| Autor |
Zpráva |
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 21:41
- Nahlásit
Jinak drak už dolítal visí na protější bříze asi v deseti metrech
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2010 22:27
- Nahlásit
LuckaM
To spíš já reaguju přecitlivěle. V časáku čtu příběh o psovi - od toho, jak si ho paní pořídila, jak s ním chodila na soutěže a jaká byli dvojka, až po pejskův konec. A to už tahám kapesník.
O filmech, kde pes umře....to ani nemluvím. Např: Marley a já - super film, ale ten konec!!!
A když jsem příteli líčila, jak smutný byl ten film Hachiko. A jak tam ten pes čekal celých 9 let na pána, kterej už nikdy přijít nemohl a tak tam ten pes čekal zbytečně a v zimě....tak přítel akorát kroutil hlavou a myslel si, že jsem nejspíš na hlavu. No, chlap!
worick
ále dovolíš
No jo, chystala jsem mu večeři a Barney mi asistoval v kuchyni. Pak samou radostí, že už bude jíst, ty parkety tak přehopsal, že jsem se chytala za hlavu. Valibuk jeden Ale jinak po nich chodí v poklidu naštěstí.
Včera jsem zrovna tátovi říkala, že každý koho znám a má psa, tak si ho bere s sebou až do domu, někteří a je jich dost až do postele. A to nemohl táta pochopit. Že prý ten pes proleze na zahradě kudy se mu zamane - tráva, tůje apod. a pak když vleze do baráku, že musí být všude nepořádek a ti paraziti!!! Tak jsem mu vysvětlovala, že ti, kteří mají psa na toto vůbec nehledí a že je pro ně důležitá ta blízkost toho psa a nějaký parazit nebo ušpiněná podlaha vem to čert.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2010 06:37
- Nahlásit
O psovi v domě
Nemá cenu si nalhávat, že pes domů nepřinese z venku všechno možné. Nevím, co bych musel udělat, abych jim vymyl písek mezi prsty, odstranil všechno bláto z břicha, atd. Parkety a dřevěné schody by jistě ochránil koberec. Už to tady bylo, ale po krátkém čase jsme to smotali. A mokrý pes smrdí. Ale co to je všechno proti tomu, že jsme spolu.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2010 06:53
- Nahlásit
LuckaM
MartinaBarney
Koukám tak v nějakém časáku na videotipy a: Hačhiko hraje Richard Gere?? - to jsi mi Marťo zatajila! A byl tam právě obrázek a tak krásná akita to je...... Ale ne, vydržím, na tohle prostě koukat nebudu Co se týká zvířat, jsem mnohem víc přecitlivělá, než co se týká lidí - ti si za mnoho věcí totiž můžou sami...
Strejda
...ale co to je všechno proti tomu, že jsme spolu - tak, tak, pravdu díš..... Co tady blbneš takhle po ránu? Sednu, kouknu, že ještě napsala večer Marťa a než se k tomu dostanu pic a už jsi tam ty Ale jak to potěší že přijdu a je tu co číst .....a nekončí to mým příspěvkem z večera
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2010 07:01 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
worick
Co tady blbneš takhle po ránu?
To Ty ještě dlouho nepochopíš. To je stařecká nespavost, víš?
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2010 07:28 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit
Já si jeden den přispím a vy tady už vesele konverzujete ...
(neteče dnes v širokém okolí voda, takže i škola zavřená )
Parkety a dřevěné schody by jistě ochránil koberec. Už to tady bylo, ale po krátkém čase jsme to smotali.
Tak my naopak pruhy máme i na linu, protože Nílouškovi to strašně ujíždí. Takhle chodí po koberci, a to neklouže. Legrace je ve škole, kde na patře je ještě původní litá dlažba, Níloušek tam lítá s dětmi a po dvou-třech (ale i pěti) hodinách si vzpomene, že mu to vlastně klouže ... vystrčí drápy, stoupne na špičky, přimáčkne se ke zdi a po tom černém se plíží za mnou
My máme psy pokojové, takže zas tolik času venku netráví a navíc jsou na sebe dost úzkostliví (obejdou kaluž, než aby dupli do bláta, Alfréd třikrát projde místo, kde se chce svalit, jestli tam není něco eee, aby se nezmazal...), takže bláta a písku doma moc nemáme - spousta toho z nich odpadá na těch schodech domů )
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2010 09:12
- Nahlásit
worick
Hačhiko hraje Richard Gere??
Právě, že jsem viděla titulní obrázek s pěkným psem a Gerem, tak jsem si řekla, že to určitě bude pěkný film.
A tak zjišťuju další věc....čím víc si Barney zvyká, že je vevnitř, tak tím míň pak chce být venku. Všimla jsem si, že začal po dlouhé době znovu škrábat tlapkou do oken a v noci, jak vyje už jsem tu popisovala. A začíná to být fakt už otravný. Než stačím vyskočit z postele, doběhnout k balkonu a okřiknout ho, tak kolikrát přestane.
Přece venku musí taky nějakou dobu sám vydržet a nemůže být pořád nasáčkovanej doma.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2010 13:49
- Nahlásit
Přece venku musí taky nějakou dobu sám vydržet a nemůže být pořád nasáčkovanej doma.
Jednoduchá psí logika - proč by byl venku, když ty jsi doma? A určitě je ti samotné doma tak smutno jako jemu venku.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2010 17:11
- Nahlásit
Jednoduchá psí logika - proč by byl venku, když ty jsi doma? A určitě je ti samotné doma tak smutno jako jemu venku.
No, jo je to pravda. Ale myslím, spíš třeba přes noc. Já spím nahoře v pokoji a Barney, když je doma přes noc (v případě deště), tak je stejně zavřenej dole v chodbě. Takže spolu nejsme. Pokud přes noc neprší, tak je venku a to samozřejmě několikrát za noc vyje, a to tak, jako kdyby jsme ho mučili....
Tak oprava - právě vyje i zrovna ted. Kdyby to bylo tak jednoduchý zjistit proč? Z jakýho důvodu.
Taky má zase průjem. To je u nás pořád dokola. Tyto potíže se s ním táhnou už odmala. Je období, kdy je to dobrý, pak období průjmu, pak doba, kdy se z toho dostaneme na základě diety nebo, už jednou, změny granulí. Ted je to tu zase
Vařila jsem mu 4 dny rýži, kuřecí a mrkev. Bobky se zpravili, tak jsem pomalu přešla zpět na granule a teď na procházce opět tekuto. Myslíte, že by ty průjmy zpravilo častější odčervování??? Odčervuju 1x za půl roku (četla jsem to někde na netu). Ale vím, že je možné i častěji.
Nebo potravní alergie. Fakt nevím. Asi nejlepší zajít za vetem a popsat to celý jemu, že?
A teď mě na procházce tak nas.... Potkali jsme 3 psy postupně a pokaždý mi málem vykloubil ruku, jak tancoval na tom vodítku. Spíš obojku, já ho totiž většinou lehce přidržuju za obojek, když procházíme kolem psa.
V posledním připadě, jsme šli počkat bokem až ten malinkej pejsek s majiteli projdou. Myslíte, že se to obešlo v klidu??? Jakmile kolem nás procházeli, Barney vystartoval, že to malý štěně málem zavalil.
A když jsme byli dneska na polní cestě a chtěla jsem po Barneym pitomý ,,sedni´´ tak absolutní nesoustředěnost. Místo toho byl jako v tranzu s chlapa, kterej skládal seno nebo co.
Fakt jsem dneska proklínala, jak mi na Svodu řekli, jeho temperamentní, lehce rozrušitelnou povahu!!! Proto sedím ted u PC a uklidnuju se, než si půjdu hrát za Barneym na zahradu. Jsem mu to totiž slíbila.
Taky vás někdy vaši psi naštvali do běla? Nebo to umí jen ten můj?
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2010 17:17
- Nahlásit
MartinaBarney
Klííd, mě štvou dnes a denně, a jednou je stejně utluču
K těm průjmům nevím no... ty krmíš granulema?
Klidně to i nějaká ta alergie být může, a vetšinou jsou to alergie na to co je v granulích navíc - obilí, soja, dochucovadla, konzervanty a pod... Bych ti poradila jak to vyřešit, jenže na to je potřeba opravdu véééliký mrazák
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2010 17:20
- Nahlásit
MartinaBarney
Ne nenaštvali, všichni psi jsou vzorní andílci, jen ten Tvůj se nepovedl. Popravdě, to co popisuješ, jsem v životě neviděl a nechápu to.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2010 17:23
- Nahlásit
Strejda
Ne nenaštvali, všichni psi jsou vzorní andílci, jen ten Tvůj se nepovedl. Popravdě, to co popisuješ, jsem v životě neviděl a nechápu to.
Ale upřímně já jsem to taky neviděla... já jen slyšela svého psa, jak 9 hodin v kuse vyje v panelákovém bytě 1+1, který v mezičase když zrovna nevyl (asi půl hodiny) stihl totálně zesrat, zechcat a zdemolovat Několikrát
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2010 17:26
- Nahlásit
Dines
já jen slyšela svého psa, jak 9 hodin v kuse vyje v panelákovém bytě 1+1, který v mezičase když zrovna nevyl (asi půl hodiny) stihl totálně zesrat, zechcat a zdemolovat
Ale to je bagatelní záležitost, to nestojí za řeč.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2010 17:33
- Nahlásit
Strejda
Ale to je bagatelní záležitost, to nestojí za řeč.
Na tom něco bude
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2010 17:36
- Nahlásit
Dines
ty krmíš granulema?
Jojo, krmím. Právě ta Acana mu seděla jak dlouho. A schválně jsem kupovala tu jehněčí, kde píšou, že je hypoalergenní. A obilovina je tam oves.
Přešla jsem na levnější granule Pro Pac (i z finančních důvodů). A jestli to bude pokračovat a ani rady veterináře mi nepomůžou, tak fakt pořídím ten mrazák.
Strejda
Dines
Ale upřímně já jsem to taky neviděla... já jen slyšela svého psa, jak 9 hodin v kuse vyje v panelákovém bytě 1+1, který v mezičase když zrovna nevyl (asi půl hodiny) stihl totálně zesrat, zechcat a zdemolovat Několikrát
Jsem uklidněná
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2010 17:47
- Nahlásit
MartinaBarney
Acana je fajn,ale ani z daleka po ní neměli moji psi výstavní bobky jako po BARFování.
Copak radil veterinář?
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2010 18:32
- Nahlásit
Copak radil veterinář?
Právě ještě nic. Zítra za ním jdu pro odčervovací tablety, tak se ho zrovna optám na ten náš problém.
Jednou už jsem to s ním řešila. To byly Barneymu asi 4 měsíce. Poradil mi vařit rýži, kuřecí a mrkev a dal nám Biseptol. Tenkrát se to na 3 měsíce dalo do pořádku, ale pak se průjmování objevilo znova. To jsem tenkrát začala znovu vařit rýži atd. a vysadila granule, v té době Brit Care, a všechny pamlsky (piškoty, sýr). Tak se to na čas upravilo a pak nanovo. Tak jsem myslela, že je to granulema...přešla jsem na jehněčí Acanu. Od té doby paráda a až ted na začátku října se to zažívání zase zkazilo. Barney v poslední době pojídal hodně trávu, která z něho vycházela ven v bobcích. Ty střídá průjem. A minulý týden jsem na zahradě našla stolici zbarvenou do tmavě červena. To jsem měla hrůzu v očích, že je to krev. Takže zase rýže apod. Bobky super a dneska, jak jsem psala, průjem je tu zase. Začarovaný kruh...
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2010 18:40
- Nahlásit
MartinaBarney
Tak to ti nezávidím - upřímně když jsem měla psy jen na granulích, tak se mi pak posrali vlastně takřka ze všeho co dostali jiného.... pak jsem krmila masem, a teď slušně stráví prakticky všechno - jen velké dietetické chyby je holt proženou (třeba taková pečená vepřová žebírka... dal jim je přítel, a já ráno po příchodu z práce uklízela posranou chodbu - řekla jsem mu to, a on jim je dal znova - asi aby zjistil, jestli to bylo z nich....bylo
Teď už zase asi 3 měsíce krmím granulema, ale víkendové zabíjení krůt a hus přežili v pohodě, bez zažívacích problémů, a druhý den byly jen krásné "zaječí" bobky
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2010 19:01
- Nahlásit
Dines
Tak jsem si našla stránku, kde prodávají maso pro psy a mají tam i reference. Tak jsem se začetla a taky: štěně krmené granulemi - přišel průjem, vyšetření veterinářem - výsledek: pes zdravý, akorát, že je to pravděpodobně alergie. Takže majitelka, začala vařit, shánět recepty atd. a jak píše, zjistila, že vařená strava mu sedí daleko víc než granule. A po nějaké době se začala zajímat o krmení syrovou stravou.
Fakt o tom začínám silně přemýšlet. Protože s takovou bych mohla střídat granule do aleluja.
Akorát budu muset naštudovat dostatek informací, protože na tu syrovou nemůžu přejít ze dne na den. Asi je lepší ze začátku napřed vařit, že?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2010 19:05
- Nahlásit
MartinaBarney
A teď mě na procházce tak nas.... - klííííd to je puberta, on se časem zklidní, alespoň částečně určitě U nás je to samé Woriček a ,,trochu" se zklidnil
Co se týká vytí, vyjou jen a výhradně na háravky a Woriček při úplňku. Nemáme sousedy, tak se tomu akorát tak směju A co se týká žrádla a bobků - já nevím, poserou se skoro obden, naposled totálně Berry v pátek - po čtvrtečních tvarůžkách a oba v neděli a to už ani nevím co měli Jek píše Dines pokud žerou jen a pouze granule, není to ideální tvrdý bobek, ale jakž takž. Stačí jim šoupnout něco na mls: lakrumák, tvargle, výpek z masa na granule atd. - jsou potento....Lakrumák - mají jeden velký na polovinu, to samé tvargle - balíček napůl. Člověk by si řekl, že tak velký pes, to ani nemůže zaznamenat....a už jim to to trávení rozhasí. Fakt mně to už štve a to není ten hlavní problém - ten je, že to asi pro ně není dvakrát dobré
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2010 19:16
- Nahlásit
MartinaBarney
Já maso brala z www.vetamix.cz - ideál - je to levné, takže to vyjde stejně jako granule, dovezou mi to až domů,... a mají kde co, nejen maso
Z granulí na syrové jsem přešla ze dne na den a naprosto bez problémů
Ikdyž poprvé, když jsem ještě jako dorostencovi dala Dennymu kousek syrového masa (zbytek z porcování řízků), tak se na mě zašklebil, maso vypliv, a otočil se ke mě prdelí.... tak jsem ho otočila zpátky, maso mu do huby narvala,párkrát mu "násilím" žvejkla čelistma, a od té doby mi vždy při porcování masa nadšeně asistoval - takže asi tak
Jinak dost se toho dozvíš tady v diskusi http://treninky.webnode.cz/ a na stránkách http://www.manwe.eu/index.php?option=com_content&v iew=article&id=3&Itemid=6
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2010 19:18
- Nahlásit
worick
Já bych to neřešila, pokud by teda dostal krom granulí něco navíc, po tom měl teda průjem druhý den a pak zase dobrý. Ale u nás je to pořád, každý den průjem, každý den posr...zadek.
Když jsme měli Cindy, tak si takovéto problémy vůbec nevybavuju.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2010 19:26
- Nahlásit
Dines
Díky za odkazy.
Ted jsem narazila na jednu stránku, kde má paní kalkulaci za měsíc pro 2 psy - fenu a psa, ridgebacky. Jsem jako v Jiříkově vidění! Ta cena za měsíc, to je něco nádhernýho A já tu utrácím majlant za granule.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2010 19:28
- Nahlásit
MartinaBarney
Já dávala zhruba 1800,- za jeden závoz Vetamixu a pokud si dobře pamatuju, tak toho bylo na skoro dva měsíce, na dva králováky...
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2010 19:41
- Nahlásit
Dines
To je fakt paráda. Zvlášť ted, když nám (mě a ségře) odmítl táta platit veškeré výdaje za zvířata. Ta Acana mě vyšla na 1400,- a vydržela měsíc a půl.
A ten ekzém na ocase, kterej Barney má, ten je beztak taky z granulí. A ne, a ne zmizet!
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2010 19:42
- Nahlásit
MartinaBarney
Vidíš - tak už jen sehnat ten mrazák (nebo počkat na zimu ) a směle do toho
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2010 19:58
- Nahlásit
Dines
Vidíš - tak už jen sehnat ten mrazák
Mrazák....ten jeden, co mám doma by mi nestačil?! Má 3 šuplíky a krom mražené zeleniny do polívky a jednoho kousku Pangasa v nich nic není.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2010 19:59
- Nahlásit
Trochu se Vám vmíchám do diskuze Zatím o barfování ani o vaření neuvažuju (ani nemůžu, protože bych pak musela poslouchat, že Barneymu vařím a na Toma prdím a nebo vařit i pro Toma a to se mi zatím moc nechce), ale včera nám došli granule a nová várka dorazila až dnes, tak jsem Barneymu uvařila rýži, mrkev a játra a měla jsem oči na vrh hlavy, protože takovej zájem o jídlo Barník ještě nikdy neprojevil. Teď mi to trochu vrtá hlavou, protože mu vlastně upírám potěšení z jídla...no uvidíme, třeba za 2 roky místo na Adultky přejdeme na barf (a tou dobou budu možná vyvářet i Tomovi)
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2010 20:11
- Nahlásit
LuckaM
Slečno, jste mimo - BARF je krmení syrovým (masem, zeleninou...vším) - si jako myslíš, že bych se vařila s masem pro psy jo? Jsem naštvaná, když musím vařit pro nás a s odpoštěním sr*t se ještě se psama?
MartinaBarney
Otázka je jak je velký - totiž závoz z Vetamixu je až od 50kg....takže buď do mrazáku nacpeš 50 kg masa, nebo koupíš masa jen část té váhy a zbytek koupíš něco jiného (těstoviny, granule, maj tam slušný výběr čím ty kila nahnat), nebo se domluvíš s někým z okolí a budete brát spolu aby to dalo těch 50kg....
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2010 20:34
- Nahlásit
Dines
Nejhorší bude ani ne výpočet krmné dávky (ten je orientační podle té kalkulačky), ale spíš, co dát ráno, co večer. Už ted mi z toho jde hlava kolem
|