| Autor |
Zpráva |
Janiii
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2010 20:39
- Nahlásit
Drakopes
ze Zoo s Berni máme podobné zážitky. ohromně zaujala vlky, někteří si chtěli hrát a ťapali tlapičkou na sklo, jiní vrčeli. a Berni kupodivu ani neštěkala a dívala se lidi byli nadšení, protože do té doby vlci jen líně leželi a odmítali se hýbat a najednou bylo živo
před kým Berni prvně couvla, byl tygr - ovšem při jeho velikosti a protože měl zrovna "vycházku", se nebylo čemu divit
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2010 23:31
- Nahlásit
Drakopes
Janii
vzali jsme hafany do ZOO - ách závidím - i ZOO i pejsany v ZOO Já mít ZOO tady, tak se tam snad odstěhuju.... Byla bych tam 5x do týdne (já vím nebyla, při těch cenách za vstupné.. ) S Workou by to absolutně nešlo, na všechno hned štěká
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2010 07:02
- Nahlásit
(já vím nebyla, při těch cenách za vstupné
ale byla, celoroční vstupenka dospěláka je 500 Kč, což mi zdaleka nepřipadá tak hrozné, jako 150 Kč na jednu návštěvu.
Naši psi si taky několikrát štěkli, ale nikdy ne na zvířata, ale na mě, že je fotím. Cvaknutí spouště je značně nadzvedává
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2010 17:52 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit
Alfrédovi se to zvíře očividně nelíbí - uctivá vzdálenost je dál od plotu.
Nějaká himalajská koza, tady spíše kozel, ale tancoval po zadních a po kozím "vrčel"
Šla jsem vypláchnout misku a natočit vodu, Jirka si chvíli sedl a rozdával frolíky
No bóže, nějaké kachničky ...
Nuda, toho tapíra jsem už viděl (Níloušek)
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2010 18:22
- Nahlásit
Drakopes
Těpic.....koza, kačeny....nás by do 10minut vyvedla ochranka. Kozel by si chudák přerazil nohy, jak by vyletěl, kdyby na něj Worka začal řvát a kačeny uletěly někam na sever Co tapír netuším, něco jako skoroprase - ještě neviděl
Dnes jsme agilitili už od 16.30. To je konec, už neposlouchá ani jeden Přišli tam jedni s berňačkou Ivankou (to mi připomíná, že se Ivísek neozvala a ani sem, zase ) teprve dvouměsíční a s Gogoškem řádili jak černé ruky a ti naši dva průšové se od nich nemohli odtrhnout a skákali a olizovali je oba dva Pokud se mi povedlo dostat je k překážkám, tak dobrý - játroví se chytlo pekla jsem ráno
Včera večer jsem jim taky uvařila skelety (droby), nastrouhala jsem do toho kořenovou a přidala rýži....a ráno jsem to vmíchala ke granulím - a misky vylízali a nikdo se neposr.... Snad se jednou dopracujem až k BARFu - zatím pro začátek dobré
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2010 18:49
- Nahlásit
Strejda
Taky vařím -
to já obdivuju s jakou láskou a péčí vyvařuje pan Drakopes pesanům Tom taky občas vaří, ale na tohle bych ho asi neukecala...Stačí, že kolikrát přijde z práce, baba doma a musí si namazat rohlík (není tu smajlík - hluboce se stydím ) Je zlatý! Nefrflá, nanedává, to si vážně nemůžu stěžovat (jiný by mně dávno kopnul do pr....)
Drakopes
Tak ta ZOO permanentka je teda skvělá, to by bylo něco pro mně Akorát bych tedy vážně, musela nějak umravnit Worku, aby jsme tam mohli, tak jako vy výletovat
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2010 20:14
- Nahlásit
Neli s kamarádem Adámkem
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 06:17
- Nahlásit
worick
Včera večer jsem jim taky uvařila skelety (droby)
Kuřecí kosti by se neměly dávat vařené, pouze syrové. Po uvaření se štěpí na ostré úlomky.
Jsem ráda, že se játrovky chytly. Já včera také pekla do zásoby... když bylo to volno... Trošku jsem experimentovala a přidala kromě jiného červenou řepu, len a spirulinu a krásně se to povedlo.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 07:10
- Nahlásit
Evey
a přidala kromě jiného ..., len ... a krásně se to povedlo.
Předpokládám lněné semeno. Mleté?
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 07:16
- Nahlásit
Strejda
Předpokládám lněné semeno. Mleté?
Ano semeno. Mírně nadrcené.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 07:34
- Nahlásit
Evey
Lněné semínko mi necvaklo.....a to ho mámve skleničce pro sebe do vloček Neva, příště místo olivového oleje...A červené řepy mám taky hodně ve sklepě - ta mně taky netrkla, ani do normoš jídla (přitom snad ve všech granulích je )
Kuřecí kosti by se neměly dávat vařené, pouze syrové. Po uvaření se štěpí na ostré úlomky - syrové kuřecí jim nějak nejede Já jim to první strčila do tlamic jen tak, ale nechali to tam ležet, tak jsem to sbalila a hodila vařit. Vařím to dlouho a zeleninu jsem tam dala až nakonec. Jo a rozdíl mezi úlomkem vařené kosti a syrové jsem tedy nenašla Snad pod mikroskopem
Strejda
Neli s kamarádem Adámkem - jak jsem jen tak mrkla na malou fotku, tak jsem vyvalila oči že Adámek je telátko (no, skoro )
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 07:57
- Nahlásit
worick
Adámek je telátko
Adámek je jedenáctiletý (!) bernardýn. A fotka se dá rozkliknout.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 08:03
- Nahlásit
Drakopes
U nás vaří Jirka, a ten si je hýčká, takže jako přílohy to jsou kromě rýže a těstovin také kroupy, jáhly, pohanka,.. a o zelenině a ovoci ani nemluvě (třeba lehce podušený pórek s jablky)
Ty alternativní přílohy by mě zajímaly. Jak se tvářili na jáhly? Já mám už odzkoušený celozrnný kuskus, když jsem neměla rýži a honem jsem přemýšlela co do té misky namíchat. A chutnalo...
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 09:49
- Nahlásit
Jak se pozná pravý pejskař ...
http://www.forpes.cz/novinky.php?akce=cist&clanek= 117
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 10:50
- Nahlásit
Tak úplně pravý pejskař nejsem podle těchto bodů
A já jdu péct ty játrový řezy, tak jsem zvědavá
|
worick
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 10:55 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Strejda
A fotka se dá rozkliknout - tak nejsem rozhodně žádný počítačový mág ale tohle ještě zvládám
Evey
Děcka, našli jste něco, co by na vás nesedělo? to je doslova a do písmene všechno pravda A že si někdo všimnul i toho, jak je to s těma jménama pejsků a majitelů....
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 11:12
- Nahlásit
Evey
worick
Děcka, našli jste něco, co by na vás nesedělo?
Sedí to všechno, až na tu postel.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 11:38
- Nahlásit
worick
Mohl bych si EVO nechat do 09.11.2010?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 13:40 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Strejda
Mohl bych si EVO nechat do 09.11.2010? - data jsme neřešili, tudíž si ho nech, dokud to nevyzkoušíš jak potřebuješ
...až na tu postel - to i u nás, ale je mi naprosto jasné, jak by to vypadalo A kočka občas za mnou přilehne na sedačce a to bych s klidně překroutila naruby, jen aby Guccinka měla pohodlí
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 13:49
- Nahlásit
worick
A kočka občas za mnou přilehne na sedačce a to bych s klidně překroutila naruby, jen aby Guccinka měla pohodlí
Závidím Ti Tvou lásku ke kočkám Protože má ségra podzimní prádniny, tak přijela z Brna i se svým kocourem a už druhý den jsem zase nadávala - nejen, že jsem našla dáreček ve sprchovým koutě, ale aby toho nebylo málo, tak i v kotelně!!! O chlupech naprosto všude už ani nemluvím.
Ale Gucci je asi venkovní kočka, že?! Venkovní bych brala taky, ale perskou, která se válí jen doma NIKDY!
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 13:55
- Nahlásit
Strejda
Adámek je jedenáctiletý (!) bernardýn.
Pravda, dnes aby člověk 11-ti letého psa velkého plemene pohledal...
Náš soused má taky bernardýna, ročního puboše, který s ním mává ze strany na stranu...
Jeho předchůdce se dožil 10 let.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 14:29 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit
našli jste něco, co by na vás nesedělo?
jo, knihovna je plná víc jiné literatury a auto nemáme. Ale jinak mi nedělá problém se rozdělit o zmrzlinu a novoročenky se psy jsou úžasné )
Evey
Ty alternativní přílohy by mě zajímaly
vzhledem k tomu, že zdlábnou vše a pak ještě si jdou navzájem vyluxovat misky, je těžké říci, co raději a nad čím by ofrňovali čenich. Dostávají to se zeleninou (obden, ten druhý den čistá zelenina) a se lžící oleje. Promíchám, rozdělím a kolikrát bych se k nim přidala, jak to krásně voní ... )()
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 17:05
- Nahlásit
Drakopes
vzhledem k tomu, že zdlábnou vše a pak ještě si jdou navzájem vyluxovat misky, je těžké říci, co raději a nad čím by ofrňovali čenich. Dostávají to se zeleninou (obden, ten druhý den čistá zelenina) a se lžící oleje. Promíchám, rozdělím a kolikrát bych se k nim přidala, jak to krásně voní ...
Děkuji. asi vyzkouším tu pohanku, když chutná i mě.
Pokud používáte často pohanku (kroupy, mouku...), doporučuji si nakoupit zásobu.
Nákupní ceny české pohanky (od českých zemědělců) stouply o 100 %. Největším producentům (Rusko a Ukrajina) se neurodilo, tak skupují co se dá a ceny rostou...
Jó takové pohankové palačinky...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 18:05
- Nahlásit
MartinaBarney
Ale Gucci je asi venkovní kočka, že?! Venkovní bych brala taky, ale perskou, která se válí jen doma NIKDY! - Guccinka je venkovní tak napůl. V létě v noci je většinou v tahu, ráno přijde, nažere se a někam zaleze a chrní. Doma. Buďto na stolku v hale, v Tomově pracovně nebo v ,,dětském" pokojíčku za sedačkou. Nic neničí, nikde nešpárá a nekadí. Leon to samé jen je doma ještě míň. Probudí se kolem 17h a jdou ven. Teď, když je zima, tak Gucci od 20h přijde do půlnoci tak třikrát domů - požere, poleží a zase ven. Leonek přijde až při půlnočním poklízení s Tomem a buďto zůstane na noc taky dom a nebo poleží a jde ven.
Takovou tu kočku, co se celé dny jen nudí doma bych taky nechtěla, to je život nanic, pro kočku...
Možná kočka řádí, protože není doma. kočky si myslím všeobecně změny těžko snáší.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2010 20:52
- Nahlásit
Foto z dnešního výletu do Jizerek
Na fotce Aaronek s paničkou a Barney
Uploaded with ImageShack.us
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2010 15:50
- Nahlásit
Není to diskriminace?
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2010 17:02
- Nahlásit
Strejda
Vzhledem k tomu, že do spousty restaurací nesmí psi vůbec, bych byla ráda za tu přední místnost ;)
My tedy měli dnes štěstí a do restaurace nás i s Barneym pustili. Byli jsme výletit a na oběd jsme se stavili na zvěřinových hodech.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2010 18:30 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Jak jste na tom s avízovaným větrem? U nás je od včerejšího večera doslova uragán i když je pravda, že přes den to byl jen takový běžný vichr na dušičky ideální - to tu výzdobu budem zítra hledat kolem hřbitova na plotě Teď jsme přijeli od mamky a kdo kolem našeho nejde?....Gogošovi!
Kluci se mohli zbláznit radostí - my doma, Gogo za nima přišel...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2010 21:56
- Nahlásit
worick
Jak jste na tom s avízovaným větrem
Naše vesnice je spíš v údolí, obklopena kopci... ve vsi dobrý, téměř nefouká, chodíme už od čtvrtka každý den na dlouuuhé procházky po okolí (máme konečně pár dní volna) a jsme vyzbrojení rukavicema, čepicema - já už chodím v oteplovačkách a dvou tlustých svetrech pod zimní bundou. - nevím, co bych přidala, až začne opravdová zima... na kopcích jsem sbírala šípky a musím říct, že teda foukalo fakt řádsky... Kessie je z okolí naprosto nadšená a uchvacují ji bažanti, kterých je všude okolo vesnice plno... v pátek jsme tak šli z výletu - bydlíme až téměř uprostřed vesnice, kde ještě nemáme žádné známé a jak jsme byli nabalení a oba s manželem špinaví (nebylo ještě úplně sucho a všude kolem pooraná pole, kaluže, atd., Kessinka nevynechala jediný špinavý místo, a protože nás má moooc ráda, tak jsme byli celí od bláta taky), tak se po nás všichni "spolu osadníci" tak divně dívali a jedna paní se dokonce i nahlas dotazovala druhé, co že jsme zač... asi budeme muset víc dbát na naši image... ono to asi fakt vypadalo divně, špinavý chlap, špinavý pes a špinavá ženská s plnou igelitkou... (nikdo už neviděl, že je plná šípků - ty totiž miluje náš činčilák Štefánek)
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2010 22:26
- Nahlásit
Přibyla zde obrovská spousta krásných fotek... koukala jsem na Lucčiny fotky z prochajdy, koukala jsem na krásný příbytek "hrošíků" a hned jim dala "líbí se mi"...je to fakt luxusní bydlení... , a taky Ája Drakopsová přidala krásné fotečky ze ZOO ... to je radost pohledět... a Marti, budu sledovat, jak přecházíte na syrovou stravu... držím pěsti, ať se Barneymu problémy vytratí!!!
|