Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 171 . 172 . 173 . 174 . 175 . 176 . 177 . 178 . 179 . 180 . 181 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2010 07:36
- Nahlásit

Strejda
Včera jsem viděl u silnice nabídku napsanou na kartonu z krabice: "Prodej štěňat bernských". To bylo i na mně, uživatele bezpapíráků, dost - - to je jako 1kg meruněk á 30kč
My teď máme jednu mazačku, která si myslí, že nemusí hned sednou na zadek, když si někdo zamane a jednu akční poplašenou mladici, která na to nemá čas. K nim jednoho zatvrzelýho psovoda, který nemá pochopení a vede si svou -jsme na tom na chlup stejně, tedy ne právě na chlup (Woriček má jiné ) a že jsou naši kluci. Worka je s tím ,,sedni" na tom ale líp, ten umí sedat i z výskoku

Drakopes
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2010 07:46
- Nahlásit

máme jednu mazačku, která si myslí, že nemusí hned sednou na zadek
my máme namyšleného frajera, který si myslí, že on ví všechno nejlíp a hodí hlavou ... jsou chvíle, kdy bych ho zabila, a on to ví a drží se mimo dosah (přesně na milimetr) a čeká, až vychladnu

Strejda
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2010 07:57
- Nahlásit

Drakopes
my máme namyšleného frajera, který si myslí, že on ví všechno nejlíp a hodí hlavou ...
Někdy se mě zdá, že mají pravdu a mají víc rozumu než my. Děláme spoustu zbytečných věcí.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2010 10:07
- Nahlásit

worick

9. slavnosti švýcarských salaš. psů - je to víkendová akce (neformální setkání), kam se sjedou nejen salašníci, ale můžou tam jet i ostatní psy. Ale od známé mi bylo řečeno, že nejvíc tam je berňáků, pak těch velkých švýcarů a těch dvou - apenzelák a entlebuch - těch tam je málo, protože jsou prý takový cholerici.

Probíhají tam přednášky o výživě, bonitaci, výstavách, caniisterapii, různé soutěže, učí tam připravovat psa na výstavu nebo bonitaci, probíhá tam i nějaký základní výcvik, jsou tam zkušení chovatelé, kteří poradí nebo ukážou....

Více na http://www.kssp.cz/akce-clenu-klubu.html

Mě ta akce hodně láká, ale ještě nevím, jestli pojedu určitě.

dokud na ten zadek nekecneš, já mám čas

To si říkám taky. Když dám Barneymu ,,sedni´´ (třeba na procházce), tak on ještě čučí kdesi do dáli a ani kdybych mu na ten zadek sedla já, tak on ho snad dolů nedá. Jenže pak zjistí, že dokud si nesedne, tak nebude mít ,,volno´´ a tak uzná, že čím dřív, tím líp.

worick
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2010 10:30
- Nahlásit

MartinaBarney
ad.1 - nezaplatila jsem letos klubový poplatek, neb jsem to nějak zazdila a stejně Tom do mně hučel, že nikam nepojedem na výstavy a nejspíš ani na žádná klubová setkání neboť ad.2 máme ještě Worička, co je nervák a štěkal by tam na všechny kolem
Koukala jsem na odkaz a na to, aby se Barney otrkal a naučil fungovat mezi druhýma pejskama je to asi výborné. Janii myslím tyhle akce navštěvuje pravidelně a tuším, že i pořádala??

Janiii
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2010 10:45
- Nahlásit

MartinaBarney
tahle akce je určitě dobrá, my jsme byli na podobné jednou, pořádala ji paní Veselá z CHS Zoo Olomouc, bylo to v Radíkově a bylo to fajn.
my pořádáme výcvikové víkendy, další bude až na jaře - www.naspsitabor.estranky.cz , ale pokud byste chtěli jet na podzim, tak to pořádá kamarád, Pavel Pečenka, víc info na www.mokrovousy.cz/danka - je to hodně zaměřené na výstavy - je v tom fakt profík a Barney by se určitě s ostatníma psama hoodně očuchal
a s námi můžete jet na jaře

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2010 11:51
- Nahlásit

Janiii

Jojo, všechno, kdy, kde, co mám naštudovaný Ted se jen rozhoupat, vybrat něco a jet. Protože Barney si potřebuje na ostatní psy zvykat jak sůl. Nebo spíš on je zvyklej, jen se potřebuje naučit trochu chovat....zas jsem si vzpomněla na tu katastrofální sobotu Ještě ted mě z toho bolí celej člověk.

A možná než tu přípravu na výstavy bych radší uvítala ten výcvikový tábor. Barneymu to potřebuje víc než přípravu na výstavu

Janiii
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2010 12:34
- Nahlásit

MartinaBarney
tak se budeme těšit na jaře
ale určitě bych využila každou příležitost, takže i cvičák, nějaké hromadné venčení, ty Slavnosti ... do jara dlouhá doba ...

Drakopes
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2010 13:11
- Nahlásit

asi jako u nás v parku .. psí univerzita . pokaždé hromady psů, různé známosti a potkávání ...

Janiii
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2010 13:29
- Nahlásit

Drakopes
na tohle jsou velký města fakt super - psí univerzitu u nás na vsi fakt neuděláš
jdu zpět do krabic
Drakopes
jak vy a stěhování, vlastně?

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2010 14:07
- Nahlásit

Drakopes

Hromady psů fakt závidím. Já na procházce potkám maximálně tak jednoho psa (když mám teda štěstí) a bud je to vlčák, kterýho si majitel drží zkrátka nebo jorkšír a ten se zas Barneyho bojí.
Pak jsme se kamarádili z ulice se zlatým retvrívrem Benjim (tak o měsíc starší než Barney), jenže postupem času přestal mít Barneyho rád, takže ted když se potkáme, tak je ani nepouštíme, protože by se ještě poprali. Přitom Bárník by se tak rád kamarádil.

Pak taky sem tam potkáme asi 4 letýho velkýho švýcara, jenže ten se Barneyho bojí!!! Taky jsem jednou na procházce potkala boxera (2 roky) a curly retrívra (8 měsíců). Hráli si tam spolu, taky prý poprvé a tak jsem honem s Barneym přispěchala,a by se tam mohl mezi ně vtěrknout. Boxerovi se Barney nelíbil a retrívr se před Barneym krčil. A včera na procházce jsem potkala křížence jezevčíka, ten hned přiběhl, začali se očuchávat, vrtěli ocasem o sto šest a už jsem chtěla Barneyho pustit z vodítka...jenže co k nám přišla jezevčíkova panička, tak si jezevčíka připla s tím, že má pod krkem jakousi bouli a že by ji do ní mohl Barney ještě škrábnout.

A u nás na cvičáku - tam jsme odcvičili a šli jsme domů. Pesani si nemohli ani pohrát. Jak to funguje u vás na cvičácích???

Máme to těžkou psí situaci u nás. Fakt nechápu, kde jsou všichni zalezlí, když my jdeme zrovna na procházku. =)

Strejda
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2010 14:43
- Nahlásit

MartinaBarney
Jak to funguje u vás na cvičácích???

Po cvičení se psi pouští navolno, aby si pohráli. Rváči mají náhubky nebo jsou pod dohledem na vodítku.

Žanetka
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2010 15:37
- Nahlásit

Tak jsem dala zatím alespoň pár fotek Follynky na stránky www.zmilevskychlesu.wbs.cz tak můžete mrknout na tu naší princeznu ve fotogalerii.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2010 16:29
- Nahlásit

Strejda

Tak tady na místním cvičáku to tak nefungovalo. My jsme byli v první skupině, takže jsme odvičili přeběhli 1x - 2x kladinu a šli jsme domů, protože po nás šla cvičit skupina starších psů. A aby jim tam do toho běhala banda mlaďochů, to moc nešlo.

Jinak ted jsem zažila pěkný šok!!! Jela jsem do lékárny a projížděla jsem ulicí, kde je max. 30 km/h. Protože je tam jednosměrka, napravo stojící auta, tak jsem jela namáčklá víc vlevo a viděla jsem jak po pravém chodníku běží na volno takový střední oříšek a za ním jde dvojice - nejspíš páníci, říkala jsem si a nejspíš mají poslušného psa, říkala jsem si. Ovšem co čert nechtěl, projížděla jsem a pes si to namířil přímo do cesty....tak tak jsem zabrzdila, ti dva si psa zavolali, naštěstí se zdál v pořádku. Chtěla jsem ještě vystoupit a zeptat se, jestli je v pořádku, ale ti dva se na mě ani neotočili a jelo za mnou další auto, tak jsem jela. A naštěstí, že jsem tam jela pomalu zrovna. A dívím se, že jsou někteří tak neopatrní. Já jak vidím auto, tak si psa hned chytám, protože nemám jistotu, že ho třeba nenapadne zrovna to samé, co tohoto psa. A aby toho nebylo málo, projela jsem onou ulici, zatočila doprava na parkoviště a tam do mě málem narazil chlap, který vyjížděl z parkovacího místa a nevšiml si mě. Měla jsem přednost. Naštěstí nejsem řidič - nervák, usmála jsem se, že v pohodě a jela jsem dál. Krásnej den dneska O dědkovi, kterej si najel tak, že já jsem nemohla vjet a o vláčkovi, kterej vozí lidi ze Zoo do Dinoparku a akorát zpomaluje městský provoz radši mluvit nebudu. To bych se musela zase naštvat.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2010 17:02
- Nahlásit

Drakopes
Tak poslušně hlásím, že jsme objednáni 19.srpna na prohlídku k Musilovi. Po telefonu moc příjemný pán

O víkendu jsme jeli na minidovču na Křivoklát a cestou se zastavili u Barnyho maminky Eli. Bylo to moc fajn, krásně si pohráli. Leonbergří strejda sice trošku žárlil, ale nakonec si hrál taky Nevím, jestli se psí mámy svoje štěňata pamatují, ale vypadalo to, že jo. Měla takový pečovatelský přístup, pořád ho olizovala a byla strašně opatrná, aby mu něco při hraní neudělala

Drakopes
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2010 07:58 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

To je na mě dotazů .....

MartinaBarney
Hromady psů fakt závidím
Je pravda, že není možné projít venku, aby člověk nepotkal několik psů. Jednou jsme jela do Ostravy, takže jsem venčila ráno v půl čtvrté - v parku byl ještě vlčák Dan.
Je to ale zřejmě i specifikum Vršovic. Pokud se sem přistěhuje s hafanem někdo z jiné části Prahy, tak si pochvaluje, že u nich to tak nebylo. Na chování všech psů je vidět, že pro ně jsou jiní psi normálka, takže Alfréd čmuchne a pokračuje si ve svém, mladší hafani mají dost vrstevníků, aby spolu blbákovali ...
Ale narazíte na podivíny ... dneska ráno se na rohu v houští před námi schovávala ženská s něčím bílým mrňavým (bišonek? pudl?). Říkám ji, že v klidu ... a ona, že jednou ji to stačilo a pokoušela se mi namluvit, že naši oba psi na ně zaútočili. Dneska Alfréd se otočil dva metry od nich a Níloušek k nim ani nezamířil ... V parku mi ostatní líčili stejné zkušenosti s touhle paní. Ufff, my na ni narazili poprvé ...

Drakopes
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2010 08:01
- Nahlásit

Janiii
jak vy a stěhování, vlastně?

po urgenci na začátku července přišla cca po 14 dnech sms od správcové. "stěhování zatím ne, dáme vědět"
tak toho víme ...

Drakopes
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2010 08:07
- Nahlásit

LuckaM
jsme objednáni 19.srpna na prohlídku k Musilovi

tak to vám budu držet palce.
Na mapě je to dobře najdutelné i cesta je v pohodě, místa na parkování je tam hromada - je to tak spíš za městem v polích
Vezme vás ven projít, bude chtít vidět chůzi, klus (to Niels před operací neuměl) a chůzi do schodů a ze schodů (Níloušek se vždycky stáči na schodech, abych byla mezi ním a doktorem, takže jdeme schody (ty venku před nemocnicí) i několikrát
Asi vám to říkal, aby nebyl najedený, protože zřejmě půjdete na rengeny ...
no, budeme vám tu všichni držet palce ...

LuckaM
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2010 08:27 - Změnil/a: LuckaM
- Nahlásit

Drakopes

Děkuji za podrobné informace. Já pořád doufám, že tam jdeme jen pro klid duše. Sice nevím, jak chodí do schodů - to ho nosíme, ale běhá úplně normálně (bráno naším laickým okem), jen ta pomalá chůze je taková "ukroucená".

Pan doktor nás informoval, 24 hodin nejíst, 2 hodiny nepít a deku s sebou

Teď mě tak napadá, když jste si Nielse brali, tak se o těch tlapkách nevědělo? Asi se to tu už řešilo, ale já než bych to našla...

Drakopes
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2010 13:17
- Nahlásit

LuckaM

my jsme s ním chodili po doktorech, že chodil nerad a pohyboval se pomalou chůzí jako starosta do široka a běhal jak houpací kůň. Náš doktor nás měl podezření na páteř a poslal nás do Stodůlek, ale to jsme se už ptali po netu, jaké má kdo zkušenosti. A podobně jako s vámi - doporučení do Brodu (když se nás při registraci ptal, kdo ho doporučil, řekli jsme mu, že má na netu velmi dobré jméno .. vypadal potěšen)
A až tam nám řekli, že to je artroza

worick
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2010 13:44
- Nahlásit

LuckaM
jen ta pomalá chůze je taková "ukroucená". - já ti nevim, Berry když jde pomalu, tak jde mimochodem - obě levé nohy, pak obě pravé a vypadá u toho taky všelijak, taky se kroutí jako žížala. Že by to bylo nohama, tedy klouby, artroza či tak něco, jsme ani neřešili (tudíž to i klidně být může), jen jsem se ptala, jestli je normální, že berňák chodí mimochodem a bylo mi řečeno, že je to celkem běžné

LuckaM
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2010 09:45
- Nahlásit

worick
no snad to bude dobrý, ale než se užírat, tak to chci radši slyšet od odborníka

Drakopes
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2010 18:15
- Nahlásit

Tak nás zase hafani vyděsili - sedíme u počítače, do toho telefon, vstanu, hovořím a koukám, na koberci krev. Ani nevím, jak jsem telefon ukončila a vrhli jsme se na ohledávání psů - hlavně tlapy. A byl to Níloušek - tekla mu krev z nosu ...
Teď už je úplně v pohodě, odhadujeme, že se praštil zřejmě o venkovní mříž, ale stejně ho pořád kontrolujeme a on se tváří úplně znechuceně ....

Strejda
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 06:15
- Nahlásit

Drakopes
Níloušek - tekla mu krev z nosu ...
Je to v pořádku?

Drakopes
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 08:09
- Nahlásit

Strejda

jo, v pořádku
zastavilo se to samo a vlastně už dřív, než jsme to objevili... kdyby nezaprasil koberec, tak na to možná ani nepříjdeme

worick
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 08:17
- Nahlásit

Drakopes
Fuj, teď jsi vyděsila zase mně Já včera jen četla a nestačila písnout a teď koukám, kdo psal a Drakopsová, hned mně napadlo:,,ježíšmarjá, že je něco s Nielsem??!" No chvalabohu ne už jsem jak ,,černá kronika" - hned mne napadne nějaká katastrofa...

Strejda
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 08:57
- Nahlásit

Příspěvek do černé kroniky:
Nelinka opět navštívila kosmetický salon a naparfémovala se hovnem. Naštěstí to není na hadici, ale na kbelík, šampon a houbu.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 11:42
- Nahlásit

Strejda
to je radost my jsme z válení přešli plynule do pojídání, snaha odbourat to je zatím marná aspoň ale nesmrdí celej...

Strejda
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 12:17
- Nahlásit

LuckaM
my jsme z válení přešli plynule do pojídání, snaha odbourat to je zatím marná aspoň ale nesmrdí celej...
No, my máme dvě. Jedna žere, druhá se válí.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 13:30
- Nahlásit

Strejda
Tak to je ideální kombinace

<< 1 ... 171 . 172 . 173 . 174 . 175 . 176 . 177 . 178 . 179 . 180 . 181 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání