| Autor |
Zpráva |
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2010 19:11
- Nahlásit
Kessie
My měli u Bárníka taky zánět kostí - panostitidu. Bylo to o nervy, ale to nejhorší kulhání odeznělo pomocí léků na bolest a klidového režimu během týdne. Pak nám asi ještě 14 dní pokulhával jenom mírně, pak zhruba 3 týdny bez obtíží a pak se to na týden zase vrátilo, ale už né v tak dramatické podobě (kulhal asi jako po zaléčení). Od té doby (ťuk, ťuk) máme klid.
Tenkrát nám bylo doporučen zamezit pohybu na zahradě (hlavně pobíhání u plotu, kde je hodně rušivých elementů - takže jsme přestěhovali boudu za dům a udělali minizahradu. První 4 dny spal Bárník na chodbě v teple a pak jsme ho vrátili do boudy. Měsíc jsme dodržovali jen procházky v pomalým tempu, žádný hry se psy a jančení. Podle rtg byly klouby snad dobrý (nic abnormálního se nenašlo) - panositida s onemocněním kloubů jako takovým snad nesouvisí, alespoň co jsem vyčetla.
Musím odběhnout, tak je zbytku se vyjádřím až bude čas
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2010 19:35
- Nahlásit
LuckaM
Worick
Holky, oběma děkuji... a můžu se zeptat jaké granulky dáváte? Nebo co jste dávaly? Vet říkal, že bychom měli dávat něco dražšího než dáváme teď... Luci, děkuji za informace, já si pamatuju, že měl Bárník nějaký takový problém... není to ani tři měsíce, že? Všechno jsem si to tehdy pročítala, ale rychle zapomínám a ani nestíhám všechno hledat v historii... a na ty klouby, dáváte něco extra? Pamatuju si, že Worick přidává něco speciálního, že? Děkuji Vám moc...
A co Bára? Je jí líp? Konečně šílený mrazy trochu polevily... Všimla jsem si, že se k nám přidal i Míšův taťka... to je paráda!
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2010 20:17
- Nahlásit
Kessie
K večeři máme granule Canine Caviar a snažím se je převychovat na maso se střídavým úspěchem. Na granule stříkáme lososový olej. A protože jsou nežravky, dostávají pangamin. Toť vše. Každý den mají krom masa i kosti, tak si myslím, že víc výživových doplňků už nepotřebujou. Různá chondra přidávají Drakopsová se Strejdou a tuším i Ivísek
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2010 20:19
- Nahlásit
Kessie
a vlastně - jak bylo v Holandsku, líbilo se ti?
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2010 20:41
- Nahlásit
Kessie
My dáváme aptuaptoflex (nebo tam nějak, nebudu to teď hledat ) a Níloušek se drží.
Jinak jsme byli na veterině na pravidelném očkování. Kluci na veterinu chodí rádi, uvodní piškoty je v tom jen ubezpečili. Pak Alfíčkovi cvakli drápky a to on nemusí, tak že by už šel
Oba zvážení - jsou to vyžranci - Alfréd má 52 kilo a ten placatý vyzáblý Níloušek překvapivě 54 kg!! Asi je omezím, ale obávám se, že mi to neprojde, už jen náznak dnes večer nebyl přijat s pochopením.
Oba kluci jsou v pořádku, prohlídnuti a prohmatání od hlavy až k patě. Poprvé došlo na zubní kámen - Alfréd chválen za krásné zuby na svůj věk. Takže kleštičky, srpeček a u Nielse z jedoho špičáku a u Alfréda ze stoličky a špičáku paní doktorka sundávala kámen. A já nestačila zírat, jak kluci drželi. Teda u Nielse si to paní doktorka rozhodila - ten piškot na závěr si mohla nechat - hodil hlavou a odvrátil se
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2010 21:07
- Nahlásit
Kessie
ahoj kessie,
protože ještě přesně nevím, kdo má kterýho psa,nebo fenku a jak starého(občas taky hledám v historii,ale je to zdlouhavé,protože to tady žije)Myslím si,že máš pravdu a bude to tím růstem.Jak stará je Kessie?Čím ji krmíš?Jaký máš granule?Každý chovatel má osvědčenou značku a nedá na ni dopustit a když ti dává štěně,tak ti ji taky doporučí.Přesně takhle to proběhlo i u nás a proto krmíme dál granulema Bosch junior maxi plus.Nám se osvědčily a nebudu zatím nic měnit,dokud je Bára štěně.15 kg.pytel tě výjde i s dopravou
na 903,-Kč.Není to nejlevnější,ale jsou i dražší,viz Purina.Bereme to z reklamy na našem fóru krmení.cz.-
Když dělám krmení, snažím se to Báře vylepšit.Skoro vždy ji tam propašuji něco dobrýho.Buďto granule zaleju vývarem s prasečích pacek a kus packy k tomu,nebo granule s tvarohem a syrovým vejcem(k dávce půl vaničky tvarohu a vejce).
Nebo granule smíchám s půl pytlíkem vařené suché rýže a Baru baští jak zjednaná.Krmíme tedy 2x denně.(mezitím tedy občas nějaký pamlsek)
Jo a taky ji dělám tu drožďovou pomazánku,tu miluje.(recept už tady v minulosti proběhl,ale ať to nemusíš hledat)Dvě kostky droždí ji rozpust opatrně na lžičce oleje na pánvi,přidej přiměřeně majoránku a dej ještě 1x vejce.Vše dohromady zamíchej.Vezmi si suchý tvrdý chleba a nalámej si malé indiány které potom potírej pomazánkou.Bára by se přetrhla.Udělá cokoliv.
Jinak tady kousek od nás bydlí lidi s 10.letým berňákem a občas spolu prohodíme pár slov,když jdou okolo nás.Podle toho,co mi říkali,tak ten jejich pes nikdy nejedl nic psího!Jí zkrátka to co oni.Když mu paní chce udělat radost,tak mu prý upeče buchty,nebo závin!Pravda ale je,že pes vypadá moc dobře
a ten věk bych mu nehádal.
Snad se z toho rychle dostanete.Jak rychle to přišlo,tak rychle to odejde.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2010 21:16 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit
Jo a koupil jsem ten jitrocel sirup.Báře chutná a klidně by ho vypila celý najednou.Snad taky zabere.
PS-Miša dostal dlahu,ale zlomený to nemá.Hurá.Prý asi na týden.
Tak musí vydržet.Už jsem dal připravit a nabrousit hrany lyží.
Škoda,že nemůže Baru s námi taky na sjezdovku....
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2010 22:06
- Nahlásit
Kessie
Barney začal kulhat začátkem září - takže ve 4 měsících a kousek. Krmíme Brit care pro štěňata velkých plemen (12 Kg pytel se dá přes internet sehnat za cca 820 Kč) a veterinář změnu doporučoval až ve chvíli, kdyby nezabral klid a chondra. Dávali jsme caniviton forte plus, ale byl nám doporučen Aptus Apto-flex vet (to samé, co dávají Drakopsovi), prý se tekutá forma lépe vstřebává. Cenově je dokonce i vzhledem dávkování o něco levnější , takže teď dáváme toto. K těm granulím ještě. Vet říkal, že při panostitidě by se měly hlídat bílkoviny, takže se podívat na pytel od granulí a nad 30 % už je to moc. Taky radil alespoň po dobu obtíží nepřidávat nic moc navíc.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2010 22:11
- Nahlásit
Tá ta
Jj sáňky jsou prehistorické, ale pořád slouží ;)
worick
Sáňkování probíhalo asi následovně: Když jsem jela dolů, tak na mě Barney útočil (nebo mě zachraňoval, těžko říct ), chňapal po nohách rukách, jen abych mu neujela a když jsem vystoupila tak se s nima chvilku pral a tahal je za sebou, ale o nějakém tahání do kopce nemůže být zatím řeč .
Včera jsme byli na procházce a vzali sáňky s sebou. Tom do půlky šňůry připevnil klacek a kluci pak společně tahali...ale bavilo ho to taky jen chviličku
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 07:36
- Nahlásit
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 07:55
- Nahlásit
Strejda
Ty jseš hračička hele, ale ti za nima, to nejsou ti ,,jejich lidé", že ne?!
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 08:27
- Nahlásit
Strejda
Moc krásné!!!
worick
My jezdíme do Holandska na výměnný pobyt - máme tam partnerství už dva roky...vyšel mi nějaký projekt, tak jsme na to od Jihomoravského kraje dostali i nějaké ty peníze, tak si to 15 našich žáků užilo, já jsem si teda připadala trošku jak idiot, protože když Ti kraj dá peníze, očekává taky přesné vyúčtování, abych náhodou euro neukradla, takže jsem pořád hlídala pokladní lístečky atd... oni to na západě takhle vůbec neřeší, tak se na mě dívali jak na "blba z východu", který nezvykle řeší blbosti... byli jsme v Utrechtu, moc krásný město, den jsme strávili taky v Amsterodamu, ale tam jsou drogy opravdu na každým kroku... v jednom obchodě (a nebyl to proslulý coffeeshop) mi dokonce za výlohou nabízeli "white power" - zřejmě to byl kokain - Utrecht se mi líbí víc, docela obdivuji, jak z ničeho dokázali vybudovat něco, co je pro ně tak typické a na co jsou jako národ hrdí. Taky se mi líbí, že se ani vysoce postavení lidi nebojí manuální práce. Jinak se mi tam moc stýskalo po Kessičce, Štefíkovi a po svém milovaném manžílkovi
LuckaM
Tá ta
My jsme na začátku koupili acanu, ale tu Kessie moc nechtěla a měla po ní průjem, tak jsme hned přešli na K9 a ta jí doposud moc chutná... Kessi bude mít za týden přesně půl roku a je fakt, že za ten poslední měsíc hrozně přibrala...snad deset kilo... psala jsem si o tom tady kdysi s Míšou, že i Bára (je o měsíc a půl starší) rychle přibrala... doktor říkal, že K9 (kupuju 12kg za 930,- Kč) je průměrný krmivo, že do něj určitě přidávají sóju, prý by nám doporučil alespoň do 1. roku krmit něčím kvalitnějším, že se to vyplatí... já jsem právě myslela, že K9 je dost dobrá, jenže kdo se v těch krmivech má vyznat... Tak dneska jedu do obchodu koupit něco lepšího... a zkusím sehnat ten aptoflex preventivně...
Všem vám moc děkuji za pomoc... a Tátovi za super receptíky... zkoušela jsem i tu játrovku, co jste tu kdysi doporučovali a od té doby mi Kessie pořád olizuje ruce... moc jí chutnalo... - teď vyzkouším z droždí...
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 09:11
- Nahlásit
Kessie
Udělej si ji víc,protože než dojdeš ke Kessí,tak ti ji někdo cestou sní (vím o čem mluvím)
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 09:31
- Nahlásit
worick
hele, ale ti za nima, to nejsou ti ,,jejich lidé", že ne?
Ty's mně nepoznala?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 11:39
- Nahlásit
Strejda
Ty's mně nepoznala? - čéče nějak blbě na to vidím, kterej ty seš? Promiň nemůžu si pomoct ale:,,volka tam nevidím?!"
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 11:46 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopes
Jinak jsme byli na veterině na pravidelném očkování....teda ti vaši kluci jsou éra
My chodíme na veterinu jen jednou ročně, tak jsem zase zvědavá na jaře, jak to bude probíhat. Na naší vet-klinice se mi akorát nelíbí, že doktoři to berou, kdo je právě na řadě a nemají stálé pacienty, které by už znali a podle toho s nimi uměli jednat - jako u vás
Včera jsme byli u báby a můj poslední výstup s ubrblaným Woričkem asi přinesl své ovoce - stačilo jedno syknutí a výhrůžka a byl klid a Woriček jak mílius
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 11:53
- Nahlásit
worick
čéče nějak blbě na to vidím, kterej ty seš?
Tady:
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 12:27
- Nahlásit
Strejda
Jejdá, sorry, tak to jsem ani netušila, že mám hledat takového fešáka!! Já koukala po vetchém, bělovlasém, bělovousém staříkovi A on to pasáček, kluk jak lusk. Jdeš krmit holky?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 12:31
- Nahlásit
worick
Jdeš krmit holky?
Ale kdepak. To mimino se musí přikrmovat.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 13:54
- Nahlásit
Strejda
To mimino se musí přikrmovat - ahá, tak už vím, odkud pramení ty řeči o ,,tělu a chlebu a víně". Předpokládám, že to víno tam chlastáte vy, tedy svařák nejspíš
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 14:05 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
worick
Předpokládám, že to víno tam chlastáte vy, tedy svařák nejspíš
Ano. Toto je evangelický betlém, tam chlastají všichni. U katolíků chlastá jen kněz. A kostelník, když to kněz nevidí.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 14:12 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Strejda
Jenom na okraj - vy jste tam v těch vašich končinách evangelíci? Naše vesnice je napůl. Vedlejší vesnice prakticky čistě evangelická, na západ jsou pravoslavní, na sever katolíci
Mamčina rodina evangelická, taťkova ,,ze severu" katolická. Já křtěný katolík, nesnáším ani jedno, ovšem idea evangelíků je mi bližší Babča s dědou byli takový jako správcové evangelické motlitebny, tak jsem tam s babčou chodila od děcka uklízet a ona naivně myslela, že mně ta víra chytne. Nechytla
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 14:47
- Nahlásit
worick
Jenom na okraj - vy jste tam v těch vašich končinách evangelíci?
V naší (bigotní) vesnici jsou katolíci. V okolních obcích jsou i evangelíci, ale katolíci mají převahu. Neumím to vyjádřit v procentech.
myslela, že mně ta víra chytne. Nechytla
Ještě není pozdě. Jeden mladý muž z naší vesnice začal studovat teologii v 31 letech. Opustil slušně placené místo se služebním bytem a šel.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 14:57
- Nahlásit
Strejda
Jeden mladý muž z naší vesnice začal studovat teologii v 31 letech. - doufám, že to není nějaký příbuzný...To jo, rupnout v kouli mi může všelijak, to zase člověk až tak moc neovlivní....Když kouknu kolem, tak za posledních 10let se tu zničehonic zbláznilo snad 20 lidí
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 15:07
- Nahlásit
worick
doufám, že to není nějaký příbuzný..
Příbuzný to není, ale zprostředkovaně jsem pozoroval jeho proměnu. Pochází z velmi věřící rodiny. Jeho matka je ve farním sboru, atd. V pubertě se vzepřel a přestal chodit do kostela. Dost dlouho mu to vydrželo. Potom svým přítelkyním začal vysvětlovat složité teologické teorie (asi se to jmenuje jinak) a za krátkou dobu zůstal bez ženské. Jednoho dne řekl svému šéfovi, že dává výpověď. Na dotaz proč odchází žekl, že to sice netají, ale že by to (šéf) stejně nepochopil. Ten to z něho vytáhl a potvrdil, že to nechápe.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 15:21
- Nahlásit
worickStrejda
A co na to všecko psi?
Stále jim chutná?
Já jsem se už ztratil
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 15:25
- Nahlásit
Až na ten svařák...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 15:29
- Nahlásit
Tá ta
Až na ten svařák...
O nic jiného v podstatě nejde.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 15:46
- Nahlásit
Strejda
Tá ta
Já jsem se už ztratil
Až na ten svařák...
O nic jiného v podstatě nejde. -
Aby z nás nebyli úplní ,,psí magoři" - tak se tu sem tam proberou i jiná témata která, jak jsi možná pochopil na ,,jiných tématech" zde na PSU - se jinde jak tady probírat nedají Chápeš jo?! (mám se tu i vykakat nebo je to jasné? )
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2010 15:48
- Nahlásit
a k tématu - jdu se obléct, beru batoh a zajdeme s pesama k řezníkovi, jestli by neměl pro ně nějaké maso - docházejí nám zásoby
|