky
Svatbu ani nezminujte...u nás by to bylo pěkně trapné, protože chlap má jen mámu a ségru a já asi milion příbuzných - no, s tím nic nenaděláš, za to nemůžeš...Tvůj chlap vypadá inteligentně, tak si to asi umí spočítat a je s tím srozuměný ne?!
[i]Sousedi mají jako náhradu za Bleska II. Dvouměsíčního pižďuchu....Nevím, nakolik se do toho mám montovat, tak zatím jen chodíme okolo a krmíme ho pamlsky... - dělám to s pejsama stejně, se všema se snažím kamarádit, mluvit na ně hezky, cpu jim kokinka (pejsa-kluci-pejsa-kluci.... ) a tvrdím jim, že všichni pejsci jsou kámoši Pokud je některý přesto agresor, tak jim v klidu říkám, že je holt ,,nějaký nazlobený - tak ho necháme být a jdeme dál"
Kdyby mu do zahrady takhle shora shučel, to by byl slušný masakr - čéče, tohle jsem si myslela taky a nic Kluci taky na sebe řvou s jedním pejsou kolem plotu (lítají sem a tam a řvou jak pominutí, všichni tři) a jednoho dne to provozovali a najednou šup, branka nebyla dovřená, povolila a naši kluci u nich Sami se toho leknuli, i s pejsou ,,zkameněli" - chvíli na sebe dělali frajery - a za pár sekund už spolu svorně očichávali okolí
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 00:53
- Nahlásit
Odpoledne jdu rozházet po zahradě podzimní hnojivo, tak se tam s Tomem motáme a koukám na té loučce před kurtem, co si vysazuju ,,lesíček" - chybí jeden modřín kupovaný.... Popojdu blíž, jestli mne nešálí zrak ...neee, nešálí hoši kopali myš a on jim tam vadil A ne, že ho jen vykopali, ale překousnuli ho na polovinu Já nevím kdy, asi jsem si toho ráno při obchůzce nevšimnula - Worka se tam motal a asi mi ukazoval, že tam kopali, ale ta spoušť byla zřejmě zrovna za ním, tak jsem to přehlédnula Zastříhnula jsem to rozkousané, zavoskovala pahýl a zkusila ho vysadit (kořeny byly v pořádku)...no a uvidím, jestli na jaře obraší nebo je definitivně po něm
Pak nám Worka ještě šel do křoví ukázat ježečka - že tam teda něco je šla jsem mrknout, rozhrnu křoví a ....roztrhaný pták nějaký fuj, jsem se leknula, ale to mohla udělat kočka...ovšem vedle se krčil ježek tak nechápu - byla to náhoda nebo je i mrchožrout?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 06:19
- Nahlásit
Noemi
Já jsem byla prakticky celý minulý týden služebně na strojírenském veletrhu v Brně
Tak to jsi dobrá, že už píšeš. Veletrhy jsou pro vystavovatele hrozně únavné.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 10:03
- Nahlásit
Někdo tady chtěl fotky plešomorčtátek?
Tak tady je máte
Cross Fell Leontine
Doyle's Delight Leontine
Oba na prodej
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 18:09
- Nahlásit
http://hobby.idnes.cz/mestsky-pes-se-ma-v-praze-mu ze-do-kina-kavarny-pekarny-i-zoo-p41-/hobby-mazlic ci.aspx?c=A111010_153227_hobby-mazlicci_mce
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 18:45
- Nahlásit
Dines
A není jim už zima? (hlavně večer u televize)
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 19:00
- Nahlásit
Tá ta
A není jim už zima? (hlavně večer u televize)
Večer u televize sedíme u krbu, takže ne
A jinak taky ne - už přitápíme ... ale jen krbem - musí se otužovat - na 23'C jim fakt vytápět nebudeme
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 22:32 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Dines
musí se otužovat - na 23'C jim fakt vytápět nebudeme - sadistko u tetičky Radečky by se měli líp - my topíme na 27! Vždyť jsou nahatí určitě mají problém s termoregulací, alespoň jim natáhni podkolenku
Drakopes
http://.... - hned jak to na mne ráno z NETu juklo, jsem to ukazovala Tomovi s tím, že já už dávno říkala, že klucííí pražští se mají mnohem líp jak ti naši (teda Woriček by to asi neocenil, když tam nemáte na každém rohu slepice, srnečky a zajíce...) ale Berry ten by byl určo nadšený...ten asi stejně nechápe, proč ho pořád vláčíme po horách
....no, po horách dneska jsme se dost nasmáli, jaková jsme s Tomem trdla....
Včera teta říkala, že holky přinesly Václavky (houby), tak já hned na dneska plánovala tažení do lesa. Tomovi jsem vysvětlovala, kde jsem je našla vloni a že kdyby tam nebyly, tak pojedem jako vždy ještě dál, kolem dokola na druhou stranu těch našich hor - jenom jsme si nějak neuvědomili, že to nejsou žádně ,,hory" ale prakticky pidi les Hledáme to na mapě - to moje místo, pak to staré....a zjistili jsme, že sice objíždíme horu 10kilometrů kolem (a dalších 10 zpátky ) ale pak šlapeme přes les, zase hezky nad naši vesnici - ale opravdu až těsně nad takže kdyby jsme popojeli 3km na opačný konec vesnice a vyšlapali k lesu, tak jsme přímo tam Stačilo se během těch 5.let co tam jezdíme, prostě do té mapy mrknout
Nakonec jsme nejeli - Tom měl tenis, sestřenka nemohla, tak jsem s klukama onu trasu prošla pěšky směrem opačným - tedy u nás tady nahoru do lesa a lesem na konec vesnice....a nic jsem nenašla, žádné houby, ani ň A jelikož je to 5km stoupák jak prase (a teda pak 5 zase dolů) měla jsem nohy až v pr.... vražené Ale bylo příjemné počasí, poměrně teplo (ne jako v sobotu ) 18st
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2011 22:48
- Nahlásit
Napjatě čekám, kdy se objeví Evey s hlášením, jak dopadla na té veterině, ale kdypak my se to dozvíme?! Až ve čtvrtek?? No tě pic ...ale psala, že zítra má volno....
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2011 06:06 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit
worick
ovšem vedle se krčil ježek tak nechápu - byla to náhoda nebo je i mrchožrout? Ježeček taky rád papá masíčko.
u tetičky Radečky by se měli líp - my topíme na 27! Taky se nám občas zadaří, jde nám to špatně regulovat, to už ale otvírám všechna okna.
Napjatě čekám, kdy se objeví Evey s hlášením, jak dopadla na té veterině, ale kdypak my se to dozvíme?! Až ve čtvrtek??
Já se včera vrátila až 21:30.
Bylo to náročné. Po návratu od zákazníka jsem se doma prakticky jen převlíkla a šla na vlak.
Operace začala cca v 17 hod. Domněnka, že se jedná o nádor na slezině se naštěstí nepotvrdila, chvilku jsme se "radovali", vypadalo to na cystu na vaječníku. Ovšem jen do chvíle než se nám podařilo vyprázdnit odsávačkou její obsah (neuvěřitelných asi 3,5 l hnusné hnědé tekutiny). Pak se ukázalo, že je to cysta na ledvině, kterou jsme museli spolu s ledvinou odstranit. Fence tedy zůstala jedna ledvina (i na ní byla malinkatá cysta). Operace byla náročná a dlouhá (3 hod.). Prognóza špatná.
Ale snad holka zabojuje, je mladá (4 roky). Je to pes hlídací firmy, zvyklá venku, odolná. Držím jí palce.
I jsem se divila, že do té operace šli. Svoje zaměstnance platí minim. mzdou, tak mě mile překvapilo že investují tak velkou částku do psa.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2011 16:54
- Nahlásit
my topíme na 27! Taky se nám občas zadaří, jde nám to špatně regulovat, to už ale otvírám všechna okna. - my to taky nemáme na tolik nastavené, ale Tom to dmítá stáhnout, i když je tam i těch 27st Pod 25 v obýváku se dostanem málokdy Teď vám musí být jasné, proč tam kluci nevydrží
neuvěřitelných asi 3,5 l hnusné hnědé tekutiny -
Pak se ukázalo, že je to cysta na ledvině, kterou jsme museli spolu s ledvinou odstranit. Fence tedy zůstala jedna ledvina (i na ní byla malinkatá cysta). Operace byla náročná a dlouhá (3 hod.). Prognóza špatná. - mám laický dotaz....proč je to špatné, když je to jen,,cysta"??
U nás celý den přepršky, skoro v kuse Ještě, že jsem byla na delší prochajdě s klukama včera - dneska to nevypadá
Mám ale špatné svědomí, protože už tři dny odkládám zajet za Alfíkem a pobýt jenom s ním, trochu ho vyvenčit....Ale když pořád prší a je mokro...to je blbé, to by se mi stále válel v tom mokru - jak padá
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2011 19:03 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit
Taťka s mamkou a Barunkou se právě vrátili z Jablonecka z hub.
Viděli jste někdy vyrůstat houbu ze šišky?
(Photo by mobile)
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2011 20:43
- Nahlásit
Michall
Taťka s mamkou a Barunkou se právě vrátili z Jablonecka z hub - závidím
hééézkýýý u nás snad porostou alespoň ty Václavky, takovéhle houby už minimálně třetí rok nic - je tu v létě vždycky hrozné sucho
Snad zítra, nejpozději v sobotu, to ale už zkusíme, uděláme taky výpravu na houby
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2011 22:05
- Nahlásit
Michall
ten terén na fotce, kde je barunka, vypadá jako z černostudničních lesů a krásný úlovky
jinak zdravím všechny
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2011 22:09 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit
Janiii
To seš dobrá!!!!Spadla mi brada.
Šli jsme z Černé studnice na Berany a zpět.
Jak to,že to znáš?????
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2011 23:28
- Nahlásit
Janiii
ten terén na fotce, kde je barunka, vypadá jako z černostudničních lesů -
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2011 12:17
- Nahlásit
Tá ta
vyrůstala jsem a do svých 20-ti žila asi 5km od tamtud takže na houby jsme chodily s maminou většinou tam ale kdyby Michal nenapsal, že je to z Jablonecka, netroufla bych si hádat
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2011 14:18
- Nahlásit
Janiii
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2011 17:16
- Nahlásit
Dneska jel Michall s Barunkou na rentgeny kloubů.Teď psal,že už to má Baru za sebou.Akorát dostala probouzečku.Výsledky ještě nevíme.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2011 19:08
- Nahlásit
Tá ta
tak přeju co nejlepší výsledky k jakému posuzovateli budete snímky posílat?
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2011 20:28
- Nahlásit
Zdravím
Tak jak psal Tá ta tak jsme jeli na klouby. k jakému posuzovateli budete snímky posílat?
My jeli přímo k Deckrovi. Takže i s posouzením.
Výsledek: HD 1/2 a ED 0/0
Zítra se rozepíšu víc teď jsem se vrátil
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2011 06:51
- Nahlásit
Zima se blíží, teploměr hlásí 1 stupeň.
worick
proč je to špatné, když je to jen,,cysta"?? Protože byla už pozměněná i struktura ledviny, proto se musela odebrat. Může to být i důsledek nádoru. Přesnou diagnózu by dal rozbor na VŠ v Brně. Včera jsem byla celý den mimo, tak nevím jaké to má pokračování, jestli majitel souhlasil s odesláním vzorku na rozbor.
Blbé je právě to, že i u té druhé ledviny se už "něco" dělo.
Včera jsme se na zpáteční cestě ze školení stavily s kolegyní v Baumaxu, měli tam 70 % slevu na trávy. No nekup to. Tak mám 4 kousky. Musím promyslet kam je dám.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2011 07:56 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Tak a teďka jsem napsala elaborát z toho - jak se včera ,,nic nedělo" a odstřelila jsem si to do pr.... Grrrr teď to už nebudu psát znova, je moc hodin, snad pozděj
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2011 08:24
- Nahlásit
Evey
Zima se blíží, teploměr hlásí 1 stupeň.
Zimu k vám jde asi od západu. U nás už se škrabal led z aut.
worick
teď to už nebudu psát znova, je moc hodin, snad pozděj
Ale my to chceme vědět. Nemohla bys snad pozděj změnit na určitě?
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2011 08:48
- Nahlásit
Strejda
Zimu k vám jde asi od západu. Tak jsem ráda, že vím kdo ji poslal. Přiznání je polehčující okolnost.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2011 09:38 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit
Setkání se srnou
URL
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2011 09:54
- Nahlásit
Evey
Setkání se srnou
Chtěl jsem to doporučit worick jako metodu odnaučení psa lovit. Pak se mi to zdálo moc drsný.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2011 10:50 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Strejda
Evey
Chtěl jsem to doporučit worick jako metodu odnaučení psa lovit. Pak se mi to zdálo moc drsný. - určině ne víc, než EO Já jsem se u toho nařehtala a říkala jsem Tomovi:,,hele, tohle by jsme potřebovali na Worička!" a on mi na to:,,nóóó, Ty jsi ale úplně blbá, to chceš, aby ho zabila?!" .......dramatik Nééé, ale nakopat by mu mohla
Sakra Strejdo, ten mráz si tam nech u nás ráno ve vodě led rajčata a mochyně půjdu omrknout znova, až se oteplí - pak to teprve zčerná
|