Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 378 . 379 . 380 . 381 . 382 . 383 . 384 . 385 . 386 . 387 . 388 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Evey
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2011 10:40
- Nahlásit

Strejda
To by taky šlo, ale kotel ústředního topení si řekl dřív. Ajaj. Ale to byl ještě slušný, takové věci nám zásadně odcházejí když jsou nejvíc potřebné. Kotel v zimě, lednice v létě...
A jaký jsi vybral? Nějaký se zásobníkem?

worick
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2011 10:41
- Nahlásit

Strejda
To by taky šlo, ale kotel ústředního topení si řekl dřív. - né, fakt, tohle ani není možné - nám včera zdechnulo tepelné čerpadlo.... (já totiž doufám, že to nebude nic fatálního, už to udělalo jednou a jen tam něco vyměnili... )

Tá ta
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2011 10:56
- Nahlásit

MartinaBarney
Andulka je krásná.Jinak souhlas.

Už sem radši nepolezu,nebo mi taky něco odejde....

Strejda
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2011 11:01
- Nahlásit

Evey
Ale to byl ještě slušný
Kotel se vůbec nezachoval slušně. Zdechnul v zimě, v neděli dopoledne, když jsme byli na cvičáku. A ještě se pomočil. Topenář je slušnej chlap. Řekl, že dojí oběd, pivo si nedá a přijede. Odpojil kotel na dřevo a topili jsme plynem.
Všichni se mě smějí, že máme všechno zdvojené jak v Temelíně, ale ono se to vyplatí.
Nový kotel je Atmos 32 kW. Bez zásobníku. Je na polena.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2011 16:42
- Nahlásit

Dneska měl Barney setkání s křečkem polním. Šli jsme po cestě mezi zahrádkama a polem a najednou mi mamka říká, že v tom poli (asi tak 5 m od nás) je nějaký zvíře. Tak se podívám a fakt se tam něco válelo. Vypadalo to, jako by si tím škrabal záda nebo co. Barney to taky zpozoroval a už bežel k tomu. Malý zvíře najednou začalo poskakovat a prskat. Tak jsem došla pro Barneyho, aby mu něco neudělal. Dojdu k nim a on křeček polní Seděl na té své kulaté prdýlce, tlapky zdvižený a naštvaně prskal o sto šest Fakt roztomilej. Barney jsem si přitáhla k sobě, křeček toho využil a zaběhl pak do díry. To je asi poprvé, co jsem tak zblízka a naživo křečka polního viděla. Moc pěkný zvířátko.

Kessie
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2011 18:35
- Nahlásit

Drakopes - k tomu prvenství mezi školami gratulujemeeee...

Kessie
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2011 18:47
- Nahlásit

Strejda - jééé, Strejdo, tak to máme stejný kotel... ale co jsme se toho napřed načetli, než jsme se rozhodli... my ho otestujeme až tuto zimu, ale tuším, že to byla dobrá volba. Jinak taky k tomu máme ještě kotel na plyn... Vitodens...

Drakopes
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2011 07:57
- Nahlásit

Včera ráno jsem byla s deváťáky sbírat data na statistické šetření (zní to zkvěle, berou v matice statistiku a počítali jsme auta)- Měla jsem s sebou oba psy. Níloušek pořád přelehával, abych se mu v tom davu neztratila, aby na mě viděl. Alfréd zaujal nejvýhledovější pozici a otáčel hlavu pořád sem tam, jak sledoval provoz a zřejmě kontroloval, jestli dítka dobře počítají

worick
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2011 08:40
- Nahlásit

Drakopes
Stejně tak Berry
Já už jsem to kdysi psala v souvislosti z jiným letadlem....Nad naším hodně přeletávají malá letadla, různí rogalisti, malé vrtulníky a nevím co ještě... A onehdá zase letěl nějaký rogalista, my seděli na mole za barákem, Berry na lehátku se mnou a ve chvíli, kdy uviděl, že koukám, se okamžitě začal dívat také, ale fakt ze záujmem, nespustil z něho zrak po celou dobu, co přelétával, tak taky kroutil hlavou, až mi to bylo směšné Zajímalo by mně, co si ten pes opravdu myslí, jestli si uvědomil, že tam visí chlap a říká si:,,kdoví jestli nespadne..."

Momentálně mám úspěch se žrádlem Nevím, jestli je to tím, že jsem přestala dávat zeleninu a nebo ochlazením, ale kluci žerou už 4.den Včera tomu pomohlo možná i to, ženás ráno při obhlídce za bránou čekala blbova Bobina, tak jsem je podělila - kluci dostali do misek, Bobina dožírala bokem z hrnce (což jsem risknula po minulém extempore, kdy Bobča s řevem vyhnala kluky od misek a když jsem ji chtěla vyhodit já, tak se po mě ohnala - tak letěla šupem ven) včera byla už vzorná (asi si to dobře zapamatovala ) hezky vyžrala jen svoje a šupala k bráně sama - bála se nejspíš, že jí páník už projel a kluci hezky závodili to jsem viděla poprvé v životě, že misky vyžírají s mlaskáním a rychle
Byli jsme včera po půl roce agilitit Když jsme vycházeli z brány, blížila se doga Sára, tak jsem Workovi nepřipnula flexinu a nechala je, ať pokecají Sára kňučela a hnala se k nim, ale u nich pak couvala a schovávala se za páníky, ale kluci dotěrní nijak nebyli, spěchali na ten slíbený cvičák Tam dobrý, v pohodě, akorát v polovině přišel Gogo a ti naši dva osli, jak byli uvázaní u lavičky, tak na něj vrčeli oba! jak magoři Dostali seřváno, ale fakt nevím, jestli jak Gogo dospívá, jestli se už příště neservou No, snad ne, bych je rozškubla Skákali dobře - Berry sice jak byl rozdivočený - že je nějaká akce - tak zprvu lítal a obíhal překážky Woriček jen jednu a pak se opravdu snažil Tedy oba se snažili moc

Dines
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2011 09:30
- Nahlásit

worick
Byli jsme včera po půl roce agilitit
Já si říkám že kdyby jsme my uplynulý půlrok agilitění vynechali, že bych udělala nejlíp-ušetřila bych si nejen peníze, ale hlavně nervy! No, každopádně musím se vzteklím uspokojením konstatovat, že Dafka se jakýmsi způsobm probrala a na samém konci agiliťácké sezony začala běhat (a né jak se doteď za mnou táhla jak smrad). Upřímně opravu nevím jestli z toho mám mít radost, nebo jí zatlouct do země

worick
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2011 15:07
- Nahlásit

Dines
Sim tě, co ty to tam vedle nacvičuješ Jelikož jsem na tom dá se říct podobně (s Woričkem) tak jsem byla zvědavá, jestli i někdo něco poradí, či si jen poslechneš snůšku kritiky Ale jsem byla venku a koukám až teď - že to mažeš....bylo něco??

Dines
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2011 15:21 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit

worick
No, jsem si to rozmyslela - že nechci slyšet tu snůšku kritiky
A že mě stejně pošlou na cvičák jenom
Jsem měla ráno nějakou slabou chvilku nebo co... je mi blbě a leze mi to asik na mozek

edit: Už jste spočítali ty peníze?

worick
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2011 16:43 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Dines
Už jste spočítali ty peníze? - nóó, to víš že jóóó - máš se načekat My jsme oba děsní bordeláři - to za a) a za b) já na internet banking nelezu, nebo bych to ještě byla schopná nějak zablokovat.... a Tomovi se to očividně nechce hledat Vydrž, snad až bude někdy hnusně třeba.....
Kluci jsou teď vyjímečně nějak hrozně hodní, stejně jako Ty, teda maličkosti neřeším, i když důslednost - tu já na rozdíl od Toma neflákám. Worka měl párkrát volno na bezpečných místech a jelikož se zvěř neukázala, tak nezklamal....ale to všeho do času Za pár dní tu budu fňukat, co kdo vyvedl

Tá ta
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2011 23:51 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit

Poslouchám na YT písničky z mládí,konkrétně Progres 2 a brouzdám po netu.Našel jsem taky toto
http://www.annonce.cz/detail/bernsky-salasnicky-pe s-15925376-wtn4gg.html
Chudinka!!!Co ta mříž!?Mám vztek.
Psi jsou lepší jak lidi.

Strejda
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2011 07:08
- Nahlásit

Ráno po sedmé hodině jdeme s holkama do lesa. Když se zdržím, tak Neli štěká pod oknem a urguje to. Neštěká souvisle, ale tak jednou, dvakrát za minutu blafne. Když odjíždím brzo a do lesa nejdeme, tak to má podle svědků jiný průběh. Když slyší odjet moje auto, bere to jako vyřízenou věc a jde honit Salinu.
V pátek neslyšela odjet auto, protože právě žádné nemám. Zedníci, kteří u nás něco přistavují, říkali, že štěkala do devíti hodin.

worick
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2011 07:26
- Nahlásit

Tá ta
Chudinka!!!Co ta mříž!?Mám vztek. - to značí, že jsou na chov dobře připraveni a zařízeni.....až moc Nebude to asi první a ani poslední odchov. O mě tu všichni ví, že jsem absolutní nepřítel kotců.
Na zahradnickém fóru byl zas dotaz: jak mám odnaučit kňučet 9měsíčního ridgebacka? Když ho uvážu na řetěz k boudě, začne hrozně vyvádět a kňučet na celé kolo, sousedi už si stěžují.... - musela jsem se hodně držet, abych tam krávě, nenapsala něco hodně peprného
Včera jsem to vymňouk Říkala jsem odpoledne Tomovi, že je sobota, tak by bylo záhodno, aby sousedi s pyrenejkou Arin taky někdy vyšli na prochajdu... Vyšla k večeru dcera s přítelem. Když je Tom viděl u plotu, zavolal mně s klukama a vyšli jsme za nima. Kluci pohoda, v klidu, tak jsem jí říkala, aby se s nima mohla trochu pohrát, ať ji pustí z vodítka a sama jsem ji nakonec odepla. Mladá se bála, že zdrhne, ale já, že když tam má psy tak nezdrhne a takové 4 měsíční (i když obrovské) štěndo, by zdrhnout od páníků nemělo....Jenže Arinka si u nás v zahradě našla balon, chvilku s ním v hubě běhala kolem a pak se sebrala a začala pelášit směrem k baráku - jejich. Což je 250m od našeho. Říkala jsem mladé, že když stojí a váhá, mají jí začít zdrhat opačným směrem a radostně přivolávat, ale to oni ne, stáli jak pikoly Tak Arina zdrhla fakt až domů. No a ještě ke všemu jelo proti ní auto, naštěstí ne mladí magoři, ale někdo rozumný, kdo zastavil a počkal, až přeběhne. Někdy mám fakt blbé nápady jenže mi nenapadlo, že jim opravdu klidně uteče a oni ji ani neumí přivolat (no, hlavně že já Worička jo ) Když tam byla s páníkama, tak neutekla Mladá balon pak přinesla, tedy respective ještě přešli kolem na tu prochajdu, ale až to poví doma, myslím bude soused pěkně naštvaný.....no má pravdu, vodítko jsem jí nakonec odcvaknula já

worick
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2011 07:38 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
Když se zdržím, tak Neli štěká pod oknem a urguje to V pátek neslyšela odjet auto, protože právě žádné nemám. Zedníci, kteří u nás něco přistavují, říkali, že štěkala do devíti hodin. - chuděrka, asi nechápala jak to, že Tě nemůže probudit?! To je zajímavé, že tohle dělají ti mladší (nebo divočejší? ) U nás to dělá Worick. Když mne za oknem pracovny uvidí kolem 18h převlékat, začne krátce poštěkávat a lítat kolem baráku - ještě si to jednou ověří a pak jsou nastoupení s Berrym před vchodem To, že už kolem 17h mi chodí strkat hlavu a dávat packu (,,už je čas pane profesore...!" ještě, že na ní nemá hodinky ) už jsem psala několikrát

MartinaBarney
To je asi poprvé, co jsem tak zblízka a naživo křečka polního viděla. Moc pěkný zvířátko - já ho viděla někdy před autem pelášit přes silnici a pak hodně přejetých Takhle zoči-voči taky nikdy. A trochu se bojím, že Worka by ho jako domnělého myšáka zakous...

LuckaM
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2011 10:20
- Nahlásit

Tá ta
Měli jsme to přes cestovku, ale příště už to asi necháme na blind. Takhle v září asi není problém sehnat ubytování kdekoliv

Strejda
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2011 15:36
- Nahlásit

worick
To je zajímavé, že tohle dělají ti mladší (nebo divočejší? )
Holky to mají rozdělené. Sally se stará o žrádlo a Neli je kulturní referentka.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2011 15:46
- Nahlásit

LuckaM
I v plné sezoně.Trochu problém ale nástáva např.při více autech a méně nocí.

Michall
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2011 21:09 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit

Taky zdravim po delší době .

LuckaM
Tak co? Počítáte s Řípem?
Co Vy ostatní? Potkáme se s někým ?

worick
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2011 22:16
- Nahlásit

Čau děcka, jakové máte počasí? U nás, jakoliv hlásili hnusně, bylo dneska krásně, 28st, jenom strašně foukalo, tudíž jsme změnili trasu výletu na ,,víc lesem" Mimochodem, teďka je u nás na radaru bouřka, viděla jsem blesknout, ale přímo u nás tedy nějak nic Doufám, že ty avizované deště z Čech propustíte, ať poprší i u nás, neb je to tu už jako na Sahaře Ještě jsme brnknuli sestřence, jestli nechce s Darou s náma - tak holky byly Popojeli jsme autem k vesnici přes kopec a prošli takový les, ve kterém jsme nikdy nebyli. Bylo to fajn, les hezký, příště zkusíme něco podobného zase jinde. Darča (český strakatý pes) dobrý, jela vzadu s klukama, pro jistotu jsme namontili síť, ale zvládli to spolu v pohodě. Trvalo nám to lesem asi 2,5h, vrátili jsme se domů před 18h a kluci místo aby odpočívali, čekali před dveřma, že je šest a mělo by se jít přinejmenším k bábě Měli jsme hezkou neděli
Michall
no, s náma asi nepočítej...my jsme trochu z ruky ale Pražáky pohoň - i když Janiii nejspíš půjde, ta se řadí myslím i mezi organizátory ne?
Janiii
a co Berni, jak to vypadá se zdravím?

Drakopes
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2011 05:40
- Nahlásit

U nás pršelo a pak i lilo. Dokonce i v noci, kdy jsem byla s Nílouškem, bylo natolik slizko, že mladej nedělal cavyky, k popelnici a hned chtěl zpátky.
Teď sice neprší, ale mokré to je všude. Ti zas budou z parku urousaní.

Strejda
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2011 05:57
- Nahlásit

worick
Čau děcka, jakové máte počasí?
V noci lilo.

worick
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2011 08:04
- Nahlásit

Strejda
Drakopes
U nás pršelo a pak i lilo. Dokonce i v noci..
V noci lilo.

Těsně před tím, než šel Tom poklízet jse usnula u telky a když mně budil viděla jsem, že je tam trochu posmokleno. Ne, rozhodně nelilo, ba ani nepršelo...vyhodnotila jsem to na 1kapku/1cm Teď je taky sucho, i když pod mrakem....docela vám závidím... (tedy ne to Drakopsové piglování psů )

Evey
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2011 08:33
- Nahlásit

Hlásím, že je tu tma a zima. V noci možná trochu pršelo, ale teď už je cesta skoro suchá.

ankaras
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2011 11:47
- Nahlásit

AHOJ VŠICHNI,

Plzeň hlásí déšť .

worick
čauky ! ty jo ! ty jsi spisovatelka, mam teď v práci volnějš, tak tě tady pozoruju a zkusím se trošku zapojit, ať se taky něco o vás zase dozvím
Ayrina vás všechny pozdravuje a posílá hudlana přes celou .... víš co, ne?

Strejda
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2011 12:19
- Nahlásit

Umíte rovnat palivové dřevo? (Bohužel to není u nás)

Evey
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2011 12:42
- Nahlásit

Prší, prší, jen se leje.
Strejda
Umíte rovnat palivové dřevo? To tedy neumím, škoda to rozebírat.

worick
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2011 13:18 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
Evey
Umíte rovnat palivové dřevo? - nóó, tak tohle je slovo do pranice....my jsme minulý týden měli u báby brigádu na řezání a úklid dřeva, ale byly to je odřezky z Pily a neskládalo se to, ale sypalo do kůlny na hromadu (u nás ,,pod šopu" ) a mamka pořád, ať to hážem vlevo, ať jí to nepadá doprava na už usušené dřevo, jenže toho bylo moc, pořád to jelo dole do dveří a tak jsme se u toho hádali jak psi - u nás tak probíhá prakticky každá práce Děda to skládat uměl, tady se z polínek skládají takové homole. Ale staří lidi na to měli svatou trpělivost, já bych to nějak nastrkala a pak by mi to celé sletělo Tuhle ,,rozhlednu" asi nikdo rozebírat nebude, to je hezká dřevěná stavba ,,a na furt"
ankaras
Ayrina vás všechny pozdravuje a posílá hudlana přes celou .... - čaukýýý Ayrince děkuju, já mám pusinky od pejsků ráda (lepší než prokouslou prd... ) Čéče, já koukala na tu fotku a normoš jsem pojala podezření, že jsem to já Jsi mi tam nějak podobná....
Klidně nám sem napiš, berem i zážitky s akitou - to máš jedno, pes jak pes

<< 1 ... 378 . 379 . 380 . 381 . 382 . 383 . 384 . 385 . 386 . 387 . 388 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání