Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 216 . 217 . 218 . 219 . 220 . 221 . 222 . 223 . 224 . 225 . 226 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Dines
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2010 21:13
- Nahlásit

Pecka, prej budu přednášet ve škole o pejskách - akorát si nejsem jistá, jestli tý škole nebude muset Biluška zaplatit za psychickou újmu co tam způsobím, než aby oni platili jí

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2010 21:55
- Nahlásit

Tak přemýšlím, jak já jednou budu vychovávat děcko, když jsem měkká i na psa...jak dlouhý, tak široký se nasáčkoval do mé postele. A já si akorát říkám, jak je tam roztomilej

worick
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 00:13 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

MartinaBarney
jak dlouhý, tak široký se nasáčkoval do mé postele. A já si akorát říkám, jak je tam roztomilej -
Tak u nás to bylo včera při tom dešti podobně Jak je ta prodloužená gaučová část a já na ní seděla a četla, tak Berunka se nacpal až k sedačce, za chvilku tam opatrně (na deku) položil přední packy a netrvalo dlouho a Tom říká,:,,hele, on tam zvedá i zadní nohu!" A on pomaličku pokračoval, až byl vylezený na mě celý! Tak jak je zvyklý v létě na lehátku No, moc se mu nelíbilo, protože se to pod ním(náma)celé prohýbalo a když jsem řekla, že má zase pěkně slézt - pomaličku se zase sesunul dole. Nevelela jsem, aby se neleknul a nehňácnul, což by jistě nepřežily parkety, stolík a jeho nohy Woriček se taky narval do toho L-ka k nám, ale položil jen hlavu a jednu pacinku, protože žadonil, aby jsme mu už otevřeli ven

Evey
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 06:27
- Nahlásit

Strejda
Pohleď třeba sem.Ale to už je velmi nepsí téma a v převážně dámské společnosti okrajové.
To jsou mi odkazy po ránu... začíná se probouzet Pavlovův reflex.
Nemyslím si, že by otázka jídla byla v dámské společnosti okrajová, spíše naopak.

Strejda
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 06:37
- Nahlásit

Evey
Nemyslím si, že by otázka jídla byla v dámské společnosti okrajová, spíše naopak.
To jsem rád. Ženské v mém okolí se většinou řídí radami Kateřiny Cajthamlové a když vypravují děti do školy, tak jim nasypou do kapsy zrní.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 06:50
- Nahlásit

Pecka, prej budu přednášet ve škole o pejskách

Před nějakým rokem jsem byla v Uherském Hradišti s Alfrédem a dopoledne ve škole. Čast toho jsem strávila povídáním, jak se chovat ke psům a co psy obecně ... když to Alfréd slyšel potřetí, zalehl do předsíňky a odítl se hnout, piškot nepiškot )

Drakopes
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 06:51
- Nahlásit

jo, a na hřbitov beru k hrobu oba psy - jdou vzorně u nohy a neznačkují a nikdo mi ještě nikdy nic neřekl ...

Strejda
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 07:00
- Nahlásit

jo, a na hřbitov beru k hrobu oba psy

U nás na hřbitov psi nesmí. Letos na naší cestě seděl načinčaný královák a bedlivě mně sledoval. Nikomu nevadil.

Evey
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 07:23
- Nahlásit

U nás také psi na hřbitov nesmí, ano i já porušuji toto pravidlo, před hřbitovem totiž není nic za co by se dal uvázat.

Musím napsat i jednu historku, která se hřbitovem souvisí.
Když jsem měla svou první berňačku Bellu, tak jsme jednoho dne vyrazily do lesa na procházku. Mamka byla doma. Přiběhli k nám místní děti, že nám utekl pes a že ho zavřeli na hřbitově.
Tak mamka hned letěla na hřbitov, drapla psa za obojek a vláčela ho domů. Prej moc nechtěl, ale neměl na výběr.
Očuchal si dvorek, zvednul nohu a počural květináč.
Až po této indicii přišla na to, že to není naše Bella a navíc, že je to i pes, ne fena.

worick
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 07:40
- Nahlásit

Dines
Pecka, prej budu přednášet ve škole o pejskách - akorát si nejsem jistá, jestli tý škole nebude muset Biluška zaplatit za psychickou újmu co tam způsobím, než aby oni platili jí - viděla jsem, že Biluška má odkaz na nějakou brigádu, to je ono? Já to ani nečetla, neboť se mně to netýká...A v čem to tedy spočívá? Budeš chodit přednášet po školách? To by byla chválihodná činnost a kdo to zašťiťuje (že jste to školám vnutily )Jsem zvědavá, protože kámoška zase chodí u nás, s nějakým programem pro školičky od CHKO To tam budeš chodit i s pejsama a ukazovat názorně? I hrochy můžeš vzít, nebo je to čistě o pejskách?
Drakopes
Hele baby, a tak mně napadá.....když takhle chodíte s pejsama do školy a všude se píše, jak je fůra dětí alergická.....co když si dítě psa pohladí a dostane záchvat??
Strejda
U nás na hřbitov psi nesmí - ceduli tam zatím nemáme, ale myslím si, že tak jako oficielně prostě psi na hřbitov nesmí nikde. Nemůžu to napsat, protože Dines by mi nakopala zadek ......ale královák není pes - to je manekýna
Ženské v mém okolí se většinou řídí radami Kateřiny Cajthamlové a když vypravují děti do školy, tak jim nasypou do kapsy zrní. - a do večera pak žerou jenom čokoládinky Já, když vidím, co ta děcka dnes jí, se mamce co sype zrní až tak moc nedivím, protože se možná chabě snaží, alespoň něco málo zdravého děcku narvat. Tipla bych si, že se to stejně míjí účinkem a milé dítě si po cestě místo toho koupí burgra, ve škole něco v automatu a nebo v sámošce mlsky. Svačinku někam ,,ztopí" (já bych to dělala stejně ) Mám ve svém okolí jeden ostrašující případ děcek od bratránka, kdy starší(9let) je tlustý jako prase, přesto mu babička cpe v jednom kuse čokoládky, monte a nevím co ještě. A když přijdou k nám na nějakou oslavu, tak se postaví ke stolu a žere a žere. Vůbec si to nedovedu představit, proč má to děcko už takový zájem o jídlo - já bych si v jeho věku nevzala ze stolu absolutně nic, mně takové věci jako chlebíčky a zákusky nelákaly (ne tak teď ) Jako úpa malé děcko si pamatuju Pribiňáka a Termix - a to byl svátek O pár let pozděj jsem měla na svačinu do školy rohlík s kaštany, pravidelně. Všechno ostatní skončilo v rybízu hned jak jsem vyšla od babči

worick
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 07:42 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
Prej moc nechtěl, ale neměl na výběr -

Strejda
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 08:55 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

Evey
Tak mamka hned letěla na hřbitov, drapla psa za obojek a vláčela ho domů. Prej moc nechtěl, ale neměl na výběr.
Když jsme měli ovčandu, tak někdy spala doma. Jednou jsem ráno našel v kotci zavřeného ovčouna. Soused mi hlásil, že nám utekl pes, tak ho zavřel. Já jsem zase jednou přidal druhému sousedovi na zahradu jezevčíka. Když jsem viděl, že je tam jeden navíc, tak jsem nepoznal který.

worick
Tipla bych si, že se to stejně míjí účinkem a milé dítě si po cestě místo toho koupí burgra, ve škole něco v automatu a nebo v sámošce mlsky.
Máš, bohužel, pravdu.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 09:22
- Nahlásit

worick
Mám ve svém okolí jeden ostrašující případ děcek od bratránka, kdy starší(9let) je tlustý jako prase, přesto mu babička cpe v jednom kuse čokoládky, monte a nevím co ještě. A když přijdou k nám na nějakou oslavu, tak se postaví ke stolu a žere a žere.
To si říkám pořád, že nikdy nedopustím, aby moje děcko bylo vyžraný. Neříkám, že mu zakážu sladkosti, ale aby se neúměrně cpalo vším možným a kdy se mu zachce, to teda ne.
ako úpa malé děcko si pamatuju Pribiňáka a Termix
Taky si to pamatuju, jak nám to mamka kupovala. Termix se už snad neprodává, ne?

worick
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 09:50
- Nahlásit

MartinaBarney
Termix se už snad neprodává, ne? - vůbec netuším už ho nekupuju Ale pribiňáka jo,toho zbožňuju na palačinky, které snídáme pravidelně v sobotu. Já mám potřené pribiňákem a přelité javorovým sirupem, Tom má potřené nutelou a jahodovou marmeládou a poslední nutelou s mým pribiňákem Ale děcka by měla zrní
Strejda
Já jsem zase jednou přidal druhému sousedovi na zahradu jezevčíka. Když jsem viděl, že je tam jeden navíc, tak jsem nepoznal který. -

Evey
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 09:53
- Nahlásit

MartinaBarney
Termix se už snad neprodává, ne?
Ale prodává, jen ta chuť už není ta co byla.

worick
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 09:56
- Nahlásit

Tomovi jsem nařídila, ať je večer tak necpe a kluci už druhý den zase pěkně žerou Dneska jsem koukala na Worička, že se mi zdá nějaký větší a když si po jídle sednul ke mně, projela jsem mu po zádech a děckáááá - už se mu ta páteř ,,ztrácí"!! My ho fakt snad konečně vykrmíme a bude z něho hezký pejsek Že by pomohlo to syrové maso a hlavně, že pořád nesrandí?! Na to vážení se pořád nějak nemůžeme dostat ale jsem fakt zvědavá, kolik od jara, kdy jsme vážili na veterině, přibral. Určo alespoň dvě kila

Strejda
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 10:04
- Nahlásit

MartinaBarney
nikdy nedopustím, aby moje děcko bylo vyžraný.
worick
Ale děcka by měla zrní
Pozoruju oba extrémy. Od vyžraných dětí, až po úzkostlivě odvažované dávky makrobiotických biopotravin. Horší mi přijdou vyžraná děcka. Někdy za to mohou babičky, ale většinou mizerné matky. Nejlíp je na tom jeden můj prasynovec. Matka ho drží zkrátka jako vegetariána a o prázdninách mu dědeček, můj bratr, dopřeje všechna zakázaná jídla, počínaje ovarem, smaženými vejci a konče nepředstavitelným množstvím zmrzliny.

Evey
jen ta chuť už není ta co byla.
To skoro u všeho.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 10:32
- Nahlásit

Ahoj všem, tak to pomalu vypadá, že týrám psa, protože s ním chodím na pravidelné procházky Končím s ostatními fóry a zůstanu věrná už jenom Vám!

LuckaM
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 10:35
- Nahlásit

K těm alergickým dětem. Když jsme plánovali Bájoška, tak jsem si pro jistotu šla nechat udělat testy na alergii na zvířata a sestřička mě tenkrát uklidňovala, že i kdyby to vyšlo špatně, tak pes má oproti kočce tu výhodu, že nikdy nevyvolá takovou alergickou reakci, aby to vedlo k anafylaktickému šoku. Takže by ve škole snad neměli upadat do bezvědomí

worick
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 11:59
- Nahlásit

LuckaM
Ahoj všem, tak to pomalu vypadá, že týrám psa, protože s ním chodím na pravidelné procházky Končím s ostatními fóry a zůstanu věrná už jenom Vám -
Přečtu si když se objeví nové fórum - vo co gou, přečtu si akity, kde mám známé a občas písnu, přečtu si špice a občas se přidám, protože samojedí už skončilo (proto i Worička řeším tady ) U ostatních sem tam mrknu, co řeší......
Já jsem měla zase opačný případ - koupila jsem si samojeda a týrám ho tím, že jdu jenom na jednu prochajdu denně a to dokonce třeba jen kilometr a bez běhání! Shrnula bych to takhle: nejlepší je zdravý selský rozum, metodě pokus omyl se holt člověk taky nevyhne - ale psi jsou spokojení, tak na ,,kecálky a radílky" s...u Úplně nejvíc mně rozesměje, když mi vnucuje svou pravdu 18letý (tady spíš -letá) superkynolog

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 15:12
- Nahlásit

Tak dneska letím k vetovi, že už konečně máme výsledky rtg (nechávala jsem je dělat 10. září) a oni (vet a sestřička) mi řeknou, že to moje mamka špatně pochopila a že rtg teprve posílali do Brna MVDr. Snášilovi. Takže tak týden ještě.
Tak jsem hned vzápětí volala mamce, že dostane nařezáno, že mě včera plaší, že už výsledky jsou a ono nic!

worick
toho zbožňuju na palačinky, které snídáme pravidelně v sobotu. Já mám potřené pribiňákem a přelité javorovým sirupem, Tom má potřené nutelou a jahodovou marmeládou
Proč mi děláš chutě??? Já bych si dala nějaký sladký jídlo, bože. To jsem neměla ani nepamatuju.

worick
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 16:21
- Nahlásit

MartinaBarney
Proč mi děláš chutě??? Já bych si dala nějaký sladký jídlo, bože. To jsem neměla ani nepamatuju. - proč proboha nejíš sladká jídla?? Teda, když je máš navíc ráda! Já bych bez buchet k snídani měla zkažený celý den Pak se sice tady vztekám, že jsem jako bečka (sud), ale to jsou spíše ty lukulské hody večer, po kterých vzápětí usnu
Dneska už mám ruku skoro dobrou, Tom mi v lékárně koupil octanový krém a normálně už hýbám všemi prsty, jenom té boule (ale taky se zmenšuje) se ještě nesmím moc chytit A Tom by mě hnal hned na rentgen Ono stačí nezmatkovat, překonat tu první šílenou bolest (od bolesti mi tekly slzy jak hrachy ) a čekat, jak se to vyvrbí. Zatím to vždycky přešlo.

Michall
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 16:24
- Nahlásit

Na procházky chodíme cca 3-3,5 km tam a 3-3,5km zpátky.Barča mimo hlavní silnici,kde je na vodítku a než dojdem k rybníku asi 500m stále na volno a celou dobu si to užívá.Líta okolo nás v okruhu 30m sem a tam.My jdem po pěšině podle vody a ona kopec nekopec lítá nahoru dolu.Maximálně si to užívá.Proč chtít na vše dělat kolonky a vzorce.Když má radost ze života, běhá a těší ji to, tak proč se vracet po dvou km? Každý majitel přece svého chlupáče zná a ví co snese.
P.S. Sladký taky můžu.Nejlepší je Bobik 225g vanilka max family.(spořádám i dva najednou) Ty palačinky budu muset doma nadhodit....táta

Drakopes
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 16:58
- Nahlásit

co když si dítě psa pohladí a dostane záchvat??

spousta věcí je psychických - takové dítě se psů bojí, odtahuje se a určitě jej nepůjde pohladit. Měli jsme tu v Kapse kdysi kluka, který měl astma. My to ani netušili, protože se válel po podlaze s Alfrédem, programoval ... až pak jsme si všimli, že pokašlává - od chvíle, kdy ho přišla vyzvednout maminka a třeba 5-10 minut na něj čekala, než dokončí práci.

worick
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 17:01
- Nahlásit

Michall
Když má radost ze života, běhá a těší ji to, tak proč se vracet po dvou km -
No, moje řeč, já bych taky nechala Worička alespoň občas dosyta vylítat, jenže vysvětlujte to myslivcům Škoda, že mu nestačí to, co praktikujete vy (a Berry) já bych byla ten nejšťastnější člověk pod sluncem
Bobik 225g vanilka - to je to co pribiňák, jenom jiná firma ne? Kluci pribiňáka taky zbožňujou, jenže se většinou posrandí, tak mají maximálně 2x do měsíce

Michall
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 17:39
- Nahlásit

Toho Bobika zblajznu já!!Barče dáváme do ranní dávky granulí půlku tvarohu a 1x syrové vejce.Než dojdu z kotce domů je miska prázdná,že ji ani skoro nemusím umývat.Vačer zase ke granulím půlku pytliku suché vařené rýže a to je to samé.Nebo obráceně.A když se povede,tak 1x týdně koupíme vepřové pacinky a uvaříme jí je.To je pohled....Syrové maso nedáváme,bojíme se parazitů.Jako pamlsek za odměnu střídáme suché pečivo a piškoty.Bára udělá cokoliv.Poslouchá jak švýcary.(vždyť je BSP)Táta

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 19:17
- Nahlásit

worick
proč proboha nejíš sladká jídla?? Teda, když je máš navíc ráda! Já bych bez buchet k snídani měla zkažený celý den
Kdybych měla jíst buchty ke snídani nebo častěji sladká jídla, tak jsem zachvilu jako buřt. Kdysi jsem měla 68 kg a při mé výšce 164 cm jsem byla fakt oválek, pracně jsem to schodila na krásných 54 kg, takže si tu váhu snažím jakš takš hlídat. Samozřejmě těch 54 kg je zase pryč, protože jsem pár kilo přes léto přibrala. Ale jinak jednou za čas si sladký dám, ale že bych to musela jíst pořád to zase ne.

worick
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 21:11
- Nahlásit

Byli jsme u báby. Jedna známá jí přinesla nějaké staré zákusky pro slepice a než jsem se nadála, mamka tím nacpala psiska. Každý dostal tak 5ks a byl tam nějaký vdoleček, nějaké citronové řezy či co, i punčáky Sice jsem stihla zařvat:,,punčáky jim nedávej!" - to už mi připadalo, ale fakt ,,hodně", ale bylo mi to prdlaz platné, bleskurychle jim je hodila, kozena jedna Teda Alfík je zvyklý, ale kluci se 100% posrandí a kdoví co ještě Tohle zjistit Tom, tak máme s chozením k bábě utrum....
MartinaBarney
To jsme na tom podobně Já mám 163/52 a když přiberu na 54 (to bylo snad jen jedenkrát za život, už přestávám žrát při 53kg ) tak to už mě zastavují známé tetičky, že jsem se pěkně ,,popravila" To je pak ten ,,správný impulz" abych skoncovala s přežíráním se. Na nás prckách je to kilo navíc hned strašně poznat - nemáme tak velkou plochu, kde se nenápadněji rozloží. Třeba teta je korpulentní a ona řekne: v pátek jsem měla 78kg, v sobotu jsme byli gratulovat synovi, v neděli jsme měli králíka na smetaně a dneska v pondělí jsem se vážila v práci a už mám 81kg! Tak to nechápu Já přibrat 3kg za víkend, tak si hlavně nemám v pondělí do té práce co obléct!
Ovšem na buchty k snídani to nemá vliv, ty nedám! Jenom, když Tom odjede na služebku, mě samotnou snídat buchty nebaví a mám vločky. To mám taky moc ráda, vážně. Se sladkou Activií, oříšky, semínky a sušenýma meruňkama

worick
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 21:18
- Nahlásit

Michall
A když se povede,tak 1x týdně koupíme vepřové pacinky a uvaříme jí je. - teď jste mi připoměl, že ty pacinky z BIO chovu tam mám koupené já, mňam, mňam Příští týden si je doufám uvařím. Musím prohrabat mrazák, jestli tam kluci taky nějaké nemají - taky už dlouho neměli...
a 1x syrové vejce. - a hele, už se ví, kdo tady baští syrová vajíčka..... Nebyla Baru onehdá u naší báby?

worick
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2010 21:23
- Nahlásit

Drakopes
až pak jsme si všimli, že pokašlává - od chvíle, kdy ho přišla vyzvednout maminka a třeba 5-10 minut na něj čekala, než dokončí práci - aha, tak to měl chudák spíš alergii na maminku?! Hysterickou....

<< 1 ... 216 . 217 . 218 . 219 . 220 . 221 . 222 . 223 . 224 . 225 . 226 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání