| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2010 14:22
- Nahlásit
MartinaBarney
Jo, narazila jsem na asi straně 124 na fotky, kde jsi koupala pesany. Prosím tě, jak si je dostala do toho sprchovýho koutu? Jsem jednou takhle chtěla vykoupat Barneyho a za boha jsem ho tam nemohla nalákat!
U nás je to asi takhle. Z ničeho se nedělá věda a událost, prostě se jdem koupat a hotovo a bez debat. Stejným hlasem jako cokoliv jiného běžného. Berry jde tedy bez debat, Woriček se někdy sekne a někdy jde úplně samozřejmě. První proto jde Berry a Worka vidí, že ten je vykoupaný a já ho děsně chválím, tak chce taky Někdy stojí za sklem a sleduje, ale je mu tam horko, tak dlouho nevydrží
Do místnosti kde se koupe, chodí kluci běžně i jinak, i když se koupeme my a chtějí dovnitř tak je pustíme, aby to pro ně nebylo spojené jen s jejich koupáním a nebáli se tam jít už z venku.
To běhání po mokré kladině mi přijde jako holý nerozum, je tam opravdu velké riziko úrazu
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2010 14:46
- Nahlásit
To běhání po mokré kladině mi přijde jako holý nerozum, je tam opravdu velké riziko úrazu
worick
tak určitě je nenechali běhat, ale i chůze v klidu je blbá, a jestli se na ní Bájošek necítí jistý
jináč jsme už byli Berunce popřát, pak sem hodím fotky
projevila se opět jako pubertoš, nikoliv jako vážená 6-tiletá dáma
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2010 15:23
- Nahlásit
worick
Janiii
Já myslím, že to bylo hlavně tím, že jsme byli namíchaný s těma pokročilýma - jinak bychom kladinu asi vůbec nedělali. Jinak ostatní hafani to přešli krásně. Jsme s tím na úplným začátku, takže se šlo přes nízkou kladinu asi metr nad zemí (možná ani ne), abych ho mohla pořádně držet a jistit. On je Barney, co se týče nových věcí, takovej opatrnější. Zkoušela jsem s ním i tunel na voříškiádě a do "neznámého" se moc nehrne. Asi jde jen o to, aby zjistil, že o nic nejde a rozchodí se...Tuhle jsem se musela smát. To bylo jak jsem Barneymu uvařila tu rýži s masem. Nechtěla jsem špinit zbytečně další misku, tak jsem mu to dala rovnou z hrnce. Byl do toho jak divej, dlabal, jak o život a najednou mu asi došlo, že když má zabořenou hlavu v tom hrnci, nic nevidí a strašně se toho lekl a začal se toho hrnce bát. Bylo to strašně komický, protože na něm bylo vidět, jak moc by chtěl tu rýži dojíst, ale vždycky, když tam zabořil hlavu, tak zjistil že nevidí a rychle vycouval a utíkal od hrnce
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2010 15:30
- Nahlásit
poznej 1 rozdíl
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2010 16:11
- Nahlásit
Tak už jsem na procházkách se psy viděla leccos, ale opici zatím ne. Vzhledem k tomu, že už je jen pár km od nás, tak budu mít odteď oči na šťopkách.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2010 16:28
- Nahlásit
LuckaM
co se týče nových věcí, takovej opatrnější
To byl Barney taky ze začátku. Třeba se bál do svého 1 roku a něco vody. Teď je situace taková, že nemilovníka vody se stal pes brodivý. Takže jakmile má možnost, tak se jde brodit v potoce a v místech, kdy stál napřed zapřenej na všech čtyřech, aby do té ,,hloubky´´ asi 30 cm nespadl, tak ted si tam normálně vleze. Taky mi dneska tu radost z vody dal najevo. Jen, co vylezl z potoka na mě nezapomněl skočit! A třeba příští léto už povýší na psa plavce
Zkoušela jsem s ním i tunel
Taky jsme zkoušeli. První tunelem muselo proběhnout asi 4-5 měsíční štěně, aby měl Barney ,,návnadu´´ a aby zjistil, že ten tunel nekouše. A to jsme museli ještě Barneymu ve dvou dělat zabránu, on mě totiž tendence za tím štěnětem běžet ne tunelem, ale chtěl ten tunel oběhnout a číhat na štěníka na druhém konci!
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2010 16:43
- Nahlásit
MartinaBarney
Jéé s tou vodou, to jsi mi udělala radost. Barney totiž zatím obchází i kaluže
Co se ale tunelu týče, ani za psím kámošem neběžel. Byli jsme v Jizerkách a na jednom místě, kde se křížila lesní cesta s potokem, byl udělaný "tunel" pro vodu (asi metr v průměru). Voda tam nebyla a tak jsme zkoušeli, jestli to kluci proběhnou. Aronek hned na první pokus, když uviděl na druhé straně paničku, radostně vystartoval a pak to probíhal sám jen tak, že ho to bavilo a Barney seděl jak zařezanej a nic. Ani já ani Aron jsme ho nepřesvědčili.
Janiii
Berni vypadá jako mladice, 6 bych jí tedy ani náhodou nehádala
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2010 17:04
- Nahlásit
LuckaM
Já už jsem se rozloučila s tím, že psa vodomila mít nebudu. Ale zdá se, že není vše ztraceno Moje kamarádka, která má švýcara (asi 10 měsíců) si taky v létě stěžovala, že do vody vůbec nechce. Ale asi to chce čas u některých psů
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2010 17:07 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Janiii
poznej 1 rozdíl - Berni zblajzla 6ku a tváří se provinile
Jo a vyřiď jí, že vypadá úplně mladě, rozhodně si s tím ještě nemusí dělat starosti a likvidovat důkazy jako já
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2010 17:20
- Nahlásit
Ráno mi volala Gogošova panička, že máme dneska v 15h agility, jestli můžu, ať přijdu. Šli jsme. Byla tam mladá šéfová s Mery a oni s Gogem. Jenom. A holky se domluvily, že zajdou někam na pole učit Goga stopy, protože ona s Mery začíná dělat záchranařinu a že by mohl Gogo taky, kdyby mu to šlo. Dělali to přesně jak se to má, jak popisoval Strejda a Gogovi to prý šlo výborně. My jsme tam zůstali a jen jsem jim postavila tři skočky a skákali jsme. A za tvargle a vklidu bez rušivých podnětů skákali hezky, taky na jedničku. Jenom kdyby Worka celou dobu na Berrynka nebrblal A Berry si na sobě nechá dříví štípat Ale jinak to byl všechno klid a pohodička
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2010 17:30 - Změnil/a: Janiii
- Nahlásit
worick
Berni zblajzla 6ku a tváří se provinile
nezblajzla, tu jsem dala nastranu já - a ona hned chramst, a polkla ten masovej kopeček, co byl navrchu! ale houkla jsem NE a zbytek teda nechala ...
Jo a vyřiď jí, že vypadá úplně mladě, rozhodně si s tím ještě nemusí dělat starosti a likvidovat důkazy jako já
tsss, zrovna ty máš co likvidovat - jsem tě brala jako vrstevnici
edit: a klidně tě beru jako vrstevnici dál - pejskař = vrstevník
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2010 17:57
- Nahlásit
Janiii
a ona hned chramst, a polkla ten masovej kopeček, co byl navrchu! - já myslela, že ten rozplácla, jak kradla tu 6ku A hlavně - jak se u toho zubí.... Berrynek tenhle ksicht dělá taky a ještě se mu někdy zadrhne pysk nahoře a to se můžu dorvat smíchy - má tak zoufalý nablblý výraz - jako by ,,neměl na rohlík"
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 05:56
- Nahlásit
Tak už jsem na procházkách se psy viděla leccos, ale opici zatím ne. Vzhledem k tomu, že už je jen pár km od nás, tak budu mít odteď oči na šťopkách.
Práce kvapná... jsem zapomněla ten odkaz:
http://sumpersky.denik.cz/zpravy_region/spatrite-l i-na-prochazce-lesem-opicaka-nebojte-nem.html
|
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 09:49 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Tak jsem se ráno probudila a.......prší už i u nás To zas bude nuda, kluci otrávení... Já se tedy nudit nebudu, musím odbordelizovat barák, ale psi a kočky pokračují v ležení a nevím, jak dlouho jim to bude muset vydržet Večer jsem po příchodu od báby cca v 19.45 rozdala uši a od té doby se hodinu v kuse ozývalo Woričkovo vrčení a vyjíždění po Berrym. Jsem si tedy myslela, že vždycky když vyletěl, se k němu Berry přiblížil, vyběhla jsem k oknu a zjistila, že Berry leží od něho v klidu asi 10m a Worku to s....o, tak tam štěkal, vrčel a vyjížděl víceméně na imaginárního nepřítele. Pak ho to asi unavilo a byl klid. O půlnoci přišel Tom z krmení a nadával, že Worka pořád dělá cirkus s tím uchem, dokonce vyjel po Gucci, když chtěla ze dveří projít kolem něho, tak dostal seřvana a ucho mu bylo odebráno a hotovo. Potom prý si sedl, položil na usmířenou Berrymu packu na rameno a ukecával ho, ať s ním jde dělat nějaké blbiny. Jak to dopadlo nevím, Berry už z něho byl dost otrávený a my šli spát.
Evey
Co ty tady blbneš takhle po ránu, už jsi vstávala? Opičák nám taky ještě do sbírky chybí Rozhodně bych ho v našem lese nečekala. Ale kdoví, s jelenem jsem taky nepočítala...
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 10:36
- Nahlásit
worick
Co ty tady blbneš takhle po ránu, už jsi vstávala?
Já už byla dávno "vstatá", budík mi řve ve 3:50 hod.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 10:48
- Nahlásit
Evey
Ježíšmarjá, kam vstáváš takhle brzy?? Poklízíš kravky či co? Takhle brzy vždycky vstávali ti, co jezdili do JZD poklízet. Já v tuto dobu jdu kolikrát teprve spát, je pravdou, že už podruhé Poprvé usnu v 21-22h, chrním do půlnoci a pak nevím, co s načatým večerem
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 11:17 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit
worick
ežíšmarjá, kam vstáváš takhle brzy?? Poklízíš kravky či co? Takhle brzy vždycky vstávali ti, co jezdili do JZD poklízet. Já v tuto dobu jdu kolikrát teprve spát, je pravdou, že už podruhé Poprvé usnu v 21-22h, chrním do půlnoci a pak nevím, co s načatým večerem
Vstávám na vlak, který jede 4:48 a v práci jsem před šestou. Jsem na konci světa, takže jsou ty spoje fakt super, nemůžu si moc vybírat. Ale na druhou stranu zase můžu kolem 14 hod. vypadnout a jsem relativně brzy doma a ještě i něco stihnu, procházku atd... I když teď s tím posunem je už brzy tma.
Člověk si zvykne...
Jednou jsem nemohla sehnat v létě brigádu, tak jsem skončila v našem teletníku a můžu Vám říct, že lepší brigádu jsem už poté neměla (pekárna, papírna). S telátkama to bylo super, byť dřina, ale výsledky šly vidět.
Teď jsem v kanceláři, kalkuluju, emailuju, obchoduju, radím se, vztekám se proč to jako není tak, jak jsme se dohodli.... ale někdy si říkám, že bych byla raděj unavená fyzicky, než psychicky jako teď.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 12:30
- Nahlásit
worick
Poprvé usnu v 21-22h
Poprvé usnu ve 20:15. Někdy už při zprávách, ale to jen na protest proti přítomnosti některého politika na obrazovce.
Evey
ale někdy si říkám, že bych byla raděj unavená fyzicky, než psychicky jako teď.
To není moc originální. Už dávno tvrdím, že je s leckterou krávou dohoda snažší než s lidmi.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 12:34
- Nahlásit
Strejda
To není moc originální. Už dávno tvrdím, že je s leckterou krávou dohoda snažší než s lidmi.
Tak, tak. A to ani neumí mluvit.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 13:47 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Já bych z práce v teletníku byla nadšená :up já tedy z jakékoliv se zvířatama a bez lidí ) Jenom ovšem potud, než by mi je někam odvezli (v lepším případě někam dál do kravína, v horším na jatka ) - to bych absolutně psychicky neunesla Teďka někdy koukám (nevím, jestli už jsem se nezmínila) na Malá farma - o mlaďoších, co se snaží hospodařit a zprvu jsem si říkala, že to je bezva, si takhle chovat zvířátka, pěstovat zeleninu a živit se jen tím - ale jen potud, než mi (hlavně, že jsem z vesnice a vím, jak to chodí ) docvaklo, že králíci, slepice, čuník a pod. se chovají na maso a ne pro zábavu Tak tím by moje hospodaření skončilo
Jo, co se týká práce - kdysi jsem pracovala u nás v továrně na kordy do pneumatik (tkaninu). Těžký průmysl. Naházela jsem tunu 10kg cívek z dřevěného vozíku 3m vysoko na stroje, stáhla nitě dole, tam do navázala na jiné, velké železné cívky a rozjela stroj. Dřina velká, ale tehdy, těsně před revolucí a těsně po, se tak lidi nehonili ani v těch fabrikách, myslím tím s blbostma typu ,,brainstorming" (to tam právě začínalo, až když jsem odešla) takže jsem si odedřela svoje a měla klid. Normálně mě to opravdu bavilo, fyzickou práci jsem měla ráda (byla jsem mladá ) a nemusela jsem si rozhodně dělat starosti s obezitou - vážila jsem 45kg i s okovanýma botama
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 15:21
- Nahlásit
Berry leží od něho v klidu asi 10m a Worku to s....o, tak tam štěkal, vrčel a vyjížděl víceméně na imaginárního nepřítele
mluvíš o našich psech - Alfréd leží u lednice, zadkem ke dveřím a spí. U dveří sedí Níloušek, zadek v pelechu, přední packy venku a temně vrčí (jak niagára
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 19:19
- Nahlásit
Dobrý večer všem,od té doby,co se Míša stal pejskařem,stal jsem se každodenním pravidelným čtenářem vašeho fóra a chytám zde rozumy.Zároveň se stal pejskař i ze mne.Odložil jsem postupně inlainy a kolo a jak můžu,jdu s Bárou ven.Nejlépe na pole,či do lesa.Učím ji různé povely a Bára se za úplatek může přetrhnout.Ták to bylo i včera.Doma hrozně práce měl jsem hotovo až v 16h.Na chvilku přestalo pršet,tak jsem čapnul vodítko a vyrazili jsme.Na poli ,nebo mimo hlavní silnici chodí na volno.Takže jsem ji pustil taky na poli a vše probíhalo v pohodě.Jeden okamžík mi poodběhla dál,než obvykle.Využil jsem toho a rychle se ji schoval.Za chvíli slyším funění a vzápětí okolo mne letí Bára.Ne,nepřeběhla mě,ale zabrzdila a hned ke mě a radostně hop na mě.Jak jsem ji uviděl,tak jsem zbledl.Nestačil jsem ji zabrzdit.Bára našlo cestou ho...A jak se v něm vyválela,nabrala na sebe i listí,papíry,trávu.Vše bylo zamazané,Bára,obojek i já.
Popadl jsem ji a hnal ji domů .Měl jsem na ní teda pěkný vztek.:mad oma už jsem venkovní hadici i sprchu vypustil a uklidil a tchán,který je po cestě taky.Musel jsem ji vzít do garáže a tam ji vydrbat.Nemusím vám popisovat co zní teklo a jak to vonělo.Ještě ,že je v garáži dlažba a mírný spád ke vratům.Dneska jsme už ale zase kamarádi.Dostala mňamku v podobě balíčku syrečků,kost a piškotky.Zadarmo to ale neměla.Zatrénovali jsme si povely a musela se nechat vyčesat.Na závěr dostala ještě večeři granule. P.S.musím taky něco písnout,když Míša nepíše.(má jiné starosti v jeho letech.)
Táta Míši.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 19:36
- Nahlásit
Michall
No né, to je milé, když se kynologií nakazí celá rodina
Vítejte táto...aspoň teda já vítám, ač berňáčka sama nemám
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 20:23
- Nahlásit
Michall
vítejte
když to tu tak čtu, nemůžu se dočkat jara a našeho psího víkendu, takovýchhle "postižených" rodinek jezdí dost a dost
už aby ta zima byla za námi
|
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 20:32
- Nahlásit
Michall
už jsem si právě říkala, že tu to musím trošku ,,pohonit" Nakonec se konečně ukázala Drakopesová, Dines, Janii ještě musíme někde sehnat Noemi, Iviskovi kde je konec slavná zakladatelka Rogersová, no a na Míšu jsem si vzpoměla tuhle, jestli má chudák tak moc učení a nebo v tom budou spíš ty holky?!
Je paráda, že jste se kynologií,,nakazil" a písnete nám postřehy sám
Ne,nepřeběhla mě,ale zabrzdila a hned ke mě a radostně hop na mě.Jak jsem ji uviděl,tak jsem zbledl - - chudák Barunka, jistě měla strašnou radost, že Vás našla a neztratil jste se jí A povedlo se Vám Barču fakt vydrhnout (i sebe ) tak, že to nebylo už cítit? (nebo na přeražení toho smradu byly určené ty syrečky? ) Nám se to nikdy doma nepodařilo a to jsme Alfíka myli (protože je prcek) doma ve vaně teplou vodou, naším šamponem, kondicionérem a stejně jsem to z něj a taky ze svých rukou dlouho cítila - fuj, hnus, když si na to teďka vzpomenu
Zrovana včera jsme právě na tohle téma měli řeč s Gogovým páníčkem a ten prý zase všechna h....a žere Gogo pochopitelně Ještě, že alespoň tohle nemáme (nemusíme taky mít všechno )
A taky mi vyprávěl story, jak jeho ségra na CHKO dostali hlášku, že někdo u nás v katastru zakopal zdechlou krávu a tak vzali auto a vyrazili hledat. Na nějaké divoké skládce to prolézali a najednou se ozvalo zapraskání a kolega se propadl po pás do krávy!!! Smrad si dovedete jistě představit (nebo spíš ani ne ) Ségra mu prý s brekem volala, že neví, co má dělat a jak kolegu dopravit 40km na centrálu....Tak jí taky doporučil to, co udělali naši s Alfíkem vyváleným v ovci - zavázat do igelitového pytle a nechat jen hlavu čouhat ven
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 20:41
- Nahlásit
Mladý, hravý, přítulný Béďa:
Zde: http://utulekmilevsko.webnode.cz/products/beda/
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 20:50
- Nahlásit
týjo, Béďa je boží!!! má krásnou palici, je to mlaďoch, bude z něho pořádnej pes!!
snad se na něj brzy usměje štěstí!
|
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 21:06 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Janiii
už aby ta zima byla za námi - žeeee?! Mám rozpolcené pocity Klukům tu zimu přeju, ale sama tu představu těžko snáším a že to bude trvat několik měsíců zatím nějak odmítám ,,zpracovat"
Dneska pořád leje, nevystrčila jsem z baráku nos, tudíž kluci byli hodně doma - tudíž ten úklid už jaksi není poznat Už jen proto, že Workovi tu zase bylo horko a šel domů a ven snad 10x během dvou hodin
Tady ještě ,,domácí pohodička"
Copak Gůča, ta má pohodičku pořád A Worka už chce ven a trpělivě čeká, až mu otevřeme
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 21:09
- Nahlásit
worick
tak tomu řikám pohoda - takhle tu zimu vydržíš
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2010 21:11
- Nahlásit
Ten Béďa je vážně krasavec! Čím dál víc jsem přesvědčená o tom, že dalšího Berňáčka (až na to budou podmínky - finanční i bytové) si vezmeme útulkového. Když se tady takhle něco objeví, tak mi je těch pejsků tak líto
Michall
Jinak Vás zdravím, taťko Z té voňavé nadílky si nic nedělejte, toho ještě bude ....ne ale teď vážně, já jsem přesvědčená, že s věkem to poleví (alespoň se tím uklidňuju) Barney to má rozdělené - ho... žere a v ostatním (hnůj, mršiny...) se válí. Musím ale říct, že mu dochází, že to není správně a když stihnu včas zareagovat, tak si dá pokoj.
|