| Autor |
Zpráva |
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2011 14:50 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit
worick
najednou mi nad hlavou (ani nevím, proč jsem nahoru kouknula) rozsvítí jasné světlo - jako kdyby někdo rozzářil hvězdu (bylo to tak vysoko) a byl
že by metoeorlogický balón??
Ale jestli se to opakovalo, tak to byl zřejmě normální balón, který zažehával hořák. Dost vysoko, aby nebyl vidět jako takový, ale plamen vidět byl.
Stalo se mi to před lety doma - koukáme večer na nějaký fantastický film, mimozemšťané a najednou stočím zrak do tmy za oknem a tam plamen. V místech, kde není nic - 4. patro - jo, byl to balón )
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2011 16:19
- Nahlásit
worick
Od nás byla děsná cesta i do toho Rožnova.
Právě, že Rožnov od nás v poho...to je jen krásná hodina a čtvrt. S mým řidičským tempem to stáhnu na tu rovnou hodinu. Ale do Zárybničné Lhoty k Táboru se na výstavu 2 hodiny nepotáhnu. Minule to bylo v poho. To jsme tam byli o den dřív a přes noc. Letos už tam ale přes noc být fakt nechci
Zítra odjíždím na víkend do Krkonoš, tak doufám, že mi to odloučení Bárníček ještě promine. Jedeme 4 osoby a ten pobyt jsme koupili na slevách. Je tam započítaná i sauna, masáž čokoládou nebo lávovými kameny a polopenze. Akorát teda představa, že na mě při té masáži bude sahat někdo cizí, to mě moc neláká. Uvidím, jak se mi to bude pozdávat. A zjistila jsem, že v Harrachově je i bobová dráha, takže se i svezeme. Horší je zase cesta...3 hodiny v autě. Ale jako takový zakončení léta je to super
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2011 17:09
- Nahlásit
http://www.cz-pes.cz/sos-detail-4731-q-Bernsky-sal asnicky-pes
Kdyby nahodou, nekdo byl pobliz.....
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2011 17:48
- Nahlásit
MartinaBarney
Že by Resident Harrachov? Myslím, že si masáž užiješ. Já bych si ji teda líbit nechala hned . Jediné, co se mi zdálo trochu divný, když na mě sahal někdo cizí, byla masáž hrudníku. Dělala jsem si masérský kurz, takže jsme museli projít všechny části těla a tohle bylo pravda trochu zvláštní . Na lávových kamenech jsem byla taky, ale tam zas ten dotek ruky není tak častý, masíruje se hlavně těma kamenama - mě to bylo hodně příjemné, ale pokud citlivěji reaguješ na teplo, tak je možné, že tě to bude trochu pálit.
Já zítra odjíždím do Chorvatska, takže u nás přípravy taky vrcholí
Omlouvám se, že jsem se zas dobu neozvala, ale je to u nás teď takové hektické
Michale, proč jste se nestavili, když jste tu byli na kolech?
Přidám ještě příhodu z dnešní procházky. Dala jsem si sraz s kamarádkou, která bydlí cca 8 km od nás, na půli cesty a vyrazili jsme procházkovat po okolí. Celá procházka se moc vydařila, Barnouš se vyběhal, seznámil s koněma, kozama, oslíkem a dalším zvířectvem, jen ten závěr se nám moc nepovedl.
Když jsme se vraceli po malé asfaltce, projížděl cyklista, cinknul a my spořádaně uvolnili cestu. Za cca 5 minut jel ale zbytek rodiny a já je do poslední chvíle neslyšela a když se řítil klučina cca 8 let k nám, už jsem nestihla Barnyho přivolat na stranu a kluk to do Bájoše bez brždění napral :/ Ten zakňučel a odskočil (zaplaťpánbůh nereagoval jinak ) Kluk rozpláclej na cestě, kolo na něm...Tak jsem k němu hned přiskočila, naštěstí se mu nic nestalo, jen si maličko odřel koleno, ale klepala jsem se ještě hodinu po tom. Barney je naštěstí taky v pořádku - za 5 minut už o ničem nevěděl. Doteď ale přemýšlím, čí to byla chyba. Nestalo by se to, kdyby byl Barney na vodítku (to bych ho ale už nemohla pouštět nikde, je to cesta, kde projede jednou za půl hodiny cyklista nebo bruslař a jednou denně auto), ale taky kdyby kluk houknul, že jede, když viděl, že se tam motáme, nebo aspoň přibrzdil, aby zvládnul situaci...
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2011 18:14 - Změnil/a: MartinaBarney
- Nahlásit
LuckaM
už jsem nestihla Barnyho přivolat na stranu a kluk to do Bájoše bez brždění napral
Taky tu máme takovou cestu. Cyklisti tam jezdí tak každých 15 minut, auto zhruba taky tak. Cesta se je lehce zatočená, ale je na ni dobrý rozhled, takže můžu už v dálce vidět, že jede cyklista, auto nebo jde někdo se psem. A protože znám Barneyho...čumák u země, běhá sem tam a nedívá se. Tak si ho zavčas odchytnu. Nebo ho tam často ani nepouštím na volno. Mamka mi taky říkala, že jednou byla s Barneym (záskok za mě) venku, měla ho tam navolno, celou dobu se držel u jedné strany a jenom kolem projížděl cyklista, tak se Barney rozhodl, že půjde na druhou stranu....tak tak pod kolo nevlítl.
Doteď ale přemýšlím, čí to byla chyba.
Já myslím, že kluk mohl přibrzdit a nebo aspon někdo ze zbytku rodiny mohl houknout, že projíždí...Já kdybych jela na kole a viděla přede mnou na volno psa, tak si taky přibrzdím. Ale to asi proto, že vím, co mám od psa čekat. Ale aspon, že Ti nikdo ze zbytku rodiny nevynadal, co máš na volno psa a proč si ho víc nehlídáš, když tu jezdí cyklisti apod.
Jinak ubytovaní budeme v Rokytnici nad Jizerou v penzionu Krakonoš. A na tu bobovku pojedeme do Harrachova.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2011 18:19
- Nahlásit
MartinaBarney,LuckaM
a to máte cyklistickou stezku. U nás jezdí cyklisti přes park, kde nemají vůbec co dělat. Je určený psům na volno. Beru děcka, rodiče sedí v hospodě u parku a děti lítají kolem, případně i na kolech. Ale dospělej magor, který to sviští napříč cestou, je na zabití.
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2011 21:29 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit
LuckaM
S Bárou se stavíme ;).
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2011 22:47
- Nahlásit
Drakopes
Ale jestli se to opakovalo, tak to byl zřejmě normální balón, který zažehával hořák. Dost vysoko, aby nebyl vidět jako takový, ale plamen vidět byl - néé, balon to určitě nebyl. Bylo to strašně, strašně moc vysoko, snad ještě letadlo bych věřila - napadlo mně, že třeba rozsvítil přistávací světlo, aby někoho varoval?? Ale i tak se mi to na ,,světlo" zdálo moc rozsvícené. A bylo to bílé světlo, ne nažloutlé... jako halogen. Jenže se to nehýbalo a letadlo na místě - to nejde
koukáme večer na nějaký fantastický film, mimozemšťané - dobrý
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2011 23:08 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Nóóó, tak pánům z Pálenice se nějak moc zalíbilo venčit kolem našeho domu Doufám, že jediné, co jim leží na srdci je blaho těch pesů.......ale začínám o tom trochu pochybovat. Dneska jsem poznala, že jdou kolem až podle šíleného psího řevu vzadu (byla jsem taky až v polovině zahrady) - myslela jsem, že tam nějaký velký pes rve nějakého malého rychle jsem přepočítala psy a kočky (to už kluci valili nahoru k brance) a vyběhnula z růží na cestu, abych tam taky viděla. Načež mi docvaknulo, že to znělo, jako když pes vletí do elektriky v ohradě...máme přece bohaté zkušenosti Pak jsem po zadní pěšině mezi keři zahlédnula postavy s psiskama, co mohli být z Pálenice, nebo taky minimaxi. Chvíli jsem tam čučela, až se ukážou líp a byla to Pálenice No, venčení v pořádku ale: doufám, že se snima někdy nesrazím u našeho, kdy já jsem před bránou a kluci si to tam přečichávají kolem, jdou i kousek po pěšině k potoku.....no kdyby odsud vyšli tihle, tak fakt nevím, jak by to dopadlo Tedy, já bych kluky odvolala, ale nejsem si jistá, jestli oni by ty svoje udrželi
A jak jsem vzpomínala, že jsem dlouho venku neviděla sousedku Arin, tak dneska po 19h s ní šel páník směrem k nám....tak to jsme hned vystartovali za bránu i s klukama i Tom V pohodě. První jsem kluky nechala za brankou a šla jsem za ní sama, až se otrkla tak vyšel Tom s klukama. To co u vás s kolama...bylo dnes u nás s autem. My kecáme s Arin a sousedem, kluci na druhé straně cesty směrm k potoku a rozjede se tchýně od nejbližších sousedů. Naštěstí je paní inteligentní a jela pomalu, protože jak jsem na kluky promluvila ať zůstanou, tak se okamžitě, sice vlažným tempem, ale rozešli hned ke mně Tohle prostě musíme nějak dopilovat, takhle to nejde
A soused má dotaz: očkovali jste štěňátka kombinovanýma vakcínama s leptospirozou?? Prý mu chovatelka říkala, že s ní má počkat (s leptospirozou) alespoň po půl roce, kvůli možné alergické reakci, která tam prý celkem často je. Mně se ale tohle nezdá, protože leptospiroza je prakticky všudypřítomná a riskovat onemocnění, které je těžké a většinou smrtelné...radši bych neriskovala. A s tímhle názorem jsem se já nesetkala a očkovali jsme normálně - všechno.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2011 02:39
- Nahlásit
worick
Ale i tak se mi to na ,,světlo" zdálo moc rozsvícené.
Dokud to není světlo na konci tunelu, kterým Tě protahují, tak to ještě není tak zlé.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2011 07:37
- Nahlásit
Strejda
Dokud to není světlo na konci tunelu, kterým Tě protahují, tak to ještě není tak zlé. - hele nekaž mi radost Já konečně vidím mimozemšťany po tom, co s ze všech pozorování postupně stávají vymyšlené blbiny a taky mi to nikdo nevěří A to prosím ani nechlastám....
Děckáá, víte něco o tom očkování štěňat? Nechce se mi moc dávat dotaz na fóra, protože se tam sesype zase banda magorů ale soused má dávat vědět vetce - nejlíp ještě dnes
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2011 08:38
- Nahlásit
worick
- nejlíp ještě dnes
Náš vet očkuje. Zkusím zavolat známým, ale nevím, jestli to stihnu.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2011 09:47
- Nahlásit
worick
očkovali jste štěňátka kombinovanýma vakcínama s leptospirozou??
Barney byl naočkovanej kombinovanou vakcínou i leptospirozou hned tak 2 měsíce po narození. Jestli teda dobře chápu ty zkratky na těch nálepkách v očkováku.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2011 18:50
- Nahlásit
worick
Naše původní vetka nám leptospirozu nenaočkovala, asi to nepokládala za důležité , ale jak jsme přešli k novému vetovi, tak ten na to hned upozornil a doočkovávali jsme cca na 9ti měsících.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2011 19:41
- Nahlásit
worick
Já všechny svý psy očkovala kombinací - a i se vzteklinou.
Jen o té vzteklině jsem slyšela, že ta se snad dá očkovat až v půl roce, aby se zbytečně nezatěžoval organismus nebo co.
A očkovala jsem kombinací i Jesse (wořecha co měl v dospělosti 6kg)
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2011 07:37
- Nahlásit
worick
Kesska dostala v rozmezí prvních tří měsíců po narození tři očkovací injekce (každý měsíc jednu) - taky to byla nějaká kombinace a určitě v tom byla i ta leptospiroza, teprve v pěti měsících jsme šli na vzteklinu a bylo nám řečeno, že vzteklina se očkuje nejlépe v rozmezí od 3měsíců po půl roku věku psa
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2011 08:23 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Díky všem
My jsme to taky očkovali tak jak píšeš Kessie
Všechno jsem to včera sousedům písnula, tak uvidíme, jak to pořeší. Hlavně aby pejsana neměla problém. Já se jich ptala SMSkou, jestli ta chovatelka měla vysloveně tyhle alergické reakce ve svých vrzích, ale na tohle mi neodpověděli, tak nevím...
Dneska bude vedle na koupáku fotbalový turnaj - takže u nás zase veselo Kluci by měli nafasovat špuntíky do uší
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2011 09:41
- Nahlásit
Chce někdo vidět vetřelce v plešomorčatím břiše?
http://leontine.webnode.cz/news/tesime-se-o-/
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2011 11:08 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Dines
Vedu EO v patrnosti, nechala jsem to Toma zjistit, ale to tuším nebude hned tak honem Každopádně už nic neposílej Je tam všechno, nebo Ti k tomu ještě něco dlužíme?
Chce někdo vidět vetřelce v plešomorčatím břiše? - mě to fakt připadne bléééé...já totiž nemůžu ani nikomu změřit tep - nesnesu ten pocit, jak se mi to pod prstama ,,hýbe" v tom těle. Jednou mi ho zkoušel změřit Tom a jak mi zmáčknul prstem zápěstí, tak jsem se málem pozvracela a došlo mi hrozně zle. Krku by se mi nemohl ani dotknout je to psychický blok
Když jsme u toho: zachytili jste tu zprávu o čtyřech zavražděných dětech...matkou? Je to hrůza, ale hlavně se pozastavuju nad tím: proč to nechali dojít až sem? To ten manžel, druh či co, neviděl v jakém je stavu?! Zajímalo by mně, o co nakonec šlo Proč se odstěhovali z předchozí adresy a kde mají nějaké příbuzné, když taky nepomohli...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2011 11:14
- Nahlásit
Drakopes
Jak dopadl Alfímu ten středeční převaz...tuším jsi to sem nepsala?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2011 11:19 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Našla jsem fotky z Lednice, které Tom stáhnul z mobilu. Úplně jsem zapoměla, že nás blejsknul alespoň tím mobilem
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2011 12:02
- Nahlásit
worick
je to krásná dvojka ...
s převazem máš pravdu, píšu se blbiny (vidělas krmení na kopečku ) a na podstatné věci zapomenu ...
Alfréd je už bez obvazu, jen doma je v ponožce, aby si to neolizoval - na veterině stojím u pultu, abychom se domluvili na dalším postupu a hlavně abych zaplatila, Alfíček mi vzorně leží u nohy a skryt přes zraky všech přítomných si pečlivě slizuje veškerou mastičku z tlapy.
A když už jsme na té veterině byli a měla jsem s sebou oba psy, tak byl prohlídnut i prohmatán i Níloušek. A pochválen, krásně se hojí a uzliny téměř nehmatatelné. Takže uvidí se, co po dvacátém kontrolní sono a pokud bude v pořádku, začnou snižovat léky.
Noční venčení si už na páníčkovi vydyndal i Alfréd, takže si to vychutnávají. Ať užívají, až zase dojde na venčení se mnou, jde jen Níloušek a jen na roh vyčůrat a zpátky do pelechu )
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2011 12:52 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit
worick
Každopádně už nic neposílej
Počkej, já měla za to že ještě jedna splátka chybí - jinak balení je pokud vím kompletní, nebo alespoň nic jiného nepotřebuji (pokud nemáš ještě jeden obojek - bych ho zlomyslně nasadila tý čubě, co mi poslední dobou pije krev jak hodně nenažraný klíště )
A k tomu hýbání - ty bys asi teda fakt hrochy odchovávat nemohla - je to bomba jak se tam melou už asi 14 dní před porodem, a ke konci už rozeznáš kterou tlapkou zrovna zatlačil, nebo jestli to byla hlava - jak malý vetřelci Když mají všichni zúčastnění náladu, tak si hrajeme "na šťouchanou" - já šťouchnu do mimina, mimino šťouchne do mě - větši nou to baví dýl mimino než maminu - se jí nedivím - když do ní z venku i zevnitř furt něco šťouchá
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2011 13:40
- Nahlásit
MartinaBarney
Ale do Zárybničné Lhoty k Táboru se na výstavu 2 hodiny nepotáhnu.Dívala jsem se, jak bych se tam dostala vlakem. Úžasné spojení... trvalo by mi to 7-10 hodin.
Škoda, že nebydlíme poblíž, mohli bychom se dohodnout na spolujízdě.
worick
K očkování... sice pozdě... vždy jsme dávali kombinaci se vzteklinou, nikdy jsme reakci neměli, ani nevím o takovém případu z doslechu. Já bych to zkonzultovala, třeba telefonicky, s jiným veterinářem.
Když jsme u toho: zachytili jste tu zprávu o čtyřech zavražděných dětech...matkou?Ano viděla jsem to, je to tragédie a velká příležitost pro média k zvýšení sledovanosti. Teď začne hon na "čarodějnici". Pokud to byla laktační psychóza, tak paní lituju. Znám tento stav ze svého okolí, je to opravdu šílené. Navíc ona se z ní vyléčí a pak si teprve uvědomí co udělala. Nevím jestli se s tímto dá potom žít.
Drakopes
Jen tak dál.
Strejda
Jestlipak ty nejsi na Pivovarských slavnostech?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2011 14:10 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Evey
Jestlipak ty nejsi na Pivovarských slavnostech? - tuším je, když nepíše...
Pokud to byla laktační psychóza, tak paní lituju. Znám tento stav ze svého okolí, je to opravdu šílené. - to právě měl zachytit taky nějaký doktor, co k němu má chodit ať už sama či s děckem na kontroly Navíc ona se z ní vyléčí a pak si teprve uvědomí co udělala. Nevím jestli se s tímto dá potom žít. - o tom dost pochybuju
Drakopes
píšu se blbiny (vidělas krmení na kopečku) - o tom kdo píše blbiny mi vykládej Krmení ma kopečku bylo úžasné, já to zapoměla napsat. Jak tam všichni hezky čekají ve frontě to je jak u nás na cvičáku A necpali se kluci jak jsi
psala... taky hezky čekali
Alfréd je už bez obvazu, jen doma je v ponožce, aby si to neolizoval - na veterině stojím u pultu, abychom se domluvili na dalším postupu a hlavně abych zaplatila, Alfíček mi vzorně leží u nohy a skryt přes zraky všech přítomných si pečlivě slizuje veškerou mastičku z tlapy. - - tak to je bezva, že se to lepší. A Níloušek bude určitě taky fit
Dines
Počkej, já měla za to že ještě jedna splátka chybí - to právě nevím, tak počkej, až to hezky spočítá, ať Ti to pak nemusíme vracet
...bych ho zlomyslně nasadila tý čubě, co mi poslední dobou pije krev jak hodně nenažraný klíště - - co vyvedla, chuděra? U nás je dneska od rána Dáša-Máša a nechce jít domů. Je 31st, kluci nemají čas chrnět - pokud nelítají za Dášou, tak kolem plotu, protože je tu dnes zase šrumec. Asi padnou na hubu, za chvilku
ty bys asi teda fakt hrochy odchovávat nemohla - ne, vůbec ne, pro mně to není žádný ,,zázrak zrození" - ale jedna velká hrůza od začátku až po konec Takže paní s laktační psychózou docela chápu...já bych nejspíš skončila ještě hůř
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2011 10:54
- Nahlásit
Evey, worick
Pár dnů jsme byli u Evey na horách. Je to nevlídný kraj.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2011 11:24
- Nahlásit
Strejda
Pár dnů jsme byli u Evey na horách. Je to nevlídný kraj. Tak to jste nebyli u nás, takovéto cedule my tam nemáme. Naštěstí. Zatím...
Já jsem se včera, tak nějak neplánovaně, ocitla na koncertu Kryštofa a Mandrage. Právě na těch Pivovarských slavnostech, co tam určitě byl i Strejda. Večer mi zavolala kamarádka, dělej, nachystej se a jedem. Já takové akce nevyhledávám. Počítala jsem s tím, že tam tedy jako bude hodně lidí, ale že až tak moc.... Jsem zvědavá kolik, až to spočítají. Po Kryštofovi byl velkolepý ohňostroj, kterým jistě pár desítek tisíc proteklo. Mandrage nic pro mě. Kryštof super i když to zrovna není můj šálek čaje.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2011 12:41
- Nahlásit
Evey
Právě na těch Pivovarských slavnostech, co tam určitě byl i Strejda.
Nebyl. Nevěděl jsem o tom. Ale stejně bych nemohl. Byl jsem pozván do hor.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2011 13:07
- Nahlásit
Strejda
Pár dnů jsme byli u Evey na horách. Je to nevlídný kraj. -
Počkej, chodil jste po horách, nebo si váleli šunky u někoho na chalupě My se tam (jestli dožijem) určitě příští léto vetřem na ty borůvky. Takže Evey počítej s tím, že musíš dát včas vědět kdy budou a taky že nás tam odvedeš
Včerejší akce skončila zlomenou nohou jednoho kámoše - detaily zatím neznám
Na dnešek máme hlášené příbuzenstvo ze slovenské Skalice - tedy k bábě - tam se všichni slezem
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2011 13:37
- Nahlásit
worick
Počkej, chodil jste po horách, nebo si váleli šunky u někoho na chalupě
|