Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 378 . 379 . 380 . 381 . 382 . 383 . 384 . 385 . 386 . 387 . 388 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2011 15:08
- Nahlásit

Strejda
skvělé se omlouvám to jste teda podali výkon šli jste jen s holkama nebo i s ženou, nebo celá parta?? Závidím já bych aky chtěla takový bezva výlet po horách....nikdo se mnou nechce
Zítra ráno vezem bráchu do Veselí (nad Moravou ) na vlak - odjíždí s partou do Vysokých Tater - jezdí tam každý rok

Strejda
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2011 15:18
- Nahlásit

worick
šli jste jen s holkama nebo i s ženou
Se ženou bez holek. Psi do hotelu nesměli.

ankaras
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2011 09:42
- Nahlásit

Ahoj všem a zdéééér tobě worick ... žijete? Čtu , že žijete, tak dobrý . Dneska jsem se připojila na FB a tam toto , tak jsem si na tebe hned vzpomněla.

Evey
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2011 14:31
- Nahlásit

Strejda
Nebyl. Nevěděl jsem o tom. Ale stejně bych nemohl. Byl jsem pozván do hor. Já myslím, že není čeho litovat. Mohla to být dobrá akce, nebýt tak ohromného počtu lidí.

worick
My se tam (jestli dožijem) určitě příští léto vetřem na ty borůvky. Takže Evey počítej s tím, že musíš dát včas vědět kdy budou a taky že nás tam odvedeš Já byla taky vetřelá. Byla jsem s maminkou bývalého spolužáka. Oni mají i povolení ke vjezdu autem. Sama bych se do té divočiny nevypravila, bych se tam okamžitě ztratila. Uvidíme jak porostou příští rok. Letos jich bylo málo, tak snad je předpoklad že příští rok bude dostatek. Zkusím to domluvit a uděláme společný výlet.

worick
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2011 14:48 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

ankaras
a zdéééér tobě worick... žijete? Čtu, že žijete, tak dobrý - no my jo, my přispíváme, až to kolikrát pěkné není ale po Tobě furt vidu ani slechu Co Ayruše poslouchá? Sousedi mají teďka malou Arin a já jí ze zvyku pořád říkám Ayrin Tak tu svou ochechuli pozdravuj
Evey
Já byla taky vetřelá. Byla jsem s maminkou bývalého spolužáka. Oni mají i povolení ke vjezdu autem. Sama bych se do té divočiny nevypravila, bych se tam okamžitě ztratila. - já se picnu Tak ona má borůvky ,,za humny" a sama na ně nechodí... No, to je fuk, prostě to zase nějak zorganizuješ
U nás je už druhý den 32st, sice fouká jako kráva, ale úplně teplý. Varují před bouřkama tak jsem zvědavá...snad ne nějaké hrůzy. Jinak - popršet by mohlo, už je zase sucho

Strejda
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2011 15:40
- Nahlásit

worick
Evey
Tak ona má borůvky ,,za humny" a sama na ně nechodí...
Seděli jsme v Ramzové v hospodě a trousili se důchodci s pet láhvemi plnými borůvek. Mysleli jsme, že to čiperkové někde nasbírali. Pak jsme viděli snědé spoluobčany, kteří jim borůvky prodávali.
No, to je fuk, prostě to zase nějak zorganizuješ
To bude snadné. Sběrači - prodejci tam jistě budou i příští rok.

Varují před bouřkama tak jsem zvědavá...snad ne nějaké hrůzy.
Tady už vynechává elektrika, spadly nějaké kroupy a hřmí tak, že to určitě plaší i Alfréda v Praze.

Strejda
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2011 15:44
- Nahlásit

Díky worick a její radě s řepíkem jsme vyléčili díru do kožichu bez ATB.
Natíral jsem to dvakrát denně řepíkovou mastí. Sally to sice hned olízala, ale stejně díra začala zarůstat srstí. Už to je v pořádku.
Sice nevím, co to startuje, ale vím, jak se to vyléčí. Třeba to bude fungovat i příští rok.

worick
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2011 17:04
- Nahlásit

Strejda
Díky worick a její radě s řepíkem jsme vyléčili díru do kožichu bez ATB. - jé, to jsem fakt ráda, že jste to vychytali. Pokud mám na tom alespoň malinkou zásluhu, jsem ráda dvojnásob. No....kdyby to bylo vždycky takhle jednoduché a tak dobře o zafungovalo
Hele, Drakopsová, že Ty jsi to ještě na pejsách nezkoušela?! Otestuj to taky, ať víme jestli to funguje u všech....kdoví, kdy to budem i my ostatní potřebovat
Tady už vynechává elektrika, spadly nějaké kroupy a hřmí tak, že to určitě plaší i Alfréda v Praze - Ája ale asi teďka balí Alfímu hlavu
Až taková je to hrůza nestraš Strejdo u nás zatím nic..Chci zajít s klukama alespoň k bábě, radši pozavírám všechna okna, i když je tu na zdechnutí
Včera nám mamka vyprávěla, jak se bába v noci probudila a ječela:,,já su nebožka, to je konec, už su nebožka!" A mamka:,,no to nejste, když tady hulákáte" a bába na ni třeští oči:,,ale su, su nebožka, úplně ,,No tak vás dám vyčůrat a uvidíte, že čuráte, tak nemůžete byt nebožka"

Drakopes
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2011 17:43
- Nahlásit

u nás od půl druhé prší, ale nebouří ... a doufáme, že ani nebude. Alfí leží pod stolem bez nějakého stresu, takže v dohledu nic nebude.

Řepíková mast? Tu seženu kde? My jen koupali v řepíku a to na tu histiocytozu nefungovalo ...

Ráno vyzvedávám sousedovic dítko cestou do školy - cinknu a dítko pláče do telefonu, že nemůže do školy, že ztratilo oblečení

Drakopes
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2011 17:50 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

Vážení,

ve čtvrtek 8.září poběží na čt2 první díl pořadu Nejlepší česká škola. Zahlasujte prosím pro tu školu, která se vám bude líbit. Jestli to bude ta naše, ještě lépe )

Hlasovat se dá celý následný týden na URL

worick
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2011 23:20
- Nahlásit

Drakopes
ve čtvrtek 8.září poběží na čt2 první díl pořadu Nejlepší česká škola - kouknu na to, snad nezapomenu

Byl někdo postižený hnusnou bouřkou? Kessie, MartinaBarney - jak jste holky na tom? Tady 5 kapek ...natož tak bouřka Koukala jsem na potok a už tam začíná chybět voda

Evey
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 07:46 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

Drakopes
Jestli to bude ta naše, ještě lépe A to je Karla Čapka?
Řepíková mast? Tu seženu kde? V lékárně ji běžně mívají. URL

worick
Byl někdo postižený hnusnou bouřkou? U nás ne. Kolem 17 hod. začal silně foukat vítr, zátahlo se jako před koncem světa, ale žádná průtrž mračen se nekonala. Taky jen pár kapek.
Tak ona má borůvky ,,za humny" a sama na ně nechodí... Nemám tyto borůvkové lokality zmapované. Vždy nás někde vysadí a ukážou směr. Loni byl terén značně drsný, stráň kolmého stoupání s 3-4 metrovými smrčky, přes které nebylo nikam a nikoho vidět. Navíc tam nebyl žádný signál. Člověk chodí celou dobu shrbený, ze strany na stranu a to brzy ztratíš přehled, kde se tak zhruba nacházíš...
Letos to už bylo lepší, byli jsme na přehledné pasece se signálem.

Strejda
To bude snadné. Sběrači - prodejci tam jistě budou i příští rok. Je otázkou kolik za ně sběrači - prodejci chtěli. Loni, vzhledem k přebytku se prý prodávali za 45 kč (to bych si je fakt raději koupila, než se celý den lopotit), letos vzhledem k nedostatku se cena pohybovala kolem 70 kč.
Moc pěkný záznam trasy, jak se to dělá?

worick
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 08:01
- Nahlásit

Evey
V lékárně ji běžně mívají
A Strejdo, ty Drakopsové označ, kterou máte vy, respektive kterou holky snědly
No jo, koupit borůvky jde, vloni jsem je v Brně před Olympií taky koupila, letos jsem se tam nedostala. Ale to není tak úplně ono. Nejste v lese, doštípaní od komárů, sem tam nakažené klíště a nakonec sníte tu po....od lišky To jsou teprve ty správné ,,zasloužené" borůvky....a ty chutnají nejlíp

worick
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 08:09
- Nahlásit

Včera byla naše prochajda jako ,,dámská jízda". První jsme navštívili sestřenku s Darou a potom u báby Mandy s Emou. Cestou jsme tedy různě potkali i kluky, ale většinu za ploty. Jenom jednoho labradora, který nás míjel zrovna, když jsme ,,kecali" s nějakým terošem za plotem a majitel na nás volal: to asi nemáte holky, že?! Neboť jeho labrador vztekle vrčel na vodítku, zježený jak dikobraz. Pořád mne udivuje, jak lidi dokážou vychovat ,,nesnášenlivou bestii" i z tak mírumilovného psa

ankaras
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 08:36
- Nahlásit

worick
Co Ayruše poslouchá? Poslední dobou pořád jenom zlobila, ale jako poslouchá , dospět nikdy nedospěje, s tím jsem smířená. Nakonec začala včera hárat, tak už vím, proč poslední dobou tolik vzdoru , to dělá vždycky, když má háravou. Takže vegetí v našich trenkách zase na balkoně a vyhlíží potencionálního manžela. Není vůbec náročná ! Bere všechno . Já nepřispívám, no . Si vždycky vzpomenu na tebe, tak to sem jdu prolistovat. Od soboty jedu poslední půlrok školy, tak snad už to taky doklepu. Pozdravuj je doma všechny !

Strejda
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 09:47
- Nahlásit

Evey
Moc pěkný záznam trasy, jak se to dělá?
Potřebuješ navigaci, která ukládá trasu jako GPX. To jsou všechny outdoorové. Z GPX Ti trasu do mapy nakreslí kdejaký program. Používám tento.
Mám to hlavně na stopy, abych si nemusel pamatovat, že dva kroky za šťovíkem doleva.

Evey
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 09:59 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

Strejda
Mám to hlavně na stopy, abych si nemusel pamatovat, že dva kroky za šťovíkem doleva. Tak tomu si říká pokrok. Já ten šťovík nalomila.
K těm stopám jsi mi teď právě připomněl dotaz.
Je normální, aby rozhodčí penalizoval psa za to, že nenalezl jeden z předmětů, ač ten předmět poté nenašla ani šlapka? Prostě se ze stopy ztratil.

Strejda
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 10:37
- Nahlásit

Evey
Já ten šťovík nalomila.
Sally mi nalomené šťovíky označuje jako předmět. Zkoušel jsem i svářecí dráty, ale i ty označuje.

Je normální, aby rozhodčí penalizoval psa za to, že nenalezl jeden z předmětů, ač ten předmět poté nenašla ani šlapka?
No je to krutý, ale normální, protože nikdo neodpovídá za znehodnocení stopy. Předmět mohl odnést vítr, pták nebo jiná vyšší moc. Rozhodčí rozhodl v souladu s řádem.

worick
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 11:56
- Nahlásit

Strejda
Evey
Je normální, aby rozhodčí penalizoval psa za to, že nenalezl jeden z předmětů, ač ten předmět poté nenašla ani šlapka? Prostě se ze stopy ztratil
No je to krutý, ale normální, protože nikdo neodpovídá za znehodnocení stopy. Předmět mohl odnést vítr, pták nebo jiná vyšší moc - ne, že bych tomuhle nějak rozuměla, ale jak mne znáte....zakafrám vám do toho
Ten řád je tedy nějaký blbý, protože pokud tam ta věc už není, nemůže ji pes označit ne?? Ať už se ztratila jakkoliv - neměla by se ovšem započítávat. Buďto to celé zopáknout a nebo počítat bez té jedné. Takhle je to trochu zvláštní... penalizovat psa za něco, co nemůže nijak ovlivnit Jsem ráda, že se toho neúčastním, protože blbost a nespravedlivost, mne neskutečně vytáčí

Strejda
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 13:45
- Nahlásit

worick
Ať už se ztratila jakkoliv - neměla by se ovšem započítávat.
Ono to tak je. Body za celou zkoušku jsou složené ze sledování stopy (80 bodů) a za označení předmětů (20 bodů). Body za stopu se rozdělí na jednotlivé úseky a z nich se sráží za chyby (vysoký nos, ..., Sally ztrácí body za to, že obchází vysoké trsy trávy). Za nalezené předměty se body příčítají k těm za stopu. 20 bodů je za všechny přesně označené předměty. Když předmět na stopě nebyl, nedostane pes body. A aby nedošlo k pokusům o opakování, je v řádu napsáno, že pořadatel ani rozhodčí neručí za poškození stopy.

Chtěl jsem se Sally udělat zkoušku FH1 a měli jsme dobře natrénováno. Tam je stopa 3 hodiny stará. Měl jsem zajištěné myslivce, že nepůjdou přes louku krmit. Pak mi tam vlezla bába kořenářka a na celé louce otrhala pampelišky. Sally ušla deset kroků od nášlapu a udělala pohled "Ty v*le, je to v p*deli". Ale bylo to regulérní. Měl jsem pohlídat i báby.

worick
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2011 16:37
- Nahlásit

Strejda
Měl jsem pohlídat i báby. - jo, ty obzvlášť

Noemi
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2011 16:41
- Nahlásit

Jsem zase nemohla
Nevím, jestli jste někdo otrokem O2 a dobíjecích tarifů, ale naše rodina ano. Babi s Dědou kupují obvykle kredit ve stejný čas. Jako odměna za dobití je trapná flashová aplikace s lovením kačenek s výhrami typu deset minut mezinárodních hovorů a podobně...

Měla jsem venku noťas, aby si Babi a Děda mohli vytáhnout po libosti. No a ta aplikace samozřejmě vydává pískavé zvuky. Medvěd z toho byl úplně na větvi. Jakmile to zaslechl, tak se vyřítil k úložišti pískacího prasete, zřejmě si myslel, že mu ho někdo krade . Prase nehybně leželo na svém místě, což evidentně naprosto nechápal (kdybyste viděli ten výraz :-D). Během chvilky objevil, že zvuky vydává počítač, tak pak ještě dlouho čekal, kdy si to bude moci zkusit také...

Noemi
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2011 16:44
- Nahlásit

Jo a máme za sebou první zápas za mladší žáky (tak asi o dva roky dříve, než je normální, trenér neměl děti a ukecal nás i přes bráchovy mohutné protesty). Hraje sde 8+1, mi hráli 5+1. Trenér soupeřů negetlemansky nechal hrát všech 9 dětí a stejně jsme vyhráli 8:3 :-D

Kessie
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2011 17:10 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit

worick - omlouvám se, že se ozývám tak pozdě... pondělní bouřku jsme přežili v klidu... vyjížděli jsme z Brna a začalo hrozně pršet, auta jela krokem... sem-tam spadla menší krupka... celých 15km směrem na jih fakt hrůza... po odbočení k domovu (do kopců) po dešti ani památky... spadly tu "3 kapky" - sledovali jsme situaci na radaru a před náma se to celý roztrhalo, takže ani zahradnickýho deště na nás nezbylo...

Kessie
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2011 17:15
- Nahlásit

Kessku asi včera bodla vosa... soudím podle toho, že tu má všude kolem děda vinohrad a vosama se to jen hemží... přímo nahoru do hlavy, včera tam měla bouli, dneska už to splasko, ale jak ji to svědilo, tak si to celý rozdrápala... natřeli jsme jí to včera i dnes měsíčkovou mastí (taky se o ní traduje, že hojí rány), kterou jedinou v lékárničce mám... sháněla jsem se ve dvou brněnských lékárnách po řepíkové masti a NEMĚLI... celkem mě to překvapilo...

Kessie
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2011 17:17
- Nahlásit

Tá ta, Michall - pánové, jak to vypadá s Bárou? My ještě nic, ale jsou viditelné změny nálad a Kesska přestala žrát... - nějaký vzdor... z ruky sem-tam jo, ale z misky nic... už ať to přijde a přejde a je to za náma... jinak s tím uchovněním už jste rozhodnutí na pevno?

worick
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2011 17:18
- Nahlásit

Noemi
Jsem tak šokovaná z pádu ruského letadla s hokejistama, že jsem fakt ráda, že někdo napsal něco pozitivního a veselého. Tohle se mně bytostně dotýká - když si jen vybavím kolik letů v Rusku Tom absolvoval a jak jsem opravdu u každého trnula hrůzou ....o něco klidnější jsem byla jen, když letěl s ČSA.
Médi je skvělý, škoda, že to člověk nestíhá nějak zdokumentovat - tyhle situace. Ráda bych to taky viděla
Teda ten fotbal tam máte pojatý nějak prazvláštně tak ale jde hlavně o to, aby si děcka užila a věnovala se sportu a ne kravinám

Kessie
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2011 20:14
- Nahlásit

jsem z toho taky celá nesvá... hokej miluju, do Zlína jsme na Medvědy jezdili pořád... tehdy byl už mladičkej Rachůnek hvězda... několik lidí z širší rodiny je nebo bylo v hokeji docela úspěšných... je to hrozný... no...

Noemi
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2011 20:39 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit

Teda ten fotbal tam máte pojatý nějak
Nejsou děti... Tak holt i za dorostence hrajou třeba 10 letí kluci

Noemi
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2011 20:44
- Nahlásit

Tohle se mně bytostně dotýká - když si jen vybavím kolik letů v Rusku Tom absolvoval a jak jsem opravdu u každého trnula hrůzou ....o něco klidnější jsem byla jen, když letěl s ČSA.
Já radši ani nehovořím vzhledem k tomu, co se bude dít o víkendu u nás... Ale ve vzduchu budu mít vždy (vyjma jednoho supertajného překvapení) jen maximálně dvě letadla v jeden moment, tak doufám, že se udrží na obloze. To by byl trošku trapas. :-/

Hokejisti... Nemám slov

<< 1 ... 378 . 379 . 380 . 381 . 382 . 383 . 384 . 385 . 386 . 387 . 388 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání