Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 225 . 226 . 227 . 228 . 229 . 230 . 231 . 232 . 233 . 234 . 235 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Evey
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2010 06:36
- Nahlásit

Strejda
Jak jste na tom se sněhovou kalamitou? Nám se zatím vyhnula.
V Jeseníkách zatím klid před bouří...
Vítr tedy fičí, ale není to žádná chumelenice. Prý to jde od jihu, tak to chvíli potrvá, než se to k nám nahoru vyšplhá.

Evey
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2010 06:38
- Nahlásit

worick
tak už cca 3 dny jsem koukala na Worku, že je zase nějaký splácnutý a včera jsem ho projela a zase mu hrajou žebra
A nemůže mít třeba červíky?

worick
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2010 07:41 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
Jak jste na tom se sněhovou kalamitou? - ráno se probudím a toto Foceno v tuto chvíli od compu Zatím je to hezké, je to mokré, ale krásně ticho, nefučí
Evey
A nemůže mít třeba červíky? - no teoreticky může, ale nestraš, odčervovala jsem ho před měsícem Ono je to u nás složitější, jak si to předávají přes kočičí hovínka (a ty zase z myší) Tehdy, když jsem volala vetce kvůli tasemnici mi řekla, že pravděpodobnost, že má pes červíky je na vesnici opravdu vysoká, pokud je tam kočka, tak si to víceméně 100% pořád předávají. No a nejde do nich valit chemii každý týden - ono i ten čtvrtletní termín je celkem hodně

worick
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2010 07:52
- Nahlásit

Drakopes
Vyloženě poskakuje pozpátku přede mnou a čeká, kam se stočí kroky mé -
"Alfíčku, pak půjdeme doleva. "DOLEVA!! tys neslyšel?" A Alfík se to naučil tak nějak sám, když jsem mu komentovala různé odbočování - jsem z magora. Včera jsem potkala asi 5 lidí a ve chvíli, kdy jsem na psiska začala něco mluvit se všichni ohlíželi a sledovali nás Já mluvím tedy celou cestu, jenže oni si asi mysleli, že jdu z někým (mužem, děckem) a pak zjistili, že s čoklama
Jak jsem psala, že si je budu muset vyzkoušet, tak teď jsem si uvědomila, že to flákají, protože včera jsme změnili trasu a přesto, že jsem jim předem tvrdila, že jdeme rovně, pořád se mi cpali na přechod a mysleli, že to pletu já Třikrát jsem jim musela opakovat, že tam nejdeme

Evey
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2010 07:57
- Nahlásit

worick
no teoreticky může, ale nestraš, odčervovala jsem ho před měsícem
Tak to červíci nebudou. Tak mu třeba nesedí krmení anebo si chce držet štíhlou linii.
Zdravotní problém snad ne, tohle plemeno není díkybohu zatím zdegenerované, doufám tedy...

Noemi
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2010 10:05
- Nahlásit

No tak u nás bohatě sněhu a stále padá, ale mokrý a těžký... No jsme zvědavá, jak se odpoledne dostanu do Prahy

Tak máme za sebou první krvavé zranění... Dnes nám mají přivézt další várku uhlí (jsem fakt nadšená vtomhle počasí). Vzhledem k tomu, že se pluh neobtěžoval , tak jsme ráno vyklízeli sníh u shozu do sklepa,abychom tam pak neměli potopu...

No a slyším nějaký řev...Sousedka jela na nákup a utekl jí Blesk. Tak jsem si Médina přichytila, kdyby se jí podařilo Bleska odvolat (nepodařilo). Bohužel, jak pak páčila Bleska od Médina, tak se mu zarafl do tlapy (dost blbě šikmo kolem kolene na levé přední - moc toho přes srst nebylo vidět, ale řekla bych. že tam má z každé strany jeden špičák obtisklý)... Chvíli to vypadalo dost špatně, Médi po došlapu asi třikrát zaskučel , ale během chvilky to rozchodil, tak nevím... Tlapa krvácela ještě asi 20 minut . Nemyslím, že je to k tomu, jet k vetovi (cesta autem by byla asi více nebezpečná), snad se to bude nějak dobře hojit.... Zatím mu to stříkam ALOE ve spreji.... Jen tedy netuším, jestli mu to mám zavázat nebo něčím namazat :-/

worick
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2010 10:53
- Nahlásit

Noemi
Jen tedy netuším, jestli mu to mám zavázat nebo něčím namazat - vydezinfikovala bych to Betadinou (neštípe), pak klidně aloe. Nechala bych to luftovat a nelepila ani nevázala, už i kvůli kontrole, kdyby se to nedejbože zapalovalo (zanítilo)

HanaU
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2010 11:37
- Nahlásit

Noemi
Určitě bych zkusila místo poranění dobře prohlédnout - rozhrnout srst až na kůži a ránu zrevidovat. Poranění kousnutím, obzvláště pokud díru způsobil špičák jsou záludná. Na povrchu to vypadá jako nic, dírka a dobrý, zatáhne se, tváří, jako že se hojí, ale pod tím to může působit paseku, zanítí se to, zhnisá a malér na světě. Vím, o čem mluvím, začátkem podzimu nás napadl ridgeback s úmyslem zlikvidovat konkurenci (ne se prát, fakt natvrdo, bez varování se zakousl do krku a ani nepřekousl, pán kosovský Albánec, ho..dko, psovi absolutně nevládl a já se svojí nepříliš závažnou figurou se snažila jeho 50 kg psa odpáčit od psa mého . Díky chlupatosti to naštěstí dopadlo, jak dopadlo, být to "nahatý" pes či menší, nejspíš bylo po něm...) Taky jsem na krku objevila "jen dírku po špičáku, ani moc nekrvácel, ale vzpomněla jsem si, co jsem četla o kousných ranách a volala naší paní MVDr., ta jasně řekla přijet HNED. Na 11 dní antibiotika a ránu několikrát denně čistit = inj. stříkačkou dovnitř vpravovat ředěný Betadine a pěkně vymyčkávat vše ven, ránu nenechat zatáhnout, vytlačovat serózní tekutinu a případný hnis. No zvládli jsme to bez zánětu, možná právě i díky včasnosti léčby. A taky bych asi nechala pro jistotu prohlédnout pacík, není-li narušená šlacha, pokud kulhal. Nechci strašit, ale lépe dříve... Držíme tlapky, aby byl Médi O.K.

Evey
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2010 11:38
- Nahlásit

Noemi
Jen tedy netuším, jestli mu to mám zavázat nebo něčím namazat :-/
Přesněk tak, nelepit, nevázat. Betadina je super. Já bych navíc ještě vystříhala chlupy v okolí rány. Záleží jak to vypadá...
Určitě se to brzy zahojí, tipuji, že už teď o ničem neví....

Noemi
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2010 11:57
- Nahlásit

že už teď o ničem neví....
No spíš se obávám, že zjistil, že je velice výhodné dělat simulanta....

Váže se mnou dole ve sklepě adventní věnec na dveře a přestože ráno chodil v té vysoké vrstve sněhu naprosto bez problémů, tak teď vypadá, že mu tu nohu budeme muset amputovat :-D. Pajdá ale velice zvláštně...

Fakt mi přijde, že jak na něj s dědou ťuťu ňuňu a chudáček pokousanej a tak... Tak najednou začal pajdat, ale když ho drbu na břiše, tak normálně s tlapou pracuje etc.... Fakt si myslím, že normálně simuluje (už vydyndal kost a asi půl kila mlsíků). Když mu na ránu šahám, tak se nijak nebrání a to ani na silnější stisk - tak mu to teď půjdu pořádně na světle prohlédnout... Máma přijede po třetí hodině (jsme teď bez auta), tak bychom pak případně vyrazili k vetovi, pokud to nebude vypadat lépe....

Ale prostě se nemohu zbavit dojmu, že přehrává...

worick
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2010 12:54 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Noemi
Fakt si myslím, že normálně simuluje (už vydyndal kost a asi půl kila mlsíků). - na tohle je u nás kadet Woriček Zapíchne si trn, zařve, zvedne packu a čeká na ošetření. Vyndám ,,ukaž jak chodí? Už dobrý? Tak fajn" Za 10 minut se zeptám:,,Wori, co ten pacík, už nebolí, můžeš běhat?"....a pajd, pajd, strašněééééé, politujte mněéééé
Tak bolet to Médiho může, což o to, ještě mám v živé paměti tu poslední nehodu na ruce - ale na to se neumírá a časem to přejde

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2010 17:03
- Nahlásit

Tak jsme se taky dočkali Sice žádný hromady sněhu to nejsou, ale bohatě to stačí.

[imgs] Uploaded with ImageShack.us[/imgs]

Michall
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2010 18:57
- Nahlásit

Noemi
člověk tady chvilku není(v práci nejde net,překopli kabel či co) a už RSC- teče krev,co to je za ráci ten Blesk? A co reakce majitelky?

Strejda
Dostal jste mě do úzkých strejdo,jsem bezradný co zvolit.Mohu použít přítele na telefonu?
Táta

Noemi
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2010 20:08
- Nahlásit

co to je za ráci ten Blesk?
Vlčák, ale křížený.... Takových 25 -30 kg.

A co reakce majitelky?
Majitelka odtáhla psa za plot a pokračovala v odvozu malého Franty do školky. Když projížděli kolem, tak stáhla okénko a ptala se na Bédího, tak ten začal vrčet a vypadal, že za ní skočí tím otevřeným okénkem do okna :-D

Nakonec jsme k vetovi vyrazili, protože to kulhání už mi fakt nepřišlo vtipné...A taky jsem našla druhou půlku zubů z druhé strany nohy, kterých jsem si předtím nevšimla. Poprvé jsme dávali Médina na vyšetřovací stůl - moje záda mi budou asi ještě dlouho nadávat, protože jsem před tím složila skoro třetinu z těch 25 metráků uhlí...
No takže máme rány vystříhány, vyčištěny, píchnuta antibiotika (a další na doma), šlachy to naštěstí minulo, ale pohmoždění slušné . Médi se tvářil velice uraženě za zafačovanou tlamu, protože on by přeci nikdy pana veterináře nepokousal :-D -jakmile si trochu povolil obvaz , tak už i držel a spolupracoval...

Michall
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2010 20:16
- Nahlásit

Noemi
aspoň máte jistotu,že jste nic nezanedbali a Medi bude v pořádku. + má zkušenost díky které bude příště ve střehu.
T.

Evey
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 05:37
- Nahlásit

Noemi
Tak doufám, že paní majitelka Bleska si brzy všimne obvazu, dovtípí se sama, že bylo nutné odborného zásahu a vytáhne peněženku...

Drakopes
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 06:20
- Nahlásit

a vytáhne peněženku...

hahaha - ještě bude v širokém okolí líčit, jak vlastně ten náš agresivní zabiják zaútočil ...(

Strejda
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 06:20
- Nahlásit

Michall
Mohu použít přítele na telefonu?
Samozřejmě. Volejte 549 241 010.

Strejda
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 06:22
- Nahlásit

Evey
...a vytáhne peněženku...
Drakopes
...agresivní zabiják zaútočil ...
B je správně.

worick
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 07:37
- Nahlásit

Drakopes
hahaha - ještě bude v širokém okolí líčit, jak vlastně ten náš agresivní zabiják zaútočil ... - no vidíš Ájo....a jak to vlastně dopadlo u vás? Manžel už má snad ruku dobrou, když musel přestěhovat byt ....ale přinesla slečna alespoň bonboniéru??
Strejda
Volejte: - mi to sice napatří, ale neměla bych odvahu to vytočit

Strejda
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 09:21
- Nahlásit

worick
mi to sice napatří, ale neměla bych odvahu to vytočit
Jestli taky potřebuješ poradit, tak bez obav zavolej. Neboj se není to linka, která Tě za minutu stojí majlant. Aspoň doufám.

Strejda
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 09:27
- Nahlásit

Lidi, u nás je krásně. Bezvětří, -6 a sněhu tak akorát.

Noemi
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 09:42
- Nahlásit

Tak doufám, že paní majitelka Bleska si brzy všimne obvazu, dovtípí se sama, že bylo nutné odborného zásahu a vytáhne peněženku...
No tak náhodou nabídla (vzhledem k tomu, že je to tátova sestřenice a s námi mají poměrně dobré vztahy...), že zacvaká polovinu za ošetření, ale o to mi ani tak nejde.... Peníze nepotřebuji, potřebuji těmto situacím předcházet.
Problém je v tom, že tato situace se nestala poprvé - pouze to bylo poprvé s nějakým závažnějším koncem.
Blesk nikdy neměl žádný výcvik, nikdo se o něj nestará a jen za plotem kouká, jak se s Médinem pořád někdo zaobírá, neustále kolem něj chodíme na prochajdy a tak.... Ani se mu nedivím, že je z toho vyflustrovaný. Blesk má tendenci pokud někdo otevře branku okamžitě zdrhnout a udělat s i kolečko kolem vsi.Samozřejmě, že toto nebyl první případ, kdy někoho pokousal...

Evey
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 09:46
- Nahlásit

Noemi
No tak náhodou nabídla
Super.
že zacvaká polovinu za ošetření
a proč jen polovinu?

Strejda
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 09:58
- Nahlásit

Noemi
Evey
a proč jen polovinu?
To by mně taky zajímalo.

Michall
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 10:04
- Nahlásit

Heč,já už vím kam to číslo je...Kdo to zkusí?(kdyžtak se ptejte na strejdu...)

Michall
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 10:08
- Nahlásit

Zapoměl jsem se podepsat Táta.
Jo a jinak strejdo super fotka,jak krásně seděj.
Dneska jsme vyměkli a Barunku nechali spát v garáži až do rána a byla hodna.Neměl jsem to srdce ji vyhnat do zimy.
Zase Táta
(asi se budu muset opravdu zaregistrovat..........
Tady přestalo sněžit,svítí slunce a -3C
Nádhera

Noemi
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 10:11
- Nahlásit

a proč jen polovinu?
Nevím - mluvila včera s mámou a ta jí řekla, ať si to vyřeší rovnou se mnou...

Teď mě tak napadá... Na jaře asi pojedeme na bonitaci. Zaroste mu to do té doby?

Teď volala babi, jestli můžou s marodem na prochajdu (jsem dnes celý den v Praze) a že už pajdá méně...

Evey
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 10:17
- Nahlásit

Noemi
Na jaře asi pojedeme na bonitaci. Zaroste mu to do té doby?
Bonitace je tuším v březnu, to bude mít zarostlé na 100%.
Pro klid duše možno začít podávat biotin, ale ten bych spíš dávala z důvodu té bonitace (aby se chlapec pěkně blýsknul )

LuckaM
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 10:40
- Nahlásit

To jsou zase novinky tady. Snad bude Médi brzo fit.
U nás se žádná kalamita nekonala - ani sněhová, ani žádná jiná. Připadl asi 1 cm sněhu a dnes je nádherně. Svítí sluníčko, je pod nulou - prostě pohádka. Prve jsme se vrátili z prochajdy a Bárník byl jak vyměněný. Většinou se drží u mě, moc nikde necourá, jen se občas někde začichá. Dnes ale lítal jak blázen sem a tam a bylo vidět, že má vyloženě radost. A já ho v řádění podporovala až se mi vší silou zakousl do ruky, jak byl rozblázněnej Je teda fakt, že jak jsem zařvala AUUU, tak se hned zastavil a koukal, co to vyvedl. No obtisk zubů tam nemám, ale už to fialoví.

<< 1 ... 225 . 226 . 227 . 228 . 229 . 230 . 231 . 232 . 233 . 234 . 235 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání