| Autor |
Zpráva |
HanaU
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2010 11:22
- Nahlásit
Noemi
To jsem ráda, že je Médi ošetřen a bude v pořádku . Taky sice nechápu, proč se takto dělit o náklady, ale lepší, než spadnout ze schodů... My jsme museli vynaložit nemalé úsilí a čas, abychom aspoň zjistili, je-li pes výtržník vůbec očkován proti vzteklině (trochu poranil i mě). Sice jsem z majitele horko těžko na místě vydolovala telefon, pak mi řekli, že pes byl očkován (datum, místo) a č. chipu. Podotýkám, že pátrací akci jsem rozjela, protože majitel byl na poslech evidentně cizinec a navíc dost neurvalý (na mne, poté, co jsem jeho psa odpáčila, kolem svědci pejskaři v šoku, volali jsme policii a on se sebral a po anglicku se vytratil a psa, přestože to nebyl jeho první incident znovu pustil NA VOLNO BEZ KOŠE v prostoru, kde se to hafany hemží). Norováním na netu a telefonováním na všechny strany jsem strávila několik dní, abych vůbec zjistila, že pes opravdu je v imunitě proti vzteklině, dohledala jeho veterináře a dohnala ho i s hafanem na povinnou prohlídku. Chipován totiž sice byl, ale ne registrován a policie i všechny registry mi suše oznámily, že máme zákon na ochranu os.údajů, takže majitele mi sdělit nemohou,pokud se nejedná o trestný čin, přestože jsem musela na tetanovku a můj lékař si vyžádal předvedení psa delikventa k vyšetření.Nakonec se slitovala jedna lidštější paní v NR a sdělila mi jméno veterináře, který čip implantoval...no a pak už to byla brnkačka . Tím chtěl básník říci, že o tom, že by nám někdo něco spolufinancoval, jsme si mohli nechat zdát (11 dní ATB, vet. ošetření, ale hlavně to úsilí a čas strávený domácí péčí a obava, aby se to nezanítilo a nemuselo rozřezat a drénovat...) No je to za námi a naštěstí ani psí duši to nijak nepoznamenalo, myslím v vztahu k pejskům. Dobrý.
Do bonitace bude Meďan určo zase fešák, času dost. Držíme tlapky.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2010 11:39
- Nahlásit
Noemi
vzhledem k tomu, že je to tátova sestřenice a s námi mají poměrně dobré vztahy - to chápu, o to je celá situace nepříjemnější.... Máme stejné problémy se švagrovým Argem....jeho slova:,,pes je debil, protože zdrhá" Jenomže pes nezdrhá tak nějak, pes zdrhá jenom vyloženě k nám. Protože to samé - doma se o něj nikdo nestará, nezajímá a vidí (chodíme s klukama kolem na cvičák) že oni pořád chodí na prochajdy a tak... Jo, je mi ho líto Sem tam se do nich pustím, naposled minulý víkend v sobotu..... a v neděli prý už s ním švagrová šlapala na prochajdu. Jenže to bude mít zase nejmíň na měsíc vystaráno... Má velkou zahradu, kde by mohl běhat a ,,hlídat" - jenže odtud se právě vždycky prokopá ven, tak musí být zavřený jen u domu na dvorku, který je oddělený bránou.
Michall[/b]
Heč,já už vím kam to číslo je... - ha, hrdina
Strejda
Neboj se není to linka, která Tě za minutu stojí majlant
toho jsem se právě bála, že to bude někam do Polska - né, neboj, nejsem zase úplný debil, poznala jsem, že je to naše pevná...
To pózování máte nějak natrénované? Něco jako:,,tak holky sednout, jdeme se fotit!" Ještě dolaď ,,úsměv prosím" - když to není na občanku
U nás taky krásně -4.
Berča s Leonkem (ty dva taky vyfotit jinak, je umění )
První Gucci, za ní Leon Woriček nosí gumovou kačenu a Berry sedí a přežvykuje zbytek hovězí kosti - každý den
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2010 11:48 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
HanaU
nóóó pěknéé Mít co dočinění s takovýmto majitelem je opravdu radost Pokud je to nějaký soused z okolí, kterého znáš, tak se to nějak vyřeší...ale tohle je celkem zapeklitá situace A navíc, tam už si vzteklinou člověk jistý být nemůže - mohl by mít taky toho psa přivezeného odněkud z Balkánu
Při vší smůle, vám to nakonec taky dobře dopadlo
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2010 12:25
- Nahlásit
Salina se sice ráda pere, ale kromě dvou dírek do ucha se vždycky spokojí s tím, že si sokyni sroluje pod sebe a řve ji do ksichtu. Ale pracujeme na tom a zlepšuje se to.
worick
To pózování máte nějak natrénované? Něco jako:,,tak holky sednout, jdeme se fotit!" Ještě dolaď ,,úsměv prosím" - když to není na občanku
Holky focení moc neprožívají. Na tohle stačily dva povely: "Ke mně" a "Zůstaň". Ovšem tváří se důstojně. V ostatních situacích mají ksichty vytlemené, ale to zas nemá tu kompozici. Ovčanda, to byla jiná fotomodelka. Jak viděla foťák, tak už se štelovala do záběru.
|
HanaU
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2010 12:38
- Nahlásit
worick
Jo jo, nebylo to vůbec příjemné, ale tak nějak jsem měla pocit, že by mu to nemělo projít jen jakože nic a navíc spřátelení pejskaři říkali, že to nebylo poprvé...naposledy napadl psa, taky takhle natvrdo po krku a "sundal" ho (protože majitelka byla podobně nevýznamné postavy jako já ) až kolemjdoucí borec postavy impozantní poté, co mu zasadil jednu pěstí na čumec. Majitel psa absolutně nezvládal a navíc se bál...já tedy ne že nemám pud sebezáchovy, ale pokud mému psu visí druhý na krku, bez zaváhání, bez překousnutí, skelný pohled, nereaguje na dvojí kopnutí do žeber ani snahu o odškrcení...tak jsem se mu aspoň snažila odebrat kyslík (aby nadechl a trochu povolil) překrytím nozder rukou, ale přidýchával stranou mezi pysky...ani nevím vlastně, jak nakonec povolil. Psina je, jak člověk reaguje - já jsem se rozklepala až cestou domů. No naštěstí mohu říct, že za těch 9 nebo tak nějak let, co jsme součástí pejskařské komunity, byl toto první vážný incident - ťuky ťuk...a doufám, že poslední. Je to vždy o lidech, ten pes za to nemůže. A taky mě dost zaskočil přístup úřadů i policie "pomáhat a chránit"...se na šetření alespoň jako přestupku vykašlali a chráníme akorát ty, co nám ubližují
Jinak u nás v Praze ráno vánočně poletovaly vločky, sněhu taky akorát a teď leze oskar...se těšíme na odpolední prochajdu, půjdem asi lítat do lesa. Až se naučím vkládat fotky, třeba taky nějakou dám.
|
HanaU
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2010 12:53
- Nahlásit
Strejda
Náš haf nesnáší nepřiměřeně submisivní psy...takové to chování, kdy pes doletí, blafne a jejda-to jsem asi přepísk a flák na záda, ocasem si šmrdlá až špičku nosu a zkroutí se do uzlu a hlavu si může utočit a pak zase blaf a znova...tak takové žene svinským krokem, ale taky jen žene a řve mu do ucha, že takhle se teda pes nechová. Správně sebevědomé štěně si může dovolit skoro vše, to si i dokáže lehnout na záda a pes po něm skáče jak po matraci a kouše a tahá, kam dosáhne. S dospělými psy-samci si zaimponují, někdy zavrtí a rozejdou se. Výjimku tvoří Cézar, o rok mladší vysmátý howík, s tím dokážou řádit tak, že náhodní návštěvníci parku ho opouštějí a občané na zastávce busu odcházejí. Fakt to vypadá hrozivě, když ta dvě telata na sebe skáčou a řvou, huby dokořán a honí se, že nestačíme uhýbat a pak tak dobrý, kámo, jo - a jdou si čuchat čumák vedle čumáku a pak znovu několik veselých koleček. Pak jsou ták krásně utahaní
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2010 14:05
- Nahlásit
HanaU
Až se naučím vkládat fotky, třeba taky nějakou dám - no to se fofrem nauč, ať vidíme, o kom je řeč
Výjimku tvoří Cézar, o rok mladší vysmátý howík, s tím dokážou řádit tak, že náhodní návštěvníci parku ho opouštějí a občané na zastávce busu odcházejí. Fakt to vypadá hrozivě, když ta dvě telata na sebe skáčou a řvou, huby dokořán a honí se, že nestačíme uhýbat a pak tak dobrý, kámo, jo - a jdou si čuchat čumák vedle čumáku a pak znovu několik veselých koleček. Pak jsou ták krásně utahaní - to vám závidím, my takového kámoše nemáme, neboť žárlivka Woriček by určo hned vyvolal konflikt - stejně jako když přijde na návštěvu (sám) zlaťák Argo. Worka mu chodí za zadkem a vrčí mu do uší, Berry se uklidí stranou, neboť má zakázáno s ním byť jen promluvit
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2010 15:09
- Nahlásit
worick
Worka mu chodí za zadkem a vrčí mu do uší, Berry se uklidí stranou, neboť má zakázáno s ním byť jen promluvit
Máme to nějak neuspořádané. Sally se s vrčením nezdržuje a rovnou řve jak trhovkyně a Neli na just kamarádí s každým.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2010 07:56
- Nahlásit
Mám dotaz na všechny majitele dospělých psů - samců. Včera jsme byli opět na cvičáku ,,sepsuti", že se naši psi snaží každého obskočit - nehledě na pohlaví a že si to nesmí dovolovat. Tedy já, jako majitel, jim to musím zakazovat. V tomto ohledu se přiznám, že nemám vůbec jasno a možná jsem je měla víc krotit odmala. Já ale do hierarchie psů nějak moc nechtěla zasahovat, protože jsem s naším Alfem měla zkušenost, že pokud jsme se potkali s nějakým psem a já se snažila to slovně korigovat - jakmile jsem promluvila (Alfe, nech pejska) tak na sebe začali vrčet a za chvíli byla mela. Naši to nedělají pořád, venku při takovém tom letmém seznamování s pejskama vůbec a ani na cvičáku po celou dobu, ale spíš jen u nově příchozích. Hlavně u štěňat a dorostenců a dokud si to pejsa nechá líbit. Je mi jasné, že štěndo se mamlasovi neubrání a tam je krotím, krotím je tedy i u dospělců, ale tam si to celkem rychle vyjasní sami. Včera po dlouhé době přišel borderák Amon, který se chová děsně submisivně, až divně - přiběhne a okamžitě pod psy lehne - asi aby předem zabránil tomu obskakování. Po chvíli se otrká, začne lítat a na psy doráží ňafáním zubama, což je jeho výzva ke hře. V této fázi už na něj neskáčou a lítají s ním. Pak tam přišlo pětiměsíční štěndo hladkosrsté kolie (kluk), výškově skoro jako Worick, ale nebyl ani zvyklý na pejsky, ještě ustrašený, ocásek mezi nohama a vražený mezi páníčkama. No a naši první co bylo po seznamování - naskakovat na něho. Berry toho nechá, hned jak ho odvolám, ale Worick má pořád tendence k němu chodit a zkoušet to. Tedy, když měli pejsci vyhlášený volný pohyb - hry. Chápu, že majitelům to asi není moc příjemné (když jim cizí pes přád leze na psa) ale vyjádření vedoucí, že ho mají zkopat a že když to bude zkoušet na její fenu, tak ho zkope - se mi zdá trošku moc. Pokud mi řekne - ať už kdokoli, že mu to vadí a ať k němu psa nepouštím - samozřejmě to respektuju, ale pokud se pustí psi na volno, už to můžu jenom korigovat.
Strejdo - jak to vypadá u vás na cvičáku?
P.S. - na malého Goga lezli taky, teď už ne.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2010 08:36
- Nahlásit
worick
Já měla vždy jen feny.
vyjádření vedoucí, že ho mají zkopat a že když to bude zkoušet na její fenu, tak ho zkope
Proboha, to snad ne??? To je vedoucí čeho? Snad necvičí psy! Mám rudo před očima. Myslela jsem, že tento emotikon nikdy nepoužiju, ale prostě musím.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2010 09:37 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Evey
Její rodina cvičí psy odjakživa, vždy měli NO a cvičák teďka asi patří jim. Otec a máti cvičí klasicky v neděli, a pak mladá a občas máti dělají s náma agility a mladá začíná se záchranařinou. Už jsem několikrát tady zmiňovala, že se mi její přístup ke psům - jak vlastním tak ostatním nelíbí, ale teď byl dlouho klid a celkem pohoda. Až do včera. Jsem ale asi jediná, komu to vadí, protože i Gogošci byli zvyklí se starým Gogem chodit na ten nedělní výcvik - kde se cvičí klasicky obrany atd. i s tím řevem, mlácením a kopáním kolem a kam já bych se svýma psama nikdy nešla, protože si myslím, že moje plemeno na tento způsob výcviku nemá povahu - ani jedno.
Vysvětlete mi prosím zkušení výcvikáři, co to je ,,cvičit plenty". No, taky mi bylo vysvětleno, že Worick by potřeboval pořádného chlapa na výcvik, hodit na záda atd., jelikož nepřijde na první povel ,,ke mně" - někdy.
Ten kluk, co mají teďka kolii, měli před tím s otcem velkého knírače, poslechnul na slovo a byl to ,,pes drsoň". Výcvik otce byl doslova - použil to včera několikrát - zkopat. I když se snažil mladý kolii naučit tunel tak, že ho volal na jedné straně a vedoucí mu ho tam přistrkovala z druhé, otec řekl, že on by se s ním nesr...a kopnul by ho dovnitř a hotovo Pokud to bude takhle pokračovat, tak tam vážně budu muset skončit
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2010 09:51
- Nahlásit
worick
- jak to vypadá u vás na cvičáku?
Je to takhle:
- Psi - notoričtí rváči. Mají buď koš nebo jsou na vodítku. Když se přesto servou, tak šití platí majitel útočníka. Do velikosti knoflíkové dírky na košili se to neřeší.
- Psi - notoričtí šukatéři. Když jsou v akci, tak je odtáhne majitel nebo majitel feny.
- Feny - notoričtí rváči. Mají buď koš nebo jsou na vodítku. Když se přesto servou, tak šití platí majitel útočnice.
Přesto, že se to na většině cvičáků nedělá, tak u nás bývají, kromě obran, štěňata na volno a u toho cvičí dospělí psi. Někdy to je o nervy, ale na závodech, apod. je to taky tak, tak je lepší si na to zvyknout předem.
Do psů se zásadně nekope ani se jinak fyzicky netrestají. V to nepočítám vyvěšení nebo EVO. Jen jednou, když se proti nám rozběhl dobrman, volala majitelka, ať ho nakopneme. Ale on neútočil, nebylo proč kopat.
Obecně se u nás má za to, že psi štěkají, mají rozmnožovací pud a když si nerozumí, tak se porvou. Od toho mají psovoda, aby to udržel na přijatelné úrovni. Protože největí šukatér je pes předsedkyně a jeden z předních rváčů je pes výcvikáře, tak je celkové klima dost liberální.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2010 10:15
- Nahlásit
Strejda
Já pchopím, když se někdo naštve a zařve na mně, ať si ho odtáhnu. Akorát si myslím, že pokud nejde vyloženě o napadení a nutnost psa bránit, neměl by si nikdo dovolit do mého psa kopat.
Protože největí šukatér je pes předsedkyně a jeden z předních rváčů je pes výcvikáře - no, to je právě ono....Osobně si myslím, že kdyby to byli jejich psi je to OK. Jenomže mladá má borderu holku a máti borderáka Amona, který se chová divně (to rozvedu) a tudíž ji štve, že moji psi (kteří jsou tam zatím největší a nejstarší) to tam prostě mají tendenci vést.
Amon - plazí se neustále po zemi a pak jí zničehonic na výstavě v kruhu napadne psa, co jde před ním. A napadá štěňata a menší psy. Myslím si, že má psychiku v prdeli, právě z jejich tvrdých metod, které používali na NO.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2010 10:36
- Nahlásit
Strejda
Moc pěkně napsané.
worick
Vysvětlete mi prosím zkušení výcvikáři, co to je ,,cvičit plenty". No, taky mi bylo vysvětleno, že Worick by potřeboval pořádného chlapa na výcvik, hodit na záda atd., jelikož nepřijde na první povel ,,ke mně" - někdy.
"Cvičit plenty" by asi mělo být prvkem z obrany. Figurant se schovaný za zástěnou (plentou), pes dle pokynů psovoda prohledá revír a u plenty s figurantem se zastaví a štěká.
Nechápu proč by měl Worick potřebovat pořádného chlapa, zřejmě tím myslí, někoho kdo nejde pro ránu daleko...
Hodit psa na záda je nesmysl.
U nás na cvičáku zásadně nikomu svého psa nedávám a ani já si jiné psy neberu. Vše se majiteli snažím vysvětlit, stojím vedle a ukazuji na mém psu. Jen ve vyjímečných případech, pokud je majitel poněkud více nechápavý , tak si pejska vemu a předvedu.
Nedávno jsem někde četla článek o výcviku, už nevím v jakém časáku to bylo, ale moc se mi líbilo tohle přirovnání.
Když cvičíte psa, tak je to jako kdyby jste byl trenér bojového umění a učil svého žáka všem technikám. Učí ho, motivuje, je trpělivý... Ale nebije, neškrtí apod.... Pokud dělá žák něco špatně, tak asi udělal někde trenér chybku...
No a s tím koliákem a tunelem...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2010 10:57 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
worick
Myslím si, že má psychiku v prdeli, právě z jejich tvrdých metod, které používali na NO.
Asi máš pravdu. Nedokážu si představit, co by z berňáka udělal svazarmovský výcvik. S borderkou to bude podobné.
Jeden čas jsme se Sally dělali obedienci. Měli jsme fantastickou instruktorku, která měla NO, se kterým předváděla výcvik. Když viděla, že při cviku "Vstaň" Sally nadzvedávám rukou, tak říkala: "Tohle nedělejte, to se jí líbí. Bude vstávat pomalu, protože bude čekat, že se ji dotknete. Lechtejte ji ve slabinách." A ukázala to. Takže ani na NO nejsou potřebné tvrdé metody.
|
HanaU
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2010 11:18
- Nahlásit
Nestačím valit oči. Se svými psy jsem prošla několika cvičáky, máme složeno několik zkoušek z výkonu, ale tyto "metódy" Souhlas s Evey, pokud pes něco dělá špatně, je to chyba psovoda, který mu to nedokázal vysvětlit, naučit, atd. ... Kopnout do psa jen ve stavu nouze nejvyšší - pokud zaútočí (na mne, na mého psa...) Existuje přece celá škála možností, jak psu vysvětlit, že takhle ne. Každé plemeno potřebuje jiný přístup a v rámci plemene i každý jedinec přece. Pokud si psovod neví rady, mělo by být na výcvikáři, aby pomohl najít cestu, pokud radí zkopat či třísknout na záda za nepřijítí na první "ke mně", asi bych hledala pomoc jinde. Co udělá, až pes OPRAVDU něco provede - utratí ho?
S tím naskakováním: zkouší na mladší zobáky "ramena", ukazuje, že je starší, zkušenější, snaží se ho podřídit, dominuje. Zkusila bych rázný povel NE pro přerušení nežádoucí činnosti, pokud sám o sobě nepostačí, něčím ostře nahlas zachřestit, hodit směrem k pejsovi (bacha ať ho netrefíš, byl by na....ej:tongue
[i][/i]
borderák Amon, který se chová děsně submisivně, až divně - přiběhne a okamžitě pod psy lehne - to je, co jsem včera popisovala, že mému hafanovi vadí, není to úplně normální chování a takový jedinec podle jeho názoru nemá ve smečce co pohledávat, proto ho žene do pryč
[i]mladá začíná se záchranařinou[/i - můžeš mi, prosím, sdělit, kde jako, abych varovala příslušnou krajskou brigádu, pokud chce s tímto přístupem připravovat a motivovat psa do výcviku pro záchranu osob - to je přece stavěné na KLADNÉM vztahu psa k lidem a ochotě jít je hledat - fuj, to jsem se rozčílila. Přeju jasnou hlavu a pevný nerv
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2010 12:13
- Nahlásit
woricknaši psi snaží každého obskočit - nehledě na pohlaví a že si to nesmí dovolovat.
Toto téma se řešilo na přednášce, když jsem byla na Slavnostech Švýcarských sal. psů. Přednášku vedli manželé Chovancovi - mají dlouholeté zkušenosti. A pan Chovanec právě říkal, že se to musí zakazovat už odmalička, od prvního náznaku, že se chystá pes naskočit. A potrestat jednou a tak, aby si to pes už nikdy nedovolil udělat. Ovšem tím nemyslel pan Chovanec rozhodně zkopat.
Jo, kdybych toto věděla dřív, tak se tak řídím. Protože na netu psali jednou tak, podruhé onak. Takže Barney si to na mě už nedovolí, ale na jiného psa bez rozdílu pohlaví ano. Naposledy, když jsme potkali berňačku Annie - pozdravili se, chvilinku skotačili a pak Barney začal. Je s tím pořád tak otravnej, že se to samozřejmě nelíbí ani majitelům ani mě a kolikrát ani tomu druhému psovi. A ještě, když Barneyho oddělávám od toho druhé psa, tak se ten můj darebák co nejvíc snaží udržet....jako by říkal ,,ještě chvilku, ještě chvilku´´
HanaU
pokud sám o sobě nepostačí, něčím ostře nahlas zachřestit, hodit směrem k pejsovi
Dobrý tip, hodit něco jsem ještě nezkusila. Většinou to u nás probíhá tak, že řeknu ,,Barney, nesmíš´´ , Barney si ale hledí svýho, takže ho jdu sundat ze psa.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2010 13:05
- Nahlásit
MartinaBarney
Máme to podobně s tím, že na lidi si to jaktěživ nedovolili, ba ani nezkoušeli. Jo, kdybych toto věděla dřív, tak se tak řídím. Protože na netu psali jednou tak, podruhé onak - stejně tak, měla jsem to asi razantněji řešit dřív,ale se se mi to nezdál až takový problém, protože jak říkám - na potkání to nedělali a jinak neměli moc šancí si s pejsama pohrát. Třeba: na Emu (kastrovanou) nelezou, na Alfíka taky ne (je to chudák starý), se zlaťákem Argem to bylo opačně: zprvu to zkoušel na oba moje psy, i když byl o nějaký měsíc mladší. Worick mu to brzo zatrhnul, ale Berry je ten hodný - takže Argo se na něj pověsil a visel na něm třeba hodinu (zatím co my byli na obědě) Jednou pak na něj hoši vletěli, zmuchlali ho na hromadu a hotovo. Teď když k nám přijde, podotýkám, že sám a dobrovolně, tak Berry na něj vyletí a pak už ho Argo obchází obloukem, případně na něj Berry ještě vrkne, aby ho ani nenapadlo
Většinou to u nás probíhá tak, že řeknu ,,Barney, nesmíš´´ , Barney si ale hledí svýho, takže ho jdu sundat ze psa. - no, taky tak s tím, že ty to můžeš přičítat tomu, že je ještě mladý, můj už jen nevychovaný
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2010 14:16
- Nahlásit
worick
ty to můžeš přičítat tomu, že je ještě mladý, můj už jen nevychovaný
To si můžu říct, že je ještě mladý. Ale dobře, kdyby to udělal jednou a dal pokoj. Ale když se teda poštěstí, že potkáme velkýho psa, se kterým má možnost si Barney pohrát. Tak se pozdraví, chvíli běhají a pak Barney začne...chodí za tím psem tak dlouho a zkouší, otravuje a jde mu jen o to jedno. Pak to dopadá tak, že si Barneyho zase připnu na vodítko, protože je s tím fakt otravnej. Co znám další mladý, věkově přibližně starý psy jak je Barney, tak jsem nikdy neslyšela od majitelů, že by s tím byli až tak otravní.
A Barnabáš je taky nevychovaný a nejspíš i bude, jestli nezměním můj přístup a nezačnu být důsledná. A kolikrát jsem to už říkala, že si vymezíme jasná pravidla. Skutek utek - Bárníček roztomiloušek
Jinak, té zimy už jako stačilo! Sněhu jsem se dočkala, vypadá to pěkně, když nasněží, ale....už by mohl zase roztát
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2010 14:32
- Nahlásit
worick
MartinaBarney
..chodí za tím psem tak dlouho a zkouší, otravuje a jde mu jen o to jedno.
Tak jsem si myslel, že bychom taky mohli mít někdy psa. Ještě to promyslím.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2010 14:44
- Nahlásit
Strejda
Vždycky, když mi Barney něco takovýho provede - ať už obskakuje psa nebo uteče (zatím teda jednou) za háravkou, tak mu říkám, že jsem si měla vzít radši fenečku Ve skutečnosti jsem ale ráda, že jsem si vzala pro změnu psa.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2010 15:04
- Nahlásit
Strejda
Tak jsem si myslel, že bychom taky mohli mít někdy psa. Ještě to promyslím - Myslím, že by jsi trpce litoval, když by jsi poznal, o kolik líp se vychovávají holky Já nelituju, s holkama si moc nerozumím, ale srovnávám
Bárníček roztomiloušek - Já si myslím, že důsledná jsem. Šišlání a muconění je věc druhá....
Jinak, té zimy už jako stačilo! Sněhu jsem se dočkala, vypadá to pěkně, když nasněží, ale....už by mohl zase roztát - tak tnhle stav beru s povděkem, pokud není čvachtanice je to paráda. Jenom by mohlo přestat sněžit, padá od poledne. A v noci bylo -12
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2010 15:15
- Nahlásit
Jenom by mohlo přestat sněžit, padá od poledne. A v noci bylo -12
U nás ,,jen´´ -8. Přestat sněžit by teda mohlo, to je fakt. Ale když už sněží, tak půjdu aspoň stavět sněhuláka s Barneym. Já budu koulet koule a on mi je bude pěkně ničit
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2010 15:28
- Nahlásit
Strejda
Já třeba s obskakováním problém nikdy neměla - nebo jsem to zatrhla hned napoprvé a nepamatuju si to? A to teď bude mít pesan 4.narozky.
Ale je to dost rozdíl povahy u mého psa a čuby. Neřekla bych že by byl pes horší, jen potřebuje pevnější vedení, a prostě je to povahou chlap a poslední dobou mě to dost štve (jak doma tak u psa)
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2010 16:22
- Nahlásit
Sněhulák se nekonal. Stejně ten sníh nedrží pohromadě. Místo toho jsem odhazovala sníh před barákem a dávala auto do garáže. Nenávidím zimu!!!
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2010 16:58
- Nahlásit
MartinaBarney
Místo toho jsem odhazovala sníh před barákem
U nás na vesnici je velmi konzervativní pohled na rozdělení mužských a ženských rolí. Kdyby chlap myl okna, tak se doživotně znemožní. Stejně tak se nepatří, aby ženská odhazovala sníh. A ta moje to tak ráda dělá a nemůže se to odnaučit. Když jsem přijel domů, bylo uklizeno. Opět mně znemožnila.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2010 17:17 - Změnil/a: MartinaBarney
- Nahlásit
Strejda
U nás na vesnici je velmi konzervativní pohled na rozdělení mužských a ženských rolí. Kdyby chlap myl okna, tak se doživotně znemožní. Stejně tak se nepatří, aby ženská odhazovala sníh.
To já zas nesnáším, když to někdo stritkně dodržuje to rozdělení ženských a mužských rolí. Dá se říct, že jsem na to alergická.
A sníh si musím odhazovat sama, protože nikdo jinej tu už se mnou nebydlí. Jen na víkend dojíždí ségra z Brna, ale ta aby vzala jednou lopatu a šla odházet sníh nebo cokoliv jiného, tak to neexistuje. A ono, když bydlí člověk sám, tak mu nic jiného ani nezbyde. Třeba soused, toho jsem viděla i ty okna umývat=)
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2010 17:33
- Nahlásit
MartinaBarney
To já zas nesnáším, když to někdo stritkně dodržuje to rozdělení ženských a mužských rolí.
No jo, u nás to rozdělení taky nefunguje.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2010 17:49
- Nahlásit
Pokud si naši psi dovoloji na fenu, nejlépe, ať jim to řekne ta fena sama. A funguje to. Se psy žádné problémy, vršovická smečka má dost jasnou hierarchii
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2010 19:10 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Teď jsem s uhazováním skončila Tom takticky odcestoval Sněží stále, i když teď jen takový drobný. Já uhazuju taky ráda, je to práce tělem (to je místo cvičení ) a ještě taková čistá Jenom to nesmí být 7dní v týdnu - měsíc v kuse K večeru jsme šli do lesa v parádní chumelenici a ještě nás cestou zdržela jedna vořech fenka místního blba, která chuděrka imrvere těhotná stále žebrá tak, že si vyloženě lehá pod nohy a já se bojím, že ji zašlápnu - tak to mně zdrželo, než jsem ji nakrmila kokínama a pak jsme jí asi 10x zdrhali, než se nám povedlo se jí zbavit. S náma jít nemohla, šli jsme daleký okruh od jejího a zastávka u báby, to by se mohla ztratit. V lese bylo sice bílo a tudíž celkem světlo i potmě(respektive, ta nás zastihla až na loukách mezi lesem) ale jsem se proklínala, že jsem neobjednala ty svítící návleky na obojky, protože mám opravdu hrůzu, že na nás nějaký debil vystřelí. Woriček teď není moc vidět, ale Berunka se v tom sněhu batolí jako prase divoké
A vlastně dodatek Co se ostatních prací týká, nemůžu si stěžovat, Tom je zlatý. Neumývá sice okna, prach, podlahy, záchody - ale vyluxuje, pověsí prádlo, obsluhuje návštěvy a dokonce i občerstvení připraví (na to já totiž absolutně nejsem ) poklízí o půlnoci, pomáhá při vaření a ještě by se jistě kde co našlo Já zase třeba opravuju záchody, čistím sítka v bateriích (jde nám nějaký písek ze studny, věčně to protéká, nenapouští atd. ) Takže on dělá něco z ženských a já zase mužských prací - prostě kdo má na co čas, co umí líp....
|