| Autor |
Zpráva |
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 16:17
- Nahlásit
worick
Chápu,chápu,chápu! Vykakej se radši doma.Já jdu na svařák...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 17:34
- Nahlásit
Teď jsem se doplazila Fuj, nemyslela jsem si, že se to maso tak pronese Ale od řezníka zpátky k nám, je to skoro dva kilometry. A ten batoh má snad 15kg V jedné ruce dvě psiska a z toho jeden tahající Woriček, v druhé ještě igelitku s masem, co nevlezlo do batohu. Koupila jsem i nožky - ty jsou potvory těžké Mám úplně přetažený krk, protože jsem si neseštelovala řádně popruhy
A to mám v plánu jít ještě do sklepa běhat (máme tam pás) asi mně klepne
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 17:49
- Nahlásit
worick
asi mně klepne
Mně taky. Oni Ti ten řidičák ještě neudělali? Nový musíš mít až příští rok. Pro maso jsi mohla jet autem.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 18:27
- Nahlásit
Tak tu mám výsledky posouzení na dyslazku:
obě kyčle = B (téměř normální kyčelní kloub)
oba lokty = 0 (bez příznaků dysplazie)
Takže mám radost. I když, kdyby ty kyčle vyšly na ,,A´´ , byla by ta radost ještě větší.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 18:35
- Nahlásit
MartinaBarney
gratulujem
kdo vám rtg hodnotil? a za jak dlouho jste měli výsledky?
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 18:39
- Nahlásit
Janiii
Děkujeme
RTG nám hodnotil MVDr. Snášil. A výsledky jsme měli od samotného nafocení za 3 měsíce. Ale to jen u mého případu, protože se vyskytly nějaké komplikace s vyřizováním.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 18:49
- Nahlásit
MartinaBarney
Tak to jsis oddechla. gratuluji.Nedělá se někdy v budoucnosti další vyšetření?Nebo tyto hodnoty jsou už natrvalo?Budeš chtít Barnika uchovnit?
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 18:59 - Změnil/a: Janiii
- Nahlásit
Nedělá se někdy v budoucnosti další vyšetření?
nedělá, resp. k bonitaci je zapotřebí vyhodnocení kloubů jen jednou
Nebo tyto hodnoty jsou už natrvalo?
postupem času dojít k opotřebení a ke změnám na kloubech ... proto se většinou rtg hned "jak to jde" (dle klubové směrnice), aby výsledky byly co nejlepší
Berni zrentgenovaná nebyla, protože jsme věděli, že nebudeme uchovňovat, tak jsem ji nechtěla zbytečně uspávat. vloni když jsme měli problémy s jejími zády, tak jsme rtg nechali dělat (páteř + klouby), a kyčle dopadly výborně, pan doktor je chválil, prý vzhledem k věku (tehdy 5 let) super, tipoval 0, max.1, tak jsem ráda
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 19:37
- Nahlásit
Tá ta
Budeš chtít Barnika uchovnit?
Chtěla bych. Ovšem nějak zatím kašlu na nácvik ukázání zubů, ani jsem zatím nezkoušela, aby se nechal změřit v klidu. Taky jsou povinné dvě výstavy a to bude taky zajímavý.
Každopádně, pokud nacvičíme ty zuby a klidné změření se, tak se na bonitaci určitě vydáme.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2010 11:13
- Nahlásit
MartinaBarney
Přidáváme se ke gratulaci k dobrému výsledku - máte to za sebou!
Strejda
Oni Ti ten řidičák ještě neudělali? Nový musíš mít až příští rok. Pro maso jsi mohla jet autem - jo, to mohla, i ten řidičák už skoro 14dní mám Jenže jak říká Tom:,,vždycky vymyslíš nějakou koninu!" - tak jsem to chtěla udělat dva v jednom. Vyprochajdit psiska a donést maso, abych s nima už nemusela nikam trajdat. U nás je šílená obleva, všude tečou spousty vody, z hor valí plný potok - nikam už se mi nechtělo. Tedy k lesu a po loukách to přes tu vodu moc nejde a po městě nic moc A ani běhat jsem stejně nešla, byla jsem tak hotovson, že jsem se musela na chvíli natáhnout, pak přijel Tom a už jsme večeřeli a bylo po sportování A teď budu čuník Když se natřu, můžu mu na Vánoce hrát zlaté prasátko
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2010 11:44
- Nahlásit
worick
U nás je šílená obleva, všude tečou spousty vody
Máme to podobně. Louku, po které chodíme do lesa, rozrejidili asi zloději vánočních stromků. Nevím, kdo jiný by teď jezdli do lesa s SUV a vlekem. Jednoho jsme dnes potkali, když jsme šli z lesa. V půli kopce to otočil a jel dolů.
A teď budu čuník Když se natřu, můžu mu na Vánoce hrát zlaté prasátko
Prosím o foto.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2010 12:58
- Nahlásit
worick
z hor valí plný potok
ale Jeseníky nic neposílali
|
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2010 14:09
- Nahlásit
Evey
ale Jeseníky nic neposílali - máme svoje, malé, ale na vodu to stačí Jeseníky daleko
Strejda
Prosím o foto - to víš, že jo, to si nevemu na svědomí, z toho by jsi mohl mít trauma do konce života
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2010 14:15
- Nahlásit
worick
z toho by jsi mohl mít trauma do konce života
Já to risknu.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2010 15:07
- Nahlásit
Jako obvykle trochu pozdní reakce z víkendu....
Byli jsme sáňkovat.... Sice jsme vzali Médina s sebou, ale spíš na čumendu, ale jakmile přítel sednul na sáňky, tak mu rval špagát od saní z ruky . Tak jezdil s nám, resp. si hrál na raketový pohon. Bála jsem se, že bude večer šmajdat kvůli tomu pohryzání, ale naštěstí v pohodě... Obávám se, že už ho slušně tahat saně nenaučíme... Ale jeho technika chňapnu vodítko případně špagát od saní a uháním dolů (případně nahoru, ale to už bez osazenstva na saních) je taky vcelku dobrá ( a kdyby jste slyšeli tu zvuky... jako dvoutaktní motor )
V sobotu jsme byli na výboře na mikulášské, což je jedna z mála akcí, které raději absolvujeme bez psa. No a v posledních letech se u nás rozmohlo, že chodí partička známých teenagerů ještě 5.12 po domácnostech.... V neděli jsme přišli pěkně vysáňovaní, tak jsem nechala Médiho trochu proschnout ve sklepě, v klidu se najíst kolem páté jsem ho šoupla zpět do výběhu. Jdu na záchod a slyším (okna z kuchyně, WC a koupelny vedou do výběhu) HUF--HUF--HUF--HUF--HUF--HUF (volně přeloženo narušitel na pozemku - fakt nechápu, když někdo napíše, že psovi nerozumí, náš pes má poměrně bohatý slovník) a za chvíli řinčení řetězu a řev... Naštěstí byl čert poškozen jen psychicky a ne tělesně
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2010 15:42
- Nahlásit
Noemi
HUF--HUF--HUF
U nás taky chodili čerti. Salinka nehlídá, tak spala v boudě. Neli běhala od horní k dolní bránce, sprostě nadávala a celkově se nechovala jako dáma.
A to mě připomnělo, že v nějakém TV seriálu hraje Nela Boudová.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2010 15:54
- Nahlásit
MartinaBarney
taky moc gratuluji ke spokojenému výsledku...ale musely to být teda pěkný - ne-li pekelný (když už ti čerti nedávno chodili) nervy!
Teď může začít ničím nerušená předvánoční pohoda...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2010 18:22
- Nahlásit
Noemi
Ale jeho technika chňapnu vodítko případně špagát od saní a uháním dolů (případně nahoru, ale to už bez osazenstva na saních) je taky vcelku dobrá ( a kdyby jste slyšeli tu zvuky... jako dvoutaktní motor - to je paráda, že ho to takhle baví, hezky se vylítá Měli by jsme to taky zkusit, bohužel ani nemáme v rodině sáně
fakt nechápu, když někdo napíše, že psovi nerozumí - naši kluci mají taky různou škálu štěků, kdy už poznáme o co jde. Ovšem dneska odpoledne Berry pořád pokňůkával a to jsme nevěděli, jestli má nějaký zdravotní problém (ale vypadal jinak vesele) a nebo snad v okolí háravka....A vzhledem k tomu, že se před chvilkou ozývalo dlouhé táhlé vytí a Worka se do toho pokoušel kníkat druhý hlas vypadá to na tu háravku. Já mu odpoledne říkala:,,Béjo nekňuč dneska fakt nikam nejdem..." a na to on nám začal nadávat do ksichtu Tom se smál, že si včera s tou fenečkou od místního cvoka domluvil rande na dnes (včera ještě nechtěla ) a já nechci jít, tak je nakrklý a do toho fňuká... Doufám, že do rána nevymyslí nějakou pitomost
Strejda
Neli běhala od horní k dolní bránce, sprostě nadávala a celkově se nechovala jako dáma - ono je nás pár takových....
v nějakém TV seriálu hraje Nela Boudová - já vím jen o Vyprávěj
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2010 06:22
- Nahlásit
Večer jsem usínala s tím, že někde koutkem povědomí registruju Nílouška odcházejícího z postele. A pak mě Jirka budil, že "malej" leží u vchodových dveřích, nechce se od tamtud hnout a pokníkává. Vylezla jsem z pelechu, oblíkla se - to vše mlčky se škvírou pod víčky tak na desetinku milimetru s pocitem hluboké noci - a šli jsme. Níloušek tryskem ze schodů (ještě, že nám jich ubylo) a před barákem k nejbližšímu stromu a už to jen stříkalo. Chudinka malý
Překvapilo mě, kolik je venku lidí, co se jich divilo, že jsem a) venku v tuto chvíli, b) jen s jedním psem - a já zkoušela zůstata aspoň v polospánku .. ono bylo překvapivě lehce po desáté ...
obešli jsme blok a šli domů pokračovat ve spaní. Zase jsem usínala s tím, že Níloušek i nadále s tím mokrým kožichem (venku pršelo) hlasitě pochrupává v Jirkově posteli.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2010 09:57
- Nahlásit
Včera jsem koupil holkám dršťky. To je jedna z největších delikates. Asi proto, že tak silně smrdí. Salina má rychlejší hubu, tak svůj díl sežrala dřív a šla ukrást dršťku Nelině. Ta to většinou strpí. Sice naoko protestuje a pak žrádlo Salině nechá, ale tentokrát nechtěla ustoupit. Řvala jak fůrie a dršťku nevydala.
V noci z toho měla průjem.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2010 17:29
- Nahlásit
worick
čáu babo, ayrina mě naprosto znemožnila
se z ní poseru
vyjdeme ze vrátek a mamka tam měla autíčkoa ayrin žu byla jako za nim a já ještě ne a najednou se zarazila, já vylezla a tam dobrman ani ne dva metry od nás já zástavu srdce, hned jsem jí rvala zpátky na zahradu a na něj - běž pryč zavřela jsem vrátka a čekala, došel chlap, vzal si ho k noze apovídá - to se nemusíte bát, on je hodnej a já otevřela vrátka a šly jsme a říkam - no jo ale ona je mrcha a víš co udělala? začala knučet, padat na přední packy a skákat
tak máme dalšího kámoše
dobrmana !!! to bych teda nečekala
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2010 20:13
- Nahlásit
Tak jsem na straně 240 psala, že už nevím, kolik jsem platila našemu vetovi za nafocení snímků rtg. Už jsem to zjistila...
Rovných 1 900,-! A já tam psala prý asi 200 -300,-
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2010 21:03
- Nahlásit
MartinaBarney
No mě to přišlo nějak málo
Nás vyšel jeden snímek cca na 400 Kč, když jsme nechávali rentgenovat Bájoška kvůli té panostitidě a to to bylo bez narkozy.
Jinak u nás nic nového, co u vás? Dvoudenní obleva zaplaťpánbůh skončila a teď to pro změnu vypadá, že tu zapadáme a zafoukáme..všichni nadávaj, jen já se veselím
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2010 21:12
- Nahlásit
MartinaBarney
kolik jsem platila našemu vetovi za nafocení snímků rtg
To číslo mě natolik zaujalo, že jsem vyhledal náš účet z roku 2008.
RTG vyšetření s anestezií - Kč 300,--
Léčiva (Domitor, Narkamon, Antisedan, zdr. materiál) - Kč 360,--
Celkem s DPH Kč 785,40
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2010 22:46
- Nahlásit
LuckaM
U nás je momentálně nula stupňů, od rána fouká, odpoledne lehce nasněžilo. A taky namrzly pěkně silnice...volal mi přítel, že málem domů ani nedojel a že potkal 3 auta v příkopu. Já jsem taky viděla z balkonu, že na silnici z Vyškova do Drnovic blikají auta výstražnýma světlama, takže se tam ani něco stalo. Zítra jedu na poštu vyzvednout dárek pro Barneyho, tak doufám, že silnice už budou v normálním stavu.
Strejda
To je teda pěkný rozdíl oproti mé částce! Ale jsem si stopro jistá, že by mě náš vet nijak nenatáhl. Na něj fakt nedám dopustit.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2010 07:32
- Nahlásit
Včera jsem nějak nestíhala....
Drakopes
to vše mlčky se škvírou pod víčky tak na desetinku milimetru - toto je pro mně noční můra Ještě, že se mi alespoň venčí sami
Joo, pokud se probudím kdykoliv v noci s pocitem, že už jsem vyspaná, tak pohoda - ale mám děsná strach, že kdyby se něco dělo ve chvíli, kdy já prostě spím, tak se nebudu mít sílu rozebrat natolik, abych věci řešila. Např. Teď jak na jezeře slábnul led, tak jsem měla strach, aby tam psiska nenapadlo vlézt (někdo tam včera při kraji i žuchnul, ale všichni byli suší, tak snad volavka) a říkala jsem si, jestli by mně štěkot vzbudil (jestli by tedy vůbec dal ten druhý štěkotem vědět ) a právě, jestli bych dokázala vstát a jít se podívat, co se děje. Vím, že kolikrát procitnu, to si pamatuju a víc nic, ani nedokážu otevřít oči - chrním dál
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2010 07:48
- Nahlásit
ankaras
mrcha a víš co udělala? začala knučet, padat na přední packy a skákat
tak máme dalšího kámoše
dobrmana !!! to bych teda nečekala - paráda, co si stěžuješ, opačně by to bylo horší Tak jako u nás Všem tvrdím, že jsou kluci hodní a pak málem sežerou retrívra
Včera na cvičáku byla jen colie Dick a bordery Mery a Amon. S Dickem jsme tam byli delší dobu sami a tak měli kluci čas si pohrát - už na něj tak strašně nelezli Pak přiběhl Amon, začal se plazit pod Workou a když na něj skusil naskočit, tak Amon ,,vyletěl" a poškubal Woricka za límec a bylo - tím pádem mu Worick dal pokoj a jen s ním lítal Potom ovšem začal zase vrkat na Berrynka (Worka) tak šel na hanbu bokem ke stromu - protože se neumí chovat. Skákali pěkně oba, ale Worka to v druhém kole trochu bojkotoval, protože byl uražený a nafučený Včera šílená zima. Půl dne jsem umývala okna (to byl dost debilní nápad ) pak pojížďky po městě a nakonec jsem málem zmrznula na cvičáku Ještě jsem musela jít hlídat k večeru bábu, jelikož mamka musela jít na modlení do kostela (večer před pohřbem, umřel nám příbuzný) no a dnes pohřeb Snad tam nezmrznu Tam jsem si vzala jen Alfíčka, protože za a) byl Worka protivný a jistě by to pokračovalo a za b) brácha je týden v práci, tudíž na Alfču v boudě se teď nikdo neohlídne (mamka má práci s Vánocema a s bábou) tak trošku obejít ulici a pak se u báby mohl alespoň nahřát
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2010 08:03
- Nahlásit
Strejda
Včera jsem koupil holkám dršťky. To je jedna z největších delikates. Asi proto, že tak silně smrdí. - jednou jsem jim to nabídla, nevzali to do huby
Salina má rychlejší hubu, tak svůj díl sežrala dřív a šla ukrást dršťku Nelině. Ta to většinou strpí. Sice naoko protestuje a pak žrádlo Salině nechá - u nás to tak bývá při snídani. Tento týden, protože mi došla rýže, mají zase přílohu kolínka. Kolínka, červenou řepu, vnitřnosti a maso na kostičky a každý dvě kosti z žeber. Kosti má raděj Berry. Vypadá to následovně: oba stojí a čumí do misky ,,co s tím?" Worick se schová pod stůl (já už mlčím) Berry začne žrát, respektive - snaží se ze spoda vyčenichat kost a vytáhnout ji první. Když začne chroupat, Worick se přiloudá znova k misce a dloubne. Má těstoviny rád, tak se v tom tak nějak rýpe. Pak vyloví tako kost, chroupne a nechá zbytek u misky. Druhou sní celou Berry si zchroupe svoje a natahuje krk na Woričkovu k misce. Ten vrkne, ale žere si dál z misky. Berry znechuceně dlabe do těstovin, vybírá kousky masa a kolínka cedí přes zuby všude kolem. Já to sbírám a hážu zpět Sní sotva polovinu a sedne si vedle mně s pohledem na Workovu kost. Woriček má misku skoro snězenou, sebere se a jde zkontrolovat Berčovu. Berrymu dám povolení jít k Workově. Bleskurychle sežere kost a jen mrkne do misky. Woriček mu za tu kost skoro ,,dojede" celou misku Výsledek: Berry asi moc najezený není, ale tři dny už se neposr...Dojí se večer granulema. Worka sice jí skoro dvojitou dávku, vidět to na něm ale není
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2010 13:46
- Nahlásit
worick
víš co? dneska ti napíšu mejla
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2010 15:01
- Nahlásit
U nás je momentálně nula stupňů, od rána fouká, odpoledne lehce nasněžilo. A taky namrzly pěkně silnice...volal mi přítel, že málem domů ani nedojel a že potkal 3 auta v příkopu.
Včera jsem nedojel k zákazníkovi. V lese, v serpentýnách a na náledí se nějak naštosovala auta a nedalo se kolem projet. Musel jsem se vrátit. Dnes jsem vezl tchýni do nemocnice a dojeli jsme dobře. Ta příživnice (Octavie, ne tchýně) házela na ledě zadkem, ale jeli jsme v podstatě správným směrem.
|