Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 225 . 226 . 227 . 228 . 229 . 230 . 231 . 232 . 233 . 234 . 235 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Drakopes
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2010 14:46
- Nahlásit

Psi jsou v Kapse a my stěhujeme - zatím hlavně knihy
Takže jsem po polední přestávce vzala s sebou hafáky do restaurace na oběd. Máme svou oblíbenou na rohu nad klubem - sedli jsme si vepředu, psi každý pod jeden stůl. Nejdřív přišla servírka s půl pytlem piškotů. Pak jsme dostali tři krajíce chleba se škvarky (a cibulí a pepřem) - decentně ukusovali, tohle oni milují, a pak si vedle nás sedla dvojice a dělila se se psy o svůj oběd. To, že jsem se dělila já, už ani nepočítám
Takže se oba opět upevnili v tom, že Neklid je naprosto skvělé místo

Michall
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2010 17:41
- Nahlásit

Strejda
Tak to jsou holky dobrý(obě),kolik je Nelince roků a kdy jste začali s tréninkem?Jak dlouho se to učila a jak intenzivně?Na kolik bodu jste to dotáhli?Z předchozích příspěvku jsem pochopil ,že máte salašníky dva.Ten druhý je kluk,nebo holka a co umí?
Drakopes

To znamená,že jste tu soutěž vyhráli?
Ve výsledkové listině jsou první hmyzáci z Brna.
T.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2010 17:42
- Nahlásit

To znamená,že jste tu soutěž vyhráli?
Ve výsledkové listině jsou první hmyzáci z Brna.

ne, my tu soutěž organizujeme

Michall
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2010 17:55
- Nahlásit

Drakopes
Už jsem v obraze.Děkuji.
T.

Strejda
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2010 18:11
- Nahlásit

Michall/T
Máme dvě holky berňuchy. Sally je 5 let a má ZZO, BH, FPr1-3. Neli je 17 měsíců a dnes udělala FPr1. Vyčuchala si 76 bodů.
Cvičíme s oběma většinou každý den poslušnost, max 10 minut. Třikrát až pětkrát za týden cvičíme stopy. Jednou týdně chodíme na cvičák.

Janiii
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2010 19:16
- Nahlásit

Strejda
tak levý tatínek jdou dělat zkoušky ve středu, nakonec uznal, že na zkoušku vezme tu starší berňačku, tak uvidíme, snad budou úspěšní

Strejda
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2010 19:38
- Nahlásit

Janiii
tak levý tatínek jdou dělat zkoušky ve středu, nakonec uznal, že na zkoušku vezme tu starší berňačku, tak uvidíme, snad budou úspěšní
Dnes ještě foukal dost silný vítr, ale vrchní čaroděj v televizi slíbil, že se to utiší. Tak zkoušku udělají, ne?
Kdyby byla u nás na vsi zkouška ve středu, tak by se dostavil jen rozhodčí.

Janiii
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2010 19:46
- Nahlásit

Kdyby byla u nás na vsi zkouška ve středu
vždyť je ve středu státní svátek to je jako sobota
uvidíme, Bonečka má své vrtochy, ale stopičky jí baví, tak snad bude mít svůj den, babča

worick
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2010 07:42
- Nahlásit

Strejda
oznamuji, že Nelinka udělala svoji první stopařskou zkoušku FPr1. Nejvíc mně na tom těší, že zkoušku s ní složila moje vlastní žena - já se picnu, že ,,moje vlastní žena" Že jsi Arab, jsi nám doteď ještě neprozradil A teda:,,kolik těch žen vlastně máš?"
A vážně : Nelinka je šikulka a vy taky, že jste ji to naučili. Já bych asi ani neměla trpělivost A hlavně - Neli to umí i s paní? Já si myslím, že kluci by s Tomem nezaskákali - musím to příště zkusit Ne, že by ho neposlouchali, to možná víc než mně, ale právě jinak to řekne, běží na druhou ruku atd. - asi by byli zmatení A jak jsem psala hodněkrát - s jedním bych cvičit nikdy nešla a takhle mi to ten druhý zas pořád nějak narušuje Jednoho přivážu, druhý má jít skákat - nechce se mu, čichá kolem blbosti a tváří se otráveně. Když ale toho druhého neukotvím, okamžitě se přižene (i přes to, že je ,,odložený" ) a cpe se skákat taky

worick
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2010 07:46
- Nahlásit

Včera mi volala sestřenka (co mají tlustou labradorku a nestálý počet koček) - jestli vím, že si přinesly zase dvě koťátka, cca 2měsíční? Vím, teta mi to už nahlásila u báby. No, tak milá labradorka, je za tři dny začala kojit a je z ní kočičí matka

Noemi
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2010 07:50
- Nahlásit

Ooooobr gratulace jak paní Drakopsová, tak Strejdovi (resp. Neli)

Strejda
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2010 08:10
- Nahlásit

worick
Že jsi Arab, jsi nám doteď ještě neprozradil A teda:,,kolik těch žen vlastně máš?"
Jsem chudý, mám jen jednu vlastní ženu. No a na nevlastní už bych vůbec neměl.

Strejda
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2010 08:59
- Nahlásit

worick
A hlavně - Neli to umí i s paní? Já si myslím, že kluci by s Tomem nezaskákali - musím to příště zkusit Ne, že by ho neposlouchali, to možná víc než mně, ale právě jinak to řekne, běží na druhou ruku atd. - asi by byli zmatení
S Neli cvičíme oba stopy i poslušnost. Myslím, že jí nedělá problém, že každý mluvíme jinak.
Se Sally cvičím poslušnost jen já. Stopy s ní cvičím taky já, ale žena často vezme obě a jdou stopovat. Pro Sally to je spíš jen kondiční cvičení. Stopa je samostatná práce psa a když to umí, tak psovoda nepotřebuje. Takže nové věci se Sally učí se mnou a se ženou má opakovací svičení.
Poslušnost, kromě přivolání, musíme cvičit odděleně. Ze stejných důvodů, které popisujěš Ty.

Janiii
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2010 11:40
- Nahlásit

worick
mamina to mají podobně jako Strejda - mají dvě berňačky, obě respektují oba páníčky, jsou ochotny a schopny cvičit poslušnost s oběma. oficiální paničkou byla na začátku u obou mamča. radostněji a přesněji cvičí ale obě s Vaškem mamču poslechnou, ale přirozená autorita a nadšení udělat pro pána první poslední je prostě u Vaška ... možná je to tím, že je výcvikář, ví lépe, jak na ně, těžko říct mamča se smiřuje s tím, že ona bude dobrá na to krmení a česání ale na výkon a zkoušky tu bude Vašek

Janiii
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2010 11:42
- Nahlásit

já se picnu, že ,,moje vlastní žena" Že jsi Arab, jsi nám doteď ještě neprozradil A teda:,,kolik těch žen vlastně máš?"
worick
hale já zas píšu a řikám levý tatínek, pravá maminka, levá tchýně ... všichni naši rodiče jsou rozvedení a až na mého taťku mají nové partnery tak máme těch rodičů prostě moc a je v nich zmatek

Strejda
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2010 11:46
- Nahlásit

Janiii
hale já zas píšu a řikám levý tatínek
Kolega má nevlastního tchána. To je asi levý tchán, že?

Janiii
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2010 11:53
- Nahlásit

Strejda
Kolega má nevlastního tchána. To je asi levý tchán, že?
přesně tak
manžel když kolegovi v práci začal líčit, jak jsme byli u pravé tchýně a levého tchána, a co na to pravý tatínek ... tak kolega pravil, že to máme složitější než Rodinný pouta, co onehdá dávali v televizi

tuhle sobotu se všichni naši rodiče, praví i leví, sejdou u nás na stavbě - to byste nevěřili, jak je to fajn, mít tolik rodičů, kteří se snesou a přijedou pomáhat to se budou dávat trámy na strop uplně samy

worick
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2010 01:22
- Nahlásit

Janiii
ve vašem levém a pravém příbuzenstvu bych se snad i ztratila Hlavně, že se všichni snesou a to je paráda Není pravidlem, že se snesou v tom pravém.... U nás na vesnici se příbuzní ,,berou" snad do pátého kolena a ne jen ti ,,praví"....a když mi mamka řekne:,,jak to, že nevíš kdo to je? Vždyť je to naše rodina!" Já:,, proboha jaká?" a ona:,,no, mojí sestřenice manželovy sestry je to manžel" - tak to bych vyletěla z kůže

Evey
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2010 06:50
- Nahlásit

worick
Koukám máš taky dobré časy, kdy sem píšeš. Půlnoc, 1:22....
To já jsem dávno v kómatu a připravuju se na zazvonění budíku...

Michall
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2010 15:59
- Nahlásit

Po dlouhé době zas píšu. Dnes jsme dostali obálkou od klubu nabídku na členství.Chtěli jsme se zeptat jestli to někdo z Vás využíváte.Případně jaké z toho plynou výhody nabídky či závazky.
Syn

Evey
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2010 16:39
- Nahlásit

Michall
Ano využívám. Za ten poplatek dostávám klubový zpravodaj, přihlášky na klubové výstavy, teď na Vánoce budou posílat kalendář s fotkami od členů.
Členové mají i levnější poplatky za klubové výstavy, svody, bonitace apod..
Zavazujete se tím dodržovat stanovy klubu
http://www.kssp.cz/uvod-stanovy.html
Např. chovatelskou směrnici - jako že nebudete množit psy bez PP, hlásit vady a úmrtí....
http://www.kssp.cz/uvod-stanovy-chovatelska-smerni ce.html

Michall
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2010 17:43
- Nahlásit

Evey

Děkuji zvážíme.
Michal

Drakopes
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2010 07:14 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

Tak jsme prvně nocovali v novém bytě. Psi šli sice nadšeně dovnitř, ale po chvíli by šli se mnou zase nahoru, kam jsem ještě chodila pro další věci.
Celý večer nervozně přecházeli, drželi se v naší blízkosti (doslova a do písmene - posuň se, ať se na ten gauč taky vejdu), v noci se pořád přemísťovali. Jsem zvědava, jestli se neozvou sousedé - Alfréd upouštěl tělo na parkety velmi razantně. Sice měli u mé postele danou svou matraci, ale Níloušek ji podezíravě prohrabával i přesto, že jsem nezapomněla na polštářek a dvoumetrovou Agátu.

worick
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2010 07:18
- Nahlásit

Čau všichni - taky se u vás nic neděje? Já tedy vždycky říkám ,,chvalabohu nic neděje", akorát nemám co psát Včera na cvičánkách kluci dobrý a dokonce se mi povedlo odvolat Worička od pána s kozou, který s ní šel kolem ,,k ženichovi" A kupodivu ani nelítal kolem a neřval na ni, jen koukal a větřil. Odtud jsme šli zrovna k bábě a konstatuju, že mamka o Mikinku (kočku) brzo přijde poněvadž ta za ní chodí přes silnici k baráku, když jde mamka domů. Už jsem jí řekla, že když jde něco od báby domů, má si prostě Mikinu brát s sebou. Ona se pořád bojí, že se jí tam někde potento ale prdlajz, je čistotná, nedělá to ani u báby, řekne si, když chce ven
Co se týká členství, tak to jsme platili dva roky, když se ještě řešilo, jestli Berry půjde na svody atd, tenhle rok už jsem ho neplatila, protože jsme konstatovali, že když nemůže být uchovněný Woriček, tak nebude ani Berry A i tak mám dotaz na znalé: když už budou Berrymu 3 roky, neabsolvoval žádnou z těchto akcí, výstavy, bonitace, svody a nevím co je ještě......nemá udělané rentgeny z roku.....dá se takový pes ještě uchovnit?

Janiii
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2010 08:39
- Nahlásit

worick
když už budou Berrymu 3 roky, neabsolvoval žádnou z těchto akcí, výstavy, bonitace, svody a nevím co je ještě......nemá udělané rentgeny z roku.....dá se takový pes ještě uchovnit?

Strejda
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2010 09:46
- Nahlásit

Drakopes
jsem nezapomněla na polštářek a dvoumetrovou Agátu.
Možná to tady bylo, ale kdo je Agáta?

worick
- taky se u vás nic neděje?
U nás se neděje nic dobrého.
V sadu nejsou spadaná jabka. Asi je sežrali divočáci. Sally je z toho rozmrzelá, protože má jabka ráda. Smutně sbírá poslední zbytky.

Když jsme dnes šli z lesa, tak proti nám přicházel myslivec. Přivolal jsem holky a chtěl dát Nelinu na vodítko. Jak uviděla myslivce, tak se vytrhla a i s vodítkem běžela k němu. Utřela si o něj zpěněnou hubu a na přivolání nereagovala. Vážně tak poškodila naši pověst. Vodítko je blátivá koule.

Janiii
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2010 10:08
- Nahlásit

V sadu nejsou spadaná jabka. Asi je sežrali divočáci

u nás na zahradě nejsou spadaná jablka.
narozdíl od Sally je ale Berni náramně spokojená a má denně plné bříško. je až dojemné, jak se stará, abychom nemuseli obýbat naše hřbety.
bohužel, další část péče o stromy - hrabání listí - již nechává jen a jen na nás. asi jsem udělala někde ve výchově chybu.

a poznámka na okraj, levý tatínek složil se starší z holek FPr1

worick
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2010 10:27 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Janiii
a poznámka na okraj, levý tatínek složil se starší z holek FPr1 - hezkýýýýý
Hmm, já nemám ani jednoho tatínka natož tak výběr Mám jen tchána (nevím, kam se řadí takový tchán a ten je rád, že je rád )
Aby naši psi žrali jablka, tak k tomu tedy pochybuju, že dospějeme Včera jim sestřenka cpala přezrálý banán (kousínek) a nechtěli ani ochutnat
Drakopes
já bych tak tipnula, že Agáta bude nějaká hadrová ,,hadice" Tak jsme prvně nocovali v novém bytě. Psi šli sice nadšeně dovnitř, ale po chvíli by šli se mnou zase nahoru - já to říkala - neumím si to představit. Já když jsem se stěhovala do nového (lepšího) tak jsem 14dní fňukala, že chci zpátky k mamince (bylo mi 36 )
Jak dnes svátkujete, máte v plánu nějakou akci? U nás po mnoha hezkých dnes dneska nízká oblačnost a mrholí. Jediné plus je, že nefouká. Nevím, nevím, ale asi nepůjdeme nikam a budem jen pracovat na zahradě.

Strejda
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2010 16:02
- Nahlásit

Janiii
levý tatínek složil se starší z holek FPr1
Levému tatínkovi s pravou holkou gratulujeme.

péče o stromy - hrabání listí - již nechává jen a jen na nás. asi jsem udělala někde ve výchově chybu.
Každý má dělat to, co umí.

worick
Jak dnes svátkujete
Vcelku na prd. Vrátil jsem se ze sousedova pohřbu.

Evey
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2010 16:20
- Nahlásit

worick
A i tak mám dotaz na znalé: když už budou Berrymu 3 roky, neabsolvoval žádnou z těchto akcí, výstavy, bonitace, svody a nevím co je ještě......nemá udělané rentgeny z roku.....dá se takový pes ještě uchovnit?
No teda! Takhle mu upírat.
Jasně že to jde, bez ohledu na věk, ale musí se splnit vše potřebné. Tuším 1 klubovka a národka či mezinárodka. Rentgeny, bonitace...

<< 1 ... 225 . 226 . 227 . 228 . 229 . 230 . 231 . 232 . 233 . 234 . 235 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání