Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 234 . 235 . 236 . 237 . 238 . 239 . 240 . 241 . 242 . 243 . 244 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2010 19:41
- Nahlásit

Takže on dělá něco z ženských a já zase mužských prací - prostě kdo má na co čas, co umí líp....
Tak to vidím i já. Ideální nastavení Mám výhodu, že přítel to vidí stejně. Nedávno jsem se totiž setkala s chlapem, kterej si stál pevně za tím, že ženská má být doma s děckama a chlap prostě vydělává. I když třeba ženská přitom vydělá víc. A vysvětlete mu, že to přece vždycky tak být nemusí a není nic špatnýho na tom, že je doma s dítětem chlap.
Já zatím čtu zprávy z netu a přemýšlím, jak se zítra dostanu do Brna. Jestli je lepší jet autem nebo busem. Uvidíme, ráno....

LuckaM
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2010 19:48
- Nahlásit

MartinaBarney
nejlepší nejezdit vůbec

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2010 20:02
- Nahlásit

LuckaM
nejlepší nejezdit vůbec
To si říkám dneska celej den =D

Evey
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 06:10
- Nahlásit

Strejda
A ta moje to tak ráda dělá a nemůže se to odnaučit. Když jsem přijel domů, bylo uklizeno.
Taky ráda odklízím sníh. Byla žena pochválena?
Opět mně znemožnila
Třeba ji nikdo při tom neviděl. Brzy se stmívá.

Evey
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 06:12
- Nahlásit

Jinak u nás spousta sněhu, silnice absolutně netknuta, mám mokré nohavice.
Že by Ladovská zima?

Strejda
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 06:41 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

Evey
Byla žena pochválena?
Samozřejmě. Pochvala, pamlsek, ...

Třeba ji nikdo při tom neviděl.
Určitě ji někdo viděl. Naštěstí máme všímavé sousedy, kteří dohlížejí na pořádek a sledují pohyb závadových osob. Moje znemožnění je daň za ostrahu.

Od 5:30 jsem uklízel sníh, abychom mohli odjet do práce. Na horním konci vesnice už byl slyšet traktor s pluhem.

worick
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 07:28 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
Určitě ji někdo viděl. Naštěstí máme všímavé sousedy, kteří dohlížejí na pořádek a sledují pohyb závadových osob. Moje znemožnění je daň za ostrahu. - My už máme sousedy nastěhované 14dní, v tom domku skoro naproti. Všímám si tak akorát já. Jenomže, je malá hranice mezi ,,špehovat" a všímat. Já si myslím, že si všímám, ale oni to můžou brát jako špehování Ne, neplížím se jim kolem oken, jenom koukám jestli svítí, jestli tam mají auto, když v noci řvou psi, tak posvítím i k jejich domu...Ovšem mně by tu nejspíš našel zapíchnutou až Tom, pochybuju, že tady někoho v okolí zajímá, co se u nás děje
Od 5:30 jsem uklízel sníh - dej pokoj, to mám ještě půlnoc a i když ne, paty bych nevytáhla, brrr. Pluh jsem u nás zachytila, při tom uhazování sněhu večer. Traktor s pluhem. Jééé, to mi připomělo: Sešli jsme už potmě s klukama do vesnice, jdeme takhle po mostě k hlavní a koukám, v dáli jede pluh - silničáři. Říkám si:,,počkejte potvory, pořád se cpete na silnici, tak vás tu posadím na chodník a nechám nahodit pluhem, ať vidíte, že jsou auta nebezpečná V tu chvíli, přeběhli přes cestu holka s klukem cca 8letí a že jestli si můžou pohladit pejsky. Jo, můžete, čekáme až přejede pluh. A on pomalu zastaví cca 5m před náma Chlap vyleze (spíš kluk, proti mě )tak si říkám:,,bezva, já tu tvrdnu a on tam jde něco štelovat" šlape k chodníku, zarazí se a : ,,můžu k vám, nevyletí po mě?" Ježíš ne, klidně pojďte A že jestli není berňák holka, že by chtěl štěňátko k ovcím. Tak jsem mu jen dala tip na lidi, co mají fenku, ať se zeptá...
Jo, při půlnoční večeři ještě sněžilo, ale teď je jasno. Asi mi kiksla baterka na venkovním čidle meteostanice, doprčic, zrovna teďka, když jsem chtěla vědět jak velká je tam zima a Tom není doma a já ani netuším, kde to má. Budu muset na tu garáž vlézt a zjistit to

Strejda
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 08:27
- Nahlásit

worick
je malá hranice mezi ,,špehovat" a všímat.
Tam kde si to pohlídáme sami, máme živý plot. Sousedi taky.

A že jestli není berňák holka, že by chtěl štěňátko k ovcím.
Naše holky málem dostaly kůzle. Že by ho mohly hlídat a pást. Naštěstí jsem tomu zabránil.

ankaras
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 08:32
- Nahlásit

worick
čááááu, tak čtu, že máte sousedy, jo? No tak paráda ! už tam nebudeš tak osamocená, hlavně, aby tě nezamordovali oni . My máme opět rodičovský období, přímo faleška to asi neni, ale mam prostě v posteli nastěhovaný všechny pískací míčky a Ayrinu s nima . Je to pečlivá matka . Spí teď doma, protože parádně zahrála kašlík tak přes noc chrupe doma, od tý doby nezakašlala HEREČKA !! Chodím domu většinou teď už po tmě, tak ale aby tam nebyla celý den a celou noc zavřená, tak vyrážíme na vychajdy hned po mém návratu a teď spí teda doma, ráno vyčůrat a do boudy čekat až se vrátí panička z práce. Včera vzala čáru !! Jdu na autobus a říkam našim - zavřete Ayrinu, ale nepouštějte jí samotnou na zahradu, musí tam s ní někdo prostě být. ŘÍKÁM JIM TO OD JARA !! No, tak čekam na bus vid, ten nejel (jela jsem do školy na zkoušku) a smska LÍTÁ TI ČOKL PO ULICI. Já myslela, že je zabiju !! Takže jsem mazala zpátky a lítala jsem po ulici s tim čoklem a do školy se prostě nedostala. Nestíhám, nestíhám to všechno . Jináč dobrý, musíme na očkování, čekam na výplatu . Ty jo a fotku nemam asi novou.... Ayrin jak vždycky nastavovala a ráda se fotila tak ted ukazuje prdel maximálně a ještě otráveně . Až bude, tak pošlu. Mam jednu v mobilu jak mi vychrňuje v posteli.

worick
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 09:32
- Nahlásit

ankaras
už tam nebudeš tak osamocená - no....já jsem ráda osamocená a nejsem z těch, co by se hned se všema přátelili. Na ulici pokecám ráda s kdekým, ale na nějaké navštěvování mně tedy neužije Tomáš se řehtal, že teď tam budu muset jít na návštěvu s koláčem ve stylu ,,Zoufalých manželek" - na což jsem mu odpověděla, že to by bylo doslava a do písmene, neboť bych taky musela koupit sušenky v marketu
smska LÍTÁ TI ČOKL PO ULICI - čéče a nebojíš se, že někoho zamorduje? Myslím spíš někomu psa na prochajdě...Pokud by zdrhnul Berry, tak v tomto směru jsem absolutně klidná (vyjma aut) u Worička bych platila slepice půlce vesnice

ankaras
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 09:40
- Nahlásit

worick

že to by bylo doslava a do písmene
- aspoň by si byla podle moderní doby
čéče a nebojíš se, že někoho zamorduje
- no to je otázka, prdel staženou ale je teď v maminkovskym stylu takže potkala dva nepřítele a nic, koukla na ně, koukla na mě a šla dál svině neposlušná, ale byla to chyba našich prostě. Ona nám zdrhala, to už jsem psala dřív, to bylo v létě jak mordovala ty ploty a pak se to uklidnilo, zdrhá jenom proto, že chce na vycházku, tak když nejdu tak jde sama , pak jak zdrhla a chtěla si ukousat hlavu s tou sousedkou to bylo naposledy. Prostě na zahradě s ní musí někdo být, jak se blíží k plotu, stačí říct - já tě vidim a jde zpátky, no a maminka jí prostě pustila na zahradu a šla si dělat hlavu, že jo žádnej stres přece !! Jenže AYrina se vydala za mnou prostě, protože mě viděla odcházet, to víš já jí dala myslim mámě . Ayrina na mě čekala na louce, kam se jako došla vysrat a pak šla se mnou zpátky domu..... uražená samozřejmě, že nejdeme ven. Jako prostě nemá cenu doma něco říkat, stačilo by pletivo kolem toho našeho pidi plůtku , ale to ne TO SI DĚLEJ VE SVYM HOLČIČKO , takže čekam ještě na dva, tři platy a jdeme shánět SVŮJ sice byt, ale ayrin to dá . musí prostě a já taky

worick
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 09:48
- Nahlásit

ankaras
takže čekam ještě na dva, tři platy a jdeme shánět SVŮJ sice byt.... ty jóóó, kolik vyděláváš, to je fakt super práce - za 5 platů BYT

ankaras
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 10:08
- Nahlásit

worick
pronájem ! děda mi dá ten pozemek v Mýtě, tak snad najdeme nějakýho stálýho pánečka a začne se už něco dít, ale z baráku musim, to jako fakt moc . Na plat si nestěžuju to ti napíšu v tom mejlíku až se dokopam aspoň tě tady začnu zase sledovat

worick
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 10:55
- Nahlásit

ankaras
pronájem !Na plat si nestěžuju - já už se lekla, že děláš diplomata(ku) v Afgánistánu s rizikovým příplatkem

ankaras
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 11:07
- Nahlásit

worick
zatim ne zítra mam dvě zkoušky a v sobotu další, tak napíšu mejloše bud dneska nebo v neděli a kdyby ti nepřišel, tak máš e-mail v pořádku a já zase nenapsala je to pekelný. Taky máte tolik sněhu? Ayrina je úplně nadšená.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 11:36
- Nahlásit

ankaras
Ayrina je úplně nadšená.
To věřím,naše Bára taky.
Od včera jenom uklízím sníh.Dnes ráno od 5h.Jakmile vezmu do ruky hrablo,tak Báře taky hrábne a začne šíleně vyvádět.Skáká, štěká a útoči na hrablo a vůbec ji nezajímá že lidi ještě spí. Prostě peklo.musel jsem ji uplatit dobrou snídani ve formě prasečí packy a zavřít ji s ní do garáže.
Bohužel asi ještě budeme mít příležitost to odmetání natrénovat...
Bílá nadílka mohla počkat na vánoce,když jsou děcka doma.Teď vyhrožujou,že vánoce budou na blátě.

ankaras
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 11:45
- Nahlásit

Tá ta
Hlavně, že mají naše psiska radost . Taky tady máme sněhovou nadílku. Příští týden má snad pršet, tak to bych zase radši hodně sněhu, to se pak nemusí pořád mýt packy . U nás to vypadá s Ayrin a sněhem nějak tak

a potom končíme tak

Letos to vypadá, že to bude ještě divočejší

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 12:15
- Nahlásit

ankaras
Tak ta fotka jak má vraženou hlavu ve sněhu je boží!
A co to je za plemeno vůbec?

Jinak já odházovala sníh ráno v 7:00....moje záda!!! Ted pujdu ještě dodělat zbytek a hurá s Barneym ven. Možná vezmu foťák a nafotím i nějaký fota, když je tak pěkně.

ankaras
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 12:30
- Nahlásit

MartinaBarney
Tak ona v zimě na vychajdách hlavu nad sněhem moc nemá taky už zase pšíká a rýmičkuje . Je to americká akita. TAdy už naštěstí nesnězí, včera byla kalamita

worick
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 12:40
- Nahlásit

MartinaBarney
A co to je za plemeno vůbec? - no, berňák to asi nebudeeee
My jsme si začali psát s akiťákama (Ankaraskou) protože patří do špiců jako Woriček a hledala jsem někoho s podobným plemenem, který ví, jak na ně
Woriček ovšem ve sněhu noruje vyjímečně, ten spíš stojí v pozoru a vyhlíží srnečky Bestie jedna

worick
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 12:43
- Nahlásit

Tá ta
ha, no vidíš, ani to nebolelo, viď
Jakmile vezmu do ruky hrablo,tak Báře taky hrábne a začne šíleně vyvádět - to dělá většina psů naši ovšem ne...
Musíte jí koupit její osobní hrablíčko, aby mohla pomáhat

Strejda
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 12:52
- Nahlásit

Tá ta
Jakmile vezmu do ruky hrablo,tak Báře taky hrábne a začne šíleně vyvádět.Skáká, štěká
To bych potřeboval u Nelinky, abych ji naučil štěkat na povel. Ona ta ostuda štěká jen když se jí chce. Trochu štěkala na sekačku a chtěla ji ukousnout kolo, ale na výcvik to nestačilo.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 12:57
- Nahlásit

Tá ta
Barney takhle útočí na vše, s čím se pracuje...hrábě, kolečko, motyka, takže logicky teď i lopata se sněhem...bude asi línej po paničce . Kalamita se v noci dostala i k nám a přes noc napadlo poměrně dost sněhu, že jsem z toho měla špatný spaní, aby nám Bárníček nezapadal i s boudou. Naštěstí to ve zdraví přežil...jen ty procházky jsou teď takový ztížený. Vůbec mi nedošlo, že když bude hafo sněhu, buď se budeme po kolena brodit a nebo budeme muset chodit po silnici ...zatím se spíš brodíme

ankaras
je to fešanda, ale z dálky bych ji asi zaměnila s ovčákem...mate zbarvením

LuckaM
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 12:59
- Nahlásit

Strejda
....na sekačku jsem málem zapomněla...tak na tu doráží asi úplně nejvíc. Když sekáme, tak si tak říkám, co sousedy víc štve. Jestli rámus od sekačky nebo od psa

Štěkat Barney na povel umí, ale trochu to lajdá, občas to jen tak odflákne, dělá, že štěká, ale to co se line z úst štěkot není

Tá ta
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 15:01
- Nahlásit

Vím,že už se to tady ixkrát probíralo,ale jaké máte zkušenosti s tím spaním psů venku v těchto mrazech?(mimo Drakopesovou a Ankaras co mají pokojáky supr foto).
Protože naše Bára v boudě nespí,ale leží u dveří a to i když na ní sněží.Je to normální?Ráno je pocukrovaná sněhem ,ale je veselá!! Zavírat do vytápěné garáže se mi ji nechce,aby neschoulostivěla anebo se tam nezabydlela napořád.Jaké máte kdo z vás zkušenosti vy víceletí chovatele?
Poraďte.Je třeba to řešit,nebo to nechat na přírodě?
Nebo nechávat venku jen starší psy?

Strejda
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 15:58
- Nahlásit

Tá ta
jaké máte zkušenosti s tím spaním psů venku v těchto mrazech? .... Nebo nechávat venku jen starší psy?
Nemám dost vlastních zkušeností, protože máme jen dva BSP, ale přiklonil jsem se k tomu, že horší je střídání teplot, než spaní venku. Obě holky spí pouze venku, s vyjímkou nemoci nebo když je míň než -20. Na zimu dávám do boudy slámu. Je z toho sice strašnej bordel, ale psi zase pěkně voní.

Evey
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 16:02
- Nahlásit

Strejda
Nemám dost vlastních zkušeností, protože máme jen dva BSP
To by chtělo minimálně ještě dva kousky pořídit.

Strejda
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 16:05
- Nahlásit

Evey
To by chtělo minimálně ještě dva kousky pořídit.
Budu o tom doma jednat. Ale až po Vánocích, abych si to nějak nepoto.

Evey
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 16:10
- Nahlásit

Tá ta
Já tedy neměla nikdy psa venkovního (jsem strašná cíťa... potřebuji jim dát dobrou noc, mám strach z torze, travičů a bůvíčeho ještě...), pelech máme na chodbě.
Ale tak jak psal strejda, nejhorší je střídání teplot. Takže když je pes venkovní, tak domů nebrat. I když to s ním myslíte dobře, tak by to mohlo mít opačný efekt.
Vím od spousty známých s BSP, že jim psi běžně takto spí ve sněhu ačkoliv mají komfortní boudu.

Evey
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2010 16:13
- Nahlásit

Strejda
Budu o tom doma jednat. Ale až po Vánocích, abych si to nějak nepoto.
To bych nedělala. Vždyť to je právě teď ideální příležitost! Až se zeptá manželka co by měl Strejdovi přinést Ježíšek...štěnátko.
Až se zeptá potomek/potomci...štěnátko.

<< 1 ... 234 . 235 . 236 . 237 . 238 . 239 . 240 . 241 . 242 . 243 . 244 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání