| Autor |
Zpráva |
Dines
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2010 12:21
- Nahlásit
Strejda
A podle praktických zkušeností?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2010 13:04
- Nahlásit
Dines
A podle praktických zkušeností?
Máme je teprv dva týdny. Když jdou dva lidi, tak stačí, když má náramek jeden. Když se náramek pověsí na kliku od okna, tak komáři neprojdou. Je to fakt síla.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2010 13:29
- Nahlásit
Kessie
slyšela jsem o nějakém parazitickém obojku, nemáte s tím někdo zkušenost?
My máme taky Scalibor a od té doby, co ho má Barney na krku max. 2 klíšťata. Předtím měl Kiltix a to byla docela katastrofa - nějak nepůsobil, takže jsem tahala jedno klíště za druhým.
A na tahání klíšťat jsem koupila v obchodě takovou pinzetku asi za 20 Kč, stejnou jaká je popsaná někde ve příspěvku nahoře.
Jinak, jak jsem tu psala, že jsme potkali toho zuřivýho ,,vlčáka´´ na volno. Tak ho ještě nenašli....a ani ho od toho dne snad ani nehledali. To mě kdyby se zatoulal Barney, tak ho ještě ten večer jdu hledat a další ráno už by visely plakáty po okolí. Mě přijde, že jim ten pes snad ani nechybí nebo co.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2010 18:55
- Nahlásit
worick
LuckaM
Michall
Dines
Strejda
Díky moc za rady pinzetu pojedu do Hustopeč sehnat hned v pondělí - s tím frontlinem si právě zatím nejsem jistá, je tam psaný, že se může aplikovat až po osmým týdnu a Kessie má teprve za sebou sedmý týden... podle mě to není nějaký extra rozdíl... možná je tím myšleno až po očkování v osmém týdnu... tak ještě týden raději vydržím, abych si pak zbrklý rozhodnutí moc nevyčítala... Teď je stejně počasí na nic, tak se na dvorek moc nechodí... ovšem zabavit Kessie jen v chodbě, to je umění... naštěstí se vždycky brzy unaví a usne! - taky už se těším, až budeme moci chodit na ty dlouhý procházky!
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2010 18:57
- Nahlásit
MartinaBarney
Děkuji za tipy... Zatím obojek Kessie nesnese moc dlouho ani obyčejný, tak zkusíme zatím za týden ten frontline... obojek až bude větší!
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2010 19:18 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Kessie
Po tom přeočkování, bych tomu dala alespoň ještě týden, někteří pejsci mají na očkování dost bouřlivou reakci a určitě by ti to ani Vet nedoporučil. Až se organismus srovná s tou očkovací látkou...
My byli celé odpoledne na cestách: u tchánů na obědě a pak jsme vzali psiska a šli fandit běžcům do vsi a ještě zrovna k babč, neboť tam dorazila teta ze Skalice (slovenské) Ještě jsme ji vyprovodili na nádraží a zase šlapali domů, což je cca 2km. Celkem 4 a kluci byli spokojení, jaká nakonec prochajda
Prší u vás? Tady je zataženo a chvílema mrholí, ale déšť to není
|
estip
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2010 19:58
- Nahlásit
Dobrý večer, čtu, že řešíte klíšťata. U nás s nimi máme velký problém - na jaro jsme si jich v kožichu nosili desítky,jednu sobotu jsme při číslu sto přestali počítat . Se spoty máme dost špatné zkušenosti - už jsme vyzkoušeli snad všechny značky, co jsou u nás na trhu a bez valného úspěchu. Veterinář nám říkal, že v každé oblasti funguje něco jiného, protože klíšťat je více druhů a záleží na účinné látce, kterou přípravek obsahuje. Jenže ono zkoušení je dost drahá záležitost - pro dva berňáky na měsíc vyplivnete sedm stovek a klíšťata máte pořád. Tak jsme letos zkusili obojky - no taky žádný zázrak. Klíšťata tahám skoro každý den, pinzetu vřele doporučuji. Ale máme dvě různé a jedna, která nemá žádnou značku je super, s druhou Karlie nejdou tahat čerstvě zapitá klíšťata. Zajímavé je, že na nás ještě žádné klíště nevlezlo, psi je posbírají všechny
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2010 21:23
- Nahlásit
worick
Prší u vás? Tady je zataženo a chvílema mrholí, ale déšť to není
Ráno lilo fest (hodně), potom to na pár hodin přešlo (tak nám řemeslníci konečně po měsíci dodělali střechu), odpoledne celý promrholilo a teďkom zase lije... ještě jsem byla chudinku malou vyvenčit a už je to zase fakt lijavec... my to počasí v poslední době hodně sledujeme, protože 5. července nám rozebrali starou eternitovou střechu s tím, že do čtrnácti dnů bude nová (byli to známí tady ze vsi, co pracují pro jednu pokrývačskou firmu), jenže jsme na plechy čekali skoro měsíc, tak nám občas napršelo do chajdy... naštěstí ne do našich tří pracně opravených pokojů, ale na stranu, kde bydlí babi a děda... - samozřejmě jim to nepřeju, ale tam se zamaluje bílou a hotovo... my jsme teprve před čtrnácti dny dodělali veškeré opravy, tak by mě to dost naštvalo
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2010 21:49
- Nahlásit
estip
Moc zdravím... pokud se nepletu, tak my bydlíme tak zhruba ve stejném regionu... to ovšem momentálně není moc potěšující zpráva ohledně těch klíšťat... že tady nic moc nefunguje... - asi opravdu nezbyde nic jiného, než prostě zkoušet... no... mohla bych se troufale zeptat na veterináře? Někde na netu jsem narazila na informaci, že dobrý je hustopečský MVDr. Kunc... přemýšlím, kam příští týden s Kessie zajdem... tchán mi doporučoval někoho v Rajhradě... díky...
|
estip
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2010 22:38
- Nahlásit
Kessie
mohla bych se troufale zeptat na veterináře
No nám doporučili Stehlíka v Hustopečích, jezdili jsme tam docela dlouho. Až na cvičáku Cira pokousali dva ovčouni(chybí mu kousek ucha ) a na cvičáku byla praktikantka z veteriny v Malešovicích, od té doby jezdíme tam - Scheer je srdcař, jezdí k němu z celé republiky, Eliška je ortopedka , ordinují každý den a jejich přístup se nám moc líbí. My máme takové období, že celý rok nic nepotřebujeme a potom zase období, kdy jsme tam každý týden. Stehlík byl jako doktor výborný, ale dostali jsme se k němu jen v sobotu a na můj vkus to byl takový suchar. Ale co vím tak v Hustopečích je veterinářů víc.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2010 23:58 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Kessie
my to počasí v poslední době hodně sledujeme, protože 5. července nám rozebrali starou eternitovou střechu s tím, že do čtrnácti dnů bude nová (byli to známí tady ze vsi, co pracují pro jednu pokrývačskou firmu), jenže jsme na plechy čekali skoro měsíc, tak nám občas napršelo do chajdy - no jasně, to je klasika Jakmile sundáš střechu, tak se zaručeně něco pos....a kdyby měsíce nepršelo, tak 100% zrovna spustí...
Když psiska neposlouchají (nevnímají) povely, tak tlesknu, aby se probrali, protože mi to přišlo praktičtější, než mít pořád po ruce svazek klíčů, či plechovku s mincema
Dneska byl u nás půlmaratón a my s příbuzenstvem u cesty fandili běžcům tleskáním ,,do to ho, do to ho!" Berry chudák zaražený při každém zatleskání, koukal na mně že,,on nic přece nedělá" a pro jistotu (ať se nezlobím) mi pořád podával packu To nebyl s tím mým tleskáním asi dobrý nápad
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2010 08:10
- Nahlásit
Berry chudák zaražený při každém zatleskání,
Alfréd tleskání taky nerad, když ho beru s sebou na turnaje, tak vyhlašování vítězů je s ním vždycky o nervy.
A další, co nemusí, je cvakání karisbloku - třídím různé materiály, zandávám do desek, takže cvak rozevřu packy, zandám, cvak zavřu. A Alfréd mi sedí za zády a pořád dloube tlapkou, ať toho nechám
včera u nás lilo celý den, takže psiska třikrát mokrá, Alfréd to jistí průchodem křovisky. dneska je pod mrakem a krápavě.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2010 09:36
- Nahlásit
worick
Drakopes
Já se snažím zatím pořád oslovovat jménem, až pochopí, že na ni volám... občas k tomu přidám hafání (aby Kessie pochopila, že ovládám i její řeč - nejen pár cizích světových jazyků) - sousedi si asi myslí, že se přistěhoval dobrej blázen! Kessie nemá ráda vysoký pípání mých elektrických spotřebičů v kuchyni... když nastavím čas na varné desce, nepříjemně to po skončení pípá... to utíká z chodby ven...
Tleskání jsem nezkoušela, zkusím za chvíli... uvidíme
Dneska je dost pod mrakem, ale máme dokončenou střechu, takže pršet určitě nebude!
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2010 09:37
- Nahlásit
estip
Děkuji moc za informace... Proberu to s manželem a uvidíme... Není nad zkušenosti ostatních... moc moc díky
|
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2010 10:53 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopes
A další, co nemusí, je cvakání karisbloku - třídím různé materiály, zandávám do desek, takže cvak rozevřu packy, zandám, cvak zavřu. A Alfréd mi sedí za zády a pořád dloube tlapkou, ať toho nechám - asi úřaduješ moc často tady tyhle zvuky, ale ani zvuky spotřebičů je nerozhodí. Zajímavé je, jak jsou rozdílní v tom vnímání: třeba při vysávání kocour vydrží, dokud je hadice dostatečně daleko, jak se přiblížím - prchá. Kočka leží na stolku, se zájmem sleduje rejdění hadice, taky jí řeknu:,,neboj Gucci, jenom tě tady podmetu" - je ve střehu, ale vydrží
Počasí - tak konkrétně v Anglii jsem nikdy nebyla (na rozdíl od Strejdy, který tam má teďka detašované pracoviště ) Ale takhle nějak si tam to počasí představuju: tady je nízká oblačnost, půl lesa není vidět, chvílema se to trochu rozjasní a chvílema zakaboněno a mrholí. Od rána snad už 6x. Kdybych neměla pořád mokré boty, tak mi to neva
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2010 11:36
- Nahlásit
Kessie
občas k tomu přidám hafání (aby Kessie pochopila, že ovládám i její řeč
Obas když třeba ve hře na mně štěkne, tak já na ni taky a ona se chvilku dívá a pak pustí dlouhýýý monolog xD
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2010 13:19
- Nahlásit
Michall
Právě, když už nevím, čím mám zaujmout, tak taky zahafám... - Kessie se zarazí a tak zajímavě na mě kouká... ale tím v podstatě získám tu pozornost... - taky vypadá, jakoby si myslela svoje...
Chtěla jsem se ještě zeptat, když je vaše Bára zavřená v kotci (někdy zamčená, aby jí neunesli...) jak to řešíte s vyvenčením... vydrží až do tý doby než ji přijdete vyvenčit? Nebo má nějaký svoje místečko v kotci?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2010 13:19 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
worick
To nebyl s tím mým tleskáním asi dobrý nápad
Na závodech a na zkouškách se úspěšným psům tleská, tak abyste si nezavřeli cestu k vrcholné kynologické karieře.
Když chci upoutat pozornost čubizny, tak dělám sss sss. Protože to dělám i když jí dávám do huby pamlsek, tak to většinou funguje. Někdy ovšem musím mít delší proslov. Třeba "Tady jsem, ty vochechule vopelichaná". To zabere vždycky.
v Anglii jsem nikdy nebyla (na rozdíl od Strejdy, který tam má teďka detašované pracoviště)
Moje detašované pracoviště je v Dublinu. Ale jen do září. Děťátka se stěhují. Stejná firma, lepší místo, jiný kontinent.
tady je nízká oblačnost, půl lesa není vidět, chvílema se to trochu rozjasní a chvílema zakaboněno a mrholí.
Tady je to stejné, jen včera dopoledne byla průtrž mračen. Houby se zbláznily a rostou jak o závod. Přesto, že lesy jsou plné dobře organizovaných houbařů, kteří pročesávají les v husté rojnici, zbývá dost i na domorodce. Stačí vejít do lesa a sbírat.
estip
Stehlík byl jako doktor výborný, ale dostali jsme se k němu jen v sobotu a na můj vkus to byl takový suchar. Ale co vím tak v Hustopečích je veterinářů víc.
Do Hustopeč (Hustopečí?) jsme jezdili pro víno, do sklepa a tak. Tak to je o hodně větší než naše vesnička, ale náš vet ordinuje denně 2 hodiny dopoledne a 2 hodiny odpoledne.
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2010 13:37 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit
Kessie
No s venčenim je to jednoduché. V 6 večer ji dam granule v 9 vemu aby už nemohla jíst, ale stihla vykadit. V 10 ji zavřu a ráno v 8 otevřu, po cestě vemu granulky a mop vodu ji nechavam takže načůráno má ale ty bobky jen občas když to nestihne. Ona totiž čůrá případně kaká do boudy takže deku jsme ji museli dát pryč a místo toho tam má gumové auto rohožky. Zkusili jsme ji dát noviny ale ty jsou na kousky. Takže asi nezbývá nic jiného než počkat až to zvládne udržet. Stejně pak bude otevřená a raději si dojde do trávy
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2010 14:16
- Nahlásit
Michall
Děkuji moc za odpověď... já jsem pořád taková zvědavá... máme totiž Kessie zatím v takové velké chodbě, kterou v noci zavíráme... už je u nás týden, tak pochopila co a jak... přes den chodí sama ven (jen výjimečně se stane, že zapomene, nebo nevím, co se jí honí v hlavě a udělá potřebu v té chodbě), horší je to v noci... ne vždycky se stihnu vzbudit, abych ji šla včas vyvenčit, tak už je občas pozdě... Chceme vydržet do očkování a pak pomalu přesunout Kessie do boudy venku na dvorku... pomalu ji přesouváme na tu polovinu dvorku, kterou jsme jí vymezili (celkem prostorná, součástí je i průchod všech členů na zahradu), ale když tam zůstane sama, tak hodně kníká... Jenže za čtrnáct dní půjdeme už do práce, tak stejně bude bývat v té části dvorku s boudou... jinak to nejde... to její kňučení mi ale trhá srdíčko... (ale necháme jí vykňučet a pak jdeme za ní... aby si nemyslela, že sotva kníkne, splní se každé její přání, no...)
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2010 14:23
- Nahlásit
worick
Když psiska neposlouchají (nevnímají) povely, tak tlesknu, aby se probrali ... tak jsem to zkoušela, dokonce i manžel tleskal, ale Kessie nic... absolutně nereagovala... - tak se asi budu muset naučit další druhy štěků, abych se Kessie neomrzela...
|
Michall
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2010 15:12
- Nahlásit
Kessie
Bára byla venku hned a hned zamykaná nekompromisně.I když zezačátku to rvalo srdce jak ty řikáš tak jsme už k ní vůbec nemohli jít, pak by to bylo ještě horší. Nevim jak to plánujete do budoucna ale budete mít asi dost práce ji pak zakázat vlézt do baráku. Rozhodně neni nic špatného na tom že ji cvičíte nechte ji tam tak dlouho dokuď se neuklidní a klidně i trochu dýl. Ale rozhodně nedávat odměnu! Přece nebude odměněná za to že bude venku klidná...Ale bude to v pohodě co jiného ji zbývá přece si nevykňučí hlasivky
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2010 15:28
- Nahlásit
Michall
Nemáme ji doma... máme ji v takové velké chodbě, ze které vedou na jedné straně dveře do našeho domečku a na druhé straně k babi a k dědovi... je to takový spíš průjezd, ale využívá se jen jako velká chodba... K nám do bytu, ani k babi do bytu Kessie nechodí... nesmí, ale ani nechce... nejlíp je jí venku, ale nechce tam být sama... no... nechodíme tam, když kníká... až potom, až je v klidu (já už jsem si dneska nasadila sluchátka, protože mně to fakt nedělá dobře, ale chápu, že musíme vytrvat)... ona je prostě nejraději s námi, nebo poblíž nás)... vyžaduje naši pozornost... ale musíme jí zvykat na to, že tady třeba devět hodin nebudeme, no... Odměnu nedostává, to ne... jídlo a pití už má vždycky dané v té "své" části dvorku, takže tam často chodí a zvyká si...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2010 15:41 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Kessie
Když si na tleskání u čehokoliv zvykne od mala (jako, že se nic neděje, že tleskání je v pohodě) tak to bude brát jako normální věc. Ale já ho používala víceméně jako trest (když na tebe tlesknu, už máš průser a zlobím se) a tak teď psi tleskání vnímají
Tak já myslím, že dům pro pejska nikdy nebude úplně tabu a asi by ani být neměl. U nás bylo taky:,,dům je nový, všechno je nové, psi do domu nepáchnou!" Jenže mi připadalo divné jim vykládat, že mají v noci hlídat domeček, který vůbec tedy není jejich a tak nějak mimo. A taky když v zimě bylo venku strašně hnusně a nedal se půl dne vystrčit nos, ale chtěla jsem s nima být - tak alespoň do pracovny nebo na chodbu. A oni byli zvědaví, co dělá Tom v obýváku, tak se tam mohli jít opatrně podívat a bylo Nechodí domů samozřejmě, nechodí ani pravidelně, ani se nijak zvlášť nederou, ale mají občas potřebu to omrknout Zrovna dneska byl Tom vzadu pro zeleninu k obědu, doprovázel ho Worka a Berry pro jistotu hlídkoval u baráku. Šla jsem hodit prádlo do pračky, tak za mnou přišel do pracovny(v létě necháváme většinou dveře dokořán), tak jsem se ho zeptala, jestli jde se mnou vařit a šel. Lehl si v kuchyni a sledoval, co se děje. On ani sám nemá potřebu jít do ostatních místností když ví, že už tam nikdo není. Za chvíli mi něco ťuplo do zadku a to se vrátil Worka a je tak hodný, že projde kolem kočičích misek s jídlem, první se jde ohlásit, jestli jako může taky do baráku a až vidí, že v pořádku a je vítaný, vrátí se zpátky a vylíže misky. A zjistil, že vevnitř je stejně horko od vaření, tak si lehnul radši venku ke dveřím
Jo a poprvé byli v baráku, když už nebyli zdivočelá štěňátka, už jim byl myslím skoro rok!
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2010 15:45
- Nahlásit
Ahooj všem.
S tím upoutáním pozornosti máme taky občas problém. Jak se Barney začuchá tak rázem ohluchne a my můžem volat, pískat, vydávat roztodivné zvuky a pes nic
Kessie
My měli Barneyho od začátku taky hned na zahradě, nikdy jsme ho neučili, že doma (případně v obytném autě) se nečůrá a nekadí a zatím s tím nebyl sebemenší problém. Když je na chodbě nebo s námi spí na cestách v obytňáčku, tak ho ani nenapadne se tam vydělat. Na zahradě je to už trošku horší. Nějak nerozlišuje trávu zahradní a venkovní Ale bobky se nám podařilo minimalizovat, takže si myslím, že až časem budeme krmit jen ráno a večer, zvládneme to jen na procházkách.
Kotec nemáme, takže s tím neporadím
|
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2010 15:51
- Nahlásit
Strejda
Na závodech a na zkouškách se úspěšným psům tleská, tak abyste si nezavřeli cestu k vrcholné kynologické karieře - Si děláš pr... ne?? My a vrcholová kynologie
Třeba "Tady jsem, ty vochechule vopelichaná". To zabere vždycky - Já mám zase: ,,Emino, ty opíco prdlá"
Moje detašované pracoviště je v Dublinu. Ale jen do září. Děťátka se stěhují. Stejná firma, lepší místo, jiný kontinent - pane bože ty jsi tajnosnubný....to z tebe musíme všechno páčit jak z partizána?! Ty jsi někdy psal v Irsku? Já doteď myslela, že v Anglii. No, to už je teď jedno...A takže kam teďka budeš jezdit na dovču?? A pro blbečky to prosím napiš jasně....
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2010 16:25
- Nahlásit
worick
pane bože ty jsi tajnosnubný....to z tebe musíme všechno páčit jak z partizána?! Ty jsi někdy psal v Irsku? Já doteď myslela, že v Anglii. No, to už je teď jedno...A takže kam teďka budeš jezdit na dovču?? A pro blbečky to prosím napiš jasně....
Ale no tak. Víš, že Drakopesová nemá ráda, když se nepíše o psech. Nikdy jsem nepsal ani o Anglii ani o Irsku, ale pomáhal jsem s domečkem v Dublinu. Ten teď pronajmou a tím mi končí pracovní úvazek. Když bude po mém, tak na dovču budu jezdit na Šumavu, do Beskyd, Jeseníků a tak.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2010 18:07 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit
Víš, že Drakopesová nemá ráda, když se nepíše o psech
kdy já někdy takového řekla??
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2010 20:05
- Nahlásit
worick
LuckaM
No, možná to s tím průjezdem nebyl nejlepší nápad... ale když jsme si dovezli takové malé miminko v šesti týdnech, bylo mi jí líto, aby šla přímo rovnou ven... chtěli jsme ji nechat v průjezdu aspoň do toho očkování v osmém týdnu... ale je fakt, že teď si na naši blízkost tak zvykla, že asi bude trochu problém ji nechat na zadním dvorku (je to tak, že z našeho bytu vyjdeme do průjezdu a odtud ven na přední dvorek... ten je maličký, je tam jen posezení, hned následuje zadní dvorek, který je oddělený plotem s brankou - abychom prošli do zahrady, musíme projít tímto zadním dvorkem a dokonce je tam východ z pracovny, takže v podstatě z naší části domu - prostorově asi jako byt o velikosti 2+1), jelikož se tam cítí sama... a daleko od centra dění. Na zadním dvorku bude zavřená jen, když nebudeme s manželem doma... jinak bude mít přístup po celém dvoře i do průjezdu... Jinak Kessie moc nezajímá náš byt... chce jít prostě za náma, když si s ní nehrajeme, touží po naší společnosti a pozornosti... Ten průjezd je právě supr místo, když bude v zimě to ošklivý počasí a nebudeme moci ven...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2010 20:45
- Nahlásit
Drakopes
kdy já někdy takového řekla??
No přeci když jsme si s worick sdělovali kočičí příhody.
|