Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 225 . 226 . 227 . 228 . 229 . 230 . 231 . 232 . 233 . 234 . 235 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2010 15:48
- Nahlásit

LuckaM
Navíc u nás je to poslední roky tak, že na začátku prosince napadne trochu sněhu a pak před Vánocema to jako naschvál roztaje, takže u nás jsou klasikou Vánoce ,,na blátě´´. Takže doufám, že letos to třeba bude jinak....óóó, jak by to bylo kouzelné!

Michall
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2010 20:00 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit

MartinaBarney
podle myslivců snad na blátě nebudou

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2010 21:07 - Změnil/a: MartinaBarney
- Nahlásit

Zase jsem Barneymu musela poděkovat za další pěkný náraz!!! Zastavili jsme se u zahrady, kde mají štěně bullmastifa, fenku Sáru. Tak jsme psiska nechali, ať se vyřádí. V jedné chvíli letěli oba proti mě. V duchu jsem věřila, že se mi vyhnou...vyhla se jen Sára a samozřejmě ten můj buldozer to musel napálit přímo do mě!!! Naštěstí jsem to ustála a nerozplácla se v tom bahně, ale koleno už má teď modrofialovou památku....

Evey
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2010 06:05
- Nahlásit

worick
Magda se totálně sesypala, museli s ní k psychologovi
Chápu, musí se jí ta situace pořád vracet a vyčítá si to. Myslím, že by si rodiče, příp. psycholog měli promluvit i s tou malou holkou, co měla venku toho vrahouna. Jistě má z toho taky trauma. Dospěláka bych nelitovala, ale to děcko si to asi nedokáže tak srovnat.

Strejda
Myslím, že jsem ještě nezažil, aby pes napadl fenu.
Tady to bylo ještě horší, napadl štěně..

worick
,,kluci budou mít kámoše! Moničin děda venčí dvě štěňátka - vypadají jako leonbergři či tak něco..."
No tak já tedy absolutně nechápu, proč si pořizovali hned 2 štěnata naráz, nemají šanci je vycvičit, ale oni je asi moc vychovávat nebudou, že?
Bude lepší se s nimi seznámovat hned teď, dokud jsou malí.
Sousedi měli také kdysi leonbergřici, taktéž bez jákékoliv výchovy a nebyla zrovna dvakrát příjemná a zdvořilá.

Strejda
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2010 06:40
- Nahlásit

Naše vesnice je pokroková a moderní, proto máme novou čističku. Septiky se ruší. Než se zasypou, musí stavební úřad zkontrolovat, jestli je všechno správně připojené, odpojené a tak vůbec. Včera volal úředník z úřadu, že jde na kontrolu a nemůže se dostat na zahradu. U branky prý leží dva psi a nechtějí se hnout z místa.

Evey
Tady to bylo ještě horší, napadl štěně..
Jedno zakousnuté štěně jsme v ulici taky měli. Sousedka měla fenku fagteriéra a v druhém domě si koupili jorkšíra. Jagteriérka neváhala, přeskočila plot a jorka zakousla. Naštěstí byl jork u nových lidí první den, tak si na sebe ještě moc nezvykli, ale slzy tekly proudem. Sousedka obratem koupila nového jorka Bena a ten se dvakrát ročně dvoří naší Sally.

Evey
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2010 06:56
- Nahlásit

Strejda
U branky prý leží dva psi a nechtějí se hnout z místa.
O on se je bál překročit?

Strejda
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2010 07:04
- Nahlásit

Evey
O on se je bál překročit?
Branka se otevírá do zahrady.

Evey
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2010 07:16
- Nahlásit

Strejda
Branka se otevírá do zahrady.
A tak si dal úředník telefon na hlasito a ty jsi dal holkám povel k přemístění?
Hned ti tykám, že...ale já všem svým strejdům tykám...

worick
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2010 07:57
- Nahlásit

Evey
No tak já tedy absolutně nechápu, proč si pořizovali hned 2 štěnata naráz, nemají šanci je vycvičit, ale oni je asi moc vychovávat nebudou, že? - no přece proto, že my máme dva pejsky a je to paráda Kluci jsou poměrně hodní, sami se vychovali... Ještě jsem včera večer říkala Tomovi (po té, co jsem pejsky viděla ležet ve vchodu, když jsme šli s klukama kolem) že doufám, že to budou dvě akity a až budou velké, tak je sežerou Mohla by to být i akita, ale podle vybarvení spíš ten leonberger..
Strejda
Jagteriérka neváhala, přeskočila plot a jorka zakousla. - prosím tebe a ta fena je jinak normální??? Fena zakousne psa (předpokládám, že místo králíka ) a štěňátko?! Místo aby měla tendenci ho vzít za vlastní...? Tak mám pocit, že stejně jak magoří lidi, jde to i na psy. Ani mi nepřipadne, že tu je chyba ve výchově, ale má nějaký vadný už hardisk
Naše vesnice je pokroková a moderní, proto máme novou čističku. Septiky se ruší. Než se zasypou, musí stavební úřad zkontrolovat, jestli je všechno správně připojené, odpojené a tak vůbec. Včera volal úředník z úřadu, že jde na kontrolu a nemůže se dostat na zahradu. U branky prý leží dva psi a nechtějí se hnout z místa. - naše vesnice už tohle má 10let
K nám když někdo zazvoní a já mu otevřu bzučákem branku, tak kluky většinou nevidí, protože leží až ve vchodu....a jde. Já je pak vidím se zvednout a pomalu šlapat nebožákovi naproti a protože si dovedu představit, jak se mu stahuje zadek, vykouknu a začnu s ním mluvit - i proto, aby klukům bylo jasné, že o něm vím Většina (asi ta, co se nijak panicky psů nebojí) jde a jen pro jistotu se zeptá, jestli jsou hodní Pak jsou někteří, co se zastaví a volají, jestli mají radši zůstat stát Byl tu i pán, který přijel autem až ke garáži a zvědavky chodili kolem a čekali až vystoupí. Já ve vchodu taky. Po delší době už mi to bylo divné, nahodila jsem bundu a šla se za roh kouknout, jestli si vyřizuje ještě nějaký telefon nebo co...? A on stáhne okýnko a:,,já se jich strašně bojím a nevystoupím, dokud je nezavřete!" Nezavřu, neboť ani nemám kam, ale klidně pojďte, jsou hodní, jen vás očichají Po chvíli přemlouvání vylezl a když k němu přiběhl hned Woriček a začal mu cpát hlavu do dlaně, aby ho přivítal, pána málem trefil šlak a jen volal:,,nechoť ke mně, pomoc, nech mně!" Chudák slušné trauma z dětství, kdy ho prý kousnul nějaký Alík....Takový děsný strach by si měl taky poléčit, u psychologa...
Včera jsem od mamky ze zahrady viděla, že Magdalena už asi má štěňátko Měli rozsvíceno za domem, ona tam stála opřená a koukala po zemi a po chvíli něco malého sebrala a šla domů. Myslím, že byla venčit štěníka Letěla bych hned k plotu za ní, jenže bohužel bráchovi zase uplavala lávka přes potok, tak jsem nemohla. Radši jsem ani nepípla, protože by jsme se stejně přes hukot vody neslyšely a ještě by do toho řval Alfča
To jsou příspěvky co?! (myslím délku, ne kvalitu ) vemte si příklad!

Strejda
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2010 08:26
- Nahlásit

Evey
A tak si dal úředník telefon na hlasito a ty jsi dal holkám povel k přemístění?
Septik máme před plotem. Ale byl to úředník, ti nečtou, neposlouchají, nekoukají, ti telefonují. Snad jsem se tady někoho nedotkl.

worick
prosím tebe a ta fena je jinak normální??? Fena zakousne psa (předpokládám, že místo králíka ) a štěňátko?!
Jednak je to snad u jadteriérů normální (říkal myslivec) a jednak už o ní nemám informace. Vzal si ji jeden myslivec, který byl jejím výkonem nadšený. No, svůj k svému.

Evey
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2010 10:50
- Nahlásit

Strejda
Snad jsem se tady někoho nedotkl.
Mě určitě ne.

worick
To jsou příspěvky co?! (myslím délku
Někdo to musí zachránit. Já byla teď 2 dny na školení, ale to by vás moc nezajímalo, nebylo to vůbec zábavné...

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2010 12:02
- Nahlásit

worick
Po chvíli přemlouvání vylezl a když k němu přiběhl hned Woriček a začal mu cpát hlavu do dlaně, aby ho přivítal, pána málem trefil šlak a jen volal:,,nechoť ke mně, pomoc, nech mně!"
Úplně si to dokážu představit. Takový zážitky teda zatím nemám.
Jeden chlápek (od táty z práce) k nám lezl přímo na zahradu, bez mého vědomí. Jezdil nám vyvážet pytle s posekanou trávou a když nebyly nachystané před domem, tak se šel podívat na zahradu, jestli nejsou tam. O tomto mi řekl až přítel a ten chlápek, že mu jednou v práci říká: ,,No, co, s Barneym jsme kamarádi. Neudělá mi nic, tak jdu až na zahradu´´. Akorát prý při poslední návštěvě mu Barney natrhl rukáv Ovšem ne, že by tak hlídal zahradu, ale že měl radost, že tam za ním někdo přišel. Každopádně branka už je zamčená, protože mi nikdo po zahradě lozit nemusí. Sice vím, že pana Karla tuším, zná táta i přítel, ale pro mě je to pořád cizí člověk.

Jaký je u vás počasí? Tady 5 nad nulou a prší!!!!

Evey
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2010 12:18 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

MartinaBarney

V Jeseníkách vytrvale sněží.
Takový ty velký vánoční vločky.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2010 19:07
- Nahlásit

MartinaBarney
U nás je zhruba 15 cm prašánku ;)

Drakopes
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2010 06:22
- Nahlásit

tady teď ráno sucho, jasno, bezvětří - příjemně

Evey
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2010 06:26
- Nahlásit

Hlásím tmu, zimu, klouzavou silnici a sníh (nevím kolik, není vidět :smirk

Strejda
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2010 08:15
- Nahlásit

Hlásím tance na ledě. Někteří rozmařilci odhodili svá auta do pangejta a v cestě pokračovali sanitkou.

Evey
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2010 09:10
- Nahlásit

Strejda
Hlásím tance na ledě. Někteří rozmařilci odhodili svá auta do pangejta a v cestě pokračovali sanitkou.
Doufám, že ne vlastní zkušenost?

worick
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2010 10:09
- Nahlásit

Evey
Strejda
Šmarjá co to tam máte za počasí?! Tady i když chladno, ale svítí sluníčko a po sněhu ani památky!(až na kopcích) Včera jsme byli celý den ve Zlíně a tam chumelilo jak kráva a v lese nasněžíno jako v Mrazíkovi - u nás po sněhu ani památky a pršelo

Strejda
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2010 10:39
- Nahlásit

Evey
Doufám, že ne vlastní zkušenost?
Ne, dojel jsem vlastním autem až do cíle.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2010 14:50
- Nahlásit

Všechno je jednou poprvé...Dneska jsem na procházce potkali fenku vlčáka. Barney i ta fenka na vodítku, takže jsme kolem sebe jen prošli. Z předchozí zkušenosti jsem si řekla, že pustím Barneyho na volno radši až nebude ta paní s fenkou vidět. Jak jsem si v duchu řekla, tak jsem i udělala. Barney poodběhl z cesty na pole a začichal se, zatímco já jsem šla pomalým krokem dál s tím, že on mě rychle doběhne. Po 3 vteřinách se otočím a vidím, jak si to ten dacan peláší pryč na úplně druhou stranu....Takže jsem nasadila co nejrychlejší běh, který mě málem zabil (byl to fakt kus). V dálce jsem uviděla paní, jak drží svoji fenku a odhání Barneyho. Takže jsem ještě zrychlila, přes pole to nešlo, protože je poorané a musela jsem to oběhnout po cestě. Jak jsem přibíhala k paní, tak jsem se rychle omluvila. Paní řekla, že fenka hárá, že to chápe a že je ráda, že se nic nestalo. Barneyho jsem si z posledních sil polapila a odkráčeli jsme pomalu domů.
Teď abych se bála psa někde pustit, pokud potkáme fenku na vodítku. Ten běh fakt už nechci zažít.

Evey
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2010 15:52
- Nahlásit

MartinaBarney
Ten běh fakt už nechci zažít.
Myslím, že takových běhů bude ještě víc...
Je čas začít trénovat rychlost.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2010 17:16
- Nahlásit

MartinaBarney

o háravých fenách mi povídej!!! Ve Vršovicích je jich plynule pořád hafo. A občas nějaký méně inteligentní majitel ji jde venčit do parku, kde je volné pobíhání psů povoleno.

Naštěstí je poměrně zvykem, že majitelé háravek hlásí dopředu a nahlas. Ti ostatní to aspoň ohlásí, když naši hafani kolem jejich feny intenzivně stepují a pomohou mi je ulovit. A pak jsou tací (naštěstí výjmeční), kteří těsně před námi začnou přecházet přes silnici ....

LuckaM
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2010 19:35 - Změnil/a: LuckaM
- Nahlásit

Přidávám další dvě fotky z prvního sněhu. Tam kde sněží, ta je ze včerejška, ta druhá je dnešní. A čepice, co mám na hlavě sklidila u psa veliký úspěch

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Janiii
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2010 19:55
- Nahlásit

LuckaM
Barneymu to v tom sněhu moooc sluší užívá si to viď? (teda tobě to taky samo moooc sluší )
tady nesněží, ale ráno byla ledovka teda "parádní" - do práce jsem se autem doslova doklouzala po 45 min. (místo obvyklých 20-25) a bylo to docela nepříjemný

LuckaM
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2010 21:01
- Nahlásit

Janiii
Jj, jsme oba ze sněhu nadšený. První den dokonce sám pobíhal po zahradě sem a tam a to jindy většinou někde polehává nebo spí v boudě A přijde mi, že se tak nějak celkově zachlupaťuje - hlavně na zadních nohách mu začínají růst dlouhý chlupy. Teď řešíme dilema, při jakých teplotách ho nechat radši nocovat na chodbě (být to jenom na mě, tak už bydlí s námi v posteli). Na víkend hlásí -8

worick
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2010 02:22
- Nahlásit

LuckaM
to je hrůza, jak ti ten Bárník - to malinké štěňátko - rychle vyrostl, že? Pár měsíců a máš velkého psa...
Tak byl u našeho odpoledne pán se štěníkama. A já:,,šmankote, co to máte za štěníky? Leonbergry či co?" Skutečnost je ještě mnohem tragičtější, než jsem si myslela
On:,,já jsem chtěl nějakého pořádného psa, tak jsem si koupil tohohle a vnukova slečna, že ona by taky chtěla takového....tak si k němu vzala fenečku a teda máme dva. Nějaký pastevecký, kavkazský, či co - to je...." Mně málem omývali Ten chlap vůbec netuší, co to má za časovanou bombu! Doteď jsem si nemyslela, že by klukám něco hrozilo od jiných psů, jako chudince Dixince i kdyby se servali s nějakým NO, byl by to víceméně rovný boj. Ale kavkazan?! To je 85kg pes, který bojuje na život a na smrt. Soupeřovu ovšem Ty lidi nejsou normální A teď ,,babo raď"! Já jenom doufám, že si první podají někoho z rodiny, než napadnou někoho venku

Evey
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2010 06:09
- Nahlásit

worick
A teď ,,babo raď"!
Já bych je začala intenzivně navštěvovat.

tak si k němu vzala fenečku a teda máme dva
a jak je budou hlídat ? A ještě navíc brácha se ségrou... Pes si ji bude hlídat.

Ten chlap vůbec netuší, co to má za časovanou bombu!
Vypadá to tak , nedal by se nasměrovat někam na cvičák?

Evey
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2010 06:11
- Nahlásit

LuckaM
Kde je to focené? Se divím, že je někde víc sněhu než u nás...

Evey
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2010 06:15
- Nahlásit

LuckaM
Teď řešíme dilema, při jakých teplotách ho nechat radši nocovat na chodbě (být to jenom na mě, tak už bydlí s námi v posteli). Na víkend hlásí -8
No jestli je zvyklý být venku, tak bych ho domů nebrala, víc než zima venku, jsou pro psa škodlivější ty přechody z tepla do zimy.
Má zateplenou boudu? Ale on v ní stejně asi nespí, že?

<< 1 ... 225 . 226 . 227 . 228 . 229 . 230 . 231 . 232 . 233 . 234 . 235 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání