Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 378 . 379 . 380 . 381 . 382 . 383 . 384 . 385 . 386 . 387 . 388 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Noemi
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2011 13:55
- Nahlásit

No my měli veselý víkend... Byli jsme na výletě ve Slatiňanech (bez Medvěda).
V sobotu ráno na fotbale za mladší žáky v Kutné Hoře a v neděli ráno nás vzbudil trenér, ať brácha jede ráno hrát do Sázavy za starší žáky (kategorie do 15 let včetně, bráchovi teď bylo devět). Naštěstí i protihráči měli problém postavit mužstvo, tak tam taky měli pár prcků… Starší žáci už hrají na celé hřiště v 11 (nás bylo deset i s bráchou, soupeř měl na střídání….), ale jen 35 minut – vyhráli jsme 9:1. Brácha první poločas jen prakticky stál a culil se, o půli se převlékl a že už hrát nebude, tak jsem ho deset minut přesvědčovala a nakonec se převlíknul zpět do dresu a zápas dohrál a kupodivu si občas i kopl do míče. No doufám, že příští týden nebudeme hrát ještě za dorost :-D
Včera bylo škaredě… Na tradiční procházkové trase byly rybářské závody ve čtyřboji, Médi je samozřejmě na rybáře zvyklý a opatrný, tak by se rád kámošil, ale vždy když viděl tu hrůzu v očích (ježíši, žene se na mě ta velká obluda a určitě mi povalí pruty ), tak to rychle vzdal a byl pěkně otráveny…
Cestou zpátky se na cestě zase potulovala zuřivá Dášenka (resp. pánská verze Dášenky). Opět nikde nikdo, naprosto nechápu, jak někdo může pustit psa ven a jít si v klidu v pohodě lehnout(zvlášť pokud je v okolí x desítek rybářů, mnozí se psy), když vím, že se můj pes rád pere. Musela jsem nechat chlapa s Bédinem čekat a šla jsem ho zahnat domů – Dášenka vypadala, že mě sežere také, naštěstí je všude požehnaně štěrku, což evidentně nečekal (neházela jsem šutry na něj ale těsně před něj)… Tentokrát se páníčkové ani nenamáhali vylézt z baráku (občas se i omluví), možná by byli rádi, pokud by Medvěd Dášenku sežral….

Tá ta
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2011 15:49
- Nahlásit

Dnes jsem tu měl jednoho dodavatele a ptal se mě,zda nechci papírového boxéra i s boudou.Je mu prý rok a majitelka(jeho ségra) na něj prý nemá vůbec čas.

Kessie-Tak co to hárání?

worick
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2011 19:59
- Nahlásit

Noemi
koukám, tak Ty jsi měla perný víkend se na cestě zase potulovala zuřivá Dášenka (resp. pánská verze Dášenky). - to znám tihle foxové jsou pěkně nesnášenlivé plemeno, takoví výrypkové to jsou A s tím bráškovým fotbalem to máš čéče horší, jako kdyby jsi měla dítě sama....každopádně: dobrá průprava do budoucna
Dneska jsem vyšla na prochajdu dřív, neb nebylo už stejně co dělat...a tak i u báby jsme byli dřív. Přinesla jsem tam i Alfču. S bábou ovšem bylo k nevydržení, mamka řvala jak tur (pěkně jí zase hrajou nervy ) tak v půl osmé nesu Alfíka už domů a slyším - nějaký hukot shora Zprvu jsem myslela, že nějaké letadlo, ale pak se v dálce ozářilo....načež jsem pochopila, že je to bouřka Vletěla jsem zpátky k bábě, mamce s tetou to oznámila (teta je tam na kole ) čuměly na mně, co to melu, z čeho by tak asi byla bouřka, když je celý den 14st ale vyběhnuly ven a už jim bylo jasné....já drapla kluky a letěli jsme domů - už začínalo kapat. Vzala jsem to potokem (i když už byla úplná tma) jelikož tam je to pod moc stromy a keři (taková divočina) před deštěm dobré....jen jsem se bála projít kolem těch nejvyšších topolů - to jsem probíhala - vždycky mezi bleskama Ale jsem si říkala, že lepší jít pořád pod keřema, než těch posledních 250m po holé silnici mezi polema - tam bych byla hodně ,,na ráně" Doběhnuli jsme a za dvě minuty už pořádný liják. Ale ne dlouho, teď už zase jen takový ,,deštík"

worick
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2011 20:07 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Tá ta
zda nechci papírového boxéra i s boudou.Je mu prý rok a majitelka(jeho ségra) na něj prý nemá vůbec čas - máš pravdu Já prostě nepochopím, když člověk dělá rozhodnutí na 10 let, proč si k...a nespočítá, kolik má denně času a jestli vůbec nějaký...
Včera se mi dostal do rukou starý magazín MF-bydlení....a je tam o jednotlivých kočičích plemenech. S tím, že by jsme už jeli na dovču jen tam, kam můžou i kluci jsme smíření...horší co s kočinama...A čtu Tomovi charakteristiku jednotlivých vybraných plemen a čtu briťáky: dožívají se až 17let!"...a Tom:,,tý volé, tak to mi neříkej, že nepojedem 17 roků na dovolenou!??"

Kessie
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2011 22:23
- Nahlásit

Zdravím všechny! Ráno bylo pod mrakem, před polednem v Brně lilo, odpoledne pohoda a jak jsme dojeli domů, tak začalo hrozně lít, takže z prochajdy dneska nebylo nic - kolem osmé se přihnala dokonce bouřka, docela to třískalo... ale zítra jedu až na poledne, tak jsem Kessce slíbila dlouhatánskou dopolední prochajdu... snad nebude zase pršet... teď je úplný klid, ale podle radaru ještě něco přijde...
worick - tyhle dlouhý dny máme dvakrát za dva týdny (máme sudý a lichý rozvrh hodin a v tom lichým jezdíme dvakrát takhle blbě od rána do večera), dá se to přežít, protože jinak Kessku neflákáme, v podstatě ona je ta, která mě drží nad vodou, když už fakt nemůžu, takže se jí to náležitě snažím vracet... je úžasná a chápe to... když jsme v práci ty dlouhý dny, necháváme ji otevřeno na zahradu, tam totiž jinak může jen s námi - vím, nic to nemění na tom, že je tam sama, ale pak chodí vždycky s Honzíkem ven když jezdíme až na deset, tak s ní chodíme i ráno i pak večer určitě nestrádá...
Tá ta - člověče Tá to, já to nechápu, ale pořád nic... nebo to prostě nepoznám, což je asi blbost, když jsem to poznala minule... čím to může být?

Evey
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2011 05:54
- Nahlásit

O jakých bouřkách to jako mluvíte? U nás nic (anebo jsem je zaspala).

Noemi
Fotbal jsem nikdy nesledovala, nerozumím mu, ale mám ten pocit, že už to není to co bývalo (ostatně jako všechno, že... :smirk. Za mých mladých let snad všichni klučičí vrstevníci byli fotbalisté, hasiči... a dnes.. problém sestavit vůbec nějaké mužstvo, natož si vybrat mezi těmi nejlepšími.

worick
,,tý volé, tak to mi neříkej, že nepojedem 17 roků na dovolenou!?? Známá to měla taky tak, dokud nedala plnou důvěru mě. Ti snad nebyli nikde 30 let (měli vždy kolem 15 psů). Musíš si najít někoho zodpovědného.

ankaras
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2011 09:05
- Nahlásit

worick
Čéče, já koukala na tu fotku a normoš jsem pojala podezření, že jsem to já Jsi mi tam nějak podobná....
Tak to mam štígro, bejt podobná takový pěkný babě . O prokouslý prdeli mi nic neříkej, včera Ayrin nechápala, že prostě na vycházku nejdeme do toho hroznýho slejváku a když jsem jí řekla NE, PROSTĚ ! a otočila jsem se, tak mě štípla do zadku, že mi vyjela husina až na krk . Potvora jedna. Byla jsem se podívat na štěňulata u Corýšků, to byl zážitek, nevím jestli už jsem ti to sem házela. Pár fotek je tady - http://ankaras.rajce.idnes.cz/Coryskovic_stendulat a/ . Dokonalý prostě . Už mají jenom jednoho pejska volnýho - http://www.aamedvidek.estranky.cz/ , mají tam s nim i video. Ti bílí dlouhosrsťáčci, to byla krása

Hned bych ho měla doma, kdyby to šlo

worick
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2011 10:20
- Nahlásit

ankaras
Byla jsem se podívat na štěňulata u Corýšků, to byl zážitek, nevím jestli už jsem ti to sem házela - jo, jo ty první fotky, když byli malincí Ježíš, ten bílý méďa je fakt nádherný, já bych ho sežrala...je jak Woriček! I ta naše nová sousedka Pyrenejského, vypadá skoro stejně U nás je zataženo a prská (déšť se tomu říct nedá ) Je zima 12st. To na nás ten podzim ale najednou hnusně uhodil. Ještě o víkendu jsem chodila v kraťasech a teď tohle

ankaras
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2011 10:47
- Nahlásit

worick
Macíkové dokonalí prostě , jeden zůstal doma - žíhánek. Ayrině by se určitě ten bílej líbil, to je mi jasný , ale už takhle mam 30% šanci si někoho najít s takovym psem a tuhle mi mamka říkala - No Iveto, ty buď si najdeš někoho prachatýho s barákem, nebo nám tady zůstaneš, dokud bude Ayrin. Řekla bych, že druhá možnost je 100% . Teď jsem měla dlouho něco s rukou, asi od vodítka, nechápu, Ayrina netahá, nebo od noťasu jak ho dřu do práce a z práce. Se dvěma akitama bych měla ruce jak vopice . Tady je taky pěkně hnusně, ale mně to nějak nevadí. Těch 14 dní veder jsem měla zrovna dovolenou, takže jsem to tak nějak vychytala.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2011 21:13
- Nahlásit

Tak jsem se pustila do ,,bojové akce´´. Víte, jak jsem tu psala o Andulce - 4 leté fence, kterou její majitelka (nějaká stará paní, která se bude stěhovat do domova) chtěla prvně prodat. Když se pro fenku sehnali zájemci, majitelka si to prý rozmyslela, že fenku nedá. Nakonec jí paní Nývltová pohrozila trestním oznámením za týrání zvířat. Ono se totiž zjistilo, že fenka je vychrtlá a extrémně se bojí vodítka. Jinak je přítulná, hravá, zvyklá na zahradu - bohužel jen na zahradu. A po této výhružce si to majitelka zase rozmyslela a já jsem byla požádána, jestli bych si fenku do víkendu rychle nevzala, že majitelka zase změní názor. Takže zítra si pravděpodobně jedu Andulku vyzvednout a o víkendu by si pro ni měli přijet lidi, kteří ji odvezou novým hodným majitelům.
Jen se trochu bojím toho převozu, nebo vůbec toho, jak ji nalákám do auta, když nic takovýho nezná...až bude u nás, tak sem hodím fotky.

worick
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2011 23:39
- Nahlásit

MartinaBarney
Víte, jak jsem tu psala o Andulce - 4 leté fence.... - a jejda, toto nabralo ale spád
Takže zítra si pravděpodobně jedu Andulku vyzvednout - podávej pravidelné info jsem zvědavá, jak tohle dopadne

Já jsem večer Toma ukecala na malý výlet s přejezdem autem. Ukecala přes to, že bylo opravdu hnusně. Zamračeno, vichr a mrholilo. Chtěla jsem se kouknout, jestli tam někde není ještě dřín - na zavaření Ten jsme nakonec nenašli....ono už se taky stmívalo ale alespoň jsme se prošli a cestou zpátky jsem se zastavila u báby pro vajíčka Když jsme pak před 20h couvali doma do brány, už před ní stepovala Dáša Tak jsem ji pustila chvíli za klukama, ale s obavama, protože kočky už jsou v tuto dobu někde venku. Gucci za chvíli vletěla zadem domů (škrábala na okno) Leonka jsem viděla šlapat před barák, tak jsem mu šla honem otevřít vchod. Postaví se metr od dveří a dělá ciráty najednou se ze tmy přiřítí kolem něho Dáša - až do dveří ke mě - následně si uvědomí, že cestou minula kocoura, otočí se, ten se naježí, vystartuje za roh baráku a Dáša za ním Řev se nekonal, tak jí asi utekl a Dáša hned přiběhnula zpátky O přestávce Ordinace jsem se obléknula a šla vyhodit Dášu za bránu - ať už sype domů Hulákala jsem do tmy a Dáša nikde už jsem pojala podezření, že někde porcuje kocoura! Jsem se dost vyděsila Ve chvíli, kdy už jsem se chystala letět domů pro baterku - se naštěstí objevila Ven už chtěla jít sama, tak jsem ji vyšoupnula a volala kocoura. Nebylo ho Tak jsem nakonec stejně vzala tu baterku a letěla ho hledat. Volala jsem po zahradě, svítila kolem a Leon nikde. Až jsem se blížila k zahradnímu domu, uviděla jsem na kameni oranžové oči. Posvítila a zavolala a odpověděl mi ale fakt naštvaný Leon Ječel a stěžoval si, že ani v zahradě nemá chvilku klidu (včera, když jsme byli s klukama u báby, měl tu Tom návštěvu: sestřenky jednu s Darou a druhou s labradorkou Lisou. Taky chudáka Leona prohnaly do kytek )

Evey
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2011 05:50
- Nahlásit

MartinaBarney
Takže zítra si pravděpodobně jedu Andulku vyzvednout a o víkendu by si pro ni měli přijet lidi, kteří ji odvezou novým hodným majitelům. A bude ti paní něco podepisovat?Aby tě pak nenařkla, že jsi ji ukradla...

worick
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2011 12:07
- Nahlásit

Nikde nikdo Já psala pozdě večer, Evey brzy ráno (strašně ) a vy ostatní, ha?!

Kessie
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2011 12:23
- Nahlásit

ankaras - jééé, ti jsou roztomiloučcí... zamilovala jsem se do toho celýho černýho s bílýma nožičkama... - moc díky za krásný fotečky a odkazy na supr videa...

Kessie
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2011 12:24 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit

MartinaBarney - Marti, pak dej vědět, jak jsi to zvládla, držím moc pěsti... a taky dej vědět, jak se Andulka snáší s Bárníkem...nebo teda spíš co on na novou spolubydličku...

Kessie
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2011 12:26
- Nahlásit

worick - Radiii, já vůbec nevím, co bych měla napsat... u nás teď s pracovním režimem nic zvláštního... Jen je divný, že Kesska pořád nehárá...

Kessie
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2011 12:28
- Nahlásit

worick - teda něco novýho vlastně je... chodí k nám na zahradu takový větší koťátko... chodím si s ním hrát a ubytovala jsem ho ve stodole... dávám mu tam jídlo... na dvorek ke Kessce se mu ale nechce... asi se bojí...

LuckaM
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2011 12:29
- Nahlásit

worick
Jsem tu, čtu, jen nemám nic pozitivního, co bych sem mohla napsat.

Evey
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2011 12:30
- Nahlásit

worick
MartinaBarney omluvena, nakládá Andulu.
Úči též, ty se asi k netu přes den moc nedostanou.
Ale co ostatní?
Strejda co auto?

Strejda
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2011 12:32
- Nahlásit

worick
a vy ostatní, ha?!
Přivezl jsem porouchanou příživnici. Chce se mi použít odbornou terminologii a napsat: "Přepravil jsem kadaver do kafilerie."

Nic pozitivního.

Strejda
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2011 12:34
- Nahlásit

Evey
co auto?
Byla jsi o 2 sec. rychlejší.
Dostal jsem neodolatelnou nabídku na ojetý motor za 77 tisíc. Nový stojí 80. Asi bych chtěl něco levnějšího.

Evey
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2011 12:50
- Nahlásit

Strejda
Dostal jsem neodolatelnou nabídku na ojetý motor za 77 tisíc. Nový stojí 80. Ojetý motor? To je za ty prachy už ojeté celé auto, ne?

Strejda
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2011 12:59
- Nahlásit

Evey
To je za ty prachy už ojeté celé auto, ne?
To je, ale zase na tom překupník tolik nevydělá.

Evey
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2011 13:09
- Nahlásit

Strejda
Jsem tedy poněkud v šoku. Autům pravda vůbec nerozumím, na to mám doma automechanika. Netušila jsem, že motor, byť nový stojí 80 tis.... To bych se nejspíš kadaver pokusila nějak zpeněžit a poohlídla se po jiné příživnici.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2011 15:29
- Nahlásit

Už jsem tu. Ještě jsme ted ladili poslední detaily. Večer po půl 8 (až bohužel) si jedeme pro Andulku. Dřív to nejde, protože máti končí v práci až takhle navečer a já sama si netroufám pro fenku jet kvůli tomu, že má panickou hrůzu z vodítka. Podle informací, jakmile vidí vodítko, tak začne vyvádět a kňučet. Takže pro lepší jet ve dvou. Napadlo mě vzít s sebou svoje vodítko, třeba to výstavní a třeba z toho takovou hrůzu mít nebude. Taky pamlsky a hlavně žádnej stres ani spěch. Jinak, obojek si prý nandat nechá.

Evey
A bude ti paní něco podepisovat?Aby tě pak nenařkla, že jsi ji ukradla...

No, na to se ještě zeptám radši paní Nývltové nebo paní Pakostové, protože to je zprostředkovaný přes ně.

Kessie
a taky dej vědět, jak se Andulka snáší s Bárníkem...nebo teda spíš co on na novou spolubydličku...
Barneyho si dokážu představit už ted. Nadšenej jako nikdy předtím, bude ji zběsile očichávat, otravovat apod. Takže ho budu muset krotit. A jestli ji bude pořád otravovat tím, že ji bude obskakovat (jak má většinou ve zvyku), tak je budu muset oddělit. Znám totiž Barneyho.
Každopádně držte palce, at to jde všechno bez problémů. Hlavně ten nástup do auta.

worick
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2011 23:58 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
Dostal jsem neodolatelnou nabídku na ojetý motor za 77 tisíc. Nový stojí 80. Asi bych chtěl něco levnějšího - nó, to bych pochopila... Zkus třeba jako já Dneska kurýr přivezl novou autobaterii za 2tisíce. Začneme tímhle a uvidíme Snad neskončím u takové částky jako Ty (chybí tu smajlík s revolverem u hlavy - ,,bych se picla" )
LuckaM
Jsem tu, čtu, jen nemám nic pozitivního, co bych sem mohla napsat. - Luci nestraš! A co třeba: všichni jsme zdraví...??
Kessie
Jen je divný, že Kesska pořád nehárá... - já těm ,,babám" teda moc nerozumím ale......v ženském kolektivu se ,,srovnávají cykly"....tak se třeba ,,synchronizuje" s nějakou sousedkou
MartinaBarney
Večer po půl 8 (až bohužel) si jedeme pro Andulku.....- jsem jedno velké ucho jak to dopadlo?!??

Strejda
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2011 06:04 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

worick
v ženském kolektivu se ,,srovnávají cykly"....tak se třeba ,,synchronizuje" s nějakou sousedkou
Kdyby to byla pravda, tak si sousedi, majitelé psů, oddechnou. Jejich trápení by se odbylo najednou. U nás se feny střídají, aby se jim psi mohli řádně věnovat.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2011 06:53
- Nahlásit

U nás se feny střídají, aby se jim psi mohli řádně věnovat.

taky mi připadá, že vršovické feny si rozepsaly celoroční směny, aby nezůstal jediný den nepokrytý ...)

Noemi
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2011 08:34
- Nahlásit

Lidi, já vůbec nestíhám . Zenhle týden jsem se vrátila na VŠ, aby Bc. titulu přibyl bráška Ing. a zatím tedy nevím, jak nakombinovat prezenční studium (mnou vybraný obor se dálkově studovat nedá) a práci na plný úvazek....

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2011 11:09
- Nahlásit

Takže pro Andulku jsme jeli dřív. Sehnala jsem kamošku, takže jsme mohli v 18:00 vyjet. Andulka opravdu bydlela se starou paní, která se stěhuje do domova důchodců. Andulka je přátelská, ale opatrná. Znala jen svou zahradu a to bylo všechno. I když byla branka od zahrady otevřená, sice prý vyběhla, ale ne daleko a na zavolání se hned vrátila.
Andulka ovšem ze situace vycítila, co se bude dít a utekla na schody ke vchodovým dveřím do domu a nechtěla se odtamtud hnout. Měla strach. Prvně jsem ji tedy zkusila lákat na piškoty, schody sešla, ale zase se hned vrátila. Druhý pokus - zkusila jsem výstavní vodítko. Připnout si ho nechala, ale jakmile člověk vyvinul tlak, tak začala knučet. Takže vodítko jsem uplně vyřadila. Další pokus - její psí kamarád George od sousedky - bez úspěchu. Takže jsem se vrátila zpátky k piškotům a házela jí piškoty, aby za něma postupně šla. Zatarasila jsem jí schody, aby tam už nemohla a takhle se mi ji povedlo vylákat až před branku, kterou jsem pak zavřela. Další půl hodinu stála Andulka nalepená hlavou k brance a my nevěděli, jak ji dostat těch 4-5 metrů do auta. Pamlsky už nezabíraly. Ještěže se tam objevil jeden borec, kterej nám pomohl. Andulku znal. Takže jsme jí nasadili náhubek (sice velkej jak pro slona, ale jinak to nešlo), a ten kluk ji přenesl do kufru. Cesta probíhala v poho. V poho v tom smyslu, že Andulka nevyváděla. Jen zařezaně seděla, chudinka a trochu se poblinkala. Další část příběhu napíšu třeba večer....musím do školy

<< 1 ... 378 . 379 . 380 . 381 . 382 . 383 . 384 . 385 . 386 . 387 . 388 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání