Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 171 . 172 . 173 . 174 . 175 . 176 . 177 . 178 . 179 . 180 . 181 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
LuckaM
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2010 22:08
- Nahlásit

Kessie

no fešanda to je

co se týká těch granulí, krmili jsme a pořád ještě krmíme 4x denně (teď jsou Barneymu 3 měsíce) a dáváme podle návodu na pytli od granulí, takže uvedenou denní dávku rozdělíme na 4 (v 6, 12, 5 a 10 hodin plus mínus). Bárník vždycky v misce něco nechal, jedl spíš míň než víc, teď už se to lepší a na tom BC začíná porce dojídat.

Když už jsme u toho, kdy je vhodné přejít na krmení 3x denně? v 4, 5ti měsících?

Strejda
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2010 00:05
- Nahlásit

Kessie
Je to krasavice.

k večeru všechno vyzvracela... ((( - moc se nám ten nástup nepovedl... uvařili jsme rýžičku, dali trošičku masíčka z konzervy a misku vymetla... tak ji teď pořád sledujeme... nevíte, čím by to mohlo být? Nepřejedla se třeba?
Možné je všechno. Zneklidňoval bych se, kdyby to trvalo třeba dva dny.

Michall
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2010 08:55 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit

Kessie

Ahoj já Báře dávám granulky Bosch junior Biegger Breeds.Podle dávkování má dostat 300 gramů denně.Ráno(8:30) 100gramů večer(18:00) 100gramů a v poledne vařené jídlo rýže nebo jakékoli těstoviny a nejrůzňejší vývary s masem v případě průjmu dušenou mrkev. Ale ještě jedna důležitá věc co se stravy týče.Nedávej psovi žádné solené nebo kořeněné jídlo. Takže konzervy bych ji rozhodně nedávalpokuď si teda nemyslela psí. Důvod??? Bude odmítat žrát granule které sežere pouze v nejhoršim. Dále žádné kosti může zaskočit a pak honem na veterinu v lepšim případě průjem. Ale co může a co miluje je usušená tvrdá nalámaná houska jako odměna může být kvalitní šunka s vysokým obsahem masa.Jednou sem zapoměl uvařit a musel sem ji rychle něco udělat.100 gramů granulek půlka vaničky obyčejného tvarohu 5 nalámaných piškot a zamíchat je to pro ně sedmé z nebe nebo alespoň pro Báru.

estip
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2010 09:35
- Nahlásit

Kessie
Granulky dostala stejné, na jaké byla zvyklá u maminky, ale ouha... k večeru všechno vyzvracela...
dávkování granulí najdeš na pytli, pokud jsi dostala granule od chovatele a obal od nich nemáš,tak hledej na netu-třeba na www.mujpes.cz
zkusila bych granule namočit - nejlépe do vývaru, my doteď pejskům granule ochucujeme, kupujeme kuřecí skelet, srdce,žaludky na vývar- to mají nejraději, jinak jde přidat trocha tvarohu, cottage sýr(neochucený), rybičky i s olejem, žloutek syrový (bílek jen tepelně upravený)
ať dělá psí miminko jen radost !

Žanetka
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2010 10:02
- Nahlásit

Kessie
Je to fešanda. A jak se jmenuje? Možná jsem to přehlídla, jestli jsi to už někde psala, tak se omlouvám.
Jinak složení granulek bys určitě našla i pokud by sis najela na stránky výrobce.

estip
Ahojky,
po dlouhé době Škoda, že nejedete, myslela jsem, že se uvidíme. Ale máš pravdu, to by bylo moc náročné. Ještě uvažujeme jestli nevyrazíme na tábor k Pavlu Pečenkovi.

estip
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2010 11:06
- Nahlásit

Žanetka
Ahoj, tu klubovku jsem ještě úplně neodepsala, naděje umírá poslední

Ještě uvažujeme jestli nevyrazíme na tábor k Pavlu Pečenkovi
My jedeme za tři týdny na výcvikový týden, který pořádá slovenský klub salašnických psů na Rematě

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2010 13:14
- Nahlásit

Žanetka
A odkud jsi jestli se mohu zeptat?

Jsem z Vyškova. A pokud bysme jeli, tak Vás určitě taky ráda poznám. No, snad Barneyho do té doby trochu zkrotím - nedaleko od nás je Psí školka Baf, kde probíhá základní výcvik, jsou tam různé překážky a hlavně psi tam mají možnost si spolu pohrát. A taky doufám, že mamka změní názor a jela by se mnou. Ono přece jen ve dvou lidech je to o hodně snažší. Tak kdybychom jeli, tak dám určitě vědět.

Žanetka
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2010 13:33
- Nahlásit

estip
Tak potom dej vědět jestli nakonec vyrazíte

Drakopes
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2010 14:14 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

frajer, což? Doufám, že to ocení i Strejdovy holky

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2010 14:47
- Nahlásit

Drakopes

Teda, takovej parádník není ani můj Barney Měli bysme to dohnat.

worick
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2010 14:55
- Nahlásit

Drakopes
frajer, což? Což o to, nosit je umí
Nám se teďka vlky vyhýbají, jen ty kuličky, ty kuličky.... Koukala jsem onehdá, že když jdeme cestou kolem potoka, tak ta je v podstatě ,,kuličkama" lemovaná, není šance, že by nenachytali
Dneska, v neděli, je dopoledne cvičák. Nikdy to kluci nedělali, ale teď, jak tam psiska začala štěkat, začal Worka nervózně pobíhat, štěkat mi do oken, jakože už se cvičánkuje a já nejdu a zase to nestihneme Už jsem skoro vyměknula a vzala je tam, aby viděli, že tohle zase taková zábava nebude, že je to buzerace, kterou oni neberou A to jsem mínila skončit i s agility, ale kvůli nim, budu muset snášet slečniny kyselé obličeje, dokud nás natvrdo nevyhodí A pak tedy nevím, jak to těm chudáčkům vysvětlím. Že já blb jsem tam kdy lezla

worick
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2010 14:59
- Nahlásit

A ahoj všichni, co jsem ještě nepřivítala Jejdá, další štěnínko, tak to už z toho budu ,,sysel" nadobro. Tolik nových příchozích, tolik nových štěníků a ještě mi to holky komplikují s Bárníkama dvouma

worick
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2010 15:07
- Nahlásit

MartinaBarney
psí školka - závidím hned bych tam s klukama šla, i když školka - to už jsme asi odrostlí
Tak závidím Drakopsové park Kluci by se rádi s pejskama pobavili, i když netvrdím, že by to bylo bez problémů, ale je to fakt potřeba. Já i kvůli tomu šla na tu agility. Jak píše i Martina, u nás na vesnici taky není skoro žádná šance potkat se s pejsky, pokud se snesou, nechat je si pohrát...Já pak nemám vůbec šanci zjistit, jak budou na které psy reagovat. Jednoho šeltiáka snesou (neboť se chová podřízeně ) druhého by sežrali

LuckaM
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2010 15:37
- Nahlásit

Tak my byli dnes socializovat na nedělní burze - takové tržiště, kde všichni prodávají všechno. Koná se kousek od nás už několik let pravidelně jednou měsíčně a ani já ani Tom jsme tam nikdy nebyli, tak jsme se šli podívat o co přicházíme, abychom zjistili, že o nic To bylo něco pro Barnouška, tolik lidí, věcí atd. Opět každej druhej šišlal a hladil (to šišlání už nás občas trošku rozčiluje) Ale jedna paní, ta nás teda trochu namíchla...že má prý taky štěně berňáka (4 měsíce), ale že vypadá úplně jinak než ten náš a že ho máme s něčím zkříženýho atd. Pro mě za mě, i kdyby byl, tak nám je to asi jedno, ale proč nám to proboha říká? Jinak Bárník teď nabírá sílu na večer, kdy má přijet zase dračice Roxyna (mops)

Michall
Barča těch 100g v pohodě najednou sní? Barník dostává ted 100g 4x denně a má co dělat, aby to snědl .... asi to bude opravdu dietář

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2010 15:39
- Nahlásit

worick
to už jsme asi odrostlí

Myslím, že to vůbec nevadí. V názvu je sice školka, ale vítaní jsou i dospělí pejsci.

Přikládám odkaz, ať se můžete podívat, jakou jsem Barníkovi vybrala pěknou školku

http://www.psiskolicka.cz/

Strejda
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2010 15:51
- Nahlásit

Drakopes
Doufám, že to ocení i Strejdovy holky
Myslím, že se zamilovaly.

Janiii
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2010 19:16
- Nahlásit

pěknou neděli všem, jen probíhám, ale zdravím novou tvář a nové štěndo!!!
pokud byste chtěli, tak se můžete podívat vedle do tématu Pro Ešusovou (str.777) jak jsme strávili naši demoliční dovolenou uffff.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2010 19:38
- Nahlásit

Janiii
tak jsem shlédla fotky no a Jani, vy se s tím teda nese*ete

Janiii
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2010 19:41
- Nahlásit

LuckaM
jsme nastěhovaní u tchána v bytě no a domeček jde komplet - zůstanou vlastně jen obvodové zdi a střecha, ta půjde dolů příští jaro ...
je to šílený, bylo mi až do breku, ale až to bude nový tak to bude krááásnýýýý ale budem sedřený jak koně

Kessie
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2010 21:06
- Nahlásit

Ahojte všichni... moc děkuji za skvělé rady... od každého jsem si něco vzala a dnešní den jsme zvládly báječně... až teda teď na chvilku kvíkání, protože je naše svobodomyslá lady zavřená do ohrádky. Je na stejném místě jako celý den - v chodbě - jen jsme přidali tu ohrádku, takže si nemůže zajít kam chce... dneska už granulky zvládla v pohodě, jednou jsme jí tam přidali bílý jogurt, podruhé tvaroh a dál už v pohodě jen ty granulky na oběd měla vývar s granulkama... miluje dvorek a taky travičku, z toho jsem rozpačitá... ale spíše je to zápasení s trávou... dneska se taky Kessie socializovala se Štefánkem (naším činčilím gentlemanem)... byla to sranda... očichávali se, ale vždycky než stihla Kessie reagovat, Štefan vzal roha.. - byla z toho úplně zmatená...

Drakopes
Jééé, tomu to sluší... krasavec...

Janiii
my jsme s půlkou domečku zápasili přes půl roku... byla to hrůza a občas už jsem všeho toho měla plný zuby, manžel je šikovný a máme bezvadné oba tatínky, takže skoro všechno jsme dělali sami jen s pomocí rodičů... ale teď jsem šťastná, že je to za námi a vychutnávám si odpolední kafčo s mlíkem s pocitem, že tohle už je hotové a "mé" (tedy manželovo)... tak držím pěsti, ať vám to utíká a všechno se daří... a neobjeví se žádné nepředpokládané problémy (těch u nás bylo dost)

Michall
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2010 22:33 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit

LuckaM

No dietářka to je ale asi se jednná o jiné granule a má to vyřešené tak aby v té misce pořád něco měla. Po obědu se může utlouct tak toho využiju dam ji tam vitamínky a ještě špetku granulek (50g )

Strejda
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2010 09:07
- Nahlásit

Život je boj

worick
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2010 10:47 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
opíce dvě
Koukám na obrázek dvě a nemůžu přijít na to, čí to tam je zespod hlava, když feňule jsou správně a hlava opačně - tlamicí nahoru
Opravuju, zvětšila jsem si to a už to vidím: hlava je správně , jen ji překrývá kus kožichu kolegyně

LuckaM
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2010 10:52
- Nahlásit

Strejda
to jsou bojovníci my zatím hledáme alespoň trochu stejnou výškovou kategorii..

přidávám taky záznam z boje s kamarádkou Eny

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Kessie
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2010 19:09
- Nahlásit

no teda...
Strejda
ty jsou nádherný!!! doufám, že ta naše taky doroste do takové krásy!!! a na konci to vypadá na kamarádský smír!

LuckaM
kdo nakonec vyhrál?

worick
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2010 19:42 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

LuckaM
No nazdar, nechtějte Eny nas...

K nám se dnes vloudil ,,bývalý" kámoš Argošek (zase zdrhnul švagrovi) Psiska ho víceméně ignorují, Worick s ním chodí sem a tam a vrčí mu za ušima, Argo nevypadá, že by mu to nějak zvlášť vadilo

LuckaM
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2010 20:18
- Nahlásit

Kessie
no myslím, že na první pohled je jasný, kdo byl v převaze

worick
jj taky jsem z tý seznamovačky měla respekt. Ona se moc nesnese s jinejma fenama, ale psi jí nevadí. Na to, jak ji Barney neustále otravoval, měla nervy ze železa a svatou trpělivost.

Včera jsme byli kouknout na kámoše, jak závodí na motorce a Bájoška jsme vzali s sebou. Myslím, že teď už nás můžou nějaké rachejtle na Silvestra nechat chladnými. Barnymu ten hluk vůbec nevadil...u prvních projíždějících motorek, zvedl hlavu, kouknul, co to dělá ten rámus a pak už mu to bylo fuk a žužlal si klacek. Je to fakt flegmouš.

Jo a má novou supr zábavu. Sousedíme s loukou, kterou přijede majitel vždycky jednou za rok posekat a tím to hasne. Letos to vylepšil a seno naházený na hromadě podpálil, takže tam zbyla velká hromada popela...a to je něco pro Barnyho. Už z dálky se rozebíhá jako tryskáč a vrhá se přímo doprostřed , pak otočka, rychle ven a běží nanovo

Kessie
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2010 21:05
- Nahlásit

LuckaM
no, z Eny bych měla respekt i já...

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2010 21:36
- Nahlásit

To já jsem dnes zažila zase pěknou situaci. Pod naší ulicí je nově postavený dům, ted dodělávají okolí domu, které jim hlídá černý ,,vlčák´´ (nevím, co to je přesně za plemeno). Ale je pěkně ostrej - hlídač v pravém slova smyslu. Takže když měl majitel náhodou otevřenou bránu a šla jsem okolo, tak si hned psa volal k sobě. Nejspíš ví proč. Jde z něj respekt už jen, když lítá zběsile za plotem a štěká jak pominutej. No a dneska se vracím z procházky a ještě jsem ani nebyla u jejich domu a už jsem viděla toho psa na volno....okamžitě mi zatrnulo a modlila jsem se, že se za zatáčkou objeví jeho páneček. Jenže ten nikde a pes už se blížil k nám takovým krokem jako kdyby chtěl po Barneym vystartovat. No, už jsem měla ty nejhorší představy! Naštěstí se jen očichali a já jsem pomalu a klidně začala i s Barneym odcházet (teda Barney moc klidný nebyl - ten měl radost ze psího ,,kámoše´´). Takovej strach jsem dlouho neměla teda! Samozřejmě jsem se snažila dozvonit na majitele, že jim nejspíš utekl pes, ale buď jim ten zvonek nefungoval nebo to ani zvonek nebyl. Tak doufám, že pesana brzy najdou a že ten pes nikomu neublíží.

Michall
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2010 22:02 - Změnil/a: Michall
- Nahlásit

MartinaBarney

My byli mezi prvními baráky které stáli takže jsme byli v podstatě na poli. A jednoho rána šel nějaký pán asi na procházku a všimnul si ho vlčák na volno a páníček nikde.Vlčák se k němu rozběhl pán nějak nemohl reagovat jak byl v šoku ještě štěstí že si pes chtěl jen hrát ale fakt mi ho bylo líto.

Zítra jdeme na další přeočkování poprvé pujdu s Bárou.Z doslechu vím že byla naprosto v klidu ale neni nad to vidět to na vlastní oči takže od zítra je nám dovoleno chodit na procházky

<< 1 ... 171 . 172 . 173 . 174 . 175 . 176 . 177 . 178 . 179 . 180 . 181 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání