| Autor |
Zpráva |
Michall
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 21:22
- Nahlásit
worick
A povedlo se Vám Barču fakt vydrhnout (i sebe ) tak, že to nebylo už cítit?Báru ano,ale ze svých rukou jsem to ještě trochu cítil,nebo se mi to alespoň zdálo.Ty syrečky byly proti tomu jako konvalinky...Supr fotečky.Jinak všem díky za útěchu.
Nikdy to Bára neuděla,nevím co blbla.Asi i psi mají své dny.... táta
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 22:01
- Nahlásit
Teď mě tak napadlo, kdy jste přešli na krmení 2x denně (platí jen pro Ty, co přešli, že Woricková ). Barneymu je 6 měsíců a krmíme pořát ještě 3x. Nijak nás to neomezuje, ale mám podezření, že jak dostává ty dávky přes den častěji, dělá mu to měkké bobky. Ráno je totiž boban výstavní a přes den spíš točená zmrzlina. Nemůže to být důvod?
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 22:31 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit
jestli má chudák tak moc učení a nebo v tom budou spíš ty holky?!
co to tady na mě šijete?! (syn )
|
worick
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 02:10
- Nahlásit
LuckaM
Teď mě tak napadlo, kdy jste přešli na krmení 2x denně (platí jen pro Ty, co přešli, že Woricková - co, co my jsme náhodou už dávno přešli! Bylo to taky po tom, co mi na fórech někteří tvrdili, že mají jistě průjmy z tohoto důvodu....Ne, nebyla to pravda a nic se tím nezměnilo
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 08:26 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit
Já tak tak stíhám číst, natož psát...
Médi se naštěstí neválí, ale teď po víkendu asi začneme s vojenským režimem.
V neděli jsme byli jako obvykle brzy ráno na prochajdě na naší obvyklé trase směr Kuchelník a vidím, že Médin něco žvýká, tak jsem ho chňapla a vytáhla mu z tlamy minimálně 30 dekový kus masa. Vypadalo to jako stehení kuřecí řízek, ale o dost větší. Nebylo to krvavé a nesmrdělo to. No a kousek vedle ležel nějaký kus světle fialových vnitřností (malé a hranaté) - zase bez krve a bez zápachu. Nevím, co si o tom mám myslet
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 08:59
- Nahlásit
V sobotu jsme vyrazili na chalupu, Médi tam dlouho nebyl a sousedčin pejsa docela povyrostl (furt je tedy malý - je to nějaký skotský teriér nebo tak něco). Pořád jsem čekala, kdy bude bitka, protože teriér k nám běžně chodí na návštěvu, protože na jednom sníženém místě přeskočí plot. A samozřejmě náš pozemek považuje za svoje teritórium.
Takže když viděl Médina, tak šel okamžitě zkontrolovat situaci, Médi byl samozřejmě absolutně nadšený, že tu má kámošem ale kámoš vrčel a rozhodně se kamarádit nechtěl. Médi to ale nevzdával a nakonec spolu blbli celý den (s přestávkou na pouštění draků, což Béďu evidentně nebavilo).
Po příjezdu domů zalezl do boudy a nevzbudilo ho ani sypání granclí do misky , až pak v jedenáct jsem to nevydržela a šla ho vzbudit -tvářil se velice otráveně
Jinak asi začneme přidávat vejce do granulí. Babi s Dědou byli minulý týden na nákupu a koupili 2x 10 vajec. No a Děda nesl nákup domů vrchem a upadl na cestičke k domu - vajec přežilo jen 5 . Médi rozbitá vejce do posledního kousíčku vyluxoval a tvářil se prý velice spokojeně.... Jen si tak říkám, jakou ten den měl hladinu chlesterolu Fuj, já bych teda syrové vejce nepozřela....
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 11:34
- Nahlásit
worick
já nevím no, zas mě přijde divný, že ráno má toho hovňose fakt výstavního a přes den měkouše není brzo na krmení 2x denně u 6,5 měsíčního štěnda?
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 11:37
- Nahlásit
Teď na jiné dizkuzi nějaká paní psala, že roční štěně BSP by už mohlo 2 km procházky ujít a strašně mě to zarazilo. My chodíme 2 km běžně už teď a Barney nejeví sebemenší známky únavy...a to ani po tom, co dorazíme domů. Občas jdeme i delší...je to špatně? Veterinář naopak říkal, že pokud nebude jančit, skákat a jinak dovádět, tak že dlouhé procházky nevadí, že je to naopak dobře pro budování svalové hmoty...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 11:55
- Nahlásit
Noemi
Fuj, já bych teda syrové vejce nepozřela.... - bléé, já taky ne A to si vzpomínám, že jsme jako děcka s dědou rádi jedli vajíčka na měkko - hóódně na měkko Já bych nejspíš nepožila čerstvé mléko (jak je teďka v automatech) protože já z něho tu krávu 100% cítím (už jsem říkala, že čich mám nějak přehnaně vyvinutý )Kdysi tchán vítězně přinesl čerstvé kravské nadojené od známých a já když jsem dala hlavu nad hrnec, tak jsem se málem pobl....., natož tak to ochutnat...
Dneska je den blbec od rána a doufám, že stačilo
V půl osmé slyším Worička štěknout, tak jdu kouknout, kde vůbec jsou, obešla jsem všechna okna a psiska nikde. Najednou se zezadu řítí Argo a za ním se šourá Berry. Tak už mi bylo jasné, že tam někde zase podlezl plot a Worka štěkal na něj. Půl hodiny jsem je pozorovala a čekala, že si pro něj přijdou. Berry s nima nepartil, Worka si s Argem celkem hráli, vrčel jen minimálně, jen když se Argo nacpal za Berrym nebo ke vchodovým dveřím. Ve čtvrt na devět, když už mám být s klukama, jsem volala tchánům, že tu mají psa. Věděli to, ale protože jsem jim vždycky říkala, že mi to nevadí, tak měli čas Jasně, že mi to nevadí, ale přes den a ne když máme s klukama (a kočkama) jasně dané rituály a navíc krmení - to se dost vylučuje s Argem u nás Tchýně nakonec přišla až v 9!, ještě šla dozadu překontrolovat, jak nám švagr pooral. To už jsem nevydržela a vyšla za klukama ven. Za chvilku se přihnal Argo, celý šťasný, že mně vidí a Worka ho málem sežral a začal vrčet i Berry. Konečně si ho mamka vzala na vodítko a odtáhla ho domů. Obešli jsme pozemek (musím opravit rozpletený plot ) a že si trošku ještě pohrajem s Workou s gumovou kačenou (Berry si hned lehá a hryže si maxikost - už se s náma většinou netahá) Nechala jsem si nějak ruku za zády a Woriček mi do ní natankoval asi otevřenou hubou - zubama, nevím, jen jsem ucítila strašnou bolest a myslela jsem, že mám zlomený palec. Řekla bych, že mi trefil tlamou někam mezi palec a ukazovák, zase do té šlachy ještě mi asi trochu obrátil palec. Prostě fakt nevím, zub tam tentokrát ale vražený nemám, jenom se mi tam udělala boule, palec nemůžu zvednout, ani pořádně rozevřít dlaň, zabolí mě i šlacha od ukazováku a zespoda v zápěstí.....no paráda K doktorovi ale rozhodně nejdu, určitě to zase přejde. Teď, po pár hodinách už to v klidu skoro nebolí. Chytit nemůžu vůbec nic a té ruky se, taky ne Doprčic - to je furt něco...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 12:02
- Nahlásit
LuckaM
My chodíme 2 km běžně už teď - nevím přesně v kolika měsících má kolik pejsa ujít, je rozdíl taky šťěně čivavy a maxištěně berňuchy.... Pokud to Barneymu nedělá žádné potíže, tak si myslím, že v pohodě. Chůze je nejpřirozenější pohyb a i u lidí je pravidlem, že jakmile přestano chodit, brzo umírají. To s ním paní do roku nechodila? To si myslím, že je teprva průser...
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 12:14
- Nahlásit
worick
Právě že jsem ten komentář moc nepochopila - roční pes by to mohl ujít...2 km...to je půlhoďka chůze, v tom případě my chodíme spíš tak 3 - 4. Kilák to je od nás k lesu a zpět bych tak tipla - to bysme moc daleko nedošli
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 12:24
- Nahlásit
Já myslím, že to nejde kvantifikovat - je potřeba to odpozorovat. Na Médinovi, když byl malý bylo dost jasně vidět, kdy už má nacapáno přes míru a potřebuje pauzu... Dvacet kiláků bych samozřejmě nedoporučovala...
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 12:27
- Nahlásit
Noemi
to je jasný, ale kdyby roční pes měl problémy ujít 2 km, tak bych se bála, že něco není v pořádku Co vojna, už Médimu začala?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 13:15
- Nahlásit
Noemi
Babi s Dědou byli minulý týden na nákupu a koupili 2x 10 vajec - A já, že jste zbudovali vlastní slepice Já bych ráda, jenže mám ,,slepicožrouta" Vajíčka jsou pro psa určitě prospěšná - ovšem naši je nechtějí. Teda asi, musím zase po dlouhé době vyzkoušet protože: předevčírem jsme byli u babči a už bylo hodně dlouho tma a nechtělo se mi jít do zadu kontrolovat, jestli má strejda zavřené šoupátko ke slepicím. Ne, že bych se bála ale neměla jsem baterku, tma jako v pytli, musela bych nějak po paměti, no zkrátka jsem se na to vybodla, zkontrolovala jen babčiny a říkala si, že si to mají zavírat, je to jejich problém, už kvůli liškám atd. Worick lítali venku s jejich Emou, Berry byl se mnou v kuchyni. Jednu dobu, už mi bylo divné, že dost dlouho nejdou, ale za chvilku se objevili, tak jsem to neřešila a vzala je do kuchyně. Po chvíli jsme šli ven, že už Emu dám k nim za branku a přede dveřma jsem našla skořápku z vajíčka a slízaný flek. Vím, že Ema kradla vajíčka i babči, tak jsem mávla rukou a jen jsem si říkala, že ještě tohle ať koza naučí Worička Až jsem pak cestou domů přemýšlela, že pokud Ema vlezla k nim ke slepicím, jistě za ní lezl i Woriček a z hrůzou jsem čekala ráno na telefonát, že jim zlikvidoval chov Nic, ticho po pěšině.....tak snad jen někde našla to vajíčko
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 13:28
- Nahlásit
LuckaM
Teď na jiné dizkuzi nějaká paní psala, že roční štěně BSP by už mohlo 2 km procházky ujít a strašně mě to zarazilo. My chodíme 2 km běžně už teď a Barney nejeví sebemenší známky únavy...a to ani po tom, co dorazíme domů. Občas jdeme i delší...je to špatně? Veterinář naopak říkal, že pokud nebude jančit, skákat a jinak dovádět, tak že dlouhé procházky nevadí, že je to naopak dobře pro budování svalové hmoty...
No tedy s prominutím, paní vypustila pěknou hovadinu . Nevím proč by 2 km nemohlo zvládnout třeba 3 měs. štěně. Pěkně v jeho tempu.
Kde jinde by se měl nasvalit, posílit srdce, plíce, když ne na procházkách venku. O socializaci ani nemluvě.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 13:33 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
LuckaM
roční pes by to mohl ujít...2 km...to je půlhoďka chůze, v tom případě my chodíme spíš tak 3 - 4. Kilák to je od nás k lesu a zpět bych tak tipla - to bysme moc daleko nedošli
Už jsem se s názorem, že psům škodí pohyb, setkal častěji. Jednak si myslím, že to je hloupost a nemá cenu o tom vůbec mluvit a jednak nedokážu odhadnout, kolik pes naběhá kilometrů, když jsme hodinu venku. Sally jde většinou se mnou, ale Neli rotuje prostorem. Musela by mít GPS, abych to doma vyhodnotil. Horší to je uhlídat, aby neskákala, apod.
Noemi
worick
Fuj, já bych teda syrové vejce nepozřela....
No a co tatarský biftek a jiné základní potraviny?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 14:07
- Nahlásit
Strejda
No a co tatarský biftek a jiné základní potraviny? - tatarský biftek taky ne, pouze z lososa - to jo, to jím. Mě spíše vadí ta představa, že je to nějaký produkt toho zvířete, výměšek nějaké žlázy, fuj, ani nedomýšlím Co máš na mysli těma: dalšíma základníma potravinama? Nic syrové, co bych jedla mě nenapadá...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 14:24
- Nahlásit
worick
Co máš na mysli těma: dalšíma základníma potravinama?
Např. tepelně neupravené trvanlivé salámy (Lovecký, Herkules, Poličan,...), métské výrobky (Čajovka,...), suši, ...
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 15:01
- Nahlásit
tepelně neupravené trvanlivé salámy (Lovecký
Tak teď jsi mi připravil malý šok - žiju v domnění, že lovečák je tepelně upravený...
Tatarák nejím, jednou jsem měla carpacio (karpačo) a přišlo mi to dost bez chutě :-/
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 15:27
- Nahlásit
Noemi
ak teď jsi mi připravil malý šok - žiju v domnění, že lovečák je tepelně upravený...
Ničeho se neboj, je fermentovaný. A maso bylo před zpracováním zmražené.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 18:21
- Nahlásit
Teda člověk tu jeden den není a vy se tady tak rozepíšete Dorazila jsem ze školy, tak jsem si aspon početla a odpočinula.
LuckaM
Teď na jiné dizkuzi nějaká paní psala, že roční štěně BSP by už mohlo 2 km procházky ujít a strašně mě to zarazilo. My chodíme 2 km běžně už teď a Barney nejeví sebemenší známky únavy...a to ani po tom, co dorazíme domů. Občas jdeme i delší...je to špatně?
My jsme taky v roce už chodili běžně 2 km a víc. Že by tím Barney nějak trpěl nebo to nezvládal ujít to vůbec teda. Jediný, kdo z toho byl vyřízenej, jsem byla já. Takže nevím, kde na to paní přišla.
A jinak už nám došly výsledky rtg!!! Nedošly ale k nám domů, ale k vetovi. Takže je stejně zatím neznám a dneska nebyl čas se tam zastavit. Ale zítra tam povalím ohnivým tempem!
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 19:04
- Nahlásit
MartinaBarney
Tak to budeme držet pěstičky, ať to jsou nulky! ;) Před chvilkou jsme se vrátili ze hřbitova, byla jsem tam trochu poklidit a Bájoška jsem vzala s sebou. Je to od nás kousíček, za půl hodiny jsme byli doma, tak jsem si schválně na mapách tu trasu změřila a byli to přesně dva km ....a pes koukal, proč že už to jdeme domů
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 19:11
- Nahlásit
LuckaM
Před chvilkou jsme se vrátili ze hřbitova, byla jsem tam trochu poklidit a Bájoška jsem vzala s sebou.
Na váš hřbitov můžou psi? Na ten náš vyškovský ne a tam na ten, na který jezdím s babičkou, tak ne.
Já jsem zase ted zkoušela Barneyho nalákat do sprchovýho koutu....pro jistotu mi zdrhl až nahoru do mýho pokoje. Bábovka jeden!
Má totiž na ocase ten egzém a já bych mu to potřebovala aspon po dobu tří týdnu šamponovat. Tak přemýšlím, kde to provedu.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 19:25
- Nahlásit
MartinaBarney
Nemůžou, ale je to moc hodný a vychovaný pes, takže čeká uvázaný u vchodu ;). Tím, že vesnice je o cca 300 stálých obyvatelích (možná ani to ne) a evidentně se počítalo s tím, že se bude mohutně rozrůstat, tak místní hřbitov je jaksi píchnutý úplně mimo v polích (rozrůstání se nekonalo).
Co zkusit vykoupat jen ten ocas...někde mimo, třeba na chodbě nebo venku?
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 19:29
- Nahlásit
LuckaM
Co zkusit vykoupat jen ten ocas...někde mimo, třeba na chodbě nebo venku?
No právě to tak chci provést, že vykoupu jen ten ocas. Původně jsem měla v plánu, že Barney si jaksi stoupně před sprcháč a jen ocas bude čouhat do sprchovýho koutu. Jenže tento plán jaksi nevyšel. Musím zjistit, jestli už nemáme venku zastavenou vodu a asi to provedu venku ještě, dokud tam není taková zima.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 20:07
- Nahlásit
LuckaM
MartinaBarney
My taky chodíme s klukama na hřbitov, většinou jsou uvázaní u vchodu, ale párkrát už se mnou byli i u hrobu, musím je přece taťkovi občas ukázat, kluky nepoznal , ale psy a zvířata vůbec - měl vždycky moc rád (asi to mám po něm )
Chovají se vzorně a vůbec ani nemají tendence tam značkovat - asi nějak vycítí, že se to nesmí. U nás jsou hřbitovy dva - starý (tam mám dědu) tak tam jsou hroby jak se říká: pátý přes devátý, mnohde chybí uličky, takže se kolem musí přeskákat po obrubách - tak tam je samozřejmě neberu Nový je hned vedle a tam jsou široké uličky, tam se to už dá. A šli jsme tam skoro potmě a to už se báby ,,pánbíčkářky" bojí
Já bych Barneyho posadila venku, do dvou kýblíků si napustila teplé vody, někdo ho zabavit a přidržet v klidu v sedě a ty mu poliješ ocas, vyšamponuješ a pomalým proudem z kýblíků zase opláchneš Snad by to tak mohlo jít. Cpát kokinkama a chválit, pokud bude v klidu. Worka třeba ví, že když se na prochajdě po.... a má celé ,,kalhoty", tak řeknu:,,jé Wori, ty jsi si pokaďkal prďochu, pojď opláchneme to!" Z počátku se netvářil, ale teď se v klidu postaví, čeká až si ho natočím zadkem k hadici, přidržím ho za ocásek, řeknu:,,vydrž, Prťka, vydrž - už je to dobrý! Zařvu:,, paráda už jsi krasavec! Hotovo, hotovo" - dám kokčo, Worka spokojený, že já mám radost a on to má za sebou a jdeme do kuchyně Berrynek mi to pravda zase tak ,,nežere" ale tomu jde zas celkem dobře vysvětlit, že některé věci se prostě ,,musí"
|
worick
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 20:13
- Nahlásit
Strejda
Lovecký, Herkules, Poličan,...), - tak tohle už léta nejím, i když mám ráda, ale prostě nějak nejím. Není to kvůli dietě, jen si říkám, že některé ,,nezdravé" věci opravdu není nutné jíst
Shodou okolností mám Herkules balený v lednici, kdyby přišli tcháni, ať jim nedávám pořád jenom šunku Šla jsem se kouknout, co tam píšou a nestraš! je tam ve slovenštině napsané: tepelně opracovaný výrobek Tak to není syrový!
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 20:13
- Nahlásit
LuckaM
když tak přemýšlím, kdy jsme přešli na krmení 2xdenně, tak na nějakém táboře - ale teď nevím, jestli to bylo už na jarním - že by jí bylo 6měsíců, nebo až na letním - v 9měs. Tam to "vyžadoval" řád - dát psovi nabaštit po ranním cvičení, pak ho nechat odpočívat, a pak až večer ...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 20:24
- Nahlásit
worick
Šla jsem se kouknout, co tam píšou a nestraš! je tam ve slovenštině napsané: tepelně opracovaný výrobek Tak to není syrový!
To je ten problém, že k názvu výrobku není povinné složení a technologie. O salámech, které jsem vyjmenoval vím bezpečně, že mají být tepelně neopracované. Pohleď třeba sem.Ale to už je velmi nepsí téma a v převážně dámské společnosti okrajové.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2010 21:00
- Nahlásit
worick
Já bych Barneyho posadila venku, do dvou kýblíků si napustila teplé vody, někdo ho zabavit a přidržet v klidu v sedě a ty mu poliješ ocas, vyšamponuješ a pomalým proudem z kýblíků zase opláchneš
Tak s tímto problém nemáme vůbec Barneyho venku zvládnu vykoupat i sama bez pomoci další osoby. Barney pěkně drží, voda mu nijak nevadí a zvlášt v létě byl rád, že se osvěží.
Měla jsem namysli spíš to, že když je venku chladno, tak jsem si řekla, že se s ním nebudu máčet venku, ale provedem to v teple baráku ve sprcháči.
|