| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 14:41
- Nahlásit
kachna_
Mám ovčáka, špice, šeltii, křížence (to není kvíz ale výčet) -
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 14:57
- Nahlásit
kachna_
slušná smečka.A navrh ty hlídací kuní...Vetřelec nemá šanci
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 15:26 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Tá ta
kachna_
Hele vy dva, vysvětlete mi pojem ,,kuní" To je takový ten klasický králík, co vypadá jako zajíc nebo úplně něco jiného? Máte obrázek?
U nás na vesnici se chovali odjakživa tihle, pak takový ten černobílý strakáč, z kterého asi byli i čistě bílí a čistě černí?, pak bílí s hnědým nosíkem a tuším ušima a ještě takový zrzavý jak veverka se světlým proužkem kolem oka - ti byli taky moc hezcí. Ani jedno plemeno nebylo nějaké to supermasné, spíš takoví zajonci
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 15:45
- Nahlásit
worick
Hele vy dva, vysvětlete mi pojem ,,kuní"
Taky bych mohl přispět k Tvému vzdělání. My jsme chovali plemena Králík chcípavý a Králík chcípavý rapid - turbo.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 15:57
- Nahlásit
je vidět, že jste zapadli sněhem i s těmi liškami, nemáte kam vystrčit nos, a tak dřepíte u počítačů .... takového povídání ))
naši pokojáci tráví dopoledne bok po boku v ložnici v posteli, odpoledne v klubu (no, ne vždy jsou tu jen nadrpůměrně nadaní jedinci a večer s námi v obyváku, spí zase v ložnici podle toho, jestli je volná postel, jinak na své madraci nebo na podlaze. V obyváku máme 17 stupňů, v ložnici 14,3 (teda, raději bychom více, ale v ložnici nefungují kamna vůbec, a ty v obyváku tu haluznu lépe nevytopí )
Níloušek dostane k Vánocům již dříve zmiňovanovou stonožku a Alfréd pizzu, Jirka ... (on to tu čte taky, tak to nebudu rozebírat ) a pak mi zbývá hlavně vymyslet hafo dalších dárků a dárečků ... uff, není čas, nejsou nápady,... asi skončím u jídlových dárků (kvalitní sýry apod.)
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 15:59
- Nahlásit
My jsme chovali plemena Králík chcípavý a Králík chcípavý rapid - turbo.
To my jsme měli maximálně tak Modrookého hermelína Ale to nebyl králík do králíkárny, ale jako domácí mazlíček.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 16:03
- Nahlásit
tak jsem koukala na ten odkaz s ineraktivními hračkami pro psy na rozvoj jejich inteligence a objevila tohle:URL
to nemá chybu
pouze cena mě odrazuje, abych to Nílouškovi koupila ))
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 16:15
- Nahlásit
Drakopes
Hračka vypadá pěkně...jen jedna chyba a to, že píská. Taky v popisu píšou, že majitelé uslyší opravdový koncert
Já jsem si dala pravidlo, že psovi nikdy nekoupím pískací hračku.
Stačí mi když od přítelovi sestry malá Klára začne pískat se svýma hračkama, mačká tlačítka, které vydávají zvuk, do toho ječí atd. Moje nervy....
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 16:17
- Nahlásit
MartinaBarney
U nás Níloušek miluje věci vydávající zvuky - a testuje je, jestli ta jeho pískací žirafka vydává jiný zvuk, když ji přitlačí na nohu stolu, nebo žvýkne zadními zuby - leží a experimentuje .... a pak vstane Alfréd a hračku mu sebere ...
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 16:24
- Nahlásit
Drakopes
To je super, že to Nílouška baví. Ten můj darebák měl pískací hračku jednou a taky, že to pískátko vykousl.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 16:58
- Nahlásit
Holky už dostaly dárek od veta. Plastová krmítka, co patří ke granulím Calibra. Calibra možná nejsou dobré granule, ale už máme čtyři nerezové misky, tři batohy, jednu psí lékarničku, jednu psí deku a teď dvě krmítka IncrediBowl
Máte už někdo zkušenosti s plyšovými hračkami? Není to oslintané?
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 18:39
- Nahlásit
MartinaBarney
Drakopes
Ty hračky je pěkná dobrá inspirace děkuji
Tá ta
tak to sem rád že se ti líbí já už na hračky na tenhle způsob taky koukal
Mám ovčáka, špice, šeltii, křížence (to není kvíz ale výčet)
Taky bych mohl přispět k Tvému vzdělání. My jsme chovali plemena Králík chcípavý a Králík chcípavý rapid - turbo.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2010 07:56
- Nahlásit
Odpoledne jsme vyjeli na cesty, Tom musel na schůzku do Uh.Hradiště, tak jsem to využila k nákupům. No, nákupům, chtěla jsem něco na sebe, vyzkoušela jsem asi 30 hader a koupila si jedny kalhotky (což přijal Tom s nadšením ) a jeden pásek
Cesta - tak to bylo něco Vytrvalé, husté sněžení od rána, tudíž cesty pokryté souvislou vrstvou sněhu, v polích zámety. Těch 25km jsme jeli hodinu a strachy jsem měla stažený zadek celou cestu (pak jsem si mohla vybírat o jednu konfekční velikost menší věci )Když jsme přijeli v 19h domů, psi nás vítali a byli šťastní, jako by jsme odjeli na týden. Tedy vůbec si nedovedu představit, co by chudáci dělali, kdyby to tak bylo To musí být celkem stres, pro tu psí dušičku, když vidí odjíždět auto v jinou, než běžnou dobu odjezdu do práce a pak čekat: vrátí se, vrátí se ještě někdy...? Jednou jedinkrát jsme udělali to, že mně Tom nechal u báby a s klukama jel domů. A pak pro mně zajel cca za tři hodiny (rodinná oslava) A oni chudáci jak auto couvalo do garáže, tak se snažili koukat do mého okna, jestli tam sedím. Až jim Tom řekl:,,nebojte, vezu vám paničku!" tak letěli k mým dveřím a čekali jestli opravdu vystoupím Jinak lítají od jedněch dveří k druhým a vítají toho, kdo vyleze první Včera Tom zastavil před garáží, že první omete auto. Ještě v sedě si bral bundu ze zadních sedadel, otevřel dveře a něco jsme se domlouvali a Berry s vytřeštěnýma očima a strašným čicháním skočil předníma na něj a čučel, jestli vedle sedím já. Měli jste vidět ten jeho rozzářený výraz, když zjistil, že sedím On není taková lízajda jako Woriček a třeba na prochajdě si jde po svých a čichá si kolem (kdežto Worka se mnou musí být, protože je na flexině ) tak vypadá, že na mě celkem prdí. Ale jinak je strašně úzkostný a závislák
Strejda
Taky bych mohl přispět k Tvému vzdělání. My jsme chovali plemena Králík chcípavý a Králík chcípavý rapid - turbo. - - to jsou právě všichni to je prakticky,,druhové" jméno
Drakopes
Drakopesová - je vidět, že jsi zvyklá na ty děti Já koupit děcku, psu.....pískací hračku, tudíž to mít v bytě, tak stejně jak říká MartinaBarney
skončím v Bohnicích! U nás tohle nefunguje - v pískacích hračkách musím zlikvidovat pískátko jinak si s tím nechtějí hrát, plyšáka by Worka nejspíš rozcupoval a problém je, že i sežral Tedy nevím jistě, když vytahal rouno z latexové kočky, tak to jen vyškubával po částech a nežral. S oblibou žere papírové věci: kapesníky - to je největší pochoutka noviny a různé obaly - krabičky
MartinaBarney
Modrookého hermelína - ??? Není to náhodou ,,syslus modrobulbus" od Hurvínka?
Michall
Tá ta
tak to sem rád že se ti líbí já už na hračky na tenhle způsob taky koukal - nakonec spolu víc pokecáte tady, než naživo doma
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2010 07:58
- Nahlásit
Strejda
Plastová krmítka, co patří ke granulím - sem koukala, čoveče, to vypadá dobře, já bych je použila jako ultramoderní obaly na kytky!
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2010 08:09
- Nahlásit
je vidět, že jste zapadli sněhem i s těmi liškami, nemáte kam vystrčit nos, a tak dřepíte u počítačů .... - - nejsi daleko od pravdy
V obyváku máme 17 stupňů, v ložnici 14,3 (teda, raději bychom více.. - to sedíte doma v kožichu?!
Tomu říkám studený odchov Mně když v obýváku spadne teplota pod 23 - tak je mi zima v ložnici nám nejde teploměr, ale tipuju, že nejmíň tam bylo 19st a to mi jektaly zuby i pod peřinou a byla jsem nucená navléct si pyžamo...běžná teplota je tam kolem 21-22st.
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2010 08:17 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit
Tá ta
tak to sem rád že se ti líbí já už na hračky na tenhle způsob taky koukal - nakonec spolu víc pokecáte tady, než naživo doma
worick
jen doufám že toho taťka nezneužije k zaúkolování
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2010 10:21
- Nahlásit
worick
U nás tohle nefunguje - v pískacích hračkách musím zlikvidovat pískátko jinak si s tím nechtějí hrát.
to Báry jsou pískající hračky nejoblíbenější problém je že je za chvíli vykuchá a pak si s nimi sama nehraje. A snad nejraději si hraje s hračkou domácí výroby lano s Bauhausu a na konci gumová kost ve které jsou rolničky. Když si chce hrát tak tohle přinese jako 1. abychom se šli přetahovat. A když si s tím hraje sama tak to vezme za konec lana a běhá po zahradě a má radost že jak běží tak za ní ty rolničky cinkaj. to jí zabaví taky na dlouho.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2010 11:04
- Nahlásit
Michall
A snad nejraději si hraje s hračkou domácí výroby lano s Bauhausu a na konci gumová kost ve které jsou rolničky. Když si chce hrát tak tohle přinese jako 1. abychom se šli přetahovat. A když si s tím hraje sama tak to vezme za konec lana a běhá po zahradě a má radost že jak běží tak za ní ty rolničky cinkaj. - to je bezva hračka, to by mně nenapadlo Že by jsme to taky zkusili? Cinkání rolniček není pískání, to by je mohlo zaujmout
U nás je to dneska úplná ,,vánoční pohádka"
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2010 12:11
- Nahlásit
worick
Jako z Mrazíka U nás bylo ráno -13°C a vypadalo to na sluníčko. Pak se ale něco pokazilo a je taková zvláštní mlha.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2010 12:55 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
Už mám všechny vánoční dárky. Snachám jsem koupil nějaké zlaté tretky a synáčkům vybavení do kuchyně. Pro ženu mám měkký dárek a ještě jí koupím nový startér do auta.
worick
čoveče, to vypadá dobře, já bych je použila jako ultramoderní obaly na kytky!
Bylo by to těsně na hranici mezi extravagantní a hnusné.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2010 13:05
- Nahlásit
Strejda
Pro ženu mám měkký dárek - netuším, co si představit pod pojmem ,,měkký dárek", ale to co mně napadá, to asi nebude, neboť ten by ji asi nepotěšil...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2010 13:08
- Nahlásit
worick
netuším, co si představit pod pojmem ,,měkký dárek"
V našem kraji se dárky rozdělují na měkké a tvrdé. To, co Tě napadá, to není. Měkké dárky jsou handérky, to chlapa nepotěší, ženskou nadchne.
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2010 14:27
- Nahlásit
Chci se zeptat taky mají vaši psi kašel? Bára začala předevčírem kašlat tak nechci něco zanedbat...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2010 16:39
- Nahlásit
Michall
Chci se zeptat taky mají vaši psi kašel?
Naši psi měli růstové kulhání, ale nekašlali nikdy. Nikdy nekašlal žádný z našich psů v rodině. Všichni jsou venkovní a všichni otužilí. Teď jsme se vrátili z prochajdy v -10st. Trvalo mi dost dlouho Toma na to ukecat
Jelikož je u nás teď už takové počasí jak popisovala LuckaM, tak jsme všichni přišli domů takhle:
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2010 16:45
- Nahlásit
Strejda
Snachám jsem koupil nějaké zlaté tretky a synáčkům vybavení do kuchyně. Pro ženu mám měkký dárek a ještě jí koupím nový startér do auta.
Zlaté tretky? A chlapům vybavení do kuchyně, pěkné , je vidět že synové měli tu správnou výchovu. Umí synové vařit? Takoví jsou pak obzvlášt ceněni.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2010 16:50
- Nahlásit
Michall
Chci se zeptat taky mají vaši psi kašel? Bára začala předevčírem kašlat tak nechci něco zanedbat...
Měla to kdysi dávno moje první berňačka.
Jak moc a jak často kašle? Je to takové dávivé jako kdyby měla v krku kost, že jo? Radím hned nasadit jitrocelový sirup. No a asi bych ji nechala někde v teple, na chodbě v garáži apod. Hlavně v suchu. Pokud by se to nezlepšilo, či spíš zhoršilo tak raděj veterinář.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2010 16:53
- Nahlásit
worick
Trvalo mi dost dlouho Toma na to ukecat
Ale bude se hned líp usínat...
U nás tedy taky kosa, ani nevím kolik, ale parádní sluníčko celý den.
Dopoledne jsme byli na cvičáku, hojná účast my a jedna borderka. Lidi jsou nějaký zhýčkaný...
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2010 17:20
- Nahlásit
Evey
Mno takové sípavé. Když je udejchaná odněkud přiběhne nebo tak.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2010 17:31
- Nahlásit
Michall
Zkusila bych klidový režim, teplo a ten sirup popř i s vit. C. I když pes si vit. C v normálním stavu dokáže sám vyrobit, ale není to na škodu, přebytek se z těla vyloučí.
Jedinými tvory, kteří si nedokáží vit. C sami vyrobit jsou člověk a morče. Fakt nevím čím si to chudák morče zasloužilo...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2010 17:51
- Nahlásit
Evey
Umí synové vařit? Takoví jsou pak obzvlášt ceněni.
Jo jo, vaří. Snachy navaří a synáčkům vyhovuje, že se nepletou v kuchyni. Holt máme ty ženský a mužský role špatně rozdělený.
|