| Autor |
Zpráva |
Dines
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2010 08:40
- Nahlásit
worick
Máš naučený nějaký povely na tahání - u mě asi canicross nehrozí - bych po pár set metrech upadla a pak už by psi jen táhli mrtvolu, což by asi moc nešlo. Ale asi otestuju běžky - tam přece jen mají jakousi šanci mě táhnout i bez mého výrazného přičinění
A jinak tě teda obdivuju - v tomhle počasí, takovou štreku! Ale sluší vám to
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2010 11:04
- Nahlásit
Už je jablečná krize, skoro se nedá nic najít.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2010 11:13
- Nahlásit
Strejda
u nás to vypadalo včera podobně. Berni našla na zahradě veliké zmrzlé jablko. já se ji snažila vyslat pro hračku, vždy když jsem zvesela zavolala "Přinéééés" tak udělala dva kroky směr jablko, já řekla "NE, hračku přinééés" tak hodila otrávenej kukuč
jinak se musím zase pochlubit, levý tatínek opět zkouškoval tentokrát s tou mladší fenkou, ZOP za 96b.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2010 11:18
- Nahlásit
Strejda
Janiii
Už je jablečná krize, skoro se nedá nic najít - já se z vás picnu
Naše psiska by vás s jablkama poslali někam....
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2010 11:32
- Nahlásit
Janiii
ZOP za 96b.
To je excelentní výkon.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2010 11:33
- Nahlásit
worick
Naše psiska by vás s jablkama poslali někam...
No a co syrová mrkev, celer, cibule, česnek, ...?
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2010 11:50
- Nahlásit
syrová mrkev, celer, cibule, česnek, ...?
u nás mrkev ano, k cibuli, česneku a celeru Berni nemá přístup, takže netuším ... zato rajčata, okurky, květák, citron
Strejda
To je excelentní výkon
3b. strženy za to, že nejdřív nechtěla odejít na "volno" a 1b. za to že nevstala ze sedu. jsou to šikulové a o bodík nás předběhli, my jsme tenkrát s Berni měly 95
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2010 13:09
- Nahlásit
Strejda
No a co syrová mrkev, celer, cibule, česnek, ...? - to teď myslíš v zahradě nebo v misce? V misce sežerou minimální množství dobře maskované v hromadě masa a kostí Nadělala jsem si dvoudenní balíčky masa:srdce, játra, krůtí žaludky a nevím, co je tam ještě - na drobné kostičky a k tomu žebra nebo hovězí kosti - a ty potvory to odmítají žrát, tudíž jsem byla nucená vrazit to na chvilku do vařící vody (jak jste někteří radili) a po chvilkovém rýpání se v tom to nakonec žrali, ovšem bez nadšení Ach jo
V zahradě si krom švestek ničeho ani nevšimnou. Teda jo, hráli si s dýní, protože to byl jako míček
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2010 13:24
- Nahlásit
worick
Já včera Báře uvařil kuřecí paličky s mrkví silnej vývárek o půl kelímku granulí víc než obvykle a zblafla to za pár vteřin.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2010 14:36
- Nahlásit
worick
srdce, játra, krůtí žaludky a nevím, co je tam ještě
tohle by naši sežrali bez ohlédnutí, my musíme jen přílohu se zeleninou přilepšovat olejíčkem
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2010 16:25
- Nahlásit
worick
V misce sežerou minimální množství dobře maskované v hromadě masa a kostí
Neli žere všechno, když je to v misce. Tam hrozí nebezpečí, že to sežera Salina. Mimo svoji jídelnu žere jen jabka, která ji Sally nakousne a kukuřici. Tu umí pěkně oloupat.
Sally žere všechno, kdykoli a kdekoli. Bohužel doslova.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2010 16:46
- Nahlásit
Drakopes
tohle by naši sežrali bez ohlédnutí - jo, bez ohlédnutí.... Naši nad tím stojí, sem tam se do toho pokusí ďobnout a bezradně se rozhlížejí na všechny strany - co s tím?! A já sedím, zmrzlá jako sobolí hovno a čekám, jak to po pidisoustečkách pomaličku žerou (alespoň třetinu misky ) a trvá jim to nejmíň čtvrt hodiny.
Strejda
Neli žere všechno, když je to v misce. Tam hrozí nebezpečí, že to sežera Salina - nóóó a ještě si u misek dávají neustále přednost doufaje, že to třeba ten druhý sežere, on nebude muset a já budu nadšená, že jsou misky prázdné Jak jsem říkala, doufala, že kluci přibrali, tak už cca 3 dny jsem koukala na Worku, že je zase nějaký splácnutý a včera jsem ho projela a zase mu hrajou žebra
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2010 16:52
- Nahlásit
Dines
Máš naučený nějaký povely na tahání - jo mám vpravo a left zvládá Worka dobře, i Berča celkem. Rovně je gou, gou a mushéééér že běžíme. ,,Pomalu Wori" mu až tak nejde a nejčastější je ,,Worko, do prdele brzdi, brzdíííí, nebo si rozbijem tlamu!" a to je povel prakticky pro mně (on nereaguje ) abych zaryla paty - z kopce
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2010 16:55
- Nahlásit
Teda na tu zimu si nějak pořád nezvykám je mi furt kosa Teď jsme byli na hřbitově sbírat vázy, aby nepraskly a nemůžu se nějak zahřát....a za chvilku vyrážíme na okruh ,,vesničkou mou, střediskovou" Asi umrznu, dědečku Mrazíčku, umrznu
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2010 17:11
- Nahlásit
worick
Jak si učila ty strany?
To zpomalení a zastavení asi natrénovat bude "jednoduchý" Otázka je jak to bude fungovat.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2010 17:25 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Dines
Jak si učila ty strany? - já už ti ani nevím Když jsem dala třeba ,,left" - snažila jsem se ho tam vodítkem jako opratěma trochu točit a když šel tak jsem to opakovala a pochopitelně chválila. Na Worička, kterému občas říkám ,,náš truhlík" - to pochopil strašně rychle. Ono je to trochu jinak, on totiž není hloupý, ale je to prostě špic. On dost dlouho zvažuje, jestli mu stojí za to povel vykonat, nebo na to kašlat
Např. na cvičáku: malý Gogošek skvěle umí povel k noze - což jsem kluky nikdy nějak neměla potřebu učit, tak to neuměli. Tedy uměli, ale za chůze, jako povel ,,k noze jdeme". Ale neuměli to přiřazení a sednutí. Ale byli by tam za blbce, tak jsme to začali trénovat,,v rámci zvyšování kvalifikace" Woriček to dvakrát zopakoval a ví, umí. Berrymu to trvalo mnohem dýl. Místo toho zkoušel na mně vyskočit, lehnout, podat packu....a byl bezradný Doteď jsme to zkoušeli cca 10x a už to umí celkem oba
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2010 17:32
- Nahlásit
worick
A kdy ty stranový povely používáš - asi hlavně na rozcestích že? To by bylo asi nejjednodušší si stoupnout na rozcestí a cvičit to tam - myslím nejsnadněji pochopitelné pro psy
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2010 18:01
- Nahlásit
Dines
já tím provokuju na přechodech - stojíme s davem na světlech, pak se dav dá do pohybu. Alfréd běží dva kroky napřed a já mu povídám, že budem odbočovat doleva. A nevěřícné komntáře a Alfík na chodníku odbočí vlevo ... ) ... a jsme za frajery
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2010 18:14
- Nahlásit
Drakopes
to je dobré co na to máte za povel vy?
syn
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2010 18:26
- Nahlásit
Michall
Hele, nebylo by jednodušší tu zaregistrovat ještě tátu ať má svůj vlastní nick? Když sem tak hezky zapad?
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2010 19:10
- Nahlásit
Dines
Díky,ale já jsem jenom nehrající kapitán.Jenom když už mě svrbí pusa a vidím,že Míša fláká diskusi,tak rychle něco písnu.
táta
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2010 19:57 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Dines
Michall
Táta
Hele, nebylo by jednodušší tu zaregistrovat ještě tátu ať má svůj vlastní nick? - jasně, máme tu Strejdu, proč ne i Tátu?!
Teď mně táta pošle dopr..., neboť taky může být o 5let mladší než já
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2010 20:03 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Dines
A kdy ty stranový povely používáš - asi hlavně na rozcestích že? - přesně A taky stejně jako Drakopsová. Akorát to zítra zkusím použít víc s předstihem, jestli se chytnou
Drakopes
... a jsme za frajery - to věřím
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2010 20:06 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Michall
Drakopes,co na to máte za povel vy? ........no přece tenhle:a já mu povídám, že budem odbočovat doleva
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2010 20:24
- Nahlásit
worick
Promiň,ale kam ty říkaš,tak tam nikoho neposílám a natož ženský.
S tím věkem nevím a není to podstatné,protože jsme pejskaři naladěni na jednu notu,ale pro zajímavost starší syn studuje VŠ.
Táta
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2010 20:33
- Nahlásit
Michall
starší syn studuje VŠ - aha, Míša se tuším o sourozencích ani nezmínil
jsme pejskaři naladěni na jednu notu - tak to určitě
Promiň,ale kam ty říkaš,tak tam nikoho neposílám a natož ženský - no, tak minimálně v tomhle bude mezi náma ,,mírný" rozdíl, neboť já mluvím jak dlaždič (čehož jsi si už jistě všimnul ) a nejspíš se to už nezmění
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2010 21:08
- Nahlásit
Dneska jsme Báru utahali.Byla na dvou procházkách.Ráno cca 8 km v té kruté zimě cca-6C a potom po obědě cca 6 km jsme se byli podívat na rozsvícení stromečku.Jenže jsme přišli pozdě a lidi už odcházeli.Ale pohled byl nádherný i s nazdobenou radnicí.Po návratu domů dostala Baru večeři,granule s teplým kuřecím vývarem a nožičkou.Chvíli na to jsem šel něco dělat do garáže a poprvé jsem šlyšel na vlastní uši psa hlasitě chrápat!!!!!
Nevěřil jsem svým vlastním uším.Že občas zaslechnem nějaký zvuk vycházejíci z Báry pod ocasem jsem si už zvykl,(když jedem shodou okolností s Baru v autě,tak jsme jak MAGOŘI.Venku mrzne a my všechna okna dole)ale chrápání?
Táta
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2010 05:58
- Nahlásit
Michall
Díky,ale já jsem jenom nehrající kapitán.
Pane, nedělejte vofrky. Všichni jsme tady samozvaní členové - korespondenti. Ale Vás si publikum žádá. To je pro Vás: Výzva / příležitost / závazek ... (nehodící si škrtněte).
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2010 06:02
- Nahlásit
Jak jste na tom se sněhovou kalamitou? Nám se zatím vyhnula.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2010 06:08
- Nahlásit
jasně, naše povely jsou:
"Alfíčku, pak půjdeme doleva. "DOLEVA!! tys neslyšel?" A Alfík se to naučil tak nějak sám, když jsem mu komentovala různé odbočování. A když si není jistý, kouká mi na nohy, kam zabočím. Vyloženě poskakuje pozpátku přede mnou a čeká, kam se stočí kroky mé
v sobotu napadl lehký poprašek, jen tak pro formu, včera v noci chvíli chumelilo a nějak se to počasí zalíbilo, protože teď ráno, jen jsme vyšli venčit, začalo znova. Ale je to mokré, teplota se drží stupínek nad nulou
|