| Autor |
Zpráva |
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2011 14:54
- Nahlásit
Michall
Jediné z čeho jsem byl lehce nervózní bylo, že to trvalo moc dlouho než se dostalo na naší třídu.
V první řadě gratuluji! co se týče toho čekání, tak my jsme hrozně dlouho čekali na svodu než na nás přijde řada...snad od 7:00 a teprve v 15:00 jsme šli na řadu, a to už se to tam všechno balilo a ještě se divili, že ještě někdo čeká na posouzení.
tak jsme předvedli a dostali VD Jste lepší než my. My na klubovce dostali D. Taky mě to sice trochu mrzelo...pořád jsem v hloubi duše doufala, že se třeba zadaří líp, ale bohužel. Z toho si nesmí člověk nic dělat.v únoru mezinárodka v Brně.
Tak tam se potkáme. Bud pojedu taky vystavovat, at je zase trochu vzrůšo A nebo dojedu na vás mrknout.
Tá ta
jsme se na dálku pozdravili a toť vše.Totální nezájem,ale budiž. Aspon ta Vaše chovatelka byla na Svodu. Náš chovatel vůbec. To já kdybych byla chovatelka, tak bych moje odchovy (podle volného času) určitě sledovala, s novými majiteli bych chtěla být v kontaktu, poprosila bych je i třeba o fotky, klidně bych uspořádala nějakej sraz....to by byla krása A ten sraz mi připomíná, že chci zorganizovat nějakou hromadnou procházku na Chocholík, tak doufám, že se přidá co nejvíc lidí se pejskama. Problém je v tom, že moc pejskařů neznám a ani s nikým venčit společně nechodím. Ale tak třeba se to na tom FB nějak rozkřikne...=)
Jak píšete ostatní, co jste měli neměli ve smlouvě. Tak my měli jedinou podmínku a to: zaplatit zálohu a doplatit zbytek. Toť vše.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2011 14:59
- Nahlásit
MartinaBarney
Jak píšete ostatní, co jste měli neměli ve smlouvě. Tak my měli jedinou podmínku a to: zaplatit zálohu a doplatit zbytek. Toť vše. .. to taky o tom chovateli něco vypovídá, že...
Já mám ve smlouvě dokonce i barevnou fotku 9týdenního prcka.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2011 15:15
- Nahlásit
Strejda
že tady je slušná společnost.
Nikdy jsem o tom nepochyboval
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2011 15:24
- Nahlásit
Evey
Mimo peněz jako vy,jsme tam měli,že v případě našeho špatného zacházení,nám může být štěně odebráno.(nevim tedy jak by to asi zjistila,když za rok a půl neprojevila zájem)Což je v pořádku.Ale aby na svodu prošla 2m od psa a ani ho nepohladila,neprohlídla??Nechápete. A nebo nezjistila co umí?
To ještě že jsem neměl v hubě fajfku,jinak by mi vypadla,když proplula!
Já bych o našich případných štěnětech taky rád věděl maximum,včetně srazů!
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2011 16:00
- Nahlásit
MartinaBarney
Tá ta
v únoru mezinárodka v Brně.
Tak tam se potkáme. Bud pojedu taky vystavovat, at je zase trochu vzrůšo A nebo dojedu na vás mrknout. - jé, děcka, to by bylo bezva se tam sejít Když se nestane něco nepředvídatelného tak slibuju, že se přijedem taky na vás mrknout
Co máme ve smlouvě? - ježíš netuším... budu se muset na ni mrknout
Strejda
... kdo má rád živou hudbu. Zatím to přiznala jen worick a jen u Čechomoru - a tak to i je Ne, že bych si ráda neposlechla i jinou, spíš jde o to, že se nikdy nikam nevypravíme Jednou jedinkrát jsme byli v Praze na koncertě Cranberries a to byla paráda
Ale čoveče stárnu, asi začínám se pomalu zajímat o místní folklór. Tedy fandím lidem, kteří to dělají a snaží se udržet tradice...no a některé písničky, zvláště ty staré a neohrané mne zajímají - pro svou výpovědní hodnotu. Muzika není opravdu moje hobby přímo - nemám hlas, ani sluch, ani sluch
Noemi
Tak sousedi budou mít nové štěndo, opětovně křížence vlčáka a opětovně kluka..Asi ho budu muset po víkendech cvičit, aby nás pak nesežral, až odroste… - tak když si ho Médi vychová k obrazu svému, budou pak v pohodě pořád, ne?
Samozřejmě jsem pořád na to sváření čučela, než mi přítel už dost netaktně naznačil, že mě pak kvůli vlastní blbosti ošetřovat nebude – no a taky jsem pak večer měla oči nateklé, jak prase - kolik je Ti roků babo?!
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2011 17:23
- Nahlásit
worick
Ale čoveče stárnu, asi začínám se pomalu zajímat o místní folklór. A máš kroj?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2011 19:20
- Nahlásit
Evey
A máš kroj? - neblázni nepochybně by se nějaký u nás poskládal, ale to by si ťukala celá vesnice na čelo, že mi hráblo úplně, jelikož většina asi ví, že já se těchto akcí neúčasním Ty jsi jak Tom, který z ničehonic vybalí:,,hééééle co kdyby jsme udělali krojovanou svatbu?!" bude prdel" .......si fakt magor my budem dělat krojovanou svatbu, když do teďka jsme se vyhýbali jakýmkoliv folkolorním akcím?! Ťuk, ťuk
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2011 22:21
- Nahlásit
worick - bude svatba???
worick, Tá ta, MartinaBarney, Michall
v únoru mezinárodka v Brně.
Tak tam se potkáme. Bud pojedu taky vystavovat, at je zase trochu vzrůšo A nebo dojedu na vás mrknout. - jé, děcka, to by bylo bezva se tam sejít - přidávám se k worickové, že pokud se nestane nic nepředvídaného, tak se tam na vás přijedu podívat... bylo by príma se poznat... a myslím, že vás všechny poznám... Míšu podle fotek, Marťu znám z facebooku a Woricka z foteček a podle hafíků... Tá tu předpokládám poznám podle Báry a Míši Bylo by prima, kdyby nám to vyšlo...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 08:33
- Nahlásit
Kessie
worick - bude svatba??? - dej pokoj Pro mě je to škoda peněz, zbytečné nervy a půl rodiny frflá neboť: ,,oni si to představovali jinak..." Nějak nemám potřebu se tímhle zaobírat. Z:,,krásná nevěsta jako princezna" už jsem poněkud ,,vyrostla" a řešit svadbu civilní nemá cenu. Kdyby bylo jó nutně, tak uspořádáme oslavu, podepíšem to na matrice a je hotovo
Včera jsme nikde nebyli. Tomovi nakonec k večeru vyšel tenis, já ještě přesazovala kytky vpředu, v té naší jámě u plotu. Kluci asistovali a protože bylo krásně, jezdilo kolem plno na kolech, in linech, auty...takže měli o zábavu postaráno Dokonce se šli kolem, po dlouhé době vyvenčit i psiska z Pálenice
Vůbec si neuvědomuju, že bych tam slyšela prudce zabrzdit auto, jen jsem se zdravila s kámoškou - právě na bruslích a za minutu přivalí Tom z kurtu na spoluhráčově kole, vytřeštěné oči a řve na mne dolů do jámy:,,proč brzdilo to auto?! Kde máš kluky, kde jsou kočky?! Já jsem vůbec nevěděla co šílí, neb jak říkám: brzdit auto jsem vůbec neslyšela Kočky jsem tedy od rána neviděla - zůstali oba někde venku, tak jsem se radši vypravila je pohledat, ale koukla jsem před barák a jisté bylo, že na cestě žádná není a tak jsem byla celkem v klidu. Přišli oba, asi až za půl hodiny - Gučka má stanoviště na neobdělávaném zarostlém poli - přes dvě od nás - tam loví a loví celé dny (alespoň ji tam není vůbec vidět ) Leon chrněl někde v kytkách v zahradě, hned u baráku Když Tom dohrál, ještě jsme za soumraku rozváželi mulč právě do té jámy mezi keříky a šli kolem Gogošovi, tak jsme alespoň na chvilku vyšli před dům za nima, ať si kluci taky s Gogem pokecají. To je zvláštní, že když jsou za plotem, tak vypadají, že by ho zabili Fakt: Worick řve jak na každého jiného psa, Berry vztekle vrčí - což ani normálně nedělá
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 08:38
- Nahlásit
worick
za minutu přivalí Tom z kurtu na spoluhráčově kole, vytřeštěné oči a řve na mne dolů do jámy:,,proč brzdilo to auto?! Kde máš kluky, kde jsou kočky?! A nebylo by míň namáhavé a hlavně rychlejší ti zavolat? Anebo už rovnou počítal s tím, že tě to auto porazilo?
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 08:39
- Nahlásit
worick
Ty jsi jak Tom, který z ničehonic vybalí:,,hééééle co kdyby jsme udělali krojovanou svatbu?!" bude prdel" .......si fakt magor my budem dělat krojovanou svatbu, když do teďka jsme se vyhýbali jakýmkoliv folkolorním akcím?! Ťuk, ťuk Jestli on tě tak maskovaně nežádal o ruku.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 10:30
- Nahlásit
Evey
A nebylo by míň namáhavé a hlavně rychlejší ti zavolat? Anebo už rovnou počítal s tím, že tě to auto porazilo? - nó, to určitě myslel na mě Leda ve smyslu: jestli auto přejelo kluky nebo kočku, tak mi stejně nebude schopná podat souvislou informaci..... což jsem stejně nebyla, protože jsem nechápala jeho vyděšený výraz a hysterický řev
Jestli on tě tak maskovaně nežádal o ruku - on mě dostatečně zná, tohle by neriskoval
Dnes je ,,Den zvířat" vymýšlím výlet
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 10:34
- Nahlásit
worick
vymýšlím výlet
Ty a tvoje smečka se máte.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 11:46
- Nahlásit
Tá ta
Ty a tvoje smečka se máte. - nemáme Právě mi Tom oznámil, že má opět! tenis Jdu schánět sestřenku...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 12:04
- Nahlásit
worick
Ty a tvoje smečka se máte. - nemáme
Na co potřebuješ na výlet chlapa, když máš dva psy? A čemu bude sestřenka?
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 12:22
- Nahlásit
Strejda
Na co potřebuješ na výlet chlapa,
Že by k placení ?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 12:32
- Nahlásit
Tá ta
Že by k placení ?
K placení? Myslíš, že tam nemají karty a bankomaty?
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 12:41
- Nahlásit
Se picnu. Jsem moc zvědavá jak bude worick vysvětlovat na co tam tedy toho chlapa potřebuje. Na to si počkám.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 13:18
- Nahlásit
worick - bude svatba??? - dej pokoj Pro mě je to škoda peněz, zbytečné nervy a půl rodiny frflá neboť: ,,oni si to představovali jinak..." Nějak nemám potřebu se tímhle zaobírat. Z:,,krásná nevěsta jako princezna" už jsem poněkud ,,vyrostla" a řešit svadbu civilní nemá cenu - jj, tomu rozumím... my jsme taky chtěli jen rodiče a svědky - ale to naši nemohli překousnout, tak jsme se domluvili na kompromisu: obřad jsme si naplánovali my dva - jen pro opravdu nejbližší rodinu. Širokou rodinu, jak chtěli rodiče, jsme pozvali až na půl čtvrtou na pozdní oběd, tancovačku a popití - co by tam viděli, vždyť koneckonců to už zažili taky, stejně by je to moc nezajímalo... nakonec to všechno bylo fajn... ale ani jeden z nás na tohle ale nejsme nemám ráda ten pocit, že je všechny znám a tudíž se musím se všemi příjemně bavit, hrozně mě to unavuje... - musím ovšem uznat, že bylo moc příjemný vidět i tety, který bydlí na druhé straně republiky. Nikdo se nepohádal, nepopral a všichni se fakt bavili... ale moje nervy kolem teda... stačilo, je to za náma a víckrát už ne, děkuji...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 13:37
- Nahlásit
worick - já ještě přesazovala kytky vpředu - tak a teď se předvedu jako úplný ignorant, ale jsem laik začátečník, proto se ptám... přesazuješ kytinky na podzim? ale většina se jich přesazuje na jaře, ne?
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 14:10
- Nahlásit
Kessie
my jsme taky chtěli jen rodiče a svědky
Přesně tak by si to přál můj přítel. Moje představa je ovšem uplně jiná. Já se na moji svatbu těším. Beru to tak, že je to ,,jednou´´ v životě a když už, tak to musí být pořádná párty. Jednou jsme tak s mamkou probírali svatbu a počítala jsem lidi, který bych pozvala a napočítala jsem jich tak 30 z toho jen 2 kámošky, zbytek rodina. A to když slyšel přítel, tak si pomyslel, že jsem na hlavu Ale tak je nás prostě hodně no...babičky, tety, bratranci a sestřenice a jejich drahé polovičky. To je hned! Obřad někde v zámecké zahradě, u toho někde ten zahradní velký stan, zezačátku kapela, v pozdějších hodinách DJ....už to vidím Jedinou otázkou jsou finance, jestli si mě přítel někdy vezme a jestli se na svatbě vůbec domluvíme vzhledem k našim rozdílným představám. Ale rozhodně varianta rodiče a svědek pro mě neexistuje
|
estip
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 20:23
- Nahlásit
Když jsme nastoupili tak jsme předvedli a dostali VD. To mě dost znechutilo protože v posudku není příčina. Rozhodčí řekla že má uši narostlí dobře ale nosí je vzádu a že má bílou barvu na masce až u koutku. Ale tak je to klubovka no, chápu že vyhraje známej a ten kdo je vidět a ne nováček ale prostě ještě včera mě mrzelo že ji nedali V a že by ji neumisťovali.
Tak jsem zase pö delší době zabrousila na tuto diskusi a musím se přiznat, že tento příspěvek Michalla mě docela nadzvedl a na druhou stranu pobavil.Představa, že bez nějakých zkušeností přijedu na klubovku a zvítězím je fakt úsměvná. To byste musel mít opravdu vyjímečně povedenou fenu.A jak jsem se dívala na přední místa ve vaší třídě, tak je obsadily feny, které momentálně u nás nemají konkurenci a bodují i na světových výstavách. Když k tomu přidám zkušenost jejich majitelů, tak mi slova o známostech přijdou dost mimo.Až budete mít za sebou desítky výstav, tak se na to budete dívat třeba trochu s odstupem - posuzování psů se více podobá krasobruslení než sjezdovému lyžování - rozhodčí je navíc jen jeden a každý má jiné priority. proto vždy nastupuji do kruhu s tím, že i když mám interšampiona, tak klidně můžu být i poslední - ani pes nemá vždy svůj den. A jen tak na závěr - únorové Brno letos posuzovali zahraniční rozhodčí, známky se rozdávali nejen velmi dobré, ale i dobré a dokonce i dostatečné. A jen pro zajímavost - ty fenky co vyhrály klubovku tak byly na prvních dvou místech v dorostu - že by měly známosti i ve Švédsku ?
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 21:50 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit
estip
Domnívám se,že si Michal nedělal ambice na vítěze soutěže.Ze cca 40 zúčastněných fen jich X dostalo výborný a stejně pak nevyhrály.
Myslím,že mu šlo o tohle.
Jak sáma píšeš a přirovnáváš vystavování ke krasobruslení,tak na to Michal narážel.
Zvláště,když jeho fena vypadá stějně hezky jako Jessie vedle Cira.
Naši známí ,co jezdějí léta po světě se svoji úspěšnou CHS Aljašských malamutů mi to bohužel také potvrdili.
Hodně dělá tvář a jméno chovatele.
Takže na to,že Bára neuspěje jsme byli od nich připraveni a když zapátráš v minulosti této diskuse,a dáš si do souvislosti naše příspěvky,tak mi snad dáš za pravdu.
Nechápej prosím tě tuto mou reakci na tvůj příspěvek,jako útok proti tvoji osobě.To v žádném případě.To bych si nedovolil.
Pouze si myslím,že jsi se podívala zpětně na jednu,max.dvě strany diskuse a proto jsi napsala co jsi napsala.
Za celou dobu,co si zde píšeme,jsme se tu setkali pouze s fajn lidma,co milujou BSP a to nás spojuje.
Nikdo tady z nikoho nedělá hlupáka a zelenáče.
Má-li zde někdo nějaký problém a ten se nemusí týkat pouze psů,tak ho sem klidně napíše a ostatní se mu pokusí v rámci svých možností alespoň poradit ,nebo držet alespoň palce.
Byl bych rád za svou osobu a Michala, kdyby to tak zůstalo.
PS. Tá ta je opravdu táta Michala,ale to už z textu asi víš.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2011 06:36
- Nahlásit
Tá ta
To je teda situace. Nemám tady zapnuté smajlíky zrovna když Ti chci poslat zdvižený palec.
|
estip
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2011 07:44
- Nahlásit
Tá ta
já jsem ale svůj příspěvek nemyslela nijak ve zlém - asi jste to špatně pochopili. Vítězné feny i jejich majitele znám a dost mi vadilo, že jste napsali,že vyhrály ze známosti.
Pokud vás to neodradí a absolvujete pár dalších výstav, tak uvidíte, že okolo BSP se pohybují prima lidi.Je škoda, že jak jste psali, tak asi máte chovatelku, která nestojí za nic. Od ní se asi rady ani pomoci nedočkáte.
Ono vystavit psa, aby se podtrhli jeho klady a potlačily nedostatky je docela umění, existují o tom celé knihy.My jsme na první výstavě byli s naším úplně prvním psem před čtyřmi lety také na klubovce, neznali jsme vůbec nikoho a nyní s některými majiteli BSP trávíme i dovolené.
Jak to chodí u malamutů nevím, ale za ty čtyři roky a desítkách výstav si troufám hodnotit, jak to chodí u berňáků. Na výstavách jsem se s náznakem protekce setkala jen jednou a to byl opravdu jen náznak. Kromě několika málo rozhodčích, kteří jsou zároveň chovately a psy znají, tak převážná většina vůbec neví, koho má před sebou. A pro mě je určitě zajímavější posudek znalce plemene než někoho, kdo si standart plemene přečte den před výstavou.
A když budete v únoru v Brně, tak se přihlaste, ráda vás osobně poznám.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2011 07:52
- Nahlásit
Asi si budu muset pořídit doma Internet, začíná to tu žít. Mě pak dlouho trvá než to vše dočtu.
MartinaBarney
Jednou jsme tak s mamkou probírali svatbu a počítala jsem lidi, který bych pozvala a napočítala jsem jich tak 30 z toho jen 2 kámošky, zbytek rodina. A to bylo 30 lidí jen za Vaši stranu předpokládám, takže připočti 30 za stranu přítele a já myslím, že tak na stovce by jste se mohli ustálit.
Strejda
A co náš vztahový poradce na téma svatby? Ano či ne. Pokud ano, jakou?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2011 08:49
- Nahlásit
Evey
A co náš vztahový poradce na téma svatby? Ano či ne. Pokud ano, jakou?
Jsem staromódní. Svatbu ano a takovou, aby bylo znát, že to je svatba a ti co se berou, to myslí vážně. Rodiče a svědci je podle mě málo. Když je šikovný starosvat, tak se nikdo nepohádá a nepopere.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2011 09:09 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit
estip
já jsem ale svůj příspěvek nemyslela nijak ve zlém
To je v pořádku.
Přiznám se,že mě to pouze lehce zvedlo adrnalín.Ale i to je dobře.Přečetl jsem si i tvoje ostatní příspěvky(za celou dobu co zde píšu,tě tu vidím poprve i když jsi tu déla jak já) a vím,že ti jde taky o dobro medvědů,takže OK.Vysvětleno.
Jenom ještě dodatek,my jsme byli na klubovce!
Rozhodčí(ta rozhodčí) posuzovala berňáky a pak jsem se dozvěděl,že její doménou jsou Novofundlandský psi ?!
My jsme šli v kruhu jako druzí na řadu.Prvního psa taky vyhodila.
A pozor,udělal bych to asi taky,protože pes byl celý rezavý
a to i uši.Potom jsme šli my a nás poslala taky pryč.Proto ten nejenom Michalův údiv!
Do Brna určitě pojedeme.Chci si to vyzkoušet na MV.
A pozor,nepojedu vyhrát.
Plánujeme to předběžně v sobotu.Takže doufám,že se tam potkáme a to pokud možno s co nejvíce zde diskutujících.
Udělejte si prosím čas.
Holky,Kessie+MartinaBarney(a další svobodný)
jestli jste zvědavé i na můj názor a nevím jak vztahový poradce Strejda,ale můj názor
je,že když svatbu,tak v úzkém rodinném kruhu s max.pár kamarády.
Pozor jsem ženatý už skoro 24 let.Příští rok už to je nějaká svatba.Nevím jaká??
Na naší svatbě bylo cca 60 lidí.Stálo to spoustu peněz a nervů.
(hlavně v té době rodiče)
Postupem času se lidi z jakéhokoliv důvodů rozhádají a už k sobě nenajdou cestu. (něco jako u worick)
Proto to vidím realisticky.Za ušetřené peníze je lepší si udělat hezkou svatební cestu,ať máte na co vzpomínat.
Strejda
I tak díky.Stačí.
Kde jsou ostatní?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2011 09:14
- Nahlásit
Tá ta
Kde jsou ostatní?
Chystají svatbu.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2011 09:37
- Nahlásit
Strejda
Tomu se mi nějak nechce věřit.Že by i worick otočila?
|