| Autor |
Zpráva |
Strejda
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2010 16:16
- Nahlásit
Evey
Až se zeptá manželka co by měl Strejdovi přinést Ježíšek...
Ježíšek je už přesně informován, nebudu mu v tom dělat zmatek.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2010 17:58
- Nahlásit
Strejda
Budu o tom doma jednat. Ale až po Vánocích, abych si to nějak nepoto.. -
Jestli můžu radit, i když je to krásný a milý pejsek - nechtěj samojeda, nebo tě trefí šlak O to hůř, pokud má paničku dementa.... Viz: obejdeme tady okolí a jelikož má teta dědu na umření zajdem podél potoka do vedlejší vesnice zeptat se, jak to vypadá...Ulice klidná, auta tam moc nejezdí, tak jak s tetou stojím ve dveřích se smiluju a pustím Worku z flexiny. Říkám si:,,přečichá to tu kousek nahoru, kousek dolů, výhled mám na něj dobrý, jen ohlídat, aby neprošel uličkou kolem domu dozadu zahrad a k lesu...." Už byla skoro tma. Kecáme, vidím, zašel za dům k uličce - houknu, hned přiběhne, čichá kolem, za chvíli mrknu pes nikde, zařvu - pes nikde A už jsem s řevem letěla za zahrady a teta na mně ještě volá:,,odpoledne byly srnky až tady u baráku!"....tak to mi bylo hned jasné, že chytil stopu...Jak má člověk běžet a řvát na psa, když už jenom od strachu jsem se nemohla ani nadechnout Ale pak jsem si uvědomila, že jsem řvala jak šílenec, muselo se vyděsit půl vesnice Asi po 100m jsem ho uviděla v neoplocené zahradě hned vedle té polňačky - to už se spíš odněkud vracel na můj řev. To se připlazil, já ho tedy strašně pochválila, že se vrátil, připla na vodítko a on smýk a jak šílenec táhnul po cestě, že chce letět dál k lesu. No to v žádném případě hošane! A už jsme šlapali zpátky. Doproti nám letěla, zapínajíce si ještě bundu, vyděšená sestřenka, která oči v sloup, že asi o 100m dál už týden ryjou prasata. Že kdyby mezi ně vletěl, tak je po něm To jsou tohle zážitky, o tom se mi budou zase týden zdát hororové sny
Závidím Pražákům, tohle uprostřed města nemáte...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2010 18:11 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Tá ta
Vím,že už se to tady ixkrát probíralo,ale jaké máte zkušenosti s tím spaním psů venku v těchto mrazech? - tak já můžu ze svého pohledu taky těžko radit, jelikož mám psy dva a ti se zahřívají ještě navzájem. Teď, co jsem jim dala do boudy slámu (mimochodem je to pěkně hnusná sláma ale jinou jsem nesehnala - sestřenka ji má pod koně) tak jsem je několikrát objevila spát v boudě a včera za hustého sněžení tam byl Worka i ve dne Beru to za velký úspěch. Nevím, co má Bára v boudě teď, ale nic kromě slámy, případně sena bych nedávala. Cokoliv hadr, koberec, matrace - zvlhne a pes tam trpí! Tedy normálně to pes vypere odsud ven, nesnese to a nedivím se mu. Sláma jak píše Strejda nadělá sice svinčík po zahradě - vynosí ji na kožichu, vítr to rozfouká - ale je to jediná správná možnost. Našich Alfík je jeden, celý život spí venku ať bylo třeba -25st - v boudě nemá žádnou předsíňku, ani závěs (ten nesnesl) boudu má malou, udělá si pěkný pelech a super - leze odtud pěkně teplý. Bohužel, tato zima je jeho poslední, už včera vypadal dost špatně Jak nemůže na ty zadní nohy, hlavně pravou, tak v tom sněhu je to pro něj hrůza. A taky v tom nemůže běhat a zahřát se
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2010 18:17
- Nahlásit
worick
Ayrin se zamknula v kotci . Přijedu domu, ona už dupala, kŇučela, tak jí říkám - už letim broučku vydržaj a dojdu tam a klíč kterej jsem nechala viset ze zámku ležel u boudy v kotci já nadávala - ty debilko !! ty sif akt blbá , ještě jsem tátovi poručila než jsme si jí přivezli donavařit všude pletivo (je to to armovací) a ted kudy tam a je tam taková mezerka malá mezi střechou a mříží tak já se tam napráskala , zasekla a mamka mě vtlačila dovnitř takže ayrina je osvobozená ale už jsem se viděla s pilkou
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2010 18:30
- Nahlásit
ankaras
Ayrin se zamknula v kotci a dojdu tam a klíč kterej jsem nechala viset ze zámku ležel u boudy v kotci - úplný Koprfíld A ty taky akorát to protláčení zadnice mamkou - to by tam být nemělo - to ještě dopiluj!
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2010 18:34
- Nahlásit
worick
ona asi se snažila si odemknout a na šnůře vtáhla ten klíč do kotce, šňůrka ležela u vrátek, ale klíč u boudy , kdyby to udělala příští rok, tak nevim, nevim
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2010 19:21
- Nahlásit
Ahoj,tak jsem právě doma řešila stejný problém a říkám Tomovi,kouknu na diskuzi,tam mi poradí a zrovinka se to tu řeší.Jsme tu jediní co mají hafany venku a slyšíme proč je v tom mrazu nevezmeme domů???....už jsem byla na vážkách a Tom říkal,že to střídání teplot pro ně není zrovna nejlepší a zase měl pravdu.Necháme je venku,navíc mají zateplenou boudu,jsou dvě(můžou se tulit) a taky mají prostor aby se proběhly a zahřály,holky jedny chlupatý A hlavně vypadají moc spokojeně )))
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2010 19:36
- Nahlásit
Taky se mi to téma ohledně spaní psa venku právě hodí. Barney v boudě nespí. A tak jsem si pořád říkala, jestli ho brát na noc domů (už při -8) nebo nechat venku. Včera spal zrovna doma...neměla jsem tu sílu ho nechat venku, když tam celou noc sněžilo.
Vím, že střídání teplot není vůbec dobrý a zvlášt, když jde ze studené země na vyhřívanou podlahu. Takže dám vás a i při těch -8 nebudu plašit a budu ho nechávat venku.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2010 19:58
- Nahlásit
Ivisek77
Ivča se vrátila! Co Mášenka, už má packy lepší?
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2010 20:04
- Nahlásit
Ivisek77
určo, pokud jsou zvyklí, není to problém naše malamutka byla venku pořád, ale ayrin už je rozmazlenka , která chodí všude se mnou, takže i domů, ale chrupe venku
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2010 20:04 - Změnil/a: LuckaM
- Nahlásit
worick
Zrovna my v boudě deky a koberec máme. Chodím pravidelně kontrolovat, jestli tam nemá mokro a zatím teda ne, ale mamča už nám u skorosouseda, co chová krávy, vyjednala slámu, tak si pro ni zítra jdeme Taky trpím víc než pes, ale opravdu vypadá, že mu ty mrazy nijak nevadí. Já zas řeším dilema, co s namrzlým sněhem (ledem), který se mu zamuchlá do chlupů. Jestli to neřešit, nebo ho vzít do chodby aspon na chvilku, aby to povolilo, a opadalo...bojím se zapařenin (jestli je to vůbec v tomhle počasí možné)
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2010 20:06
- Nahlásit
Nějak poslední dobou nemám čas na počítač Máša baští poctivě 2x denně calcium i chondra a normálně nepajdá,jen když je po dlouhé procházce.Chystáme se na kontrolní rentgen jestli se to zlepšilo,ale ona vypadá spokojeně ) Každopádně pěkně narostla Za chvilku bude jak Bára,taky jí už 24.ledna bude rok )
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2010 20:12
- Nahlásit
[IMG=http://img32.imageshack.us/img32/9290/cimg980 1i.jpg][/IMG]
Uploaded with ImageShack.us
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2010 20:14
- Nahlásit
Tak přikládám fotku,ale zase jí jinak neumím vložit Holky od léta zase trochu povyrostly )
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2010 20:15
- Nahlásit
Ivisek77
Ivýýý, no sláva, ještě sem trefí! Hele a dlužíš mi mailíka Napiš aspoň víc sem, co holky, jak jim to spolu klape?
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2010 20:18
- Nahlásit
Uploaded with ImageShack.us
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2010 20:19 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
Worick
Jestli můžu radit, i když je to krásný a milý pejsek - nechtěj samojeda, nebo tě trefí šlak
Samojeda bych pro sebe nechtěl, protože by se mnou neměl dost pohybu. Ale chce ho můj zlosyn, až se vrátí do Evropy. Rozmlouvám mu to, ale protože už nespadá do mojí jurisdikce, tak můžu jen rozmlouvat.
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2010 20:22 - Změnil/a: Ivisek77
- Nahlásit
....a když už jí vložím tak pomalu v měřítku 1:1 ))))
worick: ok,jsem ostuda.Nějak mi ten čas proklouzává mezi prsty...ozvu se
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2010 20:33
- Nahlásit
Tom se mi směje,že jsem nevložila fotku,ale film prý mám ještě vložit týdeník )))
Jinak holky docela v pohodě,jen občas mi příjde,že Barča dost vyjede na Mášu,ale snažím se mezi ně moc nemíchat.(Tom říká,že to prožívám zbytečně moc) Navíc Máša z toho umí velice rychle vybruslit a za chvilku je to zas ok.Je ale šíleně vidět jak jsou rozdílné povahově.Máša je naprosto vyrovnaná dáma,ničeho se nebojí a je miloučká ke všem.Bára je nedůvěřivá k ostatním a trvá jí než se s cizími pomazlí a někdy vůbec.Ale obava,že budou víc fixované na sebe,nežli na nás se naštěstí nepotvrdila.Bez sebe nedají ani ránu,ale jak se objevím já nebo Tom,zajímají se jen o nás ))A při přivolání se předhánějí kdo dorazí první...zdravá soutěživost,snad jim to vydrží...zatím je to fajn )
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2010 20:53
- Nahlásit
Děkuji za vaše zkušenosti.Řeknu si o seno pantátovi.Pokouší se o chov králiků ,ale moc mu to nejde,takže sena má nadbytek.A králika(samici) jen chudáka jednoho.Zbytek mu vždycky pojde a stejně to zkouší dál.Má čas,je v důchodu a ještě ho to baví.
Snad se Báře v seně zalíbí a přestěhuje se.Až vyzkouším,tak dám vědět.Zkusím ji nastěhovat o víkendu.Snad se tam místo Báry nezabydlí myši.
P.S. Vím že je to od tématu,ale nevíte někdo,kde by se nechal koupit samčák králika?( Nebo i víc králiku?) Na internetu momentálně nic není. A dostal jsem za úkol něco sehnat,protože pantáta si nerozumí s PC.Ale je to jako teď přinést ty pověstné čerstvě utržené jahody teď, nebo v lednu.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2010 22:37
- Nahlásit
Tá ta
Zkus chovatelský svaz. Pořád pořádají nějaké výstavy, tam koupíš určitě. A nebo zastavit v nějaké vesnici a: ,,teta, nevíte, kdo tady prodává (chová) králíky? Potřeboval bych sehnat..." A už se k někomu dostaneš
Ivisek77
Holky jsou fešandy A Barča je celý Berrynek. Kdyby měla delší límec, tak si je i spletu
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2010 22:47
- Nahlásit
Tá ta
źkus www.ifauna.cz
Jinak mi napiš, odkud jsi, najdu ti třeba výstavu poblíž.
A ráda poradim, bude-li třeba. Ona je ale fakt blbá doba.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2010 23:35
- Nahlásit
kachna_
Tá ta
blbá doba je, nám a celému okolí vychcípali králci na myxomatózu, včera zase mamka jednoho pochovávala, normálně začal tahat nohy za sebou, tak nadžvala, co je zase tohle za novinku - že se na to vykašle, na celé králíky, že to má všechny nemoci světa Vykašlala by se dávno, jenže bába je musí nutně mít a nějak neumírá...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2010 23:44
- Nahlásit
Strejda
Ale chce ho můj zlosyn, až se vrátí do Evropy. Rozmlouvám mu to, ale protože už nespadá do mojí jurisdikce, tak můžu jen rozmlouvat. - fakt jo?! A to je shoda náhod, nebo jsi mu říkal o Workovi? Jako mezi náma - doufám, že to berňáci nečtou hlavně Drakopsovi, to je inteligence - je to pro mně nejkrásnější pejsek na světě a taky mazlinka největší - jenom prostě svéhlavinka
A jinak - jak děcka v Singapuru, jakové jsou zprávy, jak se jim líbí, co se jim líbí, co nelíbí - jsem hrozně zvědavá a ty taky nic nevypustíš.....
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 00:36
- Nahlásit
worick
no jo, no letos to bylo špatný, dokonce jsem slyšela, že "padala" naočkovaná zvířata
Chce to kvalitní krmivo, nepřekrmovat mláďata, očkovat si asi sám, aby nějakej matlapatla nevzal jednou jehlou celou vesnici a jde to.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 06:10
- Nahlásit
worick
Jako mezi náma - doufám, že to berňáci nečtou hlavně Drakopsovi, to je inteligence - je to pro mně nejkrásnější pejsek na světě a taky mazlinka největší - jenom prostě svéhlavinka
Víš, kde by dnes byl Worick, kdyby trávil celé dny ve škole a v klubu nadprůměrně inteligentních dětí a ne na zahradě? Jak by to formovalo jeho osobnost? Nekřivdi mu.
jakové jsou zprávy
Pro velký časový posun spolu nemluvíme moc často. Přiletí na Vánoce, tak snad dojde i na jiné věci, než na náročnou logistiku rodinných oslav a návštěv.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 06:17
- Nahlásit
Tá ta
A králika(samici) jen chudáka jednoho
Pokud zůstane jen u jedné samice, tak mi přijde zbytečné kupovat chovného samce. Lepší bude najít někoho poblíž, kdo ho má a domluvit si jen připuštění.
Řeknu si o seno pantátovi
Kdyby měl i slámu, tak bych brala raději slámu místo sena. Je lepší. Seno se drolí, sláma ne.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 06:31
- Nahlásit
LuckaM
Já zas řeším dilema, co s namrzlým sněhem (ledem), který se mu zamuchlá do chlupů.
Proti tomu zabírá promazání. Až bude suchý (nechala bych ho na té chodbě) tak mu zkus do srsti a na packy vmasírovat trochu nějakého mastného krému (žlutou vazelínu z lékárny, indulonu...).
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 07:34 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Evey
Proti tomu zabírá promazání. Až bude suchý (nechala bych ho na té chodbě) tak mu zkus do srsti a na packy vmasírovat trochu nějakého mastného krému (žlutou vazelínu z lékárny, indulonu...). - fakt? Všude se akorát řeší praskání paciček (nám tu nesolí, tak pohoda) ale tohle jsem nevěděla. Jelikož chodíme ve sněhu prakticky celou zimu, často sedíme a vykusujem - zrovna včera jsem pomáhala Woričkovi cestou vybrat kusy ledu mezi prstíky...Tak to zkusím, jestli to na to zafunguje
Seno se drolí, sláma ne. - to jo a víc vlhne. Ale když není sláma, je taky lepší než cokoliv jiného. Roky ho Alfča dostával a ta vůně....
Strejda
Víš, kde by dnes byl Worick, kdyby trávil celé dny ve škole a v klubu nadprůměrně inteligentních dětí a ne na zahradě? - to je pravda Ono vůbec mají děti ve městě mnohem víc možností než tady na vesnici, rozvíjet svoje nadání
Tak jak jsem byla onehdá na Worku nakrknutá a už jsem ho u báby musela za vzteklé vrčení na Berču a Alfa vyhodit za dveře, tak jsem si říkala, že by vážně potřeboval, aby se Berry zdravě naštval a srovnal ho do latě... Jejich hry vypadaly vždycky tak, že Worka lítal kolem Beruše, provokoval, Berča s sebou majznul na záda a Worka ho oškubkával za náprsenku, nohy atd. a mával mu hračkama u nosu, pak se honili...Včera slyším Woričkovo vysoké poštěkávání, tak jdu mrknout z okna, co zase vymýšlí Skákali spolu na ,,hřišti" pak Berča hup, sroloval Worku pod sebe a místo muchlání - nad ním stál strnule jako ,,bůh pomsty". Woriček ležel na zádech, ležel, ležel, pak začal koukat kolem sebe, pak dal hlavičku na bok a rezignovaně ležel, zatlačený v tom sněhu, jenom ty dvě očka jak korálky mu smutně koukaly - trvalo to snad 5minut, než se Berry odvalil a propustil ho. No tak teď mi bylo Worky hrozně líto, kámen by se nad ním ustrnul Chtěl blbnout a Berry měl zrovna chuť mu vyjasnit, kdo je tady pánem.... Viděla jsem to poprvé, ale Tom říkal, že už i ečer sem tam pozoruje Berryho nadvládu. Samozřejmě jsem se nemíchala.
Pro velký časový posun spolu nemluvíme moc často. Přiletí na Vánoce, tak snad dojde i na jiné věci... - nechceš říct, že lítají na rodinné oslavy? Na to bych se vzhledem k ceně a času ztráveném cestováním pěkně vybodla Tedy když si představím, kolik je pořád v rodině oslav alespoň v naší...Zrovna tento týden jsem měla nabídku letět s Tomem na otočku do Talinu(Estonska). Jeden den tam-druhý zpět. Tam je metr sněhu. Tak jsem to zrovna zamítla, protože nevím co bych z toho kromě nervů na D1, v letadle a ještě větší zimy měla
Hele, v seriálu byl manžel nakrknutý že dostane k Vánocům zase ponožky a trenky - co proti tomu máte?? Já jsem vloni dostala superponožky na běhání (400Kč/ks) a paráda půl roku je nesundám z nohy
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 07:51
- Nahlásit
worick
fakt?
Fakt jo. A ještě nám pomohlo, když jsem před mazáním vystříhala srst na tlapkách mezi polštářky, tam se ty sněhové boule taky rády dělají a jsou ještě víc nepříjemné než ty výš na nohách.
Také nic nenamítám proti nadělování oděvů, preferuji ale osobní výběr.
|