Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 387 . 388 . 389 . 390 . 391 . 392 . 393 . 394 . 395 . 396 . 397 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Strejda
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2011 10:32
- Nahlásit

LuckaM a ostatní ženský
Nechal jsem se vtáhnou do vážné debaty a na to se moc nehodím. Ale na ....to s uvědomováním si zodpovědnosti při vstupování do svazku nemá asi moc společného, že odpovídám, že má. Malá se mi zdála jen svatba se svědky a rodiči. Od 10 lidí výš, už to je akorát. Myslím, že je to skvělé, když má člověk tolik dobrých kamarádů, že je pozve i na svou svatbu.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2011 11:03
- Nahlásit

Strejda
Kamarádi by byli, jen ten ženich momentálně schází

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2011 11:23
- Nahlásit

LuckaM
Tom už je odstěhovaný Si říkám co to?! Jak odstěhovaný, kde odstěhovaný, proč odstěhovaný. Zpětně jsem se dočetla...
a vím, proč jsem si to nepřečetla dřív. Měla jsem hlavu plnou Andulky. Je mi to líto!
Přidávám fotky,
Fotečky krásné a jak to sluší Bárníkovi!
pak spoustu kamarádů a spíš to pojmout jako "mejdan"
Moje slova, moje slova

Poslední dobou jsem si na procházkách s Barneym všimla, že se někde začichá a pak začne hrabat zadníma nohama až prach lítá... Ví někdo, co to znamená? nechce se mi to hledat na netu, tak prvně ptám tady. Jinak u nás začalo pršet někdy v noci. Vzbudila jsem se poprvě pršelo jen trochu (já to vždycky hodnotím podle toho, jak moc ty kapky buší do střešního okna ) a tak jsem se otočila na druhej bok a usla jsem. Pak jsem se vzbudila podruhé a to už pršelo dost a foukalo, tak jsem letěla pustit Barneyho domů. A prší doted....Grrr!

Evey
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2011 11:25
- Nahlásit

MartinaBarney
že se někde začichá a pak začne hrabat zadníma nohama až prach lítá... Ví někdo, co to znamená? Domnívám se, že tím rozšiřuje svou pachovou stopu do okolí.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2011 11:40
- Nahlásit

Evey
Domnívám se, že tím rozšiřuje svou pachovou stopu do okolí.
Přesně. Nakonec mi to nedalo a dočetla jsem se: ,,Často je značkování močením a trusem u sebevědomých jedinců doprovázeno hrabáním (mezi prsty jsou uloženy pachové žlázy takže tímto způsobem pes zanechává další výrazný pachový otisk).´´

worick
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2011 15:11
- Nahlásit

LuckaM
Bárník je na fotkách fešák a měl hezký výlet, docela mu závidím
Kamarádi by byli, jen ten ženich momentálně schází - já to mám zase naopak opravdové kamarády nemám(nemáme) Teďka pár pejskařů, sestřenky, ale nikoho, s kým bychom se pravidelně scházeli atd. Přiznám se, že o to nestojím, nestála jsem nikdy. Takto mi to stačí - poplkat o psech a hotovo. Dětičky (a ty mají všichni kolem) mně nezajímají, manželské krize si musí vyřešit dotyční stejně sami... Tom je ještě horší, ten o osobních věcech nemluví nikdy s nikým. Když se já o jeho kámoších-tenistech něco doslechnu, musím ho vyloženě,,navést" aby se zeptal, jak to tedy je?
MartinaBarney
Poslední dobou jsem si na procházkách s Barneym všimla, že se někde začichá a pak začne hrabat zadníma nohama až prach lítá... - jsem Ti chtěla napsat že,,značkuje jak velký chlap" tudíž dospěl Evey už mně předběhnula

worick
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2011 15:27
- Nahlásit

Tá ta
O spolupráci,či nespolupráci s rodiči(vychovaných Novou) by asi Kessie mohla za nadcházejících dlouhých večerů vyprávět...

Je to o ztrátě morálky,cynizmu a neúctě k hodnotám našich předků.
Vždy bylo jednodušší cokoliv zničit,než vybudovat.

Jenom trošku Ti budu odporovat
Poslední dobou, co se víc zajímám o své okolí (dlouho to byly jen starosti kolem baráku, Tomova zaměstnání ) jsem trošku v šoku. Z toho jak se mladí chovají to ano, ale bohužel tam vidím zřetelný otisk jejich rodičů a Novy?! - snad.... čumí doma spolu na stejné kraviny Ale výchova v rodině je opravdu prvořadá. A nevážení si toho po předcích? Už jsem to tu kdysi psala: stará (a tím myslím lidi kolem 70ky ) generace, ta infikovaná komunismem a heslem: kdo neokrádá stát, okrádá sebe - ta je snad nejhorší a bohužel vidím stejné chování u jejich 50letých dětí a navlas stejné u jejich 20letých vnuků onehdá kolem proletěl blbeček v dodávce, po té naší úzké cestičce, jenom dým a čára...pomyslela jsem si, co je to za magora a ejhle, vzápětí jsem se dozvěděla, že jeho tatík je frajírek, zamrzlý puberťák, který tady v jeepu projíždí stejným způsobem A tak je to se vším. Sestřenka bědovala: sousedé měli u domu krásný, ještě ani nijak přerostlý smrk - dělal hezkou dominantu oběma domům. Mladí si začali dům předělávat a šup - smrk byl dole Viděla jsem to, vypadá to tam jako ,,vykradené" Sousedka si tam prý udělá nějakou hezkou předzahrádku. Jo, známe Nasadí tam zakrslé konifery ale hřbitovní výsadba

worick
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2011 00:16 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Oprava
Nasadí tam zakrslé konifery ale hřbitovní výsadba - nasadí tam zakrslé konifery alá hřbitovní výsadba...

worick
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2011 11:25
- Nahlásit

Děcka kde sté?! Venku hnusně, neříkejte, že něco děláte?! (ne, že bych doma neměla co - bordel furt jak v tanku ) Tady od rána už asi po páté prská, 9st Plánovali jsme na dnešek zase větší výlet, i sestřenky by šly, ale nevím, nevím...s tímhle počasím to nevypadá Uvažovala jsem, že podzim, zima, jaro - jsem celou dobu chodila mokrá a špinavá a za celé suché horké léto jsem si ale úplně odvyknula

Evey
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2011 12:19 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

worick
Děcka kde sté?! Venku hnusně, neříkejte, že něco děláte?!
Tadýýý.
Ráno, asi 10 minut před tím než jsem měla vycházet na vlak přestalo lít a začlo jen mrholit. Tak jsme se tedy vypravily. V nějakou účast jsem nedoufala, ale nakonec se tam 5 psů sešlo. Pěkně jsme si pocvičili, zagilitili, psi se vyblbli a jeli jsme domů.
Počasí se tu střídá, chvílemi trošku prší.

Kessie
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2011 20:15
- Nahlásit

worick - Děcka kde sté?! - jako tradičně... dodělávali jsme poslední nedostatky, dokud jde... Kdo ví, jestli se nám ještě podaří něco udělat... Ale tak to, co jsme potřebovali, je hotovo a zdá se, že to bude sloužit dobře... Kessička stále hárá, včera to zkoušela na stařečka souseda jezevčíka Vendu, ale ten jak pochopil, tak vzal nohy na ramena a pelášil se schovat domů... Dnešní prochajdu jsme vynechali... na zahradě bláto, ale za to měla Kess kolem sebe dneska spoustu lidí, co se jí věnovali - ne jen mě a HOnzíka

Dines
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2011 20:41
- Nahlásit

Kessie
nechtěla jsem se Tě dotknout
V pohodě, jen jsem chtěla přispět vlastní zkušeností
Tá ta
Už tady dlouho chybí hrošíci.(to je námět)
Nojo, mršky rostou - dneska mi odjela 4 mimča =o)
Tak už mi zbyli z mimin jen dva klučíci.
worick
Zkus to v sobě probrat zleva-zprava a pak nám třeba poreferuj
Tak jsem se tím probrala a jediný poznamenání na který jsem přišla je, že mám vštípeno, že se dá dobře vyrůst i jen s jedním rodičem, a že rozvod není žádné zlo, pokud je normální.

Kessie
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2011 20:42
- Nahlásit

Tá ta - O spolupráci,či nespolupráci s rodiči(vychovaných Novou) by asi Kessie mohla za nadcházejících dlouhých večerů vyprávět...Je to o ztrátě morálky,cynizmu a neúctě k hodnotám našich předků. - tu morálku jsem si právě vybrala jako téma svojí práce... takže za dlouhých zimních večerů se můžu klidně podělit o výsledky svých výzkumů... a s tou Novou??? teď mi nevadí už tolik, jako mi vadila před deseti lety... možná je to tím, že vzniklo víc takových stanic a Nova už nediktuje co ano a co ne... nebo nevím...

worick
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2011 07:57 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Kessie
tak a teď se předvedu jako úplný ignorant, ale jsem laik začátečník, proto se ptám... přesazuješ kytinky na podzim? ale většina se jich přesazuje na jaře, ne?
Já nějak úplně zazdila Tvůj dotaz až dneska jsem si vzpoměla
Kytky se v pohodě přesazujou na jaře i na podzim - když je normální, tak podzim je i lepší, protože přeprchává a líp se ujmou. Letos tedy nevím: první vedra a sucho a teďka už dost kosa
Včera jsme nakonec na výletě byli A že jsme si dali nášup! Když jsme po 14h vyjížděli, bylo 10st sem tam přeprška, ale už i vycházelo sluníčko. Nabrali jsme sestřenku s Darinou a jeli pod Javořinu, že si projdem nějakou trasu pod vrcholem. Když jsme šlapali nahoru, bylo nám chvílema i horko, pak se ale rozpršelo a začalo chladit. Nakonec jsme šli celou cyklotrasu (mínili jsme ji v polovině opustit a sejít nějakou zkratkou) několikrát jsme trochu zmokli a ke konci mi už byla pěkná kosa. A taky už jsme to cítili v nohách. Berry tentokrát v pohodě, protože pak už je to pořád z kopce a rozhodně ,,nebylo vedro" Dokonce jsem si k závěru vzpoměla na foťák, tak nás Tom blejsknul - teda měl za úkol fotit hlavně psy Při cestě domů nám teploměr ukázal 6st a já:,,hmmm, to už tu pod Javořinou mají pěknou kosu, rozdíl od nás 4st - to je dost! A přijedem domů a u nás taky 6! Večer jsem chodila jak invalida Byl to náročný profil a 15km

worick
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2011 08:04
- Nahlásit

Dines
Zkus to v sobě probrat zleva-zprava a pak nám třeba poreferuj
Tak jsem se tím probrala a jediný poznamenání na který jsem přišla je, že mám vštípeno, že se dá dobře vyrůst i jen s jedním rodičem, a že rozvod není žádné zlo, pokud je normální.

Tak to je jen dobře, že to máš takhle

Kessie
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2011 11:42
- Nahlásit

worick - á nějak úplně zazdila Tvůj dotaz až dneska jsem si vzpoměla - jééé, děkuji za odpověď... mně by to tak nevadilo, bych se ozvala znova, až by zase přišlo na podobné téma... Tak vidíš a to mi všichni říkali, ať přesazování nechám až na jaro...

Byl to náročný profil a 15km - týýý jo, teda smekám!!! šikulky, doufám, že to vaše zmoknutí neskončí rýmou a kašlem a léčením se v posteli s čajem... přišla ta změna počasí opravdu zhurta...jak říkal jeden kolega...ve čtvrtek půjdu v tričku s krátkým rukávem a bude mi vedro a v sobotu, abych nasadil čepku a obul běžky...

worick
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2011 16:09
- Nahlásit

Kessie
běžně nemarodím, ale tohle byl celkem nářez - byla mi ke konci už opravdu děsná kosa a já se pak vůbec nemůžu zahřát, je mi jakoby kosa zevnitř. Sedím zamotaná do deky a jsem pod ní studená jak kus ledu. Osprchuju se horkou vodou, chvíli dobré a za chvilku jako by ta zima zase začne ze mně vystupovat a jsem zase studená a jektám zubama. Hlavně, že v telce říkali:teplota klesne ,,až o 10st!" u nás to letělo střemhlav o 20st za dva dny Ve čtvrtek bylo ještě těch 26st, v pátek 20 a v sobotu 6st My si pod tou Javořinou dělali srandu, že prší, aby ještě nakonec nesněžilo...jenže pak nás začaly zebat ruce a to už bylo podezřelé...já jsem říkala:,,to je kosa kurňa, to se snad muselo ještě nějak zchladit, když mi mrznou ruce!" A rychtyk - 6st Nechybělo moc a mohlo i pršosněžit

Drakopes
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2011 18:00
- Nahlásit

worick

pěkná procházka

já teď stravila dva dny na Deskohraní a kluci v Kapse s různými "strýčky a tetičkami" na venčení. Alfréd včera ráno se mnou velmi okázale nemluvil. choval se naprosto nepřirozeně a podařilo se mu, že jsem odjížděla totálně vynervovaná, co mu je, a s výčitkami svědomí, že ho opouštím.
Vzhledem k tomu, že na delší noční vycházce spontánně aportoval klacek jak noha, na maroda nevypadá.

Evey
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2011 06:06
- Nahlásit

Dobré ráno,
tak máme pondělí, celý týden před námi. Pro mě bude plný zážitků.
Zítra jedu na služební cestu k zákazníkovi.
Pak od 17 hod. budu mít svou premiéru coby dobrovolný asistent veterináře. Budu pomáhat u operace velkého nádoru v břišní dutině. Prognóza je bohužel nejistá, tak snad to ustojím.
Ve středu se budu vzpamatovávat. Ve čtvrtek jedu na školení do Ostravy... a bude konec týdne, ani nemrknu.

V neděli jsem si přivstala. Na oběd byla plánovaná kachna, tak jsem ji šoupla do trouby a pustila si televizi. Opakovali tam zrovna Receptář s Přemkem Podlahou. Jeho BSP Alfons Cavriani má 12,5 roků. Není to nádherný věk?
Má ho ale strašlivě tlustého. Taktak se valil.

Strejda
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2011 06:21
- Nahlásit

Evey
Pro mě bude plný zážitků.
Nějak špatně jsem Tě odhadl. Netušil jsem, že jsi takhle akční.

Evey
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2011 06:50
- Nahlásit

Dívali jste se na Velkou pardubickou?
To byly nervy. Váňovi jsem to moc přála, ale Sixteen taky, běžela neskutečně.

Strejda
Nějak špatně jsem Tě odhadl. Netušil jsem, že jsi takhle akční. To ne. Jen tento týden se nějak vyvedl.

worick
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2011 07:28
- Nahlásit

Drakopes
choval se naprosto nepřirozeně a podařilo se mu, že jsem odjížděla totálně vynervovaná, co mu je, a s výčitkami svědomí, že ho opouštím. - vůbec se mu nedivím, naši kluci změnu režimu taky blbě snáší. S nastupující zimou to pro ně bude taky zase velká změna: doteď jsme byli s nima celý den venku, buďto já nebo Tom, většinou oba - teďka to bude hodně omezené jenom na krmení ráno a pak prochajdu pozdě odpoledne Takto to bylo v sobotu, i když prochajda skoro 4hodinová - včera bylo ale taky hnusně, navíc jsme byli na nákupu, zpátky volal brácha, že přijela sestřenka s tetou, tak jsme zrovna zůstali u mamky s nima, pak honem na Pardubickou a hned po ní jsme jeli k jiné tetě na oslavu 55.narozek. Kluky jsme akorát vždycky podrbali za uchem, jak jsme šli kolem. Koukám, že ,,odměnou" je nám vykopaná jáma v cestě to nebylo celé léto

worick
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2011 08:00 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
Pak od 17 hod. budu mít svou premiéru coby dobrovolný asistent veterináře. Budu pomáhat u operace velkého nádoru v břišní dutině. Prognóza je bohužel nejistá, tak snad to ustojím - Evey to ne snad Elzy?! Předpokládám, že pes někoho známého, u svého by jsi snad nebyla nebo jo?! Já bych měla hysterák, jen při pomyšlení na zákrok O samotném průběhu operace nemluvě...to bych rozhodně neustála Každopádně držím palce Tobě i pejsovi...

Opakovali tam zrovna Receptář s Přemkem Podlahou. Jeho BSP Alfons Cavriani má 12,5 roků. Není to nádherný věk? - zrovna před asi 14dny se bavili tady na jiném fóru (trefila jsem na to úplnou náhodou) o tom, že Přemkův Alfons už minimálně před rokem pošel, proto má toho českého horského. Já si říkala, že taková doba to ani nebude, ještě někdy před prázdninama v Receptáři byli oba, psi. No a paráda je na živu
Má ho ale strašlivě tlustého. Taktak se valil - právě bylo mi ho chudáčka líto - když vidí, že chudák pejsa má už špatné nohy, moc toho nenachodí, tak proč mu to jídlo neubere??! Vždyť toto mu strašně přitěžuje A jak ho měl na vodítku a že:,,jestli na procházky a jestli ho může pouštět z vodítka?" Šmarjá, kam by asi tak utekl, ten byl rád, že se šmatlá. A to si jako Přemek myslí, že už by bylo lepší, jen ho nechat ležet na zápraží? Dovedu si stejně představit, že ani doteď to nějaké převratné vzdálenosti nebyly už s ohledem na Přemka...
...Pardubická - sledujeme pravidelně (jako většinu sportů ) ovšem tohle prožívám, protože mám velký strach o koně O jezdce až druhořadě - je to jejich volba...Před startem se doslova klepu jak ratlík a je mi fyzicky blbě. Jak vyrazí, nervy opadnou, akorát v očekávání toho vyčerpání koní v cíli, je mi pořád šoufl od žaludku. Jakmile v cílové rovince někdo začne používat bičík, paprče bych mu urazila .....to e vždycky keců o tom, jak to koně baví no jasně baví, ale ve chvíli, kdy už nechce (a baví to už jen žokeje) se situace dost výrazně mění A to mně na tom štve Ať zakážou bičíky a bude to v pořádku. Váňa...tak to je něco Vypadá sice na 75, ale co zvládne?!! Ono se není čemu divit, po tom, jak je celý seskládaný jak Lego Já jsem se bála, že jak už všichni předpokládají, že to zase vyhraje, že se nechá vyhecovat taky, bude bláznit a ještě se něco stane Ale je to frajer a zvládnul to brilantně a s grácií

Tak jsem nad tou zimou uvažovala (jak ji přežít ) a: do Vánoc to uteče, až se nám to kolikrát ani nelíbí - nestíháme Ale po Novém roce, se to pak táhne a táhne a není možné, aby začalo jaro Byla bych ráda, kdyby nás třeba letos překvapilo a přišlo s plnou parádou třeba hned v březnu

Evey
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2011 08:45
- Nahlásit

worick
Evey to ne snad Elzy?! Ne, ne.
Předpokládám, že pes někoho známého, u svého by jsi snad nebyla Je to úplně cizí pes. Jsem tam jen v pozici pracovní síly. U svého, ani u psa známého bych nebyla.

worick
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2011 10:39
- Nahlásit

Evey
Jsem tam jen v pozici pracovní síly - nééé, ona to nenapíše celé to z ní zase musím tahat, jak z partizána Strejdy
Takže veterinář je Tvůj dobrý známý a Ty se přeškoluješ na veterinární sestřičku?? (techničku ) Tohle by byla práce, kterou bych měla ráda, to určitě ale jak, když se kácím při každém pohledu na zranění, díru v břichu, jehlu....?!

Drakopes
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2011 11:31
- Nahlásit

worick

mně stačilo, když dělali v létě Alfréddovi v polonarkoze ten krk a chtěli, abych si ho hýčkala. Stála jsem zády, jak to jen šlo, a stačilo mi to

Evey
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2011 11:44
- Nahlásit

worick
nééé, ona to nenapíše celé Celé jsem to napsala, ale blbě.
Takže veterinář je Tvůj dobrý známý a Ty se přeškoluješ na veterinární sestřičku?? Tak nějak jsem se tam vecpala, chtěla bych se něčemu přiučit, zajímá mě to.
Snad se neskácím. Už jsem byla u císaře, ale je pravda, že jsem jen masírovala štěňata a do rány jsem se nedívala.

Drakopes
mně stačilo, když dělali v létě Alfréddovi v polonarkoze ten krk a chtěli, abych si ho hýčkala. Stála jsem zády, jak to jen šlo, a stačilo mi to
To je jasný, u svého psa bych to taky nezvládala.

Strejda
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2011 12:41 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

worick
z ní zase musím tahat, jak z partizána Strejdy
Moje sestra mě učila, že není nic horšího, než ukecaný chlap. A nejhorší jsou prý ti, co si dají nohu přes nohu a melou a melou.

Snad se neskácím.
Byl jsem u dvou operací ovčandy. Když nejsou nějaké komplikace, jako třeba krvácení, tak rána není to nejhorší. Horší je, když se pes probouzí z narkózy brzo nebo se po operaci neprobouzí ve správnou dobu.

worick
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2011 15:46
- Nahlásit

Strejda
Moje sestra mě učila, že není nic horšího, než ukecaný chlap. A nejhorší jsou prý ti, co si dají nohu přes nohu a melou a melou. - já vím, které ,,týpky" měla sestra na mysli - v tom s ní souhlasím Ale já jsem zas Tomovi říkala, že co nemůžu rozdýchat je: chlap suchar bez smyslu pro humor ono totiž není pro ženskou nic horšího, než hodit na plac nějaký vtípek, dvojsmysl a chlap to přejde čuměním, očividně nechápající, ,,co to baba mele" To se mi právě nedávno stalo (jenom si vůbec už nemůžu vzpomenout, co to bylo za chlapa ) a byla jsem těžce znechucená a nechápala, jak s ním může manželka vydržet (jedině tak ,,stejný patron" - to tam musí vypadat... )

Strejda
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2011 15:51
- Nahlásit

worick
co nemůžu rozdýchat je: chlap suchar bez smyslu pro humor
Jo jo. Já taky potřebuju ženské rozesmát.

<< 1 ... 387 . 388 . 389 . 390 . 391 . 392 . 393 . 394 . 395 . 396 . 397 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání