Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 225 . 226 . 227 . 228 . 229 . 230 . 231 . 232 . 233 . 234 . 235 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Evey
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2010 16:25
- Nahlásit

Strejda
Když jsme dnes šli z lesa, tak proti nám přicházel myslivec. Přivolal jsem holky a chtěl dát Nelinu na vodítko. Jak uviděla myslivce, tak se vytrhla a i s vodítkem běžela k němu. Utřela si o něj zpěněnou hubu a na přivolání nereagovala. Vážně tak poškodila naši pověst. Vodítko je blátivá koule.
A co myslivec na to, byl v pohodě?
Taky jsem kdysi dávno 2 povedené kousky na louce potkala, kupodivu psice přišla hbitě na přivolání, ale stejně měli blbé kecy.

Janiii
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2010 16:31
- Nahlásit

Jak dnes svátkujete, máte v plánu nějakou akci?
worick
taky jsme pracovali - já hrabala ty hromady listí a chlapi připravovali další část domečku na betonování hrubé podlahy

Každý má dělat to, co umí.
Strejda
ale já jablíčka jíst taky umim - jen na mě nějak nezbývaj, Berni má víc šancí
stejně tak ořechy

Strejda
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2010 17:54
- Nahlásit

Evey
A co myslivec na to, byl v pohodě?
Myslivec byl v pohodě. S myslivci máme příměří.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2010 17:56
- Nahlásit

nenávidím stěhování!! nenávidím jakýkoliv majetek! nesnáším schody! a vůbec ....

Agáta a Adéla jsou dva totožní hadrovi draci. Níloušek je uchopí v půli a intenzivním třepáním z nich vytřese život - opakuje to pravidelně, takže neútočí na nás ani jedna

Janiii
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2010 17:59
- Nahlásit

nenávidím stěhování!! nenávidím jakýkoliv majetek! nesnáším schody! a vůbec ....
Drakopes
úplně rozumím, chápu a soucítím ... stěhovali jsme v červenci celý dům do 3+1, kde už bydlel tchán a švagr. takže jsme museli vše roztřídit na nezbytně nutné pro přežití a to ostatní. to první máme v bytě, to ostatní u babi a dědy na půdě. problém nastává, když se z "toho ostatního" stává to "nutné". nevěřili byste, kolikrát jsem na té půdě s baterkou už něco hledala ...

worick
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2010 20:30
- Nahlásit

Drakopes
nenávidím stěhování!! nenávidím jakýkoliv majetek! nesnáším schody! a vůbec .... - bože dej, ať už se nikdy nestěhuju
Agáta a Adéla jsou dva totožní hadrovi draci. Níloušek je uchopí v půli a intenzivním třepáním z nich vytřese život - opakuje to pravidelně, takže neútočí na nás ani jedna -
Janiii
problém nastává, když se z "toho ostatního" stává to "nutné". nevěřili byste, kolikrát jsem na té půdě s baterkou už něco hledala ... - věřili... My máme ještě teď část věcí u mamky, ale já už na ně rezignovala a bráchovi (když brblal, ať to tam vyklidíme) jsem s klidným srdcem řekla, ať to všechno vyhodí....Když mi to nechybělo tři roky, tak počítám, že je to na prd Tom už si tam ve své skříňce několikrát babral...
Strejda
Na pohřbu.... - hmmm, teda nic moc
My jsme celý den naváželi hnůj ke kytkám, řekla bych po celé zahradě, ale na to by jsme potřebovali měsíc navezli jsme ledva na dvě místečka, v rozloze zanedbatelné.... Kluci sice mohli pro hnůj chodit s náma (máme ho složený naproti, vedle té sousedovic novostavby) ale to je zase až tak moc nebavilo a neuspokojilo a tvářili se dost otráveně a znuděně a celou dobu čekali, že snad přece jen půjde někam na prochajdu Ne-e, nešli jsme, dneska se už nikomu nechtělo a večer je to stejně o ničem, akorát po vesnici (tedy mně to neba, psiska asi jo, milion pesemesek )
To jsem celá já
Postavím psům rýži a jdu že - sem jenom mrknout V klidu si čtu, co jste měli za den a najednou mi bleskne:,,kristepane rýže!!" Na to, že jak jsem stará -tak jsem blbá! - jelikož to vždycky dopadne stejně - to dopadlo ještě dobře Malinko se přichytla, ale nepřipálila, uf

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2010 08:55
- Nahlásit

Zdravím všechny. Závidím vám všechny vaše aktivity. Mě totiž od včerejšího rána v kuse bolí (nejspíš) žaludek, takže chodím všude s předklonem a pohyb jsem omezila na minimum. A kvůli tomu jsme včera nešli s Barneym ani ven. Doufala jsem, že dneska už vyrazíme, ale pro změnu tam zase prší a to proklatý břicho ne a ne přestat. Zítra půjdu k doktorce, jestli mě to nepřejde.
Jinak jsem včera vybírala pomalu už dárky na Vánoce - teda jen Barneymu zatím. Vidím to na pamlsky a na nějakýho plyšáka, protože mi v pokoji pořád krade malýho plyšovýho medvěda.
Co se vy chystáte dát svým pesanům pod stromek?

Evey
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2010 09:11
- Nahlásit

MartinaBarney
Mě totiž od včerejšího rána v kuse bolí (nejspíš) žaludek, takže chodím všude s předklonem
A nebude lepší jít k té doktorce dnes? Proč se trápit další den zbytečně. Na podobné potíže mi vždy spolehlivě zabere Algifen kapky, ale je jen na předpis.

Zatím nic, dopis Ježíškovi jsem nikde nenašla...

LuckaM
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2010 11:21
- Nahlásit

MartinaBarney
no zatím to vidím tak, že dostane očkování proti borelioze ..chápu ale, že z toho nebude asi na větvi, tak si ho pak udobříme nějakou hračkou. Přemýšlíme taky o blikacím obojku, protože to chození po tmě je vážně otrava

Evey
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2010 12:44
- Nahlásit

LuckaM
Přemýšlíme taky o blikacím obojku
Myslím, že to fajn věc. Jenže u těch chlupáčů to většinou zapadne do srsti. Takže to chce něco výkonného. Já mám v merku LED Visiglo, jen ta cena...
http://www.granulky-domu.cz/chovatelske-potreby-ob ojek-visiglo-velky-paws-led-red-white-blue-3019.ht ml

worick
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2010 14:41
- Nahlásit

LuckaM
Evey
Přemýšlíme taky o blikacím obojku - já o něm taky přemýšlela, ale psiska mají obojky ještě celkemdobré, tak rok snad ještě vydrží, tak to vyřeším asi jen blikačkou na kolo

Jak jsem tuhle psala, že se nic neděje, ale to je kolikrát dobře - tak už je to tady Mám zprávu, úplně šílenou Co s náma chodila na agility Magdalena s Dixinkou (asi sedmiměsíční jackrussel terierka) - ještě v úterý s náma byly holky - tak jí ji včera zabil!! sousedův pes....Řekl mi to kámoš, kterého jsem potkala ráno v sámošce, prý i Magdalena je pokousaná a byla tam záchranka i policie - ale Dixi je mrtvá Bulím od rána, nemůžu se s tím srovnat a co Magda ani nedomýšlím...A tak na ni byla pyšná, jak jí to prconi šlo, plánovala závody... Ach jo, je to hrůza. Pořád ji mám před sebou, jak tam šmrdolí...

Evey
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2010 14:47
- Nahlásit

worick
tak jí ji včera zabil!! sousedův pes
Ach bože, to je neštěstí, jistě pro všechny strany...

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2010 18:38
- Nahlásit

worick
Ani si nedokážu představit, jak bych se s tímto srovnávala já. Moc smutné
Co to bylo za psa, jestli se můžu zeptat? Že je pokousaná i majitelka.

LuckaM
Přemýšlíme taky o blikacím obojku
Taky jsem přemýšlela, ale pak jsem si řekla, že Barney už dostal docela drahý obojek k narozkám. Tak za obojek už utrácet nebudu. Líbila se mi i matrace od firmy Dooop - píšou, že je extrémně odolná, omyvatelná, vleze se i do auta. Jenže Barney by na tom stejně nelehával.
Pak se mi taky zalíbil box na granule. Protože zatím granule skladuji v tom pytli. A ten box je fakt krásnej a viděla jsem ho i v jednom zverimexu, ale ta cena!Musím vám ho ukázat...
http://www.spokojenypes.cz/barely-a-dozy-na-krmivo /curver-kontejner-na-suche-krmivo-20kg-pes-darek-s vacinkovy-box-maly?id=49900

worick
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2010 19:49
- Nahlásit

MartinaBarney
Pak se mi taky zalíbil box na granule - anoooo, ten box je vážně krásný, já na něj koukala minulý týden a na živo jsem ho viděla v malém provedení v OBI My máme granule v garáži, kolem je binec - autem se tam natahá bláto a v létě i asfalt z té naší ,,supercesty", tříděný odpad, plechovky s barvama, zbytky parket, psí potřeby atd, no jak říkám - binec Takže postavit tam tak krásný kontejner - to je pro nás jako ,,házení perel sviním"
Pes co zabil Dixinku je křížený labrador, podle ksichtu šmrncnutý bulem ale co je podstatné - celé dny je zavřený v kotci, venku s ním nikdy nikdo nebyl, nanejvíš ho občas vypustí do zahrady, kde jsem mu, když jsme šli kolem s klukama, občas házela kokinka - poněvadž mi ho bylo líto. Zatím nevím co a jak se semlelo, jestli utekl z té zahrady....Magdalena je prý na tom psychicky špatně Sestřenka mi říkala, že je něco na facebooku, že to tam dávala Jitka, naše vedoucí. Netuším, jak to tam funguje, ale má tam být něco jako ,,je na světě nějaká spravedlnost?"
Kdyby šlo o mně, už tady visím, bez legrace Já nevěřím, že bych tohle zvládla Když jsem našla ještě při stavbě, utopenou ve sklepě svoji kočičku (bylo to špatně zajištěné a měli jsme to předvídat )byla jsem z toho půl roku mimo a ještě teď, po 6letech, si občas popláču, když s na ni vzpomenu - byla vyjímečná....ale to by jste ji museli zažít

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2010 20:09
- Nahlásit

worick
My máme granule v garáži, kolem je binec
S tou garáží je to nápodobné. Ale granule jsem už před nějakou dobou přestěhovala do spíže. Akorát kdybych si pořídila ten boxík, tak bych ho nemohla schovávat tam, ale pěkně bych ho dala místo našeho odpadkového koše v kuchyni u zdi.

celé dny je zavřený v kotci, venku s ním nikdy nikdo nebyl, nanejvíš ho občas vypustí do zahrady

Michall
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2010 20:29 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit

Včera jsem se vracel z procházky a potkal jsem malého kluka(cca6 let) se psem. Kluk na něj neměl ani vodítko. Chvilku jsem si s klukem povídal. Když jsem měl v úmyslu odejít tak Beník (jeho pes) chtěl jít s Bárou. Kluk mu dával sice povel ale Beník ho absolutně nevnímal a neposlouchal. Tak jsem počkal až si ho kluk chytne a odvede. Když už jsem šel naší ulicí zaslechl jsem volání na Beníka. Počkal jsem na kluka jelikož jsem si myslel že mu pejsek utekl za Bárou tak jsem mu ještě nechtěl do kopce utíkat. Když k nám kluk přišel a viděl jsem mu do tváře tak jsem viděl že brečí. V tu chvíli jsem moc nechápal tak jsem se ptal co se mu stalo a kluk něco na způsob že jeho pes zakousnul jiného psa ale že ještě žije a utíkal dál do kopce. Já v klidném tempu ještě sem vytvářel větu z těch útržků. Za chvíli okolo rychlou chůzí prošla starší paní (o které jsem později zjistil že je to sousedka mé babičky) a jestli toho kluka znám. Já že ne a ona že jeho pes zakousnul jejího srnčáka a že sním manžel jel k veterinářovi.Dál nevím jak to dopadlo ale jelikož je poškozená známá babičky tak si určitě o tom popovídají a já sem podám tu nedramatizovanou verzi.

MartinaBarney
na tenhle box jsem také koukal ale záleží na využití my to vyřešili vysokým 20l odpadkovým košem z globusu za zlomek ceny akorát nemá kolečka ale to v našem případě není problém.

přidávám fotky z pravidelné procházky s o měsíc starší fenkou

tak to vypadá procházku co procházku

Bára má žlutou známku a na fotkách kde je vidět vodítko není připnutá ona nýbrž Dykyna

Syn Michal

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2010 21:11
- Nahlásit

Michall
my to vyřešili vysokým 20l odpadkovim košem z globusu za zlomek ceny akorát nemá kolečka
Mě právě jde o to pěkné provedení a o ty obrázky psů - hlavně berňáka. Ale tvůj nápad není vůbec špatnej. Budu o něm asi přemýšlet, protože Vánoce mě letos přijdou draho podle mého propočtu. Navíc ten odpadkový koš by se dal taky nějak vyšperkovat, aby pod tím stromkem udělal dojem

A super fotky. Závidím vám, že máte kamarádku salašnici. Tady u nás nikde ani trochu trikolóru.
No, vidím to tak, že někdy budem muset udělat všeci z tohoto fóra sraz. Sice nevím, kdy a kde, ale to už je detail

Michall
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2010 21:24 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit

koš máme v garáži vedle ponku kde připravujeme krmení

ten sraz je skvělej nápad na jaře by to něco chtělo zorganizovat třeba nějaký kemp nebo tak
syn

Michall
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2010 22:02
- Nahlásit

to ještě budeme muset doladit ale už se těším

LuckaM
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2010 22:37 - Změnil/a: LuckaM
- Nahlásit

Třeba nám Janička připraví psí tábor specielně pro nás

MartinaBarney
O té matraci jsem taky přemýšlela, ale je to na mě opravdu moc drahý...nebo spíš ten poměr cena a potřebnost je nic moc, takže jsem to zavrhla a vystačíme si zatím s dekama a starou matrací z gauče Na granule mám takový bílý platový barel s víkem už ani nevím po čem, ale s granulma to nemělo nic společnýho. Velikostně tak akorát na jeden pytel a kus...

HanaU
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2010 23:45
- Nahlásit

Evey
Ahoj všem, zkuste ještě zkouknout http://www.prochovatele.cz/svitici-a-reflexni-oboj ky/, máme 2 návleky na obojek a spokojenost úplná, navíc mají režim svítí stále NEBO bliká, i v kožichu je dobře vidět.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2010 06:13
- Nahlásit

HanaU
to je tu nové jméno)

my máme dva boxy - dávali se jeden čas jako příloha k pytlům s krmením - je to obyčejný kbelík s pevným víkem, samozřejmě odpovídající rozměrům na 20 kilo granulí a jsou na něm kolem dokola psi, včetně berňáčka

a k vánocům Níloušek dostane plyšovou stonožku - viděla jsem tuhle úžasnou ve výloze. Už se těším, jak jí ukouše všechny nožičky
A Alfréd asi dostane tradičně pizzu

Strejda
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2010 06:43
- Nahlásit

Loni Sally dostala knihu "Jak se stát modelkou" a ani do ní nenahlédla. Protože nám jednou při nastupování do vlaku spadla do kolejiště a musel jsem vlézt za ní, abych ji pomohl nahoru, tak uvažuju o těchto postrojích: URL

worick
Michall
Ještě že ta naše vražedkyně jen vyhrožuje a žádnou vraždu nedokonala.

Evey
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2010 07:09
- Nahlásit

Se psíma šarvátkama je to těžké, výše popsané případy vypadají na selhání majitele a bohužel se sešly nesrovnatelné váhové kategorie a proto to skončilo, tak jak to skončilo..

Jednou jsem si v čekárně veterináře vyslechla rozmluvu jedné paní, měla také fenu BSP, která se dlouhou dobu kamarádila a dováděla s labradorkou ze sousedství a jednoho dne prostě zničeho nic došlo k velmi ostré výměně nazorů (no asi to nebylo z ničeho nic, nějaký signál tam být musel, ale tady tomu podle mě asi nešlo zabránit), po které obě psí dámy musely vyhledat veterináře, naštěstí nedošlo k nejhoršímu.

Každou sobotu dopoledne si vždy po odchodu cvičenců oddychnu, že jsme to všichni ve zdraví přežili... Občas je to náročné - tento pes se nemusí s tamtím, téhle psici se nelíbí malí chlupatí, tahleta napadá všechny bez rozdílu...

Asi horší než s dětma...

Evey
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2010 07:15
- Nahlásit

Strejda
uvažuju o těchto postrojích
Vypadá bytelně, dalo by se za něj i zapřáhnout...bude i s tou baterkou?

My máme Manmat
http://www.manmat.cz/cs/products/displayProduct/Po stroje+vod%C3%ADc%C3%AD%2C+skijoringov%C3%A9/6%29+ Postroj++SOFT+UNIVERSAL/80

Evey
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2010 07:21
- Nahlásit

HanaU
Díky za odkaz, ten svítící návlek na obojek máme, jen bohužel vzhledem k velikosti krku psa nejde vidět ze všech stran, takže to chce opravdu obojek svítící po celém obvodu.

Evey
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2010 07:23
- Nahlásit

Drakopes
a k vánocům Níloušek dostane plyšovou stonožku - viděla jsem tuhle úžasnou ve výloze. Už se těším, jak jí ukouše všechny nožičky
A pak tu budeme řešit další napadení psem, anebo přímo vraždu...

worick
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2010 08:01
- Nahlásit

Michall
Ty fotky jsou perfektní - že prý ,,prochajda"
Co se týká použití odpadkového koše - to byla moje první myšlenka, když jsem řešila ten binec kolem granulí. Akorát, že mi tam máme - jedny psí, k tomu jedny Frolíky, krabici se sušenostma, jedny kočičí, jedny pro ryby... Ale v rámci odbordelizování, by to bylo řešení - pár košů různých velikostí
Co říkáte na ten svítící návlek? Mně se líbí. Chtěla jsem kupovat tu blikačku na kolo, takhle by to kluci měli i hezky barevně odlišené - a sladěné s obojkama
Drakopes
Plyšovou hračku? Tak ta by měla životnost 5 minut. Jakmile je něco plněné, Worka to okamžitě vykuchá - co jde sežrat -sežere Plyšovou by 100% sežváchal (sežvýkal)celou
Strejda
Ten postroj i s tím nápisem Policie - budete budit respekt a můžete i krotit rowdies vypadá dobře, právě to ucho by se hodilo spíše pro Worička (ale jinak by se pod ním prohnul ) protože ten nemá zájem nastupovat do auta ani po rampě, natož tak, když jedem mým - tam už rampu nervu Berča tam pěkně hupsne a Worka přidřepne (já nejedu ) a normálně ho musím vzít na ruce a hodit ho tam (tady shledávám tu nízkou hmotnost velmi výhodnou )
Evey
Postroj na ,,musherka" máme tenhle :
A je myslím dobrý, pěkně polstrovaný a bez spon - tudíž nikde netlačí. Akorát na to nandávání si člověk musí udělat vysokou My už to zvládáme, Worka pěkně zvedá a zalamuje pacinky (aby se do toho dostal ) ale Tom by to asi nedal Fakt to chce cvik a zafixovat si jak
S těma psama je to pravda, naši mají taky psy, které nemusí
Ale pokud jsou zhruba stejní, nijak bych nedramatizovala, když se servou - prostě si vymezí pozice - normálně to tak funguje. Ale pokud (ale říkám, že nevím jak to bylo) pes-samec, zaútočí na malinkou fenečku a bez rozmyslu a tak razantně, že ji zabije - to je hodně blbě. Vím, že za to můžou hlavně majitelé - nevýchova, nezájem atd., ale v takovémhle případě si bohužel myslím, že je něco i se psem, protože ta reakce je nepřirozená a neadekvátní
Kluci s ní byli na cvičáku v pohodě - ona se jich zprvu bála a jen lítala kolem a byla zvědavá, až nakonec přišla, čehož využili a slízali ji totálně Ale s malýma dávají pozor, aby neublížili a já jim tedy připomínám (připomínala ), aby nebyli tak hrrr a dávali pozor, ať na ni třeba nešlápnou...
http://www.manmat.cz/cs/products/index/2/Postroje+ sa%C5%88ov%C3%A9/1

Noemi
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2010 08:03
- Nahlásit

Máme doma dva plechové barely, oba byli zadarmo k nákupu.
Jeden je na houby (resp. ekvivalentní otevřenému pytli), víko špatně drží. Druhý drží tak, že otevřít ho a nepřijít o nehty je malý zázrak....

worick
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2010 08:08
- Nahlásit

Jo, zapoměla jsem Hráváme na kurtu míčkovanou. Buďto já nebo Tom (většinou) jim hážeme přes síť a co nejdál tenisák a kluci lítají a chytají a většinou se o něj ,,pohádají" a pak to vypadá tak, že Berry lítá a chytá a nese ho k nám, v polovině si ho vyřve Woriček a ten ho zase umí pěkně přinést ,,k noze" (Berrynek ten vychcánek taky, ale schválně to bojkotuje ) No a posledně hodím míček a Berča se rozběhne a ladným skokem přeskočí síť která je tuším 1.20m vysoká! Já zůstala jak opařená (taky jsem čekala, že zakopne a hodí tlamu ) a Tom:,,tý volééé, to natrénoval na agility"

<< 1 ... 225 . 226 . 227 . 228 . 229 . 230 . 231 . 232 . 233 . 234 . 235 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání