| Autor |
Zpráva |
Noemi
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2010 08:41
- Nahlásit
Ono je to těžké, u nás na vsi je silně nemoderní chodit se psem ven, natož ho jakkoliv socializovat a potom ty následky
Teď momentálně nemáme s kým kamarádit- kdokoliv jde okolo tak vrčí nebo se na Médiho rovnou vrhá...
Naposledy jsem nemohla - kousek od nás bydlí poměrně hodně stará paní, nedávno jí umřej pejsa a dostala nového - teď je mu rok a půl (naprostý mladý tele). Pokud se tu a tam potkáme, tak v pohodě, pohrajou si a jdeme si každý svou cestou.
Jenomže k paní se o víkendu sjíždí velice často příbuzenstvo, což obnáší černého (on) a bílého (ona) havaňáka (malé a chlupaté), vrata neustále otevřená. No a razíme kolem na prochajdu a kde se vzal tu se vzal (vyběhl ze vrat na ulici) ten malý černý šmejd a začal se do Méďana natvrdo navážet (vysloveně včetně zubů), pak se přidala bílá koule a nakonec i na něj (a rozhodně ne přátelsky) vzhnul i ten pejsa od staré paní.... Médi povrkával, ale poslechl, že je má nechat na pokoji.
Podotýkám, že dva synové té pání stáli na zahradě a jen psy okřikly, že dělají rámus
Já tam stála, na Médiho průběžně útočili tři pejsové, Médi se je snažil nezakousnout... Fakt bezva situace. Nakonec jsem na ty malé šmejdy musela zařvat a lehce je začít kopat (ale fakt lehce), aby nás nechali na pokoji - i tak, když jsme odcházeli, tak se ten černý šmejd znovu zezadu vrhnul na Bédina....
Ale nedejbože, kdyby Médi udělal někomu z nich nějaké zranění - to by byl oheň na střeše....
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2010 08:58
- Nahlásit
Evey
Vypadá bytelně, dalo by se za něj i zapřáhnout...bude i s tou baterkou?
Teď už je den krátký a často se vracíme za tmy. Baterka bude dobrá.
worick
en postroj i s tím nápisem Policie - budete budit respekt a můžete i krotit rowdies
Podle webu k tomu mají 100 vyměnitelných nápisů. Váhám mezi "Mravnostní policie" a "Antikonfliktní tým".
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2010 09:03
- Nahlásit
Strejda
Podle webu k tomu mají 100 vyměnitelných nápisů. Váhám mezi "Mravnostní policie" a "Antikonfliktní tým".
Brala bych všechny a měnila dle aktuální situace.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2010 10:19
- Nahlásit
Evey
Brala bych všechny a měnila dle aktuální situace.
To neudělám, protože máme dvě holky. Hodinu by se vrtěly před zrcadlem a vybíraly s jakým nápisem půjdou ven.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2010 10:50 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Strejda
To neudělám, protože máme dvě holky. Hodinu by se vrtěly před zrcadlem a vybíraly s jakým nápisem půjdou ven -
Noemi
Ono je to těžké, u nás na vsi je silně nemoderní chodit se psem ven, natož ho jakkoliv socializovat a potom ty následky... - všude stejné Pes je prakticky v každém baráku, krom těch volně si pobíhajících, potkávám na prochajdě maximálně 10 stálých venčičů
Včera jsme potkali, tedy u jejich domu, taky Jackrussela Tobíka. Kluci už se s ním setkali - tehdy, když ho obestavěli dva obři, začal povrkávat, páníček se bál, že po něm kluci vyletí a radši ho vzal na ruce, což mělo za následek akorát tak razantnější vrčení. V neděli jsme tudy šli zase, Berry tam chodí na volno. Já jdu dopředu s Workou, Berry se tam začichal, ohlédnu se po něm a on už u sloupu čichá s Tobíkem. Naprosto v klidu. Pak vyběhla panička, s hrůzou zmerčila, že s Tobíkem je u sloupu ,,tele" ale zachovala chladnou hlavu a v klidu volala. Já už jsem na Berrynka houkla před tím, protože jsme mu už odešli hodně daleko, tak ať se nezdržuje a valí za náma. Pohoda No a včera nás páníček uviděl z dálky, tak hned Tobíka na ruce, ten pochopitelně celou dobu vrčel, natož tak, když ho chtěl Berča očichat A Worika jsem strhnula těsně před tím, než si na páníčka vyskočil, aby taky k Tobimu čichnul To už by byla nejspíš mela a Tobíkovi by se nikdo nemohl divit
Asi 3minuty před tím, jsme potkali taky na vodítkách dvě fifinky - pekinéze a jorka. Jenom se přečichli, akorát pekinéz - jak chudáci blbě dýchají přes ten malý čumák - tak tak divně chrčel, což nebylo jasné jestli jen funí nebo vrčí a Berry ho první chtěl zachraňovat a pak se spíš bál
|
worick
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2010 11:18 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
HanaU
Zapomněla jsem poděkovat - díky za tip Už jsem to alespoň zběžně ukázala Tomovi a říkal, že si to nechá projít hlavou. Myslím, že ho hravě ukecám - cena je dobrá
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2010 11:30
- Nahlásit
worick
Z vlastní zkušenosti, ale opravdu raděj doporučuji obojek ne návlek. Na návleku svítí cca 15-20 cm a to je málo. Páč u velkýho psa je to svítivé bud dole, nahoře, vlevo či vpravo...
|
HanaU
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2010 12:00
- Nahlásit
worick
Není zač, klapy klap, není zač...
Evey
Však jsem psala, že máme dva , to pokryje téměř celý obojek a fakt hafana vidím pořád, no na 99%
Jinak mám, samozřejmě, berňáka, přes 2 roky, u nás BSP = bernský salašnický plašan, prdloň...
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2010 12:45
- Nahlásit
HanaU
Díky za tip, dnes jede Tom na vietnamskou tržnici, tak zkusíme ještě zaimprovizovat a když nic nevymyslíme, tak zkusíme asi koupit toto. Můžeš doporučit barvu, která se ti osvědčila (která nejvíc svítí)? A jak dlouho zhruba vydrží baterie?
Samozřejmě jsme všichni zvědaví (alespoň teda já) na toho tvýho chlupáče Můžeš nám ho trošku představit? Jméno, odkud jste, případně foto?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2010 13:10 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
LuckaM
Díky za tip, dnes jede Tom na vietnamskou tržnici - já u ťonga už byla s přesvědčením, že koupím tu blikačku a hotovo jenže i když tedy mám velké psy, stejně jsem si ji představovala o třetinu menší a taky jem začala dumat nad tím, že jak znám kluky, prolezou houštím a blikačka zůstane někde na větvi... No a to přetáčení je další problém, to je pravda, jak píše Evey i u toho návleku. Nemám to vyzkoušené, ale v černočerné tmě si myslím, že to světlo se trochu šíří, i když je částečně v kožichu Alespoň u té blikačky, u obojku či návleku nevím. Jdu prostudovat ještě obojek
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2010 13:20
- Nahlásit
worick & co
Ono se něco na psy prodává u Vietnamců? Kolik to stojí? To bych možná koupil i s vědomím, že to k ničemu nebude. Blikací obojek jsem měl vypůjčený, ale schoval se do kožichu a neblikal pro veřejnost.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2010 13:23
- Nahlásit
worick
Jo, blikačka je snad co se týče viditelnosti úplně nejlepší, ale nedrží na obojku , nebo alespoň nám ne. Až jsem ji potřetí sbírala ze země, tak mě to přestalo bavit...
A navíc se většinou svou váhou dostala pod krk, takže tím se viditelnost zhoršila. Řešením by tedy byly 2 kousky na obojku, ale nvím jak s tím upevněním.
Máte někdo nějakou fintu?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2010 13:29
- Nahlásit
Strejda
Ono se něco na psy prodává u Vietnamců? - ále, právě asi jen ty blikačky na kolo, na můj vkus zbytečně velké a zbytek viz Evey. Jinak by spíš Vietnamci spíš psy kupovali než na ně něco prodávali. Oni zatím nechápou, že se to jen nežere
|
HanaU
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2010 13:42
- Nahlásit
"Finta" je jednoduchá: 3 suché zipy na každém návleku pro obojky různých šíří drží návlek na místě, takže se dvěma je psisko dohledatelné z různých úhlů pohledu . Baterie plochá "pecka", snadno vyměnitelná (v "kapsičce"), myslím, že vydrží poměrně dlouho, jasně záleží na míře užívání, za více než 2 roky máme druhou... My "jedeme" v režimu sítí stále, neboť ze všeho, co bliká včetně vánočních dekorací mám tik
|
HanaU
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2010 13:43
- Nahlásit
svítí - samozřejmě
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2010 13:58
- Nahlásit
HanaU
To jo, návlek je v pohodě...
Já myslela jak upevnit tu blikačku, aby nepadala.
|
HanaU
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2010 14:04
- Nahlásit
Evey
No ta je těžká, tak padá prostě, s tím také máme zkušenost (s menší čelovkou), vždy skončila pod krkem...tak možná kolem hlavy - jako tu čelovku, jen záleží na tom, komu z dvojice psovod/pes...odvíjet by se mělo od spolehlivosti přivolání
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2010 14:14
- Nahlásit
HanaU & Evey
Jak jste to udělaly, aby se obojek/návlek neschoval do kožichu?
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2010 14:31
- Nahlásit
U těch vietnamců se toho dá koupit, to byste koukali Jezdíme někam do Prahy (tuším že Libuš) a tam mají nějakou centrálu či co - je to prostě velký jak kráva a dá se tam koupit snad všechno. Tom jak hraje po diskotékách tak tam jezdí většinou pro samý svítící divočárny na ty diskotéky, ale i na psa jsme pár věcí už koupili. Třeba vodítko i s obojkem za 25 Kč, no nekupte to - sama se divím, že to ještě drží pohromadě, ale drží a reflexní vestu na psa asi za 35 - teď jsem tu samou viděla někde ve zverimexu asi za 150.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2010 14:32
- Nahlásit
Strejda
Jak jste to udělaly, aby se obojek/návlek neschoval do kožichu? - vystříháme jim tam strojkem 10cm pruh
|
worick
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2010 14:36
- Nahlásit
Zapomněla jsem se zeptat - jak jste dnes na tom s počasím? U nás 9st a od 10h prší. Moje depka se prohlubuje.... A to jsem ještě slyšela předpověď na příští týden - mínus 10 a sněžení
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2010 14:43
- Nahlásit
worick
vystříháme jim tam strojkem 10cm pruh
Opravdu?
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2010 14:47
- Nahlásit
worick
jak jste dnes na tom s počasím?
U nás je taky 9 st. a prší taky tak nějak od 10h. Počasí na nic. Radši než aby pršelo, tak se víc těším na těch -10 a sněžení. Ale předpokládám, že u nás ve Vyškově bude míň a když bude sněžit, tak to bude míchaný s deštěm
|
HanaU
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2010 15:11
- Nahlásit
[Strejda
Jak jste to udělaly, aby se obojek/návlek neschoval do kožichu
...no prostě svítí silným hlasem
worick
jak jste dnes na tom s počasím?
U nás v Praze ráno slušně, tzn. bylo vidět nebe, teď asi 7st a hnusně mrholí - zase, my se teda MOC těšíme na mráz i sníh
|
HanaU
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2010 15:22
- Nahlásit
A padám dodělat rozdělané, zatím se loučím, ahoj všem!
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2010 15:35
- Nahlásit
worick
apomněla jsem se zeptat - jak jste dnes na tom s počasím?
U nás je kosa (na teploměr radši nekoukám) - ve městě prčí, u nás na "horách" (7km od centra města na menším kopci) déšť se sněhem Taky se těším na suchý sníh, popřípadě mráz
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2010 17:28
- Nahlásit
jen to čtu a je mi depkoidně ... budu muset venčnout psy a přesunout se domů. to jste nemohli vymyslet lepší počasí?? Co bylo špatného na chladnějším slunečnu?
Přivolávala jsem Alfréda, že mu sundám obojek. Ale bohužel až po té, co si lehl. Ležel dva metry ode mě a nic, prostě se nehnul. (Níloušek snaživě přimáčklý k noze). Připadala jsem si jak u deváťáků na matice - přes veškerou mou snahu fakt nic. Tak jsem došla pro mlsek a ejhle, hned u mě druhý čumák. Nedostal nic, znova jsem ho přivolala a to byl otrávený čumák, co že zase chci ...
Byli jsme koupit do nového bytu nový zámek a museli v obchodě dolu po suterénu. Měli jsme oba psy s sebou na jednom vodítku a Alfréd nadšeně hurá dolu po schodech a Níloušek se vzepřel, že ty schody vypadají podezřele. Protože by se uškrtili, pustila jsem ho na volno a že s ním zůstanu nahoře. Ale to mu zas zvědavost nedala a slézal schod po schodu na špičkách drápů, klapalo to po celém obchodě Nahoru už v pohodě
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2010 07:24 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopes
Co bylo špatného na chladnějším slunečnu? - přesně tak, to je přesný název pro akurátní počasí! Tak to vidím Ájo, že budem muset na Madeiru Tvrdí, že to tam mají celoročně
Byli jsme koupit do nového bytu nový zámek a museli v obchodě dolu po suterénu...to máte zase nějaký ,,ke psům přátelský obchod"? nebo jste prostě vzali psy a šli??
Včera Woriček moc nechtěl snídani, ale to jsem až tak neřešila - když to bylo maso. Že ale nechtěl ani večeři, to už je podezřelé. Snad to bude jen tím, že včera celý den jen a pouze leželi, protože lilo a lilo Uvidím teďka ráno...
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2010 14:40
- Nahlásit
V takovým počasí - blatíčko a kaluže se to bez gumáků fakt nedá!!! A já je neměla. Zatímco si Bárníček vesele čvachtal blatem, tak já jsem rychle vymýšlela, kudy proskákat blátivou cestu. Pak jsme to vzali po poli, aby se Barney vylítal. A samozřejmě jako důkaz jeho velké radosti mi nazapomněl obtisknout tlapky na mikinu. Klasika! A jak neperu věci po každé procházce, tak tentokrát budu muset udělat vyjímku.
Jinak jsem sbírala na zahradě zase 3 mrtvé požmoulané myši. Fakt mi nejde do hlavy, kde, kdy a jak ty myši Barney na zahradě loví.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2010 19:15
- Nahlásit
MartinaBarney
Jinak jsem sbírala na zahradě zase 3 mrtvé požmoulané myši. Fakt mi nejde do hlavy, kde, kdy a jak ty myši Barney na zahradě loví. - myslíš, že Barney? A našla jsi někde vykopané díry (teď se přesně neorientuju, čí psi kutají Vím, že Strejdovy holky a vím, že Drakopsovi jistě ne, bo nemají kde ) Možná k vám chodí nějaká sousedovic kočka
Kluci ráno dostali vylágoš a bleskem byli oba schovaní v boudě a oba v jedné Našla jsem po dlouhé době vykopanou díru v cestě a okousaný keřík u cesty. Je to zmarlika kanadská, byl to červený kultivar, než ji ještě jako malí okousali do mrti, tudíž roste původní zelená Minulý týden mi Tom říkal, že by se měla nějak sestříhat, protože vadí do cesty a čárá mu po autě, když jede něco nahoru k zahradnímu domku. Já jsem mu na to řekla, že pak bude mít divný habitus, že tvar keře je nějak daný a pak to bude patvar. No, tak asi bude, jelikož ji do jara zase Worka ohryže. Oni jak tam u ní leží na té cestě, tak mu to prostě nedá. Ve chvíli, kdy opadá listí, to není kytka, ale prostě ,,paličky na kousání" Mockrát jsem ho sledovala: stojí u toho, štěkne na Berču ať kouká a provokativně okusuje, ať si jde Beruna taky hrát A nebo ukusuje a nosí mu to pod nos
Co břicho?? Snad už dobrý, když jste prochajdili... Jelikož my tento týden málo - a včera celý den pršelo a proto kluci z nudy takhle blbnuli - tak jsme dneska byli konečně zase běhat Woriček byl na ,,musherka", obětavě paničku tahal do kopce, tak vypadal, že toho má dost Doufám, že mu to vydrží až do rána
|