| Autor |
Zpráva |
Evey
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 07:53
- Nahlásit
Když už jsme tady tak lehce naťukli ty nadcházející Vánoce...
Třeba se tu najde někdo, kdo by my mohl recenzovat moje nápady na dárky.
Pro přítele mám vymyšlený autovysavač. Myslíte, že to bude k něčemu dobré, anebo mu mám i nadále půjčovat můj "domácí" vysavač?
http://www.zkracovatko.cz/07xc
No a taťka je vždy tvrdý oříšek . Je technický typ. Letos mě napadla solární lampa na zahradu. Jenže na Internetu se jich dají najít mraky ve velmi zajímavém cenové rozpětí.
Nejlevnější kolem 50 kč ve mě nebudí důvěru. Na odkazech, viz. níže jsem našla dražší kategorii. Nemáte někdo soláry na zahradě?
http://www.solar-expert.cz/Zahradni-osvetleni.html ,kat,15
http://www.zkracovatko.cz/07xb
A co máte na Vánoce vymyšlené Vy? Inspirujte mě a třeba i ostatní...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 08:15 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Evey
světla nevím, tady mají v zahradách akorát tak ty levné od ťonga či odkud a ty nesvítí prakticky vůbec My máme sice LEDky, ale normoš na elektriku ze sítě. Co se týká vysavače, neumím si u toho představit výkon. Stejně jako ám ruční na vysávání sedačky a drobky abych do něj málem strkala - podotýkám, že to taky nebyl žádný levný model (Elektrolux) Tohle je taky značkový, snad by trochu vysávat měl. Tchýně si před pár lety koupila, tuším se to jmenovalo Devil - ďábel na špínu z tv shopu. Jo, řval jak satan, ale nevysál lautr nic
Tak my s Tomem máme už několik let dohodnuto, že si každý koupí co chce a potřebuje, či mi řekne, co chce a potřebuje a já mu to koupím On totiž zásadně nesnáší překvápka Loni dostal parádní péřovou kapnu na spaní - ta byla jako překvapení, neboť jsem tu jeho ovčí nesnášela a muselo být, protože kdyby věděl cenu, tak ji nechtěl
S rodičema a bráchou to bude zapeklité, mám z toho už hlavu v pejru. Mamce jsem musela koupit takové pantofle z lékárny (na doma) už ke Kateřině, protože si nějakou dobu stěžovala, že ji něco hrozně bolí na chodidle - nějaká deformita z bot od Ťonga - tak aby ji ještě nenapadlo koupit si zase nové od Vietnamců
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 08:43
- Nahlásit
S tím spaním venku....
Bédi spí venku (resp. v boudě) do cca - 18, pak ho směruju no noc do sklepa (není tam takové teplo). Letos tedy nevím, protože má tu nohu vystříhanou přes koleno (říká se tomu u psů koleno?), tak se bojím, aby ten mráz nějak nezpůsobil poškození toho kloubu .
V boudě nemá nic, slámu vytahal několikrát po sobě, o kobercích přes vchod ani raději nemluvě... Bouda je zateplená.
Ve středu jsme měli jít na čištění k vetovi, ale nakonec jsme kvůli počasí nikam nejeli (a to ani včera), tak se tam snad dostaneme dnes, ale Médi nekulhá a rány vypadají dobře, ale nestrupí se (asi jak si to olizuje) - což nevím jestli je dobře nebo špatně, tak bych to raději, jestli silnice dovolí dojela zkonzultovat....
Tlapy jsem mazala jednou, jediný efekt byl ten, že místo, aby si zalehl a okusoval sníh z tlap, tak zalehl a tlapy olizovat... Takže zůstáváme u kousací varianty
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 08:45
- Nahlásit
Evey
Myslíš, že by stejně posloužil i olivový olej v rozprašovači? Teď jsem zabrousila na jinou diskuzi, kde doporučovali norkový olej, ten nemám a tak mě napadlo, že než koupím tu vazelínu, zkusila bych toto....
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 08:45
- Nahlásit
worickkachna_
Děkuji za typy.Už jsem se díval.Ty stránky jsem už viděl a někam i volal,ale je opravdu blbá doba.Asi mu koupím v Hornbachu ty malé na hraní a budu mu říkat že málo krmí,když mu nerostou.
Slámu nemáme,použiju seno.To bude na zahradě všude.Taky jsem zvědav,až sleze sníh,kolik tam bude od Báry naděláno.Před sněhem jsem sbíral lopatku denně,teď to bude na kolečko,ale nic není vidět.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 08:58
- Nahlásit
LuckaM
Myslíš, že by stejně posloužil i olivový olej v rozprašovači?
Zkus do a dej vědět , není tak hutný.
Jinak tu vazelínu mi odebral lékárník do kelímku za cca 10 kč.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 09:00
- Nahlásit
Evey
Ten vysavač se mi líbí,ale už to beru trochu jinak.Radši bych si vzal vysavač z domu do garáže a zpět.(kolikrát to auto luxuješ,radši vyklepu koberečky)Ale záleží,kde bude to auto luxovat,aby to netahal někam daleko.Můj názor.Ale chápu jsou vánoce a musí se něco koupit.
Co se týká těch solarek,tak jich máme plnou zahradu.Mám i fotku,ale musel by ji sem dát Míša.Je to cca 50 cm vysoký nerezový sloupek.Funguje to perfektně,ale problém je Bára,protože když líta podle chodničku,tak nekouká a už mi jich taky dost porazila a zlomila.Aspoň ty naše mají ošizenou plastovou základnu a ta praskne.Jo a počítej taky s tím,že je budeš muset 1xtýdně vytáhnout ,abys poskala trávucož jim taky nesvědčí.Máme i v terase zabudované ledky na elektriku a zdá se mi to jako lepší volba.
Ale je to pouze můj názor.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 09:08
- Nahlásit
worick
S tím překvápkem souhlasím.Není nad nechtěné překvapení.Každý si koupí v průběhu roku co sám chce a líbí se mu to,nebo potřebuje.Potom stačí tomu druhému jenom nějaká drobnost jako překvapení(třeba knížka,nebo auto)
Zamyslela si se taky nad tím,proč Tom odlítá i byť na 1 den?
Nechci se do tebe navážet,ale ty ponožky půl roku? Jseh hrdina.Psům to nevadí,protože jseš jejich a hlavně ti to neřeknou.(to jsem se rozepsal až koukám,musím jít něco dělat,ať máme na dárky a hlavně na granule)
Hezký den VŠEM...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 09:09
- Nahlásit
worick
nechceš říct, že lítají na rodinné oslavy?
Do teď se účastnili všech oslav, ale to jsou jen čtyři za rok. Od teď máme domluvené jen Vánoce. Případné pohřby jsme předem nedomluvili.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 09:58
- Nahlásit
Evey
A co máte na Vánoce vymyšlené Vy? Inspirujte mě a třeba i ostatní...
U nás to funguje tak, že každému řeknu, ať mi dá pár tipů nebo zhruba vymezí obecně, co by ho potěšilo.
Mamka chtěla kosmetiku, tak jsem jí vybrala denní a noční krém.
Taťka - zapeklitý případ!!! Co chce, to si koupí. Takže má dá se říct všechno a vymyslet pro něj něco....nakonec mu s přítelem koupíme stojan na lahve, přítel sežene od kamoša slivovici, vytiskneme etikety s nápisem ,,Rejvízská slivovice´´ a pak si to táta může umístit na chatu na Rejvíze.
Přítel - ten zbožňuje všechno, co se týká elektroniky (což mě zase nějak nezajímá), takže si taky dárek vybral sám - přehrávač Asus O!Play - a já mu na něj přispěla část peněz. Druhý dárek bude nějaká drobnost, kterou musím ještě vymyslet.
Nejjednoduší je ale vždycky vymyslet dárek pro psa
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 10:00 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Tá ta
řekni si oblast, najdu ti chovatele králíků vhodné a hodné . Králíky malé či větší, velké či největší. Třá o víkendu je výstava f Plzni a v Kolíně.
Disponuju totiž "tajným" seznamem výstav (časopis Chovatel )
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 10:47
- Nahlásit
MartinaBarney
Rejvíz u Jeseníku, jo? To je tak 50 km od nás.
A já myslela, že jsou tu všichni zdaleka....
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 10:51
- Nahlásit
Tá ta
Zamyslela si se taky nad tím,proč Tom odlítá i byť na 1 den? Nechci se do tebe navážet,ale ty ponožky půl roku? -
Samozřejmě střídané a prané Jen jsem chtěla vysvětlit, že není nad kvalitní ponožky, měkoučké, teploučké, speciálně vystužené, které se neproderou po týdenním nošení
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 11:10
- Nahlásit
kachna_
Kolín by ještě šel,cca 50km ,(od kdy do kdy?Má Novozelandského,šel by myslím i Kuní)
nebo něco tajného kolem Prahy-východ by nebylo?
worick
To jsi mě zklamala.U nás v jednom kuse jede pračka a sušička.
Myslel jsem,že sem hodíš proklik na výrobce ponožek a oblčení a my tím ušetříme za ariel a proud škoda....
MartinaBarney
Nejjednoduší je ale vždycky vymyslet dárek pro psa
Nech mě typovat.Taky kosmetiku???
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 11:22 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Tá ta
no, jsi to prošvih, minulý týden byla na Praze-západ velká výstava. Kuní mám prosím na středočeském kraji asi jen já a v Sedlčanech pan Dlouhý, už jsem je ale vyprodala. Příští rok je bude mít ještě paní Čežpivová .
Trhy:
Kolín-štítary - každá neděle 6-11 h
tenhle víkend
vídeňáci králíci - Úvaly (pá 15-19, so 8-12)
Lužná u rakovníka 4.12.
Dobrovice okr. ml. Bl. - 8.1
14-16.1
Středočeská krajská (tam bych šla já nakupovat) www.vll.cz Náš Chovatel se to myslím jmenuje
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 11:51
- Nahlásit
worickpůl roku je nesundám z nohy
...a kdy je pereš???
a hned jdu zahnat holky domů a jak oschnou provedu masáž tlap indulonou u nás taky nesolí,ale jestli to pomůže na tohle,je to super tip )
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 12:03
- Nahlásit
kachna_
Lysá je kousek i Úvaly a Dobrovice.Akorát nevím ty vídeňáci.
Zeptám se.
Děkuji.Případně kdy budeš mít další ty?(kuní)
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 12:47
- Nahlásit
Evey
Rejvíz u Jeseníku, jo? To je tak 50 km od nás.
A já myslela, že jsou tu všichni zdaleka....
No, já jsem z Vyškova, takže to na Rejvíz zas tak blízko nemám. Táta bydlí v Brně, takže to má ještě dál. Ale i tak, jezdíme tam často.
Tá ta
Nech mě typovat.Taky kosmetiku???
Tu jsem chtěla koupit minulý rok a jsem ráda, že jsem se na to vykašlala. Letos jsem Barneymu objednala interaktivní hračku - takovou kostku plyšovou 21cm, která má v sobě otvory a uvnitř jsou míčky nebo se tam dají pamlsky. Je to určeno pro psy, kteří rádi kuchají plyšáky. Tak uvidíme, jaký úspěch bude mít tato hračka. No, a pak jsem mu objednala žvýkací kost s mořskou řasou. A jako bonus dostane balíček napečenýho cukroví (pro psy samozřejmě).
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 12:58
- Nahlásit
Teď jsem si na sáňkách dovezla 50 kg granulí, tak může Bárnoušek zase hodovat. Dostali jsme ke každému pytli psí kalendář 2011, tak jsem hned hledala nějaká povědomá jména. Našla jsem tam Mášu 2.dubna (to mě překvapilo) , Debbie 12. dubna, Báru 21.května ("Michalovi" si mohou vybrat ;) ) Sally 5.února, Nelly 21.března, ....zbylým zúčastněným musím poblahopřát k originálním jménům
........a už zas dělám blbosti, místo toho, abych se učila...ach jo...
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 13:02
- Nahlásit
MartinaBarney
Ta kostka ho asi nadlouho zabaví viď.To je zajímavý.To aby se k obsahu dostal tak to musí rozsápat?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 13:07
- Nahlásit
Tá ta
teď jsem připouštěla
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 13:11
- Nahlásit
Kachna chová králíky, to jsou věci na tom světě
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 13:11
- Nahlásit
Tá ta
Rozsápat ne To je na hru pod dozorem Pes se baví tím, že zevnitř vytahuje ty míčky (pamlsky), místo toho aby hračku trhal. Říkám, sama jsem zvědavá, jak to bude fungovat.
A vypadá to takhle...
http://www.psi-obchod.cz/interaktivni/trixie-plyso va-kostka-s-micky
Původně jsem uvažovala o hračkách Kyjen - stejný princip, ale dražší.
Např: http://petshop.vetcentrum.cz/cz/zbozi/340_0/egg-ba bies/200401-PP01277_egg-babies-krokodyl-interaktiv ni-hracka-pro-psy
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 13:24
- Nahlásit
MartinaBarney
Super!Máš bod.Nebo dva.Schválně to ukážu Míšovi co on na to pro Báru.Měse to líbí.Ten krokodíl je úžasnej
kachna_
Díval jsem se na Lysou a tam je výstava v lednu.Domluvím se s pantátou co a jak.
Pochopil jsem správně,že králiky taky prodáváš?Případně kdy jsou k odběru když se to tedy povede?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 13:29
- Nahlásit
Tá ta
já většinou prodávám na výstavách, ale v zásadě není problém dejme tomu po desátém týdnu. Záleží na tom, jaká bude příští rok nákazová situace. Mladé může mít tak v půl roce.
Ta lednová v Lysé je fakt hezká, myslím, že tak 800 králíků tam bude. časopis je Chovatel, ale nevím, zda se dá sehnat ve volném prodeji.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 13:43
- Nahlásit
kachna_
jak to máte daleko do lysé
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 13:54
- Nahlásit
Tá ta
40-50 km
Bydlim na Kokořínsku
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 13:56
- Nahlásit
kachna_
Ok.Brandýsko
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 13:58
- Nahlásit
kachna_
Jo máte taky berňáka?Asi mi to uniklo...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2010 14:01
- Nahlásit
Tá ta
Jo máte taky berňáka?Asi mi to uniklo...
némám, jen mi někdo hodil odkaz, jestli bych nevěděla
Mám ovčáka, špice, šeltii, křížence (to není kvíz ale výčet)
|