| Autor |
Zpráva |
Evey
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2011 11:58 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit
Strejda
Evey sem nedává své fotky jenom z ohleduplnosti k ženskému osazenstvu
A nemohla bys sem dát její fotku Ty? Byl by jsi zklamán. worick přehání. Stejně tak, jako když nám sem píše , že jí přebývají nějaká kila. Blbost, štíhlá je jak laň.
Kessie
ale jak to tak čtu, asi bych se mezi vás, holky worick a Evey, moc nehodila... Ale prosímtě ! Na akci jsem se pravda trochu více poupravila, abych nedělala firmě ostudu. Ale měli by jste mě vidět s worick tento týden, když mám dovolenou.
Drakopes
mezi námi děvčaty jde přece jen a pouze o ty psy
Ano, přesně tak. Úplně jsem Vám zapomněla popsat kluky. Berry je rozvážný, nádherný, mohutný, s krásnou hlavou. Worick je krásný plyšopes vrtící stočeným ocáskem, podávající tlapku a olizující nos.
Měla jsem možnost slyšet naživo i jeho brumlání.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2011 14:00 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Evey
worick přehání. Stejně tak, jako když nám sem píše , že jí přebývají nějaká kila. Blbost, štíhlá je jak laň - jo, jo, ne tak doslova a sotva dva měsíce... - měla jsi mě vidět předtím Největší zlom byl, když jsem se viděla na fotkách ze svých 40tin Vypadala jsem jak svoje teta a upadla do deprese a vzteku. A to pomohlo
Teďka: Tom odjel na jednání. Já pleju v zahradě a volá mamka, jestli nevím, kde je doprčic brácha? jestli u nás nehraje tenis, že neví jak složit mlýnek na mák Telefon, píp - baterka. Za 10minut volá brácha:,,co děláš? Přijeď prosím tě pro mně tady 15km, vyjel jsem si na kole a mám defekt!" Jó, není problém, hned skáču do auta a jedu. Píp, baterka. Vletím si domů ještě na WCko, vyměním svůj potrhaný klobouk za kšiltovku a tak jak jsem (jako trhan) sednu do auta, ze kterého jsem ještě vyhodila zadní sedadla. A auto:ble, ble, blééééé.....a zhasne docela Baterka! Já jsem Tomovi říkala, že poslední dobou blbě startuje, už ji jednou zkoušel dobít, chvíli to fachčilo a je asi nadobro po ní - taky má už 8let Přesně tohle jsem mu říkala: že nebude doma, něco se stane mě nebo pesům a já nenastratuju Co teď?? Kolo nemám...tedy mám, po taťkovi, jenže je celé opletené pavučinama s prázdnýma dušema, šlahnuté v zahradním domku a čeká na ,,znovuzrození" Nikomu se ovšem jaksi ještě nezadařilo zavézt ho poservisovat Takže jsem v tom svém skvělém zahradním oufitu, letěla potokem k mamce pro bráchovo auto a doufala, že nikoho nepotkám Jelikož zákon schválnosti 100% funguje, potkala jsem lidí hned několik Ti mně stejně znají, tak to pro ně nebylo až takové překvapení Mamka byla u báby, v baráku jsem našla klíče od auta, rychle vyjela (tuším, že polovina sousedů byla v šoku, co se u nás stalo, že jsem vypálila bráchovým autem někam ,,nahoru" (tam to nikam už nevede, ne k civilizaci, on byl v poslední vesnici, kde končí silnice) A doufala jsem, že tam bude brácha někde u silnice, jelikož mi chcípnul ten mobil. Valím jeho novou Škodou Roomster a říkám si:,,ty jo, to je žihadlo (proti té už staré mojí) ta táhne V polovině cesty pak zjistím, že jedu celou dobu na 3. rychlostní stupeň jelikož je tam strašně tichý motor, který já bohužel vůbec neslyším a nemůžu se tudíž řídit sluchem při řazení, tak mi to nějak nedocvaknulo - že bych měla přeřadit A ono je to většinou hodně úzká cesta, samá zatáčka, tak jsem stejně víc jak 80 nejela a na rovince už mi to pak cvaklo Blondýna Brácha byl chvalabohu hned u cesty na začátku obce. A hned: ,,já si to přivolal! Onehdá jsem držel v obchodě pumpičku a nakonec jsem si ji nekoupil a dneska si říkám - jedeš sám, do hor, co když píchneš a nemáš ani pumpičku.....!" My tu ,,praštěnost" fakt máme ,,v rodině"
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2011 15:05 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit
Já Vás zdravim. Jak psal taťka byl sem pryč na kole takže celkem makačka . Ale o tom to je.
Ten slejvák v sobotu nás také potkal, ale my na to nebyli připraveni. Takže bylo štěstí že jsme měli přímotop v chatě. Ten kdo se balil do baťohu na 5 dnů pochopí . Ráno když jsme jeli na kole tak teplota dosahovala 36 a večer za deště pouhých 13! Strašný! Teď ještě vybalit což bude na minutu a jdeme na prochajdu
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2011 15:36
- Nahlásit
Tý jo! Já to ani nestíhám číst... Desátého máme Den zaměstnanců (aka Den otevřených dveří... Takže pokud rádi letadla ale bohužel striktně bez psů, on by se jim ten rachot stejně nelíbil...). Předpokládaná účast 1 000 - 1500, nikdy jsem nic tak velkého neorganizovala, je to fuška :-/
Médi měl o víkendu zase průs... a opět za to mohla Babi. Po dlouhém čtvrt roce, co nikam nezdrhnul (jak se naposledy někde vykoupal v té kombinaci zdechliny, lejna a čehsi dalšího a týden si ho nikdo nevšiml, což zřejmě zabralo) Médi v sobotu odkráčel na výlet. Byli jsme všichni v PRaze, Médiho hlídal Děda s Babi. Zrovna jsem v pátek koukala na svinovací vodítka a ptala jsem se Mámi, jestli by děda nechtěl raději svinovací vodítko než novou stopovačku (*) a Máma, že Děda stejně chodí na volno... Tak jsem si zrovna říkala, že už dlouho nebyl žádný humbuk.
No a v sobotu volá Babi, co se jim stalo. Jak pršelo, tak zalezli do baráku a zapomněli Medvěda zavřít (stejná situace jako minule), takže Médi někdy během odpoledne zvesela odkráčel a vrátil se až za tmy. Naaštěstí nejsou zatím hlášeny žádné škody na majetku či životech, tak asi dobrý. MAximálně nás zase bude někdo pomlouvat .
* Jak Děda přišel o vodítku (stopovačku) a málem u toho (při) zabil psa :-D. Tuhle jsem přijela dom a dědova 6 m stopovačka byla tak na 1,5 m... Děda byl na prochajdě v lese a Médin rád oblézá svahy na krajích cesty (cesta je v úvoze skoro 2 metry pod terénem lesa), skáče z jednoho břehu na druhý apod. No a jednou to nevychytal, špatně se otočil kolem pařezu a nemohl tam ani zpět. Děda ho povzbuzoval, aby zabral, Médi opravdu zabral urval vodítko a zhruba přes tři kotrmelco to vzal dolů po tom úbočí cesty . Naštěstí se mu nic nestalo.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2011 15:39
- Nahlásit
Mimochodem, když jsem v té Lednici pátrala po Radce alias worick, tak jsem taky zírala... Čekala jsem někoho minimálně mojí figury a ne váhově tak polovičního :-D
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2011 15:55
- Nahlásit
ne váhově tak polovičního
jojo, potvrzuju, že i ve srovnání se mnou je Radky drobek
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2011 17:46
- Nahlásit
Drakopes
Noemi
Čekala jsem někoho minimálně mojí figury a ne váhově tak polovičního - hlavně výškově
No jo, vy jste holky holt narostly - v Praze bylo vždycky blaze.... a to i za komančů Navíc, o mne se většinou starala babča, obědvali jsme u ní a to byla i jídla, která já nechtěla vzít do huby. Naše bába nebyla z těch, co by se z vnoučaty páraly: nechceš-nežer (v pořádku, nedělala bych to jinak ) No tak jsem holt prcek, nooo... Jistě mne bába varovala: nebudeš jíst, nevyrosteš! Jenže mi mohl říkat kdo chtěl co chtěl, měla jsem holt vždycky ,,svou hlavu"
Koukám sestava babi-děda......to je taky vždycky nějaká kalamita na obzoru
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2011 17:53
- Nahlásit
Michall
Jak psal taťka byl sem pryč na kole takže celkem makačka - a krom toho, že jste zmokli a posléze zmrzli ....se vám nic nepřihodilo? Defekty vás míjely? Makačka, makačka....prdlajz, vždyť to jste tuším byli jen tam u vás po okolí...měl jsi to vzít k nám na Moravu Tam u vás už to znáš...Ale chápu, v tom Českém ráji to máte opravdu hezké, to by jsi tady asi těžko hledal
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2011 19:20 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit
worick
Tak defekty nás naštěstí míjely
.prdlajz, vždyť to jste tuším byli jen tam u vás po okolí...měl jsi to vzít k nám na Moravu
My jeli jen na kole = 70km jen na kraj Českýho ráje pak po těch kopcích a skalách a zase zpátky. Celkem 200 km Morava na kole by mě taky lákala ale ta štreka k Vám Jenom 200 na kraj Moravy Třeba za rok
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 07:11
- Nahlásit
Kessie
Tak ode dneška háráme!Připravte se.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 07:30
- Nahlásit
to slovo před našimi psy vůbec nepoužívej!!! Kluci v momentě zbystří pozornost, zvednou čenichy a zakleknou do startovní pozice. Stačí, jen aby v hovoru TO slovo padlo ...
Správcová parku dneska se mnou slaďovala doby venčení. Její kanadská ovčanda má taky své dny ....
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 07:51
- Nahlásit
Tak nám včera vykládal kamoš, co si pořídil tu kavkazačku, že už u jeho babky, kde má jakože hlídat zahradu, zakousla 2 slepice. Ale že je prý jinak hodná. Tak jsme si z něj dělali srandu, že hodná sice je, ale jen zatím....A i přítel říkal, že z výchovy takovýho psa by měl strach. No, a protože babce od kamoša se to samozřejmě nelíbí, že jí ubývají slepice, tak to chce kamoš vyřešit tak, že koupí 10 slepic navíc. Jsme mu říkali, že aby byla kavkazačka (Lily se jmenuje) a slepice pohromadě, že to nejspíš nebude fungovat.
Kluci v momentě zbystří pozornost, zvednou čenichy a zakleknou do startovní pozice.
To mi připomíná, že už mi dlouho Barney na procházce nezdrhnul za nějakou háravkou. A doufám, že se toho bude i nadále držet.
Jo, máti mi říkala, že prý sousedi objedno mají štěně berňáka. Jako je fakt, že směrem k jejich zahradě slyším poštěkávat psa a fakt to vypadá na štěně. Ale za celý 2 měsíce (nebo jak dlouho ho už mají) jsem je na procházce nepotkala. Doufám, že si sousedáčci nepořídili berňáka s tím, že mu vystačí jen zahrada...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 07:53 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Tá ta
Tak ode dneška háráme!Připravte se. -
Drakopes
Stačí, jen aby v hovoru TO slovo padlo ... -
A to mi připomělo...
V pondělí jdu od báby a to už skoro potmě, protože jsme to vzali ještě trošku oklikou - kolem pekárny (s rohlíkama to nemělo nic společné jen je tam most přes potok )
Napjatá jak struna se pak šourám kolem Pálenice, Worku u nohy a vidím, že za Pálenicí někdo schází odzadu po cestě. Jelikož to matně vypadalo jak paní od minimaxů, zbystřila jsem - oni je takhle chodí venčit: skoro potmě, aby nebyl nikdo venku, paní má Molinu, pán Mazlíka a ten má i košík a jdou 20m za sebou. Udělají procházku 100m tam a zpátky, pokud jdou kolem potoka tak je to možná i 250!m Jenže se mi zdálo, že tam u ní psa nevidím. Ona nás uviděla a zastavila se na silnici a koukala odkud přišla, tak jsem právě myslela, že gestikuluje na pána s Mazlem, ať počká až přejdem. Tak jsme se tedy rozešli, přijdu blíž a fakt Molinu nemá. Na otázku jak to? mi řekla, že ji byla právě odvést k synovy do zadu (bydlí ze zadu jejich humna, takže to obejde kolem po cestě, co vede ke stájím) protože Molina hárá! Ve dne prý na ně dohlížejí a Molina se hlídá a obskočit od Mazlíka nedá (ha, ha, ha....to určitě ono spíš jde o to, že hárá teprve 5.den ) a mezitím jsou i rozdělení - jeden v předzahrádce a jeden na dvorku. Takže začíná další šou i u nás Čekám, kdy Molina začne ,,vyzpěvovat" a zachytí to i kluci
|
worick
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 08:15
- Nahlásit
MartinaBarney
Doufám, že si sousedáčci nepořídili berňáka s tím, že mu vystačí jen zahrada - to je dost pravděpodobné. Sousedy s pyrenejkou Arin jsem od té doby venku neviděla Nevím, možná jsme se míjeli, ale není to moc pravděpodobné - já k nim a celé okolí dobře přehlédnu od baráku. Včera jsem viděla souseda, jak na konci pozemku pálí nějakou suchou trávu, ale Arin tam sebou neměl (pravda, je to trošku nebezpečné, ale měla by být i u toho a naučit se právě, že ,,tohle je nebezpečné" ) Ono je ale jednodušší nechat ji v kotci
Tak nám včera vykládal kamoš, co si pořídil tu kavkazačku, že už u jeho babky, kde má jakože hlídat zahradu, zakousla 2 slepice..... - a má alespoň nějaké zkušenosti s výcvikem psa?? Aby to nakonec nedopadlo tak, že nebudou moci na zahradu vkročit a maso tam budou házet přes plot, jak jsem se na NETu o kavkazácích dočetla. Jestli si myslí, že víc slepic to vyřeší - tak je na omylu. Pes, kterého to baví (a jelikož se bude nudit, bude tohle dobrá zábava) pozakusuje třeba všechny slepice najednou, během chvilky. I když tohle plemeno by ani nemělo: měla by hlídat i to domácí zvířactvo. Prostě je to ovčácký pes a co se mu dá na starost - to hlídá. Bohužel velice!!! důsledně. Právě kvůli článku o Kavkazácích, jsem si teď koupila časák, tuším to je zrovna: Pes přítel člověka a tam je: Středoasiat je pes, který vyhodnotí a pak popřípadě zaútočí, Kavkazák zaútočí a pak třeba i popřemýšlí.... ...psaly to tam dlouholeté chovatelky obou plemen Takže kdybych si já vybírala mezi ,,hrozný a hroznější" beru Středoasiata
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 08:18
- Nahlásit
Drakopes
Omlouvám se klukům.Bylo to ode mne krajně necitlivé.
Nevěděl jsem,že už jsou kluci vzhůru.Myslel jsem si,že poslouchali do rána Country rádio a teď vyspávají.
Pro klid v rodině navrhuji tomu říkat, že "Bára dostala injekci". Snad budou víc v klidu.
MartinaBarney
zakousla 2 slepice...
A jak má vědět,že to není švédský stůl.Řekl mu to někdo?
Kdo z vás je členem bernských salašníků a proč?Jestli tedy vůbec někdo.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 08:23
- Nahlásit
Tá ta
Kdo z vás je členem bernských salašníků a proč?Jestli tedy vůbec někdo. - myslíš členem klubu? My byli první rok, jelikož jsme si ještě nebyli jistí, jestli nebudem jezdit po výstavách, setkáních a uchovňavat. Pak, když jsme zjistili, že Worka má vadu oušek a uchovňovat se nebude, řekli jsme si, že tak ani jeden a výstavy a to všechno kolem pro nás stejně není.. Tak jsme už další rok příspěvek nezaplatili...Martina (chovatelka) nás asi zabije
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 09:45
- Nahlásit
worick
mezitím jsou i rozdělení - jeden v předzahrádce a jeden na dvorku.
Jako vysoký důstojník mravnostní policie s dlouholetými zkušenostmi z praxe jim vzkazuju, že takové rozdělení nemá žádný význam.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 10:13
- Nahlásit
Strejda
Jako vysoký důstojník mravnostní policie s dlouholetými zkušenostmi z praxe jim vzkazuju, že takové rozdělení nemá žádný význam. -
Ti dva se během rozdělení k sobě nedostanou, neb je mezi nima vysoká zeď s plechovou bránou. Ale k Molině se v předzahrádce, přes ten 120cm vysoký plůtek, dostane kde jaký čokl. Vzhledem k její velikosti nejsou jezevčíkovití, kteří projdou skrz nebezpeční, musel by to být nějaký upláchnuvší ovčák (např. ten hajzlík z Pálenice)
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 10:13
- Nahlásit
worick
Stejně tak vy asi neuhlídáte ,,holku", když si jen rázem přičapne a je to... Nebo jo? Elza během našich pravidelných přechodů mezi vesnicemi pravidelně obvyklá místa přeznačkovává, dokonce u toho i zvedá nohu. Přivádí mě tím k šílenství, 2 km jdeme víc než půl hodiny se zastávkami po 5 metrech.
MartinaBarney
No, a protože babce od kamoša se to samozřejmě nelíbí, že jí ubývají slepice, tak to chce kamoš vyřešit tak, že koupí 10 slepic navíc. Taková nosnice stojí kolem 200 kč a ještě je na ní prd masa, takže jich bude muset kavkazačka k nasycení spořádat několik naráz. Poněkud drahá denní dávka masa. Jestli by spíš neměl zainvestovat do zabezpečení slepic.
Tá ta
Kdo z vás je členem bernských salašníků a Pokud myslíš klub, tak já ano. Členové klubu mají levnější poplatky za výstavy, svody, bonitace a ze spousty dalších plateb... Takže pokud chcete Báru uchovnit, tak se Vám ten roční poplatek v tomto vrátí. Navíc chodí i zpravodaj (většinu informací z něj můžeš ovšem najít i na klubových stránkách) a pak na konci roku i kalendář z fotek co dodají členové.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 10:16
- Nahlásit
worick
Vzhledem k její velikosti nejsou jezevčíkovití, kteří projdou skrz nebezpeční, Omyl, láska nezná hranic. Jen z naší vesnice vím o spojení NO s jezevčíkem (fena si lehla) a o spojení přes pletivo.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 14:02
- Nahlásit
Evey
Jen z naší vesnice vím o spojení NO s jezevčíkem - no vidíš...a pak věř Darwinově evoluci Zrovna jsem totiž, tuším v neděli dopoledne" sledovala pořad o Darwinovi a tam se rozebíralo všechno možbné a taky to, že příroda to má vymyšleno dobře, protože např. u psů neumožňuje spojení tak rozdílných ras, jako je třeba (a teď si nepamatuju o kterých rasách byla přímo řeč) ale třeba: doga a čivava Pokud do toho nezasáhnou prdlí lidi a inseminací nestvoří nějakého ,,dalšího podivného psa"
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 14:35
- Nahlásit
Včera večer při venčení na kopečku slečna od Máji vytáhla pytel mlsků. Naši psi se nacpali do první řady, aby předvedli, jak doma nikdy nic nedostanou a je to pro ně fakt vzácnost ... někdy bych od nich odešla kanálem ...
URL
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 14:56
- Nahlásit
Drakopes
Naši psi se nacpali do první řady, aby předvedli, jak doma nikdy nic nedostanou a je to pro ně fakt vzácnost ...
U nás na zahradě stále někdo něco pojídá a holky neloudí, protože se to prostě nedělá. V neděli tam byl člověk s krabičkou slaných tyček, kterého odhadly jako bezzásadového měkkotu. Nehnuly se od něj, strkaly do něj čumákem a všemožně mu dávaly na jevo, že by se s nimi měl dělit. Musel jsem je odložit kus od něj
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 16:19
- Nahlásit
Strejda
nojo, vaše holky jsou vzorně vedené .. naši kluci jsou v tomhle oprsklí jak nádražní vrabci. U večeře zalehnou a sledují. Hlavně, když jsou sýry, to ví, že se rozdělím. Jakmile dojím, Alfréd okázale odkráčí do ložnice spát, ví, že z Jirky nic nevyrazí. Níloušek je optimista, zůstává. Co kdyby ) Ale nedoráží, to dělají jen v restauraci, kde vlezou pod stůl a pokládají společnosti hlavu na koleno a dloubají do nich. Vždycky se najdou slabé povahy )
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2011 06:34
- Nahlásit
Tá ta - děkujeme za informaci... taky si myslím, že "injekce" bude každým dnem, protože minule (mám poznačeno v kalendáři) to bylo u nás 1. března... ach jooo... to zase budou prochajdy za tmy, kdy normální lidi už leží v peřinách... nevadí, září přežijeme a pak zase bude OK
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2011 08:20
- Nahlásit
worick
má alespoň nějaké zkušenosti s výcvikem psa??
Tak to silně pochybuju. Mají sice doma starší fenku dalmatina, ale je rozdíl cvičit dalmatina a cvičit kavkazáka.
Jestli si myslí, že víc slepic to vyřeší - tak je na omylu.
On chce pořídit víc slepic, aby babka nenadávala, že přichází o slepice. Ten kamoš mi říkal, že sice po tom, co Lily zakousla tu jednu, tak ji k té slepici vzal a jakože ,,co to je!´´ a asi jí dal přes zadek. Nevím už. Říkám, ten kamoš má u babky na zahradě uskladněné zahradní nářadí apod., protože má zahradnickou firmu. A psa si pořídil, aby tu zahradu hlídal. Ale že si vybere zrovna kavkazáka. Nevím, jestli to byla dobrá volba.
Tá ta
Kdo z vás je členem bernských salašníků a proč?Jestli tedy vůbec někdo.
Já jsem členem. Ale přihlásila jsem se až dodatečně, až někdy po našem Svodu mladých. Protože pak když jedu na klubovku, tak to vyjde levněj.
To mi připomíná: 9.-11. září jsou ve Frýdlantu nad Ostravicí Slavnosti švýcarských salašnických psů. Ubytování je možné v kempu Budoucnost, je tam zajištěný program - soutěže, přednášky apod. Přemýšlím (jestli seženu sparing partnera), že se tam v sobotu ukážeme i s Barnabášem. Takže, kdo máte zájem, rádi Vás tam potkáme (jestli teda fakt pojedem).
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2011 08:43 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Včera pleju záhonečky co jsou úplně venku, před zdí, prostě předzahrádku kluci to dozorujou v rohu přes plot, já zády k cestě a najenou kluci zařvali, jen jsem nadskočila. Kouknu přes rameno a od potoka chodníčkem mi 5m za zády, sípají na vodítkách dvě psiska z Pálenice...na prochajdě Dva chlapi, každý jednoho, psiska hrabou předníma ve vzduchu - jenom jsem koulela očima, co bude když se vytrhnou Jestli si psisko náhodou nevzpomene, kdo mu nastříkal pepřák do ksichtu
Večer jsme byli na prochajdě s klukama a potkali jsme různě(volně, na vodítkách, v náručí) snad tucet psů První bylo: přejdem přes lávku a za ní hned sousedka s ratlíkem obranářem. Kdyby ho nechala, už se s klukama setkali i očichali, za chvíli by byl v klidu. Jenomže ona hned lap ho do náručí a ten jančí. Přešli jsme a hned ho pustila tak pak na něj ječela, ať za klukama nejde. Blížíme se k silnici (je tam křižovatka a chodník vede hned u domů, tak lidi i na kolech křižovatku objedou v klidu po chodníku, je to tak zavedené a určo bezpečnější) pokud ovšem od potoka nevyjde přes chodník Worka na flexině Má to tedy zakázané a musí čekat na rohu. Ale včera se bral zrovna za roh. Berry začichaný ještě 20m za náma, kouknu za roh, jestli někdo nefrčí na kole a tam stojí nějaká mladá mamča s prckem a mladým pejskem na vodítku. Nebyla místní, asi u někoho na prázdninách, protože koulela očima na Worku a:,,ježíš, já že vemu pejsu k potoku, že je tu klid a tady lítá tolik psů" Obejde nás a trefí Berryna Jenom vyjekla, já na ni houkla, ať se nebojí, že mu nic Berry neudělá, ostatně pejsa už mu stál předníma na náprsence čichli si nosy a šli dál. Načež už viděla paní s ratlíkem a patrně neviděla to, co jsem uviděla při ohlédnutí po Berčovi já: že na druhé straně potoka stojí na brodu soused s minimaxem - nepoznala jsem na dálku, jestli je to Molina nebo Mazlík Neznám pokračování, my už přešli přes silnici a měli namířeno nahoru k větrolamu (velký okruh na protější straně ) Mamka mi pak říkala, že se hárají fenky, poněvadž celé odpoledne lítala kolem partička 5 psů. Což jsem poznala na cest domů, kdy nám v uličkách zpoza aut vyběhnul do cesty s řevem bijan Rony, pak ještě zbytek: dva kluci špicovití - ti patří do příbuzenstva a pak takový hladký rezavý přerostlý jezevčík - a to jak jsem pochopila - byla fenka. Než jsme vykličkovali k silnici, oni už tam byli Oběhnuli to nějakou jinou uličkou a byli napakovaní v protějším domě ve vchodu (fenka se tam krčila, hoši poskakovali okolo a bijan Rony ještě na druhé straně na nás řval z uctivé vzdálenosti. Jelo nějak moc aut a než jsme přešli, vyrazili podél domů pod okny před náma, nahoru, směrem k vedlejší vsi Ale kluci byli naprosto v klidu, tak nevím, jak to s tou háravkou bylo
Aby toho nebylo málo, vycházíme od potoka kopeček nahoru k Pálenici na cestu a zleva ze zatáčky se nám blíží pán s Mazlíkem na prochajdě Jen jsem houknula na Berryna, ať sebou hodí, nebo nás dojdou a šlapala jsem domů - ještě kolem blbé Pálenice a to jsem si říkala, že teď by do toho chyběl ten čokl vyběhnuvší zevnitř Naštěstí se nic už nekonalo a jak jsem přišla do polí, už jsem si oddechnula, že už snad v klidu dojdem. Drakopsová se teďka jenom potutelně usmívá, protože tohle, co tady popisuju (to moře psů kolem) je teďka asi v Praze na denním pořádku, jelikož ,,všichni" mají psy - tak se tam nutně musí pořád potkávat
A poslední - něco jsem viděla a nevím, co to bylo...asi E.T. Ve chvíli, kdy jsme vlezli do polí, tak už se trochu šeřilo a najednou mi nad hlavou (ani nevím, proč jsem nahoru kouknula) rozsvítí jasné světlo - jako kdyby někdo rozzářil hvězdu (bylo to tak vysoko) a bylo to, jako když rozsvítíte baterku. Koukám, nikde vedle jiné hvězdy ještě vidět nebyly, tohle se nehýbalo (jako letadlo) a po pár sekundách zhasnulo. Zmateně čučím kolem sebe, ale nikdo zpátky ze sousedů venku nebyl:,,co to sakra bylo?!" a kouknu nahoru, zhruba do toho místa a blik, zase se to rozsvítí, raz, dva, tři a zhasne To už mně napadlo, že to je nějaké divné, není to ani letadlo, ani vrtulník či něco podobné, snažila jsem se očima najít nějaké další hvězdy, ale nahoře ještě svítilo sluníčko - nebylo žádné vidět.....ale vyčuměla jsem, že na tom místě, co to asi zhasnulo, je vidět něco jako slabá hvězdička. Nebo nevím co ?? Fakt nevím, co to mohlo být. Snad napíšu do nějaké Astro poradny,,co se to tam nahoře děje?"
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2011 10:32
- Nahlásit
worick
Večer jsme byli na prochajdě s klukama a potkali jsme různě(volně, na vodítkách, v náručí) snad tucet psů
Tak to vám docela závidím. Tady někoho potkat...jako jo, potkáme. Ale někoho s kým by si mohl Barney pohrát. Vedle od sousedů Barney tu už na prázdninách není, takže nám zbývá jen od naproti mladej labrador Fredy, a toho potkáme jednou za čas.
Dneska jsem se chystala, že podám konečně přihlášku na klubovku. Koukala jsem na mapu, jak je to daleko a vychází nám to na 2 hodiny autem, tzn. vstávat před 5 ráno. Tak si říkám, jestli to má vůbec cenu tam jezdit...a taky ušetřím 700,-. A to mě čekají zase další výdaje za Bárňoša - jdeme na roční očkování. Ha, ten bude rád, že ho zase potáhnu k vetovi
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2011 12:01 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit
worick
najednou mi nad hlavou (ani nevím, proč jsem nahoru kouknula) rozsvítí jasné světlo A byla jsi osvícena.
a blik, zase se to rozsvítí, raz, dva, tři a zhasne A několikrát po sobě.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2011 14:35
- Nahlásit
Evey
A byla jsi osvícena.A několikrát po sobě. - Obávám se, že tohle světýlko by na moje ,,osvícení" nestačilo (to spíš uvěřím té teorii o mimozemšťanech ) to by musela být záře rovnající se hirošimské pumě
MartinaBarney
Koukala jsem na mapu, jak je to daleko a vychází nám to na 2 hodiny autem, tzn. vstávat před 5 ráno. Tak si říkám, jestli to má vůbec cenu tam jezdit... - koukala jsem na mapu a dálka Od nás byla děsná cesta i do toho Rožnova...a tohle je ještě o něco dál. To určitě nepojedem
Nad náma se dnes stahujou nějaká mračna, vypadá to, že snad i čákne
|