| Autor |
Zpráva |
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2010 07:26
- Nahlásit
worick
Byli jsme koupit do nového bytu nový zámek a museli v obchodě dolu po suterénu...to máte zase nějaký ,,ke psům přátelský obchod"?
ve Vršovicích mohou psi (tedy přesněji řečeno naši psi) do všech restauraci a většiny prodejen. Teda my je většinou dovnitř nebereme ani na nátlak majitele/vedoucího/provozovatele, protože pak to dopadne jako třeba v lékárně, kde rovnou postupují za pult ...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2010 11:45 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
Dva dny jsem byli na bluesovém festivalu. S potěšením jsem zjistil, že se zatím nic zlého nestalo a žádný pejsek nepřišel o život v zubech jiného pejska.
Drakopes
slézal schod po schodu na špičkách drápů
Možná chce jít k baletu a tak si to zkouší.
worick
Našla jsem po dlouhé době vykopanou díru v cestě
Asi si chtěli zahrát kuličky a Ty, ledva si vyhrabali důlek, jsi jim to zatrhla.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2010 12:29
- Nahlásit
worick
myslíš, že Barney? A našla jsi někde vykopané díry
Je to určitě ten darebák Barney. Díry jsem sice nenašla nikde. Ale jednou jsem sbírala na boku baráku rozházený kamínky a pak je rovnala, protože si tam Barney zahrabává věci. Najednou přišel za mnou a začal v těch kamínkách ňufat a hrabat tlapkou. Já v domnění, že tam má zahrabaný ucho třeba, jsem ho začala povzbuzovat ,,Bárníčku, hledej´´. Bárníček hledal a vyhrabal mrtvou myš, takže se prozradil. My máme totiž za zahradou pole, takže chápu, odkud myši lezou (zrovna včera jsem chtěla jednu zachraňovat z bazénu, ale nepovedlo se - zalezla pod filtr). Ale právě jsem myslela, že myš je hbitá a Barney takovej hromotluk a navíc, myslela jsem, že si nějaké myši ani nevšimne
Kluci ráno dostali vylágoš
Barney před hodinou taky. Skákal jak kamzík, celej rozjívenej a nebyl schopnej poslechnout na ,,sedni´´. Když si konečně sedl, tak mě začal hryzat do ruky a ten jeden stisk tak zabolel, že jsem se naštvala a dostal seřváno. Tomu najednou sklaplo, odebral se honem na svoje místo do rohu v chodbě a najednou poslouchal jak hodinky. Jelikož jsem na něj ještě nikdy tak nazařvala a moje pleskance rukou přes jeho zadek byly k ničemu, tak tento způsob budu používat častěji. No jo, jsem na něj měkká, ale od dnešního úspěchu trochu přitvrdím. Co břicho?? Snad už dobrý, když jste prochajdili...
Břicho naštěstí jako zázrakem přestalo bolet už ve čtvrtek odpoledne. Dala jsem si heřmánkový čaj a pak paralen. Jela jsem na otočku na Rejvíz a po cestě jsem zjistila, že mě vlastně nic nebolí.
Jelikož my tento týden málo
My tento týden právě taky. Proto jsem toho včera využila, i když bylo bláto na cestě, tak jsme došli až na to pole, abych mohla Barneyho pustit. Lítal jak torpédo! A naschvál těsně kolem mě, takže jsem vždycky měla hrůzu v očích....naštěstí se srážka nekonala
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2010 15:05
- Nahlásit
Strejda
Jak jste to udělaly, aby se obojek/návlek neschoval do kožichu?
Schová se vždycky, obojek nechávám volnější. Je proto lepší tedy zvolit něco s vyšším výkonem, aby se ten jas dostal i přes chlupy...
A když jsme u té bezpečnosti. Já i pes máme v záloze reflexní pásku. Já ji mám pořád v kapse a případě potřeby natáhnu na rukáv, nebo jen držím v ruce.
V tomto počasí velmi aktuální, ač neřidič, tak plně chápu ty za volantem a také mám pud sebezáchovy.
Kupovala jsem ji na výstavě, ale určitě se to dá sehnat v potřebách pro myslivce.
http://www.vseprolov.cz/reflexni-doplnky/?offset=0
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2010 15:09
- Nahlásit
Strejda
Dva dny jsem byli na bluesovém festivalu.
A na té fotce je u mikrofonu pán, paní anebo že by Strejda
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2010 16:11
- Nahlásit
Evey
A na té fotce je u mikrofonu pán
Pat Fulgoni
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2010 16:14
- Nahlásit
Strejda
Pat Fulgoni
...já věděla, že mám mezery ve vzdělání...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2010 16:17
- Nahlásit
Evey
...já věděla, že mám mezery ve vzdělání...
Kdybys zrovna tohle potřebovala k životu, tak to můžeš dohnat.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2010 16:51
- Nahlásit
Evey
Strejda
A na té fotce je u mikrofonu pán, paní anebo že by Strejda? - no jooo, on vlastně vůbec nenapsal, co že tam dva dny dělal?! Jelikož jsme na tom se vzděláním v tomto směru stejně možná vystupuje pod pseudonymem Pat Fulgoni
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2010 16:57
- Nahlásit
worick
Evey
možná vystupuje pod pseudonymem Pat Fulgoni
Docela by se mi to líbilo, ale není to tak. Jen jsem poslouchal.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2010 17:11
- Nahlásit
Evey
S tou páskou je to supr, sama za sebe bych bez reflexních prvků na silnici už nevlezla. Dá se koupit i v pracovních potřebách, stejně jako vesta. Zrovna minulý víkend se tu u nás stala tragédie, kdy kluk, co jel v neděli ráno do práce srazil holčinu, co se vracela z diskotéky a na místě byla mrtvá Byla celá v tmavým a prostě ji neviděl
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2010 20:19
- Nahlásit
LuckaM
Zrovna minulý víkend se tu u nás stala tragédie, kdy kluk, co jel v neděli ráno do práce srazil holčinu, co se vracela z diskotéky a na místě byla mrtvá Byla celá v tmavým a prostě ji neviděl - kdyby holka nebyla ,,ovíněná" a zůstalo jí trochu zdravého rozumu, tak by před autem vlezla do příkopu. Brzy nad ránem jich tolik nejezdí a já to tak dělám vždycky a to i za bílého dne. Jednou jsem šla se psy po hlavní silnici mezi dvěma obcema a v pozici chodec jsem tuplem viděla jak je to hnusné, když kolem valí auto 110. Řidičům to nevyčítám, je to rovina, sama tam tak jezdím taky. Ovšem motat se po takové cestě jako chodec je opravdu nerozum - pokud není zbytí, tak prostě uhýbat.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 10:33
- Nahlásit
To byl zase víkend...
V pátek jsem večer dorazila domů a Médin byl absolutně nešťastný... Důvod se ukázal velice brzy - z náprsenky jsem evekuovala asi milion bodláků (no dobrá po 30 kusech jsem přestala počítat), dalších pár z kotlet na zadních nohách... Docela jsem se zapotila, protože Médin aktivně pomáhal (tedy spíše překážel hlavou a tak - nakonec se naštěstí aktivně zaměřil na čištění mojí mikyny - asi na oplátku za projevenou péči...).
Doma bylo samozřejmě ticho po pěšině. Děda ho nikde válet nenechal - to musela být máma. Máma samozřejmě, že už bodláky měl, když přišel ráno s dědou. Ale pak se prokecla, že už mu včera nějaké po prochajdě vyčesala z hlavy - tak je to asi jasné....
No a včera zlatý hřeb víkendu (policisté a ochránci zvířat laskavě přeskočí :-D)
Vyrazili jsme na chalupu (je to asi necelých pět kilometrů, cesta je hodně rozbitá, takže rychlost pohybu minimální), lesem nebo přes pole. Na tuhle vzdálenost Médi jezdí jen na zadních sedačkách (jinak má pásy etc). No a jedeme si kolem výběhů a já "Médi, hele kravičky", Médi vytáhl jednu tlapu z okénka, tak jse mu doporučila,aby zalezl zpět. Ten si to ale zřejmě vyložil jinak a normálně vyskočil z okna . No absulutně mi není jasné, jak se do toho pidi okénka vešel, ale nic se mu nestalo (tedy tvářil se trochu šokovaně, ale to bylo spíše tím, že jsem mu dost vydatně nadávala - hlavně protože ty krávy tam mají elektrický ohradník a nechtěla jsem aby běžel za nimi). Takže příště okénko otevřené jen natolik, aby se mu tam vešla jen hlava (a ano vím, že je to škodlivé pro uši... ).
Musím se dokopat k vložení fotek, včera jsem na chalupě nafotila Médiho s kamarádem - skotským teriérem....
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 11:48
- Nahlásit
Noemi
No a jedeme si kolem výběhů a já "Médi, hele kravičky", Médi vytáhl jednu tlapu z okénka, tak jse mu doporučila,aby zalezl zpět. Ten si to ale zřejmě vyložil jinak a normálně vyskočil z okna - vidím, že jsi (promiň mi ten výraz ) stejně blbá, jako já Já mám přesně takové dementní nápady - jako upozornit je na něco, co by jinak přešli v klidu - a vzápětí toho trpce lituju Ještě, že vám to dobře dopadlo a má všechny nohy Včera jsem shodou okolností Berčovi taky bodláky tahala, ale asi jen 10. A přesně tak: sám si je tam nechá, ale když mu je tahám já, tak mi tam pořád cpe hlavu a snaží se vykusovat
Jo, jo fotky dej Tak si Bergi zase pěkně vyhrál.... Závidíme
Co se týká mrtvé Dixinky .....
Dva dny jsem bulela jen jsem pomyslela...Včera jsem šla kolem (ale s klukama) tak jsem si říkala, že bych asi měla zazvonit a zeptat se Magdalenky, jak je...(no, jak asi ) Že už bych to snad zvládla a nezačala bulet, hned jak ji uvidím. Jenže pak jsem u mamky brala potmě v zahradě Alfíčka a viděla jsem přes potok svítit svíčku u nich v zahradě, na Dixinčině hrobečku. A byla jsem hotová Mamka s nima mají domy otočené zády (zahradama) k sobě a mezi nima je jen potok. Večer přijel Tom z tenisu, kde hrál s kámošem, co nám to tehdy řekl a baví se s jejíma rodičema a info je: Magda se totálně sesypala, museli s ní k psychologovi a ten jim doporučil jedině hned koupit nové štěňátko. Údajně pro něj měli jet někam na Slovensko a snad už ho mají doma. Pokousaná je její mamča. Magdalena je pořezaná od skla, protože se nemohla dozvonit a dovolat, tak mlátila na skleněné dveře...A pes prý byl venku na volno s jejich malou holkou. Nechápu, v životě jsem ho venku neviděla.....kruci a zrovna musí vylézt, když tam byla Dixi! Uvidím, co se ještě dozvím od nich, jestli najdu odvahu tam zajít
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 12:15
- Nahlásit
worick
.A pes prý byl venku na volno
Dixi byla asi fenka, že? A její vrah pes, že? Myslím, že jsem ještě nezažil, aby pes napadl fenu. Obráceně ano, ale o napadení feny psem jsem si myslel, že je to vyloučené.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 13:19
- Nahlásit
naštěstí u nás všechna potkávání v klidu, ani žádné dramatické story jsem neslyšela vyprávět ...
psiska už netráví dopoledne v klubu, ale doma s Juráškem - už to nemáme 108 schodů, ale pouhých 36. Je to poznat i na psech - Alfréd běhá nahoru-dolu-nahoru-dolu )
Dopoledne Jirka přecházel bytem a v předsíni se srazil s Nílouškem. Chlapec v tlamě mou bačkoru pochodoval do ložnice. Chudinka se páníčka tak lekl, že mu bačkorka vypadla na zem ... a na dotaz "copak to je, Níloušku? to se dělá?" chudinka ani nevěděl, kam s očima
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 13:40
- Nahlásit
, že vám to dobře dopadlo a má všechny nohy
Zrova tady v téhle oblasti jsou strašné díry, takže se tam nedá jet víc než 5 km/h a okýnko je relativně nízko nad zemí....
Myslím, že jsem ještě nezažil, aby pes napadl fenu.
U nás ve vsi nebydlí moc dlouho takový postarší pár s malou bílou koulí (fenkou). Paní kdykoliv nás vidí, tak doslova zdrhá (psa v náručí - jak jinak). Až tuhle jsme se potkali na nějakém blbém místě, že neměla kam slušně vycouvat. Jejich fenku pokousal právě berňák (kluk)...
Paní se nechala přesvědčit, aby se pejsani alespoň očuchali, no a teď když se potkáme, tak už nechává fenku na volno, ať si s Médinem poblbnou (i když je pořád vidět, jak trne - ale fenka už to evidentně překonala). A takových příkladů třeba z cvičáku znám víc....
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 14:04 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Strejda
Dixi byla asi fenka, že? A její vrah pes, že? Myslím, že jsem ještě nezažil, aby pes napadl fenu. Obráceně ano, ale o napadení feny psem jsem si myslel, že je to vyloučené. - já právě taky I jsem to všem tvrdila na potkání:,,nebojte, kluci jsou v pohodě. Jé a to máte fenku? Tak to tuplem, fenku pes nenapadne..."
Já o tom vážně nikdy neslyšela a taky se mi to nezdá normální. Snad, kdyby byla kastrovaná a nějak ho to zmátlo....ale takhle??
Noemi
Jejich fenku pokousal právě berňák (kluk)... A takových příkladů třeba z cvičáku znám víc....
- fakt jo??
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 14:08
- Nahlásit
Drakopes
Dopoledne Jirka přecházel bytem a v předsíni se srazil s Nílouškem. Chlapec v tlamě mou bačkoru pochodoval do ložnice. Chudinka se páníčka tak lekl, že mu bačkorka vypadla na zem ... a na dotaz "copak to je, Níloušku? to se dělá?" chudinka ani nevěděl, kam s očima - úplně to vidím Hele, kdybych já na Berču bafla, tak by mi Tom vynadal, že mu působím psychickou újmu
už to nemáme 108 schodů, ale pouhých 36. Je to poznat i na psech - Alfréd běhá nahoru-dolu-nahoru-dolu -
Ještě jsi nepopsala byt, jestli jste šli do lepšího-horšího, většího-menšího.....?
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 15:21
- Nahlásit
Ještě jsi nepopsala byt, jestli jste šli do lepšího-horšího, většího-menšího.....
z hlediska psů jsme si jednoznačně polepšili - mají míň schodů, naproti bydlí fenečka, mají přehled, kdo jde barákem, obyvák má arkýř, takže Alfí si opře tlapy o wafky a má přehled o celé ulici i naproti o zahradách ....
no, a my si zvykáme ... stoje u sporáku odkládáme pokličku z hrnce vlevo, ne vpravo, vypínače jsou přes ruku na divných místech, spousta světla z ulice, menší koupelna, nemáme vyřešené utírání tlapek (kde mají čekat, kde je po ruce utíradlo) ...
ale je to míň schodů a nádherný obyvák - no a zatím je to šílené skladiště, včera jsme dovyklízeli horní byt a nosili dolů pytle - zarovnali jsme celé vstupní schodiště. Psi to zažili po několikáté, vždycky je to zaskočilo a znejistilo, je tam hned jiná akustika, ale tentokrát nadšeně proňuchávali, že to znají
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2010 17:30
- Nahlásit
Drakopes
stoje u sporáku odkládáme pokličku z hrnce vlevo, ne vpravo, vypínače jsou přes ruku na divných místech, spousta světla z ulice, menší koupelna, nemáme vyřešené utírání tlapek...ale je to míň schodů a nádherný obyvák - no a zatím je to šílené skladiště - tak až se zabydlíte, upravíte si co jde, k obrazu svému, odbordelizujete a uklidíte a načančáte (půjde to líp, jelikož při stěhování se konečně polovina blbin vyháže ) tak se tam budete mít jistě krásně Už vás vidím všechny naklizené v tom parádním obýváku a pohodička
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2010 07:47
- Nahlásit
Jejich fenku pokousal právě berňák (kluk)... A takových příkladů třeba z cvičáku znám víc....
- fakt jo??
Jestli ta paní nekecá, to nemohu ověřit, ale na cvičáku jsou teď dva experti, kdy si páníček až trošku později uvědomil, že je třeba výchovy a socializace
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2010 09:10
- Nahlásit
Teď mě ještě tak napadlo....
Tu a tam chodím na info centrum Prahy 4 požádat o papírové sáčky na exkrementy... No a paní se vždycky ptají, co mám za pejska (podle toho odměřují počet pytlíků).
No a jednou jsem se takhle sešla s úřednící, která mi ukazovala jizvy z dětství na obličeji. Její děda měl berňáka, neustále uvázaného u boudy - bratr s kamarádem ho rozdráždili a ona ho šla chudáka utěšit....
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2010 09:18
- Nahlásit
Sněží! Hurá! Těším se na reakce psa
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2010 12:06
- Nahlásit
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2010 13:51 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
LuckaM
ty vado, u vás je fakt sníh No, u nás se rapidně chladí, tudíž ho čekám zítra Ještě bych bez něj týden-14dní vydržela, protože nemám rozvozený všechen hnůj Jelikož každý den smoklí, tak jsem dneska zapadla se sekačkou (traktůrkem) na cestě od hnojiště (s plnou vlečkou) a s Tomem jsme ho půl hodiny dostávali ven Druhé kolo jsem jela radši s maxikolečkem, jenže zase ho uvezu sotva polovinu, uapadám taky a musím jet mockrát a je to celkem daleko
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2010 15:23
- Nahlásit
LuckaM
worick
To já čekám maximálně tak déšť Vždycky totiž sněží všude v ČR, jen ve Vyškově ne. A když nasněží, tak to do druhého dne roztaje. Co by taky člověk chtěl od nížiny...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2010 15:31
- Nahlásit
Noemi
No a jednou jsem se takhle sešla s úřednící, která mi ukazovala jizvy z dětství na obličeji. Její děda měl berňáka, neustále uvázaného u boudy - bratr s kamarádem ho rozdráždili a ona ho šla chudáka utěšit.... - za tohle bych toho jejího dědu nakopala do pr.... Takový život udělá i ze psa nejlepších vlastností šílenou bestii Stejné to bylo i když jsem onehdá chtěla dát napít tomu psu na řetězu u opuštěného domu. Taky, kdyby na mně dosáhl, by mně pokousal. Ale on za to prostě nemůže - tím se na něm provinili lidi
A oslí můstek: dneska ráno mi hnuli žlučí tady jedni sousedé, ti co mají vnučku Moničku, co chodí občas k nám. Její brácha si vloni pořídil vlčáka. Byl s ním párkrát venku, dokud byl malý, pak hrozně tahal a tím venčení skončilo. Je v kotci za domem a maximálně jednou týdně ho někdo veme proběhnout po zahradě (spíš bych řekla měsíčně ) Monička má doma kingcharlesku - co ji háravou jednou dotáhla k nám. Dědečci (bydlí společně) mají malého černého, bez jednoho oka, vzteklého vořecha. Ráno jdeme s klukama zahradou a zadem se někdo prochází s dvouma malýma pejskama. Sice mi blesklo hlavou, že tudy chodí většinou jen ti, co tu v ulici bydlí, ale doufala jsem, že je to někdo dál (není tu totiž nikdo, u koho bych dva pejsky ráda viděla ) Na 200m jsem to nepoznala, myslela jsem, že třeba dva mopsové, pekinézi či něco podobné....Přijede Tom s pekárny a nadšeně hlásí:,,kluci budou mít kámoše! Moničin děda venčí dvě štěňátka - vypadají jako leonbergři či tak něco..." Tak to jsem se teda nakrkla Doteď jsem s nima byla kámoška, ráda jsem s nima pokecala u branky, ale tímto mně fakt nasr...Že malá je blbá, to je normální Každé malé děcko chce pejska....a pak je mu jedno, co s ním je Vím to, taky jsem taková byla, i když pejska jsem nevyžadovala, chtěli ho rodiče k novému baráku. Právě! Od toho jsou přeci rodiče, aby děcko usměrňovali a vysvětlili mu, že takhle to nefunguje. Pes není motorka, kterou puberťák děsně chce, ale pak zjistí, že na ní dost vyfukuje a že auto bude lepší. No tak se motorka buď zaparkuje ve stodole (na někdy...) prodá na inzerát atd. a koupí se honem auto
Nechápu, jestli to vážně budou nějací velcí psi, jak si dopr...tahle rodina myslí, že je vychová, právě aby to nedopadlo jako s Dixinkou Jistě kvalitně vyživí takové psy, aby nebyli mrzáci na nohy. Pokud budou mít i displazku dědičnou, jako třeba Drakopsových kluci - jistě s nima budou jezdit po veterinách a kupovat chondroprotektiva, aby stav alespoň trochu zlepšili. Fakt jsem nasr....na ultimum!!
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2010 15:46
- Nahlásit
MartinaBarney
To nezávidím, zrovna tohle (u nás přechodný období), kdy napadne a pak to sleze a je břečka, zrovna nemusím. A jestli to máte celou zimu, tak to musí být otrava. Já doufám, že to co teď napadne, by mohlo aspoň chvilku vydržet - když hlásí ty mrazy.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2010 15:47
- Nahlásit
worick
děda venčí dvě štěňátka - vypadají jako leonbergři či tak něco...
jak si dopr...tahle rodina myslí, že je vychová
Jestli to je opravdu leonbergr, tak ten má pověst instatního psa, který se nemusí vychovávat, natož cvičit, protože je prostě instantní. Spřátelená leonbergrová, která už není, taky nebyla nijak vychovávaná. Sice nic neuměla, ale nikoho nesežrala.
Fakt jsem nasr....na ultimum!!
Nebuď, stejně to nepomáhá.
|