Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 225 . 226 . 227 . 228 . 229 . 230 . 231 . 232 . 233 . 234 . 235 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Drakopes
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2010 06:16
- Nahlásit

Ale kavkazan?!

nejlépe směřovat do zcela jiných rukou - máme v okolí několik kavkazanů. Naproti mají krásnou slečnu - nikdy nebyla venku ze zahrady, protože odmítá vodítko. Nahoře ve vilkách mají dva výstavní kusy - naši psi ve své suverenitě jejich plot obcházejí obloukem, paní je venčí po jednom - potkali jsme se jednou a proběhlo to v klidu, protože naši to vzali obloukem při zdi. Jsou to krásní psi, ale nikdy bych si je nepořídila.
Radko, ještě k tomu párek, běhám mi hrůza po zádech ..

Strejda
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2010 06:27 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

worick
Kavkazana měla na starém Zvířetníku Lída. Vtipně a věcně popisovala, jak chodí venčit jen v noci, jaká opatření musela udělat, atd. Tvoje obavy jsou zcela na místě a jestli je pán jen z poloviny takový jak píšeš, tak je vyloučené, aby psy zvládl.

Edit: Více tady

Evey
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2010 07:13
- Nahlásit

Strejda
Smutné, moc smutné.
Myslím ten její životní příběh.

Noemi
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2010 08:28
- Nahlásit

worick
No to tedy upřímnou soustrast.

Ve vedlejší vsi mají naši známí právě kavkazáka. Chtěli si koupit berňáka, ale zrovna nikde neobjevili toho pravého, takže mají kavkazáka. Na procházky nechodí (domácnost tvoří paní v důchodovém věku, její dcera a dva dceřinní synové 8+10 let), protože venku by ho nezvládli. Doma je v pohodě, ale není mazlivý. Paní říká, že po svých zkušenostech by znovu do stejného plemene nešla.

U nás ve vsi (v chatové osadě náležící k nám, je to trošku odlehlá část) jsou u jednoho domečku zaparkovaní dva kavkazáci. Osobně jsem je viděla jen jednou přes plot a od té doby už ne- venku nikdy a modlím se, aby k tomu ani nedošlo....

Zajímavé je, že pokud jdeme okolo kavkazáka ve vedlejší vsi, tak se oba můžou zbláznit a já jsem dost vystresovaná z toho, že ten plot někde prostě povolí, protože mi není jasné, co bych v tu chvíli potom dělala....
Za to, když jsme šli kolem těch dvou u nás, tak se Médi tvářil že neexistuje.:-D

Michall
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2010 09:17
- Nahlásit

Evey
Smutné, moc smutné.
Náš soused si čubinu kavkazáka pořídil taky.Je ji teď asi rok a 7 měsíců.Když jsme si pořídili Báru,hledal jsem o tomto plemeni nějaké info a narazil jsem taky na Lídiny stránky.Měla ještě tuším nějakou farmu.Je to ale opravdu smutný konec a je mi ji líto.
Když jdou Míša s kamarádkou a oběma berňačkama sousedovic ulicí,tak se několikrát stalo,že jim soused otevřel branku a pustil je k sobě na pozemek,(sousedíme zadním plotem)kde se holky poznaly a po počátečním vyjasňování postavení už lítaly a blbnuly jak o život.A i při tomto blbnutí mi Bára udělala radost,když se jako jediná nechala přivolat k noze a poslušně si sedla.
Údajně se i naše Bára se sousedovic kavkazandou snášejí dobře,prý se i lízaly přes náš plot.Aspoň to soused říkal Míšovi.Tak snad budou kamarádky.

Lucka už má první zkušenosti se sněhem za sebou a moc si to dle fotek užíli,to my zatím na sníh čekáme a jsem opravdu zvědavý jak bude Bára reagovat.
Tady zatím v noci něco kolem 0 až -2 C.To víte polabí.Už mi sice začíná být Báry líto,když spí stále venku u dveří(aspoň jsem ji tam koupil kobercovou rohožku,ať neleží na dlažbě),ale říkam si,že má supr kožich a je to přeci jen venkovní pes,který je zvyknutý venku.Dveře máme pod carportem,který je otočený na jih a je tám i závětří.V boudě vůbec nespala ani jednou.
T.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2010 09:21
- Nahlásit

worick
Roste, roste, ale je to ještě malý pívo - zatím jen nějakých 33 kg
Evey
Železnobrodsko, Liberecký kraj.

Bárník je pes venkovní s občasným vstupem do chodby, aby sme se mohli trochu pomuconit, když je venku hnusně. Na chodbě je teď nějakých 8 stupňů, když venku mrzne, tak ještě míň (není vytápěná a dveře ven moc netěsní ) Ale jinak boudu má předpisovou, s předsíní, zateplenou, s hadrem přes dveře od ložnice do předsíně. Budete se všichni divit, ale já mám asi jedinýho psa na světě, který z boudy netahá deky, nestrhává hadr ze dveří a když může, tak v ní odpočívá a spí (i přes den) Asi si nechám poradit a zůstane venku (i když mi to rve srdce). Včera jsme tak s Tomem diskutovali, kolik může mít stupňů v boudě, když je venku třeba -5 a dospěli jsme k závěru, že to musíme o víkendu otestovat a dáme mu tam čidlo

LuckaM
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2010 09:31
- Nahlásit

Michall
Sníh je supr, myslím, že si to Bárník opravdu užívá. Je strašná sranda mu házet aportky, protože se pro míček rozběhne, zaboří hlavu do sněhu, vytáhne aport a pak ho plive a zase bere do huby, pořát dokola, protože ho to studí

Jen teda dost často sníh jí a nevím, jestli to nemám nějak zakazovat. Někde jsem četla, že z toho může mít zánět žaludku...

worick
no jsem zvědavá, jak tenhle příběh se sousedem dopadne Já osobně to nechápu, když vím, že nezvládám ratlíka, tak proč jdu do 80ti kilovýho ostrýho psa?

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2010 09:41
- Nahlásit

Janiii
Nejsi na tomto videu ty s Berni?
http://www.youtube.com/watch?v=tQaBHPpFdy0

LuckaM
Teď řešíme dilema, při jakých teplotách ho nechat radši nocovat na chodbě (být to jenom na mě, tak už bydlí s námi v posteli). Na víkend hlásí -8
Já Barneyho nechávám venku tak do těch -8. Teda minulý rok jsem nechávala. A to v boudě ani nespával. Spával venku na sněhu.
Teďka jsou u nás -2. Barney ležel na betonové terase a koukám na něj a třepal se trochu. Myslíte, že mu byla zima? Je fakt, že to pouštění do chodby, kde je vyhřívaná podlaha budu muset omezit.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2010 09:49
- Nahlásit

Téma kavkazan - taky znám jeden příběh. Od přítele kamarádův táta si ho kdysi pořídil. Tuším z důvodu, že chtěl mít pořádného psa. Dopadlo to tak, že k psovi se mohl přiblížit pouze jeden člověk (nevím už, kdo z té rodiny to byl). Pes byl zavřený v kotci po celou dobu a pokud mu dávala krmení třeba máma toho kamaráda, tak musela misku prostrčit pod oplocením toho kotce a to ještě klackem, protože ten pes nesnesl, aby se k němu někdo přiblížil.
Tak to dopadá, když si nikdo dopředu nic nepozjišťuje, pořídí si takového psa a pak na něj absolutně kašle a diví se, že se ke psovi nemůže ani přiblížit.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2010 09:57
- Nahlásit

Tak teď jsem si něco málo o Kavkazanech přečetla a můžu říct, že bych z té situace měla teda vážně strach

Michall
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2010 10:12
- Nahlásit

to je hrůza, jak ti ten Bárník - to malinké štěňátko - rychle vyrostl, že? Pár měsíců a máš velkého psa...

zrovna včera jsem koukal na všechny fotky Báry... byl to teda fofr už si neumím představit Báru tak malou
Syn

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2010 11:18
- Nahlásit

Přidávám foto Bárníka z dnešního dne...jak vidíte, u nás po sněhu ani památky.

[imgs] Uploaded with ImageShack.us[/imgs]

LuckaM
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2010 14:28
- Nahlásit

MartinaBarney
fešák je to! Ale tady se tak zvláštně mračí, že z něj jde až strach - na zahradu bych vám teda nelezla

Prve jsme se vrátili z procházky a hlásím, že Bárníček začal zvedat nohu - už je to velkej chlap (na den přesně 7 měsíců)

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2010 14:49
- Nahlásit

LuckaM
le tady se tak zvláštně mračí, že z něj jde až strach - na zahradu bych vám teda nelezl
Nejsi první, kdo říká, že se divně tváří, dívá... Vidíš to, a já se těm lidem vždycky divila. Asi na tom jeho pohledu fakt něco bude

Bárníček začal zvedat nohu
Gratulace Bárníkovi. Já ani nevím, kdy začal ten můj Barney, ale myslim, že v 7 měsících rozhodně ještě ne. On byl v tomto takovej opožděnej.

Strejda
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2010 15:23
- Nahlásit

MartinaBarney
LuckaM
Ale tady se tak zvláštně mračí,
Mně se nezdá, že se mračí. Tváří se vážně a seriozně, protože už je velkej a zvedá nohu.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2010 16:36
- Nahlásit

Tak dneska mi pro změnu nezdrhl za fenou, ale za černým poníkem Vzal přes takovou zarostlou plochu, kde se naspod drží už od jara voda. Skákal tam jak kamzík, aby vůbec viděl. Jenže nečekal, že jak končí ta vysoká tráva, že tam je příkop nebo potok nebo co a zahučel tam Vyškrábal se z toho příkopu, zastavil se asi 20 m před poníkem a čučel. Já jsem se Barneyho na tu dálku snažila zatím přivolat. Nakonec asi uznal, že s poníkem moc srandy nebude, tak se otočil a běžel ke mě. Tentokrát oklikou po trávě. Ten pes mě fakt stále překvapuje.

Janiii
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2010 19:47
- Nahlásit

Nejsi na tomto videu ty s Berni?
MartinaBarney
ježiš, koukám, mediální hvězda tyjo, to už pár let je ....

ad. kavkazáci - takové sousedy psí bych teda taky mít nemusela ... bývalá přítelkyně bráchy měla fenku. dost dlouho trvalo, že vzala bráchu vůbec na milost (fena, ne slečna ), hodně dlouho musela být s košem. o psech ani nemluvě.

worick
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2010 08:21
- Nahlásit

LuckaM
Jen teda dost často sníh jí a nevím, jestli to nemám nějak zakazovat. Někde jsem četla, že z toho může mít zánět žaludku... - nevím, jak se zánět žaludku projevuje a tedy jestli jsme ho už neměli ale těžko můžu zakázat psu jíst sníh, když běžíme zamrzlým lesem a Berry je uhnaný a má žízeň. Sama si líznu taky (neboť jsem uštvaná a mám žízeň)
Myslím, že pokud to není zrovna nějaký obsese - že ho žere tuny z nudy, tak to snad nebude taková hrůza.
Michall
Údajně se i naše Bára se sousedovic kavkazandou snášejí dobře,prý se i lízaly přes náš plot.Aspoň to soused říkal Míšovi.Tak snad budou kamarádky. - sousedova naivita je taky bezměrná....nedejte na to. Včera jsem projela asi tisíc odkazů na kavkazáky na NETu a radila bych hlídat pečlivě první zavrčení kavkazačky na Báru a od té doby už k sobě nepouštět! Měla tam dotaz na chovatele nějaká paní, která si právě ke starší dobrmance vzali kavkazačku. Jakmile ta dospěla, začalo to mírným vyjasňováním pozic a pak jednou na dobrmanku už drsně vyjela. Chovatel jim radil, že pokud nechtějí o dobrmanku tragicky přijít místo toho, aby jí umožnili příjemný důchod, ať je okamžitě oddělí a nesmí se už k sobě dostat - protože pak už kavkazačka zaútočí bez varování a nekompromisně a dobrmanka v žádném případě nevyhraje
Pokud jak říkáte - je to soused (je to přímo soused?) tak vám tuto situaci taky nezávidím. Tipla bych, že budou kamarádky maximálně do prvního Bářina hárání....
Co se týká spaní v boudě - naši psi tam jsou maximálně 10x do roka - Berry když je bouřka a jinak jen pokud je nějaký supervichr, který se blbě točí kolem baráku a pak ještě vichr spojený s chumelenicí, kterou jim to mete pod sklo ve vchodu. Jinak ne

worick
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2010 08:24
- Nahlásit

MartinaBarney
Ano, Barney se tváří tak......přemýšlivě a seriozně Asi dumá, co za zajímavost zase potká na prochajdě - poníka bych teda nečekala

LuckaM
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2010 09:19
- Nahlásit

Dnes jsme zrealizovali plánovaný výzkum rozdílu teplot v boudě a venku. V deset večer byl stav -1°C venku, 14°C v boudě (to mě hodně překvapilo - asi to čidlo barney zalehl), pak během noci venku -3°C a v boudě 10,5°C. Ráno v osm, když jsme vstávali, bylo -4°C a v boudě 4,5°C, ale to si myslím, že tam Bárník už nebyl, protože po hodinové procházce, když jsme se vrátili, měl v boudě 3°C. Každopádně závěr je ten, že kdybychom ho zavírali do chodby, tak bysme ho dávali vlastně ještě do větší zimy, než má teď

Michall
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2010 10:19
- Nahlásit

Jen teda dost často sníh jí a nevím, jestli to nemám nějak zakazovat. Někde jsem četla, že z toho může mít zánět žaludku...

Já nevim ale voda kterou pes pije z misky taky neni o moc teplejší. V psích kusech píšou dávat vývary.Něco teplého do žaludku.Jinak je to prima časák zvažuji předplatný.

worick
Ta kavkazačka je hodně s dětmi ve věku tak sedmi let.Řekl bych že je mírnější povahy.Jelikož Báře když se něco ve hře se psem něco nelíbí nebo jí něco naštve tak si dokáže fakt ostře dupnout. V takovém případě jak Dikina (berňačka mojí kamarádky se kterou chodim často na procházky) tak tahle kavkazačka všeho zanechají a začnou se krčit u země a Báry si nevšímají dokud si si Bára nepřijde zas hrát.

Jinak tak kavkazačka hlídá perfektně. Jednou jsme šli okolo a ta moje kamarádka ji tam hodila nějakou granulku...Ten pes ji vůbec nechtěl a začal dost vostře štěkat.Nejspíš je trénovanej si od cizích nic nebrat.

Syn

LuckaM
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2010 10:44
- Nahlásit

Michall

Jinak je to prima časák zvažuji předplatný.

Já už ho mám objednaný u Ježíška

Janiii
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2010 10:48
- Nahlásit

LuckaM
Berni žere sníh se stejnou intenzitou, jako přes rok žere trávu
ťuk, ťuk, zatím žádné problémy. když jsme s ní, snažím se to "korigovat" ale uplně to nejde

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2010 11:36
- Nahlásit

Michall
LuckaM
Taky se chystám na předplatný=) Navíc mě i nalákaly ty dárky navíc - psí známka a kalendář=)

worick
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2010 12:56
- Nahlásit

Janiii
Berni žere sníh se stejnou intenzitou, jako přes rok žere trávu
ťuk, ťuk, zatím žádné problémy. když jsme s ní, snažím se to "korigovat" ale uplně to nejde
- přesně
Zrovna dneska se probudím a už tu taky máme první sníh
Berry celou obhlídku zahrady ryl rypákem a cpal se sněhem - asi mu to bylo vzácné a zkoušel, jestli je stejný jako vloni
Za chvíli vyrazíme do lesa na chvojí - zpátky jede Tom naloženým autem domů a my si to někudy oběhneme - snad se na prvním snížku zrovna nezabiju

Michall
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2010 13:07
- Nahlásit

MartinaBarney
- psí známka a kalendář=)

no že jo xD mně se liběj ty tipy triky rozhovory a zajíavosti už sem letošní 12 vydání přečetl 3x

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2010 14:24
- Nahlásit

Michall
mně se liběj ty tipy triky rozhovory a zajíavosti už sem letošní 12 vydání přečetl 3x
Já to 12. číslo mám zatím položený na stole. Ještě nebyl čas to celý přečíst. Ale už se těším na další.

Michall
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2010 22:02
- Nahlásit

MartinaBarney
tak to si ho přečti je fakt pěknej.Třeba v něm sou rady ohledně zimy venku atd.

worick
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2010 22:43 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Tak jsem se vrátila živá a zdravá což je až s podivem, vzhledem k cestám, po kterých šmatlinkáme Ale byla jsem totálně groggy, totiž jsem od rána nic nejedla a ve 14h jsme vyrazili a než jsem doběhla domů (rozumněj - dopotácela se ) tak bylo půl čtvrté Než jsem dala klukám za odměnu vlažné mléko a cosi kdesi, tak už se mi pěkně motala hlava...Kluci toho měli taky očividně dost, Woruška na ,,musherkovi" tahal velice obětavě a posledních 200m už mu šli nožičky šejdrem Doma sebou plácnuli na sníh a snažili se rytím chladit čumáky Bylo to 6km, ale 2km do pořádného kopce.
MartinaBarney
Michall
Já to 12. číslo mám zatím položený na stole - já ho nemám vůbec, asi... co je tam na titulce za pejsa?

worick
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2010 23:14 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

A přidám fotky:
....a nesmějte se vážně si myslím, že neběhám do x jenže to je celkem hodně z kopce (foťák zkresluje) a ještě to klouzalo, tak jsem musela běžet tak jako ,,dost podivně"
A všimněte si jak Berunkovi vlajou ušiska
...to jsme teprve začínali to byli hoši ještě vysmátí

<< 1 ... 225 . 226 . 227 . 228 . 229 . 230 . 231 . 232 . 233 . 234 . 235 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání