| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2011 23:54 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
ježíš zas nikdo nic Co je s váma furt? Strejdo, Ty to flákáš totálně a Noemi ani nemluvím Máte černé puntíky a polepšete se!
Ne, že by fučelo nějak míň, ale bylo poměrně teplo, tak jsme nakonec výletili všichni - sestřenky i Tom Udělali jsme okruh Výzkum - Vojšice - Lučina - Výzkum....cca 14km. Opět jsme k autu přišli za úplné tmy, ale to tam známe, tak to nevadilo. Dnes fotila sestřenka, tak máme i fotky
Woriček byl tentokrát hodný, jednou utekl na Lučině v chatové oblasti, kde jsem ho pustila z flexiny, aby mohl taky s psiskama do potoka.... no a hned jsem ho nepřipínala zpátky a on hup-šup přes potůček a do svahu lesem. Ječela jsem pěkně ....ale naštěstí nevyplašil žádné zvířectvo, tak se asi po 50m vrátil Dara lítala jak pošuch a potmě na lukách už to bylo dost nebezpečné (moc jsme ji neviděli) tak jsem jí půjčila alespoň svítící Berrynkův návlek na obojek...Beruška stejně pěkně šlapal s náma. Worka má vybitou baterii
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 07:11
- Nahlásit
worick
Strejdo, Ty to flákáš totálně
U nás je teď všechno v klidu. Myslivci měli hon na kačeny, ale to jsme slyšeli, tak jsme se jim vyhnuli. A když jdou na divočáky, tak o sobě většinou víme. Zatím jsme všechno přežili.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 07:46
- Nahlásit
Strejda
,,V klidu" je skvělé Trošku závidím
Jé, já zapoměla napsat: hned na začátku prochajdy jsme šli po cestě, kterou zleva lemoval les a zprava kousek louky a remízek a dál jen louky a louky... A nejednou vyběhnou 4 srny, jedna přes druhou a proběhnou prakticky mezi naší skupinou lidí a psů, Workovi ta jedna snad jen půl metru před nosem (já jen zklamaně zařvala, že škoda, že ho netrefila ) Jeho vztah k srnám to nijak bohužel nezměnilo Kolem mají asi 100km2 luk s remízky a ta trdla nás málem zvalchovala
Dívali jste se někdo večer na ,,Marley a já"? Prý komedie A kde byl happyend?! Kdybych věděla, že to bude až jak umře, nikdy bych se nedívala Jasně, vím, že každý pes nakonec umře, ale dívat se na to dobrovolně nemusím, nejsem masochistka. Tak to holt vesele stopnu předtím, ne?!
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 08:04
- Nahlásit
Dívali jste se někdo večer na ,,Marley a já"?
Marley a já jsem četla - myslím, že snad i pár set stránek zpět jsme tady o tom mluvili. A i knížka je velmi emotivní, v životě bych se na ten film nekoukala.
Takže jsme v pohodě sledovali po třistapadesátéosmé Indyho. Přicházím té dvojce čím dál víc na chuť
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 08:14 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopes
Marley a já jsem četla - myslím, že snad i pár set stránek zpět jsme tady o tom mluvili.... - na to mám moc velkou sklerozu Příště prosím - varovat předem...těsně předem
Takže jsme v pohodě sledovali po třistapadesátéosmé Indyho. Přicházím té dvojce čím dál víc na chuť -
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 09:43
- Nahlásit
worick
Dívali jste se někdo večer na ,,Marley a já"? Prý komedie A kde byl happyend?!
To seš na tom ještě dobře - my byli na dokopné a domů přijeli po půl desáté - takže když jsem to zapla já, tak už byla ta komediální část pryč, a jen jsem si pobrečela (Ale já už to viděla dřív.)
Jinak u nás nového taky nic - Denny je na prázdninách, Dafka je v nejlepším, a čekám na porod jedné chlupatice pískací
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 11:17
- Nahlásit
Dneska máme ale krásný den!
Slunce, modrá obloha, užívejme si dokud to jde.
Ne, ne. Předem jsem si zjistila, že to špatně skončí, tak jsem se netýrala.
worick
Odborný dotaz k hlavní zahradní poradkyni. Chci si vysadit koutek s okrasnými trávami. Jak se dá nahradit kupovaná mulčovací kůra? Jde použít třeba drť ze štěpkovače či drtiče? Jaký druh dřeviny se používá? Ve složení těch kupovaných jsem našla, že se používá kůra jehličnanů.
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 12:03
- Nahlásit
Kousek. Asi do té části kde se zeptal ten kluk co sním je, že je tak unavenej. Hned jsem taky přepnul na Indyho, ale na konec to samozřejmě skončilo filmem z počítače.
Slunce, modrá obloha, užívejme si dokud to jde.
U nás je taky. Konečně.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 12:39
- Nahlásit
Evey
Slunce, modrá obloha, užívejme si dokud to jde. - u nás taky, jenom kdyby pořád nefučelo...
Drti ze štěpkovače používáme běžně a štěpkujeme veškerý tvrdší materiál, tedy i stonky rostlin. Není to problém. Jehličnatá borka se používá hlavně proto, že má v sobě silice, které jí nedovolí se tak rychle rozkládat. Ti, co tomu rozumí víc, používají jen borovou či dubovou - které vydrží nejdéle. Na záhon s okrasnýma trávama bych po zkušenostech, dala spíše textilii a kamenou drť, keramickou drť či drobný kačírek - záleží ovšem, jestli se to k vašemu stylu zahrady hodí. Vydrží ,,nafurt" a hlavně - většina trav a k nim se sadí také sucho a slunomilné kytky - nemají vlhký mulč rádo a vyhnívají - z tohoto mne napadá ještě nasečkovaná sláma. Šla by použít, protože tak nevlhne. My tam vlastně sypeme zpět i na jaře uřezané a následně nadrcené - ty trávy Už máš výběr trav hotový?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 12:48 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Michall
Kousek. Asi do té části kde se zeptal ten kluk co sním je, že je tak unavenej. Hned jsem taky přepnul - no jo, jenže mi byli gratulovat tchýni, která tam měla ještě na návštěvě známé a i když byli ve vedlejší místnosti, nemohli jsme si to víc zesílit, aby to tam neřvalo, tudíž já polovinu věcí neslyšela...na psí kusy stačilo jen koukat Až jak pejsa ležel a smutně koukal a bylo na něm vidět stáří...mi začalo docházet, že to není dobré Ale jsem si myslela, že to prostě skončí dřív, než bude zle....
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2011 12:53
- Nahlásit
Musím odbíhat od Kvitové...bo mně s..e Jsem si myslela, že o její výsledek se bát nemusíme a....nic moc
MartinaBarney
V toulavé kameře byl Rejvíz Sem říkala Tomovi:,,koukej, jak je to tam hezké...tam jezdí Marťa na chatu! Ta se má.... "
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2011 07:06
- Nahlásit
worick
Děkuji za vyčerpávající odpověď. Textilii mám, dám ji tam. Musím najít jen přechodné místo. Neboť prostor kam je mám namyšlené se bude příští rok bagrovat kvůli přípojce na kanalizaci. Takže je prostě někam vrznu do prostoru zahrady. Bojím se, že by mi v květináčích přes zimu zmrzly.
Zatím mám Cortaderii, Imperata cylindrica Red Baron, kostřavu a pak ještě cosi co nevím jak se jmenuje.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2011 08:06
- Nahlásit
Evey
Tak k travám: Imperata je celkem choulostivá, nevím jakovou máte vlastně zem, ale hodně bych přimíchala písku (platí pro zeminu k travám všeobecně) Na zimu na ni hoď chvojí. Cortaderia - ta u nás většinou zajde, zimování musí být pečlivé. Letos, předpokládám, že tam máš jen pár stébel - bych ji seřízla na 10cm, dala na ni kopec slámy (popř.sena, suchého listí) a přiklopila větším kbelíkem či jakoukoliv větší nádobou a zatížila kamenem. Nebo kusem nějakého lina, pevné plachty... a zatížit kolem kamením. U ní jde hlavně o to, že se k ní nesmí dostat voda (sníh) Taky jsem četla, že stébla jsou tak tvrdá, že na jaře ji musí řezat motorovou pilou Prostě: u zahradníků není oblíbená - jsou s ní jen problémy
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2011 11:06
- Nahlásit
Ahoj všem. Hlásím návrat do reality (píšu z práce :/ ).
Víkend se vydařil myslím na výbornou. Sobotní počasí v Peci nic moc, ale naštěstí to byla jen inverze a když jsme se vydrápali z ďolíku, tak bylo nádherně.
Barney sekal latinu a ani žádnou ostudu nezpůsobil. Když jsme byli na jídle, tak způsobně čekal a Jennynkou v pokoji I wellness jsme si mohli dopřát ;)
Energie a dobré nálady jsem načerpala minimálně na týden dopředu
Přidávám odkaz s fotkami:
URL
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2011 11:52
- Nahlásit
LuckaM
Přidávám odkaz s fotkami:
Moc hezké.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2011 13:07
- Nahlásit
LuckaM
No, to počasí dole moc na výlet opravdu nevypadalo
Ještě, že jste se nedali zmást a šli Já, stará bréca, jsem ještě nikdy takovou vysokohorskou turistiku nešla - nikdo se mnou nechce jet (rozuměj Tom ) Jsem úplně bledá závistí A těch fotek Ta, jak je tam na té zítce Barney s Jenny a koukají oba na jednu stranu - ta je parádní Ale všechny jsou hezké Je fajn, že máte pejsankové kámoše Alespoň tam měl Barney parťačku
Dneska bylo od rána zase hezky, svítilo sluníčko....tak jsem vyrazila do zahrady. Vzala jsem motyku a kde vidím plevely, tak to mlátím hlava-nehlava Akorát teď přišly nějaké mráčky a začalo fučet. Musím to po sobě ovšem ještě uklidit
Včera byla u nás mamka, konečně zase, po několika měsících. Koukaly jsme spolu na tu čtyřhru. Tom ji jel hrát reálně do haly a my dostaly za úkol fandit i za něj
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2011 13:22
- Nahlásit
worick
Děkuji, děkuji, děkuji.
Co přežije, přežije. Byly ve slevě, tak mě to kdyžtak ani nebude moc bolet...
LuckaM
Já chci taky na výlet.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2011 13:38
- Nahlásit
worick
Je fajn, že máte pejsankové kámoše. Alespoň tam měl Barney parťačku
Parťačku měl, ale Jennda je taková netykavka trochu - ta si Bájošovu přítomnost chudák moc neužívala. Ale musím říct, že se to lepší, už po něm tolik nevyjíždí, dokonce si spolu chvilkama i hráli...většinu času se ale ignorují...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2011 15:21
- Nahlásit
Alfréd bývá občas nerudný stařec. Jakmile je více psů pohromadě, nevrle poštěkává. Nasadí hlas výš než obvykle do velmi nepříjemné tóniny a neustále mlátí pantem, že se bavím s jinými lidmi, že dělím JEHO pamlsky mezi cizí psy ... Chytnu ho za flígr a zmlkne. Po chvíli ho pustím, rafinovaně počká dvacet sekund a začne znova. Tentokrát 1,5 cm mimo můj dosah a v pohotovosti, když se pokusím po něm šáhnout....
A tak se rozloučíme a jdeme ... ))
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2011 15:52
- Nahlásit
Drakopes
Alfréd bývá občas nerudný stařec.
No jo. Sally mi taky většinou vynadá, že češu Neli a jí si nevšímám.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2011 06:28
- Nahlásit
Kousek od nás měli hezkou, mohutnou berňačku. Už se mi ji pár týdnů neviděl a chtěl jsem se zeptat, kde je. Už to vím. Včera sedělo na jejím místě krásné štěně berňáka.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2011 07:01
- Nahlásit
Strejda
Včera sedělo na jejím místě krásné štěně berňáka. Hm. A její potomek to asi nebyl, že?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2011 08:03 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopes
Strejda
Alfréd bývá občas nerudný stařec....
No jo. Sally mi taky většinou vynadá, že češu Neli a jí si nevšímám
Tak nevím, jestli je to znak berňáků, ale dožadování se pozornosti tím, že mi 20cm od hlavy štěká z plna hrdla do ksichtu....tak to umí Berry taky Já mu řeknu, že je pako a ignoruju ho, Tom ho dokonale znejistí tím, že mu stejným způsobem ,,odpovídá" Ale většinou se nechá vyprovokovat a jdou ,,zápasit" Umí dokonale využít (a zneužít ) svůj hlasový potenciál
Strejda
Kousek od nás měli hezkou, mohutnou berňačku. Už se mi ji pár týdnů neviděl a chtěl jsem se zeptat, kde je. Už to vím. Včera sedělo na jejím místě krásné štěně berňáka - pro nás míň důvtipné ....byla stará, nebo se ,,nehodila"??
Předevčírem jsme vyrazili po dlouhé době na prochajdu vesnicí, jelikož jsme díky tomu tenisu vycházeli už za úplné tmy. Worka, už odvyklý chůzi na flexině nakrátko, zpočátku (asi kilometr ) tahal jak ale úplný magor, takže jsem nedělala nic jiného než škubala a nadávala Pak se ale postupně uklidnil (naštěstí, nebo bych ho snad už asi přerazila )
Včera k večeru jsem se oblékala, že vyrazíme alespoň k babči za Mandy a Alfíkem, ale zazvonila sestřenka s Darou, že jdou ze cvičení štěňat a jestli se nechystáme, to alespoň někudy trochu obejít (už se taky šeřilo) Tak jsme je doprovodili se zastávkama u kámošky, co má psí e-shop, za Mandy a Emou (jen na skok, tak jsem pro Alfíka nakonec nebyla) a vyprovodili jsme je skoro až k baráku (což je opačný konec vesnice - ke hřbitovu) A kupodivu, už šel Worka standartně - tzn. jen občas škubnul ale jinak byli moc hodní, Berry byl prakticky celou dobu na volno. Cestou zpátky, nás už v naší ulici, zastavil Tom, co jel ze Zlína z nějakých jednání. Berry chtěl už už vyrazit za ním ale povedlo se mi mu vysvětlit, že nás Tom bude čekat u baráku (nosit nákup z garáže ) Dneska by k nám měli přijet (snad už naposled) zahradníci - vyměnit loni zasazenou magnolii, neb se ukázalo, že je to jiný kultivar, než jsem si objednala. Snad se konečně trefí
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2011 09:29
- Nahlásit
Evey
A její potomek to asi nebyl, že?
Nebyl.
worick
....byla stará, nebo se ,,nehodila"??
Bylo jí asi 9 let. Měla se dobře.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2011 10:21
- Nahlásit
V květnu bude zase klubovka v Rožnově. Mohli bychom si dát sraz i tam (platí pro všechny).
Do Rožnova jedu na 95%. Moc se mi tam posledně líbilo a Barneymu taky. Takže pro sraz určitě jsem.
worick
V toulavé kameře byl Rejvíz
Hned ted jsem se musela na to podívat na netu. Moc pěkná reportáž. A jak tam je ta hospůdka s těma vyřezávanýma židlema, tak tam chodíme na jídlo vždycky. Máme to totiž hned naproti a majitelem je tátův kamarád. Hned bych jela na Rejvíz, když jsem tu reportáž viděla=)
Jinak já jsem nějaká nemocná. Od včerejšího večera mě bolí v krku, dneska jsem jakási unavená do toho. Takže školu vynechávám a zajedu si jenom do lékárny pro nějakej sprej na krk. Barneymu jsem slíbila procházku, ale nevím nevím. Nemocná si nemůžu dovolit být, protože v sobotu nastane naše (moje a přítelova) dlouho plánovaná oslava narozenin. A když už máme objednanej ohňostroj (jen ďáblovy květy, nic velkýho zase) a balonky. A mám naplánovanou na 90% hudbu, tak to rozhodně nemocná nesmím být!
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2011 19:11
- Nahlásit
tak vám hodím Beruščinu narozeninovou "oslavu i sem" - zkopíruju to odvedle ...
dneska přes plot přelezl nějakej vořech. babi s dědou slyšeli Berunino štěkání, takový vzteklý, mysleli, že tam má ježka nebo něco, tak vyšli ven a vořech si to metl přes dvůr, berni přiběhla k nim, tak ji zavřeli, šli vořecha hledat, ale už byl fuč.
hárá 18.den - což ale tchýnina pudlice zabřezla 21.den ...
podle vzteklýho štěkání, jak ho babička líčila, bych i řekla, že rozdavačné období nemá, ale těžko říct ...
mluvila jsem s veterinářkou.
injekci preventivně rozhodně ne. počkáme na sono, 25.den, když tam budou, budeme kastrovat.
teď se Míra snažil do telefonu přesvědčit dědu, aby ji drželi zavřenou, ve dne v noci, a pouštět jen vyčůrat - že se pes bude vracet a mohlo by se mu to ještě povést ...
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2011 19:20
- Nahlásit
a ještě fotka s kostičkou ...
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2011 19:45
- Nahlásit
Taky se opět vtírnu s fotkou
Včera jsme rodily
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2011 06:38
- Nahlásit
MartinaBarney
A mám naplánovanou na 90% hudbu Jako živou? Tak to bude ve velkém stylu ...
Janiii
Ještě se dá i udělat stěr ke zjištění přítomnosti spermií, není to sice moc průkazné, ale dá se to pro klid duše udělat.
Tak snad z toho nic nebude. A ty dny předtím byla hlídaná?
Dines
Jé, jsou tam i chlupatý.
Kolik jich vlastně celkem máš?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2011 07:07 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
MartinaBarney
Janiii
Dines
Ha, tady samé narozky Tedy někteří slaví některé by slavili, kdyby jim bylo dovoleno a někteří se opravdicky narodili
MartinaBarney
V květnu bude zase klubovka v Rožnově. Mohli bychom si dát sraz i tam (platí pro všechny). - nó, tak tam by jsme se snad už dostat mohli...... my totiž asi celou zimu nevytáhneme paty, jelikož Tom to těžce podcenil a nemůže sehnat zimní gumy Tak že by se pokusil sehnat alespoň letní?! neb ty nemá rovněž
Jinak já jsem nějaká nemocná. Od včerejšího večera mě bolí v krku, dneska jsem jakási unavená - radím to vždy a všem...na krk Prissnitz!
Nemocná si nemůžu dovolit být, protože v sobotu nastane naše (moje a přítelova) dlouho plánovaná oslava narozenin. A když už máme objednanej ohňostroj (jen ďáblovy květy, nic velkýho zase) a balonky. A mám naplánovanou na 90% hudbu - kecalo...to teda velké bude Kolik to vlastně slavíte...děcka?
Janiii
Berni si chtěla zaslavit ,,dle svého gusta", frajera si na to pozvala a vy jí to takhle pokazíte
tchýnina pudlice zabřezla 21.den ... - fakt jo?! Já tomu u psů nerozumím ani za mák, ale vždyť to už by pomalu neměla ani hárat ne? Já, že je to tak, že zabřezne jen zhruba v polovině...
počkáme na sono, 25.den, když tam budou, budeme kastrovat - počkej, počkej, vy jste ale stejně měli kastrovat...normálně tedy nebudete?
a ještě fotka s kostičkou ... - Berunka je fešanda, nevím co se divíš, že za ní lezou frajeři přes plot...
Jééé, konečně někdo, kdo nevyhrabuje listí jak blázen Tady se strhnulo v posledních letech ,,listové šílenství" a nejlíp bude pokácet všechny vzrostlé stromy, protože kdo by se s tím pořád hrabal?! Začínám být na tyhle řeči alergická a nasraná tak, že asi někoho brzo inzultuju Dobře, trávník přejedu sekačkou a tím to seberu, ale na kytky jsem ho roky musela hrabat kousek dál ,,v divočině" a nosila si ho v pytlích domů, abych to pozakrývala. Ona to totiž příroda takhle vymyslela, ale někteří ,,nadbozi" si myslí, že ji přečůrají tím, že to tady všechno zplanýrujou .....a pak budem posílat do Bruselu depeše, že potřebujem přidat, jelikož je tady všude prachu a nedýchatelno
Dines
Včera jsme rodily -
Hele Mengele Ty to nějak křížíš: jednou s chlupatým, jednou jen lysoně?....tady vidím i nějaká porostlejší...
|