Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 387 . 388 . 389 . 390 . 391 . 392 . 393 . 394 . 395 . 396 . 397 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 18:26 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
Semlela jsem kilo jater a dršťky, len, špenát, kopřivu, různé oleje, rozmanité vločky... samé vybrané suroviny.To bude mňamka... - já ti nevím.....u nás ... možná ty krůty?!
Tá ta
Teď odjíždíme s Baru do školičky na přípravu k výstavě - s tou školičkou jsi to nám, míň chápavým teda moc nevysvětlil...To jste tak pozdě jeli jako-by na cvičák? Potmě? Já, že je to na pár dní třeba...
Co ten komín?Řekni že je to pivovar?! Pěkně prosím.... - to víš, že jo - je to stará cihelna - dávno nefunkční a jak jsme onehdá zjistili, koupila to firma co má živnost na ,,nakládání s nebezpečnými látkami".....takže Od nás naštěstí poměrně dost daleko Pivovar?? Tak tady je nejbližší v Uherském Brodě tj. cca 25km od nás
Máš to tam supr na vycházky.Hodně lesů a kopců.To je ono - celkem jo, jsou i ,,lesnatější místa" ale jsem ráda alespoň za tohle a navíc: všichni jste zvaný pořád sem lákám všechny horem-dolem a nic k nám na tenhle konec světa se hned tak někdo nevypraví Že jo Evey?! Taky jste si mohli naplánovat návštěvu té tetky (či co ) v Bojkovicích, to už je celkem kousek (40km )

Evey
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 06:48 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

Tá ta
Nejsme náhodou příbuzný??????? Myslím, že ne. Tedy alespoň zatím.
worick
- já ti nevím.....u nás Kluci nemají rádi játrovky?
Že jo Evey?! Taky jste si mohli naplánovat návštěvu té tetky (či co ) v Bojkovicích, Mám tam kolem (cca 40-50 km) i nějaké zákazníky, či dodavatele. Jenže můj problém je, že jsem neřidič, takže když už tam jedu, tak vždy s někým. To mi vše komplikuje. Musím se už odhodlat a začít řídit (řidičák mám, už spoustu let... )

Strejda
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 06:52
- Nahlásit

Evey
Musím se už odhodlat a začít řídit
Často do Tvého kraje jezdím. Nevadilo by Ti, kdyby sis to zkoušela, když tam zrovna nejsem? Nejbližší pobyt plánuju na 17. až 19. listopadu. To jen aby neosiřelo mnoho pejsků najednou.

Evey
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 07:08
- Nahlásit

Strejda
Často do Tvého kraje jezdím. Nevadilo by Ti, kdyby sis to zkoušela, když tam zrovna nejsem? Nejbližší pobyt plánuju na 17. až 19. listopadu. To jen aby neosiřelo mnoho pejsků najednou.
Tomu říkám podpora.
OK. Vyhovím ti. V tomto termínu nevyjedu.

Strejda
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 07:46
- Nahlásit

Evey
OK. Vyhovím ti. V tomto termínu nevyjedu.
Děkuju. Jseš moc hodná.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 08:09 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit

Strejda
Už máš čím jezdit?
A co kdyby si potřeboval opět nezištnou pomoc na cestě?
Myslím,že Evey by tě ve štychu nenechala.
Ale jak myslíš.

worick
Ta školička probíhá:
www.intercatering.cz/galerie/CS/prostory/hoffmanuv -dvur
Je to v bývalé konírně.
Majitele to pěkně opravili.

Evey
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 08:19
- Nahlásit

Tá ta
Majitele to pěkně opravili Vypadá to nóbl. A kdo to pořádá?

Tá ta
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 09:49 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit

Evey
V úterý od 19.h cvičení psů a od 20.h příprava psů noviců na výstavy.
Shodou okolností to pořádá jedna naše známá a tak nás pozvala.

Kessie
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 10:13
- Nahlásit

worick - Do Koryčan? Jé, jak je to od vás daleko? ,,pani, Vy mně matete" + Šmarjá, kde si osobo?! Jen doufám, že ne v nemocnici! - živá a zdravá se hlásím, kůň to taky přežil - včera byl pracovní svátek, jako obvykle, ale lidičky huráááá, už to skoro máme... teda to, co jsme si letos naplánovali... ještě jsem včera skládala dřevěné brikety, co nám po pěti měsících konečně dovezli (naštěstí včas, je hezký podzim, loni touhle dobou jsem byla ve Švýcarsku, kde bylo krásně, ale Honzíkovi a Kessce tady hnusně pršelo a začalo se topit) a Honzík s tchánem dodělávali zateplení fasády a obkládali schody...
Koryčany nejsou od mého bydliště moc daleko, ale byla to školní akce, takže jsem musela do Brna za kolegyní a žáky a odtud autobusem do Koryčan. Kolik je tam farem nevím, ale tohle se jmenovalo Hipocentrum, mají 34 vlastních koní a pět ustájených... koně jsou krásní, ale asi bych z nich měla vždycky respekt Pan chovatel říkal, že kůň je od přírody líný, takže vozit lidi se mu v podstatě ani nechce... tak proč ho nutit... navíc, myslím, že kůň ve stáji celkem trpí, ne? Bylo to pro mě poučný, beru teď koně maličko jinak než dřív

Kessie
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 10:15
- Nahlásit

Evey - děkujeme za radu ohledně mastičky, oči se rychle uzdravily!

Kessie
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 10:20
- Nahlásit

Tá ta - Kdy kupuješ koně? - koně asi ne... celý život bych z něho měla respekt... nedokázala bych být správný "alfakůň"

Kessie
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 10:23
- Nahlásit

worick - krásný fotky! a hlavně ty lesy... chybí mi tu čím dál tím víc...

Kessie
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 10:26 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit

worick - a navíc: všichni jste zvaný - neříkej dvakrát... jednoho dne se objevím a bude...

Teď jsem se rozhodla, že v neděli vstanu velmi brzy ráno a pojedu s tchánama do Hodonína... je tam od sedmi do desíti každou první neděli v měsíci nějaká výstava a tchán tam jezdí pro ptáčky... je chovatelem spousty opeřených krasavců a krasavic a vždycky o tom krásně povídá, tak se svezu tentokrát s nimi, abych viděla na vlastní oči Manža už mě varoval: "ne, že si odtamtud dovezeš nějaký zvířátko!" - ale chápu ho, je brzy, nemáme to tu hotový a chudáka Štefíka taky furt stěhujeme z místa na místo...

Strejda
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 11:30
- Nahlásit

Tá ta
Už máš čím jezdit?
Nemám. Nemají pro příživnici motor.

Kessie
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 14:23
- Nahlásit

Strejda - Nemám. Nemají pro příživnici motor. - a nebylo by tedy lepší koupit novou příživnici i s novým motorem? Nebo se ten nový motor ještě vyplatí?

Strejda
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 15:01
- Nahlásit

Kessie
a nebylo by tedy lepší koupit novou příživnici i s novým motorem?
Když ona je tahle příživnice velmi zachovalá a dobře udržovaná. O novém motoru neuvažuju. Chci ojetý z bouraného auta. Před hodinou volal její osobní lékař, že má kompletní motor za 18 tisíc. Motor má najeto 140 tis. km, ale neví se kolikrát. A je z Polska. Asi se nebudu ptát na jeho původ.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 16:33
- Nahlásit

Strejda
Souhlas

Michall
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 21:27
- Nahlásit

Když tak mrkněte na: http://akcebernaci.mypage.cz/ ;)

Evey
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 08:44
- Nahlásit

MartinaBarney
že ve čtvrtek v 18:00 na ČT1 se bude vysílat reportáž o zachráněném berňáčkovi Amadeovi před utracením. Tuto reportáž bude vysílat regionální zpravodajství Ostrava. Celostátní vysílání bude ještě upřesněno, protože ta reportáž bude delší. Odhodlala jsem se, že ji shlédnu. Byla mi zima, přikryla jsem se dekou, za chvíli bylo po mě jak po žabě. Ale myslím, že ta reportáž neproběhla, alespoň tedy na začátku v upoutávkách na ni neupozorňovali... Zkusím se podívat někde na netu.
Strejda
Motor má najeto 140 tis. km, ale neví se kolikrát. A je z Polska. Asi se nebudu ptát na jeho původ. No asi tak nějak... U nás jsou známí co v péči o techniku a řidičské dovednosti jako hovádka. Tak snad to má osobní lékař pod kontrolou.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 12:59
- Nahlásit

Evey
Ale myslím, že ta reportáž neproběhla
Ještěže ten facebook mám=) Tam se vždycky všechno dozvím. Takže nové info: ani ta regionální ostravská reportáž neproběhla (je odsunuta), protože se objevil další pejsek, kterého chtějí do reportáže zařadit.

A my dneska odjíždíme na Rejvíz společně se ségrou, jejím přítelem, tátou a jeho přítelkyní a samozřejmě s mým přítelem a Bárníčkem Takže půjdu pomalu chystat věci - samozřejmě hlavně pro Barneyho (jak jinak). Musím ještě vydělat maso z mražáku, nachystat zeleninu, rozmontovat stojan s miskama....Už vidím, jak bude zase přítel koulet očima, až uvidí, co všechno pro psa táhnu Ale tak to jsou prostě základní věci. Akorát, když se to dá do tašky, tak to vypadá, že toho je hodně. Na Rejvízu máme v plánu si udělat procházku na rozhlednu Chlum. Já, Barney a táta jdeme určitě...s ostatníma už to bude horší, protože někteří už dopředu hlásili, že nejdou. Lenoši!

Michall
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 15:47
- Nahlásit

Hlásím že probíhá balení a přípravy na víkend u Tábora. Jedem v 6 ráno. Mam z toho pěkný nervy. Ještě že vím že se stačí z účastnit...

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 16:32
- Nahlásit

Michall
Mam z toho pěkný nervy. Ještě že vím že se stačí z účastnit... Tvou situaci znám naprosto dokonale! S tím rozdílem, že nás čekal jen svod. Vy máte, tuším, i výstavu první, že?! Držím moc moc palce! A bude to v poho, uvidíš. Ty nervy jsou fakt zbytečný. I když mě tady to uklidňování ze všech možných stran stejně nepomohlo a byla jsem nervní a dokonce tak, že jsem do kruhu na svodu poslala mou mamku. Hanba mě! Ale pak na dalších dvou (a zatím posledních našich) výstavách jsem už v kruhu byla já. A však co, nakonec se stačí jen zúčastnit, protože o nic nejde...(zlaté uklidnovací pravidlo).

Jinak my, jako tradičně, máme už asi hodinu zpoždění a stále jsme nevyjeli. A samozřejmě se zase objevily problémy, protože tatka veze na Rejvíz nějaké regály, takže to musíme někam naskládat. Do toho v mým autě v kufru pes. Fakt miluju naše ,,rodinné´´ výpravy, protože ten se zpozdí, další se zpozdí....Grrrr! Nic, jdu pomalu naložit věci do auta, nebudu se zbytečně rozčilovat a po víkendu sem šoupnu nějaké fotky. Pááápááááá

Michall
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 19:54
- Nahlásit

MartinaBarney

Být to na mě tak to otočím. Nejdříve svod a pak klubovku. My to máme naopak. Poprvé v kruhu.

A však co, nakonec se stačí jen zúčastnit, protože o nic nejde...(zlaté uklidnovací pravidlo).

Kdybych si tohle nemohl říct....

Fakt miluju naše ,,rodinné´´ výpravy, protože ten se zpozdí, další se zpozdí....Grrrr! Nic, jdu pomalu naložit věci do auta, nebudu se zbytečně rozčilovat a po víkendu sem šoupnu nějaké fotky.

Snad se zítra v šest vykopeme....Fotky od nás taky budou. Taťka si radši než kruh vybral kameru, tak snad

worick
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 21:21 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Michall
Držím vám palce, ať to zvládnete v pohodě a bez nervů
MartinaBarney
Fakt miluju naše ,,rodinné´´ výpravy - my jedeme zítra celá ,,moravská"rodina, na vinobraní (obírat, ne chlastat! ) do Skalice. Kromě mamky, musí hlídat doma bábu a Alfíčka.... Alfča už umírá už dva dny je špatný, přestal ovládat zadní nožky úplně a sotva si i sedne. Má hlavu jen na stranu, nemůže ji narovnat. Nevypadá, že by ho něco bolelo spíš, že ani neví, jak to je. Vlastně jsem se s ním už rozloučila a doufám, že se třeba neprobudí...bylo by to lepší

Noemi
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 21:37
- Nahlásit

Alfča už umírá už dva dny je špatný
Já myslím, že má za sebou fajn život a už mu bude jen líp....

worick
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 21:50
- Nahlásit

Noemi
to určitě...a čekali jsme to už dávno...v tomhle věku každou chvilku...dá se říct, že jsme s tím smíření...i když - lehké to není Já se jenom strašně bojím, aby jsme se nemuseli rozhodovat, jestli ho dát uspat Jasně, kdyby začal mít bolesti, tak by jsme asi byli rozhodnutí raz-dva. Ale nechci aby musel vůbec toto zažít. Přála bych si, aby odešel v klidu....šťastný, jak byl vždycky

worick
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2011 08:22 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
Evey
Tomu říkám podpora.
OK. Vyhovím ti. V tomto termínu nevyjedu
-

Teda děckááá, kde všichni jste?! Styďte se, vypadli jsme z přehledu
Marťa je na chatě, Míša s Tá tou bojují v kruhu a zbytek? Alenko Drakopesová, Ty jsi proboha kde???!
My jsme včera zažili moc hezký den - na tom vinobraní....proběhnulo to v klidu (což je u naší famílie celkem vzácnost ) krásný, slunečný, horký den, hroznů bylo nejvíc za 25let co tam jezdíme...prostě bezva A ještě jsme se domluvily se sestřenkou s Darou, že hned jak přijedem domů, vyběhneme do lesa, protože ani ony - ani my, jsme nebyli v pátek a sobota by byla další den....Přesto, že jsme byly dost unavené, daly jsme ještě dost velký výšlap (Tom měl stejně tenis)
Brácha byl i se svou slečnou (je to hrdinka když jela na setkání většiny familie ) Doma nás čekala mamka s bábou, Mandy, Mikinem a Alfíčkem....Alfča se trošku zlepšil, něco málo i sní a trošku i popojde (i když je to tristní pohled je to už taková malá kostřička naše...) My všichni a rodina strýce (který bydlí vedle) jsme se ještě sešli při příjezdu u báby na lavičce před domem, tak jsem tam bráchovi chvilku Alfču přinesla, aby si alespoň přečichnul známá místa a byl tam chvilku s nima. Akorát Mandina, ta opice otravná, po něm furt skákala a dělala blbosti museli jsme ji držet od něho dál
A co vy teda, jak užíváte poslední krásný víkend??? A neříkejte (že Kessie?! ) že jen makáte.... Já mám nutkání, ještě dneska zajet někam dál autem, zavýletit, ale Tom asi už nebude chtít, tak asi budem čekat tchány, až si přijdou za náma na molo, vypít burčák

Kessie
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2011 10:32 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit

worick - Alfíčka je mi moc líto... to stáří je asi fakt hrozně únavný nejen pro lidi, ale i pro ty naše psí miláčky... vinobraní už máme za sebou týden a dokonce jsem se naučila vařit povidla My s Honzíkem nepijem, švestek a trnek je tady na zahradě hrozně moc, tak až děda nebude moct a chtít dělat osmdesáti procentní slivovici, budeme dělat jen povidla... docela mě to i bavilo... ale to už proběhlo o státním svátku... my jsme samozřejmě pracovali...poslední celkem pěkný víkend... v pátek se dodělávala elektřina ve zbytku areálu...dům už máme, ale teď dvorek a sklep a okolí... v sobotu nové okno a dveře do "prádelky" (jako prádelka to už x let nefunguje, spší takový skladiště ) a ještě jsme dávali vložku do komína... a dneska to všechno zazdít... jo, taky jsme natahovali dům ze dvora, ještě bychom rádi položili na předním dvorku zámkovku... ale to teda nevím, jestli ještě počasí dovolí... Dneska ráno jsem byla aktivka a jela s HOnzíkovými rodiči do Hodonína na "trh" - jestli se tomu tak dá říkat, ale asi jo... Honzíkův taťka chová ptáčky, tak jel kupovat nějaký dva (zelenýho a červenou) - tak jsem se tam jela mrknout a dokoupit pár kytiček na parapety teď bych tak lehla a spala... ale chceme jít s Kess ven teď dopoledne, vypadá to, že bude krásně ještě i dnes, odpoledne budeme zazdívat ten komín, no...

A jak dopadl Michall, Tá ta a Bára? Popište dojmy...

Kessie
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2011 10:40
- Nahlásit

Strejda - a jsem taky bez plechového dítěte... naštěstí máme jen po brzdových destičkách a bubnech (téměř netuším co to je, ale vím, jaký nadávky to vydávalo při své poslední cestě) ... výměna ve čtvrtek... zároveň výměna oleje a přezutí - kdesi na horách hlásí na příští týden už první sníh, tak ať pak neletíme znova vyměňovat pneumatiky...
Jak jsi dopadl s tím motorem? A co na něho příživnice?

worick
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2011 10:56 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Kessie
děda nebude moct a chtít dělat osmdesáti procentní slivovici - 80%?! To si děláš srandu nebo fakt? A co je na tom za ,,slivovici"? Já tomu teda nerozumím ani za mák, ale to se spíš blíží čistému lihu ne? U nás se nic takového nepálí a stupně se snaží dodržet na přesnosti kdy: 51 je trochu málo a 52 už je moc (mám to všechno jen odposloucháno )
...v sobotu nové okno a dveře do "prádelky" - koukám, že používáte stejné názvy, jako u nás já se jenom tady snažím to občas napsat spisovně, aby i ostatní pochopili ,,vo co go" Takže humno - popisuju jako zahradu či sad, šopy jsou ,,kůlny" atd.
Co tó má tchán za ,,ptáky"? Nějaké papagáje? Švagr je taky velký chovatel, mám hafl voliér, přebudovaný i sousedů domek na voliéry teďka už i velké papouchy, jako ary a kakadu. Ale už s ním půl roku nemluvíme...

<< 1 ... 387 . 388 . 389 . 390 . 391 . 392 . 393 . 394 . 395 . 396 . 397 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání